فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:15 Issue: 1, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/02/03
  • تعداد عناوین: 13
|
  • صفورا درخشان، مرتضی ستاری، محسن بیگدلی، نسرین زارعی اسکی کند صفحه 6
    زمینه
    به علت ظهور باکتری های مقاوم به دارو، نیاز مداوم به مواد ضد میکربی جدید وجود دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی عصاره گیاهان آرتمیزیا و زیره انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1384 در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. عصاره دانه های زیره سبز (Cuminum cyminum)، زیره سیاه (Bunium persicum) و بخشهای هوایی آرتمیزیا ترکومانیکا (Artemisia turcomanica) توسط روش تقطیر با آب به دست آمد. عصاره آرتمیزیا خراسانیکا (Artemisia khorassanica)، آرتمیزیا سینی فرمیس (Artemisia ciniformis) و آرتمیزیا کپه داغنسیس (Artemisia kopetdaghensis) قبلا به دست آمده و ترکیب شیمیایی آنها تعیین شده بود. فعالیت عصاره ها روی ویبریوکلرای بالینی (جدا شده طی شیوع اخیر وبا در ایران)، اشریشیاکلی ATCC25922، استافیلوکوکوس اورئوس بالینی و استافیلوکوکوس اورئوس ATCC25923 توسط روش انتشار از دیسک و روش براث میکرودایلوشن برای تعیین حداقل غلظت مهاری ارزیابی شد. اجزای عصاره ها توسط کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی تعیین شد.
    یافته ها
    عصاره ها فعالیت ضد باکتریایی خوبی نشان دادند. عصاره آ. خراسانیکا و آ. ترکومانیکا بالاترین فعالیت (هاله مهاری 60 میلی متر)و سپس به ترتیب سینی فرمیس، کپه داغنسیس، زیره سبز و سیاه قرار داشتند. اجزای عمده در عصاره ترکومانیکا، کامفور و در عصاره زیره سبز و سیاه، کومین آلدهید بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد کننده تاثیر عصاره ها روی باکتری های بررسی شده، در آزمایشگاه است که میتواند نشان دهنده تاثیر آنها در سیستم زنده باشد.
    کلیدواژگان: آرتمیزیا، زیره، فعالیت ضد باکتریایی، اسانسکلید واژه ها: آرتمیزیا، زیره، فعالیت ضد باکتریایی، عصاره
  • فروزان الفتی، طاهره صادقی، سمیرا آذربایجانی، متین هادیزاده، عزت سادات حاج سید جوادی صفحه 15
    زمینه
    با توجه به اهمیت و شیوع دیسمنوره و اثرات آن بر زندگی نیمی از جمعیت جهان؛ یعنی زنان، مطالعه در مورد درمان آن ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر توکلیجه برعلایم خستگی، تهوع و استفراغ ناشی از دیسمنوره اولیه انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی، 50 دختر 18 تا 25 ساله با وزن 50 تا 60 کیلوگرم مبتلا به دیسمنوره اولیه انتخاب شدند. شدت خستگی، تهوع و استفراغ با خط کش عینی درد، اندازه گیری شد. این افراد به مدت سه دوره متوالی، 2 روز قبل تا 3 روز بعد از شروع قاعدگی 10 گرم پودر گل گیاه توکلیجه را به روش دم کرده روزی 3 بار مصرف کردند. قبل و بعد از مصرف دارو شدت تهوع، استفراغ و خستگی ثبت شد. عوارض جانبی تجویز دارو نیز پس از درمان بررسی شدند. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون آماری تی و مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    بعد از مصرف توکلیجه خستگی و تهوع ناشی از به طور معنی داری کاهش یافت (001/0P<)؛ ولی شدت استفراغ بعد از مصرف توکلیجه در مقایسه با قبل از مصرف دارو اختلاف آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از توکلیجه به شیوه سنتی آن می تواند باعث کاهش علایم خستگی و تهوع ناشی از دیسمنوره اولیه شود؛ اما بر استفراغ ناشی از آن مؤثر نیست.
    کلیدواژگان: دیسمنوره اولیه، توکلیجه چای کوهی، خستگی، تهوع، استفراغ
  • احمد ایزدی طامه، رقیه صادقی، محمود صفری، زهرا اسماعیلی دوکی صفحه 21
    زمینه
    اثرات نامطلوب اضطراب بر شاخصهای فیزیولوژیک بدن و بروز عوارض بعد از عمل همواره یکی از مشکلات بیماران و اعضای گروه درمانی است و کاهش آن ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین تاثیر دو شیوه آموزش گفتاری و نوشتاری بر اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 88-1378 در مرکز آموزشی- درمانی امام خمینی ساری بر روی 105 بیمار در سه گروه 35 نفره آموزش گفتاری،آموزش نوشتاری و شاهد انجام شد. نمونه گیری در دسترس و تقسیم بندی گروه ها به صورت کاملا تصادفی بود. ابزار تحقیق شامل پرسش نامه مشخصات جمعیتی، برگه ارزیابی علایم حیاتی و پرسش نامه اضطراب حالت - صفت اشپیلبرگر بود. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت معنی دار بین هر دو گروه آزمون با گروه شاهد از نظر سطح اضطراب حالت آنان در دو ساعت قبل از عمل وجود داشت (03/0=p). میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در دو ساعت قبل از عمل در گروه آموزش گفتاری به ترتیب 2±2/17 و 1± 6/8 و در گروه آموزش نوشتاری به ترتیب 1±9/18 و 1±9/8 سانتی متر جیوه و این اختلاف نسبت به گروه شاهد معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها پیشنهاد می شود در مرحله پذیرش بیماران در درمانگاه بیهوشی علاوه بر معاینه های معمول، آموزش شفاهی به بیماران داده شود تا بتوان از اثرات ناخواسته و مضر اضطراب بر وضعیت فیزیولوژیک کاست و دوره بهبودی بعد از عمل بدون خطری برای بیماران فراهم نمود.
    کلیدواژگان: اضطراب، آموزش نوشتاری، آموزش گفتاری، اشپیل برگر
  • خسرو صادق نیت حقیقی، زهره یزدی، مرجان فیروزه صفحه 26
    زمینه
    سندرم آپنه انسدادی هنگام خواب یک بیماری شایع در جامعه است. چندین مطالعه مطرح کرده اند که سردرد به خصوص سردرد صبحگاهی در بیماران دچار آپنه انسدادی شایعتر از افراد سالم است.
    هدف
    مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین سردرد صبحگاهی با سندرم آپنه خواب انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سالهای 1385و 1386 بر روی 150 بیمار که جهت بررسی آپنه انسدادی خواب در درمانگاه نور تهران تحت آزمون خواب شبانه قرار گرفته بودند، انجام شد. از بیماران در مورد سابقه سردرد صبحگاهی پرسیده شد. بی خوابی و خواب آلودگی بیش از حد هنگام روز توسط پرسشنامه های استاندارد ((شاخص بی خوابی شبانه)) و ((شاخص خواب آلودگی اپورث)) بررسی شدند. نتایج آزمون خواب شبانه بیماران در دو گروه دچار سردرد صبحگاهی و بدون سردرد صبحگاهی مقایسه شدند. داده ها با آزمونهای آماری تی و مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیماران دچار سردرد صبحگاهی و بدون سردرد صبحگاهی از نظر شاخصهای اختلال تنفسی، میانگین اشباع اکسیژن خون شریانی شبانه و کفایت خواب تفاوتی با هم نداشتند. سردرد در زنان بیش تر از مردان اتفاق می افتاد. زمان کلی خواب در بیماران دچار سردرد کم تر از بیماران بدون سردرد (05/0P<) و بی خوابی شکایت شایعی در این بیماران بود. ارتباط آماری معنی داری بین خواب آلودگی بیش از حد روزانه و سردرد مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، کاهش اشباع اکسی‍ژن خون شبانه نمی تواند علتی برای شیوع بالای سردرد در بیماران دچار آپنه خواب باشد.
    کلیدواژگان: سردرد صبحگاهی، آپنه انسدادی خواب، آزمون خواب شبانه، شاخص اختلال تنفسی
  • حمید سوری، حسن طهماسبی زاده، علی منتظری، محمد جواد جعفری، الهه عینی صفحه 33
    زمینه

    اختلال های اسکلتی-عضلانی، یکی از مهم ترین عوامل موثر ناشی از وضعیت نامطلوب بدن (پوسچر نامطلوب) هنگام کار است. توصیف تاثیر سطوح مختلف سیستم اسکلتی- عضلانی بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و مرخصی استعلاجی، برای انتخاب راهبردهای پیشگیرانه مهم است.

    هدف

    مطالعه به منظور تعیین ارتباط کیفیت زندگی با اختلال های اسکلتی-عضلانی در مونتاژکاران خودروساز انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1388 بر روی کارگران مونتاژکار مرد شرکت سایپا انجام شد. تعداد 165 نفر از کارگران دارای اختلال های اسکلتی- عضلانی (گروه مورد) و 165 نفر از افراد فاقد اختلالهای اسکلتی– عضلانی (گروه شاهد) به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای تعیین اختلال های اسکلتی- عضلانی پرسش نامه نوردیک و برای اندازه گیری کیفیت زندگی ابزار SF-36 استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای و رگرسیون لجستیک تحلیل شد.

    یافته ها

    شاخص های فیزیکی کیفیت زندگی درد جسمانی، سلامت عمومی، عملکرد جسمانی و محدودیت نقش به علت مشکلات جسمانی در دو گروه اختلاف آماری معنی دار داشتند (001/0 P<). شانس ابتلا به اختلالهای اسکلتی- عضلانی در کسانی که کیفیت زندگی پایین، بالاتر از افراد با کیفیت زندگی بالا بود (51/0 = OR، 82/0-32/0= CI %95، 001/0 P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، شرایط جسمی و کیفیت زندگی مونتاژ کاران خودرو ساز در ابتلا به دردهای مزمن اسکلتی- عضلانی موثر است و بهینه سازی این شرایط بر بهبود کیفیت زندگی تاثیر بسزایی دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، عملکرد جسمی، کارگران مونتاژ کار، خودروساز
  • اشرف کاظمی، حسن افتخار اردبیلی، نفیسه سادات نکویی زهرایی صفحه 39
    زمینه
    توسعه فن آوری در جوامع پیشرفته سبک زندگی را به سمت بی تحرکی و افزایش بیماری های غیر واگیر سوق داده است. شناخت عوامل مؤثر بر الگوی فعالیت فیزیکی در بین نوجوانان، برای تغییر الگوی فعالیت فیزیکی ارزشمند است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین الگوی فعالیت فیزیکی نوجوانان دختر با الگوی فعالیت فیزیکی مادر و نگرش وی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1388 در شهر اصفهان بر روی 226 دختر نوجوان (11تا 18 ساله) انجام شد. نمونه گیری به روش خوشه ایی و ابزار گرد آوری داده ها، پرسشنامه بود. پرسش نامه شامل مشخصات جمعیتی، پرسش نامه طبقه بندی شده فعالیت فیزیکی اختصاصی نوجوانان و پرسشنامه الگوی فعالیت جسمی مادر و نگرش وی نسبت به فعالیت جسمانی بود که توسط نوجوان و مادر وی تکمیل می شد. داده ها با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 226 دختر نوجوان مورد مطالعه %50 حداقل 07/2 ساعت فعالیت بدنی متوسط تا شدید و %5/26 سبک زندگی بی تحرک داشتند. حدود %9/34 نوجوانان بیش از 30 دقیقه در روز تمرین بدنی انجام می دادند. ارتباط معنی دار آماری بین سبک فعالیت فیزیکی نوجوانان با سبک فعالیت فیزیکی و تمرین بدنی منظم مادر آنها دیده شد (05/0p<). همچنین ارتباط بین تمرین بدنی منظم نوجوان و تمرین بدنی مادر معنی دار بود (05/0p<). بین نگرش و سطح تحصیلات مادر با سطح فعالیت فیزیکی نوجوان ارتباط معنی دار وجود داشت (05/0p<)؛ اما بین سطح تحصیلات مادر و انجام تمرین بدنی منظم توسط وی ارتباط دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان کم تحرک در بین نوجوانان دختر و ارتباط مستقیم آن با الگوی فعالیت فیزیکی، نگرش و سطح سواد مادر، پیشنهاد می شود قسمتی از آموزشها برای افزایش فعالیت فیزیکی نوجوانان بر روی مادران آنها متمرکز شود.
    کلیدواژگان: فعالیت فیزیکی، تمرین بدنی، نوجوان
  • مریم فرهمند، فهیمه رمضانی تهرانی، فریدون عزیزی صفحه 48
    زمینه
    قطع قاعدگی و پایان دوره باروری، آغاز مرحله ای در زندگی زنان است که یائسگی نامیده می شود. اگرچه سن یائسگی بر خطر ابتلا به بیماری ها اثر دارد، ولی اطلاعات محدودی در زمینه عوامل مؤثر بر سن یائسگی موجود است.
    هدف
    مطالعه جهت تعیین میانگین سن یائسگی و برخی عوامل مؤثر بر آن در یک جامعه تهرانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 1114 نفر از زنان 35 تا 65 ساله ساکن منطقه 13 تهران در فاصله سالهای 88-1378 بررسی شدند این زنان تحت پوشش مطالعه قند و لیپید تهران بودند و حداقل یک سال قبل از یائسگی در تهران سکونت داشته و از یائسگی طبیعی آنان گذشته بود و به صورت مداخله جراحی یا هر نوع مداخله پزشکی یائسه نشده بودند، جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه های موجود در طرح قند و لیپید تهران بود که از طریق مصاحبه با افراد تکمیل شد و حاوی اطلاعات جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی و شاخص های انتروپومتریک بود. داده ها با آزمونهای آماری رگرسیون رتبه ای و آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سن یائسگی 5/4 ±6/49 سال بود. زنانی که سابقه مصرف سیگار داشتند، زودتر دچار یائسگی شده بودند (05/0=p). افزایش سن منارک (04/0=p) و تعداد فرزندان (05/0=p) با افزایش سن یائسگی همراه بود. ارتباط معنی دار آماری بین میانگین سن یائسگی با سطح تحصیلات و شاخص توده بدنی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف سیگار، وضعیت باروری و سن شروع قاعدگی، از عوامل مؤثر بر میانگین سن یائسگی باشند.
    کلیدواژگان: یائسگی، تاریخچه باروری، مصرف سیگار
  • اعظم قربانی، ماهرخ گلچین صفحه 56
    زمینه
    زنان نقش مهمی در خانواده دارند و سلامت روانی آنها بر سلامت اعضای خانواده تاثیر می گذارد. بنابراین، برنامه ریزی ارایه خدمات اساسی بهداشت روان برای زنان استان قزوین، نیازمند اطلاعاتی در خصوص وضعیت کنونی سلامت روانی آنها است.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت سلامت روانی زنان مراجعه کننده به پایگاه های سلامت استان قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1387 بر روی 1531 زن مراجعه کننده به پایگاه های سلامت استان قزوین که پرسشنامه سلامت عمومی را تکمیل نموده بود، انجام شد. نقطه برش در مقیاس کلی برای تشخیص افراد بیمار، 23 و بالاتر و برای تشخیص افراد بیمار در هریک از مقیاسهای فرعی 14 منظور شد. داده ها با آزمونهای آماری تی، فیشر و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    %5/38 زنان، از سلامت روانی مطلوبی برخوردار نبودند. شیوع اختلال روانی در گروه سنی20 تا 29 سال (% 6/32) و متاهلین (%75) بیشتر از دیگر گروه ها بود. بین سن و زیر مقیاس علایم جسمانی (025/0 =p)، سن و افسردگی (01/0
    کلیدواژگان: سلامت روانی، پرسشنامه سلامت عمومی 28 سؤالی، زنان
  • محمد مهدی امام جمعه، احمد نیک پی، علی صفری واریانی صفحه 63
    زمینه
    آلودگی صوتی یکی از مشکلات زیست محیطی مهم شهرها محسوب می شود که شدت آن در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است. با توجه به اثرات زیان آور آلودگی صوتی بر سلامت جامعه، ارزیابی تراز صدای معادل و تعیین میزان آلودگی صوتی در محیط های شهری از اهمیت بالایی برخوردار است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین میزان آلودگی صوتی در مناطق مختلف شهر قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در تابستان سال 1389 در شهر قزوین انجام شد. اندازه گیری ها توسط دستگاه ترازسنج صوت مدل 1353H از شرکت TES تایوان با قابلیت ثبت مداوم اطلاعات انجام شد. پس از تهیه نقشه شهر، ابتدا شهر قزوین به سه منطقه جنوبی، میانی و شمالی تقسیم و در هر منطقه، خیابان های اصلی، تقاطعها و میادین به عنوان ایستگاهای اندازه گیری در نظر گرفته شدند. اندازه گیری تراز فشار صدای معادل براساس روش ایزو 1999 که مورد تایید سازمان محیط زیست کشور است، انجام شد.
    یافته ها
    تراز صدای معادل در معابر مختلف مناطق شهر قزوین، بین 9/69 تا 8/72 دسی بل در نوسان و در مناطق میانی و جنوبی شهر، حدود دو برابر مناطق شمالی شهر بود. بررسی صدک نودم تراز صدای محیطی نشان داد که در %90 کل دوره اندازه گیری، تراز فشار صوت در اغلب نقاط بالاتر از حد مجاز توصیه شده برای مناطق مسکونی و تجاری بود.
    نتیجه گیری
    تراز معادل صدا فراتر از استانداردهای سازمان محیط زیست برای مناطق مسکونی (50 دسی بل) و مناطق تجاری (65 دسی بل) بود. اصلاح الگوهای شهرسازی در قزوین از روند رشد و توسعه کندتری نسبت به منابع ایجاد کننده صدا برخوردار بود.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، تراز صوت معادل
  • رعنا رضایی سپاسی، زینت صفدری صفحه 71
    زمینه
    ارزیابی برون داد هر سیستم آموزشی نظیر بررسی موقعیت حرفه ای و فعالیت های دانش آموختگان، اطلاعات ارزشمندی را جهت برنامه ریزی صحیح آموزشی فراهم می آورد.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی موقعیت حرفه ای و فعالیت های علمی دانش آموختگان مقطع کاردانی رشته مامایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 1388 بر روی تمام دانش آموختگان مقطع کاردانی مامایی (روزانه و شبانه) انجام شد که در فاصله سال های 1375 تا 1385وارد دانشکده پرستاری و مامایی قزوین شده بودند. پرسش نامه برای تمام نمونه های در دسترس از طریق پست ارسال شد. پس از برگشت پرسش نامه ها، داده های مربوط به تعداد 203 دانش آموخته با استفاده از آمار توصیفی ارایه شدند.
    یافته ها
    %2/88 دانش آموختگان، در آزمونهای ورودی رشته مامایی جهت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر شرکت کرده بودند که % 7/44 آنان در این آزمون ها پذیرفته شده بودند. آخرین مدرک تحصیلی در % 5/68 کاردانی، %30 کارشناسی و % 5/1 کارشناسی ارشد بود. % 5/35 دانش آموختگان بی کار و%8/11در حال گذراندن طرح نیروی انسانی بودند. %6/68 از دانش آموختگان دارای سابقه شرکت در طرح تحقیقاتی، ارایه و چاپ مقاله بودند.
    نتیجه گیری
    با حذف افراد مشمول طرح نیروی انسانی، درصد بی کاری قابل توجه بود. شاید یکی از علل تمایل به ادامه تحصیل، بازار کار نامطلوب برای مقطع کاردانی بوده است. لازم است در دوران دانشجویی زمینه و مساعدت بیش تری برای شناخت و پرورش استعدادهای آموزشی و پژوهشی دانشجویان فراهم شود.
    کلیدواژگان: موقعیت حرفه ای، فعالیت های علمی، دانش آموختگان رشته مامایی
  • حسین نهروانیان *، سیده آتنا آذرینوش، بهزاد اسفندیار، عارف امیرخانی، سیدپیمان ضیاءپور، محمد شادی فر صفحه 78
    زمینه

    کریپتوسپوریدیوزیس یک نوع گاستروآنتریت انگلی است که در اثر تک یاخته کریپتوسپوریدیوم ایجاد می شود. استان مازندران به دلیل داشتن رطوبت بالا، بارندگی زیاد، فراوانی آبهای سطحی و داشتن دامپروری های سنتی، توانایی بالقوه برای ابتلا به انواع بیماری های انگلی را دارد.

    هدف

    مطالعه به منظور تعیین فراوانی آنتروپاتوژن های انگلی و کریپتوسپوریدیوزیس در مبتلایان به گاستروآنتریت انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تحلیلی، نمونه مدفوع از افراد دارای گاستروآنتریت و افراد سالم از مراکز بهداشتی غرب استان مازندران شامل شهرستان های چالوس، تنکابن و رامسر در سال های 87-1386 جمع آوری شد. نمونه ها با استفاده از کیت پاراسب و از طریق آزمایش مستقیم و روش های رنگ آمیزی اسید فست (AFS) و اورامین فنل فلوئورسانس (APF) آزمایش شدند. اطلاعات در پرسش نامه هر بیمارثبت و داده ها با آزمون های آماری تی و ANOVA تحلیل شدند.

    یافته ها

    شیوع آلودگی های انگلی دراین سه شهرستان %38/2 بود. بیش ترین موارد انگلی (%43/1) مربوط به ژیاردیا و پس از آن مربوط به میکروارگانیزم های غیر بیماری زا چون بلاستوسیستیس با % 71/0 و آنتامبا کلی با %24/0 آلودگی بود. در هیچ یک از نمونه ها انگل کریپتوسپوریدیوم دیده نشد.

    نتیجه گیری

    میزان پایین آلودگی های انگلی و کاهش محسوس آن و عدم وجود کریپتوسپوریدیوم در مقایسه با مطالعه های پیشین می تواند به علت افزایش آگاهی مردم، افزایش سطح بهداشتی جامعه، استفاده از آب شرب سالم، تماس کم تر با حیوانات و بهسازی محیط در این مناطق نسبت به سال های گذشته باشد.

    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم، آنتروپاتوژن، گاستروآنتریت
  • مینا آصف زاده، رضا قاسمی برقی، الهه سجادی، زهرا کلانتری صفحه 87
    زمینه
    اعتقاد بر این است که بیماران دیابتی نسبت به افراد غیر دیابتی در معرض خطر انواع بیش تری از عفونتها هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین شیوع و الگوی عفونت های بیماران دیابتی بستری در مرکز آموزشی- درمانی بوعلی سینای قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی برروی تمام بیماران دیابتی که از مهرماه 1387 تا اردیبهشت 1388 در مرکز آموزشی- درمانی بوعلی سینای قزوین بستری بودند، انجام شد. پرسش نامه ای حاوی اطلاعات جمعیتی، نوع دیابت، طول مدت بیماری و نوع عفونت برای بیماران تکمیل شد. داده ها با آزمون آماری مجذورکای تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 656 بیمار دیابتی، 126 نفر (%2/19) با عفونت درگیر بودند. شایع ترین عفونت ها شامل پای دیابتی(%52)و عفونت دستگاه ادراری(%26) بود.
    نتیجه گیری
    باتوجه به یافته ها، اقدام جهت تشخیص سریع و درمان عفونت در بیماران دیابتی به منظور کاهش میزان مرگ ومیر این بیماران لازم است.
    کلیدواژگان: دیابت، عفونت
  • سیامک یعقوبی، وحیده رشتچی * صفحه 93

    اکستوباسیون برنامه ریزی نشده (Unplanned Extubation،UE) عارضه مهم وشناخته شده انتوباسیون تراشه در بیماران بخش مراقبت های ویژه است که با افزایش ناتوانی، مرگ ومیر، طول مدت تهویه مکانیکی، بستری در بخش مراقبت های ویژه و بیمارستان همراه است. این مطالعه توصیفی بر روی 147 بیمار انتوبه دربخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید رجایی قزوین از تیر ماه تا آذر ماه سال 1388 به منظور تعیین شیوع UE انجام شد. UE به صورت خروج لوله تراشه به طور تصادفی یا توسط بیمار تعریف شد.UE در % 32 بیماران تحت تهویه مکانیکی اتفاق افتاد. با توجه به این که در مطالعه حاضر در %51/92 موارد لوله تراشه توسط خود بیمار خارج شد، به نظر می رسد نحوه ثابت کردن لوله تراشه، بستن دست ها و آرام بخشی در بیماران نامناسب بوده و باید دقت و آموزش بیش تری در این زمینه انجام شود.

    کلیدواژگان: اکستوباسیون برنامه ریزی نشده، بخش مراقبت های ویژه
|
  • Derakhshan, M. Sattari, M. Bigdeli, N. Zarei Eskikand Page 6
    Background
    The emergence of resistance among bacteria makes it necessary to continuously quest for new antimicrobial agents.
    Objective
    The present study was performed to evaluate the antibacterial activity of essential oils from Artemisia and Cumin plants.
    Methods
    This was an experimental study carried out at the School of Medicine of Tarbiat Modares University (Tehran, Iran) in 2005. Essential oils of Cuminum cyminum, Bunium persicum seeds and aerial parts of Artemisia turcomanica were prepared by hydrodistillation method. Essential oils of A. khorassanica, A. ciniformis, and A. kopetdaghensis were previously obtained and described. The activities of essential oils were evaluated against a clinical isolate of Vibrio cholerae (isolated during the recent outbreak of cholera in Iran), Escherichia coli ATCC25922, a clinical isolate of Staphylococcus aureus, and Staphylococcus aureus ATCC25923 using disc diffusion assay and broth microdilution method for determination of MIC. The components of oils were identified by Gas chromatography coupled with mass spectrometry.
    Findings
    Essential oils showed an acceptable level of antibacterial activities. A. khorassanica and A. turcomanica oils demonstrated the highest activity (inhibition zone: 60 mm) followed by A. ciniformis, A. kopetdaghensis, C. cyminum, and B. persicum, respectively. The major constituent in A. turcomanica oil was camphor and that of Cuminum cyminum and Bunium persicum oils was cuminaldehyde.
    Conclusion
    The results of the present study suggested the effects of essential oils against the tested bacteria in vitro, may contribute to the in vivo efficacy of these oils.
  • F. Olfati, T. Sadeghi, S. Azarbaijani, M. Hadizadeh, A. Hajseiedjavadi Page 15
    Background
    Because of importance and outbreak of dysmenorrhea and It’s effect on life of 50% of population in the world(women), this study was done.
    Objective
    To evaluate the therapeutic effects of Stachys lvandulifolia on fatigue, nausea, and vomiting associated with primary dysmenorrhea.
    Methods
    This was a randomized clinical trial performed on 50 women aged 18-25 years and 50-60 kg whight suffering from primary dysmenorrhea. Fatigue, nausea, and vomiting were evaluated by visual analogue scale (VAS). Initially, the study population was requested to consume the Stachys lvandulifolia flowers at a dose of 10 gr of brewed powder three time a day and for a total of 5 days (2 days before pain to 3 days after pain), based on a common traditional administration. Later, the members of both groups were followed up for three cycles. Fatigue, nausea, and vomiting as well as the side-effects were evaluated following consumption of brewed powder of Stachys lvandulifolia flowers. Statistical analysis was performed using t-test and chi-square test.
    Findings
    Following consumption of Stachys lvandulifolia the level of fatigue considerably reduced among test group and the difference was significant (p=0/000), statistically. Likewise, a significant difference in severity of nausea between the test and control groups was shown (p=0/006). No statistically significant difference regarding the severity of vomiting was established between two groups.
    Conclusion
    According to our data, it could be concluded that the use of Stachys lvandulifolia, based on a traditional administration, causes favorable therapeutic effects by reducing the degree of fatigue and nausea in primary dysmenorrhea with no obvious side-effect yet with no effect on vomiting.
  • A. Ezadi Tame, R. Sadeghi, M. Safari, Z. Esmaeili -Douki Page 21
    Background
    Regarding the undesirable effects of anxiety on physiologic indexes of human body and development of post-surgery intensified symptoms, attempt to reduce the degree of anxiety is of prime necessity.
    Objective
    The goal of this study was to study the effect of two verbal and audio methods of training on patient’s anxiety before surgery.
    Methods
    This was an empirical study carried out at Imam Khomeini Medical Center in Sari (Iran) during 2009-2010. Three groups of patients, each group consisting of 35 individuals were included in the study. Samples were taken through accessibility while grouping was made completely at random. The research tools were demographic questionnaires, checklist for vital signs as well as characteristics anxiety questionnaires.
    Findings
    The results showed significant differences between the two test groups and also the control group in terms of anxiety levels and their conditions two hours before operation (P=0.03). The mean systolic and diastolic blood pressure in the group under verbal education two hours before operation was 17.2±2 and 8.6±1 cmHg, and in group trained with handout 18.9±1 and 8.9±1 cmHg, respectively. There was a significant difference between two test and control groups.
    Conclusion
    Based on results found through this study, it is suggested that at the time a patient is admitted to anesthesia clinic, in addition to routine examinations, some verbal education should be given to lower the unwanted and harmful physiological effects of anxiety which provides a better ground for risk free post-operation recovery for patient.
  • Kh. Sadeghniiat-Haghighi, Z. Yazdi, M. Firoozeh Page 26
    Background
    Obstructive sleep apnea syndrome (OSAS) is a common disorder in the general population. Several studies have suggested that headaches, particularly morning headaches, are more common in patients with OSAS than in normal subjects.
    Objective
    This study investigates whether exist correlation between morning headache and polysomnographic sleep parameters.
    Methods
    This is a cross sectional study of 150 consecutive patients with OSA who underwent sleep polysomnography. Patients were interviewed about their headache history. Insomnia and subjective sleepiness was assessed using the Insomnia Severity Index and Epworth Sleepiness Scale. Polysomnographic recordings were compared in patients with and without morning headache.
    Findings
    Headache and non-headache patients did not differ in the Respiratory Disturbance Index, either in Mean nocturnal SaO2 or sleep efficiency (P>0.05). The headache patients were more likely to be female and spend a lower time in sleep. Insomnia was a common complaint in patients being evaluated for obstructive sleep apnea. No significant association emerged between the Excessive Daytime Sleepiness with headache (P>0.05).
    Conclusion
    Thus, nocturnal hypoxia is less likely to explain the high headache prevalence among patients admitted for polysomnography.
  • H. Soori, H. Tahmasebizadeh, A. Montazeri, Mj. Jaffari, E. Ainy Page 33
    Background

    Work-related musculoskeletal disorders are considered as major occupational health problems and undesirable posture during work is one of the most important causes of such problems. Therefore describing the effect of different levels of musculoskeletal system on health-related quality of life and work absence is essential for preventive strategy.

    Objective

    In this study the health- related quality of life in personnel of an assembly line of a car manufacturing company who suffered musculoskeletal disorders was investigated and later compared with healthy subjects.

    Methods

    A case control study was performed on workers of Saipa car manufacturing company who were exposed to musculoskeletal disorders. A total of 165 workers with musculoskeletal disorders and 165 controls were randomly selected. Musculoskeletal disorders were determined using valid and reliable Nordic and SF-36 questionnaires. Data were analyzed using, Chi Square, Odds Ratio, 95% Confidence Interval, and Logistic Regression.

    Findings

    Comparison of physical indicators of quality of life such as physical pain, general health, physical function, and role limitation due to physical problems with indicators of musculoskeletal disorders showed a significant difference between two groups (P<0/001). Musculoskeletal disorders were higher in those with lower quality of life [P<0.001, CI: 95% (0.32-0.82), OR=0.51)]

    Conclusion

    There was a relationship between the indicator of quality of life and musculoskeletal disorders. Physical conditions and quality of life among workers of assembly line of the car manufacturing company affected the risk of chronic musculoskeletal disorders. Improving and optimizing such conditions play an important role in health- related quality of life.

  • A. Kazemi, H. Eftekhar Ardabili, N. Nekueii Zahraei Page 39
    Background
    Technology development has brought about the society with a sedentary life style and an increase in number of chronic diseases. Therefore, to change the pattern of physical activity in adolescents, the recognition of factors affecting such activities is of crucial importance.
    Objective
    The aim of this research was to investigate the relationship between the pattern of physical activity in adolescent girls and their mothers’ physical activities, attitudes, and some demographic characteristics.
    Methods
    This cross-sectional stud was carried out on adolescents 226 girls aged 11-18 years in 2010. The study population was chosen using a cluster sampling method. Data were collected using a questionnaire of three sections including demographic data, adolescent’s physical activity pattern, and attitude and pattern of physical activity in mother. Data were analyzed using chi-square test and Pearson correlation coefficient.
    Findings
    Of 226 girls, 50% found to have 2.07 hours of moderate to strong physical activity while 26.5% with a sedentary life style. A significant relationship between the adolescents’ physical activity pattern and the mother’s physical activity and regular exercise was demonstrated (p<0.005). Also, there was a significant relationship between the adolescents’ regular exercise and the mothers’ exercise. Statistically, a significant correlation between the mothers’ attitude and educational degree and the level of physical activity was shown.
    Conclusion
    According to our results, a sedentary life style among female adolescents is higher than expected which is associated with mother’s pattern of physical activity and affected by the attitude and educational level of mothers. Therefore, it is recommended that part of the educational programs to increase the level of daily physical activity in adolescent girls to be focused on mothers.
  • M. Farahmand, F. Ramezani Tehrani, F. Azizi Page 48
    Background
    Menopause is considered as the cessation of menstrual cycles and reproductive potential. Although the age at menopause is known to affect the development of diseases however, little information on factors affecting the age at menopause is available.
    Objective
    The aim of the present study was to determine the menopausal age and affecting factors among the women investigated during the Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS).
    Methods
    There were 1114 women aged 39-70 in the TLGS who developed menopause naturally. All women were interviewed by a trained interviewer using a standard questionnaire containing questions associated with socio-demographic and reproductive status while a general physical exam was also performed. Menopause was defined according to the WHO classification as a condition of absence of spontaneous menstrual bleeding for more than 12 months, for which no other pathologic or physiologic cause could be determined. Age at menopause (AMP) was calculated for each individual based on report of the last menstrual cycle. Data were analyzed by ordinal regression and ANOVA using SPSS version15.
    Findings
    The mean age at menopause was 49.6±4.5. The age at menopause was affected by smoking, menarcheal age, and the number of birth i.e., an increase in menarcheal age and the number of birth caused increased menopausal age while the previous history of smoking resulted in decreased age at menopause.
    Conclusion
    It seems that smoking, reproductive status, and the menarcheal age to be among the factors influencing the menopausal age in Iranian population.
  • A. Ghorbani, M. Golchin Page 56
    Background
    Women have played important roles in their family and women's mental health status influence the family member health. Planning for providing essential mental health service for women requires information about the present status of mental health in women under study.
    Objective
    The aim of this study was to assess the mental health status of women in the province of Qazvin.
    Methods
    This was a descriptive study in which 1531women, who were referred to women health control bases, responded to a total of 28 questions using the General Health questionnaire-28 (GHQ-28). On a general scale, a score of 23 or higher was considered as a cut-off point to identify the severe forms of mental health disorders in women. Likewise, a score of 14 within the subscales was taken as a cut-off point to diagnose those with mental health problems.
    Findings
    Our study indicated that 38.5%of women suffered mental health disorders. The prevalence of psychiatric disorders within the age group 20-29 years (32.6%) and married individuals (75%) were higher than other groups. There was a significant relationship between the age and physical symptoms (p=0.025) and also depression (p= 0.00).
    Conclusion
    In general, the status of mental health in women under study seemed to be unsuitable therefore, paying more attention to women's mental health through systematic education program and preparing applicable plans to promote the level of mental health among women living within the province of Qazvin are recommended.
  • Mm. Emamjomeh, A. Nikpay, A. Safari Variani Page 63
    Background
    Noise pollution is considered one of the major environmental problems of cities that its intensity has increased in recent years. Considering the harmful effects of noise pollution on public health, equivalent sound level evaluation and determination of noise pollution is very important in the urban environment.
    Objective
    To determine the amount of noise pollution in different regions in Qazvin.
    Methods
    This descriptive study was conducted in the summer of 1389 in Qazvin. Sound pressure levels were measured by the sound system gauge model 1053 H. The site map of the city was prepared. Based on the site map prepared, firstly, the city of Qazvin was divided into three regions including South, Central, and North areas. Secondly, the levels of sound pressure were measured in the main streets, intersections, and squares of the city according to the ISO 1999 method that approved by the Environmental Protection Organization.
    Findings
    Equivalent sound level was reported in various places in Qazvin region, between 69.9- 72.8 db. Equivalent sound level in the middle and southern regions of the city, has been reported that about twice the northern city. In 90% of the total period of measurement, review of Ninetieth percentile sound level showed that sound pressure level was more than results of the limit recommended for residential and commercial areas.
    Conclusion
    The values of equivalent sound level are reported higher than EPA standards for residential (50 dB) and commercial areas (65 dB). Patterns of urban reform in Qazvin city have a slower development than the resource causing of noise pollution.
  • R. Rezai Sepasi, Z. Safdari Page 71
    Background
    Assessing the output of each educational system such as professional state and scientific activities could provide valuable data for training planning.
    Objective
    Determining the professional and educational state of midwifery associate degree holders qualified from Qazvin University of Medical Sciences.
    Methods
    In this descriptive study, all individuals with an associate degree in midwifery, admitted to Qazvin Nursing & Midwifery College during 1996-2006, were assessed in 2008 -2009. The questionnaires were mailed to all available individuals. After returning of questionnaires, the data on 203 cases were analyzed using descriptive analysis.
    Findings
    Of total participants, 88/2% had taken part in the entrance exams for higher academic degrees in midwifery, of which 44.7% were admitted. The academic degrees of study population at the time completed their questionnaires were associate degree in midwifery (68.5%), BSc. in midwifery (30), and MSc in midwifery (1.5%) with 35/5% of associate degree holders unemployed and 11/8% doing their mandatory duties fixed for those qualified from the state-run universities. In general, 68/6% were interested in research activities including participation in research projects, paper presentation as well as contribution in scientific magazines publication.
    Conclusion
    Setting aside those engaged in doing their mandatory duties, the real number of unemployed qualified people is quite high. Regarding the unemployment rate, it might be concluded that one of the reasons to move into higher academic courses is the undesirable conditions of business market for those with an associate degree in midwifery. More attention in recognition and training of those with educational and research merits is suggested.
  • H. Nahrevanian, A. Azarinoosh, B. Esfandiari, A. Amirkhani, Sp. Ziapoor, M. Shadifar Page 78
    Background

    Gastroenteritis is caused by parasitic and non-parasitic microorganisms. Cryptosporidiosis is one of the parasitic diseases leading to acute or chronic gastroenteritis caused by Cryptosporidium spp. Self-limiting gastroenteritis is observed in immunocompetent individuals, but in immunocompromised patients it causes a sever disease. High humidity, ecological conditions, water supplies, domestic and industrial animal husbandry and the rate of raining have made the Mazandaran regions as a province for transmission of parasites.

    Objective

    The objective of this study was to determine the frequency of cryptosporidiosis among gastroenteritic patients in western cities of Mazandaran Province, during 2007-2009.

    Methods

    This analytical study was conducted in cities of Chalus, Tonekabon, and Ramsar located in west Mazandaran province, northern Iran. Stool samples from patients with gastroenteritis and healthy individuals were collected, fixed and examined by direct method (DM) for the diagnosis of enteropathogenic and non-pathogenic parasites; acid-fast staining (AFS) and auramine phenol fluorescence (APF) for detection of Cryptosporidium oocysts and analysed using ANOVA and t- tests.

    Findings

    The mean prevalence rate of parasitic infections in three cities was 2.38% with the highest rate of infection associated with Giardia lamblia (1.43%), Blastocystis hominis (0.71%), and Entamoeba coli (0.24%), respectively. No Cryptospordium sp. was observed among the test and control groups.

    Conclusion

    Based on our data, a low rate of parasitic infection and also an absence of cryptospordiosis, compared to the previous studies, in western part of Mazandaran province were established. This may be associated with improvements in public health education, water treatment environmental sanitation, and low animal contacts during recent years.

  • M. Asefzade, R. Ghasemi Barghi, A. Sajadi, Z. Kalantari Page 87
    Background
    Infections are believed to occur with increased frequency in patients with diabetes mellitus.
    Objective
    The goal of this study was to determine the common infections in diabetic patients referred to Avesina Hospital in Qazvin.
    Methods
    This was a cross-sectional study performed on 656 diabetic patients who were referred to Avesina Hospital in Qazvin (Iran) during September 2009 to April 2010. A questionnaire containing demographic information, type of diabetes, duration of disease, and type of infection was completed for each patient. Data were later analyzed using SPSS software and chi- Square
    Findings
    Of 656 patients, 126 cases (19.2%) suffered infection and the commonest infections involved were diabetic foot (52%) and urinary tract infection (26%).
    Conclusion
    Considering the data found in our study, attempts to immediately diagnose the type of infection in diabetic patients to reduce the rate of mortality are necessary.
  • S. Yaghoobi, V. Rashtchi Page 93

    Unplanned Extubation (UE) is a major and well-recognized complication of translaryngeal intubation and is associated with higher morbidity and mortality, prolonged mechanical ventilation, and longer ICU and hospital stay. This cross - sectional study was performed at the 12-bed ICU of Rajaei Hospital in Qazvin over a 6-month period from July to December 2009 to determine the prevalence of UE. This complication is defined as accidental removal of endotracheal tube (ETT) or deliberate removal of ETT by patient. In our study the prevalence of UE was 32%. Since in the present study 92.5% of patients with UE removed their own endotracheal tubes, it seems that more attention in providing proper education associated with fixation of ETT and limiting the patient’s hands is needed.