فهرست مطالب

مجله فیض
سال چهاردهم شماره 5 (پیاپی 56، 1389)

  • ویژه نامه 3 تروما
  • تاریخ انتشار: 1390/01/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • لیلا عباسی، علی اشرف جمشیدی، محمد علی سنجری، سعید صیادی، سعیده سید محسنی صفحه 473
    سابقه و هدف
    آسیب لیگامنت صلیبی قدامی (Anterior Cruciate Ligament; ACL) شایع ترین آسیب لیگامنتی زانو بوده و ضایعه آن منجر به تغییر کینماتیک راه رفتن می شود. برنامه های تمرینی نوروماسکولار همانند روش اغتشاش درمانی می تواند به آرامی کینماتیک راه رفتن بیماران با ضایعه لیگامنت صلیبی قدامی (ACLD) را اصلاح کند. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر پروتکل تعدیل شده اغتشاش درمانی بر کینماتیک راه رفتن افراد ACLD است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه10 مرد ورزشکار حرفه ای (45-18 سال) که حداقل 6 ماه و حداکثر 2 سال از بروز ضایعه آنها گذشته بود، شرکت داده شدند. کینماتیک راه رفتن این بیماران در مفاصل هیپ، زانو و مچ، قبل و بعد از دریافت 10 جلسه تمرینات اغتشاشی به وسیله دستگاه الکتروگونیامتر ارزیابی شد. نمرات پرسشنامه هایIKDC Subjective و Lysholm قبل و بعد از درمان نیز بررسی شدند.
    نتایج
    یافته های مطالعه نشان دادند که نمرات پرسشنامه ها (02/0=P)، دامنه حرکتی مفصل هیپ (02/0=P)، حداکثر زاویه فلکشن مفصل هیپ (02/0=P) و زاویه مفصل هیپ در فاز stance(02/0=P) و حداکثر زاویه دورسی فلکشن مچ (03/0=P) در مقایسه با قبل از درمان افزایش قابل توجهی پیدا کردند.
    نتیجه گیری
    احتمالا تمرینات اغتشاشی با ایجاد تاثیرات عصبی عضلانی و بهبود کنترل فید فوروارد سبب بهبود الگوهای جبرانی بیماران ACLD می شود. این افراد احتمالا با استفاده بیشتر از مفصل هیپ و ایجاد فلکشن بیشتر و نیز دامنه حرکتی بیشتر در این مفصل می توانند کنترل را به طور موثری از زانو دور کنند و به عهده مفصل هیپ بگذارند.
    کلیدواژگان: لیگامنت صلیبی قدامی، کینماتیک راه رفتن، تمرینات اغتشاشی
  • مسعود صیادی، محسن یوسف زاده، اعظم باباخانی، علی اکبر بیگی صفحه 483
    سابقه و هدف
    اگرچه کاتترهای وریدی مرکزی (CVA; Central Venous Catheter) یکی از سریع ترین و مناسب ترین روش های دستیابی به جریان خون است، اما استفاده از آنها دارای عوارض است. هدف از این مطالعه بررسی میزان عوارض تعبیه کاتتر ورید مرکزی در بیمارانی است که دچار سوختگی شده و طی مدت یک ماه مورد پیگیری قرار گرفته اند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر کلیه کسانی که به علت سوختگی بیش از 30 درصد در بیمارستان امام موسی کاظم (ع) اصفهان بستری شده و برای آنها CVC تعبیه شده بود، مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات بیماران در فاصله زمانی حین تعبیه کاتتر، 24 ساعت بعد و یک ماه بعد از نظر بروز عوارض احتمالی جمع آوری گردید.
    نتایج
    از میان 96 بیمار مورد مطالعه 61 نفر مرد و 35 نفر زن بودند و اکثریت بیماران در رده سنی 50-20 سال قرار داشتند. مشخص شد که 26 نفر (27 درصد) حین تعبیه کاتتر، 3 نفر (2/3 درصد) 24 ساعت بعد و 31 نفر (3/32 درصد) یک ماه بعد دچار عارضه ناشی از تعبیه کاتتر شده بودند. بیشترین عارضه در حین تعبیه کاتتر، عدم موفقیت در تعبیه (6/15 درصد)، در 24 ساعت بعد از آن، هماتوم محل (2/3 درصد) و یک ماه بعد از تعبیه، عفونت کاتتر (4/12درصد) بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت، تعبیه کاتتر ورید مرکزی در بیماران سوخته روش مناسب و قابل قبول برای دسترسی به سیستم وریدی در طولانی مدت است و چون استفاده از این روش نیاز به تعبیه متعدد کاتترهای محیطی را مرتفع می سازد، باعث کاهش عوارض آنها و افزایش رضایت مندی بیماران و پرسنل می گردد.
    کلیدواژگان: سوختگی، کاتتر عروق مرکزی، عوارض
  • مهرداد معمارزاده، مهرداد حسین پور، نسرین سنجری، زهرا کریمی صفحه 488
    مقدمه
    باتوجه به اینکه سوانح و حوادث یکی از مهمترین دلایل مراجعه به اورژانس و اصلی ترین تابلوی مرگ در کودکان زیر 15 سال می باشد، هدف از این مطالعه بررسی شیوع اپیدمیولوژی کلی راجع به مرگ و میر کودکان و همچنین بررسی تروماهای وارده در این سنین است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی کلیه کودکان تروما دیده 1 تا 15 سال که طی سال های 1383 تا 1386 به اورژانس بیمارستان الزهراء اصفهان مراجعه کرده بودند، بررسی شدند. روش نمونه گیری به صورت سرشماری و بررسی کلیه پرونده های پزشکی این کودکان بود که شامل 2300 نفر بودند. اطلاعات مربوط به نوع تروما، جنس، گروه های سنی، محل آناتومیک تروما و مرگ ناشی از آن و فشار خون در بدو ورود از طریق چک لیست جمع آوری شدند.
    نتایج
    از 2300 کودک دچار تروما، 7/66 درصد پسر و 3/33 درصد دختر بودند. بیشترین تروماها در محل خانه و مدرسه به وقوع پیوسته بودند. شایع ترین نوع حادثه، سقوط (32 درصد) و پس از آن حوادث ترافیکی (1/31 درصد) بود. بر اساس مکان آناتومیک، سر (5/38) درصد، ترومای متعدد (3/34) درصد و اندام ها (9/18) درصد شایع ترین مکان های آناتومیک بودند. فراوانی وقوع مرگ 1/4 درصد (94 نفر) برآورد شد.
    نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد با توجه به آنکه سقوط و تصادفات از علل اصلی و تروما در کودکان می باشند، برنامه ریزی جهت ارتقاء فرهنگ والدین در این زمینه بتواند مؤثر واقع شود.
    کلیدواژگان: کودکان، همه گیر شناسی، مرگ و میر، تروما
  • مریم مقصودی پور، حمیدرضا صابری، سید علیرضا مروجی صفحه 494
    سابقه و هدف
    آسیب های شغلی دست در کارگران کارخانه ها، جزو آسیب هایی طبقه بندی می شوند که همیشه قابل پیشگیری هستند. فاکتورهای شغلی و غیر شغلی متعددی می توانند با این آسیب های همراهی داشته باشند که شناسایی و تعدیل این فاکتورها در پیشگیری از آسیب های نقش کلیدی دارند. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بعضی از عوامل شغلی و غیرشغلی موثر در آسیب های شغلی دست اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مورد شاهدی 82 کارگر صنعتی دچار آسیب شغلی دست از کارخانه های اطراف تهران با 83 کارگر صنعتی که به عنوان شاهد انتخاب شده بودند، از نظر فاکتورهای فردی، شغلی و روانی–اجتماعی بر اساس پرسشنامه مقایسه شدند. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون آماری مجذور کای و t استفاده گردید.
    نتایج
    در بروز آسیب شغلی دست، داشتن شیفت کاری از نوع گردشی (027/0=P) و عدم ارتباط با همکاران (006/0=P)، عدم استفاده از وسایل حفاظت فردی، عدم آموزش استفاده از وسایل حفاظت فردی و نیز عدم در دسترس بودن آنها به عنوان عوامل خطرزا برای آسیب شغلی دست از نظر آماری معنادار بودند (001/0=P). ارتباط معنی داری بین عوامل فردی و خانوادگی با بروز آسیب به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر مهمترین موارد در پیشگیری از آسیب شغلی دست، در اختیار قرار دادن و یا تجهیز ابزار به وسایل ایمنی و استفاده از آنها می باشد. همچنین، نداشتن رابطه با همکاران به عنوان یک عامل خطرزا برای آسیب شغلی دست محسوب می شود.
    کلیدواژگان: دست، آسیب، وسیله، شیفت کاری
  • عبدالحسین داوود آبادی، علیرضا یزدانی*، منصور سیاح، مسعود میرزاده جواهری صفحه 500
    سابقه و هدف

    تروما شایع ترین علت مرگ برای همه افراد بین سنین 44-1 سال می باشد. در بسیاری از کشورها نیز حوادث رانندگی مهمترین علت مرگ در جوانان است. این مطالعه با هدف تعیین آسیب های حوادث رانندگی طی سال 1386 در مرکز ترومای کاشان در بین افرادی که نیاز بستری و درمان داشته اند، صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی 1004 بیمار که از فروردین تا اسفند 1386 در بیمارستان شهید بهشتی کاشان تحت درمان قرار گرفته بودند، انجام شد. داده ها شامل سن و جنس، نوع تروما، انواع آسیب های داخل و خارج قفسه صدری جمع آوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.

    نتایج

    یافته های این مطالعه نشان داد که 66 درصد افراد مرد بوده و بیشترین فراوانی بروز تروماهای منجر به مجروحیت در گروه سنی 21 تا 30 سال رخ داده است. بیشترین فراوانی در رده بعد، در گروه سنی 10 تا 20 سال مشاهده می شود. وقوع تروما در مناطق شهری 5/62 درصد و در مناطق روستایی 5/37 درصد بوده است. بیشترین میزان ترومای منجر به مجروحیت در اثر تصادف با موتور سیکلت و سپس اتومبیل بوده است.

    نتیجه گیری

    در مجموع می توان گفت، با توجه به اینکه تعداد قابل ملاحظه ای از موارد در اثر تصادفات با وسیله نقلیه و در افراد کم سواد بروز نموده است، با آموزش های و اقدامات مناسب می توان از مرگ و میر ناشی از این حوادث کاسته و از پیامدهای نامطلوب آن جلوگیری نمود.

    کلیدواژگان: مصدوم، حوادث رانندگی، تروما
  • محسن محمودیه، بهنام صانعی، محمد مؤذنی بیستگانی، نگاه توکلی فرد صفحه 506
    سابقه و هدف
    کبد شایع ترین اندامی است که به دنبال ترومای شکم، آسیب دیده و تشخیص زود هنگام و درمان مناسب آن میزان مرگ و میر را کاهش می دهد. برای دستیابی به این هدف پزشکان باید از شیوع و علل بیماری، علائم بالینی، روش های تشخیصی و درمان مناسب آن آگاهی داشته باشند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی گذشته نگر بر روی 130 مصدوم بالغ مبتلا به ترومای کند کبد که از سال 1377 تا 1387 به اورژانس بیمارستان الزهراء (س) اصفهان مراجعه نموده بودند، انجام شد. موارد با روش نمونه گیری سر شماری، انتخاب شده و داده ها با استفاده از سوابق بیماران در پرسشنامه جمع آوری گردید.
    نتایج
    از 130 بیمار مورد مطالعه، 103 نفر مرد (2/79 درصد) و میانگین سنی کل بیماران 46/13±7/29 سال بود. شایع ترین مکانسیم تروما تصادف با وسایل نقلیه در 100 نفر (9/76 درصد) و بیشترین روش تشخیصی مورد استفاده، سونوگرافی و سی تی اسکن هم زمان در 68 بیمار (3/52 درصد) بود. درمان انتخابی در 88 نفر (7/67 درصد) از بیماران عمل جراحی و 42 نفر دیگر (3/32 درصد) درمان نگه دارنده بود. تعداد موارد بستری در مرکز مراقبت های ویژه در درمان نگه دارنده بیشتر از درمان جراحی بود (001/0=P). همچنین، میانگین طول مدت بستری در موارد جراحی شده کمتر از موارد با درمان نگه دارنده بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از درمان نگهدارنده برای مبتلایان به ترومای کند کبد نسبت به درمان جراحی از مزایای بیشتر و عوارض کمتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: شکم، کبد، تروما
  • سیروس امیرعلوی، محمد طلوعی، حسین شجاعی، لیلا کوچکی نژاد صفحه 512
    سابقه و هدف
    آسیب های ناشی از سوختگی در کودکان شایع بوده و یکی از عوامل منجر به مرگ و عوارض شدید می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیک سوختگی ها در کودکان ارجاع شده به مرکز فوق تخصصی ولایت - رشت- در سال 1387 بود.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه توصیفی اطلاعات لازم همراه با تنظیم پرونده برای هریک از کودکان مراجعه کننده -به صورت آینده نگر- گردآوری شده است. داده های مورد نظر شامل سن، جنس، درصد سوختگی، علت، مکان، وسیله نقلیه، مدت بستری و پیامد حادثه در هنگام پذیرش بودند.
    نتایج
    طی سال 1387؛ 138 کودک بستری و 275 کودک به صورت سرپایی درمان شده اند. 33 درصد بستری شوندگان و 35 درصد درمان های سرپایی کمتر از 2 سال داشته اند و 53 درصد این کودکان پسر بوده اند. 2/76 درصد از مناطق شهری ارجاع شده اند، 72 درصد به علت مایعات داغ دچار سوختگی شده و 93 درصد موارد سوختگی در خانه روی داده است، 75 درصد کودکان سطح سوختگی تا کمتر از 6 درصد داشته و 23 درصد عمدتا در تنه دچار سوختگی بوده اند. 79 درصد کودکان بستری شده سوختگی درجه 2 داشته اند. هفت کودک در نتیجه ی سوختگی فوت کرده اند که دچار سوختگی درجه چهار و بیش از 40 درصد سطح سوختگی بوده اند.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت، بیشترین گروه سنی سوخته شده کودکان کمتر از 2 سال بودند، بیشترین سوختگی با مایعات داغ و در ساعات تهیه و صرف غذا رخ داده بود و شدت درجه و افزایش سطح سوختگی با پیامد بیماری مرتبط بودند.
    کلیدواژگان: سوختگی، کودکان، اپیدمیولوژی
  • نعیما خدادادی، عاطفه قنبری*، شاهرخ یوسف زاده، فاطمه مسکینی، فریبا عسگری، لیلا کوچکی نژاد صفحه 520
    سابقه و هدف

    دانش کمی در مورد کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در مصدومین حوادث رانندگی وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه تعیین استرس حاد، اختلال استرس پس از سانحه و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در مصدومین حوادث رانندگی می باشد.

    مواد و روش ها

    برای انجام این مطالعه توصیفی افراد مورد مطالعه از بستری شدگان در بخش های ارتوپدی و ترومای بیمارستان پورسینا شهر رشت طی سال 1388 انتخاب شدند. داده ها یک هفته و دوماه پس از تصادف برای 88 بیمار بستری جمع آوری گردیده و با ابزارهای SRS- PTSD (استرس پس از سانحه) و SF-36(فرم خلاصه شده کیفیت زندگی مرتبط با سلامت) بررسی شدند.

    نتایج

    استرس حاد هفته اول پیش بینی کننده مستقل استرس پس از سانحه دوماه بعد بود. در تجزیه و تحلیل رگرسیونی بین موقعیت مصدوم به عنوان راننده و نمره اختلال استرس پس از سانحه دو ماه بعد ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (024/0=P). نتایج این مطالعه همچنین، افزایش میانگین در عملکرد جسمی کیفیت زندگی (005/0=P) و کاهش میانگین محدودیت نقش به علت آسیب جسمانی (02/0=P) و کاهش میانگین در عملکرد روانی شامل سلامت روانی (001/0=P) محدودیت نقش هیجانی (01/0=P) و نیروی حیاتی (001/0=P) در هفته اول تا دوماه پس از تصادف را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    در مجموع می توان گفت حوادث رانندگی می تواند در کیفیت زندگی مصدومین حوادث رانندگی اختلال ایجاد کرده و کارکنان ارائه دهنده خدمات مراقبتی باید در مورد استرس حاد، به خصوص در رانندگان اقدامات مداخله ای لازم را انجام دهند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، حوادث رانندگی، اختلال استرس سانحه
  • منصور سیاح، اسماعیل فخاریان، منظردخت بیگدلی، مجید حسن زاده، علی اکبرنژاد صفحه 526
    سابقه و هدف
    تروماهای ورزشی یکی از خطراتی است که ورزشکاران در میادین ورزشی و از جمله در مسابقات لیگ های ورزشی با آن مواجه می شوند. هدف از انجام این تحقیق، بررسی فراوانی تروما در مسابقات لیگ های ورزشی مردان شهر کاشان در سال تحصیلی 88-1387 بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی مقطعی تروماهای ورزشی لیگ های ورزشی شهر کاشان در سال تحصیلی 88-1387 با حضور در محل برگزاری مسابقات مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    در مجموع 160 مورد ترومای ورزشی در 146 مسابقه ی رشته های مختلف ورزشی ثبت گردید. بیشترین فراوانی تروماها در مسابقات هندبال با 45 مورد (6/25 درصد) و سپس در مسابقات فوتبال با 36 مورد (5/22 درصد) ثبت گردید.
    نتیجه گیری
    توصیه می شود به ورزشکاران این رشته ها آموزش لازم جهت اجتناب از مصدومیت و استفاده از وسائل محافظتی داده شود.
    کلیدواژگان: ورزشکاران، ورزش، تروما
  • الهه مصداقی نیا، فاطمه عباس زاده، اعظم مصداقی نیا صفحه 533
    سابقه و هدف
    تروما به دستگاه تناسلی به طور شایع در زایمان واژینال اتفاق می افتد و می تواند در اثر اپی زیاتومی، پارگی خود به خود و یا هر دو باشد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع تروماهای وارده به پرینه در حین زایمان طبیعی در زنان مراجعه کننده به زایشگاه شبیه خوانی کاشان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه توصیفی تحلیلی گذشته نگر (Retrospective) اطلاعات لازم با بررسی پرونده زایمان های طبیعی انجام شده در زایشگاه شبیه خوانی کاشان از مهر 1386 تا پایان شهریور 1388 جمع آوری گردیده، سپس یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSSو آزمون آماری مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان می دهد فراوانی پارگی های شدید؛ یعنی پارگی درجه سه و چهار، 16/0 درصد می باشد که 14/0 درصد آن همراه با اپی زیاتومی اتفاق افتاده است. در عوض در زایمان هایی که بدون اپی زیاتومی انجام شده، شیوع پارگی های درجه 1 و 2 به ترتیب 3/90 و 6/9 درصد بوده است. در بررسی رابطه بین نوع پارگی با وزن نوزاد در موقع تولد نیز ارتباط معنی دار آماری مشاهده شد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش به نظر می رسد، در صورت عدم انجام اپی زیاتومی، ترومای فابل توجهی به پرینه وارد نمی شود و معمولا پارگی های ایجاد شده مختصر و از نوع درجه یک می باشند؛ بنابراین توصیه می شود در صورت امکان از انجام اپی زیاتومی بی مورد خودداری شود.
    کلیدواژگان: پرینه، تروما، زایمان طبیعی، شیوع
  • داود اسکندری، اصغر قهری، عبدالله غلامی، مسعود مطلبی کاشانی *، سید غلامعباس موسوی صفحه 539
    سابقه و هدف

    اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط با کار یکی از شایع ترین آسیب های شغلی محسوب می شوند. در صنایع خودروسازی به دلیل وجود ریسک فاکتورهای فراوان شیوع این اختلالات زیاد گزارش شده است. لذا، این مطالعه با هدف بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی و ریسک فاکتورهای شغلی آن در شاغلین یکی از صنایع خودروسازی شهر تهران طی سال 1388 انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی - مقطعی بر روی 145 نفر از کارگران قسمت های مختلف صنعت خودروسازی که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. شیوع اختلالات با استفاده از پرسشنامه استاندارد نوردیک (Nordic) و ریسک فاکتورهای شغلی مربوطه، با استفاده از شاخص KIM (Key Indicator Method) بررسی شده و داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتایج

    بیشترین شیوع علائم اختلالات اسکلتی- عضلانی مربوط به مشاغل نصب تایر (8/92 درصد) و نصب انباره اگزوز (4/88 درصد) و کمترین شیوع مربوط به واحد نصب درب خودرو (7/43 درصد) بود. وضعیت بدنی نامطلوب در حین کار، بلند کردن و حمل دستی بار، و خمش و پیچش کمر در حین کار، مهمترین ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه کمر بودند. همچنین، ارتباط معنی داری بین سطح ریسک و شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی مشاهده به دست آمد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    در مجموع می توان گفت، عمده ترین مشکل ارگونومیک در واحدهای مورد مطالعه وضعیت نامطلوب بدن، بلند کردن و حمل دستی بار و خمش و پیچش کمر بودند. انجام مداخلات ارگونومیکی در مشاغل مشخص شده ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: ارگونومی، عوامل خطر زا، وضعیت
  • اسماعیل فخاریان، بهروز کلیدری صفحه 546
    سابقه و هدف
    آسیب به عروق بزرگ شکمی عارضه ایی نادر در اعمال جراحی دیسک کمر است و عدم تشخیص به موقع آن منجر به عوارض بسیار وخیم و حتی مرگ بیمار می شود. احتمالا به علت بروز بالینی متفاوت این عارضه کمتر از میزان واقعی آن تشخیص داده می شود.
    معرفی مورد: در این گزارش یک مرد 30 ساله با آسیب به آئورت شکمی در حین عمل جراحی دیسک L4/L5 و درمان آن معرفی می شود.
    نتیجه گیری
    حساسیت و دقت جراح در تشحیص و اقدام سریع در درمان عامل پیشگیری از عواض و مرگ احتمالی ناشی از این عارضه است.
    کلیدواژگان: آئورت، عوارض عروقی، جراحی دیسک کمر
|
  • Leila Abbasi, Ali Ashraf Jamshidi, Mohammad Ali Sanjari, Saeed Sayadi, Saeedeh Seyed Mohseni Page 473
    Background
    Anterior cruciate ligament (ACL) damage is the most common injury of knee. It can change gait kinematics. Neuromuscular training and perturbation treatment programs are supposed to be effective in modifying gait kinematics of patients with ACL damage. The purpose of this study was to determine the effect of modified perturbation training protocol on gait kinematics in ACL deficient patients.
    Materials And Methods
    Ten professional male athletes, between 18 and 45 years, with at least 6 and at most 24 months history of unilateral ACL rupture were enrolled in the study. Kinematics data of hip, knee and ankle joints were recorded using electrogoniameter device during walking before and after ten sessions of perturbation training. IKDC Subjective and Lysholm questionnaires scores were analyzed before and after training.
    Results
    IKDC Subjective and Lysholm questionnaires scores significantly improved after treatment (P=0.005). Hip range of motion (P=0.02), peak flexion of hip (P=0.02), hip angle at stance phase (P=0.02) and peak dorsiflexion of ankle (P=0.03) were significantly increased after training.
    Conclusion
    Perturbation training probably affects neuromuscular control and modifies feed-forward control, thus it can improve compensatory patterns of ACL deficient patients during gait. ACL deficient patients may adapt their problem with further use of hip joint and increasing hip flexion.
  • Masoud Sayadi, Mohsen Yousefzadeh, Azam Babakhani, Ali Akbar Beigi Page 483
    Background
    Although central venous catheter (CVC) is a favorable and quick method to access blood flow, however, it is associated with early and late complications. The aim of the present study was to determine complications of CVC placement in burned patients within one month of the procedure.
    Materials And Methods
    This prospective study was performed on all patients with more than 30 per cent burn admitted to Imam Mousa Kazem Hospital of Isfahan during 2007-8. CVCs were applied for all of the patients and data related to the complications during placement, 24 hours and one month later were recorded.
    Results
    Sixty-one out of 96 burned patients were male and 35 female. The majority of the victims were in age range of 20-50 years. Twenty-six patients (27%) had complications during catheter placement, 3 (3.2%) after the first 24 hours and 31 (32.3%) after one month. The most common complication during catheter insertion was its application failure (15.6%), after 24 hours it was hematoma at the site of insertion (3.2%) and after one month, catheter infection (12.4%).
    Conclusion
    CVC application can help to reduce repeated peripheral venous catheters insertion and related subsequent complications, so it may be an effective and reliable method of long-term venous access.
  • Mehrdad Memarzadeh, Mehrdad Hoseinpour, Nasrin Sanjary, Zahra Karimi Page 488
    Background
    Accidents are the leading cause of emergency room admissions and mortality for children below the age of 15. This study evaluate overall epidemiological information of pediatric trauma in children referred to Isfahan Alzahra Hospital.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study included 2300 children admitted to Alzahra Hospital emergency room during 2005-8. Data including age, sex, kind of trauma, site of injury, blood pressure and cause of death were recorded in prepared checklist by the study of hospital files.
    Results
    Female to male ratio was 2:1 (66.7% versus 33.3). Most of the events (45%) happened at home and school. Fall (32%) followed by motor vehicle accidents (31.1%) were the most common mechanisms of trauma. The most common areas injured in pediatric multiple trauma victims were head (34.3%) and limbs (18.9%). Mortality rate was (4.1%).
    Conclusion
    Falling down and traffic accidents are very common in pediatric emergencies. Training the parents to believe that their children are in need of protection and surveillance is the most effective program of decreasing trauma-induced mortality in children.
  • Maryam Maghsoudi Pour, Hamid Reza Saberi, Sayyed Alireza Moravveji Page 494
    Background
    Hand injuries are the most common bodily traumas sustained at work and are always preventable. Different occupational and non-occupational risk factors may predispose to these grave events; identification and modifying them has a critical role in prevention of the accidents. This study was carried out to evaluate the association between these factors and hand injuries.
    Materials And Methods
    In this case control study 82 industrial workers with occupational hand injuries from Tehran nearby factories were compared with eighty-three controls. Working circumstances were assessed using a detailed occupational and non-occupational (individual and socio-psychological factors) questionnaire. Data were analyzed with chi-square and t-test.
    Results
    Rotational shift work (P=0.027), lack of a close relationship between the workers, lack of training, availability and using safety equipments are statistically significant risk factors related to hand injuries (P=0.006). There is no significant relationship between individual and familial factors and hand injuries.
    Conclusion
    Availability of safety equipments and their proper use are the most important preventive factors for hand injury. Lack of close relationship between workers can also be regarded as a significant risk factor.
  • Abdolhosain Davoodabadi, Alireza Yazdani, Mansoor Sayyah, Masoud Mirzadeh Javaheri Page 500
    Background

    Trauma is the most common cause of mortality for people aged 1 through 44 years. Traffic accidents are the leading cause of severe injuries among young people in most countries. This study was conducted to determine the frequency of traffic accident injuries in victims referred to Kashan Trauma Center in 2008.

    Materials And Methods

    This cross-sectional descriptive study was carried out on 1004 trauma cases referred to Kashan Shahid Beheshti Trauma Center during the year 2008. Data including age, sex, type of trauma, and type of intra- and/or extra-thoracic injury were recorded and analyzed.

    Results

    Sixty-six per cent of the cases were male, and the most frequently observed trauma cases were between the ages 21 and 30, followed by 10 and 20. The frequency of trauma in urban and rural areas was 62.5% and 37.5%, respectively. Motorcycle accidents are the most common traffic accidents followed by car accidents.

    Conclusion

    Considering the large number of trauma cases secondary to the traffic accidents and lower levels of education in those cases, appropriate educational programs may be helpful to decrease the mortality rates and other undesirable consequences of accidents.

  • Mohsen Mahmoodieh, Behnam Sanei, Mohammad Moazeni Bistgani, Neghah Tavakoli Fard Page 506
    Background
    Liver is the most commonly injured organ in blunt abdominal trauma. Early diagnosis and appropriate treatment of blunt hepatic trauma would decrease morbidity and mortality rates. To achieve this goal, physicians should be aware of the prevalence, etiologies, signs and symptoms, diagnostic procedures and up-to-date management of blunt hepatic trauma.
    Materials And Methods
    A descriptive retrospective study was conducted on all 130 patients admitted to the emergency department of Alzahra University Hospital in Isfahan during 1999-2009. Data were collected from patient's medical records and analyzed using descriptive statistical methods.
    Results
    Out of 130 patients, 103 cases (79.2%) were male. Mean age of cases was 29.7±13.46. The most common traumatic mechanism was vehicle accidents in 100 cases (76.9%). Sonography in association with CT scan as the most commonly used diagnostic method was obtained in 68 cases (52.3%). Eighty-eight cases (67.7%) underwent surgery while conservative treatment was selected for the other 42 cases (32.3%). Admission to ICU was more frequently needed in conservative treatment group (P=0.001). The mean length of hospitalization was shorter for patients underwent surgery.
    Conclusion
    Better clinical results and fewer complications in the group managed conservatively presents it as a safer and more efficient treatment method.
  • Sirous Emir Alavi, Mohammad Tolouei, Hosain Shodjaei, Leila Kouchakinejad Page 512
    Background
    Pediatric burn injuries are common and often lead to devastating consequences. The aim of this study was to determine the epidemiology of childhood burns in children referred to Velayat Burn University Hospital of Rasht during 2008-9.
    Materials And Methods
    In this descriptive study the clinical data of all burned children including age, sex, burn percentage, burning agents, site of burn, transport vehicle, length of admission and consequences of burn, aged 0-14 years were collected prospectively.
    Results
    The burned children were treated either as inpatient (N=138) or outpatient (N=275). Thirty-three per cent of inpatients and 35% of outpatients were under two years of age. Of all the burned children, 53% were male, 76.2% from the urban areas, 72% were scalded, 93% happened at home, 75% had less than 6% burn and 23% of children had burns of trunk. Second degree burn was the most common type (79%). Seven deaths were recorded with forth-degree burns and burning surface more than 40%.
    Conclusion
    Children under two years of age are at highest risk of burn and most commonly with hot water (scalding) in preparing and serving meal times. Sequelae of burn are dependent to its severity and surface area.
  • Naeima Khodadadi, Atefeh Ghanbari, Shahrokh Yosefzadeh, Fatemeh Meskini, Fariba Asgari, Leila Koochakinejad Page 520
    Background

    There is limited information on health-related quality of life (HRQOL) of injured accident survivors. The aim of the present study was to assess acute stress, post traumatic stress disorder and health-related quality of life in injured accident survivors.

    Materials And Methods

    Eighty-eight patients admitted to the orthopaedics and trauma surgery department of Rasht Porsina Hospital were enrolled to this descriptive study. SRS- PTSD (post-traumatic stress) and SF-36 (short-form of health-related quality of life) questionnaires were completed and assessed one week and two months after the accident.

    Results

    Acute stress of the first week of the accident was found to be an independent predictor of post-traumatic stress of two months later. Regression analysis showed a statistically significant relationship between position of the survivor as a driver and score of post-traumatic stress disorder two months post-accident (P=0.024). The results also showed a statistically significant improvement in physical function (P=0.005), lack of improvement in role limitations due to physical injury (P=0.02), no improvement in mental function including mental health (P=0.001), role limitations due to emotional problems (P=0.01) and vitality (P=0.001).

    Conclusion

    There is a significant relationship between PTSD and quality of life of the injured survivors. The return of injured accident survivors to pre-injury HRQOL may depend not only on optimal medical care but also on awareness and timely interventions regarding PTSS.

  • Mansoor Sayyah, Esmaeil Fakharian, Manzardokht Bigdeli, Majid Hasanzadeh, Ali Akbarnejad Page 526
    Background
    Athletes participating in sport competitions are faced with the risk of trauma. The purpose of this study was to determine the frequency of trauma injuries in men’s sport leagues of Kashan during 2007-8.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, all injuries during sport league competitions were recorded by attending the sport arenas during 2007-8.
    Results
    A total of 160 trauma cases were recorded during 146 events. The highest number of trauma was observed in handball and taekwondo competitions with 45 (25.6%) and 35 (21.9%) cases, respectively.
    Conclusion
    Athletes involved in sport leagues require appropriate training and adequate protection through the use of protective devices to avoid injuries.
  • Elaheh Mesdaghinia, Fatemeh Abbaszadeh, Aazam Mesdaghinia Page 533
    Background
    Trauma to genital tract is a common complication of normal vaginal delivery and may result from episiotomies, spontaneous lacerations or both. The aim of this study was to determine the incidence of perineal trauma in normal spontaneous vaginal delivery in patients admitted to Kashan Shabih-khani Maternity Hospital.
    Materials And Methods
    All women having normal vaginal delivery at Kashan Shabih-khani Maternity Hospital from October 2007 to September 2009 were enrolled to this descriptive-analytical retrospective study. Data were collected from hospital charts and analyzed by chi-square test.
    Results
    Severe (third or fourth) degree tears were seen in 0.16% of cases, 0.14% of which accompanied episiotomy. First and 2nd degree tears without episiotomy happened in 90.3% and 9.6%, respectively. Type of trauma is correlated to the birth weight of the baby (P<0/001).
    Conclusion
    Episiotomy has no significant beneficial effect on prevention of perineal trauma, so it is recommended that episiotomies to be avoided unless for exceptional cases.
  • Davood Eskandari, Asghar Ghahri, Abdolah Gholamie, Masoud Motalebi Kashani, Sayyed Gholam Abbas Mousavi Page 539
    Background

    Work-related musculoskeletal disorders are considered as one of the most common occupational diseases and injuries. The high prevalence of the disorders has been reported in automobile industries due to numerous risk factors. This study was conducted to determine the prevalence of musculoskeletal disorders and the work-related risk factors in an automobile factory in Tehran.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was performed on 145 workers in an automobile factory in Tehran during 2009-10. The prevalence of disorders was evaluated with standard Nordic questionnaire and work-related risk factors with KIM index. Data analyzed using chi-square test.

    Results

    Musculoskeletal disorders were most commonly seen in tire installing (92.8%) and exhaust storage installing (88.4%) units. It was least common in door installing (43.7%) unit. Awkward posture, load lifting, back bending and torsional movements were the most important work-related risk factors for the disorders. A significant relationship was observed between prevalence of musculoskeletal disorders and occupational risk level (P<0.05).

    Conclusion

    Ergonomics programs and specific ergonomic interventions are necessary to correct work-related problems in the work stations of this industry.

  • Esmaeil Fakharian, Behroz Keleidari Page 546
    Background
    Intra-abdominal great vessel injury is a rare complication of lumbar intervertebral disc operations. However it may be underestimated for its unpredictable clinical manifestations. Delay in proper diagnosis and appropriate management of the sequellae often results in death of the patient.
    Materials And Methods
    A 30-year-old man with aortic injury during L4/L5 posterior discectomy is presented and its management discussed.
    Conclusion
    Attention of the surgical team and rapid intervention is the key factor in treatment, prevention of severe complications and even death.