فهرست مطالب

مجله دانشکده پرستاری و مامایی رازی کرمان
سال دهم شماره 2 (پیاپی 20، پاییز و زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا ایمانی، مسعود ریانی، فریبا برهانی، اسحاق درتاج صفحه 1
    مقدمه
    دیابت بیماری مزمنی است که عوارض ناتوان کننده جدی را ایجاد می کند و برای کنترل موفق آن، آموزش بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است. بررسی متون نشان می دهد که استفاده از برنامه توانمند سازی بدین منظور که بیمار درآن نقش فعالی در مراقبت از خود به عهده می گیرد، به میزان کافی انجام نمی شود و پژوهش در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    هدف این مطالعه، تعیین تاثیر آموزش در قالب برنامه توانمندسازی بر نگرش نسبت به بیماری، در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک می باشد
    روش
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که بر روی 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع یک، در دو گروه مداخله و کنترل اجرا شده است. ابزار بررسی، پرسشنامه نگرش سنجی در دیابت بود که به هر دو گروه داده شد. سپس برنامه توانمندسازی، در طی 6 جلسه برای گروه مداخله اجرا گردید. 5/1 ماه بعد از مداخله هر دو گروه مجددا پرسشنامه را تکمیل کردند. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS (ویرایش 15) استفاده شد.
    نتایج
    قبل از اجرای مداخله بین میانگین نمرات نگرش نسبت به بیماری در هر دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0p>). اما پس از مداخله تغییرات مثبت در نگرش در گروه مداخله ایجاد گردید (000/0P=).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج تحقیق مبین این است که اجرای برنامه توانمندسازی بر نگرش نسبت به بیماری بیماران مبتلا به دیابت نوع یک اثر داشته و موجب تغییرات مثبت در مقیاس کلی نگرش نسبت به بیماری و مقیاس فرعی استقلال بیمار گردیده است. اجرای برنامه های مشابه می تواند موجب ارتقاء نگرش نسبت به بیماری و بالطبع پذیرش مسئولیت خودمراقبتی توسط بیمار، و در نهایت بهبود وضعیت سلامت این بیماران گردد.
  • عباس عباس زاده، مژگان تائبی، سیمین کهن، علی اکبر حقدوست صفحه 9
    مقدمه
    تشخیص زودرس سرطان پستان تاثیر بسزایی در کاهش میزان مرگ ومیر و افزایش کیفیت زندگی زنان خواهد داشت. جهت تشویق زنان به انجام ماموگرافی، تغییر در باورها و نگرش آنان الزامی است. برای ایجاد این تغییر، ابتدا شناخت باورهای بهداشتی آنان ضروری می باشد.
    هدف
    این مطالعه به منظورتعیین ارتباط باورهای بهداشتی زنان شهر کرمان و شرکت آنان در ماموگرافی بر اساس مدل باور بهداشتی در سال 85-1384 انجام شده است.
    روش
    این پژوهش از نوع مورد- شاهدی است که در آن متغیر مستقل اصلی باور بهداشتی در ابعاد حساسیت درک شده، شدت درک شده، موانع درک شده، فواید درک شده، راهنمایان عمل و خودکارآمدی می باشد. متغیر وابسته شرکت در ماموگرافی است. 368 زن در دو گروه 184 نفری مورد(گروهی که ماموگرافی انجام داده بودند) و شاهد(گروهی که ماموگرافی انجام نداده بودند) مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه گیری در گروه مورد به صورت آسان و در گروه شاهد به صورت تصادفی انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه مدل باور بهداشتی بود. پرشسنامه توسط خود فرد تکمیل شد و در مورد افراد بی سواد و کم سواد مفاد پرسشنامه خوانده و پاسخ فرد درج گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 12 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصله نشان داد که باور بهداشتی زنان در مورد فواید درک شده از انجام ماموگرافی و در مورد نقش راهنمایان عمل در زمینه انجام ماموگرافی با شرکت آنان در ماموگرافی ارتباط دارد. همچنین نمره کل باور بهداشتی در گروهی که ماموگرافی انجام داده بودند بیشتر از گروهی بود که ماموگرافی انجام نداده بودند. در مقایسه مشخصات دموگرافیک گروه مورد– شاهد از نظر میانگین سن، داشتن توده پستانی خوش خیم و سابقه خانوادگی سرطان پستان اختلاف معنی دار آماری مشاهده گردید(P<0001). بطوریکه درصد افرادی که مبتلا به توده پستانی خوش خیم بوده و سابقه خانوادگی سرطان پستان داشتاند در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بیشتر بود و همچنین میانگین سنی گروه مورد بیش از گروه شاهد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    شناخت فواید و مزایای انجام ماموگرافی و توصیه های راهنمایان عمل در زمینه انجام ماموگرافی سبب افزایش تمایل زنان به انجام ماموگرافی می شود. شناخت بهتر رفتارهای غربالگری سرطان پستان و عوامل تاثیر گذار برآن برای کارکنان بخش سلامت، خصوصا پرستاران که ارتباط بیشتری با زنان دارند ضروری است.
    کلیدواژگان: باور بهداشتی، ماموگرافی، سرطان پستان، مدل باور بهداشتی، زنان، شهر کرمان
  • سمانه باقریان، فریبا برهانی، عباس عباس زاده، هادی رنجبر صفحه 18
    مقدمه
    رویه های درمانی رایج ترین منابع درد برای کودکان می باشند. کودکان مبتلا به بیماری های مزمن مانند تالاسمی درد بسیاری را در حین رویه های دردناک از جمله در زمان تشخیص، درمان و کنترل بیماری خود تجربه می کنند. روش های متعددی برای کاهش درد گزارش شده است. متخصصین بالینی به طور معمول از روش های انحراف فکر برای کاهش درد استفاده کرده اند. با این وجود توافقی در میان آنها درباره اینکه کدام روش انحراف فکر در کاهش درد بهتر است وجود ندارد.
    هدف
    بررسی تاثیر انحراف فکر به روش حباب سازی بر شدت درد ناشی از رویه های تزریقی در کودکان سن مدرسه مبتلا به تالاسمی مراجعه کننده به مرکز تالاسمی شهر کرمان
    روش
    مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی می باشد. نمونه پژوهش شامل 40 کودک 12-6 ساله مبتلا به تالاسمی دارای پرونده در مرکز تالاسمی بود که به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. در گروه اول حباب سازی و در گروه دوم تزریق به روش معمول بخش انجام شد. ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس بررسی علائم رفتاری درد کودکان و مقیاس عددی درد بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و به وسیله نرم افزار اس پی اس اس نسخه 16 انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین میانگین نمره درد در بین دو گروه کنترل و حباب سازی بعد از تزریق وجود داشت(P<0. 05).
    بحث و نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش روش های انحراف فکر حباب سازی واند روشی موثر در کاهش درد ناشی از تزریقی در کودکان باشد.
    کلیدواژگان: درد، حباب سازی، انحراف فکر، کودک سن مدرسه، تالاسمی
  • مارال کارگر نجفی، فریبا برهانی صفحه 26
    مقدمه
    تالاسمی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در دنیا است که بیمار، خانواده و سیستم سلامت را در درگیر می کند. شیوع این بیماری در کشور ایران در حدود 4-3 درصد کل جمعیت است. آمار بالای این بیماری و تنوع اختلالات جسمی، روانی و اجتماعی در بیماران مبتلا نشاندهنده میزان نسبتا بالایی در اختلال در روال طبیعی زندگی بیماران و افزایش فشارهای روانی و تنش در خانواده آنها می باشد.
    هدف
    هدف این مطالعه بررسی کیفیت زندگی در کودکان سن مدرسه مبتلا به بیماری تالاسمی می باشد.
    روش
    این مطالعه توصیفی مقطعی در کودکان سن مدرسه در محدوده سنی 6 تا 12 سال که برای دریافت خون به مرکز بیماری های خاص شهر کرمان مراجعه می کردند انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی عمومی کودکان (peds qol) نسخه 4 بعد از انجام روایی صوری و محتوا و پایایی به روش آلفای کرونباخ، استفاده شد. بعد از جمع آوری داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 15 و آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی متناسب با اهداف پژوهش جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    نتایج
    یافته های حاصل از پژوهش، کیفیت زندگی کودکان مبتلا به بیماری تالاسمی را در حیطه های مختلف نشان داد. بر اساس نتایج به دست آمده، میانگین کیفیت زندگی این بیماران در حیطه های جسمی(83/7) انحراف معیار (68/2±) و عاطفی (87/ 4) و انحراف معیار(26/2±) که در مقایسه با سایر حیطه ها از میزان پایینتری برخوردار بود و در مقابل حیطه عملکرد مدرسه با میانگین(02/8) و انحراف معیار(68/2±) امتیاز بالاتری نسبت به سایرین داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    بیماران تالاسمی نسبت به افراد سالم مشکلات روانی، اجتماعی شدیدی داشته و بایستی جهت بهبود کیفیت زندگی در این بیماران، درمان طبی را با حمایت های عاطفی و روانی و اجتماعی ترکیب نمود تا از ایجاد عوارض غیرقابل جبران در این افراد جلوگیری به عمل آید.
    کلیدواژگان: کودکان، تالاسمی، کیفیت زندگی، سن مدرسه
  • عباس عباس زاده، فریبا برهانی، محدثه محسن پور صفحه 34
    مقدمه
    بررسی عوامل موثر بر انتخاب رشته در دانشجویان پرستاری یکی از راه های شناسائی و هدایت داوطلبان مستعد به رشته پرستاری و تقویت و توسعه نیروی انسانی در این حرفه است. در مطالعات بسیاری عوامل مؤثر بر انتخاب رشته پرستاری مورد بررسی قرار گرفته است درحالی که روند تغییرات آن بررسی نشده است.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین روند انتخاب رشته دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان از سال 1385 تا 1388 بر اساس نظریه شغل و شخصیت هالند انجام شده است.
    روش
    در این مطالعه هم گروهی گذشته نگر از کلیه دانشجویان پرستاری سال 1388 (از ورودی 1385 تا ورودی 1388) دانشکده های پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان (در مجموع 250 نفر) در دوره روزانه دعوت شد تا با پر کردن پرسشنامه پژوهشگرساخته در مطالعه شرکت نمایند. داده های مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS17 توصیف و تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    مقایسه حیطه های مختلف در میان دانشجویان ورودی های مختلف از سال 85 تا 88 با آزمون آنالیز واریانس نشان دهنده تفاوت آماری معنی دار در حیطه عوامل حرفه ای بود(05/0>p)؛ به صورتی که دانشجویان جدیدالورود تاثیر این عوامل را بیشتر ارزیابی نمودند؛ در سایر حیطه ها تفاوت معنی داری دیده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    روند رو به بهبود جذب دانشجویان علاقه مند که رشته پرستاری را بر اساس ویژگی های حرفه ای آن و با شناخت انتخاب کرده اند، علاوه بر اینکه به خودی خود، یافته با ارزشی است، نشان می دهد که درونداد نظام آموزشی پرستاری در حال بهبود است. این امر ضرورت اجرای برنامه های آموزشی و نهایتا مدیریت استفاده مناسب از این توانمندی حرفه ای برای ارتقاء خدمات پرستاری در تمام ابعاد آن را گوشزد می نماید.
    کلیدواژگان: انتخاب رشته، دانشجویان پرستاری، نظریه شغل- شخصیت هالند
  • فاطمه حشمتی نبوی، طیبه پورغزنین، زهرا موفقی صفحه 42
    مقدمه
    آمادگی همه جانبه نظام سلامت اهمیت ویژه ای در کاهش مرگ و میر و صدمات ناشی از بلایا دارد، لذا ضروری است که پرستاران آمادگی لازم جهت مقابله با بلایا را کسب نمایند. بدیهی است بخش مهمی از این آمادگی از طریق آموزش های دوران تحصیل شکل می گیرد.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین آگاهی و عملکرد دانشجویان پرستاری در زمینه ایفای نقش پرستار در مواجهه با مراحل بحران در سال 1386 در دانشکده پرستاری و مامایی شهر مشهد انجام شده است.
    روش
    این پژوهش توصیفی بر روی 50 دانشجوی پرستاری سال اول و آخر انجام شد که به روش سرشماری در پژوهش شرکت کردند. داده ها به وسیله فرم مشخصات فردی، پرسشنامه های پژوهشگر ساخته آگاهی از وظایف پرستار در مراحل سه گانه بحران و بررسی توانمندی دانشجویان در ایفای نقش پرستار در مواجهه با بحران به روش خودگزارش دهی جمع آوری گردید. جهت تجزیه تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی زوجی و مجذور کای استفاده شد.
    نتایج
    آزمون آماری تی زوجی بین میانگین نمرات آگاهی دانشجویان پرستاری سال اول و سال آخر تفاوت آماری معنی داری نشان داد(t=0.5، p<0.0001)، اما بین میانگین نمرات خودارزیابی دانشجویان در ارتباط با توانایی حرفه ای آنها در مقابله با بحران تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد(t=2.84، p=0.68).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش که نشان داد آگاهی دانشجویان نسبت به نقش پرستار در مقابله با بحران در دوران تحصیل افزایش یافته است، ولی توانایی آنها نسبت به سال اول تغییر معنی داری نداشته است. پیشنهاد می شود پرستاری در بلایا با تاکید بر آموزشهای عملی در سرفصل دروس دوره کارشناسی پرستاری گنجانده شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، دانشجویان پرستاری، بحران، ایفای نقش
  • معصومه رشیدی نژاد، سکینه میری، علی بهرام نژاد صفحه 47
    مقدمه
    توانایی انجام رفتارهای سازگارانه و مثبت به گونه ای که فرد بتواند با چالش ها و ضرورت های زندگی روزمره کنار بیاید یکی از اصولی ترین اقداماتی است که دانشجویان باید در محیط دانشگاهی بیاموزند و آموزش مهارتهای زندگی می تواند کمکی برای رسیدن به این هدف باشد.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر احساس، طرز فکر و نحوه رفتار در موقعیت ها و زمان های مختلف در دانشجویان پرستاری بم انجام شده است.
    روش
    در یک مطالعه نیمه تجربی دو گروه 30 نفره از دانشجویان پرستاری که با استفاده از روش نمونه گیری غیر تصادفی انتخاب شدند، مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد شده هوش هیجانی(Bar – on)استفاده گردید. آموزش به شکل کارگاه پرسش و پاسخ و ایفای نقش توسط اساتید روانشناس انجام شد و اطلاعات مربوطه قبل، بعد از آموزش و دو ماه بعد از آموزش سنجیده شد. از آمار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان دادند که آموزش موجب تغییر در هوش هیجانی احساس، طرز فکر و نحوه رفتار افراد شد. تفاوت نمرات حاصله در گروه آزمون و کنترل معنی دار بود(p<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    . آموزش مهارتهای زندگی تاثیر مثبتی بر سطح احساس، طرز فکر و نحوه رفتار افراد جامعه خواهد داشت. مهارتهای زندگی مربوط به نحوه عمل و رفتارند و اگر بصورت عملی آموخته شوند می توانند با تغییر رفتار در تک تک افراد جامعه، باعث ارتقاء جامعه گردند
    کلیدواژگان: دانشجو، مهارتهای زندگی، احساس، طرز فکر و نحوه رفتار، آموزش مهارتهای زندگی
|
  • Z. Imani , M. Rayani, F. Borhani , S. Dortaj Page 1
    Introduction
    Diabetes is a chronic disease that produces serious incapacitating complications and education has an important role to successful control of it. Reviews of literature show perform of empowerment programs for activating patients in their self care roles are inadequate, so these kinds of survey are essential.
    Objective
    The purpose of this study was to estimate the effect of empowerment program on attitude toward disease in type 1 diabetes patients.
    Method
    In this semi-experimental research, subjects consist of 40 type 1 diabetes patients that randomly divided into two equal intervention and control groups. Diabetes empowerment scale were used for data collection, both of groups completed the questionnaires. Then empowerment program during six, 90 minutes sessions were held for intervention group. Six weeks after intervention both of groups completed the questionnaires again. SPSS software was used for data analysis.
    Results
    Finding showed no significant difference in attitude toward disease before the intervention. (p>0.05) but after the intervention, positive changes had been created in intervention group (p=0.000).
    Conclusion
    Implementation of empowerment program had significant effects on attitude toward disease for type 1 diabetes patients, and caused positive changes in total scale of attitude toward disease and patient’s autonomy subscale, so implementation of similar programs can improve attitude toward disease and therefore accept responsibility by patient, and finally can improve patient’s health status.
  • A. Abbaszadeh , M. Taeby , S. Kohan , A. Haghdoost Page 9
    Introduction
    Breast cancer is the most common form of malignancy to affect women. Early detection of breast cancer will have been effective in reducing mortality and increasing women's quality of life. In order to encourage women to perform mammography, we have to change their beliefs and attitude, therefore, recognition of health beliefs is an important issue to be considered.
    Objective
    To determine the relationship of health beliefs of Kerman women and participation in mammography based on health belief model.
    Method
    This research was a case–control study that independent variable related to health belief including (perceived susceptibility, perceived severity, perceived barriers, perceived benefits, cause to action, self –efficacy) and dependent variable was participation in mammography. According to eligibility requirement for the study, 368 people were enrolled by simple and random sampling and classified into two groups (184 with mammography and 184 without mammography). Data were collected by health belief- model questionnaire and were analyzed by SPSS software.
    Results
    Findings show a significant correlation between some dimensions of health belief model including perceived benefits of mammography and cause to action and participation in mammography and were observed significant difference between two groups with regard to age, history of benign mass of breast, family history of breast cancer.
    Conclusion
    Recognition of benefits and advantages of performance of mammography and recommending the people to performance of mammography lead to women to performance of this test. It is important to have a better understanding of breast cancer screening behaviors of the women and the factors that influence utilization of them. It is necessary for health care professionals, especially nurses who have most contact with women to have knowledge about the factors that use of mammography.
  • S. Bagherian , F. Borhani , A. Abbaszadeh , H. Ranjbar Page 18
    Introduction
    Medical procedures are common sources of pain for children. Children with chronic illnesses experience an even greater number of painful procedures as part of their condition diagnosis, treatment, and monitoring. Several methods are reported for reducing the pain. Clinicians commonly used distraction methods for decreasing pain. However there is no consensus among them about what distraction method is better for reducing injection pain.
    Objective
    This study carried out to assess the Effect of Bubble making on The Procedural Pain of Injection in Thalassemic School- aged Children in Kerman Thalasemia Center
    Method
    The present study is a clinical trial. The research sample consists of 40 thalassemic children with 6-12 years old, who have registered in Kerman thalasemia center. The participants were randomly divided into two groups (control and experimental). In the experimental group, bubble making was performed. The data gathering instruments were included: demographic information questionnaire, the investigation scale of pain behavioral signs, numeric pain scale. The analysis of the data was carried out through descriptive and analytical statistics.
    Results
    The data indicated that there was a significant difference between the average scores of pain in the two groups after injection (P<0.05)
    Conclusion
    Based on the result of this study, the distraction (Bubble Making) can reduce the pain of injection procedures in children.
  • M. Kargar , F. Borhani Page 26
    Introduction
    Thalassemia syndrome is a hereditary hemoglobinopathy that is transferred to individual of mutations in the genes alpha or beta goblin chain manufacturer. In beta thalassemia, there is impaired in manufacturer beta chain gene. If both beta genes are defective, a person will catch thalassemia and severe anemia. Thalassemia is one of the most common human chronic diseases in the world and it provides many problems for patients, families and health care system. The prevalence of thalassemia in Iran is about 4-3 percent of the total population. Statistics over of this disease and a variety of physical, mental and social disorders in patients were showed high rate of disorder in the normal routine of life in patients and increasing the psychological pressure and stress in their family.
    Objective
    This study aimed to assess the quality of life in school-aged children with Thalassemia disease.
    Method
    This cross-sectional study was done to evaluate the quality of life in school-age children that came to thalassemia center for receiving blood. The research tool included: the questionnaires of demographic information and general quality of life questionnaire for children (peds qol) version 4. They were used after determination of content validity and estimation of reliability by internal correlation method. After collecting data, the statistical software SPSS Version 15 and descriptive and analytical statistical tests appropriate for research purposes of data analysis were used.
    Results
    The findings from research were indicated quality of life of patients in various aspects of thalassemia disease. According to the obtained results, aspects of physical and emotional functions of quality of life in these patients had lower scores. Mean of physical aspect was: 7.83 ±2.68 and for emotional was 4.87 ±2.26. Aspect of school function had highest level and its’ mean was 8.02 ± 2.68.
    Conclusion
    Thalassemia patients had severe psychological and social problems. Medical therapy with emotional, psychological and social support should be combined for improve the quality of life in these patients that could be prevented to create irreversible effects in these people
  • A. Abbaszadeh , F. Borhani M. Mohsenpoor Page 34
    Introduction
    Assessment of effective factors in selection of career by nursing students is one of approaches to identify and conduct talent volunteers to nursing and reinforcement and staff development in this profession. In many researches has investigated nursing career choice effective factors, but hasnt said any trend for better or worse nursing career choice.
    Objective
    Assessment of career choice trend among entrance 2007 to 2009 Kerman University of Medical Science nursing students by job-personality Holland's theory
    Method
    All of Kerman University of Medical Science nursing students in 2010 (about 250 persons) had invited to participate in this survey and fill questionnaire developed by investigator. Data had analyzed by SPSS17
    Results
    Compare of career choice effective factors among nursing students entrance 2007 to 2009 showed meaningful statistical differences in professional domain (P<0.05); so freshman students evaluate these high. There was no meaningful statistical difference in other domains.
    Conclusion
    Trend of attract nursing students who like it and select this career whit cognition and because its professional characters that goes to improve, spontaneously is valuable finding, moreover show improvement of nursing educational system income. This reminds necessity of educational program performance and proper management in usage of this professional ability to development of nursing services in any dimension.
  • F. Heshmati Nabavi , T. Poorghaznein , Z. Movaffaghi Page 42
    Introduction
    Capability of the rescue team in all aspects can reduce mortality and morbidity rate. Nurses therefore should be well educated and fully trained to be able to perform efficiently in disaster as a main part of the rescue team.
    Objective
    The current survey was done in 2005, aiming to determine nursing student’s abilities of performing in disaster.
    Method
    This descriptive survey was done on 50 students chosen with proportional sampling method. The students were at first and last grade of B.S nursing course. Data were collected self reporting, using researchers made tools of demographics data, awareness determination and ability investigation forms. Data were analyzed using t-test and chi square methods.
    Results
    Awareness of students of their role in 3 stages of disaster were different among the first and last year students (t=0.5, p<0.0001) but self reported professional abilities were not statistically significant (t=2.84, p=0.68)
    Conclusion
    The current survey shows that while the student's awareness has improved, their abilities have not significantly changed. The findings suggested that disaster nursing curriculum should be emphasizing practical aspects.
  • M. Rashidinejad , S. Miri, A. Bahramnejad Page 47
    Introduction
    Adaptational behavior is the ability to manage challenges through personal and professional life. Acquiring such ability is one of the most important goals of nursing education. Adaptational behavior could be learned by nursing students in academic environment. Life skill education can positively affect nursing students’ adaptational capability.
    Objectives
    To examine the effect of life skills education on Bam nursing students’ feeling, thoughts and their behavior in different times and situation.
    Method
    A quasi experimental study was conducted. Non randomly sample size of 30 students divided into two groups; control and intervention group. Using Bar-On questionnaire (exciting intelligence) data were collected. Questionnaire consists of 133 items related to feeling, thoughts, and type of behavior. In the intervention group life skills education was done by psychologists within some workshops. Data were collected before education and two times after education (one day and two months after education).
    Results
    Nursing students’ feeling, thoughts and behavior in the intervention group compared to those in control group improved, although the difference was not statistically significant.
    Conclusion
    Life skills education can affect on peoples’ feeling, thoughts and their behaviors. Life skills are related with behaviors and if they were learned practically they can cause change in society members and progress of it.
  • S. Noohi, T. Sadeghi , A. Ghahramanian Page 54
    Introduction
    Dissertation component of university research is considered that represent the power of initiative and creativity of students. Thesis in nursing education to increase knowledge and positive vision research process in nursing students and to create clinical practice field is based on scientific evidence.
    Objectives
    Thesis evaluation as a research document, or look for scientific and research information available is essential therefore present study assessed the structure and observing scientific writing thesis master of nursing students was conducted in Kerman University of Medical Sciences.
    Method
    In this descriptive thesis M.sc Nursing 75 cases and 130 cases of Kerman, Tabriz, to selected randomly and in terms of general profile, structure and content were examined data by an information form and contains 14 questions and 38 questions about general characteristics of elements related to research and research methods were 16 indicators have been collected. In the analyzed data using descriptive statistics and t tests,X2, ANOVA, Mann-Whitney U and kruskal-Wallis and software 18SPSS was performed.
    Results
    Most of the thesis investigated more Kerman and Tabriz (76, 70.2percent) of the type of descriptive studies, more than half (60, 68.5percent) were the themes Surgical Nursing. Triple points in total 16 indicators thesis studied Kerman and Tabriz to more 85/ 6 ± 10.14 and 74.7 ± 13.7from 114, the statistical difference p =0.000) was significant. And 16 fold in all criteria also significant difference (p=0.05) was observed. Most consistent in Kerman thesis in order to correct writing (86.7percent) and (58.8 percent) and lowest compliance respectively Kerman how to abstract thesis (29.3 percent) and how introduction (3.11) respectively. Total thesis of Kerman 9.1 percent and Tabriz 17.7 percent succeeded in publishing article had been. Differences between mean total score of the end of the letter based on the time period of five (p =0.000), published articles, letters from the end (p =0.000), academic degrees Supervisor (0.001) and the number of Supervisor (p= 0.002) means was significant.
    Conclusion
    Although a total of Kerman thesis rather than structure and scientific writing were better. But the scientific evaluation of this documentation in both training center, indicate that thesis in recent years enjoy a better quality of. Growing trend of improvement course developed thesis represented hale promote scientific research and development of students and faculty members Ian universities and attention to the necessity of making use ¬ research results to promote the importance of their operations that run much and develop theses shows.