فهرست مطالب

زیست شناسی ایران - سال بیست و سوم شماره 5 (آذر و دی 1389)

مجله زیست شناسی ایران
سال بیست و سوم شماره 5 (آذر و دی 1389)

  • 160 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/02/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • اعظم دالمن، امیر امیری یکتا، محمدحسین صنعت، پوپک افتخاری یزدی، عبدالحسین شاهوردی، محمدتقی دانش زاده، مهدی وجگانی، علیرضا زمردی پور، رحمان فاخری، حامد وزیری نسب، نیرسادات فاطمی، زینب وهابی، نجمه سادات مسعودی، مجتبی رضازاده ولوجردی، حمید گورابی صفحه 622
    تعداد بی شماری از پروتئین های نوترکیب وجود دارند که در شیر بیان می شوند. در این راستا می توان ژن مورد نظر را به منظور بیان در شیر یک حیوان مزرعه ای تحت کنترل عناصر تنظیمی قرار داد. انتقال هسته با استفاده از سلولهای ترانسفکت شده، ابزار کارآیی برای تولید حیوانات تراریخته است. در این مطالعه به منظور تولید بز تراریخته با توانایی ترشح فاکتور IX انعقادی انسانی نوترکیب (rhcfIX) در شیر، سازه ژنی(pBC1-hfIX) با قرارگیری cDNA ژن مذکور بعد از پروموتور بتا- کازئین ساخته شد. سپس سلولهای فیبروبلاست جنینی بز توسط pBC1-hfIX ترانسفکت شدند. سلولهای فیبروبلاست از جنینهای 35 تا 40 روزه بز تهیه گردید. سپس کلونهای مثبت (سلولهای فیبروبلاست حاوی سازه ژنی) انتخاب شده و توسط PCR تایید شدند. به سلولهای فیبروبلاست جنینی ترانسفکت شده اجازه داده شد که پس از رسیدن به مرحله تراکم سلولی، به مدت 72 ساعت در همان محیط DMEM حاوی 15 در صد سرم کشت شده تا در مرحله G0/G1 سیکل سلولی هم زمان شوند. تخمکهای نابالغ از تخمدان های کشتارگاهی به دست آمدند و قبل از بی هسته سازی و انتقال هسته بالغ شدند. تخمکهای بازسازی شده با سلولهای دهنده، فیوژشده و فعال سازی آنها با استفاده از یونومایسین و 6DMAP انجام شد. جنینهای بازسازی شده به پذیرنده های هم زمان شده منتقل شدند. 64 جنین حاصل از سلولهای فیبروبلاست جنینی ترانسفکت شده به 12پذیرنده انتقال یافتند. در دو مورد از پذیرنده ها (16.6 درصد) بارداری در روز 42 توسط سونوگرافی تایید شد. یکی از بارداری ها منجر به تولد دو بزغاله سالم گردید. حضور ژن فاکتور IX انعقادی انسانی در بزغاله ها با استفاده از واکنش PCR وsequencing تایید گردید. این نتایج نشان می دهد که سلولهای فیبروبلاست جنینی بز حاوی ژن فاکتور IX می توانند تکوین طبیعی جنین را پس از انتقال هسته تا مرحله ترم پیش برند. این اولین تولد زنده حیوان تراریخته در ایران است.
    کلیدواژگان: فاکتور IX انعقادی، بز، تراریخته، انتقال هسته سلول سوماتیک، فیبروبلاست
  • مریم معین، منصور شریعتی صفحه 638
    جلبک تک سلولی D. salina در دریاها و دریاچه هایی با غلظت نمک بسیار بالا یافت می شود و جهت مقابله با تنش های محیطی ترکیبات مختلف سلولی از قبیل بتا-کاروتن تولید می کند. در این تحقیق تاثیر اثر همزمان سالیسیلیک اسید و شوری برروی رشد (تقسیم سلولی)، رنگیزه های فتوسنتزی و مقدار بتا-کاروتن در جلبک تک سلولی D. salina بررسی گردید. نتایج نشان داد که در کلیه آزمایشها استفاده از سالیسیلیک اسید به تنهایی یا همراه با تنش شوری باعث کاهش تقسیم سلولی گردید. وجود سالیسیلیک اسید تاثیرتنش شوری بر میزان بتا-کاروتن سلولی را کاهش داده که به تبع آن میزان کلروفیل سلولی نیز کاهش یافت. تنش شوری به تنهایی توانست باعث افزایش بتا-کاروتن سلولی گردد. تنش شوری و سالیسیلیک اسید به علت کاهش در تراکم سلولی، کاهش میزان کلروفیل و بتا -کاروتن در واحد حجم را به دنبال داشته است.
    کلیدواژگان: Dunaliella، سالیسیلیک اسید، بتاکاروتن، تنش شوری
  • آسیه آرام وش، عذرا ربانی چادگانی صفحه 648
    سیب زمینی چهارمین محصول تغذیه ای جهان است که در معرض قارچها، باکتری ها و ویروسهای زیادی قرار دارد. کروماتین اساسا از DNA، پروتئینهای هیستونی و غیرهیستونی ساخته شده است. این ترکیبات پروتئینی علاوه بر ایجاد ساختار نوکلئوزومی در تنظیم بیان ژن، متابولیسم سلولی و رونویسی نیز شرکت دارند. مطالعات بسیاری بر روی نوع پروتئینهای کروماتین و طرح نوکلئوزومی سلولهای جانوری انجام شده است، لیکن در خصوص گیاهان به علت مشکلاتی در روش های استخراج و پیچیدگی های دیگر این مسئله کمتر مطالعه شده است. در این مطالعه پروتئینها و طرح نوکلئوزومی کروماتین سلولهای برگ گیاه سیب زمینی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور پس از کشت گیاه سیب زمینی، از برگها کالوس تهیه و سلولها به مدت 10-5 روز در شرایط استاندارد کشت داده شده و سوسپانسیون سلولی به دست آورده شد. پروتئینهای کروماتین از این دو نمونه جداسازی و به وسیله ژل الکتروفورز و وسترن بلات مورد بررسی قرار گرفت، همچنین DNA از سلولهای برگ جداسازی و پس از هضم آنزیمی، طرح نوکلئوزومی بر روی ژل آگارز تعیین گردید. نتایج حاصل نشان داد که پروتئینهای استخراج شده به روش اسید طرح پیچیده تری نسبت به سلولهای جانوری دارند به طوری که علاوه بر باندهایی در ناحیه هیستونهای هسته مرکزی در سلولهای جانوری که در وسترن بلات با آنتی بادی علیه پروتئینهای هیستونی بافت تیموس شناسایی شدند، پروتئینهایی با وزنهای مولکولی بالاتر از 17 کیلو دالتون مشاهده گردید که با آنتی بادی جانوری قابل شناسایی نبودند. پروتئینهای غیر هیستونی این گیاه نیز چه از نظر حرکت الکتروفورزی و چه از نظر خصوصیات ایمونوشیمیایی با پروتئینهای مشابه در سلولهای جانوری متفاوت بودند. بررسی DNA استخراج شده از سلولهای برگ سیب زمینی پس از هضم آنزیمی و استفاده از منحنی کالیبراسیون بر روی ژل آگارز قطعاتی با مضربی از 158 جفت باز نشان داد. از نتایج فوق می توان نتیجه گرفت که پروتئینهای هیستونی و غیرهیستونی و همچنین طول DNA نوکلئوزومی در سلولهای برگ سیب زمینی متفاوت از سلولهای جانوری است و مقایسه آنها با سلولهای گیاهی دیگر نیز تفاوتهای فاحشی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سیب زمینی، نوکلئوزوم، هیستون، پروتئینهای غیر هیستونی، الکتروفورز
  • فاطمه شاعرزاده، حوری سپهری، قمرتاج حسین، بهرام گلیایی، لادن دلفی، یاسمن رسولی صفحه 663
    پرولاکتین هورمونی پلی پپتیدی است که از هیپوفیز پیشین ترشح می شود و عملکرد اصلی آن٬ تحریک سنتز شیر(لاکتاسیون) است. اخیرا نقش پرولاکتین در سیستم ایمنی توجه پژوهشگران را به خود جلب کرده است. در بخش اول این مطالعه، اثر β- گلوکان بر سنتز پرولاکتین بررسی شده است. نقش β- گلوکان که یک پلیمر گلوکز است در تحریک سیستم ایمنی نیز در مطالعات متعددی گزارش شده است. در این بررسی از سلولهای GH3/B6 که هورمونهای پرولاکتین و رشد را سنتز و ترشح می کنند استفاده گردیده است. در بخش دوم، هدف شناسایی گیرنده این پلی ساکاریدها، دکتین-1، در این سلولها بوده است. گیرنده دکتین-1 در انواع مختلفی از سلولهای ایمنی و غیر ایمنی بیان می شود. مقدار پرولاکتین داخل سلولی با استفاده از لیز سلولها و توسط کیت الیزا سنجیده شد. سلولها با غلظتهای 5، 150 و250 میکروگرم بر میلی لیتر β- گلوکان به مدت 48 ساعت تیمار شدند. از TRH (50نانومولار) به عنوان کنترل مثبت و دکستران (150 میکروگرم بر میلی لیتر) به عنوان کنترل منفی استفاده گردید. به منظور شناسایی گیرنده، RNA سلولهای GH3/B6 تحت تاثیر محرک و بدون محرک استخراج شد. از بافت طحال که بیان این گیرنده در آن گزارش شده است به عنوان بافت کنترل استفاده گردید. بیان گیرنده دکتین-1 در این سلولها با استفاده از روش RT-PCR و PCR مطالعه شد. نتایج به دست آمده نشانگر آن است که غلظتهای 150و 250 میکروگرم بر میلی لیتر β- گلوکان میزان پرولاکتین داخل سلولی را به طور معنی داری نسبت به نمونه کنترل افزایش می دهند(P<0/001وP<0/05). نتایج حاصل همچنین نشان می دهند که β- گلوکان از طریق گیرنده اختصاصی خود، دکتین-1 اثر تحریکی خود را بر سلولهای GH3/B6 اعمال می کند به گونه ای که بیان این گیرنده در حضور β- گلوکان به میزان چشمگیری افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: سلولهای GH3، B6، پرولاکتین، گلوکان، دکتین، 1
  • پریسا محمدی، آنا گوریوشینا، یورگن مارکوات، ولفگانگ الیزابت کرومباین صفحه 672
    مشکل فرسودگی زیستی آثار باستانی در کشورهایی با تاریخ کهن و داشتن بناهای تاریخی مورد توجه بسیاری از دانشمندان قرار گرفته است. گلسنگها و قارچها به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تخریب کننده سنگها شناخته شده اند. با توجه به اینکه در زمینه فرسودگی زیستی آثار تاریخی و هنری ایران کارهای بیولوژیکی جدی انجام نشده است پژوهش حاضر تعریف گردید. در این مطالعه آسیبهای فیزیکی ایجاد شده با استفاده ازمیکروسکوپ نوری، استرئومیکروسکوپ، میکروسکوپ الکترونی، تکنیک Maceration بررسی شد. حضور تشکیلات بیولوژیکی داخل سنگ با تهیه برشهای نازک سنگی و رنگ آمیزی آنها به روش اسید شیفت پریودیک اثبات گردید. نتایج بررسی ها نفوذ میسلیومهای قارچی و همچنین سلولهای قارچی را در داخل سنگها نشان داد. قارچهای ساکن صخره ای این منطقه با استفاده از روش های کلاسیک و روش های مولکولی تا حد جنس و در صورت امکان گونه شناسایی گردید. با استفاده از آغازگرهای ITS1& ITS4 و تعیین توالی محصول PCR مربوط به ناحیه ITS Bellemerea alpine، Cladophialophora minourae، Sarcinomyces sp. و Rhinocladiella sp. شناسایی گردید. این گروه از قارچها تعداد زیادی از قارچهای سیاه ساکن سنگها را در رده Ascomycota در بر می گیرد.
    کلیدواژگان: فرسودگی زیستی، قارچ، میراث فرهنگی و تخت جمشید
  • سعید مینویی، داریوش مینایی تهرانی، زهرا سبحانی دماوندی فر صفحه 680
    باکتری سودوموناس از نوع باکتری های گرم منفی می باشد که توانایی خوبی در زیست پالایی خاکها و آبهای آلوده به نفت خام را دارد. این باکتری با اکسیداسیون مواد آلی سبب شکستن آنها و تبدیل مواد نفتی بزرگ و سنگین به مواد کوچک تر کمتر سمی یا غیرسمی می شود. زنجیره تنفسی این باکتری از سیتوکرومهایی استفاده می کند که اکسیژن را به عنوان دریافت کننده نهایی الکترون مورد استفاده قرار می دهند. زنجیره تنفسی این باکتری از سیتوکرومهای مختلفی تشکیل شده است که مهم ترین آنها شامل سیتوکرومهای a، b، c، o می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات عناصر تشکیل دهنده زنجیره تنفسی سودوموناس در حضور منابع کربن مختلف است. روش عملکرد با جداسازی و خالص سازی باکتری سودوموناس آئروژنوزا از خاک انجام شد وسپس باکتری خالص شده در منابع مختلف کربن تکثیر و طیف زنجیره تنفسی آن مطالعه شد. نتایج این تحقیق نشان داد که زنجیره تنفسی باکتری سودوموناس آئروژنوزا در محیطهایی با منابع کربن مختلف، الگوی متفاوتی را نشان می دهد. طیف زنجیره تنفسی باکتری نشان داد که در محیطهای مختلف، سیتوکرومهای نوع b و c بیش از سیتوکرومهای دیگر ظاهر می شوند که نشان دهنده استفاده باکتری از کمپلکس سیتوکرومbo است. همچنین بررسی طیف باکتری در محیطهای هگزادکان و نفت خام نشان داد که در این محیطها باکتری علاوه بر کمپلکس فوق از سیتوکروم aa3 نیز به عنوان انتقال دهنده نهایی الکترون استفاده نموده است. نتایج فوق نشان می دهد که باکتری درحضور نفت خام و مشتقات آن که دارای منابع کربنی هستند که به سختی تجزیه می شوند از انتقال دهنده نهایی الکترون مختلف برای انتقال الکترون به اکسیژن استفاده کرده است.
    کلیدواژگان: سودوموناس، سیتوکروم، نفت خام، انتقال دهنده نهایی الکترون
  • زهره رمضانپور، مرجان صادقی، عما ارشد صفحه 688
    گونه Cylindrospermopsis raciborskii از فیتوپلانکتونهای تالاب ساحلی انزلی که از جمله تالابهای کم عمق می باشد به طور ماهیانه در فصول رویشی بهار و تابستان سالهای 1371 و 1384 مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه شامل نمونه برداری های کمی و کیفی از تعداد 4 ایستگاه بود. نمونه برداری کمی با استفاده از نمونه بردار روتنر به صورت ماهیانه از عمق 20 سانتیمتری سطح آب و نمونه برداری کیفی توسط تور پلانکتون با اندازه چشمه 25 میکرون از کل ستون آب انجام شد. نمونه ها توسط فرمالین 2 درصد فیکس شدند. گونه Cylindrospermopsis raciborskii که از انواع گونه های آب شیرین نواحی نیمه حاره و پان تروپیکال Subtropical) و (Pantropical است به همراه 19 گونه از سیانوفیتا شناسایی شد. در گونه C. raciborskii ترایکومها استوانه ای، در یک انتها باریک شده با سلول انتهایی مخروطی تا گرد، سلولها در هر ریسه استوانه ای شکل 42 (7/1) × (16)12 5/2 میکرو متر، هتروسیست به شکل قطره ای و آکینت استوانه ای تا تخم مرغی (22)18 5/8(7) میکرو متر است. از ویژگی های مهم این گونه ایجاد بلوم و تولید سمومی تحت عنوان سیانوتوکسین می باشد. این گونه در نواحی غربی (آبکنار) تالاب انزلی که دارای آب شیرین با قلیائیت بیش از 8 می باشد با فراوانی قابل ملاحظه ای مشاهده گردید به طوری که در ماه های تیر و مرداد با فراوانی بیش از 70 درصد به عنوان مهم ترین و متداول ترین گونه این بخش از تالاب شناسایی شد. با توجه به اینکه در حال حاضر تالاب انزلی از مدیریت صحیح زیست محیطی برخوردار نیست، حجم زیادی از فاضلابهای صنعتی، کشاورزی و خانگی وارد آن می شود. این مسئله می تواند موجب افزایش بار مواد آلی و یوتریفیکاسیون بیشتر تالاب شده و بستر تالاب را برای مواجه شدن با بلومهای سنگین این گونه مساعد تر سازد که مرگ و میر دسته جمعی آبزیان را به دنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: Cylindrospermopsis raciborskii، تالاب ساحلی انزلی، فیتوپلانکتون، سیانوتوکسین
  • یحیی کوچ، حمید جلیلوند، محمدرضا پورمجیدیان، اصغر فلاح صفحه 697
    به منظور بررسی جهتهای جغرافیایی مختلف از نظر تنوع گونه های گیاهی، جنگلهای پایین بند خانیکان چالوس با مساحت 2807 هکتار انتخاب گردید. تعداد 60 قطعه نمونه 400 مترمربعی با روش نمونه برداری تصادفی سیستماتیک جهت بررسی پوششهای گیاهی به کار گرفته شد. در داخل هر قطعه نمونه نوع گونه های گیاهی شناسایی و درصد پوشش آنها بر اساس معیار براون- بلانکه برآورد شد. برای تحلیل پارامترهای تنوع، غنا و یکنواختی از شاخصهای سیمپسون، شانون وینر، مکینتاش، مارگالف، منهنیک، پیت و هیل استفاده شد. نتایج نشان داد که در بین جهتهای جغرافیایی مورد بررسی بالاترین مقدار شاخصهای تنوع و غنای گونه ای به ترتیب به شاخصهای مکینتاش و مارگالف اختصاص داشته است بر این اساس بیشترین مقدار شاخص مکینتاش در جهت غربی (713/70) و کمترین مقدار در جهت جنوبی (472/35) مشاهده شد. در حالی که بیشترین و کمترین مقادیر شاخص مارگالف به ترتیب به جهتهای جنوب غربی (827/1) و جنوب شرقی (346/1) اختصاص داشته است. بالاترین مقدار شاخصهای یکنواختی در جهتهای جنوبی، شمال غربی و جنوب شرقی به شاخص پیت و در جهتهای شمالی، شرقی، غربی، شمال شرقی و جنوب غربی به شاخص هیل تعلق داشته است. بر اساس نتیجه تجزیه واریانس، اختلاف معنی-داری در بین شاخصهای مذکور در جهتهای مختلف جغرافیایی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: تنوع زیستی گیاهی، شاخصهای تنوع، جهت های جغرافیایی، مازندران، جنگل
  • معصومه مدرس، پروانه ابریشم چی صفحه 707
    گیاه دارویی نوروزک (Salvia leriifolia Benth.)، از تیره نعناع (Lamiaceae) و بومی استان خراسان می باشد و دارای خواص با ارزش متعددی از جمله خواص ضد درد، ضد التهاب، آرام بخش، کاهش دهنده قند خون و آنتی اکسیدان است. در این تحقیق به منظور تعیین بهترین مرحله رشد و نمو برای استفاده بهینه از خواص ضد باکتریایی ریشه این گیاه، وجود این خاصیت در مراحل مختلف رشد و نمو گیاه بررسی گردید. ریشه گیاه در سه مرحله مختلف از رشد و نمو (مرحله رویشی، مرحله گلدهی و مرحله رسیدگی بذر) جمع آوری و خشک گردید. سپس عصاره متانولی ریشه در دستگاه تبخیرگردان، تحت خلاء خشک شد. اثرضد میکروبی غلظتهای 5، 10، 15و20 هزار میلی گرم در لیتر از عصاره به روش disc diffusion اندازه گیری شد. این پژوهش بر روی باکتری های، Escherichia coli، Staphylococcus aureus Pseudomonas aeruginosa Klebsiella pneumoniae، و Proteus mirabilis انجام شد. پس از 24 ساعت، قطر هاله ممانعت از رشد اندازه گیری و اثر بازدارندگی این عصاره ها با یکدیگر و با آنتی بیوتیکهای تتراسیکلین، پنی سیلین و آمپی سیلین مقایسه گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار JMP و بر اساس آزمون HSD در سطح اطمینان 95 درصد انجام گردید. براساس نتایج حاصل، در تمام موارد S. aureus و P. aeruginosa به ترتیب حساس ترین و مقاوم ترین باکتری ها نسبت به عصاره بودند. بیشترین فعالیت ضد باکتریایی ریشه در مرحله رویشی مشاهده شد و تفاوت معنی داری بین مرحله رویشی و دو مرحله گلدهی و رسیدگی بذر وجود داشت. از طرف دیگر تاثیر ضد میکروبی عصاره ریشه به ویژه در مرحله رویشی به طور معنی داری بیشتر از تاثیر آنتی بیوتیکهای مذکور و در مواردی مشابه با تاثیر آنها بود. بنابر این به نظر می رسد که بهترین زمان برای بهره برداری از خاصیت ضد باکتریایی ریشه، مرحله رشد رویشی گیاه نوروزک است.
    کلیدواژگان: Salvia leriifolia Benth، ضد باکتری، ریشه، رشد و نمو
  • رحمان مهدی زاده، محمدرضا فاضلی، طاهر نژاد ستاری، حسین توفیقی، حسین جمالی فر، ساکو میرزایی صفحه 718
    کاروتنوئیدها به طور وسیعی در داروسازی، مکملهای غذایی به عنوان رنگزاها و آنتی اکسیدانها مورد استفاده قرار می گیرند. لیکوپن کارتنوئیدی با زنجیره باز هیدروکربنی است که به وفور در سبزیجات و میوه ها وجود دارد و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در سیستمهای حیوانات و گیاهان شناخته می شود. این ترکیب به واسطه کاربردهای وسیع در صنایع دارویی، غذایی و بهداشتی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق بهینه کردن استخراج و تعیین مقدار لیکوپن از هندوانه می باشد. برای رسیدن به این هدف نسبتهای متفاوت از حلالهایی نظیر هگزان، استون، اتانول، تتراهیدروفوران ودی ایزوپروپیل اتر برای استخراج بافتهای تازه له شده هندوانه مورد استفاده قرار گرفت. لیکوپن استخراج شده با استفاده از روش های طیف سنجی مرئی – فرابنفش و HPLC تعیین مقدار شد. مناسب ترین نسبت حلالها برای استخراج لیکوپن از هندوانه، هگزان / استون / اتانول (7:7:16V/V/V) به دست آمد. غلظت لیکوپن به دست آمده با استفاده از روش HPLC، 59/2میلی گرم در لیتر وبا روش اسپکتر وفتومتری UV-Visible 39/2 میلی گرم در لیتر تعیین شد. نتایج حاصله نشان داد که با استفاده از یک نسبت مناسب از حلالها، مقادیر بالایی لیکوپن از هندوانه استخراج می گردد.
    کلیدواژگان: HPLC، لیکوپن، هندوانه
  • فاطمه نژاد حبیب وش، سیاوش حسینی صفحه 727
    Salvia(Lamiaceae) دارای 58 گونه در ایران است که 17 گونه انحصاری ایران میباشد.درصد انحصاری بودن این جنس در ایران 29 درصد است. در این تحقیق٬ خصوصیات آناتومیکی ساقه، برگ و دمبرگ 18 گونهSalvia در استان آذربایجان غربی مورد بررسی قرار گرفت. گونه ها از یکدیگر به وسیله ویژگی های آناتومیکی متمایز شدند. این گونه ها تفاوتهایی در تعداد اشعه های بین دستجات آوندی در ساقه، ساختار و تعداد دستجات آوندی دمبرگ داشتند. صفاتی مانند تیپ برگها، ویژگی های کرکها، نوع و اندازه روزنه در تشخیص گونه ها کاربرد داشتند.
    کلیدواژگان: Lamiaceae، کرک، اشعه
  • پریا اکبری، عیسی ابراهیمی صفحه 743
    طی اجرای پروژهء بررسی بوم شناختی مجموعه کفزیان زاینده رود در استان اصفهان، پنج ایستگاه مطالعاتی در نقاط مختلف رودخانه انتخاب شد. نمونه برداری ها به صورت فصلی از پاییز78 تا تابستان 79 با گرب اکمن((Ekman Grab و با سه تکرار انجام شد. در این پروژه نه گروه جانوری تفکیک و شمارش گردید. بررسی ها نشان داد که تاکسون غالب در رودخانه زاینده رود، کم تاران می باشد که در تمامی ایستگاه ها مشاهده شد و بیشترین فراوانی و زیتوده را به خود اختصاص داد. شیرونومیده پس از کم تاران، بیشترین فراوانی را داشتند و حداکثر زیتوده توبی فیسیده ((Tubificidae، در تابستان با میانگین 71/3±06/4 گرم درمترمربع و حداقل آن در زمستان 54/0±89/0 گرم در متر مربع مشاهده شد و در بهار زیتوده شیرونومیده ((Chironomidae، با میانگین 06/2±24/2 گرم در متر مربع در حداکثر و در پاییز با میانگین 64/0±33/0 گرم در مترمربع در حداقل خود قرار داشت. ایستگاه 5 با مجموع 29/0 گرم در متر مربع حداقل و ایستگاه 1 با مجموع 15/3 گرم در متر مربع حداکثر توده زنده را دارا بودند. تجزیه وتحلیل داده ها بر اساس تجزیه واریانس و با بسته های نرم افزار SPSSو Excel انجام شد.
    کلیدواژگان: کم تاران، شیر و نو میده، رودخانه زاینده رود، استان اصفهان
  • آذرمیدخت خیراندیش، فراهم احمدزاده، علیرضا نادری صفحه 752
    سوادکوه یکی از شهرستانهای استان مازندران و زیرآب یکی از شهرهای آن است. این شهر دارای آب و هوای نسبتا سرد و رطوبت نسبی در آن زیاد نیست. متوسط سالیانه درجه حرارت 17 درجه سانتی‎گراد و متوسط سالیانه بارش، حدود 600 میلی‎متر است. این مطالعه در پارک علمی دانشگاه شهید بهشتی انجام شد. نمونه‎برداری از تمام منطقه و در روزهای آفتابی، به ویژه یک یا دو روز بعد از بارندگی و در فصلهای بهار، تابستان و پاییز 1384 صورت گرفت. پس از اتاله کردن پروانه های جمع آوری شده، گونه ها تشخیص داده شدند. در بررسی زیرراسته Ropalocera (روزپرکها) (راسته (Lepidoptera، 24 گونه و زیرگونه تشخیص داده شد. تمام گونه ها در چهار خانواده از بالا خانواده Papilionoidae، قرار داشتند: یک گونه در خانواده Papilionidae، 7 گونه و زیرگونه در خانواده Pieridaa، 3 گونه در خانواده Lycenidae و 13 گونه وزیرگونه در خانواده Nymphalides نمونه ها در کلکسیون جانورشناسی پژوهشکده علوم‎محیطی‎ نگهداری شد.
    کلیدواژگان: پروانه ها، روپالوسرا، زیر آب سوادکوه
  • سودابه معصومی نقره دهی، علی اصغر پیله وریان، فیروز عسکری صفحه 761
    به منظور بررسی اثر محرومیت از آب بر روی برخی فاکتورهای خون شتر، از 4 نفر شتر ماده شیرده در قالب طرح مربع لاتین با چهار تیمار و چهار تکرار (4×4) استفاده شد. تیمارها به ترتیب عبارت بودند از شتری که هر روز (تیمار1«شاهد»)، دو روز در میان (تیمار 2)، چهار روز در میان (تیمار 3) و شش روز در میان (تیمار 4) به مدت 2 ساعت امکان دسترسی به آب را داشتند. این آزمایش در طی 4 مرحله 12 روزه به صورت چرخشی انجام شد و در بین هر مرحله، 15 روز نیز به عنوان دوره سازگاری در نظر گرفته شد. در طول آزمایش جیره غذایی شترها ثابت بود. در پایان هر دوره 12 روزه (دوره اصلی آزمایش) از هر نفر شتر یک بار نمونه خون گرفته شد. وزن شترها، آب مصرفی، ماده خشک مصرفی و فاکتورهای خون (تعداد گلبول های قرمز، گلبول های سفید، مقدار هموگلوبین، هماتوکریت و گلوکز) اندازه گیری شد. در اثر 6 روز محرومیت از آب وزن شترها حدود 10 درصد کاهش یافت (01/0p<). مقدار ماده خشک مصرفی در گروه چهارم نسبت به سایر گروه ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرد (05/0p<). در خصوص مقدار آب مصرفی بین گروه ها اختلاف معنی داری مشاهده شد (01/0p<). از لحاظ فاکتورهای خونی هیچ گونه تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد (05/0
    کلیدواژگان: شتر، محرومیت از آب، خصوصیات بیوشیمیایی خون، سلولهای خونی
  • سید ضیاءالدین میرحسینی، علیرضا صیداوی، معین الدین مواج پور، محمدرضا غلامی، مانی غنی پور، علیرضا بیژن نیا صفحه 770
    این آزمایش به منظور مقایسه عملکرد هفت لاین جدید کرم ابریشم شامل لاینهای با منشا ژاپنی Xinhang1، Xinhang2، Xinhang3 و 101433 و لاینهای با منشا چینی Koming1، Koming2 و Y در سه دوره پرورشی در قالب مدلهای خطی تعمیم یافته انجام شد. خصوصیات تعداد لارو زنده، تعداد شفیره زنده، درصد ماندگاری شفیره، تعداد پیله تولیدی، درصد پیله خوب، درصد پیله متوسط، درصد پیله ضعیف، درصد پیله دوبل، وزن کل پیله خوب، وزن پیله ده هزار لارو، طول دوره لاروی، وزن کل پیله تولیدی، وزن یک پیله، وزن قشر یک پیله و درصد قشر پیله مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل نتایج این آزمایش نشان داد مقاومت ژنتیکی لاینهای چینی در سطح بالاتری نسبت به لاینهای ژاپنی قرار دارد و در برنامه های آمیخته گری می توان از پایه چینی به عنوان دهنده ژنهای مقاومت استفاده نمود. وزن کل پیله تولیدی خوب، در بهار، در گروه چینی بالاتر از گروه ژاپنی بود (05/0P). وزن پیله تولیدی ده هزار لارو تنها در دوره پرورشی پاییز تفاوت معنی داری را درگروه های ژاپنی (12851 گرم) و چینی (15355 گرم) آشکار کرد (05/0P). بنابراین برتری لاینهای چینی در شرایط محیطی نامطلوب به اثبات می رسد. اثر نسل روی تعداد کل پیله تولیدی، درصد پیله خوب، متوسط و ضعیف، وزن کل پیله خوب، وزن پیله ده هزار لارو (0001/0P<) و طول دوره لاروی (001/0P<) معنی دار بود، در حالی که روی درصد پیله دوبل تاثیر معنی داری نداشت. در کل دوره های پرورشی، لاینهای Xinhang3 (16/34 درصد) و Y (42/19 درصد) به ترتیب بالاترین و پایین ترین درصد پیله متوسط را تولید کردند. در پرورش پاییزه لاین Xinhang2 (23/15 درصد) و در بهار لاین 101433 (18/7 درصد) بیشترین درصد پیله ضعیف را تولید کردند.
    کلیدواژگان: کرم ابریشم، جنس، فصل، لاین، عملکرد
|
  • Dalman Azam, Amiri Yekta Amir, Eftekhari-Yazdi Poopak, Sanati Mohammad Hossein, Shahverdi Abdolhossein, Fakheri Rahman, Vazirinasab Hamed, Daneshzadeh Mohammad Taghi, Vojgani Mahdi, Zomorodipour Alireza, Fatemi Nayyeralsadat, Vahabi Zeinab, Masoudi Najmehsadat Page 622
    There are a growing number of recombinant proteins that have been expressed in milk and one can consider putting any gene of interest under the control of the regulatory elements of a milk protein gene in a dairy farm animal. Nuclear transfer (NT) using donor cells are an efficient means for generation of transgenic animals. In this study in order to produce a transgenic goat with capability of secretion of recombinant human coagulation factor IX (rhcfIX) in the milk, a gene construct (pBC1-hfIX) was made by insertion of (rhcfIX) cDNA after goat beta-casein promoter into the expression cassette. Then, cell lines of goat fetal and adult fibroblasts were transfected by pBC1-hfIX. Fetal fibroblast cells isolated from day 35 to day 40 fetuses. Next, positive clones (the fibroblast cells that contain the gene construct) were selected and confirmed by PCR. The transfected fetal fibroblast cells were allowed to reach confluency and further cultured in 15% FBS in DMEM for an additional 72 h (full confluency) to synchronize G0/G1 cell cycle stage cells. Immature oocytes were obtained from slaughterhouse and matured before enucleation and NT. The reconstructed oocytes electrofused with donor somatic cells, and activated with ionomycin and 6DMAP. Reconstructed embryos were transferred into synchronized recipients. A total of 64 embryos derived from transgenic fetal fibroblast cells were transferred into 12 recipients. Two recipients (16.6%) were confirmed pregnant at Day 42 by ultrasound. Of these, two kids derived from the fetal fibroblast cell line. Presence of the coagulation factor IX gene was confirmed by polymerase chain reaction, sequencing, and fluorescent in situ hybridization analyses. These results demonstrate that goat fetal fibroblasts with human coagulation IX factor gene can direct full-term development following NT. This is the first live born of transgenic farm animal in Iran.
  • Moein M., Shariait M Page 638
    Dunaliella salina is unicellular green micro-algae living in lakes and marine habitats containing high salt concentration. This alga produces different cellular compounds such as beta-carotene under environmental stresses. In this research, the effect of both salt stress and salicylic acid on growth rate, photosynthesis pigments and beta-caroten content of the cells were investigated. Results showed in all experiments, the salicylic acid or combination of salicylic acid and salt stress decreased cell division rate. The presence of salicylic acid reduced the effect of salt stress on beta-carotene and chlorophyll content of the cells. The result indicated that salt stress can increase beta-carotene content. Both salt stress and salicylic acid due to decrease in cell division decreased chlorophyll and beta-carotene per volume unit.
  • Aramvash A., Rabbani Chadegani A Page 648
    Chromatin is a complex of DNA, RNA, histones and nonhistone chromosomal proteins. Identification of these proteins help us for better understanding of different mechanisms of gene expression. There are several methods for extraction of histones and nonhistone proteins from animal cells, but less information of a comparable state is available for plants. Also, biochemical evidence has shown that the DNA repeats length in micrococcal nuclease digests of the chromatin of higher eukaryotes varies widely. In this study, potato leaf cells, cell suspensions and calli were extracted with different methods using, acids and salts. Then the proteins were analyzed on SDS polyacrylamide gel electrophoresis and immunoblotted against histones and HMG antisera. The results show that histones H3 and H4 are relatively the same as their animal counterparts but H2A and H2B in potato are larger than their animal counterparts and exist as a several molecular weight variants. Also HMG proteins exhibit four main proteins in total tissue extract potato leaves and their electrophoretic pattern is different from mammalian HMG proteins. The potato leaf HMG proteins could not be detected by immunoblotting against thymus HMG antisera. Examination of extensive Micrococcal nuclease digest suggests that the DNA repeat length is approximately 158 base pairs which are shorter than the DNA repeat length of mammals and also other plants. It is concluded that there is little homology between the chromatin proteins and DNA repeat length of the animals and potato leaf cells.
  • Shaerzadeh F., Sepehri H., Hossein Gh, Goliaei B., Delphi L., Rassouli Y Page 663
    Prolactin is a polypeptide hormone of the anterior pituitary gland that was originally named for its ability to promote lactation. Today we know that it has over 300 different function in vertebrates including osmoregulation, growth and development, metabolism, behavior, reproduction and immunoregulation. Recently, the role of Prolactin in immune system is investigated. Glucans are glucose polymers that are major constituents of the cell wall of fungi, plant and certain bacteria. In the present study, we used GH3/B6 cell line which is known to secrete Prolactin and growth hormone. We also studied the expression of β-glucan receptor, dectin-1, on this cells. Intracellular Prolactin levels were assayed by ELISA. Cells were treated with 5,150 and 250μgr/ml concentrations of β-glucan for incubation time of 48 hours. TRH (50 nM) was used as positive control and dextran (50nM), was our negative control. Therefore, Total RNA was extracted from spleen and GH3/B6 cells in the presence of β-glucan (250μgr/ml). Then, RT-PCR and PCR methods were done for verifying the expression of Dectin-1. Our result showed that 150 and 250 μgr/ml concentrations of β-glucan are capable to stimulation Prolactin synthesis significantly from GH3/B6 cells in comparison with control(P<0.05). The results showed that spleen, the positive control, expressed Dectin-1 as expected. Our results also showed that Dectin-1 was expressed in GH3/B6 cells at very low level, and this expression was increased under the effect of β-glucan. Therefore, β-glucan may induce GH3/B6 cells throughout Dectin-1 which lead increasing prolactin secretion from these cells.
  • Mohammadi P., Gorbushina A.Marquadt J., Krumbein We Page 672
    The problem of the deterioration of monuments made of rock is particularly relevant incountries like Iran being rich in such cultural heritage. Stone surface of monuments can be considered as extreme environments that are exposed to high solar radiation, changing temperatures, low nutrient content and sporadic availability of sufficient moisture. These surfaces are colonized by diverse microbial communities which are frequently dominated by stress-tolerant Ascomycota. The ruins of Persepolis are covered by a well microbial growth. Lichens and fungi are known to actively decompose stone surfaces through both physical and chemical processes. Physical alteration of stones was studied by using light microscope, stereomicroscope, scanning electron microscope, maceration technique and periodic acid Schiff staining. In this work, penetration of hyphal bundle as well as individual fungi was observed. Biopitting, Etching, and Crumbling were the most biodeteriorating patterns which were detected in stones of Persepolis. Furthermore, rock inhabiting fungi from Persepolis was isolated. Morphologic, microscopic and molecular characterization of fungal isolates was carried out by using the classic method, DNA extraction and PCR. The results show that the black fungal isolates belong to the Chaetothyriomycetes and Lecanoromycetes which embrace most of black rock inhabiting fungi of Ascomycota. According to molecular analysis,Sarcinomyces sp., Bellemerea alpine, Rhinocladiella sp. and Cladophialophoraminourae was identified. These microorganisms can affect the substratum.
  • Minoui S., Minai-Tehrani D., Sobhani Damavandifar Z Page 680
    Pseudomonas is a gram negative bacterium which is able to biodegrade crude oil in contaminated soil and water. This bacterium can biodegrade the toxic organic materials to more simple and non-toxic materials. The respiratory chain of this bacterium contains different types of cytochromes which uses oxygen as final electron acceptor. The important cytochromes are a, b, c and o. The goal of this investigation is to study the changes of the different component of the Pseudomonas respiratory chain in the presence of different carbon sources. The methods include isolation of Pseudomonas aeruginosa from the soil and allow the bacterium to grow in the presence of different carbon sources and investigate respiratory chain changes. Our results showed that the respiratory chain of Pseudomonas aeruginosa in media with different carbon sources express different properties. In different media, cytochrome b and c synthesis increased more than other cytochromes, this is an indicative of cytochrome bo complex presence. Observing the bacterium spectrum in hexadecane and crude oil media showed that the bacterium also uses cytochrome aa3 as the final electron acceptor. These results suggest that the bacterium use oxygen as final electron acceptor in presence of crude oil and its derivatives.
  • Ramezanpoor Z., Sadeghi Rad M., Arshad U Page 688
    A study on Cylindrospermopsis raciborskii was undertaken in the Anzali Lagoon, a shallow coastal wetland, during the growth seasons in spring and summer of 1992 and 2005. Water samples were collected on a monthly basis from four sampling stations for quantitative and qualitative analyses of phytoplankton species. A Ruthner sampler was used to collect water samples from a depth of 20 cm for the quantitative analyses of phytoplankton while water samples for the identification of plankton species were collected from the entire water column using a plankton net sampler with a mesh size of 25 microns. All samples were fixed in 2% formalin solution. C. raciborski, a freshwater species of the subtropical and pantropical regions was observed in the samples along with 19 other cyanophyta species. Masses of C. raciborskii consisted of filaments that were cylindrical, straight and narrowed towards the end. Cells were cylindrical or barrel shaped 2.5-12(16) × (1.7)2-4 μm. The cross walls were narrow, end cells conical or round. Heterocytes were drop-like with ovoid or pointed terminals. Akinetes were cylindrical or ovoid (7)8.5 - 18(22) μm. Formation of blooms is a distinctive feature of this species and populations of this species produce a kind of cyanotoxin. This species was found abundantly in the western region of the Anzali Lagoon where the pH was above 8. The species C. raciborskii comprising more than 70% of the species composition in the months of July and August was considered the dominant species in this region of the Anzali Lagoon. Owing to the lack of proper environmental management policies, a large amount of sewage (industrial, agricultural and domestic) enters the Anzali Lagoon everyday causing an increase in the organic load and eutrophication of this lagoon thus providing favorable conditions for the occurrence of heavy blooms of C. raciborskii. This will ultimately result in the mass mortality of aquatic organisms.
  • Kooch Y., Jalilvand H., Pormajidian M. R., Fallah A Page 697
    Due to comparison of different aspects with respect to plant species diversity, khanikan lowland forest was studied. In order to investigate of plant covers sixty plots (400 m2 for each) were taken by a systematic random sampled method. Plant species were identified using Braun - Blanquette method. Biodiversity indices of Simpson, Shannon Wiener, McIntosh, Margalef, Menhenic, Peet and Hill had been used for analysis. Results showed that the highest diversity and richness values were related to McIntosh and Margalef indices, respectively. The maximum and minimum of McIntosh indices devoted in West (70.713) and South (35.472) aspects. Also, the most and least Margalef indices is related to Southwest (1.827) and Southeast (1.346) aspects, respectively. The maximum of richness indices is related to Peet index in South, Northwest and Southeast aspects and Hill index in North, East, West, Northeast and Southwest aspects. Analysis of variance showed no significant difference among diversity indices with respect to different aspects.
  • Modarres M., Abrishamchi P Page 707
    Salvia leriifolia (Lamiaceae) is an endemic plant of Khorasan and Semnan province with antinociceptive, anti-inflammatory, antidiabetic and antioxidant properties. In this research, antibacterial activity of S. leriifolia root was investigated at different stages of growth and development and finally the best of harvesting time maximum antibacterial activity was determined. For this purpose, plant roots were harvested at vegetative (mid March), flowering (mid April) and ripening seed phases (late May). Different concentrations of metanolic extract (5000, 10000, 15000 and 20000 ppm) of roots were applied on five different bacteria (Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Escherichia coli and Proteus mirabilis) according to disk diffusion method. Inhibition zones were measured after 24 hours. Inhibitory effect of extracts at different stages were compared together and with compared certain antibiotics (Penicillin, Ampicilin and Tetracaiclin). Statistical analysis was performed according to the JMP software. The results showed that S.aureus and P.aeruginosa were the most sensitive and the most resistant bacteria, respectively. Maximum antibacterial activity of root was coincident with vegetative phase. In this phase, antibacterial activity of root was significantly higher than the flowering and ripening seed phases. Inhibitory effect of root extract at vegetative phase on S.aureus was higher than Penicillin and similar with tetracaiclin. Therefore, it seems that at vegetative phase (March) is the best time for obtaining the maximum antioxidant activity of root.
  • Mahdizadeh R., Fazeli M.R., Nejadsatari T., Tofighi H., Jamalifar H., Mirzai Page 718
    Carotenoids are unsaturated fatty acids composed of isopernoid units. Lycopene a carotenoid, with open-chain hydrocarbon exists in vegetables and fruits and recognized as a strong antioxidant in animal and plant systems. This compound has been received much attention for wide applications in pharmaceuticals, foods and health industries. The purpose of this study is to optimize extraction and quantification of Lycopene from Watermelon.Different ratio of solvents such as hexane, acetone, ethanol, tetrahydrofuran and as Di isopropyl ether were used to extract the freshly squeezed tissues of Watermelon. The extracted Lycopene was quantified using UV- visible spectrophotometry as well as HPLC methods. The best ratio of solvents for Lycopene extraction from Watermelon was found in hexane/ acetone/ethanol (16:7:7 V/V/V). Using this solvent, the amount of lycopene detected by HPLC 2.62 mg/l and by UV- visible spectrophotometry This was 2.32 mg/l. A proper ratios of the solvent, high quantify lycopene was extracted from Watermelon.
  • Nejad Habib Vash F., Hosseini S Page 727
    Fifty –eight species of the genus Salvia (Lamiaceae) are found in Iran of which 17 are endemic. The rate of endemism in the Salvia in Iran is 29 %. In this research, stem, leaf and petiole anatomical characteristics of eighteen Salvia species in West Azarbaijan were studied. Species were separated from each other by means of anatomical characters. These species had differences in the number of rays between the vascular bundles in the stem, the structure and the number of the vascular bundles in the petiole. Characters as: type of leaves, trichome features, size and type of stomata were applicable in delimiting species.
  • Akbary P., Ebrahimi I Page 743
    During an ecological study in biomasses of Zayandehrood River, five stations were selected. During autumn 2004 to summer 2005 sampling were repeated three times with Grab Walkman method so the amount of organic matter was observed. In this survey, samples were separated and counted. The result showed that the dominant aquatic organism in the river is oligochaetes which were observed in all stations. After oligochaetes, Chironomidae were the most abundant. Tubificidae was seen in all stations and its maximum density was 3635 organisms in each square meter. Maximum biomass of tubificidae was observed in summer with the average figure of 4.06 g/m2 and minimum biomass was observed in winter with average biomass of 0.89g/m2.Maximum and minimum biomass of Chironomidae were recorded in spring and autumn with average biomass of 2.24 g/m2and 0.33 g/m2 respectively. Maximum (3.15 g/m2) and minimum (0.29 g/m2) biomass of benthic organisms were observed in stations 5 and 1.
  • Khayrandish A., Ahmadzade F., Naderi A Page 752
    Savadkooh is one of the cityies of Mazandaran Province, and Zirab is one of its towns. The weather of Zirab is relatively cold, and the relative humidity is not high. The average annual temperature is 17ºC and the average rainfall is around 600mm. This study has been carried out in Shahid Beheshti University Science Park of Zirab. Sampling has been done all over the area, during sunny days, especially one or two days after rainfall, and in the spring, summer 2005, and In this investigation on Rhoplocera suborder from Lepidoptera order, 24 species have bee identified. All of them be included in four families of the Papilionoidae superfamily as follows: One species in Papili, 7 species, and subspecies in Pieridae family, 3 Species, in Lycenidae family, 13 species, and subspecies in Nymphalidae family. The specimens heve been kept in zoology collection of Researeh Institute of Environmenta Sciences of Shahid Behoshti University.
  • Masoumi S., Pilevariyan A.A., Askari F Page 761
    The effect of water deprivation on camel blood parameters was conducted on four lactating camel which were used within latin squre template with four treatment and four repeat (4×4). Treatments consisted of the camels received water daily (treatment 1”control”), after 2 days (treatment 2), after 4 days (treatment 3), after 6 days (treatment 4) respectively, for 2 hr. The experiment was rotatorly accomplished during 4 phases that each phase included 15 days as a adaptation period and 12 days as a test days. During experiment, camel food ration was invariant. blood samples were taken once end of per 12 days period of experimental. camels’ weight, water intake, dry mater intake, blood parameters (Red blood cells, White blood cells, Hemoglobin, Hematocrit and Glucose) were measured. camels lost about 10 percent of their body weight during 6 days water deprivation (P<0.01). Dry matter intake significantly decreased in fourth group to other groups (P<.05).Water intake were different between groups, significantly (P<.01). But blood parameters did not indicate any difference between groups, significantly (P>.05). it can be concluded that 6 days water deprivation dose not have any ill-effect on camel blood parameters.
  • Mirhosseini S.Z., Seidavi A.R., Mavvajpour M., Gholami M.R., Ghanipoor M., Bizhannia A.R Page 770
    This investigation was carried out to compare performance of seven new silkworm lines including Japanese origin lines of Xinhang1, Xinhang2, Xinhang3, 101433 and Chinese origin ones including Koming1, Koming2, Y at three rearing periods using generalized linear model procedure. Survived larvae number, survived pupae number, pupation rate, and produced cocoon number were studied as economic characters. Also, good cocoon percentage, middle quality cocoon percentage, low quality cocoon percentage, and double cocoon percentage were studied as economic characters. Furthermore, total best cocoon weight, total cocoon weight by 10000 larvae, larval duration, total produced cocoon weight, single cocoon weight, single cocoon shell weight and cocoon shell percentage were studied as economic characters. Results from this study showed that Chinese lines have a higher genetic resistance than Japanese ones, thus Chinese varieties can be used as donor of resistance genes in crossbreeding programs. Total best cocoon weight for Chinese group was higher than Japanese ones in spring 1381 (P<0.05).Total cocoon weight by 10000 larvae was significantly different between Japanese group (12851 gr) and Chinese one (15355 gr) only in autumn rearing (P<0.05). Thus, for Chinese varieties have higher potent for unfavorite conditions. Generation had significant effect on total produced cocoon number, best cocoon percentage, and middle quality cocoon percentage. Also, generation had significant effect on low quality cocoon percentage, total best cocoon weight, and total cocoon weight by 10000 larvae (P<0.0001) and larval duration (P<0.001), while it had not significant effect on double cocoon percentage. At total rearing periods, Xinhang3 (34.16%) and Y (19.42%) had higher and lowest middle quality cocoon percentage. At autumn rearing, Xinhang2 (15.23%) and at spring rearing, 101433 (7.18%) had more low quality cocoon percentage.