فهرست مطالب

Reproduction & Infertility - Volume:12 Issue: 1, 2011

Journal of Reproduction & Infertility
Volume:12 Issue: 1, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/02/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جاوید احمد گانعی، وارشا گواتام، وینوی کومار شریواستاوا * صفحه 3
    زمینه و هدف

    ایمن سازی فعال با هورمون آزاد کننده گونادوتروپین (GnRH-BSA) موجب کاهش ترشح گونادوتروپینها شده، عملکرد غدد جنسی را متوقف ساخته و در نهایت نازایی را به دنبال دارد. با توجه به خواص تقویت کنندگی سیستم ایمنی فعال توسط Kamdhenu ark (ادارار گاو ماده) این مطالعه برای بررسی اثرات آن بر اندکسهای گونادوسوماتیک و پارامترهای اسپرمی موش نر که واکسن ضد باروری GnRH را دریافت می نمودند انجام شد.

    روش بررسی

    شصت موش بالغ گونه Parke به سه گروه بیست تایی تقسیم شدند. موش های گروه یک بعنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند اما موش های گروه دو چهار تزریق درون پریتوئن GnRH-BSA (mg/ml/g/B.W. 35/0.2/50) در روزهای 1، 30، 60 و 90 دریافت نمودند. موشهای گروه سه علاوه بر دریافت دهانی ادرار گاوه ماده (100 ppm) با GnRH-BSA نیز واکسینه شدند. سپس موش ها در روزهای 30، 60، 90 و 120 کشته شده، بیضه ها و ایپدیدیم آنها جدا گردیده، وزن شده و مورد آزمایش اسپرم قرار گرفتند.

    نتایج

    مقادیر اندکس سوماتوگونادی، تحرک اسپرم، شمارش اسپرم و شکل طبیعی آنها در موشهای نر Mus musculus به نحو معنی داری در تمام گروه های آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (01/0p<). ادرار گاو ماده به نحو معنی داری اثرات GnRH بر پارامترهای فوق الذکر را بر برخی از موشها بهبود داد.

    نتیجه گیری

    تغییرات بوجود آمده در پارامترهای اسپرمی حاکی از کاهش فعالیت گونادوترویپینها و تستوسترون توسط ایمن سازی با GnRG-BSA بوده که بطور مستقیم از طریق محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- غدد جنسی (بیضه ها) و بطور غیر مستقیم با اثر بر بیضه ها می تواند شکل، شمارش و تحرک اسپرمها را مورد تاثیر قرار دهد. با این وجود به نظر می رسد ادرار گاو ماده توانسته این اثرات را بواسطه خواص تنظیم کنندگی خود بر روی سیستم ایمنی نیز ایجاد کرده باشد.

    کلیدواژگان: GnRH، BSA، ایمن سازی، واکسیناسیون، اندکسهای گونادوسوماتیک، Kamdhenu ark، ادرار گاو ماده، Mus musculus، پارامترهای اسپرم
  • مونیکا کوهلی، بیموتا نام بام، ساگر ترای ودی، بنک شروال، ساریکا آرورا، آنجو جین صفحه 9
    زمینه و هدف
    اندومتریت سلی اغلب یک تشخیص بغرنج در ارزیابی ناباروری برای متخصصین بیماری های زنان و ناباروری است. هدف این مطالعه، مقایسه و ارزیابی روش های مختلف تشخیصی اندومتریت سلی در زنان نابارور بود.
    روش بررسی
    تعداد صد خانم نابارور از نظر اندومتریت سلی بررسی شدند. نمونه های اندومتر جمع آوری شده توسط کشیدن کورت با رنگ آمیزی زیل نلسون برای یافتن باسیل سل مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه ها همچنین روی محیط Lowenstein – Jensen کشت داده شده، از نظر هسیتوپاتولوژی بررسی شدند و PCR با هدف قرار دادن ژن «hupB» (Rv 2986c در مایکوباکتریوم تویرکولوز و Mb 3010c در مایکوباکتریوم بوویس)، به منظور افتراق مایکوباکتریوم توبرکولوز و مایکوباکتریوم بویس انجام گرفت. آنتی بادی های تشکیل شده بر علیه آنتی ژنهای 38-kDa و 16-kDa مایکوباکتریوم در سرم افراد نابارور با انجام ELISA مشاهده شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار GraphPad prism نسخه 5.0 انجام گرفت. آنالیز آماری با محاسبه آزمون مک نمار و بدست آوردن ضریب همبستگی Kappa بین روش های مختلف تشخیصی انجام شد. مقادیر p کمتر از 05/0 از نظر آماری با معنی در نظر گرفته شدند.
    نتایج
    از میان صد نمونه اندومتر بررسی شده، یک مورد اسمیر مثبت برای باسیل سل (AFB) بدست آمد. نتایج کشت منفی بود، اما در بررسی هیستوپاتولوژیکی 4 مورد و در بررسی PCR 13 مورد از جهت اندومتریت سلی مثبت بودند. از 13 مورد مثبت به دست آمده توسط PCR، 4/38% برای مایکوباکتریوم توبرکولوز، 07/23% برای مایکوباکتریوم بویس و 4/38% برای عفونت همزمان با آن دو گونه مثبت بود. چهل درصد بیماران دارای IgG افزایش یافته بر علیه آنتی ژن -kDa38 مایکوباکتریوم توبرکولوز بودند. آزمون مک نمار، برتری کاربرد PCR برای تشخیص سل را در مقایسه با روش های متداول (رنگ آمیزی اسمیر، کشت و نمونه هسیتوپاتولوژی) نشان داد (p<0/001). تشخیص با PCR توافقی نسبی با تشخیص توسط تست مانتو و الایزا نشان داد.
    نتیجه گیری
    در سل اندومتر که با تعداد کم باسیل سل همراه است، میزان تشخیص با PCR به طور معنی داری بیشتر از دیگر روش های تشخیصی است. روش «’In-house’ nested PCR» با هدف گیری ژن hupB در این مطالعه از آن استفاده شد می تواند به عنوان یک تست تشخیصی سریع برای اندومتریت سلی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این آزمایش می تواند مایکوباکتریوم توبرکولوز را از مایکوباکتریوم بویس متمایز نماید.
    کلیدواژگان: ناباروری، مایکوباکتریوم توبرکولوز، توبرکولوزسلی، PCR
  • مهران درست قول، محمود خاکساری مهابادی، سحر ادهم صفحه 15
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر نگرانی در خصوص وقوع ناهنجاری های تولیدمثلی در انسان رو به افزایش می باشد. از اینرو، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات مصرف مادری کافئین بر تکامل فولیکول های تخمدانی در نوزادان موش های صحرایی انجام گرفت.
    روش بررسی
    60 موش صحرایی باردار بطور تصادفی به گروه کنترل و دو گروه آزمون که مقادیر پایین و بالای کافئین را از طریق آب آشامیدنی طی دوره بارداری (26 و 45 میلی گرم برکیلوگرم) و شیردهی (25 و 35 میلی گرم برکیلوگرم) دریافت نمودند، تقسیم شدند. سپس در هر یک از سنین 7، 14، 28،60،90 و120 روزگی پس از تولد، تخمدان نوزادان از محوطه شکمی خارج و بعد از توزین، تثبیت در محلول بوئن و آماده سازی مقاطع بافتی سریال 5 میکرونی، تغییرات ساختاری فولیکول های تخمدانی و اجسام زرد مطالعه گردید.
    نتایج
    وزن تخمدان در گروه دوز بالای کافئین در تمام مراحل پس از تولد بطور معنی داری(05/0p<) کاهش نشان داد. کاهش معنی دار(05/0>p) تعداد فولیکول های آغازی در گروه دوز بالا از 7 تا 120 روزگی پس از تولد مشاهده شد. تعداد فولیکول های اولیه و ثانویه در 7، 14 و 28 روزگی پس از تولد، تعداد فولیکول های آنترال در 14 و 28 روزگی پس از تولد و قطر فولیکول های ثانویه و آنترال در مراحل اولیه تکامل پس از تولد در گروه دوز بالا بطور معنی داری(05/0>p) کاهش یافت. تعداد اجسام زرد بین گروه های مختلف اختلاف معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد مصرف کافئین طی دوره بارداری و شیردهی مراحل اولیه تکامل فولیکول های تخمدانی را تحت تاثیر قرار داده بطوریکه کارآیی تولیدمثلی نوزادان را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: باروری، تکامل پس از تولد، فولیکول های تخمدانی، کافئین
  • کمال حسین محمد، نظرالاسلام موندال محمد، نازنین اختر سمت صفحه 23
    زمینه و هدف
    هدف این تحقیق بررسی حقوق بهداشت باروری، توانمند سازی زنان و حقوق برابر جنسی در یک ناحیه روستایی بنگلادش بود.
    روش بررسی
    سیصد زن متاهل در سنین باروری (49-15 ساله) در ناحیه مهرپور بنگلادش توسط پرسشنامه ای که به نحو اصولی طراحی شده بود مورد مصاحبه قرار گرفتند. در این مطالعه از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. از آنالیز رگرسیون لجستیک برای تعیین عوامل اصلی که حقوق بهداشت باروری را متاثر می سازند استفاده گردید. برای رسیدن به اهداف این مطالعه دو عامل اصلی سن در زمان ازدواج و تنظیم خانواده به عنوان تعیین کننده های مطالعه در نظر گرفته شدند.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که تقریبا تمامی پاسخ دهندگان به پرسشنامه زنان خانه دار (3/82%) بودند و یک سوم (31%) دارای وسایل مدرن زندگی نبودند و حقوق سالیانه آنها خیلی کم بود. بعلاوه، نزدیک به نیمی از زنان (7/52%) خیلی جوان بودند (30<سال). اکثر آنان (79%) در دوران جوانی و نوجوانی (18< سالگی) ازدواج نموده بودند و نزدیک به نیمی از آنها (3/53%) از داروهای پیشگیری از بارداری به انتخاب همسرانشان استفاده کرده بودند. در نهایت، آنالیز چندگانه متغیرها ارتباط بین حرفه پاسخ دهندگان به پرسشنامه، مقدار درآمد سالانه، تعداد اعضای خانواده و دارا بودن وسایل مدرن زندگی با سن در هنگام ازدواج را نشان داد (مدل 1). همچنین مطالعه ارتباط بین سن، تحصیلات، شغل، درآمد سالانه و تعداد کل اعضای خانواده را با قبول تنظیم خانواده نشان داد (مدل 2).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، حقوق بهداشت باروری زنان، ازدواج بعد از سن 18 سالگی و قبول تنظیم خانواده در بین زوجین در ناحیه مهرپور بنگلادش نیاز به ارتقاء و بهبود دارد
    کلیدواژگان: توانمند سازی، جنسیت، حقوق باروری، زنان، بهداشت باروری
  • بهزاد قربانی، پوران مداحی، الهام شیرازی، هومن صدری اردکانی، کوروش کمالی * صفحه 33
    زمینه و هدف

    پیشرفت های اخیر در درمان سرطان منجر به افزایش تعداد بیماران بهبود یافته شده است. قدرت باروری ممکن است بوسیله خود سرطان و یا تخریب غدد تولید مثل متعاقب شیمی درمانی رادیوتراپی آسیب ببیند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی نگرش درمانگران سرطان در ایران نسبت به حفظ باروری است.

    روش بررسی

    این پژوهش بر پایه یک پرسشنامه خود محقق ساخته با همکاری بخش روانشناسی بیمارستان کودک محک تهران در سال 1388 انجام شد. این پرسشنامه شامل 5 سئوال است که بین 3 تا 5 گزینه برای هر سوال طراحی شده است. 30 نفر از درمانگران سرطان به این پرسشنامه پاسخ داده و آن را ارسال نمودند. اطلاعات جمع آوری شده و بوسیله نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    بیش از نیمی از درمانگران سرطان اعتقاد داشتند که شیمی درمانی رادیوتراپی تاثیرات مخربی روی ارگان های تولید مثل دارد. این مطالعه نشان داد که حدود 67% درمانگران سرطان به موضوع حفظ باروری و پیشنهاد آن به بیماران در معرض خطر توجه داشته اند اما در عمل تنها 40% آنان پیش از اقدام به درمان این موضوع را با خانواده های کودکان سرطانی مطرح نموده اند. تنها 46% درمانگران سرطان در این پژوهش از تکنیک های جدید حفظ باروری مطلع بودند. بزرگترین موانع که در پذیرش والدین کودکان سرطانی نسبت به حفظ باروری کودک پیش از شروع درمان نقش داشته به ترتیب اهمیت اینگونه گزارش شد. 41% کمبود اطلاعات والدین در این زمینه، 33% ناامیدی از روند درمان سرطان، 15% ترس والدین از تاخیر انداختن در شروع درمان و 11% ارجحیت دادن به بقای کودک تا بقای نسل.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد چالش های اساسی در روند ارایه مشاوره در زمینه حفظ باروری عبارتند از:الف) نبود زمان کافی بین تشخیص سرطان و شروع درمان ب)کمبود اطلاعات کافی در زمینه حفظ باروری در میان درمانگران سرطان ج) کمبود اطلاعات والدین در مورد حفظ باروری کودک سرطانی بنابراین به منظور بهتر شدن روند ارایه مشاوره به خانواده های کودکان سرطانی پیشنهاد می شود این اقدام توسط یک گروه متشکل از انکولوژیست، متخصص درمان ناباروری، روانشناس و مددکار اجتماعی صورت گیرد و نه صرفا توسط درمانگر سرطان به تنهایی.

    کلیدواژگان: انکولوژیست، نگرش، سرطان، حفظ باروری، رادیو تراپی و شیمی درمانی
  • محمدرضا صفوی، عظیم هنرمند، پرویز کاشفی، سعید مرتضی حیدری، افشین صفوی، ریتا حکمت صفحه 37
    زمینه و هدف
    کاردیومیوپاتی پری پارتوم بیماری غیر شایعی است که زنان را در ماه های آخر بارداری یا در طی پنج ماه پس از زایمان درگیر می کند و دارای رخدادی در حد یک مورد در هر 3500 تولد نوزاد زنده می باشد. اگر بیماری هرچه سریعتر درمان نگردد دارای اثرات سوء روی مادر و جنین می باشد.
    معرفی مورد: بیمار ما خانم 34 ساله با زایمان سه قلوئی بود که بلافاصله پس از سزارین، دچار تنگی نفس، سیانوز و ادم حاد ریوی شد. بیمار ما علی رغم طی مسیر کاردیومیوپاتی پری پارتوم بهبود یافت. در این مقاله، کرایتریای تشخیصی و درمانی کاردیومیوپاتی پری پارتوم مرور شد. هدف از این گزارش توصیف کاردیومیوپاتی پری پارتوم در یک خانم حامله با زایمان سه قلوئی است.
    نتیجه گیری
    بر اساس خطر بالای کاردیومیوپاتی پری پارتوم در زایمان های بعدی، توصیه می شود مادران از روش های جلوگیری از بارداری پس از زایمان استفاده کنند و با توجه به عوامل خطرزااز زایمان های متعدد و بارداری در سنین بالا پرهیز کنند. بهترین روش پیشگیری از کاردیومیوپاتی پری پارتوم اجتناب از بارداری های بعدی است.
    کلیدواژگان: جراحی سزارین، اکوکاردیوگرافی، فشار خون بارداری، میوکاردیت، کاردیومیوپاتی دوران نفاس، مسمومیت بارداری، فنومن ترومبوامبولی
|
  • Epigenetic Alterations and their Impact on Assisted Reproduction Technology Outcomes
    Mohammad Reza Sadeghi Page 1
  • Javid Ahmad Ganaie, Varsha Gautam, Vinoy Kumar Shrivastava Page 3
    Background

    Active immunization against GnRH decreases the secretion of gonadotropins and causes cessation of gonadal function, thereby, inducing infertility. Based on the immunoenhancing activity of Kamdhenu ark (distilled cow urine), this study was performed to evaluate its effects on the gonadosomatic indices (GSI) and sperm parameters in male mice receiving a GnRH contraceptive vaccine.

    Methods

    Sixty adult male mice of Parke’s strain were divided into three groups of twenty. Group I served as the controls, while group II was immunized by GnRH-BSA conjugate (50/0.2/35 µg/ml/g BW) by four intraperitoneal injections at different intervals on days 1, 30, 60 and 90. However, group III was supplemented daily by oral Kamdhenu ark (100 ppm) along with GnRH-BSA immunizations. The animals were sacrificed after 30, 60, 90 and 120 days and their testis and epididymis were dissected out weighed and semen analysis was performed.

    Results

    GSI values, sperm motility, sperm count and sperm morphology in male Mus musculus were decreased significantly in all the experimental groups as compared to the control group (p<0.01). Kamdhenu ark significantly enhanced the effect of GnRH vaccine on the aforesaid parameters especially in 90 and 120 days treated groups (p<0.05).

    Conclusion

    The changes witnessed in sperm parameters suggested that the GnRH-BSA immunization suppressed the activities of gonadotropins and testosterone directly through hypothalamo-hypophysial-gonadal axis and indirectly by acting on the testes which may modulate the sperm morphology, sperm count and motility. However, Kamdhenu ark seems to have enhanced these effects because of its immunemodulatory properties too.

  • Monika D. Kohli, Bimota Nambam, Sagar S. Trivedi Banke L. Sherwal, Sarika Arora, Anju Jain Page 9
    Background
    Tuberculous endometritis is often a diagnostic dilemma for gynecologists in the evaluation of infertility. This study evaluated and compared different diagnostic methods in tuberculous endometritis.
    Methods
    100 infertile women were investigated for tuberculous endometritis. The endometrial samples obtained by curettage were evaluated by Ziehl-Neelsen (ZN) staining of the smears for acid-fast bacilli (AFB), the samples were also cultured on Lowenstein-Jensen medium, and histopathological examination and nested PCR targeting ‘hupB’ gene (Rv 2986c in M. tuberculosis and Mb3010c in M. bovis) which can differentiate between M. tuberculosis and M. bovis were performed. Antibodies against 38-kDa and 16-kDa mycobacterial antigens were detected in serum using ELISA. Statistical analysis was done by online GraphPad Prism software, version 5.0. McNemar’s test was applied and Kappa agreement coefficient was calculated for agreement between various methods. A p-value < 0.05 was considered significant.
    Results
    Among the 100 evaluated endometrial samples, one was AFB smear positive, none was positive by culture, four were positive by histopathology and 13 were positive by PCR. Of the 13 PCR-positive cases, 38.4% were positive for M. tuberculosis, 23.07% for M. bovis, and 38.4% showed co-infection with both species. 40% of the patients had raised IgG against M. tuberculosis 38-kDa antigen. McNemar’s test was applied to PCR and the conventional methods of TB diagnosis (AFB, Culture and histopathology) and the p-value was < 0.001 (highly significant) for PCR. Detection by PCR showed a fair agreement with detection by Mantoux test and ELISA.
    Conclusion
    In paucibacillary endometrial tuberculosis, the positive detection rate was found to be significantly higher for PCR compared to other methods. The ‘in-house’ nested PCR assay targeting the hupB gene and used in this study, can serve as a rapid diagnostic aid for tubercular endometritis. It can also differentiate between members of the Mycobacterium tuberculosis complex, namely M. tuberculosis and M. bovis.
  • Mehran Dorostghoal, Mahmood Khaksari Mahabadi, Sahar Adham Page 15
    Background
    In recent years concerns have been raised about human reproductive disorders, specially the effects of environmental factors on human fertility and pregnancy outcome. Therefore, the present study was designed to assess the effects of maternal caffeine consumption on ovarian follicles development in rat offspring.
    Methods
    60 pregnant female rats were randomly divided into a control and two experimental groups. The rats in the two experimental groups received caffeine via drinking water during gestation (26 and 45 mg/kg) and lactation (25 and 35 mg/kg). The ovaries of the offspring were removed at 7, 14, 28, 60, 90 and 120 days after birth, and fixed in Bouin’s solution. By preparing serial tissue sections, structural changes in ovarian follicles and corpora lutea were studied during postnatal development.
    Results
    The weight of ovaries decreased significantly (p<0.05) in the high dose caffeine-treated group at all stages of postnatal development. Significant (p<0.05) decreases were seen in the number of primordial follicles from day 7 to 120 after birth in the high dose caffeine-treated group. Moreover, the number of primary and secondary follicles decreased significantly on days 7, 14 and 28 as did the number of antral follicles on days 14 and 28 after birth (p<0.05) in the high dose caffeine-treated group. The diameter of secondary and antral follicles decreased significantly (p<0.05) in high dose caffeine-treated group on the early days of postnatal development. No statistically significant differences were seen in the number of corpora lutea between the groups.
    Conclusion
    The present study shows that caffeine consumption during gestation and lactation affects the early stages of ovarian follicle development and reduces reproductive efficiency in the offspring of Wistar rats.
  • Md Kamal Hossain Nazrul Islam Mondal, Mst Nazniz Akter Page 23
    Background
    This study evaluated the reproductive health rights, women empowerment and gender equity in a rural area of Bangladesh.
    Methods
    Three hundred married women of reproductive age (15-49 years) in Meherpur District, Bangladesh were interviewed using a structured questionnaire and purposing sampling techniques. The logistic regression analysis was used to determine the dominating factors affecting reproductive health rights. To fulfill the objectives of the study the two main factors, age at marriage and family planning acceptance of the respondents, were regarded as the determinants.
    Results
    The study results revealed that almost all the respondents were housewives (82.3%), one-third (31.0%) did not avail any modern facility, and their yearly income was very low. Moreover, about half of the women (52.7%) were very young (30 years), most of them (79.0%) had married early (<18 years) and about half of them (53.3%) had taken contraceptives based on their husbands’ choice. Finally, multivariate analysis identified the relationship between the profession of the respondents, yearly income, number of family members, and the availability of modern facilities with age at marriage (Model 1). The study also identified the relationship between the age of respondents, education, occupation, yearly income, and the total number of family members with family planning acceptance (Model 2).
    Conclusion
    Regarding the results of this study, women’s reproductive health rights, marriage after the age of 18 and family planning acceptance among couples needs to be enhanced in Mehrpur District in Bangladesh.
  • Behzad Ghorbani, Pouran Madahi, Elham Shirazi, Hooman Sadri-Ardekani, Kourosh Kamali Page 33
    Background

    Recent advances in cancer treatment have resulted in an increased number of cancer survivors. Fertility might be impaired by cancer itself or through gonadal damage as a consequence of radio-chemotherapy. Damages to reproductive organs are seen in minimally upto 30% of cancer patients. The aim of the present study was evaluate the attitude of Iranian oncologists toward fertility preservation.

    Methods

    Thirty oncologists filled an author-designed questionnaire which included five multiple choice questions at Mahak hospital, Tehran in 2009. The data were collected and analyzed by SPSS 11.5 software.

    Results

    More than half of the oncologists believed that radio-chemotherapy has destructive effects on reproductive organs. This study showed that as high as 67% of the respondants believed fertility preservation should be offered to all patients at risk, but 40% of them insisted that the patients should bring up the topic themselves. Only 46% of the oncologist knew about fertility preservation techniques. The greatest barriers for accepting fertility preservation by the parents of children undergoing cancer treatment were: lack of information (41%), hopelessness from treatment prognosis (33%), fear of delay in starting the treatment (15%) and the priority of child survival (11%).

    Conclusion

    The specific challenges of counseling are time pressure between diagnosis and start of treatment, little knowledge about fertility preservation both by treating oncologists and parents; therefore a team consisting of oncologists, infertility specialists and social workers is recommended in these settings.

  • Mohammadreza Safavi, Azim Honarmand, Parviz Kashefi, Saied Morteza Heidari, Afshin Safavi, Rita Hekmat Page 37
    Background
    Peripartum cardiomyopathy (PPCM) is an uncommon disease that affects women in the last month of pregnancy or within the first five months postpartum, occurring in about 1 in 3500 live births. The disease bears potentially devastating effects both on mother and the fetus if not treated early in its course.
    Case Presentation
    The case was a 34-year old woman with a triple pregnancy who presented to the ward immediately after cesarean section with signs of dyspnea, cyanosis and pulmonary edema. She was diagnosed with PPCM upon echocardiography. The patient improved remarkably despite the PPCM’s devastating complications. This case report aims to describe a female patient who developed PPCM after a triple delivery.
    Conclusion
    Regarding the high risks of developing PPCM in subsequent pregnancies and avoiding multiparty, especially in older age, a reliable contraception in childbearing women would be helpful. The best prevention of PPCM is to avoid subsequent pregnancies.
  • Maya Walter Cardona Page 43
    Sperm cells are one of the most stellar and fas-cinating cells in all species. One of the most distinctive characteristic of these cells is their movement dynamics which can be observed through a light microscope. The first paper regarding sperm cell biology that appeared on PubMed was pres-ented by Dr. W.F. Whitney (1). There, he showed the staining properties of spermatozoa and it was published in the Boston Society of Medical Sciences Journal in 1897. From that time on, around 82,998 papers have been published about sperm. The objective of the present paper was to evaluate the dynamic of sperm publication in the world using PubMed indexing database between 1897 and 2010 and the percentage of papers published on sperm per year.