فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 90 (دی 1389)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 90 (دی 1389)

  • 92 صفحه، بهای روی جلد: 7,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/10/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نوشین جلایر نادری، مهدی عاشوری، فرخ تیرگری، محمدجوادخرازی فرد، زینب جعفری صفحات 1-8
    مقدمه و هدف
    منشا آدنویید سیستیک کارسینوما و پلی مورفوس آدنو کارسینومای درجه پایین سلول های داکتال یا میواپی تلیال غدد بزاقی اند. به رغم تفاوت در رفتار بالینی، پروگنوز و درمان، نمای هیستولوژیک مشابه دارند. CD117 تیروزین کینازی است که توسط ملانوسیت ها، ماستوسیت ها و سلول های ژرمینال بیان می شود. داده های موجود در مورد اهمیت بروز این نشانگردر تومورهای فوق متناقض است. تعیین دقت نشانگر CD117 درافتراق هیستوپاتولوژیک دو ضایعه
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری پرونده های هیستوپاتولوژیک بایگانی بخش پاتولوژی انستیتو کانسر و پاتولوژی مرکزی بیمارستان امام خمینی تهران بود. پانزده نمونه، آدنویید سیستیک کارسینوما و پنج مورد پلی مورفوس آدنو کارسینومای درجه پایین در مطالعه وارد شدند. نمونه ها تحت رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمیایی با نشانگر CD117 قرارگرفتند. شاخص رده بندی محاسبه شد و میانگین شاخص رده بندی هر تومور به دست آمد. آزمونT برای تجزیه و تحلیل آماری مطالعه استفاده شد. p<0.05 معنی دار درنظرگرفته شد.
    یافته ها
    میانگین شاخص رده بندی در گروه آدنویید سیستیک کارسینوما45/27 ±20/71 و در گروه پلی مورفوس آدنو کارسینومای درجه پایین43/36 ±37/35 بود. اختلافی معنادار بین میانگین شاخص رده بندی دو گروه مشاهده شد p=0.031). (Cut off point 73 با حساسیت 53% و ویژگی 80 % مناسب بود.
    نتیجه گیری
    CD117 شاخص ایمنوهیستوشیمیایی مناسبی در تشخیص افتراقی آدنویید سیستیک کارسینوما از پلی مورفوس آدنو کارسینومای درجه پایین است.
    کلیدواژگان: آدنویید سیستیک کارسینوما، پلی مورفوس آدنو کارسینومای درجه پایین، CD117(C، kit)، ایمنوهیستوشیمی
  • کامران مشفقی، ایمان فانی، اعظم بخشایشی، علی فانی، ابوالفضل محمد بیگی صفحات 9-16
    مقدمه و هدف
    سرطان پستان، شایع ترین سرطان در زنان محسوب می شود و تشخیص زودرس آن در کاهش ابتلا و میرایی ناشی از آن، نقشی مهمی بازی می کند به طوری که تشخیص زودرس، میزان بقا را تا 95% افزایش می دهد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه میزان تاثیر دو روش متفاوت آموزشی در افزایش آگاهی، نگرش و عملکرد پزشکان شهر اراک، طراحی و اجراگردید.
    مواد و روش ها
    طی مطالعه ای نیمه تجربی، پس از تقسیم تصادفی نمونه مورد مطالعه به دو گروه 64 نفره، دو روش مختلف آموزشی (فیلم و مقاله مروری) به کارگرفته شد تا میزان تغییرهای آگاهی، نگرش و عملکرد پزشکان، در خصوص مهارت های غربالگری سرطان پستان با هم مقایسه شود. داده های مورد نیاز با استفاده از یک پرسشنامه ساختاریافته جمع آوری و پس از ورود به نرم افزار با استفاده از آزمون های استقلال دو گروه، t جفتی و من ویتنی در سطح معنی داری 05/0 تجزیه وتحلیل شد.
    نتایج
    میانگین نمره کل آگاهی، نگرش و عملکرد و زیرمجموعه های آنها قبل و بعد از مداخله با یکدیگر اختلاف آماری معنی داری را نشان داد به طوری که در هر سه حیطه، نمره کل آگاهی، نگرش و عملکرد افزایش یافته بود (05/0>P)؛ اما تغییرهای نمره آگاهی، نگرش و عملکرد و زیر مجموعه های آنها در دو گروه مورد مطالعه یکسان بود و تفاوت معنی دار آماری نشان نداد (05/0
    نتیجه گیری
    گرچه بر اساس نتایج مطالعه حاضر، سطح دانش، نگرش و عملکرد در پزشکان اراک، در حد قابل قبولی است و برنامه های آموزشی به هر شکلی می تواند به افزایش دانش، درک بهتر و عملکردی مناسب تر در جهت تشخیص و درمان بیماری منجرشود اما دوره های بازآموزی و آموزش های متوالی افزایش مهارت ها و ارتقای دانش پزشکان ضروری است.
    کلیدواژگان: مداخله آموزشی، سرطان پستان، پزشکان، آگاهی، نگرش
  • مائده شریفی زاده، مهرداد هاشمی، علی ناظمی صفحات 17-24
    مقدمه و هدف
    آرسنیک تری اکسید (ATO) در مقام دارویی توانمند برای درمان سرطان پرومیلوسیتیکی خون (APL) محسوب می شود، به ویژه در بیمارانی که به عود سرطان دچار شده اند. با وجود این، ساختار عمل آن، هنوز به طورکامل مشخص نیست. در این تحقیق، اثرهای سایتوتوکسیک این دارو روی سلول های سرطانی APL بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پژوهشی تحلیلی، رده سلولی NB4 در جایگاه مدلی برای ارزیابی اثرهای سایتوتوکسیک آرسنیک تری اکسید در سلول های APLبه کاررفته است. سلول هایNB4 در حضور غلظت های مختلف Mμ5/0، Mμ1 و Mμ2 آرسنیک تری اکسید در زمان های 24، 48 و 72 ساعت انکوبه شدند و تست MTT (دی متیل تیازول- دی فنیل تترازولیوم بروماید) روی آنها انجام شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از این آزمون نشان داد که آرسنیک تری اکسید به صورت وابسته به دوز و زمان، کاهش معنی دار بقای سلول های NB4 و مهار رشد سلولی را باعث می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطاله حاضر نشان می دهد که سلول های لوکمیایی به شدت تحت تاثیر اثرهای سایتوتوکسیک آرسنیک تری اکسید قرارمی گیرند که تاکیدی است بر نقش آن به عنوان یک عامل درمانی مؤثر در کنترل لوکمیای پرومیلوسیتیک حاد
    کلیدواژگان: لوکمیای پرومیلوسیتیکی حاد، سلول های NB4، آرسنیک تری اکسید، سایتوتوکسیک
  • زهرا کیاسالاری، محسن خلیلی*، حمید حیدری صفحات 25-32
    مقدمه و هدف

    با توجه به شیوع بیماری صرع و عدم پاسخ دهی برخی از بیماران به درمان های موجود، یافتن درمان های مفید تر در درمان صرع ضروری به نظرمی رسد. گیاه آنغوزه از جمله گیاهان دارویی مهم در طب سنتی است که برای درمان صرع از آن استفاده شده است؛ لذا در این تحقیق، اثر ضد صرعی عصاره صمغ گیاه آنغوزه بر تشنج ناشی از کیندلینگ شیمیایی PTZ بررسی شده است.

    مواد و روش ها

    در این آزمون شصت سر موش سوری نر نژاد Balb/c با وزن 25 -30 گرم به صورت تصادفی انتخاب شده، به پنج گروه ده تایی تقسیم شدند: 1- گروه PTZ، 2- گروه کنترل مثبت (دریافت کننده والپروئیک اسید mg/kg100)، 3، 4 و 5- گروه های تیمار (دریافت کننده عصاره صمغ گیاه آنغوزه با دوزهای mg/kg 100، 50، 25. در همه موش ها کیندلینگ با تزریق داخل صفاقی در یازده نوبت پنتیلن تترازول mg /kg35 هر 48 ساعت یک بار انجام شد. در روز دوازدهم به همه موش ها برای دوز چالش، PTZ mg/kg 75 تزریق شد.30 دقیقه بعد از تزریق PTZ موش ها برای ارزیابی فاز های تشنج (5-0) مورد مشاهده قرارگرفتند.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان می دهد که عصاره صمغ گیاه آنغوزه بر شدت، پیشرفت و مدت تشنج ناشی از تزریق PTZ اثر کاهندگی دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق پیشنهاد می کنند که شاید گیاه آنغوزه بتواند در درمان صرع بزرگ، استفاده شود.

    کلیدواژگان: صرع، آنغوزه، موش سوری، PTZ
  • زینب فیروزه، دکترناهید بیژه، احمد ابراهیمی عطری، سعید رمضانی صفحات 33-40
    مقدمه و هدف
    در زمان یائسگی، تولید استروژن کاهش می یابد و زمینه ساز افزایش لیپوپروتئین های خون و LP(a) و در نتیجه افزایش بیماری های قلبی-عروقی می شود.به دلیل اهمیت فعالیت بدنی در پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی، این تحقیق با هدف بررسی تاثیر هشت هفته پیاده روی بر غلظت لیپیدهای سرم و هورمون استروژن و LP(a) در زنان یائسه غیرورزشکار انجام شد.
    مواد و روش کار
    22 زن یائسه را با دامنه سنی (55 تا 47 سال) که فاقد بیماری خاص بودند، تصادفی به دوگروه تجربی دوازده نفر و کنترل ده نفر تقسیم کرده، ابتدا ابعاد بدنی، شامل قد، وزن، شاخص توده بدنی را اندازه گیری کرده؛ سپس دوازده ساعت بعد از ناشتایی شبانه نمونه خون اولیه به میزان 10cc از ورید قدامی بازو گرفته شد؛ سپس، آزمودنی های گروه تجربی در برنامه پیاده روی (شدت60درصد ضربان قلب ذخیره، مدت30 دقیقه در هفته اول و 70 درصد ضربان قلب ذخیره 60 دقیقه در هفته آخر) شرکت کردند. آنگاه دوباره اندازه گیری های شاخص توده بدنی و خون گیری انجام شد و میزان لیپیدهای سرم و هورمون استروژن و LP(a) سرم اندازه گیری شد. برای مقایسه داده های پیش آزمون و پس آزمون بین گروه ها از t-student مستقل و آزمون uمن ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پس از هشت هفته پیاده روی، اختلافی معنادار را در میزان کلسترول، تری گلیسرید، HDL و LDL سرم، LP(a)و شاخص توده بدنی در گروه تمرین نشان داد. درحالی که این اختلاف در گروه کنترل معنادار نبود، همچنین در مقدار استروژن سرم، تغییری معنادار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد هشت هفته پیاده روی می تواند بر کاهش غلظت لیپیدهای سرم و لیپوپروتئین آو شاخص توده بدنی زنان یائسه سودمند باشد.
    کلیدواژگان: پیاده روی، لیپیدهای سرم، زنان یائسه، لیپوپروتئین آ
  • عاطفه قنبری، ربیع الله فرمانبر، فریبرز منصور قنایی صفحات 41-50
    مقدمه و هدف
    هپاتیت c، یک بیماری بدون علامت است و کیفیت زندگی، نگرانی مهم در این بیماران محسوب می شود. در این تحقیق، کیفیت زندگی در بیماران هپاتیتc با افراد سالم مقایسه شده، در نهایت یک مدل ساختاری ارائه گردید.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به صورت تحلیلی روی 61 بیمار و 78 فرد سالم انجام گرفت. در این تحقیق، پرسشنامه ای که تلفیقی از ابزار sf-36 موردی و کیفیت زندگی سوئدی است استفاده و سپس داده ها با بهره گیری از spss(16) و لیزرل 80/8 تحلیل گردید.
    نتایج
    نمره انطباق یافته کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در گروه آزمون (95/3 ± 77/60) و در گروه کنترول (80/4 ± 14/67) بود؛ همه سازه های مدل پبش بینی شده، ارتباطی معنی دار با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت نشان داد. سن و ALT به ترتیب با ضرایب مسیر (ضریب های استاندارد β) 15/0، 19/0- قدرت پیش بینی کنندگی سلامت جسمی، سن و بیماری های همراه با ضریب مسیر 26/0، 36/0- قدرت پیش بینی کنندگی سلامت روانی را داشتند. سلامت جسمی در مقام یک میانجی 95 درصد و سلامت روانی 78 درصد واریانس را در کیفیت زندگی تعیین می کنند.
    نتیجه گیری
    هپاتیتc مسئول بیشترین تغییر در کیفیت زندگی است. هرگونه تلاش در مدل های ساختاری پیش بینی کننده کیفیت زندگی، نقشی معنی دار در حل دشواری های این بیماران ایفا می کند.
    کلیدواژگان: هپاتیت C، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، مدل ساختاری
  • مهناز رحیم پور، منیژه کرمی*، محمدرضا جلالی ندوشن صفحات 51-58
    مقدمه و هدف

    نالوکسون با مرفین در بیان علائم رفتاری پاداشی، تداخل دارد. L-آرژینین، ترجیح مکانی ناشی از مرفین را افزایش و L-NAME این جریان را کاهش می دهد. در این پژوهش آثار تزریق L- آرژینین و L-NAME به هسته مرکزی آمیگدال بر بیان رفتارهای جستجوی دارو (ایستادن، بوکشیدن و تردد بین دو بخش دستگاه) القایی مرفین بررسی شد.

    مواد و روش ها

    آزمایش ها روی موش بزرگ نر نژاد ویستار (g 250-200(انجام گرفت. حیوانات با دستگاه استروتاکس در مختصات هسته مرکزی آمیگدال به صورت دو طرفه کانول گذاری شدند و یک هفته، دوره بهبود را گذراندند. ترجیح مکانی به روش غیر طرفدار، طی برنامه ای پنج روزه در سه مرحله آشنایی، شرطی سازی و آزمون اجرا شد. در طول شرطی سازی، مرفین به صورت زیر جلدی روزی یک بار، عوامل نیتریک اکساید به داخل هسته و نالوکسون به صورت داخل صفاقی 10 دقیقه قبل از آزمون تزریق شد.

    یافته ها

    مرفین (s.c mg/kg10-5/2) کاهشی معنی دار را در رفتارهای جستجوی دارو نسبت به گروه کنترل نشان داد و تجویز نالوکسون (i.p mg/kg4/0-1/0) قبل ازآزمون پاسخ های القایی مرفین را تقویت کرد. تزریق L- آرژینین (μg/rat 3-3/0) به آمیگدال مرکزی مقدم بر تزریق نالوکسون (mg/kg 4/0) بر بیان علائم افزایش معنی دار داشت ولی تزریق L-NAME (μg/rat 3-3/0) مقدم بر L- آرژینین (μg/rat 3/0)، پاسخ L-آرژینین را متوقف کرد.

    نتیجه گیری

    نالوکسون به عنوان اگونیست گیرنده اپیوییدی با مرفین در القای آثار رفتاری در مدل شرطی رقابت می کند و NO در هسته مرکزی آمیگدال با مرفین در بیان این آثار تداخل نشان می دهد. شاید مطالعه حاضر بتواند تداخل بین مرفین و NO هسته مرکزی آمیگدال را بر بیان رفتارهای جستجوی دارو تاییدکند.

    کلیدواژگان: مرفین، نیتریک اکساید، آمیگدال مرکزی، L، آرژینین، NAME، رفتارهای جستجوی دارو
  • زهرا پورفرزاد، زهره قمری زارع *، زهره ونکی، مجتبی قربانی، مجید زمانی صفحات 59-70
    مقدمه و هدف

    با افزایش پیچیدگی در سیستم مراقبت سلامت، تقاضا برای رهبری اثربخش پرستاری لازم است. لزوم انجام مطالعاتی در خصوص سبک های رهبری مختلف که به رهبری پرستاری کمک کند تا پاسخگوی مسئولیت های مدیریتی باشد مورد تاکید است. هدف از انجام این پژوهش، تعیین سبک رهبری سرپرستاران با ابزار خودسنجی و دگرسنجی و تعیین اثربخشی، انطباق پذیری و انعطاف پذیری سبک ها در سال 1389 است.

    مواد و روش کار

    این پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی بوده، ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد «توصیف اثربخشی و انعطاف پذیری رهبری(LEAD)» است. که به دو صورت خودسنجی و دگرسنجی ساخته شده است. 330 نفر، شامل 42 سرپرستار و 288 پرستار در بیمارستان های آموزشی اراک به روش سرشماری، پرسشنامه ها را تکمیل کردند.. داده ها با آمار توصیفی- تحلیلی با استفاده از SPSS 13 تجزیه وتحلیل شدند.

    نتایج

    8/73% سرپرستاران زن، 1/88% متاهل، 7/35% در رده سنی 35 تا 40 سال و 5/40% دارای سابقه خدمت ده تا پانزده سال بودند؛ همچنین8/95% پرستاران زن، 4/51% متاهل، 42% در رده سنی 26 تا 30 سال و 3/57% سابقه خدمت کمتر از پنج سال داشتند. سبک توجیهی، بیشترین میانگین را از دیدگاه سرپرستاران و پرستاران دارا بود. سبک رهبری اثربخش بیشترین درصد را از هر دو دیدگاه به خود اختصاص داد؛ بااین حال، انطباق پذیری بالا، کمترین میزان و انعطاف پذیری پایین در سبک رهبری تفویضی، بیشترین درصد را از هر دو دیدگاه به خود اختصاص دادند.

    نتیجه گیری

    سبک رهبری اثربخش همراه با انطباق پذیری و انعطاف پذیری پایین، نتیجه ارزیابی عملکرد رهبری سرپرستاران بیمارستان های آموزشی اراک بود. نتایج این مطالعه، رهنمودهایی برای برنامه بهسازی مدیریت، پرورش و برنامه ریزی حرفه ای سرپرستاران فراهم می کند؛ بدین ترتیب، آموزش سرپرستاران درباره رهبری موقعیتی با تاکید بر نقش رهبری در فرایند مدیریت و اثربخشی پیشنهادمی شود.

    کلیدواژگان: سبک رهبری، انطباق پذیری، انعطاف پذیری، سرپرستار، پرستار، اراک
  • سید سعید سید مرتاض، احیاء گرشاسبی صفحات 71-80
    مقدمه و هدف
    اخلاق پزشکی قلمروی است که چهار حوزه مهم، یعنی: فلسفه، پزشکی، فقه و حقوق در آن باید مدنظر قرارگیرد. هدف اخلاق پزشکی، حل دشواری های اخلاقی خاص است که به واسطه عمل پزشکی و تحقیق های زیست شناسی به وجودمی آید. پرداختن به اخلاق پزشکی به تحلیل مفاهیم اخلاقی و تدوین نظامی بر اساس آن نیاز جدی دارد؛ برای نیل به این هدف، شناخت مبانی و فلسفه اخلاق، قدم اساسی و اولیه است. پزشکان، با توجه به اینکه نه فیلسوف اند و نه دین شناس یا حقوقدان، به شناخت و آشنایی دقیق با بحث های فلسفی و دین شناختی مسائل اخلاقی نیازدارندتاتصمیم گیری های آنها بر مبنای پایه های درستی صورت گیرد. کمبود چنین مباحثی در اخلاق پزشکی، دلیل اصلی نگارش این مقاله است.
    نتیجه گیری
    در این مقاله با مرور منابع معتبر، مبانی و فلسفه اخلاق بررسی و تلاش شده به سؤال های زیر پاسخ داده شد.
    1- تعریف مفاهیم اخلاقی چیست؟؛ 2- منشا پیدایش احکام و دستورهای اخلاقی چیست؟؛ 3- مفهوم خوب و بد یا حسن و قبح چیست؟؛ 4- اصل در جملات اخلاقی انشاء است یا اخبار؟ به عبارت دیگر، گزاره های اخلاقی جعل میشوند یا کشف؟؛ 5- معیار فعل اخلاقی، وظیفه، غایت و نتیجه، سود و منفعت، تمجید دیگران، لذت، فضیلت ویالله است؟؛ 6- عناصر ارزشمند در عملی اخلاقی کدامند؟؛ 7- شرایط مسئولیت اخلاقی چیست؟،8-رابطه اخلاق باحوزه های مرتبط چیست؟ 9- روش مطلوب اخلاقی کدامست؟ 10- هدف اخلاق چیست؟ ودرانتهابه مبنای اخلاق پزشکی از دید نویسندگان مقاله بطورمختصراشاره شده است.
    کلیدواژگان: اخلاق، اخلاق اسلامی، اخلاق پزشکی، فلسفه اخلاق
|
  • Noushin Jalayer Naderi, Mahdi Ashouri, Farrokh Tirgari, Mohammad Javad Kharazi Fard, Zeinab Jafari Pages 1-8
    Background And Objective
    Adenoid cystic carcinoma (ACC) andpolymorphous low grade adenocarcinoma (PLGA) originate from ductal and myoepithelial salivary gland cells. They have a similar histologic appearance, but with different clinical behavior, treatment and prognosis. CD117 is a tyrosine kinase that is expressed by melanocytes,mastocytes and germinal cells. Our knowledge about its expression inboth mentioned tumors is controversial. Evaluation of the accuracy of CD117 in histopathologic differentiation of ACC and PLGA.
    Materials And Methods
    The study protocol was descriptive-analytical.The histopathologic records of ACC and PLGA tumors were obtained from pathology Dept., Cancer Institute and Central pathology Dept. of Imam Khomini hospital. 15 ACC and 5 PLGA were entered the study. The formalin–fixed paraffinized blocks were examined immunohistochemically for CD117 expression. The mean LI for ACC andPLGA tumors were obtained. t test was used for statistical analysis. p<0.05 was considered significant.
    Results
    The LI mean was 71.20 ± 27.45 and 35.37±36.43 in ACC and PLGA groups respectively. The CD117 expression was statistically significant (p= 0.031). The Cut-off point = 73 with 80% sensitivity and 53% specificity was proper.
    Conclusion
    CD117 is a significant immunohistochemical marker for histopathologic differentiation of ACC from PLGA.
  • Kamran Moshfeghi, Iman Fani, Aazam Bakhshayeshi, Ali Fani, Abolfazl Mohammad Beig Pages 9-16
    Background And Objective
    Breast cancer is the most common and most preventable cancer in women and early detection has the important role in reducing its morbidity and mortality, so to increase its survival time to 95%. The present study conducted to compare the effectiveness of two educational methods on knowledge, attitude and practices of Arak physicians.
    Materials And Methods
    A semi-experimental study after randomized allocation of each 64 physician to any of two different educational methods (video and systematic review) used to compare knowledge, attitude, and practices score variation about breast cancer screening skills. Data collection carried out with structured questionnaire andentered to SPSS software. Data analyzed by t-test, paired t-test and Man-Whitney test with a significant level of 0.05.
    Results
    Mean of total score of knowledge, attitude and practices (KAP) showed a significant difference before and after training and the totalscore of KAP increased (p<0.05). But KAP score variation and their subscales were the same in two groups and did not show any significant difference (p>0.05).
    Conclusion
    Although KAP in Arak physician is appropriate and any educational program increased their KAP level, but continuing andrepetition of educational courses seems to be necessary.
  • Maedeh Sharifizadeh, Mehrdad Hashemi, Ali Nazemi Pages 17-24
    Background And Objective
    Although arsenic trioxide has been shown to be a potential drug in treatment of APL, most notably in patients with relapsed APL, the underlying mechanisms remains unclear. In this study, the cytotoxic effect of ATO on APL cancer cells was evaluated.
    Materials And Methods
    In this basic-applied study, the human leukemia (NB4) cell line was used as a model to evaluate the cytotoxic effects of arsenic trioxide in APL cells. NB4 cells were exposed to different concentrations of ATO (0.5, 1, 2 μM) for 2, 4 and 6 days and dimethylthiazol diphenyl tetrazolium bromide (MTT) assay was applied tothem.
    Results
    Data obtained from this assay indicated that arsenic trioxide significantly reduced the viability of NB4 cells and inhibited cell growth in a time and dose dependent manner.
    Conclusion
    Findings from the present study indicate that arsenic trioxide is highly cytotoxic to human leukemia cells, supporting its use as an effective therapeutic agent in the management of acute promyelocytic leukemia.
  • Zahra Kiasalari, Mohsen Khalili, Hamid Heidari Pages 25-32
    Background And Objective

    Regarding the prevalence of epilepsy in human society and with respect to insufficiency of used treatment, the new strategy and methods for medical treatment of epileptic patients are necessary. Ferula assa foethica (F.foethica) is an important species of medicinal plant that has been used in traditional medicine as an anticonvulsant herb. So the present study has investigated anti-convulsioneffect of F.foethica gum extract using PTZ-induced kindling method.

    Material And Methods

    In the present study, 60 balb/c male mice were randomly selected and divided into 6 experimental groups (n = 10 in each group), i.e. 1. control, 2. PTZ, 3, 4 and 5. treatment groups which received the extract in 25, 50 and 100 mg/kg; i.p, respectively, and 6. positive control group which received VA (100 mg/kg) as an anticonvulsant drug. All groups were kindled by 11 period injection of PTZ(35 mg/kg; i.p.). In the 12th injection, all groups were tested for PTZ challenge dose (75 mg/kg). However, exhibited phase of seizure (0-5) were observed and noted till 30 min after PTZ injection.

    Results

    Our data showed that the F. foetida gum extract has a reduction effect on seizure intensity, progression, and duration.

    Conclusion

    The attained results showed that hydro-alcoholic gum extract of F. foetida can be used in grand male seizure treatment.

  • Firozeh Zeynab, Bizheh Nahid, Ebrahimi Atri Ahmad, Ramezani Saeid Pages 33-40
    Background And Objective
    In menopause period, estrogen production decreases and this leads to increases of blood lipoproteins and LP(a)and at last to increased risk of cardiovascular disease. Because physical activity is important in prevention of cardiovascular diseases, this study intended to investigate the effect of eight-week walking program on serum lipids and LP(a) and estrogen hormone concentration in nonathlete Iranian menopausal women.
    Materials And Methods
    Twenty two healthy women (47-55 years) werethe statistical sample of this study. They were randomly divided into two groups, i.e., experimental and control. At first, anthropometric characteristics including height, weight, and body mass index (BMI) were measured and recorded. Then, blood sample was taken from anterior vein (10 ml), while they did not eat any food for12 hours. Experimentalgroup were directed to the walking program (with 60 percent of reserve heart rate for 30 minutes in first week and with 70 percent of reserve heart rate for 60 minutes in final week). Then, BM I, resting blood sample, and serum lipids and LP(a) and estrogen hormone concentration were again measured. For pre-test and post-test data comparisonbetween groups, independent t-test and Mann-Whitney U test were applied.
    Results
    According to results, there was a significant difference betweenserum lipids and LP(a) and BMI before and after the training in experimental group while a non-significant difference was observed in control group. Also, there was not a significant change in estrogen hormone within groups.
    Conclusion
    According to these results, 8-week walking program had a beneficial effect on menopausal women’ serum lipids and LP(a) concentration and BMI.
  • Atefeh Ghanbari, Rabiolla Farmanbar, Fariborz Mansour-Ghanaei Pages 41-50
    Background And Objective
    Hepatitis C is an asymptomatic disease. The quality of life is a major concern in these patients. In this research, we compared quality of life in hepatitis c with healthy people and finally presented a structural model about it.
    Materials And Methods
    This is an analytical study in which a total of 61 patients with confirmed hepatitis C and 78 healthy accompaniers of them were included. A questionnaire composed of Persian translation of SF-36items and Sweden QOL was used for measuring the HRQOL. Then, data were analyzed using SPSS16 and LISREAL 8.80.
    Results
    Total adjusted score of HRQOL (mean ± SE) was 60.77 ± 3.95 and 67.13 ± 4.80 in patients versus control group (p<0.0001). Age and ALT were 0.15 and -0.19 and had a path coefficient respectively with physical health. Age and Co disease were 0.26 and -0.36 and had a path coefficient respectively with psychological health. Physical health as a mediator accounted for 95 % of the variance and psychological health as a mediator accounted for 78 % of the variance in quality of life.
    Conclusion
    This study showed that hepatitis C is responsible for great alterations in HRQOL. Every effort is to be made to provide structural models in prediction of quality of life that would play a significant role in resolving of problems.
  • Mahnaz Rahimpour, Manizheh Karami, Mohammadreza Jalali Nadoushan Pages 51-58
    Background And Objective

    Naloxone shows interaction with the morphine in expression of reward behaviors. L-arginine increases morphine induced conditioned place preference, whereas L-NAME decreases this process. In this project, effects of injections of L-arginine and L-NAME intra-CeA on morphine induced drug-seeking behaviorsincluding rearing, sniffing and compartment entering were investigated.

    Materials And Methods

    Animals (male Wistar rats weighing 200-250 g)were cannulated bilaterally by stereotaxis apparatus for the CeA coordinates and passed a recovery period lasting one week. Conditioned place preference was conducted using a five-day schedule of an unbiased procedure including three phases (pre-conditioning,conditioning, and test). Morphine was injected subcutaneously through the conditioning once a day. NO agents were intra-nucleus injected but the administration of naloxone was intraperitoneally 10 min prior to testing.

    Results

    morphine (2.5-10 mg/kg s.c) induced a significant decrease in drug-seeking behaviors compared with the control group. Naloxone (0.1- 0.4 mg/kg i.p) potentiated the morphine-induced responses. When Larginine (0.3-3 μg/rat) injected intra–CeA before injection of naloxone (0.4 mg/kg) pre-testing showed a significant increase effect on the behaviors but injection of L-NAME (0.3-3 μg/rat) intra–CeA prior to Larginine (0.3 μg/rat) pre-testing blocked the response to L-arginine.

    Conclusion

    Naloxone, an opioid receptor agonist, competes with morphine in inducing the behaviors in the conditioning model and NO in the CeA shows interaction with morphine in expressing these effects. Present finding may confirm that there is an interaction between NO in the CeA and morphine in expressing the drug-seeking behaviors.

  • Zahra Purfarzad, Zohreh Ghamari Zare, Zohreh Vanaki, Mojtaba Ghorbani, Majid Zamani Pages 59-70
    Background And Objective

    Due to the health care system's complexity, the demand for effective leadership in nursing has never been so great. The need for studies of variation in leadership styles that could assist nursing leadership in fulfilling their administrative responsibilities is emphasized. The aim of the study was to investigatethe head nurse's leadership styles and effectiveness, flexibility and adaptability of styles in self-report and reports by staff in the hospital setting in 2010.

    Materials And Methods

    This study used a descriptive–analytical design. The instruments used was "Leader Effectiveness Adaptability Description (LEAD-self and LEAD-other)" standard questionnaire. The questionnaire was returned by 330 including 42 head nurse and 288 staffs who were working in educational hospitals in Arak city. Theystudied a census method. Data were analyzed using SPSS (13) and descriptive-analytical statistics.

    Results

    It was found out that 73/8% of head nurses were female, 88/1%married, 35/7% aged 35 to 40 years and 40/5% had a history of serving 10 to 15 years. Also, 95/8% of nurses were female, 51/4% married, 42% aged 26 to 30 years and 57/3% had served less than five years. Results indicated HNs and staffs rated "coaching" as most prevalent leadership style. Effective leadership style from the highest viewpoints of both was selected; yet high adaptability with the lowest amount and low flexibilityin "delegating" leadership style with highest amount were determined.

    Conclusion

    Effective leadership style with low adaptability and flexibility was outcome of leadership performance evaluation led by head teaching hospitals in Arak. The results of this study provide guidelines for management development programs, training, and career planning for HNs. Educating the HNs on situational leadership style is recommended. This educational program should focus on the role of leadership inmanagerial process and effectiveness.

  • Seyed Saeed Seyed Mortaz, Ahia Pages 71-80
    Background And Objective
    In realm of medical ethics, four major areas namely, philosophy, medicine, theology and law must be considered. The aim of medical ethics is to resolve the ethical problems, which is due to the specific medical practice and research in biology. Analysis of ethical concepts is essential for addressing of medical ethics.To achieve this goal, understanding the fundamental principles of ethics and philosophy is basic and a fundamental step. In fact, physicians are not philosopher and sociologist of religion or not a lawyer, thus need to philosophical and religious ethic cognition. Lack of such topics on medical ethics is the important factor in writing this article.
    Conclusion
    By reviewing reliable sources, the basics and philosophy of ethics were surveyed in order to answer the following questions: 1- What are the moral definitions?2- What is the origin of ethical commands? Nature, reason, society, human nature, conscience or the will of God,3- What is the concept of good and bad or good and ugly?4- Are moral sentences essay or news? In other words, moral sentences are forged or are discovered.5- What is the criterion of moral practice? Duty, results, profits and interest, praise others, pleasure, virtue?6- What are the conditions of the moral responsibility?7- What are the valuable elements of a moral action?