فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 69، زمستان 1389)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال هجدهم شماره 4 (پیاپی 69، زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/12/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس ملکی، ایرج پاکزاد، شیوا حسینی، رضا رنجبر، محمدرضا پور شفیع، رضا محبی، سبحان غفوریان، علی همتیان، نورخدا صادقی فرد صفحه 1
    مقدمه
    ویبریوکلرا نوعی باکتری گرم منفی و عامل وبا است. مهم ترین فاکتور پاتوژنی ویبریوکلرا انتروتوکسینی به نام کلراتوکسین است که عامل بروز اسهال می باشد. علاوه بر کلراتوکسین و توکسین های جانبی همانندzot و ace، یکی دیگر از مهم ترین فاکتور های پاتوژنی ویبریوکلرا پیلی می باشد که در اتصال وکلونیزاسیون نقش کلیدی داشته و به tcp معروف است.
    مواد و روش ها
    سویه ها در محیط اختصاصی کشت داده شدند. پس از انکوباسیون، کلنی های ظاهر شده با روش های بیوشیمیایی و سرولوژی تعیین هویت گردیدند. در مرحله بعد، پس از کشت سویه ها روی محیط LB و انکوباسیون به مدت 18 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد، از رسوب به دست آمده جهت استخراج DNA استفاده گردید. در نهایت با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، حضور یا عدم حضور ژن های z ot، ace، tcpA و ctxA با روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: در سی و نه سویه مورد مطالعه، پس از انجام PCR، فراوانی ژن های Zot،Ace، tcpA و ctxA به ترتیب برابر بود با 39 (100 درصد)، 39 (100 درصد)، 32 (61/84 درصد) و 35 (74/89 درصد).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان استنباط نمود که وجود ژن هایace و zotدر سویه های ویبریوکلرای فاقد ژن ctxA در بیماری زایی باکتری اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: ویبریوکلرا، ctxA، tcpA، Ace، Zot
  • مرتضی یوسفی، هدایت الله شیرزاد، حسین یوسفی صفحه 7
    مقدمه
    زخم به مفهوم گسیختگی قسمتی از بافت های بدن یکی از مشکلات امروزه جامعه پزشکی محسوب می شود. هر سال، حوادث رانندگی به ایجاد زخم های متنوع در هزاران نفر منجر می گردد. بنابراین، انجام تحقیق به منظور یافتن راهی برای بهبود سریع زخم از اهمیتی ویژه برخوردار است. گیاه یونجه توسط بعضی افراد به عنوان داروی التیام بخش زخم استفاده می شود. از این رو، در این تحقیق با هدف یافتن دارویی مناسب، تاثیر عصاره یونجه بر التیام زخم در مدل حیوانی را مورد بررسی قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه بر روی قسمت پشت 35 موش با استفاده از تیغ بیستوری زخمی به طول یک سانتی متر ایجاد گردید. سپس این موش ها به پنج گروه هفت تایی تقسیم شدند. گروه اول و سوم با عصاره خام یونجه تازه و گروه دوم و چهارم با عصاره آبی خشک شده یونجه درمان شدند. گروه پنجم به عنوان گروه شاهد فقط سرم فیزیولوژی دریافت کردند. بهبودی زخم با اندازه گیری طول زخم و هم چنین سرعت بهبودی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: میانگین طول زخم در گروه هایی که عصاره تازه یونجه دریافت کرده بودند کمتر از میانگین طول زخم در گروه شاهد بود، هر چند این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. هم چنین سرعت رشد در گروهی که چند بار عصاره تازه یونجه دریافت کرده بودند به طور قابل ملاحظه ای سریع تر از سایر گروه ها مخصوصا گروه شاهد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این بررسی پیشنهاد می شود تحقیقات بیشتری در این مورد انجام گیرد.
    کلیدواژگان: یونجه سیاه، بهبود زخم، موش
  • تهمینه صالحیان، فرانک صفدری، آرزو پیرک، افسانه کاظمیان، زهرا عطاردی، شهین دخت نوابی ریگی صفحه 12
    مقدمه
    درد پدیده ای طبیعی و جزء لاینفک زایمان است. تاکید زیادی در درمان درد زایمان وجود دارد. از آن جائی که کاهش درد با استفاده از دارو اثرات نامطلوب به همراه دارد، بهتر است از روش های غیردارویی در تسکین درد استفاده شود. یکی از روش ها، استفاده از طب فشاری است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر فشار در نقطه هوگو بر شدت درد و مدت زایمان در زنان نخست زا بود.
    مواد و روش ها
    این کار آزمایی بالینی روی 60 خانم نخست زا انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. روش گرد آوری داده ها پرسش نامه بود. ابتدا قبل از هر گونه مداخله، شدت درد با استفاده از مقیاس سنجش درد(VAS) در دیلاتاسیون 4 سانتی متر و سپس 6 و 8 و 10 سانتی متر سرویکس اندازه گیری شد. بعد از انجام مداخله، شدت درد مجددا اندازه گیری شد. برای انجام مداخله، با شروع هر انقباض کمک پژوهشگر در گروه مورد با انگشتان شست خود بر روی نقطه هوگو در هر دو دست مددجو فشار وارد نمود و در گروه شاهد انگشتان شست با نقطه هوگو تماس داشتند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تی تست، کای اسکوئر و تی زوجی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته های پژوهش: یافته ها نشان داد که تفاوت معنی داری بین میانگین شدت درد مرحله اول بعد از مداخله در دو گروه مورد و شاهد وجود دارد هر چند با پیشرفت لیبر، شدت درد نیز افزایش می یافت، در گروه مورد این افزایش به طور معنی داری کمتر بود(0P=) هم چنین در این گروه میانگین شدت درد قبل و بعد از مداخله در دیلاتاسیون های 4 و 6 و 8 سانتی متر معنی دار بود،(0P=). بین میانگین طول مدت مرحله اول و دوم نیز اختلاف معناداری بین دو گروه مورد و شاهد وجود داشت.(0P=)
    بحث و نتیجه گیری
    فشار بر نقطه هوگو به تسکین درد و کوتاه شدن مدت زایمان منجر می گردد و هیچ عارضه جانبی روی مادر و نوزاد ندارد.
    کلیدواژگان: شدت درد، درد زایمان، نقطه هوگو، زنان نخست زا
  • محمد صوفی آبادی، محمدحسین اسماعیلی، هاشم حق دوست یزدی، حسن اژدری زر مهری، محمدحسین کریم فر صفحه 20
    مقدمه
    اوپیات ها در تنظیم برخی از کارکردهای بدن و تظاهرات رفتاری نقش دارند. مصرف مزمن یا حاد مرفین می تواند پاسخ های متفاوتی را به همراه داشته باشد. بنابراین، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر تجویز حاد و مزمن مرفین بر میزان مصرف غذا در رت های نر بوده است.
    مواد و روش ها
    برای این منظور از 30 سر موش صحرایی نر با وزن حدود 300-250 گرم از نژاد اسپراگ-داولی استفاده شد که به طور تصادفی در 3 گروه کنترل، حاد و مزمن(معتاد شده) توزیع شدند. 12 ساعت پس از ناشتایی، به گروه حاد یا مزمن مرفین و به گروه کنترل نرمال سالین تزریق گردید. سپس هر حیوان به قفس ویژه آزمایش که دسترسی آسان به آب و غذا داشت انتقال یافته و میزان مصرف تجمعی غذا به فاصله هر 15 دقیقه طی دوره ای یک ساعته، و نیز 4 ساعت پس از تزریق اندازه گیری شد. در تحلیل آماری داده ها، در آزمون ANOVA یک طرفه و آزمون تعقیبی دانت استفاده گردید.
    یافته های پژوهش: یافته های ما نشان داد که تجویز حاد مرفین با دوز 10 میلی گرم/کیلو(در موش های غیر معتاد) باعث تاخیر در شروع تغذیه و کاهش مصرف غذا در 60 دقیقه نخست پس از تزریق، در مقایسه با گروه کنترل شده بود. ولی میزان مصرف غذا را در 4 ساعت پس از تزریق افزایش داد. تجویز مرفین با دوز 10 میلی گرم/کیلو به موش هایی که به طور مزمن مرفین دریافت کرده بودند(موش های معتاد) تاخیری در شروع تغذیه ایجاد نکرد و مصرف غذا را هم در 60 دقیقه نخست و هم در 4 ساعت پس از تزریق افزایش داد که این افزایش نسبت به گروه حاد(غیر معتاد) و کنترل معنی دار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه اوپیات ها می توانند رفتار تغذیه ای حیوانات را تغییر دهند و نیز این که الگوی پاسخ تغذیه ای به مرفین در موش های معتاد در مقایسه با موش های غیر وابسته متفاوت است. هم چنین اعتیاد به مرفین باعث افزایش حساسیت پاسخ تغذیه ای نسبت به میزان آن در موش های صحرایی نر می گردد.
    کلیدواژگان: مرفین، مصرف غذا، اعتیاد، موش صحرایی
  • علی خسروبیگی، ناهید لرزاده، حسن احمدوند صفحه 27
    مقدمه
    پره اکلامپسی نوعی سندرم ویژه حاملگی و از علل اصلی مرگ و میر مادر و جنین است. هدف از مطالعه حاضر بررسی سطوح سرمی آدیپونکتین، رابطه بین لپتین و آدیپونکتین و نیز میزان نسبت لپتین به آدیپونکتین در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی در مقایسه با زنان باردار نرمال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تعداد 60 نمونه بیمار، شامل 30 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی و نمونه غیر بیمار شامل 30 زن باردار نرمال، مورد بررسی قرار گرفت. میزان سطوح سرمی لپتین و آدیپونکتین در نمونه ها با استفاده از روش ELISA اندازه گیری و تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون آماری t -test مستقل و آنالیز همبستگی پیرسن انجام شد. مقادیر 05/0>p از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته های پژوهش: سطوح سرمی لپتین در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی به طور معنی داری بالاتر از گروه نرمال بود، در حالی که سطوح سرمی آدیپونکتین کاهشی معنی دار را نشان داد. همبستگی معکوس معنی داری بین سطوح سرمی لپتین و آدیپونکتین در هر دو گروه بیمار و نرمال مشاهده گردید. نسبت لپتین به آدیپونکتین در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی افزایش معنی داری را نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، افزایش غلظت لپتین و کاهش سطوح آدیپونکتین می تواند به عنوان نوعی شناساگر در تشخیص پره اکلامپسی شدید مطرح گردد.
    کلیدواژگان: لپتین، آدیپونکتین، پره اکلامپسی
  • بهاره بهمن بیجاری، پدرام نیک نفس، لیلا رضی، اکرم نخعی صفحه 35
    مقدمه
    زردی نوزادی یکی از شایع ترین بیماری های دوران نوزادی است که 5 تا 10 درصد نوزادان را نیازمند فتوتراپی می کند. درمان با فتوتراپی مشکلاتی از قبیل افزایش طول مدت بستری در بیمارستان، هزینه متعاقب آن و جدایی مادر و نوزاد را به دنبال دارد. در نتیجه، کاهش نیاز به فتوتراپی بسیار اهمیت دارد. هدف ما در این مطالعه بررسی اثر پیش گیرانه ژل خوراکی آگار بر سطح بیلی روبین، زردی بالینی و نیاز به فتوتراپی در نوزادان رسیده سالم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کار آزمایی بالینی دوسوکور، 50 نوزاد رسیده وارد مطالعه شدند که 25 نفر در گروه آگار و 25 نفر در گروه پلاسبو قرار گرفتند. تغییرات سطح بیلی روبین، زردی بالینی و نیاز به فتوتراپی در روز های اول، سوم و پنجم بررسی شد و اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزارspss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: وزن هنگام تولد، وزن روزهای سوم و پنجم، سن اولین ویزیت، جنس و سایر اطلاعات دموگرافیک در دو گروه اختلاف معنا داری نداشت. سطح سرمی بیلی روبین در هر دو گروه افزایش نشان داد، اما این افزایش به طور معنا داری در گروه آگار نسبت به گروه پلاسبو کمتر بود و زردی بالینی و نیاز به فتوتراپی نیز به طور معنا داری در گروه آگار نسبت به گروه پلاسبو کمتر بود.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد که مصرف آگار خوراکی در نوزادان رسیده باعث کاهش سطح بیلی روبین و زردی بالینی و کاهش نیاز به فتوتراپی می شود.
    کلیدواژگان: زردی نوزادی، آگار خوراکی، پیش گیری، بیلی روبین سرم
  • محسن میرزایی، مهران کریمی صفحه 43
    مقدمه
    فراوانی چاقی و اضافه وزن در دوران کودکی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در حال افزایش است و امروزه به صورت نوعی مشکل سلامتی در آمده است که از تغییر در عادات غذائی و کاهش فعالیت بدنی به عنوان شایع ترین علل آن یاد می شود. گزارش های موجود نشان دهنده تاثیر مهم این مشکل در بروز ناتوانی ها و مرگ در سنین بالاتر است. در این تحقیق فراوانی اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان 7-6 ساله یزدی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 2768 دانش آموز دختر و پسر کلاس اول ابتدائی مدارس شهر یزد مورد پرسش گری قرار گرفتند. مدارس به صورت تصادفی ساده و دانش آموزان در هر مدرسه از طریق سرشماری انتخاب شدند. قد و وزن آنان اندازه گیری و نمایه توده بدنی هر کدام محاسبه گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری EPI6 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: 3/6 درصد کودکان اضافه وزن داشته و 4/2 درصد چاق بودند. اضافه وزن و چاقی به ترتیب در پسرها 9/5 درصد و 6/2 درصد و در دخترها 7/6 و 3/2 درصد مشاهده شد. فراوانی اضافه وزن و چاقی در فرزندان مادران با تحصیلات بالاتر، کودکان با دفعات مصرف بیشتر پفک و چیپس در هفته و نیز وزن بالاتر در هنگام تولد به طور معنی داری بیشتر بود. ضمنا، رابطه معنی داری بین جنس، مدت مصرف شیر مادر، سابقه مصرف شیر مصنوعی و نیز مدت تماشای تلویزیون و مصرف سایر تنقلات با اضافه وزن و چاقی به دست نیامد.
    بحث و نتیجه گیری
    تغییر در شیوه زندگی، به ویژه تغییر عادات غذائی در بچه ها توصیه می شود. والدین و مدارس گروه های هدف مهم در برنامه های مداخله ای سلامت عمومی برای کاهش چاقی و اضافه وزن در کودکان محسوب می گردند.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، چاقی، کودکان، یزد
  • مرضیه علایی، نسرین جلیلیان، عبدالحسین پورنجف، عظیم اعظمی، فریبا مهدی زاده صفحه 50
    مقدمه
    ارزشیابی به علت ماهیت و عملکرد خاص خود در هر گونه نظام آموزشی یکی از گسترده ترین مباحث فرایند آموزش است. امروزه برای بررسی هر گونه رشد توسعه فرهنگی، اجتماعی و آموزشی از روش های مختلف ارزشیابی به عنوان عامل تعیین کننده استفاده می گردد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه تحلیلی، مقطعی است که در سال تحصیلی 86-1385 صورت گرفت. نمونه های مورد مطالعه از 193 نفر دانشجو تشکیل شده که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. هم چنین کلیه اعضا هیات علمی که در نیم سال تحصیلی دوم 86-85 مشغول به تدریس بودند به صورت سر شماری به تعداد 27 نفر، مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار به کار گرفته شده با توجه به اهداف تحقیق پرسش نامه محقق ساخته بود داده های گردآوری شده از طریق آزمون خی دو و F،Z مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته های پژوهش: یافته های حاصل از پژوهش نشان داد بین نتایج ارزشیابی دانشجویان و خودسنجی اساتید در حیطه های خصوصیات فردی استاد، روش آموزش، توان علمی، ارتباط استاد با فراگیر، ارتقاء کیفیت پژوهش در آموزش و به کارگیری وسایل کمک آموزشی توسط استاد تفاوت معنی دار وجود نداشت. ولی بین نتایج ارزشیابی دانشجویان از اساتید بر حسب جنسیت، ترم تحصیلی، رشته تحصیلی دانشجویان تفاوت معنی دار بود.(001%P<). نتایج آزمون آماری بین خودسنجی اساتید و نوع استخدام، مدرک تحصیلی، جنسیت و سابقه تدریس استاد تفاوت معنی دار نشان نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد، نتایج خود سنجی اساتید با ارزشیابی دانشجویان تطابق دارد و رابطه متقابل دانشجو و استاد از استحکام بیشتری بر خوردار است و دانشجویان انتظارات آموزشی خود را به صورت واقع بینانه و نزدیک به نظرات اساتید مورد ارزیابی قرار داده اند. و خودسنجی اساتید را می توان به همراه ارزشیابی دانشجویان، به عنوان ابزاری کارآمد در ارزشیابی اساتید به کار گرفت.
    کلیدواژگان: دانشجو، استاد، عملکرد آموزشی، ارزشیابی
|
  • Page 1
    Introduction
    V. cholerae, a Gram-negative bacterium is the causative agent of Cholera. V. cholerae O1 produces cholera toxin (CT) which is responsible for diarrhea. The zonula occludens toxin (Zot) acts on intestinal tight junctions to increase intestinal permeability. The accessory cholera enterotoxin (Ace) increases the potential difference across intestinal epithelium and alters ion transport. V. cholerae athogenicity depends on a combination of factors known as ability to produce a cholera toxin (CT) and to adhere and colonize small intestine through colonization factor known as toxin-coregulatedpilus (TCP).
    Material and Methods
    Thirty nine El Tor variants were obtained from outbreaks during 2005 in Iran. After detection of isolates by biochemical methods, and serotyping, chromosomal DNA was extracted by standard phenol/chloroform method. The oligonucleotide primers for each of the selected virulence-associated factors were designed based on available GenBank sequences for V. cholerae O1 E1 Tor for all the genes. PCR assay was performed and the PCR product was run and visualized in 1.5% agarose gels stained with ethidium bromide.
    Findings
    In the present study, PCR was used to detect the presence of ctxA, Zot, Ace, and tcpA genes on 39 V. cholerae strains isolated from the summer epidemic 2005 in Iran. With the specific primers, the V. cholerae isolates were analysed by PCR for the presence of tcpA, ctxA, Ace and Zot genes. PCR showed that the genes encoding cholera toxin (ctxA), toxin co-regulated pilus (tcpA), accessory cholera enterotoxin (Ace) and zonula occludens toxin (Zot) were present in 89.74%, 84.6%, 100% and 100% of the isolates, respectively. Discussion &
    Conclusion
    The results of our study confirm that strains without ctxA gene, Ace and Zot genes are important and can be the causative agent of cholera.
  • Page 7
    Introduction
    Wound which is destruction of tissue is now considered a main problem in medicine. Road traffic accidents cause thousands of wound cases each year. Therefore, investigation in finding new curative approaches for wound healing is very important. According to Iranian traditional medicine, Medicago sativa was used as wound healer by different people. In this research, to find a new curative approach, the effects of this plant on wound healing has been investigated.
    Materials and Methods
    In this interventional investigation, using a sharp knife, a 1cm length wound was made on the back of each of the 35 mice. Then, the mice were randomly classified in to 5 groups. Group1 and 3 were treated with raw fresh extract of Medicago sativa and groups 2 and 4 with dried watery extract of the plant. Group5 was treated with saline as control group.
    Findings
    The mean of wound size in groups treated with fresh raw extract of the plant was smaller than that of the control group. However, the difference was not statistically significant. Also, healing duration in the group treated with fresh raw extract for five days was considerably better compared with that of the control group. Discussion &
    Conclusion
    More investigations are recommended to get a stronger result about curative effects of Medicago sativa.
  • Page 12
    Introduction
    Pain is a common phenomenon and an inevitable part of childbirth process. There is an increasing emphasis on intrapartum pain management. However, because of potential side-effects of drugs, it is important to use nonpharmacologic pain-relieving measures. Acupressure is one of the non-pharmaceutical methods. We aimed to investigate the efficacy and safety of acupressure at the hugo point on labor pain and length of delivery time in nulliparous women.
    Materials and Methods
    This clinical trial was performed on 60 eligible nulliparas women. The women were randomly assigned to either the case or control group. The participants received acupressure or touch on LI4 acupoint on two hands. Data were collected by means of questionnaires. Labor pain was measured four times using a structured questionnaire, a subjective labor pain scale [VAS]), before and after the intervention in 4, 6, 8 and 10 cm cervical dilation. Length of delivery time was calulated in two stages. The data were analyzed using SPSS software and descriptive statistical, paired t-test, chi square and independent t-tests.
    Findings
    The results indicated that there was a significant difference between the severity of the first stage pain post-intervention in both the case and control groups. However, severity of labor pain increased with more progress of the labor in both the groups, but in the case group, this increase was significantly less in the control group, (p=0). Also, in this group, in4, 6 and 8 cervical dilation, there was a significant difference between the mean of the pain before and after the intervention (p=0).Comparing duration of first stage of labor between the case and control groups, it was found out that the two groups had significant difference (p=0). There was a significant difference in the duration of the active phase of labor and length of delivery time between the groups (p=0). Discussion &
    Conclusion
    Hugo-point acupressure resulted in significant pain relief in the first stage of labor and shortening the length of delivery time. No obvious adverse effects were observed in maternal and neonatal outcome.
  • Page 20
    Introduction
    Opiates regulate some body functions and behaviors. Chronic or acute abuses of morphine may have different body responses. Therefore, the aim of this study was to examine the acute and choronic effects of morphine administration on food consumpsion in male rats.
    Materials and Methods
    30 male spraugue-dawley rats with 250-300 g weight were randomly assigned in 3: control, acute and chronic (already addicted) groups. 12 h after fasting, morphine was injected for the acute and chronic, while the control group received normal saline. Then, each animal was put in test cages with water and food. Then, libitum and food consumption were measured at 15min intervals, until one hour, and also the amount of food intake 4 h after the injection.
    Findings
    We found that administration of morphine (10 mg/ kg/ i.p) to acute (non-addicted group), caused a delay in feeding and decreased food intake in the first 60 minutes, but food intake increased at 4 h compared to control group. Conversely, administration of morphine (10 mg/ kg/ i.p) to chronic (addicted) male rats didnt cause a delay in food intake and increased food intake during the first 60 minutes. Moreover, at 4 h after the injection, the amount of food intake increased. This difference was significant in comparison to acute (non-addicted) and control groups.Discussion &
    Conclusion
    Our study showed that opiates can alter feeding behaviors and the pattern of feeding responses to morphine differs in addicted rats from non-dependent rats. Morphine addiction also increases body sensitivity to its nutritional response in male rats.
  • Page 27
    Introduction
    Preeclampsia, a pregnancy specific syndrome, is a major cause of maternal and perinatal morbidity and mortality. The aim of the present study was to assess relationship between leptin and adiponectin, and leptin/adiponectin ratio in preeclamptic women compared with normal pregnant women.
    Materials and Methods
    A cross-sectional study was designed. The patients consisted of 30 preeclamptic women. The control group consisted of 30 healthy pregnant women. Serum levels of total leptin and adiponectin were assessed using commercially available enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) methods. The unpaired Student’s t-test and Pearson’s correlation analysis were used for statistical analysis.
    Findings
    Serum levels of leptin were significantly higher in preeclamptic group than in normal control group, while adiponectin levels decreased. There was a significant negative correlation between leptin and adiponectin in normal control group and also in preeclamptic women. The leptin/adiponectin ratio increased significantly in preeclamptic patients. Discussion &
    Conclusion
    The findings of the present study suggest that increase in leptin and decrease in adiponectin levels can help as a biomarker for diagnosis of severe preeclampsia.
  • Page 35
    Introduction
    Neonatal jaundice is one of the most common diseases in neonatal period and 5-10% of all the newborns require phototherapy. Phototherapy has some problems including increasing the duration of hospitalization, costs and mother-child separation; so, reducing the duration of phototherapy is important. Our aim was to determine the prophylactic effect of oral agar on serum bilirubin level, clinical jaundice and phototherapy requirement in normal term neonates.
    Materials and Methods
    This double-blind clinical trial included 50 term infants divided into Agar-supplemented group (n=25) and placebo group (n=25). We studied the changes in serum bilirubin values, clinical jaundice and phototherapy requirement at the first, third and fifth days. The results were compared statistically, mainly using analysis of variance with SPSS software.
    Findings
    The birth weight and the weights on the third and fifth days, age, sex, distribution and other demographic variables did not differ between the two groups of infants. Serum bilirubin levels increased in both the groups during the study, but this increase in oral Agar group was significantly lower than that of the placebo group. Further more, clinical jaundice and phototherapy requirement were significantly lower in oral agar group. Discussion &
    Conclusion
    we concluded that agar supplementation in normal term neonates reduces the bilirubin level, clinical jaundice and phototherapy requirement.
  • Page 43
    Introduction
    The frequency of obesity in the childhood and developing in developed countries is increasing. Childhood obesity as a health problem has been due to changes in food habits and decreased physical activity as the most common causes. Existing reports indicate disability and death in higher ages an important result of this problem. The present study was carried out to assess the prevalence of overweight and obesity among primary school students in Yazd(south-west Iran).
    Materials and Methods
    The cross-sectional study of 2768 male and female students of first-grade elementary schools in Yazd was accomplished. Simple random school students in each school were selected through census. Their height and weight were measured and BMI was calculated. The collected data was statistically analyzed using the software EPI 6.
    Findings
    6.3 percent of the children were overweight and 2.4 percent obese. The frequency of overweight and obesity in boys 5.9% and 2.6% and in girls 6.7% and 2.2%, respectively. Prevalence of overweight and obesity (BMI at or above the sex-specific 85th) in children with high frequency of snack chips intakes per week, mother's education, and higher birth weight was significantly more. Also, a non-significant relationship was found among gender, duration of breast milk consumption, history of consumption of supplementary feedings, watching TV and using other junk foods and overweight or obesity. Discussion &
    Conclusion
    Changes in lifestyle such as changing food habits in children is recommended. Parents and schools important are target groups in public health intervention programs to reduce obesity and overweight in children.
  • Page 50
    Introduction
    Assessment is one of the most extensive parts of training process due to its special nature and functions in an educational system. Today, to study improvement and growth in any area such as economy, culture, socialety, and education, assessment is needed as a comperstone of the process. Comparing results of self-assessment and assessment done by students about professors, this research was done to investigate the training performance in Ilam University of Medical Science.
    Material and Methods
    This research was a sectional analytic study to compare the results of faculty member's performance self-assessment with the results of assessment done by their students during 2006. The samples included of 193 students selected via stratified random method. 27 of the academic members teaching on the second semester of 2006-7 were selected for this study. The tool used, was a questionnaire of 51 questions designed by the researcher. The collected data were analyzed using descriptive and deductive statistics of chi-square, F and Z test.
    Findings
    This research revealed that there was not any difference between the results of self-assessment and the results of assessment done by students concerning the professor's personal characteristics, training methods, scientific capabilities, communication with students, improving research quality in training, and using training aids. There was a significant difference between the assessment results of students with different genders, degrees, semesters and fields of study. The results of statistical analysis showed that there was no significant difference between self assessment of academic members & their gender, teaching experience academic, degrees & also the employment status. Discussion &
    Conclusion
    The findings of the research showed that the results of self-assessment conform to the results of assessment done by students. This implies mutual understanding between the professors and their students, which causes the students to evaluate their educational expectations realistically and much similar to their professors. As a result, self-assessment of professors along with the assessment by students could be an effective approach in assessing professors’ performance. The researchers believe that professor's self-assessment is a valuable tool for improving teaching skills.