فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 59، بهار 1390)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 59، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهرا بستانی خالصی، یاسمن یعقوبی، محمود عابدین زاده * صفحه 6
    زمینه و هدف

    امروزه استفاده از طب مکمل و جایگزین در حال افزایش بوده و ماساژ درمانی یکی از این روش های جایگزین است. به همین منظور مطالعه ای با هدف تعیین تاثیر ماساژ با تکنیک فیلد بر میزان اشباع اکسیژن خون شریانی در نوزادان مبتلا به سندرم زجر تنفسی طراحی و اجرا گردید.

    مواد و روش ها

    این تحقیق یک کارآزمایی بالینی می باشد که بر روی 25 نوزاد مبتلا به سندرم زجر تنفسی بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان الزهرا (س) رشت انجام شد. ابزار گردآوری داده ها یک فرم ثبت اطلاعات، شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و جدول ثبت میزان اشباع اکسیژن خون شریانی و دستگاه پالس اکسی متر بود. اطلاعات طی سه روز متوالی جمع آوری گردید. مداخله ماساژ با تکنیک فیلد به طور روزانه در طی 3 نوبت 15 دقیقه ای انجام شد. میزان اشباع اکسیژن خون شریانی 5 دقیقه قبل از ماساژ ثبت شد، سپس واحدهای پژوهش به مدت 15 دقیقه ماساژ داده شدند و با فاصله 5 و 15 دقیقه بعد از ماساژ، اشباع اکسیژن خون شریانی مجددا کنترل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون آماری آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین اشباع اکسیژن خون شریانی در زمان پایه (5 دقیقه قبل از ماساژ) 24/0±67/91 در زمان 5 دقیقه بعد از ماساژ 46/0±44/93 و 15 دقیقه بعد از ماساژ 41/0±22/94 بود. میانگین اشباع اکسیژن خون شریانی طی هر سه روز مداخله قبل و بعد از ماساژ با تکنیک فیلد تفاوت آماری معناداری داشت (01/0P<) به طوری که پس از ماساژ، میزان اشباع اکسیژن خون شریانی نوزادان مورد مطالعه افزایش یافت. همچنین میانگین تعداد تنفس 5 دقیقه قبل از ماساژ 4/2±7/43 و 15 دقیقه بعد از ماساژ 5/6±5/42، میانگین تعداد ضربان قلب 5 دقیقه قبل از ماساژ 6/9±7/135 و 15 دقیقه بعد از ماساژ 9/4±132، میانگین درجه حرارت 5 دقیقه قبل از ماساژ 6/0±7/36 و 15 دقیقه بعد از ماساژ 3/0±37 بود که میانگین این شاخص های فیزیولوژیک نوزادان قبل و بعد از مداخله تفاوت آماری معناداری نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان می دهد که ماساژ، میزان اشباع اکسیژن خون شریانی نوزادان مبتلا به سندرم زجر تنفسی را به طور معناداری افزایش می دهد و از آن جایی که پس از انجام ماساژ، تغییرات متغیرهای فیزیولوژیک (تنفس، ضربان قلب و درجه حرارت) نیز در محدوده قابل قبول می باشد، می توان نتیجه گرفت که این نوع ماساژ برای نوزادان مناسب است.

    کلیدواژگان: ماساژ، سندرم زجر تنفسی، نوزاد نارس
  • مهرداد مدرسی، زینب امیری صفحه 13
    زمینه و هدف
    اکسکاربازپین به عنوان یک داروی جدید ضد صرع کاربرد فراوانی دارد. مطالعات الکتروفیزیولوژی نشان می دهد که این دارو باعث انسداد کانال های سدیمی وابسته به ولتاژ، افزایش کارآیی غشاهای عصبی و مهار انتشار ایمپالس های سیناپسی می شود. با توجه به اثرات اکسکاربازپین در سیستم عصبی و ارتباط نزدیک نوروهورمونی این سیستم با تولید مثل بررسی اثر این دارو بر هورمون های جنسی ضروری است. در این تحقیق اثر اکسکاربازپین بر میزان هورمون های LH، FSH و تستوسترون و فیزیولوژی تولید مثل در افراد مذکر بررسی شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی می باشد که در آن 40 داوطلب با دامنه سنی 25 تا45 سال شرکت داشتند. تعداد 40 نفر مرد مبتلا به صرع از بین مراجعین به کلینیک های نورولوژی در شیراز در 4 گروه 10 تایی به شرح زیر انتخاب شدند. این طرح پس از اخذ مجوز از کمیته اخلاق و رضایت نامه کتبی آگاهانه انجام شد. گروه کنترل هیچ ماده ای را دریافت نکردند و گروه های تجربی به ترتیب 150، 300 و 600 mg/day داروی اکسکاربازپین را به مدت یک ماه و به صورت قرص خوراکی دریافت نمودند. پس از پایان دوره، به منظور سنجش میزان هورمون های LH و FSH و تستوسترون خونگیری انجام شد و نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری توکی، دانکن و آنالیز واریانس در نرم افزار SPSS 11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده در غلظت پلاسمایی LH، افزایش معناداری را (05/0> P) نشان داد اما در غلظت پلاسمایی FSH هیچ گونه تغییر معناداری مشاهده نشد. این دارو باعث کاهش معناداری در غلظت تستوسترون (05/0>P) نیز گردید.
    نتیجه گیری
    مصرف داروی اکسکاربازپین می تواند با تاثیر بر محور هیپوفیز - گناد بر سلول های لایدیگ در بیضه تاثیر گذاشته و تولید تستوسترون را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: اکسکاربازپین، صرع، LH، FSH، تستوسترون، افراد مذکر بالغ
  • اقدس سعادتی، راضیه فروتن صفحه 21
    زمینه و هدف
    سالانه 30 میلیون نوزاد کم وزن متولد می شوند (23 درصد تمام تولدها) که این وزن کم، عامل 60 الی 80 درصد مرگ و میر و نیز ابتلا به مشکلاتی نظیر سندروم دیسترس تنفسی در این نوزادان می باشد. در سندروم دیسترس تنفسی، نوزاد نیازمند تهویه مکانیکی است و در تهویه مکانیکی با حجم تهویه بالا، صدمات ریوی وسیع ایجاد می شود. بدین سبب جهت افزایش اکسیژناسیون و محدود کردن صدمات ریوی ناشی از ونتیلاتور در این نوزادان، قرار دادن آن ها در وضعیتی که اکسیژن رسانی را به حداکثر برساند می تواند یکی از روش های کاهش مرگ و میر باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای اثرات وضعیت های خوابیده به شکم و خوابیده به پشت بر غلظت اکسیژن خون نوزادان کم وزن تحت تهویه مکانیکی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی نوزادان کم وزن تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان حکیم نیشابور انجام شد. تعداد 40 نوزاد کم وزن تحت تهویه مکانیکی SIMV به طور تصادفی انتخاب شده و ابتدا به مدت دو ساعت در وضعیت خوابیده به پشت و سپس دو ساعت خوابیده به شکم (پرون) قرارگرفته و گازهای خون شریانی هر نوزاد در وضعیت های مورد نظر کنترل شد. در نهایت تاثیرات دو وضعیت بر غلظت اکسیژن خون شریانی مورد مقایسه قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و تی زوجی و نرم افزار SPSS 11.5 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه متوسط سن جنینی نوزادان 9/1±2/34 و نیز میانگین وزن آن ها در زمان بررسی 3/385±16031 گرم بود. یافته ها نشان می دهد که متوسط اشباع اکسیژن شریانی در وضعیت خوابیده به پشت 65/87 و در وضعیت خوابیده به شکم 04/96 است و این اختلاف معنادار بود (001/0
    نتیجه گیری
    در نوزادان کم وزن مبتلا به دیسترس تنفسی که تحت تهویه مکانیکی قرار دارند، وضعیت خوابیده به شکم باعث افزایش درصد اشباع اکسیژن شریانی ودر نهایت ونتیلاسیون نوزاد می گردد.
    کلیدواژگان: وضعیت خوابیده به شکم، وضعیت خوابیده به پشت، تهویه مکانیکی، نوزاد کم وزن
  • محسن احمدی طهور، مهدی ربیعی، لطف الله کریمی، نعمت الله شموسی صفحه 26
    زمینه و هدف
    بیماران مبتلا به اختلال بدشکلی بدنی دارای افکار ناکارآمد و منفی در رابطه با ظاهر جسمانی خود می باشند. هدف پژوهش حاضر ارائه و سنجش کارآیی مداخله فراشناختی در درمان یک مورد 20 ساله مبتلا به اختلال بدشکلی بدن می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع طرح های مطالعه موردی می باشد که با بهره گیری از طرح تجربی تک موردی برای کاهش علائم یک بیمار مرد با تشخیص BDD انجام شد. به منظور گردآوری داده ها مراجع در مرحله خط پایه (پیش آزمون)، آخرین جلسه درمان (پس آزمون) و 6 ماه پس از دوره درمان (پیگیری) پرسشنامه های زیر را تکمیل کرد: مقیاس اصلاح شده وسواس فکری عملی یل – براون برای اختلال بدشکلی بدن (YBOCS-BDD)، آزمون درآمیختگی افکار (TFI)، پرسشنامه ارزیابی فراشناخت بدشکلی بدن (BDMCQ) و پرسشنامه اضطراب بک. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل نموداری و ترسیمی استفاده شد و بر اساس صعود و نزول نمرات در مورد اثر مداخله قضاوت شد.
    یافته ها
    نمرات آزمودنی در YBOCS-BDD، در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری به ترتیب 30 و 10 و10 بود؛ در TFI به ترتیب 820، 100 و 120 و در BDMCQ به ترتیب 45،10 و 11 و نمرات پرسشنامه اضطراب بک به ترتیب 47، 16 و 18 به دست آمد. طبق شاخص معناداری بالینی، علائم به صورت معناداری کاهش یافتند.
    نتیجه گیری
    مداخله فراشناختی در کاهش علائم اختلال بدشکلی بدن مؤثر است.
    کلیدواژگان: مداخله فراشناختی، اختلال بد شکلی بدن، مورد پژوهی
  • ابوالفضل رحمانی ثانی، احمد الله آبادی، علی اکبر عظیمی، ناصر مهردادی، علی ترابیان صفحه 33
    زمینه و هدف
    از میان روش های گوناگون تصفیه فاضلاب، نیزارهای مصنوعی به عنوان سیستم های موفق در تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی شناخته شده اند و از نظر هزینه های انرژی و نیروی انسانی بسیار مقرون به صرفه می باشند. تحقیقات زیادی در خصوص بازده نیزارها در تصفیه فاضلاب انجام شده است ولی درباره شرایط راه اندازی و بهره برداری آن ها اطلاعات موجود بسیار ناچیز می باشد. در تحقیق حاضر به بررسی شرایط راه اندازی و بهره برداری این سیستم ها پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی می باشد که در آن دو بستر نیزار زیر سطحی مشابه با زمان ماند 2 روز و دو واحد پیش تصفیه که اولی مانند ته نشینی اولیه با زمان ماند 4 ساعت و دومی به شکل برکه بیهوازی مجهز به هاضم بیهوازی در ورودی ساخته شد. جهت آبیاری نیزار از فاضلاب شهری موجود در تصفیه خانه با مشخصات mg/l250BOD5= و mg/l 320TSS= و 2/7 PH= استفاده و پایلوت در مدت یک سال بهره برداری گردید.
    یافته ها
    در طی عملکرد پایلوت مشخص گردید که درجه حرارت هوا، نفوذناپذیری زمین و ترکیبات فاضلاب عوامل اصلی در راه اندازی نیزارهای زیر سطحی می باشد در حالی که در زمان بهره برداری، میزان پیش تصفیه و انسداد بسترها پارامترهای محدودکننده نیزار به شمار می آیند.
    نتیجه گیری
    با مطالعات انجام شده در این تحقیق مشخص گردید حوض ته نشینی اولیه برای نیزارهای مصنوعی از راندمان بالایی برخوردار نمی باشد و چنانچه از برکه های بیهوازی مجهز به چاله هاضم استفاده گردد بازده تصفیه به شدت بالا می رود و بهره برداری نیزار در مدت عملکرد با کمترین موانع مواجه خواهد گردد.
    کلیدواژگان: پیش تصفیه، ته نشینی اولیه، برکه بیهوازی، هاضم بیهوازی، نیزار زیرسطحی
  • اکرم کوشکی، مهدی گل افروز شهری، محمود ریوندی صفحه 41
    زمینه و هدف
    شواهدی در مورد اثرات ضدچاقی کلسیم وجود دارد. از آن جایی که اکثر کارمندان فعالیت بدنی سبک دارند و به خاطر شیفت های کاری ثابت و متعدد، دریافت مواد مغذی در آنان تحت تاثیر قرار می گیرد و حدود یک پنجم آن ها گرفتار اضافه وزن می شوند، مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط کلسیم دریافتی و شاخص های آنتروپومتریک در کارمندان بیمارستان واسعی سبزوار انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 300 نفر از کارمندان 60- 20 ساله بیمارستان واسعی سبزوار انجام شد. قد، وزن، دور باسن، دور کمر و دور بازو به دقت و به روش استاندارد با استفاده از فرم جمع آوری داده ها اندازه گیری شد. سپس برای هر فرد پرسشنامه 24 ساعته خوراک طی دو روز متوالی و بسامد خوراک برای تعیین الگوی غذایی در یک سال گذشته تکمیل گردید. مقادیر غذایی خورده شده بر حسب گرم وارد برنامه Food Processor version 3 گردید. سپس داده های مواد مغذی دریافتی هر فرد به همراه داده های تن سنجی وارد برنامه SPSS 14 شده و با آزمون های آماری تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک طرفه و دو طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 9/77 درصد نمونه ها دارای وزن طبیعی و 1/22 درصد آن ها دارای اضافه وزن بودند. میانگین دریافت کلسیم در مردان و زنان به ترتیب 383±57/1843 و 71/703±99/1023 میلی گرم در روز بود. بین کلسیم دریافتی BMI و 52/0=P و وزن بدن (22/0=P)، ارتباط دیده نشد اما بین کلسیم دریافتی و دور باسن (01/0=P) و بازو (04/0=P) در مردان، ارتباط معکوس معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که بین کلسیم دریافتی و وزن بدن و BMI ارتباط معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: کلسیم، شاخص های تن سنجی، وزن، چاقی
  • فهیمه کیوانلو، محسن کوشان، محمد سید احمدی صفحه 47
    زمینه و هدف
    هوش هیجانی شامل شناخت و کنترل عواطف و هیجان های فرد است. هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین هوش هیجانی و سبک رهبری (تحول بخش- مبادله ای) مربیان تیم های ورزشی منطقه 9دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی – تحلیلی و به صورت مقطعی انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل مربیان مرد تیم های ورزشی منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی بود که از بین آن ها 240 نفر به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه هوش هیجانی (شوت) با اعتبار 84/0، پرسشنامه سبک رهبری (وارنر بورک) با اعتبار 79/0 و پرسشنامه جمعیت شناختی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و ضریب همبستگی پیرسون با نرم افزار SPSS 13 انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین هوش هیجانی در آزمودنی ها 21/20±25/116 و میانگین نمرات سبک رهبری تحول گرا 41/5±60/50 و عمل گرا 41/5±42/24 بود که بین هوش عاطفی و سبک رهبری تحول بخش رابطه مثبت و معناداری (001/0= p، 404/0r=) وجود داشت. همچنین بین هوش عاطفی و سبک رهبری مبادله ای یک رابطه منفی و معنادار (001/0 p=، 404/0- r=) مشاهده شد. بررسی تاثیر سن، سابقه و نوع رشته تحصیلی بر رابطه هوش عاطفی و سبک رهبری نشان داد که افزایش سن و سابقه باعث تقویت این رابطه شده است (0001/0 p=، 475/0r=). از طرفی این همبستگی فقط در مربیان دارای مدرک غیر تربیت بدنی (0001/0p=، 559/0r=) معنادار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج می توان گفت که با افزایش هوش هیجانی در مربیان، تمایل آن ها به سبک رهبری تحول بخش افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سبک رهبری، رهبری تحول بخش، رهبری مبادله ای، مربی
  • سید علیرضا حسینی کاخک، محمد صفری، محمدرضا حامدی نیا صفحه 55
    زمینه و هدف
    سلامتی انسان تا حدود زیادی بستگی به وضعیت عوامل آمادگی جسمانی مرتبط با تندرستی و به ویژه اضافه وزن یا کاهش وزن دارد. دوره نوجوانی از این حیث منحصر به فرد و ویژه می باشد، اما اطلاعات در مورد آمادگی جسمانی به خصوص در نوجوانان محدود می باشد. لذا هدف این مطالعه بررسی عوامل آمادگی جسمانی مرتبط با تندرستی با تاکید بر اضافه و کاهش وزن در نوجوانان پسر شهر سبزوار می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، جامعه تحقیق شامل کلیه دانش آموزان پسر 14-12 ساله شهر سبزوار بود. بر اساس فرمول محاسبه حجم نمونه و به روش طبقه بندی تصادفی خوشه ایتعداد 368 دانش آموز پسر سنین 12 تا 14 سال انتخاب شدند. پس از انجام معاینات پزشکی و تکمیل فرم رضایت نامه، عوامل آنتروپومتریک و آمادگی جسمانی شامل قد، وزن، توان هوازی (آزمون 20 متر شاتل ران)، قدرت (با استفاده از داینامومتر)، توان انفجاری (با استفاده از پرش سارجنت)، انعطاف پذیری (به کمک جعبه انعطاف پذیری)، چابکی (با استفاده از آزمون ایلی نویز) و ترکیب بدنی (با استفاده از کالیپر و ضخامت چربی زیر پوستی) مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 11.5 و با محاسبه شاخص های گرایش مرکزی و پراکندگی و آزمون ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد. سطح معناداری 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتیجه تحقیق حاکی از آن بود که بر اساس شاخص توده بدنی به دست آمده، 7/17 درصد آزمودنی ها لاغر، 2/69 درصد دارای وزن طبیعی، 2/9 درصد اضافه وزن و 7/3 درصد چاق بودند. همچنین بر اساس شاخص «نسبت دور کمر به لگن» محاسبه شده، 1/11 درصد آزمودنی ها در معرض خطر زیاد و 7/5 درصد در معرض خطر خیلی زیاد قرار داشتند. بر اساس درصد چربی بدن نیز 9/13 درصد از نمونه های پژوهش درصد چربی بدنی زیاد و 13 درصد، درصد چربی خیلی زیاد داشتند. میانگین توان هوازی پسران 12 تا 14 سال سبزوار 6/50 (میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) به دست آمد که در مقایسه با مقادیر مرجع 10 درصد آزمودنی ها از توان هوازی کمتر از میانگین برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    تحقیق حاضر نشان می دهد که درصد مهمی از نوجوانان شهر سبزوار از کمبود وزن از یک سو و اضافه وزن از سوی دیگر رنج می برند. همچنین وضعیت آمادگی جسمانی در برخی عوامل در شرایط مطلوبی نیست.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، اضافه وزن، چاقی، نوجوانان
  • فرشته قراط، ژیلا آگاه، آرش خامنه باقری صفحه 67
    زمینه و هدف
    حاملگی در شاخ فرعی رحم یک پدیده نادر ولی جدی در مامایی است که با پارگی رحم و مرگ و میر مادر همراه است. در این مقاله یک مورد بارداری در شاخ فرعی رحم در هفته 15 بارداری گزارش شده است.
    معرفی بیمار: خانم 33 ساله مولتی پار در هفته 15 بارداری با درد شدید شکمی به بیمارستان مراجعه و با تشخیص شکم حاد تحت عمل لاپاروتومی اورژانس قرار گرفت. در حین عمل، پارگی شاخ فرعی راست رحم مشاهده شد، در حالی که جنین با کیسه آب سالم در حفره پرتوان قرار داشت. جنین و ضمانم آن خارج شد و حذف شاخ فرعی رحم و لوله راست انجام گرفت. بیمار بعد از 3 روز بدون عارضه خاص از بیمارستان ترخیص شد.
    نتیجه گیری
    حاملگی در شاخ فرعی رحم از موارد نادر است ولی به دلیل عوارض جدی آن، باید همواره مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بارداری، شاخ فرعی رحم، رحم تک شاخ، پارگی رحم
|
  • Zahra Bostani Khalesi, Yasaman Yaghoubi, Mahmood Abedinzadeh Page 6

    Background and

    Purpose

    The use of complementary and alternative therapy is on the rise and massage therapy is one of these alternative procedures. The purpose of the present research was to determine the effect of field massage on the arterial blood oxygen saturation in neonates with respiratory distress syndrome. Methods and Materials: This clinical trial was conducted on 25 infants hospitalized with respiratory distress syndrome in the neonatal intensive care unit in Rasht Al-Zahra Hospital, Iran. An information record form (consisting of two sections: demographic information and a table for recording oxygen saturations) was used for data gathering, and pulse oxymeter was used for measuring Oxygen saturation. The information was collected in 3 consecutive days; the intervention took three 15-minute periods. Arterial blood oxygen saturation was recorded 5 minutes before massage, then neonates underwent a 15-minute massage; then within 5 and 15 minutes from the massage, the arterial blood oxygen saturation was measured and recorded again. The obtained data were analyzed in SPSS 16 using ANOVA.

    Results

    Mean arterial blood oxygen saturation at baseline (5 minutes before massage) was 93.44±0.46, five minutes after massage 94.22±0.41 and 15 minutes after the massage, it was 91.67±0.24. Mean arterial blood oxygen saturation during the three days of intervention was significantly different before and after the field technique massage (P<0.01), so that the neonates’ arterial blood oxygen saturation increased after the massage therapy. Also, mean respiratory rate 5 minutes before the massage was 43.7±2.4 and 15 minutes after the massage, it was 42.5±6.5; mean heart rate 5 minutes before the massage was 135.7±9.6 and 15 minutes after the massage, it was 132± 4.9; the average temperature 5 minutes before the massage was 36.7±0.6 and 15 minutes after the massage, it was 37±0.3; the average of these physiologic parameters before and after the intervention were not significantly different.

    Conclusion

    The results of this study Indicate that the massage therapy significantly increases the arterial oxygen saturation in neonates with respiratory distress syndrome; and since after the massage, physiologic variable changes (breathing, heart rate and temperature) are within an acceptable range, it can be concluded that this type of massage is suitable for neonates.

  • Mehrdad Modaresi, Zeynab Amiri Page 13
    Background and
    Purpose
    Oxcarbazepine is a widely used novel antiepileptic drug. In vitro electrophysiologic studies indicate that oxcarbazepine can block voltage-sensitive sodium channels, enhance the functioning of the neural membranes, and inhibit the propagation of synaptic impulses. It is also necessary to investigate the effect of oxcarbazepine on sex hormones because of its effects on the nervous system and the close neuro-hormonal association of this system with reproduction. In this research, the effect of oxcarbazepine was studied on the amount LH, FSH, testosterone Hormones and male reproductive physiology. Methods and Materials: This quasi-experimental research involved 40 adult male volunteers aging from 25 to 45 years old. They suffered from epilepsy and were selected from those admitted to the neurological clinics of Shiraz, Iran, and were assigned into four groups of 10: Control group receiving no materials, and experimental groups receiving 150, 300, and 600 mg/day oxcarbazepine as oral tablets for 30 days. The study was conducted upon the permit of the ethics committee and after the informed consent was signed by the participants. After the termination of this period, the levels of LH, FSH, and testosterone Hormones in the blood were measured. The obtained data were analyzed in SPSS 11.5 using Tukey, Duncan tests and ANOVA.
    Results
    According to the findings, plasma concentration of LH showed a significant increase (p<0.05), whereas in plasma concentration of FSH, no significant change was observed. Also, it caused a reduction in the concentration of testosterone (p<0.05).
    Conclusion
    The use of oxcarbazepine can affect leydig cells in testis via hypophysis-Gonad axis and reduce the production of testosterone.
  • Aghdas Saadati, Raziyeh Foroutan Page 21
    Background and
    Purpose
    Every year 30 million low-birth-weight neonates are born (23.8% of all births), and the low birth weight is a major cause of mortality and morbidity in neonates (60% -80%) as well as the cause of other complications such as respiratory distress syndrome. Babies with such a syndrome need mechanical ventilation, where high volume ventilation is associated with vast pulmonary damage. Therefore, for improving the high ventilation in LBW neonates and decreasing the respiratory damages of the ventilator, laying the newborn in a suitable position to increase oxygen saturation can be one way to reduce the neonatal mortality rate. Therefore, the present study was aimed to compare the effects of the prone versus supine positions on the oxygen saturation in mechanically ventilated low birth weight infants. Methods and Materials: This experimental research was conducted on 40 LBW infants under mechanical ventilation in the NICU of Hakim Hospital in Neyshabour, Iran. The infants were randomly selected; the infants were positioned supine for 2 hours and then prone for 2 hours; then their ABG was controlled separately in the two positions. The two readings were compared. The obtained data were analyzed in SPSS 11.5 using descriptive statistics and paired t-test.
    Results
    The mean birth weight of the infants was 16031±385.3 gr and their gestational age was 34.2±1.9 weeks. The mean oxygen saturation was 87.65 in the supine position and 96.04 in the prone position, which indicated a significant difference (p<0.001). Also, there was a significant difference between the mean arterial pressure of CO2 in the two positions (p<0.001).
    Conclusion
    In low birth weight infants with mechanical ventilation, prone position increases the arterial oxygen saturation and ventilation of the infant.
  • Mohsen Ahmadi Tahoor, Mehdi Rabiee, Lotfollah Karimi, Nematollah Shomoossi Page 26
    Background and
    Purpose
    Patients whit body dysmorphic disorders have dysfunctional negative thoughts about their physical appearance. The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of metacognitive intervention on body dysmorphic disorder in a 20-year-old male case. Methods and Materials: This case study used the single case experimental design to reduce the symptoms of a male patient with BDD diagnosis. To collect the data, the client completed the questionnaire in pre-test (as a base-line), last treatment session (as the post-test), and six months after treatment (follow-up): Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale Modified for BDD (YBOCS-BDD), Thought Fusion Instrument (TFI), Body Dysmorphic Metacognition Questionnaire (BDMCQ), and Beck Anxiety inventory (BAI). For data analysis, the data chart analysis and graphical methods were used and based on the ascending and descending trend of the scores, effectiveness of the intervention was judged.
    Results
    The scores for the pre-test, post-test, and follow–up examinations were 30, 10, and 10, respectively. His scores of the TFI were 820, 100, and 120, respectively. Finally, the scores for BDMCQ came up to be 45, 10, and 11, respectively, and the scores for (BAI) were: 47-16-18 respectively. Based on the clinical significance measures, the reduction of the symptoms was significant.
    Conclusion
    The metacognitive intervention is effective in reducing the symptoms of the body dysmorphic disorder.
  • Abolfazl Rahmani Sani, Ahmad Allahabadi, Aliakbar Azimi, Naser Mehrdadi, Ali Torabian Page 33
    Background and
    Purpose
    Subsurface flow wetlands are one of the successful treatment methods used for municipal and industrial wastewater treatment, and are economical in terms of energy consumption and workforce. Much research has been conducted on wetland operation output in wastewater treatment, but no enough information is available on their start-up and maintenance. The present study investigates the circumstance of starting up and implementing a wetland. Methods and Materials: In this experimental study, two subsurface flow wetlands with a two-day detention time and two pretreatment units were built. The former was similar to Primary Settling tank with a 4-hour detention time and the latter was similar to anaerobic pond equipped a with digestion pit with a two-day detention time in a pilot scale. The wastewater (BoD5 = 250 mg/l, Tss=320 mg.l and ph=7.2) from municipal network in Sabzevar, Iran was used for irrigation; the pilot implementation and maintenance took one year.
    Results
    Pilot operation indicated that the principal factors in implementing subsurface flow wetland were temperature, non-penetrateability of the bed, and wastewater ingredients. However, pretreatment and bed obstruction were the limiting parameters of the wetland maintenance.
    Conclusion
    Pretreatment of the subsurface flow of wetlands does not yield a high output; and if anaerobic ponds equipped with digestion pits are used, the treatment output is significantly enhanced, and the wetland operation will face minimum barriers.
  • Akram Kooshki, Mehdi Golafrooz Shahri, Mahmood Rivandi Page 41
    Background and
    Purpose
    There is evidence on the anti-obesity effects of dietary calcium. Most employees have low physical activity and due to many rounds of work, their nutritional intake is affected, and around one-fifth of them suffer from overweight. The present study was conducted to investigate the correlation of dietary calcium and anthropometric indices in the staff of Vasei Hospital in Sabzevar, Iran. Methods and Materials: The cross sectional descriptive study was conducted on 300 employees at Vasei Hospital in Sabzevar, Iran. Their weight, height, hip and arm circumference were measured by standardized procedures to take a record in data collection forms. A 24-hour recall form was given for two successive days to each participant, and a food frequency form was completed for the annual nutritional pattern of each participant. The food intake by grams was given into the Food Processor 3 software. Then, each participant’s data on nutrients and their anthropometric readings were fed into SPSS 14 for analyzing by independent t-test, Person correlation coefficient, One-way and Two-way ANOVA.
    Results
    In this study, 77.9% of the participants had normal weight and 22.1% were overweight. Mean calcium intake was 1843.57±1383 and 1023.99±703.71 mg/day in men and women, respectively. No correlation was observed between calcium, BMI (p=o.52) and body weight (p=0.22). However, there was significant negative correlation between dietary calcium and hip (p=0.01) and arm circumference (p=0.04) in men.
    Conclusion
    The results showed that there is no significant correlation between dietary calcium, BMI and body weight.
  • Fahimeh Keavanloo, Mohsen Koushan, Mohammad Seyedahmadi Page 47
    Background and
    Purpose
    The emotional intelligence (EQ) includes understanding and control of emotions. The purpose of the present study was investigating the relationship between emotional intelligence and leadership styles (transformation and transaction) in the coaches of sports teams of Region 9 of the Islamic Azad University. Methods and Materials: This study is a cross-sectional descriptive analytical research. The study population included male coaches of the sports teams of the Islamic Azad University Region 9, from among who 240 participants were randomly selected. Data collection was done through emotional intelligence questionnaire (Shoot, validity 0.84), leadership style questionnaire (Varner Bourk, validity 0.79) and a demographic questionnaire. The obtained data were statistically analyzed in SPSS 13 using descriptive statistics (frequency, mean and standard deviation) and Pearson Correlation coefficient.
    Results
    Mean emotional intelligence of the participants was 116.25±20.21; mean transformation and transaction leadership styles scores were 50.60±5.41 and 24.42±5.41, respectively. There was a positive significant correlation between emotional intelligence and transformation leadership style (p=0.001, r=0.404). Also, there was a significant negative correlation between emotional intelligence and transactional leadership style (p=0.001, r=-0.404). Investigating the effect of age, experience and educational major on the relationship between emotional intelligence and leadership style showed that older age and experience of the coach highlights this relationship (r=0.475, p=0.000). However, this correlation was significant only in coaches with non-physical-training education (p=0.000, r=0.559).
    Conclusion
    According to the results, it can be stated the higher the emotional intelligence in coaches, the stronger their willingness to transformation leadership style will be.
  • Seyyed Alireza Hosseini Kakhk, Mohammad Safari, Mohammadreza Hamedinia Page 55
    Background and
    Purpose
    Human health largely depends on health-related physical fitness status, particularly overweight and under weight. In this regard, the adolescence is a unique life span. However, the information about adolescent's physical fitness is limited. Therefore, the purpose of this study was the investigation of health-related physical fitness elements with an emphasis on overweight and underweight in male adolescents in Sabzevar, Iran.
    Materials And Methods
    In the cross sectional descriptive and analytical study, the study population consisted of schoolboy students with the age of 12-14 years old in Sabzevar, Iran. Based on sample size calculation formula, a number of 368 schoolboys of 12-14 years-old were selected based on randomized cluster sampling. After medical examinations and filling out the written informed consent forms, anthropometric factors and physical fitness were assessed (height, weight, aerobic fitness with 20-meter shuttle run, strength via dynamometer, explosive power via Sergeant jump, flexibility via flexibility box, agility via Illinois test, and body Composition via skin-fold fat caliper and subcutaneous fat thickness). The obtained data were analyzed using SPSS 11.5 using central tendency, dispersion and Pearson Correlation coefficient (P<0.05).
    Results
    The results of the study, based on BMI, indicated that 17.7% were thin, 69.2% normal, 9.2% overweight and 3.7% were obese. Also, based on WHR, 11.1% were at a high risk, and 5.7% were very high-risk cases. Based on the fat percentage, 13.9% had much fat and 13# very high fat. Mean VO2max of the 12-14-year-old schoolboys in Sabzevar was obtained to be 50.6 (ml/kg/min), which indicates that 10% of the boys had aerobic fitness lower than the average in comparison with reference values.
    Conclusion
    The study findings showed that considerable percentage of Sabzevar adolescents suffer from overweight on the one hand and underweight on the other. Physical fitness status in some factors is not desirable too.
  • Fereshteh Ghorat, Jila Agah, Arash Khamene Bagheri Page 67
    Background and
    Purpose
    Pregnancy in the rudimentary horn is a rare but serious phenomenon in obstetrics, and is associated with the rupture of uterus and maternal mortality. In the present report, we present a rudimentary horn pregnancy in the15th week of gestation. The Patient: A multiparous 33-year-old woman in the 15th week of gestation with severe abdominal pain underwent an emergency laparotomy. A ruptured rudimentary horn in was observed in operation and fetus was within the intact sac in peritoneum cavity. The fetus and placenta were extracted and the right tube and the rudimentary horn were removed. The patient was discharged from hospital with no particular complication after 3 days.
    Conclusion
    Rudimentary horn pregnancy is rare but it must be considered because of its severe complications.