فهرست مطالب

Journal of Holistic Nursing and Midwifery
Volume:20 Issue: 2, 2011

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الناز اصغری، طاهره خالق دوست، فریبا عسگری، احسان کاظم نژاد صفحه 1
    مقدمه
    رضایت شغلی، حدی از احساسات و نگرشهای مثبت است که افراد نسبت به شغل خود دارند. شناسایی عوامل موثر بر رضایت شغلی بسیار مهم است زیرا این مقوله در پیامدهای سازمانی و حتی زندگی فردی نقش بارزی ایفا می کند.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر رضایت شغلی پرستاران انجام شده است.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بوده که ابزار گردآوری داده های آن پرسشنامه رضایت شغلی وار و همکاران می باشد. نمونه ها، پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر رشت بودند که به صورت سرشماری انتخاب شدند. داده ها با آزمون های تی تست، آنووا و پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه تحت نرم افزارSPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین رضایت شغلی54/10±43/54 بود. اکثر افرادی که رضایت بالایی داشتند در گروه های سنی بالای41 سال (5/29%)، متاهل (8/19%)، استخدام قراردادی(5/24%) و در سمت مترونی(75%) قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    اکثر واحدهای مورد پژوهش(9/62%) رضایت شغلی متوسطی داشتند. طبق یافته های این مطالعه چنانچه پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر رشت با توجه به سن و جنس خود در بخش مناسب و مورد علاقه خود کار کنند و مسئولیت های مدیریتی را عهده دار شوند (مانند تفویض اختیار)، احتمالا رضایت شغلی بیشتری خواهند داشت.
    کلیدواژگان: پرستار، رضایت شغلی، عوامل موثر بر رضایت شغلی
  • طوبی حسین زاده، عزت پاریاد، احسان کاظم نژاد، شهلا اسیری صفحه 8
    مقدمه
    بیماری عروق کرونر یکی از شایعترین بیماری های قلبی عروقی در کشورهای پیشرفته است. دنبال نمودن یک رژیم تغذیه ای و سبک زندگی سالم میزان بروز عوارض و بستری شدن مجدد بیماران را بدنبال آنژین صدری و آنفارکتوس میوکارد کاهش می دهد. ارتقاء خودکارآمدی رفتار تغذیه ای بعد از بروز رویداد قلبی، از برآیندهایی است که در افزایش مهارتهای توانمند سازی بیمار جهت تعدیل رفتارهای بهداشتی، نقش اساسی ایفا می کند.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین پیش بینی کننده های خودکارآمدی رفتار تغذیه ای در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر انجام شده است.
    روش کار
    در یک مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی 195 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر مراجعه کننده به درمانگاه قلب مرکز آموزشی درمانی قلب دکتر حشمت رشت، به شیوه نمونه گیری آسان انتخاب و با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه حضوری مورد پرسش قرار گرفتند. با استفاده از آزمون کای دو و رگرسیون لجستیک چندگانه به تحلیل روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته پرداخته شد و پیش بینی کننده های موثر بر خودکارآمدی رفتار تغذیه ای در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر تعیین شد.
    نتایج
    یافته های این تحقیق نشان داد که اکثریت واحدهای مورد پژوهش دارای خودکارآمدی رفتار تغذیه ای مطلوب(2/86 %)بوده اند. از نظر آماری بین درک از بیماری و خودکارآمدی رفتار تغذیه ای ارتباط معنی دار وجود داشت(05/0P<) در رابطه با پیش بینی کننده های خود کارآمدی رفتار تغذیه ای، آزمون رگرسیون لجستیک چندگانه نتایج نشان داد که در صورت ثابت ماندن اثر سایر متغیرها، به ازای 1 واحد درک از بیماری شانس مطلوبیت خودکارآمدی رفتار تغذیه ای05/1 برابر(0001/0P<) افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    درک از بیماری از عوامل پیش بینی کننده مهم در گرایش بیماران به رعایت برنامه تغذیه ای قلبی می باشد و بیماران دارای درک مطلوب از بیماری، سطح اطمینان بالاتری برای اداره نمودن تغییرات پدید آمده در رژیم تغذیه ای بعد از بروز رویداد قلبی دارند. طراحی برنامه آموزش بالینی و ارائه خدمات پرستاری براساس تعیین پیش بینی کننده های خودکارآمدی رفتار تغذیه ای می تواند در ارتقاء خودکارآمدی بیماران قلبی در دنبال نمودن برنامه های بهداشتی موثر باشد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، خود کارآمدی رفتار تغذیه ای، بیماری عروق کرونر
  • زهرا حق دوست، محبوبه صفوی، سید حسین یحیوی صفحه 14
    مقدمه
    یکی از مهمترین وظایف پرستاران، حفظ حیات و زندگی مددجویان در موارد اضطراری است، بنابراین لازم است پرستاران از روند تریاژ آگاهی داشته باشند تا براساس آن بتوانند با شناسایی و تشخیص به موقع نیازها در شرایط بحرانی، خدمات پرستاری سریع و صحیح را به آسیب دیدگان ارائه دهند.
    هدف
    هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش تریاژ بر آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران شاغل در بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی پورسینای شهر رشت، سال 1388 می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه) مشتمل بر سه بخش مشخصات فردی، تعیین آگاهی و نگرش) و چک لیست ارزیابی نحوه عملکرد می باشد. برای تعیین روایی ابزار از روایی محتوا استفاده شد. به منظور تعیین اعتماد علمی پرسشنامه از روش آزمون مجدد و آلفای کرونباخ(همسانی درونی) و جهت تعیین اعتماد علمی چک لیست، از روش همبستگی بین سنجش گرها و مشاهده گران(Inter-rater methods) و از طریق مشاهده هم زمان دو مشاهده گر استفاده گردید. پرسشنامه و چک لیست قبل از آموزش و دو هفته بعد از آخرین جلسه آموزشی به ترتیب توسط پرستاران اورژانس و پژوهشگر تکمیل گردید. برنامه آموزشی به صورت آموزش گروهی در سه جلسه 60 دقیقه ای به روش سخنرانی و پرسش و پاسخ با استفاده از جزوه آموزشی و وسایل کمک آموزشی ارائه شد. نمونه ها به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و به تعداد 40 نفر از پرسنل پرستاری شاغل در اورژانس انتخاب شدند. نهایتا تجزیه و تحلیل داده ها تحت نرم افزار نسخه 16 SPSS و با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت.
    نتایج
    میانگین نمره آگاهی تریاژ از 25/16 قبل از آموزش به 75/30 بعد از آموزش، میانگین نمره نگرش تریاژ از 75/126 قبل از آموزش به 95/154 بعد از آموزش و میانگین نمره عملکرد تریاژ از 77/39 قبل از آموزش به 85/55 بعد از آموزش به طور معناداری افزایش یافت(0001/0 P=). دیگر نتایج نشان داد که رابطه معناداری بین وضعیت تاهل و شیفت کاری افراد و میانگین ارتقاء نمرات در حیطه آگاهی وجود دارد(05/0P <).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که آموزش تریاژ بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران شاغل در بخش اورژانس موثر بوده است. با توجه به نتایج این تحقیق و اهمیت تریاژ، گسترش دوره های آموزش تئوری و عملی در این زمینه برای پرسنل پرستاری پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، تریاژ
  • نعیما خدادادی، زهرا حسین بابایی، لیلا چرمی، سلیمه علی نیا، سید عارف اصلی صفحه 22
    مقدمه
    در مورد حوادث جاده ای، ایران با آمار30 در صد هزار مورد مرگ و احراز بالاترین مقام جزء کشورهای صدرنشین دنیاست. مصدومین حوادث رانندگی بدلیل ابتلا به مشکلات جسمی و اختلال در کارکرد، مدتها بعد از تصادف قادر به بازگشت به وضعیت طبیعی و انجام فعالیتهای اجتماعی نیستند. بنابراین لازم است که مشخصات فردی و روانی- اجتماعی این مددجویان را بررسی و عوامل خطرساز را مشخص نمود.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین مشخصات فردی، روانی و اجتماعی مصدومین حوادث رانندگی می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک بررسی توصیفی است. شرکت کنندگان در این پژوهش از بخشهای ارتوپدی و ترومای مرکز آموزشی درمانی پورسینا در شهر رشت انتخاب شدند. داده های این پژوهش با استفاده از پرسشنامه مشخصات فردی و روانی- اجتماعی به صورت مصاحبه ساختار یافته و پیگیری تلفنی 6 هفته بعد برای سئوالات مربوط به باز گشت به کار و مدرسه جمع آوری گردید.
    نتایج
    در مجموع 88 مصدوم واجد شرایط مورد مطالعه قرار گرفتند بیشتر مصدومین، رانندگان مرد و موتورسیکلت سوار بوده اند و اکثر تصادفات در روز رخ داده بود. اکثریت در گروه سنی زیر 30 سال قرار داشته، متاهل و شاغل بودند و با خانواده خود زندگی می کردند. اکثریت قابل توجهی(94%)از واحدها اطمینانی به جبران خسارات مالی ناشی از تصادف نداشتند. اکثریت سابقه تصادف، بستری قبلی در بیمارستان و«شاهد صحنه مرگ و زجر دیگران بودن» را ذکر نکردند. در 7/69 درصد از واحدهای مورد پژوهش بازگشت به کار و یا مدرسه تا 6 هفته پس از حادثه هنوز محقق نگردیده بود. میانگین و انحراف معیار طول مدت بازگشت به کار و مدرسه در افرادی که بازگشت داشتند4/3 ± 04/20 روز بود.
    بحث و نتیجه گیری
    طبق شواهد بدست آمده در این مطالعه درصد قابل توجهی از بیماران مصدوم را مردان جوان، کم تجربه، موتورسیکلت ران، سرپرست خانوار و نگران از جبران خسارات مالی تصادف تشکیل می دادند و تقریبا دو سوم مددجویان در پیگیری، شش هفته بعد هنوز به سر کار باز نگشته بودند. لازم است که با توجه به نتایج پژوهش به عوامل خطرساز شایع توجه گردیده و مداخلات پیشگیری لازم بعمل آید.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، تروما، حوادث رانندگی
  • مهرنوش خوش تراش، عاطفه قنبری، محمدرضا یگانه، احسان کاظم نژاد، پروانه رضا سلطانی صفحه 27
    مقدمه
    درد یک پدیده مشترک بعد از تمام اعمال جراحی است و درد حاد تسکین نیافته، منجر به بروز عوارض جسمی و روانی، تاخیر در بهبودی و طولانی شدن مدت بستری می شود. اگرچه استفاده از مسکن ها رایجترین مداخله در تسکین درد است اما عوارض این داروها، عدم دسترسی تمام بیماران به آن ها، لزوم صرفه جویی در مصرف داروها خصوصا مسکن ها و همچنین مناسب نبودن مسکن ها در رهایی از درد به تنهایی سبب شده است توجه سیستم های پرستاری امروز به درمان های تکمیلی و روش های غیردارویی تسکین درد جلب شود. یکی از این روش ها ماساژ بازتابی پا است.
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر ماساژ بازتابی پا بر درد زنان بعد از عمل سزارین انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 62 بیمار تحت عمل جراحی سزارین مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) رشت بطور تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. در گروه آزمون، ماساژ بازتابی پا به مدت 30 دقیقه در دو جلسه و به فاصله 24 ساعت انجام شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش عبارت بود از: فرم مشخصات دموگرافیک، فرم پلکانی مقیاس دیداری سنجش درد و فرم ثبت نمره درد، داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی و با کمک نسخه 15 نرم افزارآماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج پژوهش بیانگرآن است که در گروه آزمون شدت درد پس از مرحله اول ماساژ نسبت به قبل از آن و همچنین نسبت به گروه کنترل به ترتیب کاهش معناداری داشته است(001/0P< و0001/0P<). در مرحله دوم نیز شدت درد در گروه آزمون بطور معنی داری نسبت به گروه کنترل کمتر بود(001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق می توان گفت ماساژ بازتابی پا موجب کاهش شدت درد بیماران تحت عمل جراحی شده است.
    کلیدواژگان: درد پس از عمل جراحی، سزارین، مراقبت های تسکینی، ماساژ بازتابی پا
  • علی رفیع زاده، بهناز رحمتی، مه لقاء کریمی، علی اصغر بلند رفتار، محمد علی یونسی، سعیده عالم بین صفحه 34
    مقدمه
    تالاسمی ها از شایع ترین ناهنجاری های ژنتیکی ایران و حوزه دریای مدیترانه هستند. افزایش موارد دارای علایم متوسط یا شدید آن می تواند به کاهش توان اقتصادی و انسانی جوامع منجر شود.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی دانش آموزان دوره های پیش دانشگاهی و متوسطه استان گیلان درباره تالاسمی انجام شده است.
    روش کار
    در مطالعه ای توصیفی، یک جامعه آماری از میان دانش آموزان پسر و دختر مقاطع متوسطه و پیش دانشگاهی استان گیلان در سال تحصیلی85-84 به روش نمونه گیری تصادفی از شهرستان های مختلف استان انتخاب شده و از طریق پرسش نامه مورد آزمون قرار گرفتند. پاسخ ها برمبنای نمره 20 ارزش گذاری و کدگذاری و پس از آن، با کمک نرم افزارSPSS نسخه 14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در این مطالعه، میانگین کلی میزان آگاهی66 درصد دانش آموزان درباره ماهیت تالاسمی نمره73/9 بود، در صورتی که، در مورد نحوه انتقال این ناهنجاری8/24 درصدآنها دارای آگاهی کمتر از10 بودند. از طرف دیگر، میزان آگاهی افراد تحت مطالعه درباره علایم بیماری تقریبا ناچیز بود، به گونه ای که3/74 درصدآنها دارای آگاهی58/8 بودند، اما، میزان آگاهی آنان در مورد نحوه پیشگیری از تالاسمی قدری بیشتر بود، به طوری که، فقط 4/28 درصد آنها از این جنبه ناهنجاری دارای آگاهی کمتر از10 بودند. بر همین اساس، میانگین کل آگاهی دانش آموزان از بیماری تالاسمی،07/11 از20 محاسبه گردید و صحت کلیه آزمون ها با روش های آماری با اطمینان 95 درصد مورد تائید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که، میزان آگاهی دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه و پیش دانشگاهی استان گیلان از ناهنجاری تالاسمی، پائین(07/11 از20) بوده است و این امر با توجه به اینکه استان گیلان از نظر وفور ژن های تالاسمی غنی است، نتیجه ای نامطلوب می باشد.
    کلیدواژگان: تالاسمی، میزان آگاهی، پیشگیری، دانش آموزان
  • سیدعلی طبایی، هایده محمودی، مژگان بقایی، احسان کاظم نژاد صفحه 40
    مقدمه
    پیگیری ناکافی درمان افسردگی عامل اصلی عود بیماری و کاهش عملکرد مبتلایان و از چالش های اخیر مدیریت بهداشتی است که نقش آگاهی و نگرش اعضای خانواده را مورد توجه قرار داده است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط آگاهی و نگرش خانواده های بیماران مبتلا به افسردگی اساسی مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی شفای رشت در مورد پیگیری درمان انجام شده است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی– مقطعی بر روی150 نفر از اعضای خانواده بیماران مبتلا به افسردگی اساسی، دارای معیارهای ورود به مطالعه، انجام شده است که به روش نمونه گیری در دسترس از درمانگاه بیمارستان شفای رشت انتخاب شدند. داده ها به روش خود ایفا و توسط پرسشنامه سه بخشی شامل اطلاعات فردی اجتماعی، ابزارهای آگاهی سنجی و نگرش سنجی نسبت به پیگیری درمان گردآوری و تحت نرم افزار SPSSویرایش 5/16 تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که 56 درصد واحدهای مورد پژوهش از آگاهی خوبی برخوردار بودند و میزان آگاهی با متغیرهای سن(004/0p<) و تحصیلات(002/0p<) ارتباط معنادار آماری داشت. همچنین اکثر واحدهای مورد پژوهش(7/84%)از نگرش مثبت برخوردار و نوع نگرش تنها با متغیر میزان تحصیلات(004/0p<) ارتباط آماری معنادار نشان داد. در نهایت با وجود آنکه اکثریت افراد دارای آگاهی خوب (9/86%) دارای نگرش مثبت نسبت به پیگیری درمان بودند، اما ارتباط معناداری بین آگاهی و نگرش خانواده ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشانگر وجود ارتباط معنادار بین دو متغیر اصلی تحقیق نبود. بنابراین تحقیقات بیشتری با تعداد نمونه بزرگتر و یا حتی ابزارهای استاندارد شده بررسی آگاهی و نگرش در مورد پیگیری درمان مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، افسردگی، خانواده
  • شقایق وحدت، سمیه حسام، فردین مهرابیان صفحه 47
    مقدمه
    از آنجا که بیمارستان مسئول تامین سلامت بیماران مراجعه کننده به آن می باشد وکیفیت خدمات بیمارستانی براساس نیازها و رضایت بیماران ارزیابی می شود، ارزشیابی براساس نظر بیماران و رضایت آنها از خدمات ارائه شده به دلیل رقابتهای درمانی بیمارستانها و پذیرش بیشتر بیمار در سالهای اخیر رونق بیشتری یافته است. می توان گفت که یکی از معضلاتی که در پی نارضایتی بیماران ایجاد می شود، ترخیص بیمار با رضایت شخصی است، که در نهایت موجب رکود کارها و وضعیت نامناسب مالی مراکز شده و صدمات جبران ناپذیری به بیمارستانها وارد می سازد.
    هدف
    هدف این مطالعه تعیین عوامل موثر در ترخیص بیماران با رضایت شخصی می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر به روش مقطعی در پاییز سال 1388 به منظور بررسی علل ترخیص بیماران با رضایت شخصی در بیمارستان شهید رجایی قزوین انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل همه بیمارانی(330 نفر) بود که در طول دوره پژوهش بیمارستان را با میل شخصی ترک کردند. جمع آوری داده ها براساس چک لیست بوده و برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSSو روش های آمار توصیفی استفاده گردید.
    نتایج
    از بین کلیه بخشهای بیمارستان، بخش تحت نظر با 3/59 درصد و بخش اورژانس با 3/23 درصد بیشترین آمار ترخیص با رضایت شخصی را داشته اند. 12 درصد از بیماران اظهار می کردند که بهبودی نسبی و کاملی در هنگام دادن رضایت برای ترخیص بدست آورده اند. زمان ترخیص اکثریت بیماران ترخیص شده با میل شخصی(76%) عصر و شب بوده است و6/38 درصد بیماران بیشترین نارسایی در رسیدگی به بیماران را مربوط به شیفت شب می دانستند. مهمترین دلیل ترخیص با رضایت شخصی بیماران به ترتیب اولویت، عبارتند از: نارضایتی از خدمات پزشکی 33 درصد، پیشنهاد پزشکان5/27 درصد و نارضایتی از امکانات و تجهیزات 7/12 درصد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، می توان گفت که ارتقاء سطح کیفیت خدمات پزشکی و امکانات درمانی می تواند محیطی خوشایند را برای بیماران فراهم نموده و درنهایت باعث افزایش رضایت بیماران و درنتیجه کاهش میزان ترخیص با میل شخصی گردد.
    کلیدواژگان: ترخیص با رضایت شخصی، بیمار، بیمارستان
|
  • Elnaz Asghari, Tahereh Khaleghdoust, Faribah Asgari, Ehsan Kazemnejad Page 1
    Introduction
    Job satisfaction is a positive feeling and attitude towards one's job.Identification of effective factors on job satisfaction is important because it plays vital role on organizational outcome and even on one's personal life.
    Objective
    It aims to determine effective factors on nurses’ job satisfaction
    Methods
    This is a cross sectional descriptive study which used War etal questionnaire on job satisfaction. Sample consisted of all nurses working in educational hospitals in Rasht. Data was analyzed by T test, ANOVA and Pearson in SPSS.
    Results
    Job satisfaction’s mean score was 54.43±10.54. Most with high job satisfaction were older than 41 years of age (29.5%), married (19.8%), annual contract employed (24.5%) and in supervising positions (75%).
    Conclusion
    Most had moderate job satisfaction (62.9%). According to study results if these nurses in attention to their age and sex were assigned to their favorite wards and also get management responsibility, would have higher job satisfaction.
    Keywords: Nurse, Job Satisfaction, Effective Factors
  • Touba Hossein Zadeh, Ezzat Paryad, Ehsan Kazemnejad, Shahla Asiri Page 8
    Introduction
    Coronary artery disease is one of the most prevalent cardiovascular diseases in developed countries. Following a healthy diet and lifestyle decline emergence of the disease complication and readmission rate due to unstable angina and myocardial infarction.Promotion of self-efficacy after a cardiovascular event is the outcome that plays a vital role in increasing rehabilitation skills to modify healthy behaviors.
    Objective
    This study aims to determine the predictors of diet self-efficacy in coronary artery disease patients.Methods and Materials: In this cross-sectional study, 195 coronary artery disease patients who referred to Dr.Heshmat clinic of educational -medical center in Rasht, through simple sampling via completing a questionnaire. Chi-square, multiple logistic regression tests were used to, analyze the relation between dependent and independent variables and predictors of diet self-efficacy were determined in coronary artery disease patients.
    Results
    Findings of this study revealed that most samples (86.2%) had desirable diet selfefficacy.There was a significant correlation between illness perception and diet self-efficacy (p<0.05). Regarding diet self-efficacy predictors, multiple logistic regression test indicated that if the other variables were fixed, per 1 unit illness perception, diet self-efficacy increase 1.05 times(p<0.0001).
    Conclusion
    According to results, illness perception was the important predictor in tendency of patients to follow cardiac diet program and patients with desired illness perception had higher confidence to control emerging changes in diet after cardiac event. Designing clinical educational programs and nursing interventions on the detection of predictors of diet selfefficacy could be effective in promotion of cardiac patients, self-efficacy in following health programs.
    Keywords: Self, efficacy, Diet Self, efficacy, Coronary Artery Disease
  • Zahra Haghdoust, Mahbobeh Safavi, Hosein Yahyavi Page 14
    Introduction
    One of the most important functions of nurses is preserving lives of clients in emergency cases, thus it is necessary that nurses be aware of triage procedure, so that upon which they can provide quick and correct nursing interventions to those injured by on time identification of needs in critical conditions.
    Objective
    This study aims to determine the effect of triage education on knowledge, attitude and practice on nurses employed in Poursina Educational and Therapeutic Emergency center in Rasht.
    Methods
    This is a semi-experimental study and data gathering tool included questionnaire (consisted of three sections of personal characteristics, determination of knowledge and attitude) and check list to assess practice. Content validity was used to determine the tool validity. Test- retest, Cronbach Alpha, inter-rater methods and simultaneous observation of two observers were used to determine scientific reliability of questionnaire and checklist respectively. Questionnaire and check list were completed by emergency nurses and researcher before instruction and two weeks after last instructional session respectively.Instructional program was presented in group by lecture and discussion method using instructional booklet and complementary equipments in three sessions each lasting for 60 minutes. Samples were selected by method of sampling based on target and 40 nurses employed in emergency center were selected. Ultimately, data analysis was performed using descriptive and analytical statistics by SPSS version 16.
    Results
    Average score of triage knowledge from 16.25 before instruction to 30.75 after instruction, average score of triage attitude from 126.75 before instruction to 154.95 after instruction, and average score of triage performance from 39.77 before instruction to 55.85 after instruction were significantly increased (P=0.0001). Other results showed a significant relation between marital status work shift and mean average of score progression in knowledge domain (P< 0.05).
    Conclusion
    Findings showed that triage instruction was effective on rate of nowledge,attitude and practice of nurses employed in emergency wards. In attention to study results and importance of triage, development of theoretical and practical instruction periods is recommended for nursing personnel.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Triage
  • Naema Khodadadi, Zahra Hosein Babaei, Leila Charmi, Salimeh Alinia, Aref Asli Page 22
    Introduction
    In case of road accidents, Iran with mortality rate of 30 in 100000 has the highest rank and is on the top of list in the world. Injured of traffic accidents are not able to return to normal condition and social activities due to phisical problem and impaired function. So it's necessary to identify risk factors.
    Objective
    The goal of this study is to determine demographic and psycho–social characteristics of those injured in driving accidents.
    Methods
    This is a descriptive study. Study participants were selected from orthopedic and traumatic units of Poursina Hospital in Rasht city. Data were collected using a questionnaire including personal and psycho–social characteristics through structured interview and questions regarding return to work or school were collected by phone six weeks later.
    Results
    Overall 88 injured people were eligible for this study and the majority were male and motorcycle driver and mostly happened in day light. Majority were younger than 30,married, employed and lived with their families. Majority (94%) had not insurance to compensate for accident damage. Most of them had no history of hospitalization and did not mention " seeing death scene or seeing one suffer". In 69.7% of cases return to work or school did not happen six weeks after accident. Mean and standard deviation of length of period taken to return to work or school in those who did so was 20.04 ±3.4 days.
    Conclusion
    According to documents obtained in this study, a considerable percent of injured consisted of young men, less experienced, motorcycle drivers, head of household and concerned about compensating financial damages and almost two-third of samples did not return to work after six weeks. In attention to study results, it is needed to notice common risk factors and take preventive measures.
    Keywords: Epidmiology, trauma, Traffic accident
  • Mehrnoosh Khoshtrash, Atefeh Ghanbari, Mohammad Reza Yeganeh, Ehsan Kazemnezhad, Parvaneh Reza Soltani Page 27
    Introduction
    Pain is a common phenomenon after all surgical operation. Acute and unrelieved pain can cause physical and mental complications, delayed recovery and prolonged hospitalization. Although using analgesia is usual to relieve pain, its complication, unavailability, necessity of taking less drug, especially analgesia, and also ineffectiveness of using analgesia alone, to relieve pain has focused today's nursing system on complementary treatments and non-pharmacological interventions such as foot reflexology.
    Objective
    This study was conducted to investigate the effect of foot reflexology on pain in cesarean section patients.
    Methods
    This clinical trial study was carried out on 62 women who referred to for cesarean section Alzahra Hospital (Rasht city). They were randomly divided into two groups of case and control. The reflexology group received a 30-minute foot massage in two sessions, with 24-hours interval. Data gathering tool included a demographic form, step-visual analogue scale and pain score form. Data were analyzed with descriptive and analytic statistic tests using SPSS version 15.
    Results
    There was no demographical difference between two groups and they were matched completely. In case group, severity of pain after first stage of foot reflexology was significantly lower than before reflexology session and also in control group respectively(p<0.001, p<0.0001). The severity of pain after second stage was significantly reduced in case group a compared with control group.
    Conclusion
    In general, foot reflexology appears to be a useful method for reducing postoperative pain.
    Keywords: Postoperative pain, Cesarean section, Palliative Care, Foot reflexology massage
  • Ali Rafeezadeh, Behnaz Rahmati, Mah Legha Karimi, Ali Asghar Bolandraftar, Mohammad Ali Yunes, Saeedeh Alambin Page 34
    Introduction
    Thalassemia is the most prevalent genetic abnormality in Iran and editerranean area. Increased incidence of Thalassemia with moderate or severe clinical symptoms could lead to decreased economic and human ability of society.
    Objectives
    The study aimed to survey pre-university and high school students’ level of knowledge on Thalassemia in Guilan.
    Methods
    In this descriptive study, a statistical society was chosen from girls and boys studying in pre- university and high school level in educational year 2007-2008. They were randomly chosen from different cities of Guilan province. Data was collected through a questionnaire on Thalassemia. Answers valued a total of 20 and were based on 0-20 numbering system and after coding, they were analyzed using SPSS software version 14.
    Results
    In this study, the overall knowledge score of most students (66%) was 9.73 on natures of Thalassemia and 24.8% of them had knowledge score less than 10 on Thalassemia transmission. On the other hand, the knowledge score of statistical society was very low on clinical symptoms of Thalassemia, as 74.3% of students received a score of 8.58 but their knowledge was higher on prevention of Thalassemia and only 28.4% obtained a score less than 10. The overall average of students’ knowledge was calculated 11.07 from 20 on Thalassemia disorder.
    Conclusion
    The obtained results showed that the knowledge level of Guilan province high school students about Thalassemia disorder was low (11.07 from 20) and this is very undesirable for Guillan province that has high incidence of Thalassemia.
    Keywords: Thalassemia, Knowledge level, Prevention
  • Ali Tabaei, Hayedeh Mahmoudi, Mozhgan Baghaei, Ehsan Kazemnejad Page 40
    Introduction
    Insufficient depression treatment follow-up is the major cause of disease recurrence and decreased function of patients and is a recent challenge of health management.
    Objective
    This study aims to determine the relationship between knowledge and attitude of families with major depression regarding treatment follow up.
    Methods
    This descriptive-cross sectional study was conducted on 150 families who had the inclusion criteria were chosen through convenience sampling method from outpatient clinic of Shafa Psychiatric Hospital. Data were collected by self reported method through a three part questionnaire which included demographic, knowledge and attitude of families regarding depression treatment follow up. Data were analyzed by statistics tests using SPSS software version 16.5.
    Results
    Findings revealed that majority of samples (56%) had good knowledge with significant relationship with age (p< 0.004) and educational level (p<0.002). Attitude of majority of samples (84.7%) also was positive that showed significant relation only with educational level (p<0.004). Finally despite the fact that the majority (86.9) had good knowledge and attitude regarding treatment follow up, but there was no significant relation between knowledge and attitude of families and treatment follow up.
    Conclusion
    This research indicated no significant relationship between the two major variables. Thus more studies are needed with larger sample size or even standard scales of surveying knowledge and attitude regarding treatment follow up.
    Keywords: Attitude, Knowledge, Depression, Family
  • Shaghayegh Vahdat, Somayeh Hesam, Fardin Mehrabian Page 47
    Introduction
    Since hospital is responsible for patients’ health referring to them, and the quality of hospital services is evaluated according to patients’ needs and satisfaction,evaluation according to patients’ point of views and their satisfaction of the hospital services has become more and more popular due to hospital competition for more patient receptions. It can be said that one of the intricate difficulties due to lack of patients’ satisfaction is discharge by own desire consequently, this will cause stagnation and unsuitable financial conditions and loses which can not be compensated.
    Objective
    This study aims to determine effective factors on patient discharge with ownagreement.
    Methods
    This is a cross sectional study conducted in fall of 2009 in order to survey causes of patient discharge with their own desire in Ghazvin Shahid Rajaei. The study sample consisted of all 330 patients who were released upon their own desire. A check list was used to gather data and SPSS software and descriptive statistical methods were used for data analysis.
    Results
    Among all hospital wards, C.C.U. with 59.3 percent and Emergency with 23.3 percent had the highest discharge with own desire. Twelve percent of the patients declared that they had a relatively complete recovery in time of releasing from hospital. The discharge with own agreement of most patients (76%) was in evening or night. From the viewpoint of the patients, the most important reasons in the matter of releasing with their own desire are as follows: Lack of satisfaction with hospital services (33%) Doctors’ purpose (27.5%) Lack of satisfaction with hospital equipments (12.7%)
    Conclusion
    Results indicated most important reasons are prioritized as lack of satisfaction with the doctor, doctors referring patients to private sectors and lack of proper equipments in the hospital. It can be said that the hospital managers’ effort to obtain patients satisfaction, can provide the bases for rising the standards and qualities of hospital services and with the accompanying therapeutic personnel improve the quality of the services.
    Keywords: Patient discharge with own desire, Patient, Hospital