فهرست مطالب

نشریه روانشناسی معاصر
سال چهارم شماره 1 (بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پری رخ دادستان*، علی عسگری، مرضیه حاجی زادگان صفحات 1-18

    ماهیت پیچیده و چندبعدی سازه مقابله، به شکل گیری خانواده‎های مختلفی از راهبردهای مقابله ای منجر شده است که به رغم ویژگی های مختلف و تاثیر عوامل فرهنگی و سرشتی متفاوت، همبستگی زیادی با یکدیگر دارند. به منظور شناسایی ماهیت خانواده‎های مقابله در جامعه ایرانی، پژوهش حاضر ساختار عاملی مقیاس ایرانی مقابله را با گروه نمونه ای به حجم 1060 دانشجو، 470590 دختر و پسر) و کاربرد تحلیل عاملی تاییدی سلسه‎ مراتبی مورد آزمون قرار داد. یک مدل تک‎ عاملی و چهار مدل چند عاملی که بر پایه پیشینه پژوهشی و تحلیل عاملی اکتشافی راهبردهای مقیاس مقابله ایرانی توسعه یافته بود آزمون شد. نتایج نشان داد که مدل سه عاملی: الف فعال (شامل راهبردهای بازسازی شناختی، حل مسئله و حمایت معنوی)، ب فعل پذیر (شامل راهبردهای انحراف توجه، اجتناب شناختی و تسلیم)، و پ نامنعطف (شامل راهبردهای حمایت جویی و تفکر آرزومندانه نگرانی) از بیشترین برازندگی با داده ها برخوردار است. منطق زیربنایی خانواده های استخراج شده براساس نظریه های مقابله و فرهنگی تحولی مورد بحث قرار گرفت.

    کلیدواژگان: استرس، راهبرد مقابله، تحلیل‎عاملی تاییدی سلسله‎ مراتبی، مدل‎ اندازه‎گیری
  • محمد خدایاری فرد*، سعید اکبری زردخانه، غلامعلی افروز، فرامرز سهرابی، سید جلال یونسی، باقر غباری بناب، محسن شکوهی یکتا، علی نقی فقیهی، احمد به پژوه، و همکاران صفحات 19-28

    هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی درمان های شناختی رفتاری فردی و گروهی در کاهش نشانگان روان شناختی زندانیان رجایی شهر و ارتقاء سطح وضعیت روان شناختی آنان بود. بدین منظور 180 نفر از زندانیان مرد زندان رجایی شهر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نظامدار انتخاب و در سه گروه تصادفی (گروه درمان ترکیبی، گروه درمان فردی و گروه کنترل) با حجم مساوی (60 نفر) قرار گرفتند. با بهر ه گیری از آزمون های GHQ-28 و SCL-90-R و مصاحبه تشخیصی توسط روان پزشک، وضعیت روان شناختی شرکت کنندگان اندازه گیری شد. تحلیل واریانس چندمتغیری انجام یافته روی داده ها نشان داد اثربخشی درمان ترکیبی و فردی بیشتر از گروه کنترل است. پیگیری این گروه از افراد پس از آزادی حدود دوازده ماه، هیچ گونه بازگشتی را در گروه های درمانی ترکیبی و فردی نشان نداد؛ درحالی که در گروه کنترل حدود 15 درصد بازگشت مشاهده شد. این مداخله ها با جایگزین کردن الگوهای سازگاری رفتاری و شناختی در فرد، به وی امکان می دهد که از خزانه رفتاری گسترده تر و مناسب تر در مواجهه با موقعیت برخوردار باشد و در واکنش به مسایل با برنامه ریزی و آینده نگری عمل کند. بنابراین، با استفاده از مداخلات روان شناختی به ویژه مداخلات گروهی می توان از مشکلات روان شناختی زندانیان کاسته و از بازگشت مجدد آنها به زندان جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: cognitive-behavioral intervention، individual therapy، group therapy، prisoner، psychological status
  • حمیدرضا عریضی*، محسن گل پرور صفحات 29-40

    این پژوهش با هدف انجام فراتحلیلی بر رابطه بین تعهد همانندسازی شده، تعهد پیوستگی (پیوندجویانه) و تعهد مبادله ای با مشارکت در تصمیم گیری، رفتار مدنی سازمانی (خدمت به عموم) و رفتارهای فرانقشی به مرحله اجرا درآمد. نمونه مطالعات مورد استفاده شامل 15 مطالعه انجام شده در سرتاسر ایران بوده که متشکل از 4129 نفر نمونه بوده اند. داده های حاصل از این 15 مطالعه مورد فراتحلیل قرار گرفت. با استفاده از این روش، میانگین اندازه اثر برای روابط بین سه بعد تعهد سازمانی (به اضافه تعهد سازمانی کلی که حاصل جمع سه بعد تعهد مذکور است) با مشارکت در تصمیم گیری، خدمت به عموم و رفتارهای فرانقشی محاسبه شد. یافته های فراتحلیل انجام شده حاکی از آن بود که مشارکت در تصمیم گیری نسبت به خدمت به عموم و رفتارهای فرانقشی دارای بالاترین میانگین اندازه اثر با تعهد سازمانی کلی (برابر با 54/0 نسبت به 37/0 و 19/0) است. همچنین یافته ها حاکی از آن بود که مشارکت در تصمیم گیری به ترتیب با تعهد همانندسازی شده، تعهد مبادله ای و تعهد پیوستگی دارای میانگین اندازه اثر 37/0، 32/0 و67/0 و خدمت به عموم به ترتیب با سه بعد تعهد سازمانی بالا دارای میانگین اندازه اثر 33/0، 33/0 و 25/0 است. رفتارهای فرانقشی نیز با سه بعد تعهد سازمانی میانگین اندازه اثر 19/0، 21/0 و 085/0 داشت.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، مشارکت در تصمیم گیری، رفتار فرانقشی، فراتحلیل
  • محمدعلی بشارت*، کوروش محمدی، سعید پورنقاش تهرانی، جواد حاتمی صفحات 41-53

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه متغیرهای کمال گرایی و سخت کوشی با پاسخ های فیزیولوژیک ناشی از استرس بود. در این پژوهش 100 نفر (51 پسر و 49 دختر) از دانشجویان دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران شرکت کردند. برای سنجش کمال گرایی و سخت کوشی از دانشجویان خواسته شد مقیاس کمال گرایی مثبت و منفی و مقیاس سخت کوشی را تکمیل کنند. پاسخ های فیزیولوژیک دانشجویان نیز با دستگاه های سنجش فشار خون و مولتی گراف اندازه گیری شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین کمال گرایی منفی و پاسخ های فیزیولوژیک شامل فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک، هدایت پوستی، نرخ تنفس و نرخ ضربان قلب همبستگی مثبت معنادار وجود دارد. نتایج همچنین نشان داد که بین سخت کوشی و پاسخ های فیزیولوژیک شامل فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و نرخ تنفس همبستگی منفی معنادار وجود دارد. بین کمال گرایی مثبت و پاسخ های فیزیولوژیک شامل فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و نرخ ضربان قلب همبستگی منفی بود اما هیچ یک از آنها معنادار نبودند. کمال گرایی منفی از طریق تحمیل اضطراب، نگرانی، درماندگی و عواطف منفی پاسخ های فیزیولوژیک را افزایش می دهد. سخت کوشی از طریق ایجاد اعتماد به خود، اطمینان و آرامش پاسخ های فیزیولوژیک را تحت تاثیر قرار می دهد.

    کلیدواژگان: کمال گرایی مثبت، کمال گرایی منفی، سخت کوشی، استرس، پاسخ فیزیولوژیک
  • علی عیسی زادگان* صفحات 54-63

    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه بین ابعاد شخصیتی درون گرایی/ برون گرایی آیسنک با گرایش به انتخاب مفاهیم استعاری بود. پژوهش های قبلی در خصوص این رابطه تاکید بیشتر بر روی مولفه های زبان شناختی لفظی و بیانی داشتند ولی پژوهش حاضر به استعاره به عنوان بخشی از گفتار مجازی و رابطه آن با دو بعد شخصیتی پرداخته است. نمونه اولیه این پژوهش بالغ بر 181 نفر بود و نمونه اصلی 84 آزمودنی، 42 نفر با نمره بالا در بعد شخصیتی برون گرایی و 42 نفر با نمره بالا در بعد شخصیتی درون گرایی را شامل می شود. روش پژوهش از نوع علی مقایسه ای و روش نمونه گیری تصادفی بود. ابزار اندازه گیری پرسشنامه شخصیتی آیسنک (فرم A) و یک پرسشنامه شامل 70 مفهوم استعاره یی محقق ساخته بود. داده ها با استفاده از آزمون t دو گروه مستقل تحلیل شد و نتایج نشان داد که رابطه معناداری بین دو بعد شخصیتی درون گرایی/ برون گرایی و گرایش به انتخاب مفاهیم استعاره ای وجود دارد (05/0 و 01/0P<). همچنین نتایج رابطه معناداری بین صفت شخصیتی درون گرایی و گرایش به انتخاب مفاهیم استعاره ای با بار سنگین (منفی) و برون گرایی و گرایش به انتخاب مفاهیم استعاره یی رها از بار (مثبت) وجود دارد (05/0 و 01/0P<). در مجموع یافته ها همسو با نظریه شناختی شخصیت و پردازش استعاره ای و رابطه آن با عوامل شخصیتی است.

    کلیدواژگان: استعاره، بعد شخصیت، درون گرایی، برون گرایی
  • علی محمدزاده*، حسین اسکندری صفحات 64-73

    اگرچه اسکیزوفرنیا و اختلال وسواس فکری عملی مقوله های تشخیصی متمایزی هستند، ولی بر اساس برخی ویژگی ها بین دو اختلال همپوشی وجود دارد. همچنین، بین شخصیت اسکیزوتایپی به عنوان شخصیت پیش نشانه ای اسکیزوفرنیا و اختلال وسواس فکری عملی شباهت هایی وجود دارد که در ادبیات پژوهشی اخیر انعکاس یافته اند. بررسی حاضر، به منظور امکان ارتباط الگوهای اسکیزوتایپی با اسکیزوفرنیا و اختلال وسواس فکری عملی انجام گرفت. صد و دو آزمودنی (دو گروه از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا و اختلال وسواس فکری عملی به همراه گروه بهنجار، هر کدام 34 نفر) با استفاده از مقیاس شخصیتی اسکیزوتایپی (STA) و پرسشنامه شخصیت اسکیزوتایپی، فرم کوتاه (SPQ-B)، بررسی شدند. نتایج نشان داد گروه های اسکیزوفرنیا، اختلال وسواس فکری عملی و بهنجار به ترتیب بیشترین نمره را در مقیاس-های اسکیزوتایپی کسب کرده اند. این یافته ها در راستای تحقیقات قبلی و بر اساس رابطه وسواس و اسکیزوفرنیا از طریق الگوهای شبه پسیکوزی شخصیت اسکیزوتایپی تفسیر گردید.

    کلیدواژگان: اسکیزوتایپی، اسکیزوفرنیا، اختلال وسواس فکری عملی
  • رضا رستمی*، روح الله مهدیون، بهزاد شالچی، فاطمه نارنجی، ناصر غلامی صفحات 74-86

    این پژوهش با هدف تبیین رفتار سازمانی شهروندی بر اساس شخصیت، تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان دانشگاه تهران انجام شد. در این تحقیق 213 نفر از کارکنان دانشگاه تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که: 1- وضعیت رفتار سازمانی شهروندی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی و ابعاد برون گرایی، همسازی، وظیفه شناسی و تجربه پذیری کارکنان دانشگاه تهران، بالاتر از متوسط است. ولی بعد نوروزگرایی نسبتا نامطلوب است؛ 2- نتایج همبستگی پیرسون نشان می دهد که رفتار سازمانی شهروندی کلی با رضایت شغلی و ابعاد آن (ماهیت کار، شناسایی، موفقیت و مسوولیت)، تعهد سازمانی و مولفه های آن (تعهد عاطفی و تعهد هنجاری) و ابعاد شخصیت (برون-گرایی، همسازی، وظیفه شناسی و تجربه پذیری) رابطه مثبت داشته و در سطح 01/0 معنادار است ولی نوروزگرایی رابطه منفی معناداری با رفتار سازمانی شهروندی دارد؛ 3- تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که مولفه مسوولیت از رضایت شغلی، تعهد عاطفی از تعهد سازمانی و ابعاد وظیفه شناسی، همسازی و تجربه پذیری از شخصیت رفتار سازمانی شهروندی را پیش بینی می-نمایند.

    کلیدواژگان: رفتار سازمانی شهروندی، تعهد سازمانی، رضایت شغلی، شخصیت، کارکنان دانشگاه تهران
  • رضا عبداللهی مجارشین*، عباس بخشی پور، مجید محمود علیلو صفحات 87-101

    هدف پژوهش حاضر بررسی سوگیری حافظه ناآشکار و آشکار در افراد افسرده براساس چارچوب پردازش مناسب انتقال (TAP) بود. بدین منظور 60 نفر آزمودنی (30 نفر افراد افسرده سرپایی و 30 نفر گروه کنترل) با توجه به تشخیص روان پزشکی براساس ملاک های تشخیصی و آماری اختلالات روانی(DSM-IV) به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای بررسی سوگیری حافظه ناآشکار از تکلیف شمارش نقطه کلمات (رمزگردانی ادراکی)، تکلیف تولید کردن (رمزگردانی مفهومی) و تکلیف تصمیم واژگانی در دو سطح پردازش ادراکی و مفهومی و برای بررسی سوگیری حافظه آشکار از تکلیف یادآوری آزاد، استفاده شد. شرکت کنندگان به طور انفرادی آزمون ها را انجام می دادند. نتایج نشان داد که افراد افسرده نسبت به افراد عادی نسبت به کلمات منفی در سطح پردازش مفهومی، سوگیری حافظه ناآشکار و آشکار نشان می دهند. در سطح پردازش ادراکی، در حافظه آشکار، افراد افسرده در مقایسه با افراد گروه کنترل نسبت به کلمات منفی و افراد گروه کنترل غیر افسرده نسبت به کلمات خنثی یادآوری بهتری داشتند. یافته ها در مجموع نشان داد که اگر در سوگیری حافظه ناآشکار افراد افسرده، سطوح پردازش ادراکی و مفهومی و پردازش انتقال مناسب (TAP) را با هم در نظر بگیریم ، منجر به فهم بهتر سوگیری حافظه ناآشکار در افراد افسرده خواهد شد.

    کلیدواژگان: افسردگی، حافظه، پردازش ادراکی، پردازش مفهومی، پردازش انتقال مناسب (TAP)
  • پریسا سیدموسوی*، مریم وفایی، کاظم رسول زاده طباطبایی، حسین نادعلی صفحات 102-111

    هدف پژوهش حاضر مطالعه رابطه راهبردهای مقابله مذهبی مثبت و منفی با تعالی پس ضربه ای و درماندگی و شناسایی سهم این راهبردها در پیش بینی آنها بود. نمونه پژوهش شامل 381 دانشجوی مقطع کارشناسی (257 زن و 124 مرد) بود که از بین سه دانشگاه شهید بهشتی، علامه طباطبایی و شاهد به طور تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه مقابله مذهبی، مقیاس مقابله مذهبی مبتنی بر اسلام، پرسشنامه تعالی پس ضربه-ای و مقیاس پیامد رویداد استفاده گردید. نتایج به دست آمده بیانگر آن بود که استفاده از راهبردهای مقابله مذهبی مثبت با تعالی پس ضربه ای و راهبردهای مذهبی منفی با درماندگی رابطه مثبت معنادار دارند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مقابله مذهبی مثبت و راهبردهای مقابله مذهبی مبتنی بر اسلام قادر به پیش بینی تعالی پس ضربه ای و راهبردهای مقابله مذهبی منفی قادر به پیش-بینی درماندگی هستند. بنابراین، شناسایی شیوه های استفاده از باورها و مناسک مذهبی در فرایند مقابله با استرس و هدایت این راهبردها می تواند در کاهش پیامدهای منفی و فراهم نمودن زمینه برای دستیابی به پیامدهای مثبت موثر باشد.

    کلیدواژگان: استرس، تعالی پس ضربه ای، درماندگی، مقابله مذهبی مثبت و منفی
|
  • Pages 1-18

    The complex and multidimensional nature of the coping construct has led to the compilation of different family of coping strategies (including emotion-focused, support seeking, etc.) which, although diverse in characteristics and influenced by cultural and dispositional factors, are highly correlated. To identify the nature of coping families in Iranian population, the present study examined the factor structure of Iranian Coping Scale (ICS) form A, using hierarchical confirmatory factor analysis on 1060 Iranian college students. One single-factor and four multiple-factor models, based on previous research on coping and exploratory factor analysis of ICS, were tested. Results showed that the three-factor model: 1. Active (including cognitive restructuring, problem solving, and spiritual support strategies), 2. Passive (including distracting, cognitive avoidance, and submission strategies) and, 3. Rigid (including support seeking and wishful thinking-worry strategies) was best fit to the data. The underlying rationale of the extracted families is discussed in terms of coping and cultural-developmental theories.

    Keywords: stress, coping strategy, hierarchical confirmatory factor analysis, measurement model
  • Pages 19-28

    The purpose of the current study was to determine the effectiveness of individual and group-individual cognitive-behavioral interventions in decreasing psychological symptoms and enhancing psychological status of inmates at Rajaei Shahr Prison. To do this, a total of 180 male prisoners were selected randomly through systematic sampling method and they were allocated into three groups (concurrent group, individual group, and control group) with equal size Using GHQ and SCL-90-R tests as well as a diagnostic interview conducted by a psychiatrist. Participants' psychological status was also measured. Multiple analysis of variance indicated that effectivness of concurrent and individual therapies were much more than control group was. Follow up studies after 12 months showed the maintenance of treatment effect with no recitivism in individual and concurrent groups, while it was observed approcimately 15 percent recitivism in the control group. Replacing adaptive cognitive and behavioural patterns, provided a participant with a vast and suitable behavioural repertoire to face situations, and to act based on planning and foreseeing. Thus, by applying psychological interventions, particulary in group one, inmates's psychological problems can be reduced, and recitivism can be avoided.

  • Pages 29-40

    The aim of the present research was to conduct meta-analysis on the relationship between identification commitment, affiliation commitment and exchange commitment with participation to decision making, direct service to the public and exrarole behaviors. 15 studies from throughout of Iran involving 4129 participant were used in this meta-analysis. Data was analyzed using Schmit and Glass’s method. Hence, the mean size of effect for the relations between dimensions of organizational commitment with participation to decision making, direct service to the public and extra role behaviors was computed. Results revealed that, the mean of effect size for participation in decision making is highest compared to the mean of effect sizes of direct service to public and extra role behaviors. Also results showed that participation in decision making has a mean effect size with identification commitment, exchange commitment, affiliation commitment (0.37, 0.32 and 0.67 respectively). Direct service to public with the three dimensions of organization commitment have mean of effect sizes of 0.33, 0.33 and 0.25 respectively. Finally, extra-role behaviors have mean of effect sizes of 0.19, 0.207 and 0.085 respectively.

    Keywords: organizational commitment, participation to decision making, extra role behavior, meta analysis
  • Pages 41-53

    The aim of this study was to investigate the relationship of two personality constructs, perfectionism and hardiness, to physiological responses under a stressful situation. One hundred undergraduate students (51 males, 49 females) from the Faculty of Psychology and Education, University of Tehran were included in this study. All participants were asked to complete Farsi version of the Positive and Negative Perfectionism Scale (FPANPS) and Hardiness Scale (HS). They were then exposed to a psychological stress performing the Kohs Block Design Test. Autonomic nervous system responses were measured by continuous heart rate, systolic and diastolic blood pressure, skin conductance and respiratory rate determinations before and during the test. The Results indicated that negative perfectionism was positively correlated with physiological responses including systolic blood pressure, diastolic blood pressure, skin conductance, respiratory rate, and heart rate. Hardiness was negatively correlated with physiological responses of systolic blood pressure, diastolic blood pressure, and respiratory rate. Positive perfectionism also showed negative correlations with physiological responses, but none of them reached a statistically significant level. Negative perfectionism will increase physiological responses through imposing anxiety, worry, distress and negative affects on the person. Hardiness will influence physiological responses through self-confidence, safety, and calmness.

    Keywords: positive perfectionism, negative perfectionism, hardiness, stress, physiological response
  • Pages 54-63

    The goal of the present research was to determine the relationship between Eysenck's "E" personality dimensions and a selection of metaphorical concepts. Researches in the past have emphasized personality and linguistic components in literal language. The present research investigated metaphor as a part of figurative language, and its relation with the two personality dimensions. The initial sample of this research included 181 participants and the main sample included 84 participate, 42 of whom were high scorers in introversion and 42 were with high scorers in extraversion. Ex-post facto method using random Sampling method was used. Research instruments were Eysenck's personality inventory (EPI, Form A) and The Metaphorical Concepts Questionnaire (MCQ). Data were analyzed by t-test between two independent groups. The results showed that there was a significant relationship between Eysenck's E personality dimensions and a selection of metaphorical concepts. Moreover the results showed that there was a significant relations between introversion and selection of loaded metaphors (negative) and extroversion with selection of unloaded metaphors (positive). Overall, results were consistent with cognitive personality Theory and metaphorical processing and its relationship with personality factors.

    Keywords: metaphor, personality dimension, introversion, extraversion
  • Pages 64-73

    Although schizophrenia and obsessive-compulsive disorder (OCD) are distinct diagnostic entities, there are substantial areas of overlap between the two disorders in some characteristics. There are some similarities between the schizotypal personality, as a schizophrenia prodromal personality, and obsessive - compulsive disorder that is reflected in the literature. The present study explored the possibility that schizotypal patterns may be significantly related to obsessive-compulsive and schizophrenia disorders. One-hundred and two participants (two obsessive-compulsive and schizophrenia samples, each comprising 34 patients, were compared to 34 healthy controls) completed the Schizotypal Trait Questionnaire (STA) and the Schizotypal Personality Questionnaire-Brief form (SPQ-B). Findings indicate that schizotypal patterns are found in schizophrenia, obsessive compulsive disorder as well as the normal group. Results are discussed in light of previous findings showing that obsessive–compulsive neurosis and schizophrenia psychosis are related to each other through psychotic-like schizotypal features and patterns.

    Keywords: schizotypy, schizophrenia, obsessive-compulsive disorder
  • Pages 74-86

    The aim of the present research is to attempt to explain organizational citizenship behavior (OCB) regards to personality, organizational commitment (OC) and job satisfaction (JS) among staff in the University of Tehran. In this study 213 participants were selected to form the statistical samples. Results show that: 1- OCB, Dimension of personality, JS and OC of staff are above average. This was particularly so for the dimension of extraversion, agreeableness, constiousness and openness. However, participants also scored high on neuroticism. 2- Results of Pearson correlation show that OCB has a positive relation with job satisfaction and its subscales (nature of job, identification, achievement and responsibility), OC and its components (affective commitment and normative commitment) and personality dimensions (agreeableness, constiousness, openness, and extraversion). But the relation between neuroticism and OCB is negative. 3- Regression analysis shows that responsibility, affective commitment, constiousness, agreeableness and openness have predicted OCB.

    Keywords: organizational citizenship behavior, organizational commitment, job satisfaction, personality, University of Tehran staff
  • Pages 87-101

    The aim of the present research was to examine implicit and explicit memory bias in depressed individuals based on the Transfer Appropriate Processing (TAP) framework. For this purpose, 60 participants (30 outpatient depressed participants for the experimental group and 30 non-depressed participants for the control group) were selected as research sample based on psychiatric interviews of DSM-IV. For examining implicit memory bias, words dots counting task (perceptual encoding), generation task (conceptual encoding) and lexical decision task at two levels of conceptual and perceptual processing were used. For examining explicit memory bias, free recall task was used. Participants were completing the tasks individually. Results showed that depressed participants in comparison with non-depressed participants show implicit and explicit memory bias toward negative words at the level of conceptual processing. At the level of perceptual processing at explicit memory, depressed participants in comparison with non-depressed participants in the control group remembered negative words better. In addition, non-depressed participants in the control group remembered neutral words better. Overall, these findings showed that employing Levels of perceptual and conceptual and the transfer appropriate processing (TAP) together in implicit memory bias of depressed participants would lead to a better understanding of implicit memory in these individuals.

    Keywords: depression, memory, perceptual processing, conceptual processing, transfer appropriate processing
  • Pages 102-111

    The purpose of the present research was to investigate the relationship between negative and positive religious coping strategies and post traumatic growth and distress and to determine the role of religious coping in their prediction. For this purpose, using multistage random sampling procedures, the researchers recruited a large sample (N = 381, females = 257 and males = 127) of undergraduate college students from three large universities in Tehran. Data was collected via questionnaires which included the Religious Coping Scale Based on Islam (RCOPE), Post Traumatic Growth Inventory, and Weis' Impact of Event Scale. Data was analysed using Pearson correlation coefficient and regression analysis. Results indicated that positive religious coping was significantly related to Post Traumatic Growth, and negative religious coping had significant negative correlation with distress. Results from regression analysis indicated positive religious coping strategies and religious coping based on Islam can predict Post Traumatic Growth. Also, Negative coping strategies can predict distress. It is argued that in order to decrease potential negative effects from stress and nurture ability to find personal benefits from negative life events, it is necessary to identify ways of using religious beliefs and practices in the process of coping with adversity.

    Keywords: stress, posttraumatic growth, distress, positive, negative religious coping