فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، زمستان 1389)

نشریه راهبرد توسعه
سال ششم شماره 4 (پیاپی 24، زمستان 1389)

  • 286 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/01/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدرحیم عیوضی، ملیحه رمضانی صفحه 43
    بررسی پایگاه اجتماعی نخبگان و رجال سیاسی از جمله مباحث مهم در حوزه جامعه شناسی سیاسی است. اهمیت این موضوع از آن جهت است که با مطالعه پایگاه اجتماعی رجال سیاسی می توان به ساخت قدرت سیاسی و موقعیت اجتماعی رجال و نخبگان سیاسی جامعه پی برد. از آنجایی که رجال سیاسی از نیروهای مؤثر در سیاست گذاری محسوب می شوند، این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار می شود. از طریق مطالعه سن، جنس، تحصیلات و امتیازات علمی، شغل، منابع درآمد و... می توان پایگاه اجتماعی افراد را مورد بررسی قرار داد.
    این مقاله با روش توصیفی و تحلیل اطلاعات مربوط به هیات وزیران از قبیل سن، جنس، شغل و... درصدد است، پایگاه اجتماعی اعضای کابینه های جمهوری اسلامی ایران در فاصله سال های 1388- 1368 را مورد بررسی قرار داده و به نتایجی در رابطه با پایگاه اجتماعی رجال و نخبگان سیاسی در سطح هیات وزیران جمهوری اسلامی ایران دست یابد. داده های پژوهش حاکی از آن است، پایگاه اجتماعی هیات وزیران ایران در فاصله سال های 1388- 1368 متعلق به طبقه متوسط جامعه بوده است. همچنین پایگاه اجتماعی اعضای کابینه های سه رئیس جمهور ایران (هاشمی رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی، محمود احمدی نژاد) از لحاظ شاخص های مربوط به پایگاه اجتماعی و آمار ارقام مربوط به هر یک از این معیارها با یکدیگر دارای تفاوت بوده است.
    کلیدواژگان: پایگاه، پایگاه اجتماعی، نخبگان سیاسی، هیات وزیران
  • پیمان حاجی زاده، رضا سلامی صفحه 79
    سازمان های مختلف برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان، نیازمند مواد، تجهیزات، تسهیلات و تامین کنندگانی از سازمان های دیگر هستند و عملکرد یک سازمان به وسیله فعالیت های سایر سازمان هایی که تشکیل زنجیره تامین آن را می دهند، تحت تاثیر قرار می گیرد. بنابراین به منظور مدیریت مناسب زنجیره تامین، در این مقاله نحوه انتخاب استراتژی مناسب زنجیره تامین متناسب با شرایط سازمان و محیط آن ارائه گردیده است. در ادامه برای دستیابی به رقابت پذیری زنجیره تامین همسویی استراتژی کسب و کار و استراتژی زنجیره تامین از طریق راه کار سه جزئی همسویی یعنی هماهنگی سه جنبه اهداف زنجیره تامین، فرایندهای زنجیره تامین و تمرکز مدیریت بر فعالیت های زنجیره تامین، ارائه شده و در نهایت به عنوان مطالعه موردی، فرایند انتخاب استراتژی مناسب زنجیره تامین در گروه بهمن موتور بررسی شده و راه کارهای مقتضی ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین، استراتژی زنجیره تامین، همسویی استراتژی، استراتژی ناب و چابک
  • ابوالفضل شاه آبادی، رقیه پوران صفحه 99
    هدف این مطالعه، بررسی نظری و تحلیلی آثار مهاجرت مغزها بر متغیر های کلان اقتصاد ایران طی دوره 1386-1342 هجری شمسی، با استفاده از آمار مهاجرت مغزها از ایران به کشورهای گروه هفت است. نتایج تحلیل ها نشان می دهد که مطابق ادبیات جدید مهاجرت مغزها، این پدیده از طریق سرمایه انسانی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، تجارت و وجوه ارسالی نیروی کار می تواند بر اقتصاد ایران اثرگذار باشد. همچنین می توان منشا ایجاد شرایط دافعه مغز و اثر منفی مهاجرت مغزها بر متغیرهای کلان اقتصادی کشور را عدم شکل گیری صحیح بازار تحقیق و توسعه و سرمایه انسانی ایران دانست.
    کلیدواژگان: مهاجرت
  • حسین کریمی هسنیجه، زهرا نجفی صفحه 121
    در دنیای امروزی، اقتصاد هر کشور به عنوان یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده جایگاه آن کشور در سطح بین الملل محسوب می شود، که تحت تاثیر عوامل متعددی دچار تغییر می شود. یکی از این عوامل تاثیرگذار سیاست-های مالی هستند، که به صورت اعمال تغییراتی در مخارج دولت یا مالیات نیروی کار (کانال هزینه)، با تاثیرپذیری از نرخ های ارز ثابت و شناور(کانال نرخ ارز) کارا می باشند.
    این مقاله تاثیر سیاست های مالی روی اقتصاد پنج کشور ایران، ترکیه، سنگاپور، مالزی و پاکستان را با استفاده از روش پنل- دیتا در سال های 1969 تا 2004 میلادی، مورد بررسی قرار داده است. این کشورها بین سال های 1960 تا 1970 دارای نظام ارز ثابت و از سال 1970 میلادی به بعد دارای نظام ارز شناور بودند، که اقتصاد آنها تحت تاثیر نظام های متغیر نرخ ارز قرار گرفته است. در این بررسی سعی شده که با توجه به نظام ارزی این کشورها، مالیات بر نیروی کار و مخارج دستمزدی دولت به عنوان عوامل مؤثری در روند بهبود اقتصادی آنها معرفی شود. نتیجه تحقیق به این صورت است که اعمال مالیات نیروی کار تحت تاثیر نظام ارز شناور روی سطح اشتغال و دستمزد حقیقی تولید رابطه مثبتی وجود دارد و تنها در این نظام به طور معنی داری اثرگذار می باشد. از طرفی اعمال مخارج دستمزدی دولت بسته به نوع متغیرهای وابسته و نظام های ارزی، اثرگذاری متفاوتی خواهند داشت. یعنی در نظام ارز ثابت تنها روی سطح ستاده معنی دار می باشد و در نظام ارز شناور روی دستمزد حقیقی، سودآوری، اشتغال و نسبت اشتغال به ستاده معنی دار می باشد.
    کلیدواژگان: سیاست های مالی، نرخ های ارز ثابت و شناور، پنل دیتا
  • حمید برقی، یوسف قنبری صفحه 135
    علم و تکنولوژی در دنیای امروز نقشی حیاتی دارند و اصلی ترین سلاح کشورها در دنیای رقابتی کنونی هستند که روز به روز بر اهمیتشان افزوده می شود. علم به انسان ها کمک می کند تا دنیای اطراف را بهتر بشناسند و تکنولوژی نیز آن ها را به تغییر امکانات و منابع موجود برای استفاده بهتر قادر می سازد. علم امروز نه تنها بر تکنولوژی استوار است، بلکه افزون بر این، علم جدید ذاتا میل به تکنولوژی شدن دارد و بنابر خصلت خود در تکنولوژی تجسم می یابد و تحول آن در گرو ابزاری شدن آن است. تکنولوژی لازمه علم است و بدون تکنولوژی توسعه علم ممکن نیست. توسعه علم و فناوری در کشور نتیجه تعامل میان نهادهای مختلف است که در یک نظام کلان با یکدیگر ارتباط دارند.
    امروزه نوآوری های متنوع و مختلفی به محیط های روستایی راه پیدا کرده اند که فناوری اطلاعات و ارتباطات را می توان از جمله این نوآوری ها دانست. هدف از این مقاله نیز بررسی نقش، جایگاه و تاثیرات فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه روستایی است. در سطوح روستایی فن آوری اطلاعات و ارتباطات در گسترش تجارب الکترونیک، بهداشت الکترونیک، آموزش الکترونیک، گذران اوقات فراغت، دولت الکترونیک و دادرسی الکترونیک مؤثر می باشد. جهت توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در سطوح روستایی ضرورت دارد که زیرساخت هایی چون زیرساخت حقوقی، تجاری، فرهنگی، امنیتی، فنی و ارتباطی ایجاد شود. اما فناوری اطلاعات و ارتباطات با آسیب هایی نیز مواجه است از جمله: شکاف دیجیتالی(شکاف بین شهر و روستا، شکاف دسترسی بین فقرا و ثروتمندان و شکاف دسترسی بین زنان و مردان، کودکان و سالمندان و جوانان) و پرهزینه بودن توسعه آن. در تدوین مقاله از روش اسنادی، کتابخانه ای و تحلیلی استفاده شده است.
    کلیدواژگان: علم، فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه روستایی، روستای الکترونیک
  • روزبه حبیبی صفحه 146
    مدیریت راهبردی منابع انسانی، عبارتست از: مرتبط ساختن مدیریت منابع انسانی با مدیریت راهبردی (هدف های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت راهبردی سازمان)، برای ارتقاء عملکرد و بهبود بهره وری به صورت سیستمی و ایجاد فرهنگ سازمانی که مولد انعطاف پذیری و خلاقیت باشد. اهداف سیستم مدیریت منابع انسانی متاثر از اهداف راهبردی هر مؤسسه ای است. مدیریت راهبردی منابع انسانی(SHRM) با معنای وسیع خود در دنیای امروزی می کوشد که آموزش و توسعه کارکنان، بهبود سازمانی و مسیر پیشرفت شغلی را در هم آمیزد تا افراد، گروه ها و سازمان ها به شیوه ای اثربخش رشد کنند. بنابراین هدف اساسی مدیریت راهبردی منابع انسانی، خلق قابلیت استراتژیک از طریق تضمین و مطمئن شدن از این نکته است که سازمان از کارکنان ماهر، متعهد و با انگیزه برای تلاش در راستای حصول به مزایای رقابتی پایدار، برخوردار است
    کلیدواژگان: راهبرد، منابع انسانی، خلاقیت، مزیت رقابتی، توانمندسازی
  • علی اصغر اسماعیل نیا، عباس حمزه خانی صفحه 168
    سوخت های فسیلی(نفت، گاز طبیعی و زغال سنگ) از جمله منابع مهم انرژی جهان هستند که اهمیت خود را به عنوان سوخت از گذشته تا به حال حفظ کرده اند. در این بین سهم زغال سنگ در تامین سوخت نیروگاه های تولید برق بیش از سایر سوخت های فسیلی است. این نکته نشان دهنده اهمیت بالای این منبع انرژی در تولید برق است. استفاده از زغال سنگ جهت تولید برق فرصتی را ایجاد خواهد کرد تا تنوع بیشتری در سبد انرژی کشور ایجاد شود و فرصت بیشتری برای استفاده از سوخت مایع و گاز طبیعی جهت صادرات یا ایجاد ارزش افزوده بالاتر از طریق صنایع انرژی بر ایجادگردد. همچنین باعث کاهش بار پیک شبکه گاز کشور در زمستان شده و کمبود تامین گاز طبیعی برای تولید برق و استفاده از سوخت نفت گاز بجای آن را کاهش داده و موجب خواهد شد تا اتکاء واحدهای نیروگاهی به سوخت مایع در زمستان کاهش یابد. در عین حال باعث شکوفایی و رونق اقتصادی (اشتغالزایی) در نواحی زغال خیز کشور به ویژه ناحیه طبس خواهد شد. روش مورد استفاده در این بررسی، هزینه تراز شده(LCOE) می باشد از این طریق بهای تمام شده برق تولیدی برای هر کیلو وات ساعت تعیین و در نهایت با بهای تمام شده برق توسط نیروگاه های گازی، بخاری و سیکل ترکیبی مورد مقایسه قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: انرژی، سوخت فسیلی، زغال سنگ، نیروگاه، صنعت برق، کارایی، محیط زیست
  • سقف تولید نفت در جهان / آیا از این سقف و مقدار بیشینه گذر کرده ایم؟
    یوسف عزیزی، عباس ملکی صفحه 201
    اقتصاد جهانی وابستگی شدیدی به منابع فسیلی دارد، لذا همواره این سؤال مطرح است که منابع فسیلی و به طور مشخص نفت، تا چه زمانی می توانند نیاز فزاینده اقتصاد جهانی به انرژی را تامین کنند. در این راستا و با توجه به تجربه تاریخی تولید نفت آمریکا و نظریه معروف هوبرت، مؤسسات و متخصصان حوزه انرژی تخمینی برای زمان رسیدن تولید نفت جهانی به نقطه ماکزیمم خود زده اند. این تخمین ها با توجه به مواردی چون رشد تقاضای انرژی در جهان، میزان مخازن متعارف و نامتعارف، تکنولوژی های برداشت نفت، روند افزایش قیمت جهانی نفت و... دارای مقادیر متفاوتی در گزارش های مختلف است. در این گزارش ضمن بررسی تاریخچه طرح این موضوع، به نظرات مختلف دانشمندان و گزارش های موجود در این زمینه پرداخته، آن ها را با هم مقایسه می کنیم و نقاط ضعف و قوت هرکدام را مطرح خواهیم کرد. در نهایت عوامل اصلی مؤثر بر زمان رسیدن تولید نفت به نقطه اوج خود و راه حل های به تعویق انداختن آن و همچین اقدامات تسکین دهنده در حین وقوع این رخداد جهت مقابله با پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی را بررسی خواهیم کرد.
    کلیدواژگان: پیک تولید نفت، نظریه هوبرت، تولید نفت آمریکا، اقتصاد جهانی
  • سیدجواد جهرمی، محسن رضایی صدرآبادی صفحه 223
    نفت، سیاسی ترین کالای دنیا است. کشورها به منظور دستیابی به سطوح بالاتر توسعه، به انرژی نیاز دارند به طوری که توسعه بدون استفاده از انرژی ممکن نیست. یکی از مهم ترین انواع انرژی، نفت است. نفت در شرایط خاص زمین شناسی به وجود آمده و در بخش هایی از دنیا وجود دارد، در حالی که تمام دنیا به آن نیازمند هستند. از سوی دیگر حوزه هایی که بیشترین نیاز را به مصرف نفت دارند، دارای ذخایر اندکی هستند؛ در نتیجه این کشورها به دنبال تامین امنیت عرضه انرژی خواهند بود. در نتیجه در بین کشورها بیشترین تلاش برای تامین امنیت عرضه انرژی خود انجام خواهد شد. آمریکا بزرگترین مصرف کننده نفت جهان است، به طوریکه استراتژی این کشور را می توان استراتژی «سلطه بر نفت جهان» دانست که در این راه از تمام پتانسیل خود اعم از شرکت های بین المللی نفتی، دولت های دست نشانده، جنگ، تشکیل نهادهای بین المللی، تحریم و... استفاده کرده است. در این مقاله به وابستگی آمریکا به نفت و سلطه این کشور بر نفت جهان اشاره شده و از آنجا که کشورهای همسایه ایران توانایی بسیاری در این بازار دارند به دو کشور عربستان و عراق پرداخته و سیاست آمریکا برای سلطه بر نفت این منطقه را توضیح داده ایم. در قسمت پایانی، ایران مورد توجه قرار گرفته است. راه ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی، استفاده از حربه انرژی است که در صورت ادامه روند فعلی و عدم تدوین استراتژی جامع انرژی کشور و فقدان راهبرد مشخص انرژی، این بخش -که می تواند برگ برنده جمهوری اسلامی در معادلات بین المللی باشد- به نقطه ضعف نظام تبدیل خواهد شد.
    کلیدواژگان: امنیت عرصه، جنگ نفت، حوزه های تولید نفت، حوزه های مصرف نفت، سیاست
  • سنجر سلاجقه، سحر هنرآموز صفحه 254
    با توجه به اینکه مشارکت در امور مساله ای تازه نیست و از دیر باز وجود داشته است، انسان ها در همه امور نیاز به همکاری و مشارکت با یکدیگر داشته اند و در کشور ما هم با توجه به پیشرفت علم مدیریت و استقرار مدیریت نوین در سازمان ها و مؤسسات، موضوع مشارکت در امر مدیریت امروزه مورد توجه زیادی قرار گرفته است. به طور کلی می توان گفت که یکی از راه های اساسی بهبود در نظام اداری، مدیریت مشارکتی است و سخن گفتن درباره مدیریت مشارکتی هم بدون توجه به نظام پیشنهادها کاری بس دشوار است؛ زیرا ساده ترین ابزار دستیابی به مدیریت مشارکتی، نظام پیشنهادات می باشد. در این مقاله سعی شده است به تعریف، اهداف، سبک ها و ساز و کارهای مدیریت مشارکتی و جنبه های مشارکت در اسلام پرداخته شود و سپس نظام پیشنهادات به عنوان بهترین وسیله دستیابی به مشارکت از صورت های مختلفی مورد بررسی قرار گیرد. از جمله تعریف نظام پیشنهادات، فلسفه، زمینه های اجرایی و اهداف اجرایی آن، ساختار نظام پیشنهادات، پیشینه نظام پیشنهادات در جهان و ایران، بستر قانونی آن در بخش دولتی وچالش های استقرار آن در ایران.
    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، پیشنهاد، نظام پیشنهادات
|
  • Dr. Mohammad Rahim Eyvazi, Maliheh Ramezani Page 43
    Study of Social Status of the elite and political figures is the important issues in the field of political sociology. Importance of this issue it is for, the study of the social Status of political figures can build political power and social status and political elite men realized the community. Since the political figures of the effective forces are considered in policy making, it is more important. Through study, age, education and science scores, occupation, income sources etc. we could social Status of individuals examined.This paper analyzed using descriptive information of the Council of Ministers such as age, occupation, … is planning, social Status cabinet of the Islamic Republic of Iran between 1979- 2009 and examine the results in relation to social Status dignitaries and political elite-level ministerial delegation of the Islamic Republic of Iran achieve. Research data suggests it is, the social Status of the Iranian Council of Ministers between 1979- 2009 belongs to middle class has been. The social base cabinet by three Iranian presidents (Hashemi Rafsanjani, Mohammad Khatami, Mahmoud Ahmadinejad) in terms of social indicators and statistics related to database figures about each of these criteria together has been the difference.
  • Peiman Hajizadeh, Dr. Reza Salami Page 79
    Every organizations want materials, tools and so on from other organizations to responding their needs, and any organization’s work is under effected by other organizations that made it’s supply chain. at this article the way of selecting better strategy for supply chain, in order to appropriate management of supply chain is introduced. Then the alliance of business strategy and supply chain strategy by the coordination of three aspects, goals of supply chain, processes of supply chain and management focus on supply chain’s functions are described. and at the end for a case study, the process of selecting an appropriate strategy for supply chain in the Bahman motor group is analyzed and contingency assistance are introduced.
  • Dr. Abolfazl Shahabadi, Roghayeh Pouran Page 99
    We focus on theorical and empirical relation between Brain Drain and the variables of Iran’s macroeconomic during 1342-1386. We use Brain Drain’s data from Iran to G7 countries. The analyses results, under the new brain drain literature, show that brain drain makes Iran’s macroeconomic affect by human capital, FDI, trade and remittances. Moreover, the reason of push effect in migration of human capital and the negative effect of Brain Drain on variables of Iran’s macroeconomic is no efficiency in R&D and human capital markets.
  • Hossein Karimi Hosnijeh, Zahra Najafi Page 121
    Nowadays, economy of every country is an important parameter to identify the location of it in the international level and this parameter is influenced by many factors. One of these factors is financial policies that effect on economy as making changes in government spending and labor work tax (The cost channel) by effectiveness of the efficiency fixed and flexible exchange rate (The exchange rate channel). This study investigates the effect of financial policies on economies of five countries: Iran, Turkey, Singapour, Maliyzia, Pakistan between 1969-2004. These countries have fixed exchange rate between 1960-1970 and have flexible exchange rate since 1970, so their economies have been influenced of flexible exchange rate. In this study, according to kind of exchange rate of these countries, we have tried to introduced the tax labor work and government wage spending are as effect factors on their economic important trend. The results indicate that tax on labor work under flexible exchange rate have been positive effect on employment level and real production wage and only by flexible exchange rate, the effectiveness is signification..On the other have, performing of government wage spending depends on the kind of dependent variable and exchange will have been the different impact.
  • Dr. Hamid Barghi, Dr. Yousof Ghabari Page 135
    Science and technology are vital in today's world and most countries in the world of competitive weapons are now day by day ads to their importance. Knowledge to help people better recognizes the world around them and changes them to the technology resources available for enabling better use. Science today is not only based on technology, but addition; new knowledge is inherently desire to technology, so your character will visualization technology and its evolution is dependent upon being a tool. Science and technology requires the development of science without technology is impossible. Development of science and technology in the country, the result is that the interaction between different institutions in one large system communicates with each other.Today, various innovative and different ways to the rural environment have found that information and communication technology can be considered, including the Innovation Game. The purpose of this article reviews the role and status and impact of information and communication technology in rural development is. Levels of rural information and communication technology, and health in developing electronic commerce and e-learning and entertainment, and electronic government and electronic hearing, is effective. To develop information and communication technologies in the gold surface should build rural infrastructure such as legal, business, cultural, security, technical and communication to create. But information and communication technology also faced with the damage that is for example: the digital gap (gap between urban and rural areas, access gap between rich and poor and access gap between men and women of different ages and society) and be expensive.
  • Rozbeh Habibi Page 146
    Strategic human resource management is the conjunction of human resource management & Strategic management (long / medium & short term objectives) for development of performance & productivity in systematic manner that lead to flexibility and creativity in organization. Strategic human resource management try to mix the training & development & job career together for effective grow of personal / group & organizations in effective manner.Therefore the main end of Strategic human resource management is create strategic ability with suitable (creative / expert & motivative) personal’s. methods of research is librarial (conceptual) method.
  • Dr. Ali Asghar Esmailnia, Abbas Hamzehkhani Page 168
    This article investigates the economic advantages of using coal as an alternative type of fuel over other types of fossil fuels such as natural gas at the power plant in Iran. Use of coal to produce electricity at the power plant in Iran will provide an opportunity for the country to invest and develop its other types of energy such as nuclear energy and new energy. Use of coal to produce electricity at the power plants across the country will make it possible to prolong the life of our oil and natural gas resources and convert those resources to petroleum products which carry added value. Use of coal instead of other types of fuel will make it possible to fill part of electricity shortage in the country and create jobs and economic prosperity at the places such as Tabas, with abundant reserves of coal mines.This research intends to evaluate the economic impacts of using coal, as an alternative type of fuel, to produce electricity, at the power plants across the country to compensate electricity shortage with minimum environmental effects. Other objective of this research is to prove that use of coal to produce electricity is economical by comparing finished price of produced electricity by coal and other types of fuel such as natural gas, steam or combined cycle. Methodology is to use method of Levelized Cost of Electricity which is customary to use for calculating finished price of electricity in Iran. Consequently, the price for each KWH (Kilowatt hour) or MWH (Megawatt hour) electricity produced by coal is compared to the one produced by natural gas, steam or combined types of fuel.
  • Yousof Azizi, Dr. Abbas Maleki Page 201
    Due to the global economy strong dependence on fossil resources, the critical question is how long the fossil resources and in particular petroleum, can provide the energy growing demand of global economy. Based on US historical experience of petroleum production and also Hubbert peak theory, energy institutions and experts tried to estimate and predict the time of world maximum petroleum production. These estimations according to some factors such as the growth of energy demand in the world, the amount of conventional and unconventional reservoirs, petroleum extraction technologies, the increasing trend of world petroleum price, etc. In addition to review the historical concept of peak oil, this paper tries to analyze different opinions and reports in this field, compare them and examine their strengths and weaknesses.Finally, this paper examines the impacts of main factors on peak oil and the solutions to postpone it and also investigate the actions against peak oil consequences on the global economy during its occurring.
  • Seyed Javad Jahromi, Mohsen Rezaee Sadr Abadi Page 223
    Oil is the most political commodity in the world. Countries require energy for the purpose of gaining access to higher level of development that development is impossible without utilizing energy. Oil is one of the most significant kinds of energy. It has been made in special condition of geology and it exists in some sections of the world, although the entire world needs that. On the other hand the sections that have a greatest need to the oil consumption have a little reserve. So these countries will try to provide (supply) the energy supply security. America is the biggest consumer of worldwide oil. So in the middle of countries, America will do greatest effort for providing self-energy supply security on the way that we can call the strategy of this country, strategy of domination over worldwide oil. This country have used all his potential like IOC, satellite state, war, formation of international institution, sanction and etc on this way.In this article has been noticed to dependence of America on oil and domination of this country over worldwide oil. Because the neighborhoods have so much ability in this market, this paper has talked about two countries: Saudi Arabia and Iraq. We have explained the politic of America for domination over oil of region. In the final part, Iran has been paid attention. Using weapon of energy is the way of strike to Islamic republic system. If present process continue and not complicated master strategy of energy in the country cock of definite strategy of energy, it will be converting into a weakness for country- although it (master strategy of energy) could lead to the wining card of Islamic republic in international equations.
  • Dr. Sanjar Salajegheh, Sahar Honar Amoz Page 254
    With attention to this fact that participation in performance is not a new matter and the human need co-operation and co-working in all aspects. in our country with attention to the development of management science and settlement of new management in organizations and institutes، the participation concept in todays management is under of intensive attention. in general we can say that one of the basic ways of administration development is participative management. talking about participative management without attention to suggestion system is a difficult work، because the easiest tool to reach the participative management is suggestion system. in this article we have efforted to discuss the difinition،goals،styles and ways to participative management and sharing aspects in islam،then suggestion system be surveyed as the best way to reach the participation from different views. these would include the suggestion system definition،philosophy،practical fields and its executive goals،suggestion system structure،history of suggestion system in the world and iran،its legal field in government section and the risks of its settlement in iran.