فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش حقوق عمومی
سال دوازدهم شماره 29 (تابستان 1389)

  • بهای روی جلد: 9,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • امیر ایروانیان صفحات 1-24
    جایگاه آسیب پذیر قربانیان جنسی به عنوان اشخاصی که بدون داشتن رضایت واقعی و میل باطنی، تحت ارتکاب یک رفتار آسیب زا با انگیزه های جنسی قرار گرفته و به دنبال آن متحمل برخی آسیب های جسمی روانی گردیده اند، ایشان را در معرض بازآسیب دیدگی به معنای ورود بعدی طیف گسترده ای از صدمه های جسمی و لطمه های روحی عاطفی پس از وقوع رفتار آسیب زا قرار می دهد.
    منشاء این گونه آسیب ها را می توان در بستر نگرش غیرحمایتی و در برخی موارد، نگرش منفی اجتماع و همچنین در چهارچوب سیاست های نادرست پاسخ دهی نظام عدالت کیفری در قبال قربانیان جنسی ملاحظه نمود.
    نفی و انکار آسیب دیدگی، رهاسازی قربانی، پنهان سازی رفتار آسیب زا و در نهایت کژروانگاری شخص آسیب دیده، از جمله محورهای ایجاد آسیب نسبت به قربانیان جنسی در سطح اجتماع به شمار می روند.
    نبود واکنش در قبال برخی از رفتارهای جنسی آسیب زا، اتخاذ سیاست سرکوب گرایانه در برابر دسته های معینی از اشخاص آسیب دیده (مجرم قلمداد نمودن قربانی جنسی) و در نهایت اعمال سیاست پاسخ دهی غیرحمایتی و غیراختصاصی مرتبط با قربانیانی که با وجود پذیرش بزه دیدگی آنها، نیازها و مشکلات ویژه ایشان در فرایند دادرسی کیفری لحاظ نمی گردد نیز مهمترین بسترهای بازآسیب دیدگی قربانیان جنسی در سطح نظام عدالت کیفری است.
  • محمود باقری، حمید قنبری صفحات 25-64
    این مقاله به بررسی یکی از مهمترین مشکلاتی می پردازد که بازارهای مالی و بازارهای اوراق بهادار در عصر حاضر با آن روبه رو هستند. لیبرالیسم و آزادسازی بازارهای مالی موجب آن شده است که حرکت سرمایه از بازارهای یک کشور به کشور دیگر به سادگی انجام پذیرد. این امر به نوبه خود موجب آن گشته است که بازارهای سرمایه هر کشور نسبت به اتفاقاتی که در کشور دیگر رخ می دهد حساسیت و آسیب پذیری بیشتری داشته باشند. بحران مالی اخیر کشورهای غربی که دامنه و آثار آن طی زمان اندکی به کشورهای دیگر نیز سرایت نموده است، شاهدی بر این و ابستگی و یکپارچگی بازارهای سرمایه است. بدین سبب نیاز به یک سری راهکارهای قانونی و مقرراتی برای همسان سازی و تنظیم و کنترل رفتارهای بازیگران بازارهای بین المللی سرمایه احساس می شود. در این باره راهکارهای گوناگونی پیشنهاد شده است. از یکسان سازی مقررات مربوط به اوراق بهادار گرفته تا همسان سازی آنها یا شناسایی متقابل این مقررات در کشورهای گوناگون یا ایجاد نهادهایی با صلاحیت جهانی برای وضع مقررات در این زمینه. مقاله حاضر به بررسی راهکارهایی گوناگون می پردازد که در این خصوص پیشنهاد شده است و در این میان بر نقش دوگانگی حقوق خصوصی و حقوق عمومی و منطق متفاوتی را تاکید می نماید که بر هر عرصه حکومت می نماید.
  • علی تقی زاده، سید احمد موسوی صفحات 65-86
    نهاد مهریه از مختصات نظام حقوقی اسلام است و در سایر سیستم های حقوقی، مانند ندارد. در عقد نکاح مرد مکلف است تا مالی را به زن تملیک نموده یا آن را مثابه یک تعهد مالی بر عهده گیرد. این تعهد مالی مانند سایر دیون، می تواند از جانب شخص ثالثی تضمین گردد. ضمان از پرداخت مهر مشمول قواعد عمومی عقد ضمان است؛ ولی نظر به جنبه عاطفی رابطه طرفین نکاح و تاثیر مهر و تضمین آن بر بنیان خانواده موضوعاتی مطرح می گردد که نمی توان و نباید برای حل آن به قواعد منطقی روی آورد. در این مقاله برآنیم تا ضمن مطالعه مبانی و نظریات پیرامون تکلیف مرد به پرداخت مهریه، رژیم حقوقی حاکم بر ضمانت از پرداخت مهریه را مطالعه نماییم.
    کلیدواژگان: مهریه، ضمان، ضمانت، تضمین، پرداخت، خانواده
  • محمدحسین رمضانی قوام آبادی صفحات 87-114
    اصل مشارکت یکی از اصول کلیدی حقوق بین الملل محیط زیست محسوب می شود و نقشی مهم در مردم سالاری مشارکتی در این حوزه بازی می کند. یکی از راه حل های جبران کاستی های حقوق بین الملل به ویژه مربوط به مشارکت همه بازیگران چون شهروندان و سازمان های غیردولتی است. اعلامیه ریو و دستور کار 21 و کنوانسیون آرهوس بیش از دیگر اسناد بر مردم سالاری مشارکتی و تحکیم نقش گروه های عمده اجتماعی در تحقق اهداف، سیاست ها و روش های اجرایی در مورد محیط زیست تاکید دارند. تحقق این اصل نیازمند وجود مؤلفه هایی چون حق دسترسی به اطلاعات زیست محیطی، مشارکت عموم در فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری و دسترسی و توسل به مراجع اداری و قضایی است که در این تحقیق ضمن بررسی نقش حیاتی این اصل در حقوق بین الملل محیط زیست به تجزیه و تحلیل مؤلفه های مذکور خواهیم پرداخت.
  • آرامش شهبازی صفحات 115-160
    بی تردید نمی توان تکثر روبه تزاید مراجع و نهادهای قضایی را در سیستم قضایی بین المللی انکار کرد، چرا متعاقب تنوع در موضوعات و تابعان حقوق بین الملل، بدیهی جلوه می نمایند. با این حال می توان به ارائه الگوهایی پرداخت که بتواند وحدت لازم برای تداوم بقاء سیستم قضایی بین المللی را حفظ کرده و به تقویت بیشتر آن بیانجامند. ارائه چنین الگوهایی، به مواضع متعدد و متنوعی در میان حقوقدانان بین المللی انجامیده است. برخی تنوع و تکثر را به نفع سیستم و در جهت تقویت تصمیمات قضایی و دسته ای در راستای تکثر و تضعیف وحدت در کل سیستم بین المللی تلقی می کنند. کمیسیون حقوق بین الملل نیز در گزارش نهایی خود در این زمینه، ضمن پذیرش چندپارگی در میان نهادهای بین المللی، تنها به بررسی تفصیلی در حوزه تکثر هنجارهای حقوقی بسنده کرد. این خود، بستری مناسب را برای حقوقدانان بین المللی در ارائه رویکردهایی نظری در خصوص سلسله مراتبی در میان نهادهای قضایی بین المللی یا ارئه راهکارهایی دیگر در جهت حفظ «انسجام سیستم بین المللی» و «حاکمیت قانون» در سیستم قضایی بین المللی فراهم می سازد. در این مقاله خواهیم کوشید به بررسی متغیرهای ذیربط و تامل در آنها بپردازیم.
    کلیدواژگان: تکثر، وحدت، سیستم قضایی بین المللی، دیوان بین المللی دادگستری، منشور ملل متحد
  • فیصل عامری صفحات 161-198
    در این مقاله ضمن تعریف حقوق بین الملل انرژی تلاش ها و تدابیری که برای ایجاد یک نظام حقوقی برای انرژی در سطح منطقه ای و بین المللی به عمل آمده، بررسی شده است. اگرچه، غرض از این مساعی و تدابیر، برقراری توازن و تعادل میان منافع سرمایه گذاران خارجی و کشورهای میزبان و سرمایه پذیر کم توسعه یافته عنوان شده است، ولی همان گونه که در این مقاله نشان داده شده است، هدف اصلی و غائی، به تبعیت از اصول سازمان جهانی تجارت، تامین و تحکیم منافع سرمایه گذاران خارجی به قیمت تضعیف حاکمیت ملی کشورهای سرمایه پذیر است. ماهیت حقوقی قراردادهای نفت و گاز و تلاش هایی که در سطح بین المللی برای تعدیل و تغییر شرایط مندرج در آنها به سود سرمایه گذار خارجی مبذول گردیده، از مصادیق مساعی مذکور است که در بخش اول این مقاله مطالعه و بررسی گردیده است.
    در عین حال، وجود بوروکراسی، نبود مدیریت کارآمد بر عملیات اکتشاف، تولید و بهره برداری از منابع نفتی و نیاز به سرمایه مالی و تکنولوژی در کشورهای سرمایه پذیر و راهکارهایی که برای رفع این موانع و مشکلات می توانند کارساز باشند، از دیگر مسائل مهمی است که بررسی آنها بخش های دوم و سوم مقاله را تشکیل می دهند.
  • محسن عبداللهی، سعیده معرفی صفحات 199-224
    اصل مسئولیت مشترک اما متفاوت یکی از اصول حقوق بین الملل محیط زیست می باشدکه از مفهوم میراث مشترک بشریت نشات گرفته است و بر مسئولیت مشترک کشورها برای حفاظت از محیط زیست و در عین حال تعهدات متفاوت آنها با در نظر گرفتن شرایط و اوضاع و احوال متفاوت و خاص کشورها در ایجاد مشکلات زیست محیطی و توانایی هایی فنی و اقتصادی شان برای برطرف کردن مشکلات زیست محیطی تاکید دارد. این اصل در بسیاری از اسناد بین المللی و توافقات سازمان تجارت جهانی به کار رفته است. اگر چه هنوز تبدیل به یک قاعده عرفی بین المللی نشده است اما نقش مهم و کلیدی آن در توسعه و اجرای حقوق بین الملل محیط زیست از طریق منصفانه کردن تعهدات معاهداتی و کمک به توسعه پایدار کشورهای در حال توسعه، قابل توجه است.
    کلیدواژگان: اصل مسئولیت مشترک اما متفاوت، حقوق بین الملل محیط زیست، توسعه پایدار، کشورهای در حال توسعه، کشورهای توسعه یافته
  • حمیدرضا علومی یزدی، بابک بابازاده صفحات 225-270
    تفسیر قرارداد به عنوان یکی از موضوعات مهم حقوق قراردادها در شعبه حقوق خصوصی، در نظام های حقوقی مختلف همواره اهمیت خاصی دارد. اهمیت این موضوع در زمینه اجرای تعهدات قراردادی، بر همگان آشکار است. با تحقیق در نظام های حقوقی همانند انگلستان و فرانسه، مشخص می شود که نظام تقنینی و قضایی همواره در جهت وضع و تکمیل قوانین مربوط به تفسیر قرارداد گام های جدیدی برداشته و از موانع عملی اجرای قراردادها در روابط خصوصی اشخاص کاسته است. بررسی این موضوع در حقوق ایران و نگرش به قوانین، به خصوص قوانین مدنی، بیان کننده آن است که بحث مربوط به تفسیر قرارداد از منظر واضعان دور مانده و صرفا به ذکر مصادیقی پراکنده در ضمن بحث در مورد متون قراردادی بسنده شده است. در این نوشتار، سعی بر آن است که با تبیین موضوع و تطبیق قواعد و اصول تفسیری نظام های حقوقی با مصادیق پراکنده در متون قانونی، فصلی منسجم و منضبط در باب تفسیر قراردادها تنظیم گردد تا علاوه بر رفع خلا موجود در این زمینه، با رفع ابهام از قراردادها به اجرای تعهدات ناشی از آن نیز کمکی شده باشد.
    کلیدواژگان: تفسیر قراداد، قواعد و اصول تفسیری، توصیف قرارداد، تعدیل قرارداد، تکمیل قرارداد، تغییر قرارداد، اثبات قرارداد، مکتب اصالت فردی، مکتب اصالت اجتماعی، اراده ظاهری، اراده باطنی، طبیعت قرارداد، قانون، عرف، انصاف، حسن نیت
  • محمدباقر قربان وند صفحات 271-300
    قرارداد به منزله یک ماهیت اعتباری مانند هر موجود بعد زمان و مکان است دارد. تعیین زمان و مکان انعقاد قرارداد آثاری متفاوتی به دنبال دارد. مکان انعقاد عقد براساس زمان تشکیل آن تعیین می شود. زمانی که قرارداد در یک مجلس منعقد می شود؛ یعنی ایجاب کننده و قبول کننده در یک مجلس، قرارداد را منعقد می کنند مشکلی در تعیین زمان و مکان قرارداد وجود نخواهد داشت. مشکل و مباحث حقوقی متعدد زمانی مطرح می شوند که طرفین قرارداد از لحاظ زمانی و مکانی از یکدیگر فاصله دارند.
    تشکیل قرارداد در تجارت الکترونیکی به طور عموم میان اشخاصی صورت می گیرد که از لحاظ مکانی و زمانی از یکدیگر فاصله دارند و بنابراین، تعیین زمان و مکان تشکیل عقد در تجارت الکترونیکی نیز اهمیت دارد. در این نوشته سعی شده است روش های مختلف تعیین زمان و مکان تشکیل قرارداد بررسی شود و بهترین روش برای تعیین مکان و زمان تشکیل قراردادهای الکترونیکی پیشنهاد و تبیین گردد.
  • مجید قربانی، عباس باقری صفحات 301-326
    اعتماد عمومی به عادلانه بودن بازارهای اوراق بهادار کارایی و نقدشوندگی آنها را افزایش می دهد. دستکاری بازار اوراق بهادار انسجام آن را از بین می برد و سبب کاهش اعتماد عمومی به سلامت بازار می شود. دستکاری بازار موجب تغییر غیرواقعی و صوری قیمت ها و ایجاد ظاهری گمراه کننده از روند فعالیت بازار می گردد.
    برای حمایت از سرمایه گذاران بازار سرمایه نظام های حقوقی به طور عمده دستکاری بازار اوراق بهادار را منع و برای آن مجازات تعیین کرده اند.
    عناصر تشکیل دهنده جرم دستکاری بازار و مجازات های مقرر برای آن در نظام های حقوقی مختلف متفاوت است، در حقوق ایران دستکاری بازار اوراق بهادار با تصویب قانون بازار اوراق بهادار در 1384 و به موجب ماده 46 این قانون جرم قلمداد شد و برای آن مجازات تعیین گردید.
    کلیدواژگان: جرایم اقتصادی، بازار اوراق بهادار، دستکاری بازار اوراق بهادار، قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران
  • غلامحسن کوشکی صفحات 327-350
    با احراز وقوع جرم، دادستان به عنوان مقام تعقیب باید تصمیم خود را در مورد تعقیب دعوای عمومی اتخاذ کند. در این خصوص دو روش موسوم به «قانونی بودن تعقیب» و «مقتضی بودن تعقیب» وجود دارد. براساس سیاست کیفری و با توجه به اوضاع و احوال و وضعیت بزهکاری و به طور کلی فرهنگ عمومی جامعه، دولت ها میان این دو روش، یکی یا هر دو را انتخاب می کنند. جایگزین های تعقیب دعوای عمومی یکی از جلوه های بارز اصل مقتضی بودن تعقیب دعوای عمومی با هدف تضمین حقوق بزه دیده و اصلاح فرد است. با توجه به شباهت ساختاری و سازمانی بین نظام دادرسی کیفری فرانسه و ایران و تحولات صورت گرفته در این بخش، در این مقاله جایگزین های تعقیب دعوای عمومی در دو کشور بحث و بررسی می گردد.
    کلیدواژگان: دادستان، قانونی بودن تعقیب، مقتضی بودن تعقیب، جایگزین های تعقیب دعوای عمومی، سیاست کیفری، میانجی گری کیفری
  • علی اکبر گرجی ازندریانی صفحات 351-386
    هدف حقوق اداری این است تا به نام منفعت عمومی، اعمال صلاحیت های فوق العاده به وسیله مقامات عمومی را تنظیم و تضمین نماید. نقش دادرسی اداری در تنظیم و تضمین کارکرد بهینه قوای عمومی بی بدیل است. بر اساس این در اهمیت راهبردی مقررات مربوط به آیین دادرسی اداری نمی توان تردید داشت.
    لایحه آیین دادرسی دیوان عدالت اداری پس از سال ها انتظار، در جلسه علنی روز یکشنبه دهم آذرماه 1387 مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد تا بدین ترتیب به صورت رسمی در دستور کار مجلس و کمیسیون های تخصصی مربوطه قرار گیرد.
    گرچه، تنظیم لایحه آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و تقدیم دیرهنگام آن به مجلس شورای اسلامی می تواند گامی مهم در تقویت پایه های حاکمیت قانون و رهانیدن فرشته عدالت اداری از چنگال خودسری های احتمالی تلقی شود، اما مقررات پیش بینی شده در این آیین نامه چندان امیدوارکننده به نظر نمی رسد. روشن است که در صورت انطباق نداشتن مقررات لایحه آیین دادرسی دیوان عدالت اداری با شاخصه های دادرسی منصفانه و تحول گرایی، فایده کلی، کارآمدی و مشروعیت آن می تواند با تردیدهایی روبه رو شود.
  • پژمان محمدی صفحات 387-416
    سوگند به عنوان یکی از ادله قانونی احصاء شده در قانون مدنی و قانون آئین دادرسی مدنی، علاوه بر همه قیودی که از شخصیت طرفین دعوا نشات می گیرد و رعایت آنها کاهش کارایی سوگند را به دنبال دارد، با محدودیت های موضوعی فراوانی روبه روست. بخشی از این شرایط از ویژگی های خود سوگند به عنوان دلیل معنوی، پایانی و تنها اثبات ادعا، سرچشمه می گیرد. سوگند دلیلی تشریفاتی، تنها و مخصوص طرفین است که فقط طرف دعوای معتقد به خداوند امکان اتیان آن را دارد. قائم به شخص بودن و انتساب عمل موضوع سوگند، مباحث جالب و پیچیده ای را به وجود می آورد. علاوه بر این با بررسی دعاویی که سوگند در آنها قابل استفاده است، می توان نتیجه گرفت که به رغم تغییرات قانونی هنوز در اصل، سوگند در دعاوی ای کاربرد دارد که شهادت شهود می تواند آنها را اثبات کند و چنین دعاوی ای در مقایسه با دعاوی قابل اثبات با سوگند کم نیستند. برخی از دعاوی نیز به دلیل ضرورت اثبات آنها با دلایل خاص به وسیله شهادت شهود و سوگند اثبات نمی شوند و شناخت آنها اهمیت عمده ای دارد.
  • حجت الله منصوری، عباس میرشکاری صفحات 417-442
    برای بررسی نهادهای حقوقی از جهت علم یا جهل افراد، علم حقوق را به دو مرحله ثبوت و اثبات تقسیم می کنند. ثبوت حوزه واقع است؛ حوزه ای که صرف نظر از علم و جهل افراد وجود دارد و تاثیرگذار است و اثبات تلاش به منظور کسب علم نسبت به عالم ثبوت است. یکی از پرسش های اصلی فلسفه علم حقوق پرداختن به موضوع مذکور است. در مقاله ای که در پیش رو دارید، به بررسی حوزه ثبوت در حقوق اسلام می پردازیم: این نهاد را می شناسیم و وجود مستقل آن را از عالم اثبات نشان می دهیم.
    کلیدواژگان: ثبوت، اثبات، دلیل، تقاص، تعهد طبیعی، اشتراک احکام
  • محمدرضا ویژه صفحات 443-480
    حق مالکیت، از مهم ترین حقوق بنیادی به شمار می رود. با توجه به این جایگاه و توجه ویژه فقه اسلامی به آن، تحلیل ژرف و مقایسه آن با دیگر نظام های حقوقی ضروری است. بی شک در حقوق موضوعه، نخستین تجلی تضمین و حمایت از حق مالکیت را در قوانین اساسی می توان یافت. در این میان، مراجع صیانت از قانون اساسی به منزله مهم ترین ضامن مالکیت نقشی کلیدی می یابند. حمایت مستمر و نیرومند شورای نگهبان از مالکیت و راهکارهای بدیع شورای قانون اساسی فرانسه در تضمین این حق، از مقوله هایی است که آشنایی با آنها می تواند در ارتقا و جهت دهی به حمایت از این حق به کار آید.
    البته، باید توجه داشت که مفهوم مالکیت در دو نظام حقوقی یکسان نیست و این مفهوم در حقوق فرانسه و فرهنگ شورای قانون اساسی به منزله حق شخصی و در فقه اسلامی و به تبع آن، شورای نگهبان به عنوان موقعیت حقوقی در نظر گرفته می شود. با این حال، به نظر می رسد که هر دو مرجع صیانت از قانون اساسی در حمایت مؤثر از مالکیت، از خط مشی مشترکی تبعیت کنند. بی گمان تفاوت هایی نیز وجود دارد و در این حوزه مشکلاتی پدید می آید. در حالی که شورای قانون اساسی، علاوه بر ارتقای کیفی حمایت خویش، به تدریج مصادیق مالکیت را نیز گسترش می دهد، چنین تحولی در تفسیر شورای نگهبان دیده نمی شود. در حوزه محدودیت های مالکیت، هنوز به دشواری می توان معیارهای عینی مشخصی را شناسایی نمود.
    بنابراین، پرسش بنیادی تحقیق حاضر این خواهد بود: آیا حمایت مراجع صیانت از قانون اساسی از مالکیت کافی است و در صورت بی کفایتی چه راهکارهایی برای تکمیل آن وجود دارد؟ برای ارائه پاسخ و ارزیابی مناسب، تحلیل مبانی نظری مالکیت در دو نظام حقوقی و نیز قوانین اساسی آنها در کنار گستره و کیفیت اعمال آن به وسیله مراجع صیانت از قانون اساسی اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: مال، قانون اساسی، شورای نگهبان، شورای قانون اساسی، قواعد اسلامی
|
  • Amir Iravanian Pages 1-24
    The unprotective and in some cases negative approach taken by societies in regards to sexual victims along with some other wrong measures taken by judiciary system cause the condition of these victims to deteriorate.Negation of injuries done to victims, neglecting them along with covering up the crime and even labeling the victims as pervert are among the most important factors which make them vulnerable.In the policy making level the following factors in revictimity can be mentioned:Lack of legal reaction on the part of the criminal justice system, taking a suppressive stance with regard to some groups of victims (considering victims as offenders) and finally taking an unprotective and unexclusive stance towards those victims who are recognized as sexual victims by not taking into account their problems during the criminal procedure.
  • Dr. Mahmood Bagehri, Hamid Ghanbari Pages 25-64
    The paper deals with one of the most difficult challenging issues surrounding the internationalization of the securities markets. As much as technological advances and liberalization of securities markets have contributed to the formation of global securities markets، this internationalization has posed serious challenges in terms of regulatory control and supervision of the markets by governments. The international markets seem to be out of control as the power of the government in the face of these developments is limited. The solution could be either to set up an international regulatory body or to harmonies national securities regulation as there is no prospect of a unilateral approach. The recent incidents in global capital markets، indicate the interconnection between securities markets around the world. As harmonization of the securities laws which are public law is not viable، therefore the move should be towards minimum standard and mutual recognition.
  • Dr. Ali Taghizadeh, Seyed Ahmad Moosavi Pages 65-86
    Dowry is a characteristic of Islam legal system and has no similarity in other legal systems. In marriage the man is obligated to finance the acquisition to the woman as it has, or undertake it as an obligation. It can be guaranteed by a third party, like other debts. ZEMAN of paying the dowry subjects to general rules of AGHDE ZEMAN, but considering the emotional aspects of the relationship between two parties of marriage and the effect of dowry and its guarantee over the foundation of family raised issues that cannot and should not be resolved by the help of logical rules. In this paper, we intend to study the principles and theories about man’s obligation to pay dowry, and also to study the legal system governing the warrantee of dowry payment.
  • Dr. Mohammadhoseyn Ramazanghavamabadi Pages 87-114
    The Participation principle is considered as one of the key features of international environmental law. It plays an important role in participatory democracy in this field. One of the solutions for redressing international law failures is the participation of all actors including citizens and NGOs.The Rio Declaration, the Aarhus Convention, the Agenda 21 and other documents on participatory democracy emphasize on the role of major groups in the realization of social objectives, policies and administrative mechanisms. The realization of this principle requires some components such as the right of access to environmental information, public participation in decision- making, access to administrative and judicial authorities. This article studies the vital role of this principle in international environmental law as well as the analysis of the above components.
  • Dr. Aramesh Shahbazi Pages 115-160
    There has been increasing concern in the international law profession about the fragmentation of international law. Although the international legal system has always developed in a fragmented way, the expansion of international law in new areas has created problems of coherence between its different branches, institutions and norm-systems. Normative conflicts and tensions between specialized regimes have emerged between general international law and its specialized branches (trade law, criminal law, human rights law, environmental law etc.). In this article we will analysis the fragmentation of international judicial system and the ways of resolving the possible contradictions. To do so, we will first consider the possibility of a uniform international judicial system and then a fragmented (pluralistic) judicial system.
  • Dr. Feisal Ameri Pages 161-198
    In this paper the definition of Energy International Law; moreover the efforts and policies to create a legal system for energy in the regional and international level have been investigated.However, the intention of these efforts and measures was known to establish balance between the interest of foreign investors and host countries and less developed investment receipt, but as this paper has shown the original and ultimate goal, to comply with W.T.O principles, was strengthening and supplying the interests of investors instead of weakening the sovereignty of investment receptive countries. Legal nature of oil and gas contracts and attempts at international level to adjust and to change their terms foreign investors has been paid, the efforts in which the first part of this paper has been studying. However, despite the bureaucracy, lack of efficient management of exploration operations, production and exploitation of oil sources and the need for financial capital and technology of investment receptive and the ways to overcome obstacles and problems can be worked. The other important issues that review their second and third parts from the article.
  • Dr. Mohsen Abdollahi, Saeide Moarefi Pages 199-224
    The principle of common but differentiated responsibility is one of the principles of the international environmental law which has evolved from the notion of Common Heritage of mankind. This principle while emphasizing on Common responsibility of States for the protection of Environment stresses on their differentiated responsibilities or commitments. These responsibilities or commitments are defined with regard to Special and different circumstances of each and every state giving rise to environmental problems and the technical and economic capabilities of states for addressing these problems. This principle is recognized in many international document and W.T.O agreements. It has not been characterized as a customary international rule but has an important role to play in development and application of international environmental law by balancing conventional commitments and assistance to the sustainable development of application and assistance to the sustainable development of developing countries.
  • Dr. Hamidreza Olomiyazdi, Babak Babazade Pages 225-270
    Interpretation of contract as an important topic in the contract law in private law branch has a particular importance in different legal systems. The importance of this fact is clear to everyone in terms of implementation of contractual obligations. Investigating the legal systems of France and England, shows that the legislative and the judicial system ever imposed in order to interpret and complete the relevant laws and reduced the practical obstacles of implementation of laws in people's private relations. Studying this issue in Iran's laws and attitudes to the laws, especially the civil laws, represents the discussion of contract interpretation was left from legislator's view and just sufficed some scattered examples mentioned about contractual texts. This article attempts to explain the issue and comprising interpretative rules and principles of legal systems with scattered examples in legal texts, et up a coherent and disciplined chapter about the interpretation of contracts not only to remove the present default, but also to disambiguate from contracts help the implement of its obligations.
  • Dr. Mohammadbagher Ghorbanvand Pages 271-300
    Contract as a abstract nature, like any other existence, has time and place dimension. Determining the time and the place of contract conclusion has different consequences behind. The place of contract formation will determine upon the time it exist. There will be no problem in determining the time and the place of contact when a contract concludes in person, as the offeror and acceptor are present. The legal problems and issues pose when the parties to the contract are far both in place and time. Formation of contract in Electronic-Trade generally takes place between persons who are far apart in time and place. Therefore, time and place determination is important too. So in this writing it has been tried to examine the several ways of determining the time and the place of contract conclusion, and propose the best way for designation of time and place in formation of Electronic – contracts.
  • Dr. Majid Ghorbani, Abbas Bagheri Pages 301-326
    Public confidence in the fairness of stock markets increases their efficiency and liquidity. Manipulating stock market destroys its coherence and decreases public confidence about the authenticity of the market. Manipulation of market leads to false and nominal prices and creates misleading appearance of market activity trend.To support the capital market investors, legal systems principally banned manipulation of stock market and have set penalty.Elements of market manipulation crime and prescribed penalties are different in different legal systems with the approval of stock market law in 2005 and according to Article 46 of this law, manipulation of stock market was considered a crime and its punishment was determined.
  • Dr. Qolamhassan Koshki Pages 327-350
    When a crime is committed a prosecutor, as agent of prosecution of crime, should decide about the prosecution. There are two ways regarding prosecution; principle opportunity, legal prosecution process. Each country recognizes one of this ways with respect to its penal policy, circumstances of crime and generally culture of society. Alternative of prosecution arising from principle opportunity which is aimed ascertaining victim’s rights and rehabilitation of offenders. Because of existing similarities between criminal procedure of Iran and France, evolution of alternative of prosecution will be discussed in this article.
  • Dr. Aliakbar Gorji Azandariani Pages 351-386
    Administrative law's objective is to settle on behalf of the public interest, the actions of public authorities. To this end, the rules of administrative procedure play a prominent and strategic role.After an unacceptable delay, the Judiciary and the Executive have finally submitted the "“the draft law of the proceedings before the Administrative Court of Justice” at the Iranian Parliament.It is true that the legalization of the administrative procedure is in itself a major step towards the establishment or strengthening the rule of law, the provisions inserted in the bill are not very convincing.“The draft law of the proceedings before the Administrative Court of Justice” sticks to a simple coding and does not reform. Moreover, it ignores, in some cases the rules of a fair trial. For this reason, legitimacy and effectiveness of this law may be questioned.In the lack of precious and update regulation, administrative procedure can’t satisfy its supervision task.
  • Dr. Pedjman Mohamadi Pages 387-416
    In addition to the limitations resulting from the personality of parties to a civil claim which reduces its effective working, oath, as legal evidence listed in civil Act and in civil procedure Act, suffers from certain objectـrelated constraints. Some of these constraints lie in the nature of the oath as a abstract last resort evidence. Oath as an only formal evidence is peculiar to the believers in God who can take it in a legal action. This peculiarity and the possibility of attribution generate interesting issues. More over, an examination of cases in which oath is taken, shows that, notwithstanding recent legal reform, oath can yet be taken only in a civil action which is open to prove by witness and such sort of actions are many, certain actions, too, can only be proved, using particular evidence, other than oath and witness, listed in statutes and hence it is important to know them.
  • Hujatollah Mansouri, Abas Mirshekari Pages 417-442
    To check the legal institutions from the knowledge or ignorance of people, law is devided into 2 phases: reality and demonstration, the former is the real area(noumenon); the area that exists is effective regardless the awareness or ignorance of people and demonstrating the attempt in order to be aware of prove realm(phenoumenon). One of the major questions of the philosophy of law is to address this issue. In this article, we investigate the prove area in Islamic law: we will know this institution and identify its independent existence from the world of demonstration.
  • Dr. Mohammadreza Vidjeh Pages 443-480
    Property right is one of the most remarkable fundamental rights. Based on its importance and the very special consideration that Shiiee jurisprudence makes to it, it is vital to analyze it in depth and compare it with the other legal systems. Unquestionably, in modern law, the first manifestation of guarantee and support of property right are found in constitutional law. At this juncture, the constitutional jurisdictions get the key role as the most important property guarantee. The Guardian Council’s permanent and powerful support of property and the new solutions of French Constitutional Council in order to guarantee this right are of the concerns which can be used to expand and guide the support towards it. It must be noted that the property sense, in two legal systems, is not the same: it is considered as subjective right in French law and the decisions of Constitutional council, and in Shiite jurisprudence, according to Guardian Council, it is considered as legal situation. However, it seems that both preserving references of constitutional jurisdictions follow a common approach to support property effectively. Undoubtedly, there are some problems and difficulties in this field. For example, in the field of property limitations, we hardly find ocular standards. Accordingly, the basic question of this research: Is it enough to preserve references of constitutional jurisdictions’ support in favor of property? And, in case of incapability, which solutions can complete it? In order to provide an answer and a suitable analysis, it is unavoidable to analyze the theoretical principles of property in two legal systems as well as their constitutional jurisdictions and the range and the quality of preserving references of constitutional jurisdictions performance.