فهرست مطالب

Dental School - Volume:29 Issue: 1, 2011

Journal of Dental School
Volume:29 Issue: 1, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/01/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابوالفضل صبوری، پیمان هاشمی خاکباز صفحه 1
    سابقه و هدف
    کاربرد روکشهای متال-سرامیک در بازسازی دندانهای از دست رفته به عنوان یک درمان متداول در دندانپزشکی ایمپلنت مطرح می باشد. همچنین، شکستگی پرسلن در روکشهای متال-سرامیک متکی بر ایمپلنت در مقایسه با روکش های متال-سرامیک متکی بر دندان طبیعی با فراوانی بیشتری روی داده و در نتیجه، ارزیابی متغیرهای مختلف در این زمینه اهمیت خاصی دارد. هدف از این تحقیق مقایسه میزان شکست پرسلن درپروتتز های متکی بر دندان های طبیعی و ایمپلنت ها و تعیین عوامل موثر در این زمینه می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی-گذشتهنگر، 42 بیمار دریافت کننده روکشهای متال-سرامیک متکی بر ایمپلنت یا دندان طبیعی (24 مرد، 18 زن) دارنده 185 واحد پروتز متکی بر دندان و 158 واحد پروتز متکی بر ایمپلنت توسط 2 معاینهگر ارزیابی شدند. شکست پرسلن با معیارهای California Dental Association (شکستگی شدید، شکستگی خفیف و سالم) تعیین و متغیرهایی مانند سیستم دندانی مقابل، وجود عادت پارافانکشنال، موقعیت درمان، نوع پروتز، سیستم ایمپلنت، نوع اکلوژن، تعداد واحدهای پروتز و نوع سمان به کار رفته در بیماران ارزیابی شد.
    یافته ها
    شکستگی پرسلن در 4/5% روکشهای متکی بر دندان (6/1% شکستگی شدید و 8/3% شکستگی خفیف) و 2/10% روکشهای متکی بر ایمپلنت (1/5% شکستگی شدید و 1/5% شکستگی خفیف) روی داده بود (بدون تفاوت آماری معنیدار). احتمال شکستگی پرسلن در افراد دارای براکسیزم نیز به صورت معنی داری بیشتر از افراد بدون ابتلا به این عادت (1/2=odd''s ratio)، در فک پایین بیشتر از فک بالا، در نواحی خلفی بیشتر از نواحی قدامی و در پروتزهای ثابت چندواحدی نیز بیشتر از نمونه های تکواحدی برآورد گردید. میزان اورجت، اوربایت، نوع اکلوژن و طبقهبندی انگل در بیماران اثر معنی داری بر احتمال بروز شکستگی پرسلن نداشتهاند.
    نتیجه گیری
    با وجود افزایش دو برابری شکستگی پرسلن در روکشهای متکی بر ایمپلنت در مقایسه با پروتزهای متکی بر دندان و با اینکه میزان مشکلات پس از درمان در این روکشها به صورت آشکاری بیشتر از پروتزهای متکی بر دندان بود، تفاوت آنها از نظر میزان شکست پرسلن معن یدار نبود.
    کلیدواژگان: روکشهای متال، سرامیک، شکستگی پرسلن، ایمپلنت
  • علی کنگرلو، گیتا اسلامی، زینب رضایی اسفهرود صفحه 8
    سابقه و هدف
    نشت اپیکالی مایعات بافتی در فضای کانال ریشه به عنوان عامل اصلی در شکست درمان های ریشه دندان معرفی شده است. پر کردن کانال توسط مواد پر کننده یکی از روش های دستیابی به سیل اپیکال کانال و جلوگیری از نشت می باشد. با توجه به اهمیت دستیابی به سیل اپیکالی مناسب، تاکنون مواد مختلفی در پر کردن کانال ریشه مورد استفاده قرار گرفته اند. تحقیق حاضر با هدف مقایسه ریزنشت اپیکالی باکتریایی سه نوع ماده پر کننده کانال Resilon، GuttaFlow و Gutta-Percha همراه سیلر AH 26 صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی آزمایشگاهی (in vitro experimental) حاضر، 55 دندان تک ریشه با ریشه سالم که واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند، انتخاب و به صورت تصادفی در 3 گروه 15 تایی آزمایشی شامل Gutta-Percha، GuttaFlow و Resilon و 2 گروه 5تایی شاهد مثبت و منفی قرار گرفتند. بعد از قطع تاج دندان ها از نزدیک CEJ، کانال دندان ها با روش step back آماده شده و گروه Gutta-Percha و Resilon با روش تراکم جانبی سرد و GuttaFlow طبق دستور کارخانه پر شدند. اندازه گیری ریزنشت با روش دو اتاقکه نفوذ باکتری انتروکوک فکالیس در یک دوره 60 روزه با کنترل روزانه انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون کاپلان مایر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در ریشه های پر شده با Resilon، میانه روز ریزنشت برابر 17 روز، در نمونه های Gutta-Percha برابر 18 و در گروه GuttaFlow برابر 19 برآورد گردید. 3/93% از ریشه های پر شده با هر یک از مواد Resilon و Gutta-Percha در طول 60 روز ریزنشت نشان دادند، در حالی که در دندان های پر شده با GuttaFlow ریزنشت در 80% نمونه ها دیده شد. نتایج آزمون کاپلان مایر در مقایسه روز ریزنشت و همچنین وقوع ریزنشت تفاوت های معنی داری بین سه ماده پر کننده ریشه کانال نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر با توجه به عدم وجود تفاوت معنی دار بین سه ماده نشان می دهد ریزنشت اپیکالی باکتریایی مشاهده شده در آنها با در نظر گرفتن شرایط مطالعه مشابه می باشد.
    کلیدواژگان: ریزنشت اپیکالی، باکتریایی، رزیلون، گوتافلو، گوتاپرکا
  • زهره آهنگری، مونا رحمانی*، گیتا اسلامی، علی کنگرلو صفحه 16
    سابقه و هدف

    انتروکوک فکالیس به طور شایع از دندان های با درمان ریشه شکست خورده جدا می شود و حضور آن در زمان پرکردن کانال به میزان قابل توجهی از موفقیت درمان ریشه می کاهد. هدف از این مطالعه بررسی اثر دو سیستم روتاری Mtwo و روش دستی Step back در پاکسازی انتروکوکوس فکالیس از کانال ریشه دندان های کشیده شده انسانی بود.

    مواد و روش ها

    در تحقیق نیمه تجربی حاضر، 62 دندان یک ریشه تک کاناله انسانی انتخاب شدند. از این تعداد 5 عدد نمونه کنترل مثبت و تعداد 5 عدد نیز نمونه کنترل منفی در نظر گرفته شدند. نمونه ها تا فایل دستی K شماره 20 به طول کارکرد آماده سازی شده، در ناحیه کرونالیGate Glidden شماره 2 و 3 به کار رفت. لایه اسمیر با EDTA 17% حذف شد. سپس، دندان ها اتوکلاو شدند. سپس انتروکوکوس فکالیس داخل کانال ها تزریق شد و به مدت 72 ساعت در انکوباتو Co2 قرار گرفتند. آنگاه گروه اول نمونه ها با روش روتاری Mtwo طبق دستور کارخانه آماده سازی شدند و گروه دوم نیز با فایل های K به روش back Step آماده شدند (در هر گروه 23 نمونه). در 6 نمونه، به عنوان کنترل فقط از هیپوکلریت سدیم 5/2 درصد استفاده شد. سپس، خرده های عاجی از داخل کانال ها با پیزوریمر شماره 1 با یک حرکت passive به طور کامل برداشته، به محیط BHI منتقل و به مدت 48 ساعت انکوبه شدند. سپس، نمونه ها در محیط کشت اختصاصی بایل اسکولین به مدت 24 ساعت کشت داده شدند.

    یافته ها

    در گروه روتاری Mtwo تعداد 14 (9/60%) نمونه رشد باکتری را نشان ندادند در حالی که در گروه فایل دستی با روش back Step، این تعداد 12 عدد (2/52%) بود که این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود(05/0).

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد سیستم روتاری Mtwo و روش دستی back Step تا سایز اپیکالی مشابه بر روی حذف انتروکوکوس فکالیس از کانال ریشه به یک میزان موثرند.

    کلیدواژگان: انتروکوکوس فکالیس، Mtwo، back Step
  • علی گنجی، ارغوان امینی بهبهانی، ماندانا ستاری، محمدباقر موزه، مهدی قطره سامانی صفحه 22
    سابقه و هدف
    بیماری های پریودنتال شامل یک سری پاسخ های التهابی مزمن بافت لثه می باشند که توسط میکروارگانیسم های پریودنتوپاتیک آغاز و از طریق تحریک سیستم ایمنی، موجبات آسیب بافت را فراهم می آورند. در بیماری های خودایمنی، التهابی و به ویژه بیماری های تخریب کننده بافت استخوان، به نقش سایتوکاین IL-17A و پروتئین RANKL (Receptor Activator for Nuclear Factor κB Ligand) اشاره شده است ولی نقش دقیق آنها در این میان، مورد بحث می باشد. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف تعیین رابطه میان حضور و غلظت IL-17A و RANKL با بیماری پریودنتال صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی (Analytical) از نوع شاهدی موردی (Case-Control)، نمونه های مایع شیار لثه یا GCF ((Gingival Crevicular Fluid مجموعا از40 نفر (20 نفر مبتلا به ژنژیویت و 20 فرد مبتلا به پریودنتیت) جمع آوری گردیدند. از تکنیک ELISA جهت اندازه گیری غلظت IL-17AوRANKL در نمونه های GCF استفاده شد. اختلاف غلظت میان دو گروه با آزمون Mann-Whitney U و همبستگی میان آنها نیز با آزمون تعیین ضریب همبستگی Spearman مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    بین دو گروه مورد مطالعه از نظر غلظت IL-17A، به اختلاف آماری معنی دار برخورد شد به طوری که این سایتوکاین در گروه پریودنتیت از غلظت بالاتری برخوردار بود ولی در مورد RANKL اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    افزایش غلظت IL-17A در بیماری پریودنتیت بیانگر آن است که احتمالا IL-17A در این بیماری نقش مهمی دارد و می توان اظهار داشت که TH-17 (T helper 17) در پاتوژنز بیماری های پریودنتال احتمالا از مسیری مستقل از RANKL در جهت تخریب بافت مشارکت می نماید. با توجه به همبستگی مستقیم بین غلظت IL-17A با PD و CAL در مورد منطقه ای که از آن نمونه برداری انجام شده، فرض دخالت IL-17A در تغییرات تخریبی بافتهای پریودنتال قوت می گیرد. البته جهت حصول اطمینان از فرضیات فوق به انجام تحقیقات دامنه دارتری نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: TH، 17، IL، 17A، RANKL، بیماری های پریودنتال، ژنژیویت، پریودنتیت
  • پرویز ترک زبان، آنا صفارپور، محسن بیدگلی صفحه 29
    سابقه و هدف
    در سال های اخیر استفاده از سلول های بنیادی جهت بازسازی بافت های از دست رفته بسیار مورد توجه قرار گرفته است. تاکنون شایع ترین منبع مورد استفاده مغز استخوان بوده است. اما اخیرا سایر بافت ها نیز مورد توجه قرارگرفته اند و امکان استخراج سلول های بنیادی از این بافت ها و نیز ویژگی های این سلول ها مورد بررسی قرار گرفته اند. هدف از انجام این مطالعه بررسی امکان به دست آوردن سلول های بنیادی از بافت نرم دهانی و بررسی ویژگی های این سلول ها بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، نمونه گیری از مغز استخوان و بافت همبند دهانی سگ، تحت بیهوشی عمومی انجام شد. در آزمایشگاه، طبق پروتکل پیشنهاد شده در مطالعات پیشین، سلول های بنیادی از مغز استخوان سگ جدا شدند و برای به دست آوردن سلول های بافت همبند نیز تغییراتی جزئی در همان پروتکل ایجاد شد. سپس سلول های به دست آمده از دو بافت، از نظر ویژگی های خود با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    سلول های به دست آمده از مغز استخوان و بافت همبند، نمای مورفولوژیک مشابهی داشتند. از نظر ویژگی کلونی سازی نیز کمابیش مشابه بودند. اگرچه سلول های بافت همبند تعداد کلونی بیشتری تشکیل داده بودند. سرعت دو برابر شدن جمعیت سلولی نیز در دو نوع سلول بررسی شده نسبتا مشابه بود و هر دو نوع سلول در محیط تمایزی به استئوبلاست تمایز یافتند.
    نتیجه گیری
    سلول های به دست آمده از بافت همبند دهانی در این مطالعه دارای ویژگی های خاص سلول های بنیادی بودند. از جمله خصوصیات مورفولوژیک، ویژگی خود تجدید شوندگی، سرعت بالای تکثیر، قدرت تمایز.
    کلیدواژگان: بافت همبند دهان، سلول های بنیادی، جداسازی
  • الهه وحید دستجردی، مینا مهدیان، خانم شهناز نظرعلی، محمدرضا بدیعی صفحه 36
    سابقه و هدف
    امروزه تاکید زیادی روی مسئولیت پذیری دندانپزشکان به عنوان نیروی تاثیرگذار بر سلامت جامعه می شود. بنابراین آگاهی از انگیزه ها و انتظارات این قشر جهت بهبود سلامت عمومی و دهان جامعه ضروری است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی انگیزه های ورود به رشته های تخصصی دندانپزشکی و برنامه های شغلی آینده دستیاران تخصصی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در سال 1389-1388 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی حاضر، کلیه دستیاران تخصصی در رشته های مختلف (116نفر) دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی شرکت داشتند. پرسشنامه ای پایا و روا (65%=α) در مورد انگیزه های ورود به رشته های تخصصی دندانپزشکی و برنامه های شغلی آینده براساس مطالعات قبلی در سه بخش طراحی و بین دستیاران توزیع شد. در پایان، داده ها از طریق آزمون Mann-Whitney U آنالیز شدند.
    یافته ها
    منزلت اجتماعی و پرستیژ شغلی مهمترین انگیزه دستیاران جهت انتخاب رشته های تخصصی دندانپزشکی بود(92%). ارتباط معنی داری بین انگیزه و برنامه های شغلی آینده با وضعیت تاهل و شغل پدر و مادر به عنوان پزشک/دندانپزشک مشاهده شد. تاثیرپذیری از خانواده در افرادی که یکی از والدین آنها پزشک یا دندانپزشک بودند قوی تر بود (2/65%) (011/0= p). مهمترین برنامه های شغلی آینده کار در بخش خصوصی (84/94%) بود. افراد متاهل تمایل بیشتری به شراکت با همکاران جهت تاسیس یک درمانگاه دندانپزشکی تخصصی داشتند (0037/0= p) (86%)، در حالی که افراد مجرد بیشتر به فعالیت های تحقیقاتی تمایل داشتند(60%) (047/0=p).
    نتیجه گیری
    مهمترین انگیزه های دستیاران جهت ورود به رشته های تخصصی دندانپزشکی به ترتیب اولویت عبارت بودند از: منزلت اجتماعی/ پرستیژ شغلی، درآمد، استقلال کاری در حرفه مورد نظر و علاقه شخصی به رشته تحصیلی. همچنین کار در بخش خصوصی، استخدام در دانشگاه به عنوان عضو هیات علمی و شراکت با همکاران در تاسیس یک درمانگاه دندانپزشکی تخصصی به ویژه در افراد متاهل به ترتیب اهمیت جزء برنامه های شغلی آینده بودند.
    کلیدواژگان: دستیار تخصصی، انگیزه، تحصیل، اشتغال
  • مسعود گلشاه، مجید صداقت منفرد، سیامک نجفی ابرندآبادی صفحه 43
    سابقه و هدف
    یکی از مهم ترین معایب آکریل متیل متاکریلات، انقباض حاصل از پلیمریزاسیون است که به اعوجاج (distortion) پروتز کامل پخته شده می انجامد. یکی از روش های معرفی شده برای جلوگیری از این distortion، روش استفاده از retentive hole و anchorage به داخل مسترکست است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثر تعداد و محل این سوراخ ها بر میزان کاهش تغییر شکل دنچر بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه تجربی حاضر بر روی 48 مسترکست یکسان که طی همین تحقیق ساخته شده بودند، در 4 گروه انجام گرفت، تعداد 12 کست در هر گروه، فاکتور قدرت 8/0 و سطح معناداری 01/0 را موجب می شود. گروه اول به عنوان گروه شاهد، گروه دوم با سوراخی در میدلاین و در خلف PPSA کست، گروه سوم با سوراخی در میدلاین و دو سوراخ در کام طرفی و در میانه فاصله میدلاین تا قله ریج و گروه چهارم علاوه بر سه سوراخ قبلی، با دو سوراخ دیگر روی میدلاین و در 15 میلی متری بوردر خلفی و به فاصله 5 میلی متر تعریف شدند. سپس، اندازه گیری ها با میکروسکوپ Olympus-SZX9 انجام شد. متغیرهای مطالعه، فاصله دنچر و کست در میدلاین در PPSA و میانگین فواصل در کام طرفی راست و چپ در PPSA بودند. نتایج به دست آمده، توسط آزمون آماری ANOVA و به دنبال آن Post-Hoc تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    متغیرها در 4 گروه مورد مطالعه اختلاف معناداری نشان دادند(000/0= p). gap در محل میدپالات کمتر از محل لترال پالات تحت تاثیر تکنیک anchorage قرار می گیرد. روش anchorage به میزان قابل ملاحظه ای فواصل را کاهش می دهد (000/0= p) و درنتیجه، anchorage سبب تطابق بهتر دنچر بیس و مسترکست می گردد.
    نتیجه گیری
    anchorage مکانیکی دنچر بیس به مسترکست به میزان معناداری سبب کاهش فواصل در نواحی لترال پالات و میدپالات می گردد و کاهش فواصل به میزان معناداری تحت تاثیر محل و تعداد سوراخ ها می باشد.
    کلیدواژگان: پروتز کامل، اعوجاج، Retentive Hole، Anchorage، دنچر بیس
  • مهدی تبریزی زاده، سید محمد ابریشم، الهه یزدانی صفحه 55
    سابقه و هدف
    تشخیص ضایعات پری اپیکال جهت امکان انجام درمان به موقع و مناسب توسط کلینسین از اهمیت زیادی برخوردار است. تکنیک های رایج برای این کار استفاده از رادیوگرافی دیجیتال و رادیوگرافی معمولی با فیلم می باشند. هدف از انجام این مطالعه مقایسه رادیوگرافی معمولی و دیجیتالی در تشخیص ضایعات شیمیایی ایجاد شده به صورت مصنوعی بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی-آزمایشگاهی، یک عدد فک پایین گاو مورد استفاده قرار گرفت. پس از مشخص نمودن محل ایجاد ضایعات بر روی استخوان کورتیکال سمت باکال هر نیم فک، چهاراستخر با ابعاد یک سانتیمتر مربع توسط موم ایجاد و یک قطره اسید کلریدریک 35% توسط قطره چکان در آنها قرار گرفت. زمان مورد نظر برای ایجاد ضایعات شیمیایی 4، 12، 24و 36 ساعت بعد از تماس با اسید بود. در نهایت، یک تصویر دیجیتال و یک رادیوگرافی معمولی با فیلم E-Speed از هر نیم فک تهیه و تصاویر بدست آمده توسط 5 نفر مورد بررسی شدند. نتایج بدست آمده با آزمون آماری Wilcoxon signed Rank مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    طبق نتایج به دست آمده به طور کلی افراد بررسی کننده با استفاده از تصاویر دیجیتالی در تشخیص ضایعات ایجاد شده موفق تر بودند. این تفاوت از لحاظ آماری معنادار بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به کیفیت قابل قبول تصاویر دیجیتالی و مزایای آن از قبیل کاهش شدت اشعه می توان استفاده از رادیوگرافی دیجیتالی را برای تشخیص ضایعات در فک توصیه نمود.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی، دیجیتال، معمولی، تشخیص ضایعه
|
  • Dr. Abolfazl Saboury, Dr. Peyman Hashemi Khakbaz Page 1
    Background And Aim
    Metal-ceramic crowns have been considered an acceptable treatment plan for the rehabilitation of edentulous patients in implant dentistry. Furthermore, porcelain fractures associated with an implant-supported metal-ceramic crown occur more than tooth-supported restorations; then, assessment of the associated factors in this regard needs more studies. The present study evaluated porcelain fractures in the implant-supported crowns compared to the tooth-supported metal-ceramic crowns in the patients referred to the Specialist Ward of Fixed Prosthodontics, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Dental School during 2001-2010.
    Materials and Methods
    In this retrospective descriptive study, 42 patients (24 males, 18 females) having received implant or tooth-supported metal-ceramic crowns were underwent follow-up examinations by two operators. There were 185 tooth-supported and 158 implant-supported units in total. Porcelain fractures were assessed regarding California Dental Association criteria (severe, small, no fracture). The presence of parafunctional habits, opposing dentition, treatment location, type of prostheses, implant system, type of occlusion, number of prostheses units and the applied cements were determined in the prostheses. The results were reported by descriptive statistics and the data statistically compared by Chi-square and Exact Fisher tests as well as odd's ratio calculation.
    Results
    Porcelain fracture occurred in 5.4% tooth-supported (1.6% severe and 3.8% small ratings) and 10.2% implant-supported (5.1% severe and 5.1% small ratings) crowns without significant differences. Porcelain fractures had approximately 2 times higher odds (odd's ratio=2.1) in patients with bruxism habits, with higher rates in mandibular regions than maxillary, in posterior regions than anteriorly located prostheses and in multiple-unit prostheses than single units. However, overbite, overjet, opposing type and angle classification showed no significant effect on the porcelain fractures.
    Conclusion
    Implant-supported crowns showed 2 times more porcelain fractures than tooth-supported prostheses and the frequency of post-treatment complications was statistically higher in implant- compared to tooth-supported metal-ceramics. However, the difference of two systems was not statistically significant regarding porcelain fractures
  • Dr. Ali Kangarloo, Dr. Gitta Eslami, Dr. Zeinab Rezaee Esfahrood Page 8
    Background And Aim
    Apical leakage of tissue fluids around root canal space was cited as the most common cause of root canal treatment failures, for which, fillings of root canal with root filling materials was suggested to achieve adequate apical seal and to prevent leakage. Due to the importance of adequate apical seal, different root canal filling materials were developed and used for this purpose. The purpose of this study was to compare bacterial apical leakage through root canal filling materials of Resilon, GuttaFlow and Gutta-Percha with AH26 sealer.
    Materials And Methods
    In this in vitro experimental study, 55 single-rooted teeth with healthy roots meeting the study inclusion criteria were selected and randomly divided in 3 experimental groups each containing 15 specimens and 2 positive and negative control groups each with 5 samples. The teeth crown were sectioned near the CEJ, the teeth canals were instrumented with step- back technique while group 1 was obturated with Gutta-Percha, and group 2 with Resilon using a cold condensation technique. Group 3 was obturated with GuttaFlow as recommended by manufacturer. Two-chamber bacterial methods were used to assess bacterial apical leakage by means of Enterococcus Faecalis bacterium during a 60 days time interval. The data were analyzed by Kaplan-Meier test.
    Results
    In root canals filled with Resilon, the median of the day in which leakage was occurred was 17, in Gutta-Percha specimens it was 18 and in canals filled with GuttaFlow the median was 19. 93.3% of the roots filled with each Resilon or Gutta-Percha showed apical bacterial leakage during 60 days while in canals filled with GuttaFlow, the leakage was observed in 80%. Kaplan-Meier test showed no significant differences comparing the day in which the leakage was occurred or the overall incidence of leakage in three materials.
    Conclusion
    Under the conditions of the present study, three root canal filling materials showed similar rates of apical bacterial leakage as no significant statistical differences were noted among them.
  • Dr. Zohre Ahangari, Dr. Mona Rahmani, Dr. Gitta Eslami, Dr. Ali Kangarloo Page 16
    Background And Aim

    The aim of this study was to compare the effect of Mtwo rotary system and step back hand system in reduction of enterococcus faecalis bacteria from the root canals of human extracted teeth.

    Materials and Methods

    In this study, 62 human extracted teeth were divided into two equal experimental groups with 23 teeth each and one control group two extra control groups with 5 teeth each as negative and positive were chosen for confirmation of the canal reinfection too. All of the samples were prepared by K Flie No 20 and Gates Glidden No 2 & 3 before sterilization. Then the teeth were autoclaved and reinfected with enterococcus faecalis. The experimental groups were instrumented either with Mtwo system or step back system. Bacteriological samples were taken after instrumentation to determine the amount of remaining bacteria.

    Results

    In the group 1, fourteen samples and in the group 2, twelve samples represented complete reduction of bacteria. There was not statistically significant difference between two techniques (p>0.05)

    Conclusion

    Both Mtwo and step back systems are the same on reduction of the bacteria from root canal system, up to the same apical size.

  • Ali Ganji, Dr. Arghavan Amini Behbahani, Dr. Mandana Sattari, Dr. Mohammad-Bagher Moozeh, Mahdi Ghatreh Samani Page 22
    Background And Aim
    Periodontal diseases consist of chronic inflammation in periodontal tissues that induced by periodontophathic bacteria and develop by host immune responses. Several studies reported that IL-17 and RANKL are important in autoimmune diseases, inflammation and bone resorption. Since the exact role of them remains unknown, so the aim of this study was to evaluate the relationship between IL-17A or RANKL concentrations and periodontal diseases.
    Materials and Methods
    In this analytical and case control study; GCF samples were collected from forty patients with gingivitis and moderate to advanced chronic periodontitis referred to the periodontics clinic of Shahid Beheshti University of medical sciences. IL-17A and RANKL were assayed by enzyme-linked immunosorbent assay. The differences of IL-17 and RANKL concentration analyzed between gingivitis and periodontitis, by Mann-Whitney U-test.
    Results
    The protein level of IL-17A was significantly higher in periodontitis group, while there was not any significant difference regarding RANKL concentration.
    Conclusion
    The elevated level of IL-17A in periodontitis suggests that IL-17A might be an important cytokine in pathogenesis of periodontal disease, which presumably exerts its effect independent of RANKL. Correlations between concentration IL-17A with PD and CAL amplify the role of IL-17A in periodontal tissue destruction.
  • Dr. Parviz Turkzaban, Dr. Anna Saffarpoor, Dr. Mohsen Bidgoli Page 29
    Background And Aim
    In recent years, stem cells are of great interest in order to regenerating disturbed tissue and organs. These cells are commonly isolated from bone marrow, but other tissues are interested in recent years. In this study, we decided to evaluate possibility of isolation of stem cells from oral connective tissue and assess their characteristics.
    Materials and Methods
    This is an experimental study. Sampling from bone marrow and oral connective tissue of beagle dog was done under general anesthesia. Isolation of bone marrow stem cells was done according to the established protocols. For isolating connective tissue stem cells, this protocol was changed a little. Then characteristics of the cells were compared to evaluate if the cells from connective tissue are stem cells.
    Results
    Morphology of the cells from bone marrow and connective tissue were the same. The result of colony-forming-unit assay was relatively similar; however, the percentage of connective tissue colonies was more. Population doubling time was similar too. In addition, both of groups of cells differentiated to osteoblasts in osteogenic media.
    Conclusion
    The cells isolated from oral connective tissue have the characteristics of stem cells, including: fibroblastoid morphology, self renewal properties, high proliferation rate, and differentiation potential.
  • Dr. Elahe Vahid Dastjerdi, Dr. Mina Mahdian, Shahnaz Nazarali, Dr. Mohammad-Reza Badiee Page 36
    Background And Aim
    Nowadays, there is great emphasis on the commitment of dentists as health care workforce, thus, awareness of their motivations and expectations is important in order to promote general and oral health. The aim of the present study was to evaluate dental post graduate student’s motivations and career choice plans in relation to sex, marital status and parent’s education in Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran in 2009-2010.
    Materials and Methods
    A total of 116 dental post graduate students have been participated in this survey and a valid and reliable questionnaire was designed in three sections based on previous studies consisting of motivations and career choice plans and was distributed among them. Data were entered in to SPSS (16) and were analyzed with Mann Whitney test.
    Results
    Social/occupational prestige was the most important motivation (%92). On the other hand, there was significant association between motivations and career choice plans with marital status and parent’s job as dentist/physician. Influence of family had significantly more impact among residents who had dentist/physician parents compared to those with parents in other occupations (p=0.011) (%65). The most important career choice plan was to work in private sector (94/84%). The married people were inclined to constitute a professional dental clinic with colleagues (p=0.0037) (%86). Single students had more interest in research in the field of dentistry (p=0.047) (%60).
    Conclusion
    The most important motivations were social/ occupational prestige, income, independence and personal interest in dentistry respectively. The most important career choice plans were working in private sector, recruitment in university as dental faculty and constitution a professional dental clinic with colleagues.
  • Dr. Massoud Golshah, Dr. Majid Sedaghat Monfared, Dr. Siamak Najafi Abrandabadi Page 43
    Background And Aim
    Polymerization shrinkage is one of the disadvantages of Polymethyl Methacrylate, resulting in distortion of resin denture bases. One of the methods, designed to reduce this distortion, is mechanical anchoring to the cast. This study aimed to evaluate the effect of numbers and locations of retentive holes on reducing polymerization distortion.
    Materials and Methods
    This was an experimental study, including 48 similar master casts in 4 groups, fabricated during the study. A power analysis using a power factor of 0.8 and a significance level of 0.01 determined the sample size of 12 casts per each test group. Groups were assigned as: A (control); B (one anchoring hole in midline along the posterior border); C (additionally, two extra anchoring holes in lateral palate, between midline extending to ridge crest); D (two more anchoring holes along the midline, within 15 mm and 20 mm from the posterior border(. An Olympus-SZX9 measuring microscope was used for the gap measurement across the denture base and cast interface. Variables were the gap distance between the denture base and the cast in midline, in PPSA and the mean gap in right and left lateral palate in PPSA. The data were analyzed with one-way ANOVA followed by the Post-Hoc test.
    Results
    Variables were significantly different in four studied groups (p=0.000) and the gap distance between the denture base and the cast in mid-palate was less affected than lateral palate in anchorage technique. In general, anchoring significantly reduced mean gap distances (p=0.000). Generally, anchoring during processing, improved adaptation of the denture base to the master cast.
    Conclusion
    Mechanical anchorage between denture base and cast significantly reduced the gap distances in lateral and mid-palate; and this decrease was significantly affected by numbers and locations of anchoring holes.
  • Dr. Mahdi Tabrizizadeh, Dr. Seyyed Mohammad Abrisham, Dr. Elahe Yazdani Page 55
    Background And Aim
    Diagnosis of periapical pathology is of paramount importance in enabling the clinician to provide immediate and appropriate dental treatment. Both intraoral digital radiography and film radiography are used to detect periapical pathology. The purpose of this study was to compare the accuracy of digital radiographic imaging with conventional radiography in detecting chemically created lesions.
    Materials and Methods
    For conducting this experimental study one cow cadaver mandibular Jaw was used. After building four 1×1cm2 pools at first molar areas, 35% Hydrochloric acid solution used to create chemically lesions. The designed time for chemically lesions was 4, 12, 24 and 36 hrs following acid exposure. Then, 1 digital and 1 conventional image with E-Speed film was taken from each half-jaw and images evaluated by five examiners. Wilcoxon signed Ranks test used for statistical analysis.
    Results
    The results of this study showed that diagnosis were more precise in detecting lesions with RVG than conventional radiography. This difference was statistically significant (p<0.05).
    Conclusion
    Regarding the acceptable quality of digital radiographs comparing to conventional radiographs we suggest using this method for detecting bone lesions.