فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 25 (زمستان 1389)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 25 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/12/28
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحه 2
  • محمود مهدیزاده، هادی حیدری قره بلاغ، یاسر میرزایی صفحه 3
    موضوع تحقیق در رابطه با فناوری و تحت عنوان شناسایی و ارزیابی عوامل موثر بر انتقال فناوری می باشد و هدف این تحقیق آشنایی با عواملی که بر انتقال فناوری در صنایع کشور موثر هستند می باشد. بدین منظور به تعاریف تکنولوژی و فرایند انتقال تکنولوژی پرداخته شده است و موانع انتقال تکنولوژی در ایران و عوامل موفقیت انتقال تکنولوژی به کشورهای در حال توسعه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در این تحقیق از دو روش پیمایشی و تحلیلی استفاده شده است و جمع آوری اطلاعات و داده ها از طریق مطالعات کتابخانه ای و بررسی پیشینه تحقیق می باشد. با توجه به عوامل کلیدی شناسایی شده در فرایند انتقال فناوری با در نظر گرفتن کلیه جنبه های مختلف موثر، یک الگو و مدل مناسب جهت عوامل موثر بر انتقال فناوری در هشت عامل اصلی با عنوان های مدیریت موثر و کارا، حمایت های موثر دولت، همکاری های نزدیک بین مراکز تحقیقاتی و صنایع، توجه به فعالیتهای تحقیق و توسعه، قابلیت خوب و ظرفیت جذب کشور گیرنده فناوری، دسترسی به بازار کافی، تمایل و توانایی انتقال دهنده و گیرنده فناوری و سیاست توسعه صادرات پیشنهاد شده است. در ادامه تحقیق به استخراج زیر عاملهای هر یک از عامل اصلی پرداخته شده است. که در نهابت کلیه عوامل شناسایی شده در قالب پرسشنامه ای که تهیه شده بود، توسط خبرگان و کارشناسان امر انتقال فناوری در رابطه با میزان موثر بودن هر یک از عوامل مورد پرسش قرار گرفت که پس از جمع آوری پرسشنامه ها و عوامل موثر بر انتقال تکنولوژی با استفاده از آزمون t-test و از طریق نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در این تحقیق به منظور تعیین پایایی پرسشنامه تحقیق از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. نتایج این تحقیق به عنوان راهنمایی برای بهبود کارایی و اثربخشی پروژه های انتقال تکنوژی قابل کاربرد هستند.
    کلیدواژگان: فناوری، انتقال فناوری، مدیریت فناوری، فرایند انتقال فناوری
  • رضا بندریان، سید مهام الدین طباطبایی صفحه 11
    امروزه تحقیق و توسعه به یکی از مهمترین ارکان شرکت های بزرگ تبدیل شده است. اما در خصوص ساختار و جایگاه تحقیق و توسعه در سازمان های بزرگ رویکردها و ساختارهای متنوع و متفاوتی وجود دارد. اغلب شرکت های بزرگ دارای سیستم تحقیق و توسعه درون سازمانی می باشند. بجز سیستم های تحقیق و توسعه شرکتی، در بسیاری از کشورها سازمان های تحقیق و توسعه مستقل نیز برای ارتقاء توانمندی های علمی و تکنولوژیکی ایجاد می گردد. هریک از این دو نوع سازمان تحقیق و توسعه ماموریت خاصی دارند و سیاست گذاری تحقیق و توسعه در آنها نیازمند فرآیندی خاص می باشد. هدف این مقاله سیاست گذاری تحقیق و توسعه در سازمان های تحقیق و توسعه براساس فرآیند ایده تا بازار می باشد.
    بدین منظور ابتدا ارکان فرایند ایده تا بازار و پس از آن انواع سازمان های تحقیق و توسعه شامل شرکتی و غیر شرکتی تشریح می شود. سپس انواع ساختارهای تحقیق و توسعه در تحقیق و توسعه شرکتی (سازمان های بزرگ) تعریف و براساس ارکان فرآیند ایده تا بازار به تعریف سیاست هائی برای وظایف و ماهیت فعالیت های آنها و بخش های متمرکز و غیر متمرکز تحقیق و توسعه شرکتی (در ساختار های هیبریدی تحقیق و توسعه) پرداخته می شود.
    سپس مبانی مطرح شده برای صنعت نفت به عنوان بزرگترین صنعت کشور که دارای بخش های متعدد تحقیق و توسعه است به عنوان مطالعه موردی به اجرا در آمده و درنهایت پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت تحقیق و توسعه در صنعت نفت ارائه می گردد.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری تحقیق و توسعه، انواع سازمان های تحقیق و توسعه، انواع ساختار های تحقیق و توسعه شرکتی، فرآیند ایده تا بازار، تحقیق و توسعه در صنعت نفت
  • داوود وحدت، علیرضا داداشی صفحه 19
    درصد قابل توجهی از جمعیت در سن اشتغال کشور به شکل آشکار و پنهان بیکار هستند. راه حل چیست؟ در کشور های مختلف برای حل معضلی از این دست راه حل های مختلفی اندیشیده شده که تعدادی از آنها عبارتند از: استفاده از توانایی های بالقوه جامعه و اقتصاد و به فعلیت رسانیدن آنها و حمایت از بنگاه های اقتصادی کوچک و زودبازده، اعطای بیمه بیکاری، حمایت از تولیدکنندگان کوچک از طریق خرید محصولات تولیدی آنها و کمک به احداث و راه اندازی واحدهای خدماتی و تولیدی نیازمند سرمایه کم و تشویق به تولید فکر از طریق خرید فکرهای جدید برای کمک به کسانی که توانایی فکر دارند ولی توان تولید و کار خدماتی ندارند. در ایران، آنچه از سال 1384 در دولت نهم به عنوان راه حل اتخاذ شده، توسعه بنگاه های کوچک زودبازده و افزایش حمایت از آنها برای گسترش دامنه فعالیت باهدف کاهش میزان بیکاری بوده است. طیف موافقان و مخالفان نظرات متعددی در خصوص موفقیت یا عدم موفقیت احتمالی آن ارائه نموده اند. از آنجا که این طرح در ابتدای مسیر قرار دارد، عمده این صاحب نظران نیز، نظرات خود را بر اساس شناخت نسبی از اجرای این طرح در سایر کشورها به دست آورده اند. هدف ما ارائه شناختی از این نوع بنگاه ها، نتایج حمایت های انجام گرفته و در نهایت برخی نواقص و ضعفهای عملکردی در این خصوص است. ادبیات موضوع هم بررسی خواهد شد. نهایتا پیشرفت های آینده و تقویت زیر ساخت های قانونی و مالی در ایران می تواند منجر به موفقیت قابل توجهی در این برنامه شود. با امید به این که کمکی باشد به رفع کاستی ها و ارتقاء کیفی این طرح.
    کلیدواژگان: بنگاه های کوچک و متوسط اقتصادی، کارآفرین، اشتغال، بیکاری
  • ابوالفضل شاه آبادی، امید رحمانی صفحه 28
    مطالعه به ارزیابی نظری و تحلیلی نقش انباشت سرمایه تحقیق و توسعه داخلی، سرمایه انسانی و همچنین نقش انباشت سرمایه تحقیق و توسعه خارجی (از طریق انتقال فناوری متبلور در واردات کالاهای واسطه ای- سرمایه ای) بر رشد بهره وری کل عوامل تولید بخش صنعت اقتصاد ایران پرداخته است. از آنجاکه، فعالیتهای تحقیق و توسعه بخش صنعت اقتصاد ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته ناچیز می باشد، بنابراین اقتصاد ایران مشابه سایر کشورهای درحال توسعه می تواند به نقش انباشت تحقیق و توسعه خارجی و سرریزهای آن بر رشد بهره وری کل عوامل تولید این بخش امیدوار بود. زیرا جذب سرریزهای تحقیق و توسعه خارجی در کنار توسعه فعالیتهای تحقیق و توسعه داخلی، زمینه مساعدتری را برای ارتقاء بهره وری کل عوامل تولید فراهم می آورد. بنابراین در این مطالعه به بررسی و تجزیه و تحلیل اثر مستقیم انباشت سرمایه تحقیق و توسعه داخلی و خارجی (فناوری متبلور در واردات کالاهای واسطه ای- سرمایه ای) و سرمایه انسانی بر رشد بهره وری کل عوامل تولید بخش صنعت ایران طی دوره 1385-1338 پرداخته شده است. نتایج تجزیه و تحلیلها بیانگر آن است که، سرمایه انسانی و انباشت سرمایه تحقیق و توسعه خارجی، به ترتیب، دارای بیشترین تاثیر مثبت بر رشد بهره وری کل عوامل تولید بخش صنعت می باشند. در حالیکه از لحاظ مبانی نظری انباشت سرمایه تحقیق و توسعه داخلی نیز، نقش تعیین کننده ای بر رشد بهره وری کل عوامل تولید دارد. اما، به دلیل سرمایه گذاری اندک و ناچیز بودجه های تحقیقاتی داخلی و فقدان تقاضا محور بودن فعالیتهای تحقیقاتی، تاثیرگذاری انباشت تحقیق و توسعه داخلی در مقایسه با انباشت تحقیق و توسعه خارجی، بر رشد بهره وری کل عوامل تولید بخش صنعت ایران کم رنگتر می باشد.
    کلیدواژگان: بهره وری کل عوامل تولید بخش صنعت، انباشت تحقیق و توسعه داخلی، سرریز تحقیق و توسعه و سرمایه انسانی
  • اصغر مبارک صفحه 39
    اگر چه امروزه تجارت نمی تواند به تنهایی به عنوان موتور رشد به حساب آید ولی هنوز هم تجارت می تواند کمک زیادی به کشورهای در حال توسعه نماید از طریق تجارت یک کشور در حال توسعه می تواند از یک نقطه غیر کارا به نقطه بهینه تولید برسد لذا رشد صادرات صنعت هر کشور به نرخ ارز، تحقیق و توسعه، بهره وری بستگی دارد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی نقش تحقیق و توسعه در صادرات فعالیت صنعتی کدهای دو رقمی ISIC است. به این منظور از یک پانل آماری (9 گروه صنعتی طی سالهای 1386-1374) و در چارچوب یک مدل اقتصاد سنجی لگاریتمی چند متغیره استفاده شده است.
    در کنار متغیر مخارج تحقیق و توسعه تاثیر متغیرهایی مانند نرخ ارز موثر واقعی،مقدار سودآوری هر صنعت، مربع اندازه بنگاه و مقدار نیروی کار، سهم مواد اولیه خارجی بر روی حجم صادارت بررسی شده است. نتایج حاصل از این مدل رگرسیون حاکی از آن است که در دوره مورد مطالعه نرخ ارز موثر واقعی با دووقفه، مقدار سود آوری هر صنعت، نیروی کار و مربع اندازه بنگاه تاثیر مثبت بر صادرات دارد و سهم مواد اولیه خارجی(برخلاف چرخه ورنون) تاثیری بر صادرات ندارد. و مخارج تحقیق و توسعه با سه وقفه در برخی کدها تاثیر مثبت و در برخی دیگر بی معنی است.
    کلیدواژگان: تحقیق و توسعه، صادرات، داده های ترکیبی، ISIC
  • پریسا ریاحی، محمد امین قانعی راد صفحه 48
    مفهوم توسعه در نزد سیاستگذاران بر خط مشی های انتخابی آنها تاثیر می-گذارد. این در حالی است که توسعه، مفهومی هنجاری و ارزشی است و بر همین اساس، رویکردهای متفاوتی به آن وجود دارد. در رویکردهایی که در پی «بهبود اقتصاد ملی» هستند، علم کلید ثروت اندوزی است. لذا سیاستگذار در سرمایه انسانی و اجتماعی به عنوان دارایی های با ارزش، سرمایه گذاری می-کند. از آنجا که بنگاه های اقتصادی رشد و ثروت را ایجاد می کنند، سیاستگذاران موظفند شرایط عمل را برای بنگاه ها فراهم کنند. ادبیات این حوزه اشاره به وجود رابطه مثبت بین نوآوری و نابرابری دارد. با افزایش نوآوری، نابرابری افزایش می یابد، لیکن ثروت حاصل از آن را بعدا می توان برای کاهش نابرابری استفاده کرد. در مقابل، «رویکرد توسعه انسانی» از بهبود کیفیت زندگی انسانها صحبت کرده و از نوآوری به خاطر فقرا، با فقرا و توسط فقرا سخن می گوید. برخی نیز اهمیت آزادی را در توسعه مطرح کرده و «رویکرد قابلیت» را در پیش می گیرند. این رویکرد در مورد بهبود فرصت ها و شکوفایی استعدادهای انسانی، رفع نابرابری و دستیابی به عدالت سخن می گوید. انسان به شرط توانمندی و آزادی است که می تواند خلاق باشد. این نوشتار با توجه به پارادوکس موجود در رویکردهای چندگانه توسعه در خصوص رابطه نوآوری و نابرابری، به بررسی این ارتباط پرداخته و رابطه منفی بین نوآوری و نابرابری را نشان داده است. از آنجا که پایین بودن قابلیت های انسانی و اجتماعی، کاهش نوآوری و تشدید نابرابری ها در ابعاد مختلف مادی و انسانی را درپی خواهد داشت، تاکید این مقاله بر لزوم توجه بیشتر به ارتقاء قابلیت های انسانی در سیاستگذاری ها است.
    کلیدواژگان: توسعه اقتصادی، توسعه انسانی، رویکرد قابلیت، نابرابری، نوآوری
  • مریم یزدانی زنگنه، بهمن خسروی پور صفحه 59
    مطالعه حاضر از طریق بررسی عمیق کتابخانه ای، عوامل مؤثر بر پذیرش تجارت الکترونیک به وسیله بنگاه های کوچک و متوسط (SMEs) در بخش کشاورزی را با هدف بیان اهمیت این عوامل بررسی می کند. دستیابی به اهدافی همچون توزیع عادلانه منابع در مناطق محروم، افزایش تولید و صادرات غیرنفتی، تقویت تحرک اقتصادی، تقویت کارآفرینی، اشتغال زایی و افزایش فرصت های شغلی بیانگر نقش بنگاه های کوچک در توسعه بخش کشاورزی است. در حال حاضر بنگاه های کوچک نقش اساسی در توسعه شاخص های اقتصادی دارند و بنابراین بهره گیری از شیوه های نوین انجام فرایند تجارت همچون تجارت الکترونیکی نقش بسیار مؤثری در پیشرفت و موفقیت این بنگاه ها در بخش کشاورزی خواهد داشت. در این رابطه تجارت الکترونیک باعث توانا شدن تجارت محصولات کشاورزی خواهد شد و بیش از هر فناوری دیگری با آن مطابقت پیدا خواهد کرد. نتایج این مطالعه نشان می دهد منافع زیادی از تجارت الکترونیک برای بنگاه های اقتصادی در شیوه های متنوعی چون تامین خدمات بهتر برای مصرف کنندگان، یافتن تامین کنندگان و مصرف کنندگان جدید و بهبود کارایی فرایند تجارت وجود دارد. عواملی چون سازگاری، مزیت نسبی و افزایش آگاهی نسبت به سوددهی تاثیر بسزایی در پذیرش تجارت الکترونیک دارند. بنگاه های کوچک مقیاس بایستی توجه بیشتری به کاربرد فناوری های تجارت الکترونیک همانند شبکه های ارتباطی داشته و اطمینان حاصل کنند شیوه های کاری و فرهنگ سازمانی آنان با تجارت الکترونیک سازگاری دارد. در بهره گیری از منافع این فناوری بایستی میزان آگاهی در زمینه مزایای کاربرد تجارت الکترونیک به وسیله SMEها در بخش کشاورزی را توسعه بخشید و این افزایش آگاهی را می توان از طریق برگزاری کارگاه ها، سمینارها و دوره های آموزشی_ ترویجی درباره تجارت الکترونیک به دست آورد.
    کلیدواژگان: اینترنت، پذیرش تجارت الکترونیک، بنگاه های کوچک و متوسط
  • روح الله خداوردی، احسان زهره بجنوردی * صفحه 65

    سازمان ها دریافته اند که حضور در بازارهای جهانی نیازمند کسب و حفظ استراتژی شایستگی های اصلی(مهارت و دانش تخصصی که موجب ایجاد مزایای رقابتی برای سازمان می شود) می باشد. در این راستا برون سپاری به عنوان یک تصمیم استراتژیک و حساس، با توسعه سازمان و ارتقا بهره وری در قالب کوچک سازی، موجب گسترش توانایی های سازمانها و دستیابی به استراتژی شایستگی های اصلی در محیط کسب و کار جهانی شده است. برون سپاری عبارت است از عملیات واگذاری برخی فعالیتهای داخلی یک سازمان به تامین کننده آن دربیرون از سازمان در قالب یک قرارداد بلند مدت. برون سپاری با کوچک سازی و چابک کردن سازمان، کاهش و کنترل هزینه ها، دسترسی به منابع غیرداخلی، تقسیم ریسک و مدیریت وظایف مشکل و گاهی امکان ناپذیر سبب بهبود عملکرد شرکت ها و سازمان ها می شود.
    سازمان های امروزی به سوی «شبکه محور شدن»یا به بیانی رفتار در قالب «هسته کوچک-شبکه بزرگ»حرکت می کنند. بدین ترتیب سازمانها با تمرکز بر قابلیتهای هسته ای و کوچک سازی، فعالیتهای محدودی را برای انجام کار خود برمی گزینند و مابقی فعالیتهای خود را به تامین کنندگان خارج از سازمان واگذار می کنند.
    این مقاله به بررسی موضوع برون سپاری، تعریف و بیان زیرساختهای موثر برآن می پرازد. همچنین مزایا و مشکلات برون سپاری بررسی شده و در انتها چارچوبی جهت برون سپاری خدمات ارائه می شود. این مدل بر مشخصه های خدمت تاکید داشته و در ضمن سادگی نگاهی فراگیر به موضوع دارد.

    کلیدواژگان: برون سپاری، مزیت رقابتی، استراتژی برون سپاری
|
  • Mahmoud Mehdizadeh, Hadi Heidari Gharehbolagh, Yaser Mirzaei Page 3
    This research is in the field of technology & the title is identifying effective factors in technology transfer. Becoming familiar with factors that have effects on technology transfer to Iran's industries is the main goal of this research. Therefore we discuss technology definition and the process of technology transfer, and then, study success factors in technology transfer to developing countries and also the constraints of technology transfer to Iran. In this research, we use both survey and analytical methods, and the collected data and information have been obtained from library and comprehensive literature. With regard to the key factors identified in the process of transferring technology and considering all different effective aspects, an appropriate model showing the main eight ones is offered. They are as follows: effective and efficient management, governmental supports, strong cooperation ties between research centers and the industry, considering research and development activities, great technology-acceptance capacity of the host country, sufficient market access, both technology-importing & exporting countrie's tendency and ability, and export policy development. In the next parts of this research we extract sub-factors of each main factor. Eventually all identified factors were put into a questionnaire which was prepared by technology transfer experts assessing the effectiveness of each factor. The factors were analyzed by T-test and SPSS softwares, In this research, Cronbach's alpha is used for the reliability of the questionnaire. The results may increase efficiency and effectiveness of technology transfer projects.
  • Reza Bandarian, Seyyed Maham Tabatabaei Page 11
    Nowadays, R&D is becoming one of the most important pillars of corporations. But there are several different and diverse approaches regarding the structure and position of R&D department in corporations. Most of the large companies have in-house R&D department. Except corporate R&Ds, independent research and development organizations have been established in many countries to promote scientific and technological capabilities. Each of these two types of research and development organizations has a special mission and making policies for them requires a particular process. The aim of this paper is to do policy-making for research and development organizations according to idea to-market-process. For this purpose, first, the elements of idea-to-market process and then the types of research and development organizations, including corporate and non corporate are described. Then different types of structures of corporate R&D (in large organization) will be defined and policies for the duties and nature of their activities in centralized and decentralized sectors of corporate R&D (in hybrid R&D structures) based on the elements of the idea-to-market process are discussed.Next, the proposed principles for the oil industry as the country's largest industry, which has several research and development departments as a case study, have been applied and finally suggestions for improving research and development in the petroleum industry are presented.
  • Davood Vahdat, Ali Reza Dadashi Page 19
    A considerable percent of our population who can work, are obviously or hiddenly unemployed. What is the solution? Different countries have chosen different ways to solve this problem. Such as: the use of potential ability of society and economy, support of Small and Medium size Enterprises (SMEs), unemployment insurance, offering aid to small producers by buying their products and help them to establish and launch services and manufacturing units that require less capital, and paying for new ideas to help those who have the ability to think, but are not able to produce or to do a service. What has been chosen as the solution by the ninth government, In Iran since 2005, is development of SMEs and support them more, in order to expand the dominance of their with the purpose of reducing unemployment. Experts have presented several pros & cons comments regarding the success or failure possibility. Because this project is located in the beginning of its pathway, these comments come from the expert's relative knowledge of other countries experience. Our purpose is to describe this type of firms and then we assess the results of this kind of supports and eventually the performance defects and weaknesses. The relevant literature will be reviewed. Eventually, the future developments as well as legal and financial infrastructure improvement in Iran could lead to considerable success in this plan. We hope to minimize the shortcomings and improve the quality of this plan.
  • Abolfazl Shahabadi, Omid Rahmani Page 28
    This research evaluates the theoretical and analytical role of domestic R&D bank, human capital as well as foreign R&D bank on total factor productivity (TFP) growth of Iran?s industrial sector. Since the research and development activities of Iran's industrial sector as compared to developed countries are little, just like other developing countries there could be hope for us that foreign R&D bank and their spillovers will have positive impacts on total factor productivity growth of this sector. It's all because attracting foreign R&D spillovers along with domestic R&D development activities will provide a more favorable ground to TFP growth. Therefore, this study investigates the direct impacts of foreign and domestic R&D bank (via the technology in importing capital and intermediate goods (and human capital on TFP growth of Iran's industrial sector during 1959-2006. The analytical results imply that, human capital and foreign R&D bank have respectively, the highest positive effect on TFP growth of industrial sector. While, in theory, domestic R&D bank also has a determinant role on TFP growth. But, by reason of low investment in research budgets and lack of demands as the base for research activities, the effect of domestic R&D bank on total factor productivity growth of Iran?s industrial sector has had little impact comparing to foreign R&D bank.
  • Asghar Mobarak Page 39
    Although at present time trade can not be the engine of growth by itself but still can help developing countries a lot. A developing country can move from a non-efficient point to an optimum point in production through trade. That's why export of industry in each country depends on exchange rates, research and development and productivity. The main purpose of this study is the role of R & D activities in the export industry with ISIC two-digit codes. For this purpose, a statistical panel (9 Industrial Groups during 2008-1995) within a logarithmic multivariate econometric model was used. Besides R & D expenditure variable effects of variables such as real effective exchange rate, the value of each industry profitability, firm size and the amount of square workforce, the share of foreign raw materials on export volume is also investigated. The results of this Regression Model indicate that within the study period, the real & effective rate of exchange, the amount of each industry's profits, labor force, and firm size has positive impacts on exports and the share of foreign raw materials (unlike Vernon cycle) does not affect exports, and R & D costs with some three-break codes have positive effects in some codes & in some other they make no sense.
  • Parisa Riahi, Mohammad Amin Ghanei-Rad Page 48
    Policy decisions are shaped by policy maker's concept of development. Development is a value based and normative concept, and accordingly, there are various approaches to it. Science is the key to the creation of wealth in a "national economic development approach". Therefore, policy makers invest in human and social capital as valuable assets. Firms are important because they can cause growth and wealth. According to the literature in this field, there is a positive correlation between innovation and inequality. It means that inequality will increase by increasing innovation. But the wealth derived from innovation can later be used to reduce that inequality. In contrast, the concern for "human development approach" is improving human quality of life, and speaks about Pro-poor, Para-poor, and Per-poor innovations. Some economists argue about development as freedom and improvement of people capabilities. The concern for "capability approach" is improving human opp ortunities, eliminating inequalities, and achieving justice. Freedom and capability are prerequisites for people creativity. Because of the paradoxes in different development approaches mentioned above, in this article the relationship between innovation and inequality is examined and a negative correlation is found. Less social and human capabilities has resulted in less innovation and more inequalities in various dimensions. Therefore, a greater emphasis on enhancing human capabilities is recommended in policy-making efforts.
  • Maryam Yazdani Zangeneh, Bahman Khosravipour Page 59
    Through deep library research, the influential factors in accepting electronic commerce by small and medium enterprises (SMEs) in the agricultural sector with the objective of displaying the importance of these factors are assessed. Achieving some objectives like equitable distribution of resources in disadvantaged areas, increasing production and exports, strengthening economic mobility, enhancing entrepreneurship, employment and increased job opportunities demonstrates the role of small enterprises in the agricultural sector development. Currently, small enterprises play an important role in the development economic indicators, so utilizing new methods of business such as e-commerce will be very effective in the development and success of these enterprises in the agricultural sector. In this regard, e-commerce will have positive effects on trading agricultural products. This study shows that many benefits of e-commerce are: providing better services for consumers, finding new suppliers and customers, and improving trade process. Factors such as compatibility, relative advantage and increased perception about profit-making have positive affect in electronic commerce adoption. Small-scale enterprises should pay more attention to application of e-commerce technologies such as communications networks to ensure that their method of work and organizational culture is compatible with e-commerce norms. Along with applying this technology, SMEs should learn more about the advantages of e-commerce in agriculture sector through workshops, seminars and training courses.
  • Roohollah Khodaverdi, Ehsan Zohreh Bojnoordi Page 65

    Organizations, recognizing that they cannot be world class in every activity and function involved in producing their products and services, are moving toward business strategies based on "core competencies"- a set of "skill and knowledge" that help maintain their competitive advantage in serving customers. Outsourcing is promoted as one of the most powerful trends that improve organization efficiency and growth. Outsourcing was defined as the operation of shifting a transaction previously-governed internally to an external supplier through a long-term contract. The most common benefits of outsourcing are: downsizing, cost savings, restructuring costs, focus on core business, quality improvement, operational expertise, access to talent, capacity management, and risk management. Nowadays organizations focus on core competencies and downsizing and try to outsource other activities to external provider. Also outsourcing helps organizations to achieve new organization's structure like flat organization and fast response organization. This article is aimed at presenting the advantages, risks and challenges of outsourcing strategy. After an introduction with outsourcing, a definition of outsourcing, outsourcing history and a review of outsourcing's features will be presented. In the following sections, we examine the motives and risks associated with outsourcing operations and propose a number of recommendations that require managers to focus on implementation of outsourcing operations. Also the advantages and disadvantages of outsourcing are reviewed and a framework for the service activities of outsourcing will propose. The proposed framework considers moderator and independent variables of outsourcing and how they affect service activities. The outsourcing model for service activities emphasizes different service aspects and is also simple and holistic.