فهرست مطالب

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 6، بهار و تابستان 1381)

  • 80 صفحه، بهای روی جلد: 4,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1381/05/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سخن سردبیر
    پروانه کریم زاده صفحه 6
  • مقالات پژوهشی
  • محمدتقی جغتایی، کاظم محمد، مهدی رهگذر، سعید سیادتی صفحه 7
    هدف
    این مقاله حاصل یک بررسی مقطعی از وضعیت برخی معلولیت ها (انواع فلج و قطع اندام) در ایران به منظور برآورد شیوع و شناخت علل آن ها است.
    B>
    روش بررسی
    روش نمونه گیری سیستماتیک و خوشه ایو اندازه هر خوشه، 15خانوار در نظر گرفته شده است. نسبت نمونه گیری یک هزارم جمعیت کشور در نظر گرفته شده و در مجموع، 59678 نفر مورد بررسی قرار گرفته اند.
    یافته ها
    معلولیت های (فلج و قطع اندام)، شیوعی برابر 7/0 در هزار دارند که از بین آن ها، بیش ترین شیوع با رقم 2/8 در هزار نفر مربوط به فلج از نوع همی پلژی و پاراپلژی است. شیوع فلج مغزی 2/0 در هزار، قطع اندام ها 1/3 درهزار و فلج اطفال 0/9 در هزار نفر است. با انجام واکسیناسیون وسیع در سراسر کشور که بعد از جمع آوری اطلاعات این بررسی انجام شد، گزارش های کنونی حاکی است که فلج اصفال در سنین پایین، شیوع بسیار ناچیزی دارد.24/5 درصد از علل مربوط به انواع فلج و قطع اندام «مادرزادی» است، 25/5 درصد ناشی از «آسیب فیزیکی»، 15/6 درصد حاصل بیماری های عفونی، 28/8 درصد از «بیماری های غیر عفونی» و 3/1 درصد پیامد «کهولت و پیری» بوده اند. 67/2 درصد از علل، مربوط به فلج مغزی «مادرزادی» است. 54/8 درصد فلج های همی پلژی و پاراپلژی ناشی از «بیماری های غیر عفونی» است. هم چنین 73/7 درصد قطع اندام ها به علت «آسیب فیزیکی» است. با فزایش سن، شیوع فلج های پاراپلژی، همی پلژی و قطع اندام، به طور چشم گیری افزایش می یابد که بیش ترین شیوع با رقم 29/0 در هزار، به افراد 65 سال و بزرگ تر تعلق دارد. شیوع معلولیت های فوق در مردان، 6/3 در هزار و در زنان، 2/8 در هزار است که به طور نسبی، در مردان کمی بیش از دو برابر زنان است (P<0/000).
    نتیجه گیری
    به طور کلی، شیوع این معلولیت ها در مردان بیش تر از زنان است. در مجموع، شیوع همی پلژی، پاراپلژی و قطع اندام در مناطق شهری، 4/9 در هزار و در مناطق روستایی، 4/1 در هزار نفر است که در حضور متغیر سن، اختلاف معنی داری بین مناطق شهری و روستائی وجود ندارد (P<0/059). استفاده از مدل رگرسیون لجستیک نشان داد که هریک اسه مبغیر سن، جنس و محل سکونت، به تنهایی بر شیوع مجموع همی پلژی، پاراپلژی و قطع اندام اثر معنی دار دارند (P<0/039). با منظور کردن دوبه دوی متغیرهای فوق در مدل، ملاحظه می شود که محل سکونت اثر خود را از طریق سن اعمال می کند، ولی هریک از دو متغیر سن و جنس، در حضور یکی دیگر از متغیرهای فوق، بر شیوع این معلولیت ها اثر معنی دار دارند. با منظور کردن هرسه متغیر به طور هم زمان در مدل، نتایج، نظیر حالت دو متغیر فوق است (P<0/000).
    کلیدواژگان: فلج مغزی، فلج اطفال، فلج همی پلژی یا پاراپلژی، قطع اندام
  • اکبر سلطان زاده، مهدی سلطانی صفحه 17
    هدف
    آمیوتروفیک لترال اسکلروز یک بیماری دژ نراتیو، پیش رونده و کشنده نورون حرکتی است. در این مقاله سیر پیشرفت ناتوانی های عملکردی بیمار و فاکتورهای موثر بر آن مورد بررسی قرار می گیرد.
    روش بررسی
    پس از انتخاب 59 بیمارALS (براساس معیارهایEL.Escorial) برای هر بیمار در ابتدا و انتهای یک دوره پیگیری شش ماهه ALSFRS تعیین شد. از 59 بیمار، 9 بیمار طی دوره پیگیری فوت شدند. نسبت مرد به زن برابر با 1/9 بود. این نسبت در نوع بولبار0/8 و در نوع غیر بولبار 2/5 بود. شایع ترین گروه سنی مبتلا، گروه 65-40 ساله بودند (68%).
    یافته ها
    شایع ترین لوکالیزاسیون شروع بیماری، دست ها بود. (46%) میانگین سنی بیماران، 53/4 سال بود. (گروه بولبار 59/1 سال و گروه غیر بولبار 51/7 سال) گروه سنی یا جنس بیمار در میزان پیشرفت ناتوانی ها تاثیر معنی داری نشان نداد، ولی لوکالیزاسیون بولبار سیر سریع تری نسبت به غیربولبار نشان داد. در نوع بولبار، زنان پیش از مردان مبتلا شدند (0/8=m/F) در بیماران فوت شده، میانگین مدت زنده ماندن24 ماه، در گروه بولباری 14 ماه و غیر بولباری 27 ماه بود.
    نتیجه گیری
    گروه سنی بالاتر از 53 سال نسبت به گروه سنی جوان تر، مدت بقای کمتری نشان داد. مدت بقا با جنس بیمار ارتباط معنی داری نشان نداد.
    کلیدواژگان: آمیوتروفیک لترال اسکلروز، ناتوانی عملکردی، عصب حرکتی، بیماری دژنراتیو
  • سید جلال صدرالسادات، حسن شمس اسفندآباد، سوزان امامی پور صفحه 22
    هدف
    مقاله حاضر به منظور بررسی و مقایسه رفتارهای انطباقی در افراد عادی و افراد کم توان ذهنی روی 320 آزمودنی (246 نفر عادی، 74 نفر کم توان ذهنی) با دامنه سنی 18-7 سال انجام گرفت.
    روش بررسی
    ابزار پژوهش مقیاس رفتار انطباقی، ویرایش تجدید نظر شده ی نسخه ی 1993 مقیاس رفتار انطباقی است که از مقیاس های رفتار انطباقی انجمن کم توانی ذهنی آمریکا در سال های 1969 و 1974 تهیه شده و شامل دو بخش که دارای 18 حوزه رفتار انطباقی است. داده های پژوهش با استفاده از برنامه ی آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از این است که افراد کم توان ذهنی نسبت به افراد عادی در حوزه های رفتار انطباقی: عملکرد مستقل، فعالیت اقتصادی؛ رشد زبان، اعداد و زمان، فعالیت شغلی–پیش شغلی، خودفرمانی، مسئولیت پذیری، رفتار مختل کننده ی فردی، فعالیت خانگی، اجتماعی شدن، رفتار اجتماعی، همنوایی کردن و قابل اعتماد بودن عملکرد پایین تری دارند.
    نتیجه گیری
    در حوزه های رشد جسمانی، رفتار کلیشه ای و بیش فعالی، رفتار جنسی، رفتار خودآزاری و اشتغال اجتماعی، تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشده. علل احتمالی این تفاوت ها و تشابه ها به اختصار مورد بحث قرارگرفته است.
    کلیدواژگان: رفتار انطباقی، کم توان ذهنی
  • سید ابراهیم موسوی صفحه 29
    هدف
    حوادث ناشی از کار به دلیل هدف قرار دادن جمعیت جوان و فعال جامعه یکی از مهمترین گروه حوادث را تشکیل می دهند. هرساله تعداد زیادی از کارگران کشور بر اثر این نوع حوادث، سلامتی و کارایی خود را از دست می دهند. بررسی حاضر به صورت پیش نگر، با هدف شناسایی عمده ترین علل بروز این حوادث و دستیابی به راه های احتمالی جلوگیری از آن، در بیمارستان فیاض بخش انجام گرفت که یکی از فعال ترین بیمارستانهای کشور از نظر تعداد مراجعان سوانح حرفه ای می باشد.
    روش بررسی
    طی مدت یک ماه، بیمارانی که با صدمات ناشی از کار به بیمارستان مراجعه می کردند، به صورت متوالی وارد مطالعه شدند. 302 بیمار در این فاصله مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    صدمات دست بیشترین تعداد و شدیدترین نوع آسیب را که خود اختصاص داده بودند.
    نتیجه گیری
    مهم ترین عوامل قابل بررسی در بروز حوادث ناشی از کار عبارت بودند: از مشکلات روانی، سابقه بیماری، و عدم آموزش مناسب کارگران، وجود مشکلات مالی و عدم استفاده از وسایل ایمنی در بین عوامل بروز حادثه، میزان کمتری داشت.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، اتیولوژی، صدمات ارتوپدی، طب کار، حوادث کار
  • رضا شهریار کامرانی، محمد علی سازگاری، محمد نقی طهماسبی، بهادر اعلمی هرندی صفحه 35
    هدف
    هر پزشکی در دوران طبابت خود به مرتب با بیماران مشکوک به شکستگی اسکافوئید برخورد می کند. در دو دهه ی اخیر تلاش های زیادی برای اصلاح برخورد کلاسیک با این عارضه که منجر به محرومیت بی مورد از کار تعداد زیادی از بیماران می شود، به عمل آمده است. در بیمارستان دکتر شریعتی و شهید معیری تهران در ظرف 8 ماه، مطالعه ای آینده نگر بر روی 51 بیمار با تشخیص اولیه ی شکستگی مشکوک اسکافوئید به عمل آمد.
    روش بررسی
    درمان به صورت بی حرکتی با آتل شست و معایه ی بالینی هفتگی انجام گرفت
    یافته ها
    از نتایج حاصله مشخص شد که %10 موارد بیماران دارای ضایعه ای، نیازمند به بی حرکتی هستند. در %90 موارد، بهبودی حداکثر ظرف سه هفته حاصل شد که بیش از نیمی از آنان مدت نیاز به بی حرکتی به کم تر از دو هفته تقلیل یافت.
    نتیجه گیری
    لذا به نظر می رسد تا هنگامی که روش غربالگری مناسب تری از معاینه ی بالینی در دسترس نباشد، بی حرکت کردن با بریس شست و معاینه ی هفتگی و توان بخشی زودرس روش مناسبی برای جایگزینی روش معمول درمان این عارضه یعنی گچ اسپایکای شست و معاینه بالینی بعد از دو تا سه هفته می باشد.
    کلیدواژگان: مشکوک به شکستگی اسکافوئید، آتل شست، بریس، توانبخشی
  • محمد مهدی تقدیری، مریم شکوهی صفحه 39
    هدف
    در بین انواع مختلف سندرم های اپی لپتیک، اسپاسم شیرخواران یکی از بدخیم ترین آنها تلقی می شود، چرا که اثرات سوء ترمیم ناپذیری بر مغز کودک اعمال می کند و هر قدر طول مدت اسپاسم شیرخواران بیشتر باشد نتایج مخرب آن هم وخیم تر است. اکثر مبتلایان به این بیماری، کودکان کمتر از یکسال هستند و فقط 5 درصد موارد آن در سنین بالاتر از یکسال تظاهر می کند. هدف این پژوهش مطالعه کودکان 24-2 ماهه مبتلا به اسپاسم شیرخواران است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی بر روی 60 کودک 2-24 ماهه مبتلا به اسپاسم شیرخواران که بین سالهای 79-1377 به دپارتمان اعصاب کودکان بیمارستان مفید مراجعه کرده بودند، با تکنیک مشاهده، مصاحبه، معاینه و استفاده از پرسشنامه انجام گرفت. بیماران مورد بررسی 36 پسر و 24 دختر بودند.
    یافته ها
    از نظر اتیولوژی، 48 مورد (%80) سمپتوماتیک و 12 مورد (%20) کریپتوژیک و ایدیوپاتیک بودند. از نظر تظاهرات بالینی، 35 مورد (%58) از نوع فلکسور، 6 مورد (%10) از نوع اکستنسور و 19 مورد (%22) از نوع مخلوط بودند. در الکتروانسفالوگرافی به عمل آمده از بیماران، در همه موارد هیپس آریتمی دیده شد و سی تی اسکن مغزی بیماران در 11 مورد (%20) آتروفی مغزی را نشان داد و بقیه موارد (%80) نرمال بود.
    نتیجه گیری
    در مطالعه ما نوع سمپتوماتیک و فلکسور شایعتر بود. هیس آریتمی در الکتروآنسفالوگرافی همه بیماران دیده شد و سی تی اسکن مغزی در بیشتر موارد نرمال بود.
    کلیدواژگان: اسپاسم شیرخواران، اپی لپسی، الکتروانسفالوگرافی
  • سید هادی معتمدی، علی دریجانی صفحه 43
    هدف
    وجود علایم ظریف عصبی در اختلالات روانی همواره مدنظر صاحب نظران بوده است. هدف از این پژوهش آن بود که با توجه به کاربردی بودن این علایم در مواقعی که شک تشخیصی وجود دارد، یک بار دیگر این رابطه با توجه به اطلاعات جدید در بیماران مختلف روان پزشکی در بیمارستان شهید بهشتی کرمان مورد بررسی قرار بگیرد و فراوانی آن در بیماران مختلف با یکدیگر مقایسه شود.
    روش بررسی
    بر این اساس، 213 بیمار که دارای تشخیص نهایی اختلال خلقی – اختلال اضطرابی و اسکیزوفرنی بودن بطور متوالی انتخاب شدند. این حجم نمونه بر اساس 93% اطمینان و نسبت %32 و دقت %6 از یک مطالعه مقدماتی بدست آمد. شش آزمایش علائم ظریف عصبی بر روی بیماران انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که رابطه سن با 4 مورد از تست ها، یعنی Standing on one foot Heel Walking Toe walking Tandem walk معنی دار است و رابطه ی اختلالات روانی با دو مورد از تست ها معنی دار بود که عبارت بودند از تبعیض دو سویه (PV=0/01) و اکستروژن زبان (PV=0/02) که اولی در افسردگی و دومی در اسمکیزوفرنی بالاتر بود و در باقی موارد رابطه ی معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    حاصل این پژوهش نشان دهنده ی آن بود که فراوانی اکثر N.S.Sها در اختلالات روانی برابر است و اختلاف اندکی با یکدیگر دارند.
    کلیدواژگان: فراوانی، علائم ظریف عصبی، اختلالات روانی
  • مقالات مروری
  • نجم سادات موسوی صفحه 48
    یکی از اولین تظاهرات مشخص شده همراه با سن. تغییر در کاهش پاسخ به واکنش DTH است. پاسخ DTH یک مثال بارز از پاسخ سلولهای Th است که توسط ترشح سیتوکائین های تیپ TH-1 به وجود می آید اگرچه اتفاقات و رخدادهای زیادی قبل از تکثیر سلولی می بایست به وجود بیاید تا امر تکثیر صورت گیرد، ولی چون تکثیر سلولی به عنوان یک عامل مشخص کننده در افراد مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین بسیاری از تحقیقات، پاسخ های تکثیری را به عنوان بررسی تغییرات همراه با سن در پاسخ سلول های T مورد ارزیابی قرار می دهند. کاهش توانمندی تکثیر سلولهای PBMC در پاسخ به تحریک سلول های T، بیشترین میزان تغییرات همراه با سن را در سیستم ایمنی نشان می دهد. گزارش شده است که 40% از افراد بالای 70 سال که وضعیت بهداشتی و اجتماعی مناسبی داشتند، در آزمایش پوستی کاهش واکنش DTH را نشان می دهند.
    یکی از دلایل کاهش در پاسخ DTH می تواند در اثر تغییر در فعال شدن اولیه سلول های T باشد، به عبارتی، تغییر در تولید سیتوکایین ها توسط سلول های فعال شده یا فعالیت تغییر یافته توسط ماکروفاژها باشد.
    همچنین تغییرات همراه با سن به دفعات زیادی در In vitro (پاسخ به آنتی ژنهایی همچون: دی تیتروکلروبنزن، استرپتوکیناز یا استرپتودورناز) مشاهده شده است که شامل، کاهش در پاسخ های تکثیر سلولی، تغییر در پیام های فعال کنندگی و تغییر در تولید سیتوکائین ها است. به علاوه، تحقیقات مهمی در دو دهه گذشته روی تغییرات ظاهری ایجاد شده بر روی سلولهای T همراه با افزایش سن انجام گرفته و به طور عمومی پذیرفته شده است که سالمندی با تغییرات زیادی در واکنش های ایمنی همراه است و این امر به صورت تغییرات بسیار بارز در مجموعه سلول های T قابل مشاهده است. بنابراین، این تغییرات باید مراقبان بهداشت را وادار کند توجه خاصی به سالمندی داشته باشند.
    کلیدواژگان: سلول T و سالمندی، سالمندی، ایمنی با واسطه سلولی
  • گزارش موردی
  • محمدرضا نوربخش، بشری هاتف صفحه 54
    در این تحقیق اثر درمانی تکنیکهای کرانیوساکرال بروی خانم 47 ساله ای با سابقه سردرد شدید به مدت 5 سال مورد بررسی قرار گرفت. سردرد بیمار به طور مداوم در طول روز و شدیدتر در صبح و شب از پشت سر شروع می شد و به گوش، شقیقه و فک راست و گاهی تمام سر انتشار می یافت.
    همچنین ماهی یک بار 2 تا 3 روز قبل از قاعدگی شدت سردرد به حداکثر خود می رسید. علاوه بر سردرد بیمار از وزوز گوش و سرگیجه شکایت داشت طبق بررسی های مختلف علتی برای سردرد او بیان نشده بود. انجام درمان های مختلف، از جمله یک دوره فیزیوتراپی جهت اصلاح دیسفانکشنهای ستون فقرات تاثیری در بهبودی سردرد بیمار نداشت این بررسی به صورت A-B-A Single subject design انجام گرفت. که شامل یک هفته دوره قبل از درمان، 4 هفته دوره درمانی به صورت هفته ای یک جلسه و یک سال دوره پیگرد درمانی بود. فاکتورهای مورد سنجش شدت درد، تداخل درد در خواب و فعالیت عمومی بودند، که میزان شدت درد بر اساس visual analog scale از 7.5 در قبل از درمان به 3پس از دوره درمانی و 1 بعد از یکسال پیگرد درمانی رسید. تداخل درد در خواب از 50% در دوره قبل از درمان به 30% پس از دوره درمان و 0% بعد از یکسال رسید.
    تداخل درد در فعالیت عمومی از 80% در دوره قبل از درمان به 40% پس از دوره درمانی و 0% بعد از یکسال رسید. وزوز گوش و سرگیجه بیمار به طور کلی برطرف شد و فقط سردردی که 2 تا 3 روز قبل از قاعدگی بروز می گردد با شدت و وسعت بسیار کمتری باقی مانده بود.
    کلیدواژگان: سردرد مزمن، سرگیجه، وزوز گوش، کرانیوساکرال
  • محمود فرزان، سید محمد جواد مرتضی صفحه 59
    دردهای مزمن پشت ساق علل مختلف دارد که شایع ترین آنها شکستگی استرس، سیندروم کمپارتمنت مزمن، عضله سولئوس فرعی، و کشیدگی های عضلانی می باشند. یکی از علل دردهای مزمن ساق، گیر افتادن اعصاب یا نوروپاتی انترپمنت در اعصاب ساق پا است که چون یافته غیرشایعی است در اغلب موارد تشخیص داده نمی شود و یا با تاخیر تشخیص داده می شوند. بیمار ما آقای 15 ساله ای بود که به دلیل درد مزمن ساق مدت ها تحت درمان های مختلف قرار گرفته، ولی درد وی همچنان ادامه داشت. کلیه بررسی های پاراکلینیکی و الکترودیا گنوستیک نرمال گزارش شده بود. پس از آزاد کردن آپونوروز عصب سورال با جراحی کلیه علایم بیمار رفع شد. نوروپاتی ناشی از گیر افتادن عصب سورال در نواحی مختلف از ساق و یا مچ پا و یا پا می تواند رخ دهد اما درگیری عصب در ناحیه خلف ساق به عنوان یکی از علل درد مزمن ساق به خصوص در ورزشکاران بیان شده است. ما در بررسی مقالات گزارشی مبنی بر گیرافتادن شاخه داخلی عصب سورال در محل خروج از فاسیای کرورال در افراد عادی پیدا نکردیم. در این بیماران تشخیص تنه بر اساس تاریخچه و معاینه بالینی دقیق میسر است و در اغلب موارد تست های الکترود یا کنوستیک نرمال می باشد.
    کلیدواژگان: عصب پوستی سورال داخلی، گیرافتادن اعصاب، درد مزمن خلف ساق
  • تقی بغدادی، ابوالفضل باقری فرد صفحه 63
    یکی از علل شایع ضایعه عصب سیاتیک در شیرخواران و کودکان، تزریق عضلانی داروها به ناحیه سرینی است که دو عامل مهم در ایجاد آن موثر است 1- نوع ماده تزریقی 2- محل تزریقدر این مقاله، سی و دو مورد آسیب عصب سیاتیک به دنبال تزریق آمپول دیکلوفناک سدیم بررسی شده که 8 مورد از این بیماران تحت عمل جراحی قرار گرفته اند و در همه موارد، نتیجه رضایت بخش بوده است، در ضمن موارد گزارش شده مربوط به فروردین 1376 تا آذرماه 1377 است.
    کلیدواژگان: فلج عصب سیاتیک، صدمات ناشی از تزریق، تزریق در ناحیه سرینی
|
  • Mohammad Taghi Joghataei, Kazem Mohammad, Mehdi Rahgozar, Saeed Siadati Page 7
    Objective
    A cross sectional study of the prevalence and etiologic factors of limb paralysis and amputation was performed in Iran.
    Materials and Methods
    Using systematic cluster sampling (each cluster consists of 15 families) 59678 people have been evaluated. The sample size was 1 per 1000 of total population. The prevalence of different kinds of paralysis and limb defects was 7 per 1000 population.
    Results
    Hemiplegia and paraplegia were the most prevalent, accounted for 2.8 per 1000 population. The prevalence of disabilities due to cerebral palsy, limb amputation and poliomyelitis per 1000 were 2.0, 1.3 and 0.9 respectively. Prevalence of poliomyelitis was zero in age group 0-4, which supports the recent reports declared that incidence rate of poliomyelitis is very low, and it is the consequence of vaccination done all over the country. 24.5% of all kinds of paralysis and limb defects were congenital other etiologic factors were physical injury, infectious disease, non-infectious disease and aging which accounted for 25.6%, 15.6%, 28.8% and 3.1% respectively. Most of the cases of cerebral palsy were congenital (67.2%). The main cause of hemiplegia and paraplegia was non-infectious disease (54.8%) and the main cause of amputation was physical injury. (73.7%), prevalence of disabilities due to paraplegia, hemiplegia and limb amputation considerably increased with age so it was most prevalent among people of 65 years old and over (29.0 per 1000). The prevalence of the above-mentioned disabilities was 6.3 per 1000 among men and 2.8 per 1000 among women. So male female ratio was 2:1 (p<0.001).
    Conclusion
    Overall, the prevalence of hemiplegia, paraplegia and limb amputation were 4.9 per 1000 in urban and 4.1 per 1000 in rural areas, but after adjusting for age difference between urban and rural areas was not significant (P=0.059). Logistic Regression analysis declared that variables age, sex and living area have separately significant effect on odds of hemiplegia, paraplegia and limb amputation. Considering these variables concurrently, age and sex again showed significant effect but living area effects through age. (P<0.001).
    Keywords: Cerebral palsy, Poliomyelitis, Hemiplegia, Paraplegia, Amputation
  • Akbar Soltan, Zadeh, Mehdi Soltani Page 17
    Objective
    Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS) is a progressive degenerative fatal disorder of motor neuron. In this research course of functional disability and possible underlying factors affecting disability were studied.
    Materials and Methods
    First 59 patients with definite ALS were selected and for each patient ALSFRS (ALS Functional Rating Scale) was determined at Initial and the end of a six month period.
    Results
    During this period 9 patients expired. Bulbar onset localization showed a more rapid course than non-bulbar onset group.
    Conclusion
    There was no significant relationship between the age group or gender with progression of disability. In expired group, mean survival in bulbar onset and older patients were significantly less than those with non-bulbar onset and younger ones. There was no significant relationship between survival and gender.
    Keywords: ALS, Disability, Motor neuon, Degenerative disease
  • Seyed Jalal Sadrosadat, Hassan Shams, Esfandabad, Souzan Emami, Pour Page 22
    Objective
    The purpose of the present study was to compare adaptive behavior among mental retarded and normal subjects.
    Materials and Methods
    246 normal and 74 mental retarded subjects between 7 and 18 years of age participated in the study. Their adaptive behavior scores were obtained by means of "Adaptive Behavior Scale-Residential and Community" (ABS-RC:2). It is consisted of two parts and 18 domains.
    Results
    Significant differences were found for independent functioning, economic activity, language development, number and time, prevocational/vocational activity, self-direction, responsibility, disturbing interpersonal behavior, domestic activity, socialization, social engagement, conformity and trustworthiness. Mental retarded subject showed lower performances in these domains.
    Conclusion
    No significant differences were found for physical development, stereotyped and hyperactive behavior, sexual behavior, self-abuse behavior and social engagement.
    Keywords: Adaptive behavior, Mental retarded subjects
  • Seyed Mohammad Ebrahim Mousavi Page 29
    Objective
    Work accidents and injuries are important issues because it usually happens for the young and active population in the society. Every year, lots of workers in the country loss their productivity and health because of work accident. The aim of this study is to find the main causes of accidents and injuries at work and suggesting the possible prevention solutions.
    Materials and Methods
    The study was done in Fayyazbakhsh hospital which is the most active hospital in referring work injuries. For one month, 320 patients related to work injury participated in the study.
    Results
    Most injuries were related to the hand and they were severe. The most important factors in work accidents were psychic problems, past illness history, lack of education, budget problem and not using safety tools and helmet during the work.
    Conclusion
    It is necessary to pay attention to problems which target workers, employees, insurance organizations, welfare institutes and finally society.
    Keywords: Epidemiology, Etiology, Prthopedic accidents, Work injury
  • Reza Shahriar Kamrani, Mohammad Ali Sazegari, Mohammad Taghi Tahmasbi, Bahador Alami, Harandi Page 35
    Objec:tive: Suspected Scaphoid fractures are common problems in medical practice, which account for countless work-hours losses each year. This was a prospective study that was performed on 51 patients with suspected Scaphoid fracture in Doctor Shariati and Shahid Moaieri hospitals within eight months.
    Materials and Methods
    The patients were treated with removable thumb splint and weekly physical examination.
    Results
    We found that 90% of immobilizations were unnecessary and removable brace and weekly examination.
    Conclusion
    Early rehabilitation can reduce the immobilization time in more than half of our patients.
    Keywords: Suspected scaphoid fracture, Thumb splint, Brace
  • Mohammad Mehdi Taghdiri, Maryam Shokouhi Page 39
    Objective
    Among different epileptic syndrome infantile spasm is one of the most malignant forms which cause irrepairable brain damage in the child. Consequently the longer this type of epilepsy lasts the more harmful results will follow. The majority of children with infantile spasm are younger than one year age and only 5 percent of affected children are in the age group above one year.
    Materials and Methods
    This descriptive study was done on 60 (36 male and 24 female) infants 2-24 months age with clinical examination, observation, interview and questionnaire in pediatric neurology department of Mofid children hospital during two years.
    Results
    From 60 patients (36 male and 24 female), 48 case (80%) symptomatic and 12 case (20%) cryptogenic and idiopathic. Based on clinical manifestation 35 case (58%) were flexor type. 6 case (10%) extensor and 19 cases (32%) mixed. In EEG hypsarrhythmia in all patients was seen. Brain CT scan in 11 cases showed brain atrophy and in remainder was normal.
    Conclusion
    In our study etiologically symptomatic and clinically flexor type was more common. Hysparrhythmia in all patients was seen and brain CT scan in 80% of patients was normal.
    Keywords: Electro encephalo graphy, Epilepsy, Infantile spasm
  • Seyyed Hadi Motamedi, Ali Derigani Page 43
    Objective
    Existence of neurological soft signs in psychological disorders is considered by researchers. Since these signs are applicable in the medical diagnosis discrimination when there is a doubt, so the aim of this study is to find out the prevalence of these sings in different kind of psychological patients who are referred to Shahid Beheshti psychological hospital and also this prevalence is compared in different patients with different disorders.
    Materials and Methods
    Therefore 213 patients who had the final discrimination are selected as a simple systematic sample. This sample size based on a pilot study (with prevalence 32%, d=6%, and confidence coefficient 93%) Six tests of neurological soft signs were used on this sample.
    Results
    The results showed that the relation between age and four of these tests were significant, (standing on one foot, heel walking, toe walking, tandem walk) and the relation between psychological disorders and two of these tests, " two-point discrimination PV=0.01" and "Tongue extrusion PV=0.02", were significant. In the first test depression and in the other test schizophrenia were above normal, and in the remaining tests the relations were not significant.
    Conclusion
    The results of this research showed that neurological soft signs are the same in different psychological disorders or the difference in negligible.
    Keywords: Prevalence, Neurological soft signs, Psychiatric disorders
  • Najmosadat Mousavi Page 48
    One of the first identified age-associated functional changes in immune response was decreased DTH responses. In fact the DTH response is an example of a T.h response mediated primarily through th-1-type cytokines although many events are required before proliferation, assessment of lymphocyte proliferation often has been used as an indicator of the cell-mediated immune potential of on individual. Therefore, many studies have utilized the proliferative response to assess age-associated changes in T-cell response. A decreased ability of PEMCs to proliferate in response to T-cell stimuli is among the most consistent age-associated of the immune system. It has been reported that 40 percent of individuals over age 70 demonstrate decreased reactivity to Askin test panel regardless of their overall health status. A decreased DTH response can result from change in the initial activation of T cells. A shift in cytokine production by the activated cells, or altered reactivity by macrophages. Also, multiple age-associated changes have been observed in vitro. (Respond to antigens: Dinitrochlorobenzen. streptokinase or streptodomase) including decreased proliferative responses, modified activation signals and altered cytokine production protiles. In addition numerous studies over the last two decades have examined whether phenotypic changes in the T-cell compartment accompany human aging and it is generally accepted that healthy aging is accompanied by a slight decrease in circulating lymphocytes, number of total T cells. In end, aging is accompanied by many modifications of immune reactivity, with the most significant changes being observed in the T-cell compartment. Therefore, these changes merit close attention by health care professionals.
    Keywords: Aging, Cell, mediated immunity, T Cell, aging
  • Mohammad Reza Nourbakhsh, Bashari Hatef Page 54
    The purpose of this study was to assess the effect of Craniosacral techniques on chronic headache. We used an A-B-A single subject design which consisted of one week of baseline (pretreatment), four weeks of treatment, and follow up period. The subject of this study was a 47 years old female who complained of severe headache during the last five years. Patient had received multiple medical and physical therapy treatments without success. Began starting Craniosacral therapy. After treatment patient's headache decreased from 7.5 to 1 (0-10 scale), and her sleep disorder improved by 50% and the vertigo and tinnitus that patient complained removed. Although this study showed the positive effect of Craniosacral techniques on chronic headache in a single subject, more studies are needed in this area.
    Keywords: Chronic calf pain, Nerve entrapment, Medial sural cutaneous nerve
  • Mahmoud Farzan, Seyyed Mohammad Javad Mortazavi Page 59
    Chronic calf pain may have various etiologies including stress fracture, chronic compartment syndrome, accessory Soleous muscle, and muscle sprains. An uncommon cause of chronic calf pain is entrapment neuropathy. Because entrapment neuropathies are uncommon, they are often under diagnosed. A 15-year-old adolescent developed progressive calf pain 10 months before his presentation. Physical examination and paraclinical studies revealed no abnormality and electrodiagnostic study was reported as normal. 2 months nonoperative the superficial Sural aponeurosis treatment and one surgical intervention were failed. Reexamination was revealed positive Tinel's sign and paresthesia in distribution of the Sural nerve. Surgical exploration revealed entrapment of the medial Sural cutaneous nerve localized in the passage of the nerve resulted in completeresolution of symptoms and full recovery. Several location for entrapment of the Sural nerve were reported, but we couldnt found any report in English language literature about Sural nerve entrapment in the superficial Sural aponeurosis in no athletics.
    Keywords: Chronic calf pain, Nerve entrapment, Medial sural cutaneous nerve
  • Taghi Baghdadi, Abolfazl Bagheri, Fard Page 63
    Gluteal intramuscular injection in newborns and children is one of the most common causes of sciatic palsy. Two factors are important to cause this palsy: kind of injection material and injection side. In this article we reported 28 cases of sciatic palsy (complete or incomplete) after Gluteal region injection of Diclofenac during years of 1389 to 2001 referring to Imam Khomeini hospital. Ten of these patients underwent surgical release that all of them got satisfactory results.
    Keywords: Sciatic nerve palsy, Injectional injury, Intraglutcal injection