فهرست مطالب

دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال بیست و چهارم شماره 2 (پیاپی 67، تابستان 1390)

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال بیست و چهارم شماره 2 (پیاپی 67، تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه مشهدی عباس، سمانه مجرد، زهرا یادگاری، بهاره شریفی صفحه 69
    زمینه و هدف
    در دهه گذشته مطالعات متعددی جداسازی جمعیت سلول بنیادی را از منابع مختلف دندانی گزارش کرده اند، در حالیکه هنوز ماهیت مزانشیمی آنها مورد بحث است. هدف از مطالعه حاضر، جداسازی سلول بنیادی از پالپ و فولیکول دندان بالغ انسان و تعیین ماهیت مزانشیمی آنها قبل از تمایز بر اساس معیارهایISCT (انجمن بین المللی سلول درمانی) بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، از دندان مولر سوم افراد بالغ 25- 18 سال که به دلایل پروفیلاکتیک یا ارتودونسی کشیده شدند، استفاده شد. دندان و فولیکول دندانی پس از کشیده شدن در دمای 4 درجه سانتیگراد در محیط RPMI 1640 حاوی آنتی بیوتیک نگهداری می شدند. پالپ و فولیکول دندان در شرایط کاملا استریل تهیه و پس از لیز با mg/ml 4 محلول کلاژناز تیپ I و دیسپاز با نسبت 1:1، سلول ها در محیط MEM-α کشت داده شدند. سلول ها در پاساژ سوم با روش فلوسایتومتری از نظر بیان آنتی ژن سطحی CD34، CD45، CD73، CD90،CD105 ارزیابی شدند.
    یافته ها
    مشاهده شد که بافت پالپ و فولیکول دندان به شکل واحدهای کلونی که غالبا حاوی جمعیتی از سلول های شبه فیبروبلاست بود، رشد کردند. نتایج آنالیز فلوسایتومتری به دست آمده از نمونه ها با درجه بالایی نسبت به مارکر های سلول بنیادی مزانشیمی CD73، CD90 و CD105 واکنش مثبت و نسبت به مارکر های CD34 و CD45 که از مارکر های هماتوپویتیک هستند، واکنش منفی نشان دادند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نشان داده شد که سلول های بنیادی تخلیص شده از پالپ و فولیکول دندان مولر سوم قبل از تمایز ماهیت سلول بنیادی مزانشیمی را دارند و لذا به عنوان یک منبع با دسترسی آسان جهت تحقیقات کاربردی مرتبط با سلول بنیادی و مهندسی بافت می باشند.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی مزانشیمی، پالپ دندان، فولیکول دندان، فلوسایتومتری
  • غلامرضا اصفهانی زاده، آیدا عیوض ضیایی، امیر کیهان شمس، روژین قصیری صفحه 77
    زمینه و هدف
    با توجه به تعداد زیاد شکست درمان های ایمپلنت به دلیل وجود استرس های بالا در اطراف آنها و در ناحیه تماس استخوان و ایمپلنت، این تحقیق با هدف مقایسه تاثیر 3 ماکرو دیزاین مختلف ایمپلنت بر میزان و نحوه پخش استرس ها در اطراف آنها انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این تحقیق که به روش تجربی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد، 3 ایمپلنت مختلف (mm 4×5/10) Biohorizon، (mm 10×4) Iler، (mm 10×1/4) Swiss Plus، با استفاده از روش فتوالاستیک مطالعه شدند. مدل های فتوالاستیک که ایمپلنت در آن قرار داده شد در ابعاد 10×50×50 میلی متر ساخته شد، سپس از هرکدام به روش Open tray قالبگیری به عمل آمد. روکش های هر مدل تهیه و سمان شدند. هرکدام از مدل ها در دستگاه پلاریسکوپ تحت نیرو های عمودی و طرفی N 100 و N150 قرار گرفتند و عکس های تهیه شده با استفاده از جدول Isochromatic Fringe Characteristcs بررسی شدند.
    یافته ها
    تحت نیرو های عمودی N 100 و N 150 در نواحی سرویکال برای هرکدام از ایمپلنت های Biohorizon، Iler، Swiss Plus اعداد مربوط به حلقه ها به ترتیب N (35/2 و 60/3)، N (50/2 و 10/3)، N (39/1 و 35/2) و در نواحی اپیکال N (63/1 و 35/2)، N (82/1 و 35/2) و N (50/2 و 10/3) بود. همچنین تحت نیرو های طرفی N 100 و N 150 اعداد در نواحی سرویکال به ترتیب (00/4 و 00/5)، (82/1 و 00/5) و (20/5 و 00/6) و در نواحی اپیکالN (39/1 و 00/2)، N (00/4 و 35/2) و N (35/2 و 00/3) بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه نتیجه گیری می شود که تحت نیرو های عمودی کمترین میزان استرس ها در ناحیه سرویکال مربوط به ایمپلنت Swiss Plus و در ناحیه اپیکال مربوط به ایمپلنت Biohorizon بود. ایمپلنت Iler تحت نیرو های طرفی در نواحی سرویکال کمترین میزان استرس را نشان داد و در نواحی اپیکال ایمپلنت Biohorizon کمترین میزان استرس را نشان داد.
    کلیدواژگان: تاثیر، ایمپلنت، استرس، پخش
  • فرامرز مجتهدزاده، سعید علیزاده صفحه 87
    زمینه و هدف
    مطالعات جمعیت شناختی کنونی در ارتودنسی از شاخص هایی استفاده می کنند که قادر به ارزیابی روابط فکی زیرین نمی باشند. منابع حاکی از تلاش هایی است که به گونه ای نه چندان موفق اقدام به پیش بینی روابط فکی از روی بافت نرم نموده اند. هدف از این مطالعه مقایسه اندازه گیری های قدامی خلفی روی بافت نرم و سخت با الهام از آنالیز مک نامارا بود.
    روش بررسی
    سفالوگرام 36 بیمار که جهت درمان ارتودنسی پذیرش شده بودند، تریس شده و متغیر های طول مؤثر ماگزیلا (Co-A) و مندیبل(Co-Gn) مطابق با آنالیز مک نامارا اندازه گیری و اختلاف این دو نیز محاسبه شد. همچنین به کمک خط کش مخصوص اندازه های آنتروپومتریک مجرای خارجی گوش تا زیر بینی (Ext-Sn) و مجرای خارجی تا پوگونیون بافت نرم(Ext -Pog) توسط دو عملگر هر کدام دو مرتبه اندازه گیری شد. اختلاف میان این دو اندازه گیری نیز محاسبه شد. داده های به دست آمده جهت بررسی همبستگی اندازه گیری های یک عملگر (Intra-rater) و همچنین همبستگی بین اندازه گیری های دو عملگر (Inter-rater) تحت آنالیز آماری و محاسبه شاخص آماری Intra-class Correlation Coefficient قرار گرفتند.
    یافته ها
    پایایی اندازه گیری بافت نرم توسط خط کش، چه درون عملگر (05/0P<، 91/0-87/0ICC=، برای کلیه متغیر ها) و بین عملگر(05/0P<، 94/0-90/0ICC=، برای کلیه متغیر ها) بسیار بالا بود. ضریب همبستگی میان طول بافت سخت و نرم ماگزیلا 89/0، مندیبل 87/0 و اختلاف این دو 82/0 به دست آمد (01/0P<).
    نتیجه گیری
    با انجام اصلاحاتی در ابزار اندازه گیری می توان از اندازه گیری های روی بافت نرم برای تخمین اندازه های طول مؤثر ماگزیلا و مندیبل مطابق با آنالیز مک نامارا با اعتماد قابل قبولی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ارتودنسی، تشخیص بالینی، آنتروپومتری، همبستگی
  • زهره هدایتی، محمد مهدی فیروزبخت صفحه 94
    زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر کاربرد دو نوع پرایمر روی بیس براکت، بر قدرت باند برشی (SBS) و نحوه شکست باند انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه 75 دندان کشیده شده پرمولر انسان به سه گروه مساوی تقسیم شدند؛ گروه 1 (کنترل): در این گروه براکت ها پس از آماده سازی سطح مینا به روش معمول (اسید اچ + پرایمر) توسط کامپوزیت لایت کیور Transbond XT باند شدند. گروه 2 (TX): در این گروه نیز براکت ها شبیه گروه 1 به سطح مینا باند شدند، تنها با این تفاوت که قبل از قرار دادن کامپوزیت، یک لایه پرایمر Transbond XT بر روی بیس براکت زده شد. گروه 3 (PL): در این گروه نیز قبل از قرار دادن کامپوزیت یک لایه پرایمر Transbond Plus روی بیس براکت زده شد. بعد از 24 ساعت آزمون قدرت باند برشی با سرعت کراس هد 5/0 میلی متر بر دقیقه انجام گرفت. در ادامه به کمک استریو میکروسکوپ مقادیر (Adhesive remnant index) ARI و شاخص شکست کوهزیو محاسبه شد. نتایج قدرت باند برشی، توسط آزمون های ANOVA و دانکن آنالیز گردید. نتایج ARI و شاخص شکست کوهزیو نیز، توسط آزمون های کراسکال والیس و من ویتنی بررسی شد.
    یافته ها
    قدرت باند برشی بین سه گروه از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان داد (001/0P<). بیشترین قدرت باند مربوط به گروه TX و کمترین مربوط به گروه PL بود. دو گروه کنترل و TX از نظر ARI تفاوت آماری معنی داری نداشتند (199/0P=). این دو گروه از نظر شاخص شکست کوهزیو نیز اختلاف معنی داری نداشتند (093/0P=). گروه های کنترل و TX هر دو از نظر ARI و شاخص شکست کوهزیو دارای تفاوت معنی دار با گروه PL بودند (در تما می مقایسه ها 001/0P< بود).
    نتیجه گیری
    کاربرد پرایمر Transbond XTروی بیس براکت بر قدرت و نحوه شکست باند مؤثر بوده و سبب استحکام بیشتر باند شده است، در حالیکه کاربرد پرایمر Transbond Plusاز استحکام باند کاسته است.
    کلیدواژگان: پرایمر، Transbond XT، Transbond Plus
  • زهرا بحرالعلومی، علی اصغر سلیمانی، پریسا نمیرانیان صفحه 102
    زمینه و هدف
    استفاده از سمان های گلاس آینومر در دندانپزشکی کودکان در حال افزایش است و اطلاعات محدودی در مورد اثر آلودگی با بزاق بر روی استحکام باند گلاس آینومر به عاج دندان های شیری وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر آلودگی با بزاق بر روی استحکام باند برشی 2 نوع گلاس آینومر (معمولی و نوری) به عاج مولر های شیری بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 36 دندان مولر شیری انسانی مورد استفاده قرار گرفت. نمونه ها بر حسب نوع ماده به 2 گروه اصلی و هر گروه به 3 زیر گروه تقسیم شدند، گروه 1: عاج غیر آلوده، گروه 2: عاج به بزاق آلوده شده، گروه 3: عاج به بزاق آلوده شده، شسته و خشک شده در زیر گروه 1 و 2 و 3 نمونه ها به گلاس آینومر معمولی و در زیر گروه 4 و 5 و 6 به گلاس آینومر نوری باند شدند. سپس استحکام باند برشی نمونه های فوق، توسط دستگاه اینسترون با سرعت 1 میلی متر در دقیقه اندازه گیری شد. از آنالیز های آماری ANOVA و Tukey جهت تحلیل و تجزیه داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون آماری نشان داد که بین دو گروه 4 و 5 تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0=P)، اما تفاوت آماری معنی داری بین گروه 1 و 2 (16/0=P)،1 و 3 (93/0=P) و همچنین گروه 4 و 6 (98/0=P) وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که آلودگی با بزاق می تواند بر روی استحکام باند برشی گلاس آینومر نوری در عاج مولر های شیری اثر گذاشته و آن را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: گلاس آینومر، بزاق، دندان های شیری
  • فریبرز امینی، فر هاد ثبوتی، مهسا شریعتی، زینب نوشاد حقیقی صفحه 108
    زمینه و هدف
    با توجه به کاربرد براکت های بازیافت شده در درمان های ارتودنسی و احتمال بالاتر بودن میزان آزاد سازی یون های فلزی در این نوع براکت ها و عوارض شناخته شده حاصل ازآن؛ این مطالعه به منظور بررسی تاثیر فرآیند بازیافت بر میزان یون های فلزی آزاد شده از براکت های ارتودنسی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش تجربی و بر روی 80 براکت از نوع Discovery باند مستقیم ساخت شرکت Dentarum آلمان انجام گرفت. تمام نمونه ها به 2 گروه 40 تایی شامل 40 براکت نو (20 عدد برای یک هفته و 20 عدد برای 6 ماه) و 40 براکت بازیافتی (20 عدد برای یک هفته و 20 عدد برای6 ماه) تقسیم شدند، سپس تعداد 20 عدد براکت از هر گروه به مدت یک هفته و شش ماه در بزاق مصنوعی ساخته شده، حاوی یک میکرون NaNHNO3 بافری با 7=pH درون تیوپ های پلی پروپیلن، در انکوباتور با دمای37 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. ابتدا بعد از گذشت یک هفته، نیم میلی لیتر از محلول تیوپ های حاوی 20 براکت نو و 20 براکت بازیافتی (گروه های یک هفته ای) خارج و پنج مرتبه توسط دستگاه اسپکتروفتومتری؛ میزان عناصر نیکل، کروم وکبالت آنها بر حسب واحد ppb، اندازه گیری شد و سپس همین کاردر مورد 40 براکت نو و بازیافتی بعدی (گروه های 6 ماهه) بعد از گذشت 6 ماه انجام شد. در انتها داده های بدست آمده توسط دو آزمون Two way ANOVA مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    آنالیز داده ها بعد از گذشت یک هفته، میزان یون های فلزی آزاد شده نیکل، کروم و کبالت را به ترتیب در براکت های نو و بازیافت شده برابر با 65/0، 40/1 و 75/0 ppb (Part per billion) و 142، 61/2، 43/1 ppb نشان داد، که اختلاف بین دو گروه نو و بازیافتی در مورد هر سه یون فلزی از نظر آماری معنی دار بود (001/0P<). بعد از 6 ماه، میزان یون های فلزی آزاد شده نیکل، کروم و کبالت به ترتیب در براکت های نو و بازیافت شده 1200، 4/3، 4/2 ppb و2330، 9/6، 8/10 ppb بود که اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود داشت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    استفاده از براکت های بازیافت شده در درمان های طولانی مدت ارتودنسی باعث افزایش آزادسازی یون های فلزی و (به خصوص نیکل) می شود. استفاده از این براکت ها در درمان های طولانی مدت ارتودنسی پیشنهاد نمی شود.
    کلیدواژگان: یون، بازیافت، براکت ارتودنسی، آزاد سازی
  • محمد حامد حسینی، غلامرضا شریف زاده، طیبه خزاعی صفحه 113
    زمینه و هدف
    فرسودگی شغلی سندرمی روانشناختی است که در اثر تنش های مداوم با عوارضی چون غیبت، تضاد و تغییر شغل و غیره مشاهده می شود. علیرغم بهبود شرایط کاری، دندانپزشکان از آن رنج می برند. هدف این مطالعه تعیین فرسودگی شغلی دندانپزشکان بیرجند و ارائه راهکار بود.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی- تحلیلی با روش سرشماری است، 38 دندانپزشک باپرسشنامه مازلاک بررسی شدند. مقایسه میانگین ها با آزمون مجذور کای دو و بین گروه ها با آزمون توکی با نرم افزار SPSS و درسطح معنی داری 05/0P≤ انجام شد.
    یافته ها
    4/68% مرد و 6/31% زن با میانگین سنی 6/7±9/37 سال و سابقه کار 3/7±5/12 سال، 8/15% مجرد و 2/84% متاهل بودند. 1/21% خستگی عاطفی متوسط، 6/81% مسخ شخصیت شدید و 100% احساس عدم موفقیت فردی شدید داشتند. ارتباط ابعاد فرسودگی شغلی باجنس، ورزش، تاهل و ساعات کار روزانه معنی دار نبود (05/0P>).
    نتیجه گیری
    حمایت و ارائه برنامه های آموزشی و تنوع کاری برای بهبود محیط کار دندانپزشکان ضروری است. پیشنهاد می شود مطالعات آینده با نمونه بیشتر انجام و تاثیر عوامل مشخص شود.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، دندانپزشک، پرسشنامه
  • الناز مصلحی فرد، شیما صفاییان صفحه 121
|
  • Page 69
    Background And Aims
    In the last decade, several studies have reported the isolation of stem cell population from different dental sources, while their mesenchymal nature is still controversial. The aim of this study was to isolate stem cells from mature human dental pulp and follicle and to determine their mesenchymal nature before differentiation based on the ISCT (International Society for Cellular Therapy) criteria.
    Materials And Methods
    In this experimental study, intact human third molars extracted due to prophylactic or orthodontic reasons were collected from patients aged 18-25. After tooth extraction, dental pulp and follicle were stored at 4°C in RPMI 1640 medium containing antibiotics. Dental pulp and follicle were prepared in a sterile condition and digested using an enzyme solution containing 4mg/ml collagenase I and dispase (ratio: 1:1). The cells were then cultivated in α-MEM medium. Passage-3 cells were analyzed by flow cytometry for the expression of CD34, CD45, CD 73, CD90 and CD105 surface markers.
    Results
    Dental pulp and follicle were observed to grow in colony forming units, mainly composed of a fibroblast-like cell population. Flow cytometry results showed that dental pulp and follicle are highly positive for CD73, CD90 and CD105 (mesenchymal stem cell markers) and are negative for hematopoietic markers such as CD34 and CD 45.
    Conclusion
    In this study we were able to successfully confirm that dental pulp and follicle stem cells isolated from permanent third molars have a mesenchymal nature before differentiation. Therefore, these two sources can be considered as an easy accessible source of mesenchymal stem cells for stem cell research and tissue engineering.
  • Esfahanizadeh G., Eyvaz Ziaee A., Shams Ak, Ghoseiri R. Page 77
    Background And Aims
    Considering the great incidence of implant failures due to high stresses around implant and at bone-implant interfaces, the aim of this study was to compare the effects of three different implant-macro designs on the quantity and distribution pattern of stresses around implants.
    Materials And Methods
    In this experimental in vitro study, three types of implants including Biohorizon (4×10.5 mm), Iler (4×10 mm), and Swiss Plus (4.1×10 mm) were studied by applying photo-elastic method. The implants were placed within photo-elastic models with dimensions of 50×50×10 mm. Then through open tray impressed method, crowns for each implant were constructed and cemented. Vertical and oblique loads of 100 N and 150 N were applied on the cemented crowns within polariscope machine. Then the photographs were evaluated using Isochromatic Fringe Characteristics table.
    Results
    Under vertical loads of 100 N and 150 N, the values for Biohorizon, Iler, Swiss Plus fixtures at the cervical region were (2.35, 3.60) N, (2.50, 3.10) N, and (1.39, 2.35) N, respectively; and in apical region the values were (1.63, 2.35) N, (1.82, 2.35) N, and (2.50, 3.10) N. Under oblique loads, the measures at the cervical region were (4.00, 5.00) N, (1.82, 5.00) N, and (5.20, 6.00) N; and in apical region were (1.39, 2.00) N, (4.00, 2.35) N, and (2.35, 3.00) N, respectively for mentioned implants.
    Conclusion
    Under vertical loads, the lowest cervical stresses were observed in Swiss Plus fixture and the lowest apical stress values were recorded for Biohorizon fixture. Under oblique loads, the lowest cervical stresses were found in Iler implant and lowest apical stresses were recorded for Bohorizon.
  • Mojtahedzadeh F., Alizadeh S. Page 87
    Background And Aims
    Cephalometric measurements cannot be performed for screening purposes, therefore orthodontists usually have to use either photographic or anthropometric measurements in such occasions. Finding a valid and reliable alternative could be of great value. The purpose of this study was to evaluate the correlation between McNamara's cephalometric unit difference and a proposed soft tissue equivalent.
    Materials And Methods
    An anthropometric ruler was redesigned and used in this study. Soft tissue measurements were performed on 36 randomly selected specimens by two investigators. The soft tissue measurements included external auditory meatus to subnasale (Ext-Sn), external auditory meatus to soft tissue pogonion (Ext-Pog), and the difference between them (UDMA´). These measurements were considered as equivalents to cephalometric indices in McNamara's anteroposterior measurements, including maxillary (Co-A) and mandibular (Co-Gn) unit length and their difference (UDMA), respectively.
    Results
    All soft tissue variables had an intra-class correlation coefficient (ICC) above 0.90. There was a high and significant correlation between cephalometric and anthropometric measurements (P<0.01). The ICC between(Ext-Sn) and (Co-A) was 0.890, 0.869 between (Ext-Pog) and (Co-Gn), and 0.819 between UDMA´ and UDMA.
    Conclusion
    The proposed anthropometric method showed a good correlation with cephalometric equivalents and the results show that this method could be used for screening purposes, especially when a low-cost, non-invasive method is required. However it cannot be considered as a substitute for cephalometry in diagnostic and treatment purposes.
  • Hedayati Z., Firuzbakht Mm Page 94
    Background And Aims
    The aim of this study was to evaluate the effect of application of two types of primers over bracket bases on the shear bond strength (SBS) and mode of bond failure.
    Materials And Methods
    In this study, 75 human premolar teeth were divided into three equal groups. In group 1 (control), after surface preparation of enamel by conventional method (acid etching+primer) brackets were bonded with Transbond XT composite. In group 2 (TX), brackets were bonded to enamel same as the first group but Transbond XT primer were used on bracket bases before placement of composite. In group 3 (PL), Transbond plus primer was applied on bracket bases before placement of composite. After 24 h, the SBS test was performed by universal testing machine at crosshead speed of 0.5 mm/min. Then, adhesive remnant index (ARI) scores and percentage of cohesive fracture were determined using stereomicroscopy. SBS data were analyzed by one-way ANOVA and Duncan tests. Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests were used to analyze ARI and cohesive fracture results.
    Results
    There was significant difference in SBS values among the groups (P<0.001). The highest SBS was shown in TX group and the lowest was seen in PL group. There was no significant difference between control and TX groups in ARI scores (P=0.199). No significant difference was found in cohesive fracture values between the groups (P=0.093). Both the control and TX groups showed significant difference in ARI scores and cohesive fracture compared with the PL group in all of the comparisons (P<0.001).
    Conclusion
    Application of Transbond XT primer over bracket base affects the bond strength and failure mode. Transbond XT primer increased the bond strength but Transbond plus primer decreased it.
  • Bahrololoomi Z., Soleymani Aa, Namiranian P. Page 102
    Background And Aims
    Use of glass ionomer cements in pediatric dentistry is increasing and limited information exists with regard to the effect of salivary contamination on the shear bond strength of glass-ionomer to dentin in primary teeth. The aim of this study was to evaluate the effect of salivary contamination on the shear bond strength of two types of glass ionomer cements to dentin in primary teeth.
    Materials And Methods
    A total of 36 human extracted primary molars were used in this study. The specimens were divided into two groups for each material and then further subdivided into three groups: group 1: uncontaminated, group 2: contaminated with saliva, group 3: contaminated, washed and air dried. The specimens in groups I, II, III were bonded to glass-ionomer and in groups IV, V, VI to resin modified glass-ionomer. Shear bond strength was measured using an Instron machine at 1 mm/min cross head speed. Data were analyzed with ANOVA and Tukey test.
    Results
    There were significant differences in the mean shear bond strength among groups IV, V (P=0.05). There were no significant difference among groups I & II (P=0.16), I & III (P= 0.93) and IV & VI (P=0.98).
    Conclusion
    Results showed that salivary contamination can decrease the mean shear bond strength of light- cured glass-ionomer to dentin in primary teeth.
  • Amini F., Soboti F., Shariati M., Noshad Haghighi Page 108
    Background And Aims
    Considering the application of recycled metallic brackets in orthodontic treatments and probably more resultant metal ion release, which can cause cytotoxic side effects, this study was set up to assess the effect of recycling process of orthodontic brackets on metal ion release.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 80 Discovery direct bond brackets (Dentarum, Germany) were divided into 2 groups, new and recycled brackets (n = 40), then each group was divided into two subgroups (one-week and 6-months subgroups) (n=20). The specimens were maintained in buffered solution of NaNHNo3(pH=7) at 37°C in an incubator. After periods of one week and 6 months immersion, 0.5 mL of each solution was analyzed by spectrophotometry for the quantity of released Nickel (Ni), Chromium (Cr), and Cobalt (Co) ions. The data were analyzed using two way ANOVA analysis.
    Results
    After one week, the quantity of Ni, Cr, and Co ions released from new brackets were 0.65, 1.4, and 0.75 (ppb), respectively. The values for recycled brackets were 142, 2.61, and, 1.43 (ppb). These findings indicated significant difference between two groups (P<0.001). After six months, the quantity of Ni, Cr, and Co ions released from new brackets were 1200, 3.4, and 2.4 (ppb) and from recycled brackets were 2330, 6.9, and 10.8 (ppb), which showed significant difference between two groups (P<0.001).
    Conclusion
    Application of recycled brackets in long fixed orthodontic treatments can lead to metal ion release, specifically Nickel. Thus, the use of recycled brackets in long orthodontic treatments is not recommended.
  • Hoseini S., Sharifzadeh M., Khazaie T. Page 113
    Background And Aims
    Occupational burnout is a psychological syndrome resulting from continuous tensions which causes absence, conflict, job changing, etc. In spite of much effort done in optimizing the work conditions and satisfying the employed persons, the dentists still suffer from this incident. The purpose of this study was to determine the degree of occupational burnout in Birjand dentists and to provide an approach.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study by the census method, 38 dentists were investigated using Maslach questionnaire. Average values were compared with chi-square and comparison among the groups was performed by Tukey test using SPSS software. P≤0.05 was considered as the level of significance.
    Results
    In this study, there were 68.4% men and 31.6% women with average age of 37.9 ±7.6 years and average work experience of 12.5±7.3 years, 15.8% single and 84.2% married. Frequency of exhaustion, intense depersonalization, and intense feeling of being unsuccessful was 21.1%, 81.6%, and 100%, respectively. There were no significant differences between occupation burnout dimensions and the other variable, such as gender, sports, marital status, and workday hours (P>0.05).
    Conclusion
    Protection of this stratum, providing educational programs and creating job variations are necessary for optimizing the work environment. Future studies with more sample size are suggested to determine the effect of factors.
  • Page 121
    Fabrication of dental prosthesis for patients with microstomia has long been a problem for dentists. Microstomia is defined as an abnormally small oral orifice. Prosthetic rehabilitation of microstomia patients presents difficulties at all stages, from the preliminary impressions to fabrication of prosthesis. This study described a method for making impressions for patients with limited opening of the oral cavity which the use of a full-size impression tray was not possible.