فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:13 Issue: 4, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/07/26
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سمانه ثابت بیرجندی، میترا تدین نجف آبادی، امیر سیاهپوش، محمدحسین حقیقی زاده صفحه 1
    زمینه و هدف
    سندرم پیش ازقاعدگی مجموعه ای از علایم جسمی و روانی است و یکی از درمان های موثر بر این سندرم تجویز داروهای مهارکننده باز جذب سروتونین از جمله فلوکسیتین می باشد. علف چای با نام علمیHypericum perforatum از مکانیسمی شبیه به فلوکستین برخوردارمی باشد و به طور سنتی در درمان این سندرم به کارمی رود. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر علف چای و ویتامین B6 بر درمان سندرم پیش از قاعدگی انجام شد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی، بر روی 72 نفر از دانشجویان خوابگاه شهید چمران اهواز مبتلا به فرم متوسط و شدید سندرم پیش از قاعدگی، صورت گرفت. شرکت کنندگان برای دو سیکل متوالی فرم ثبت وضعیت روزانه را تکمیل کردند. سپس بیماران به طور تصادفی به دوگروه درمانی ویتامینB6 و پرفوران تقسیم شدند. ویتامین B6 روزانه 80 میلی گرم و قرص پرفوران 160میلی گرم سه بار در روز، یک هفته قبل از قاعدگی، به مدت دو ماه تجویزگردید. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS-13 انجام شد.
    یافته ها
    میزان کاهش میانگین علایم روانی در گروه علف چای و ویتامین B6 برابر بود ولی از نظر علایم جسمانی سندرم پیش ازقاعدگی، کاهش میانگین درگروه ویتامینB6 نسبت به گروه علف چای اختلاف معنی داری را نشان داد (019/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، درمان با علف چای در مقایسه با درمان با ویتامین B6 تنها بر کاهش علایم روانی سندرم پیش از قاعدگی موثر است، در صورتی که ویتامین B6 هم در درمان علایم روانی و هم جسمانی موثر بود. انجام تحقیقی برای مقایسه تاثیر علف چای و فلوکستین بر درمان سندرم پیش از قاعدگی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سندرم پیش ازقاعدگی، هایپریکوم پرفوراتوم، پیریدوکسین
  • جواد بهارآرا، فرهنگ حداد، محمدعلی شریعت زاده، مریم امیراحمدی صفحه 6
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر استفاده روز افزون از دستگاه های مولد مایکروویو به خصوص تلفن های همراه نگرانی زیادی در مورد اثرات احتمالی این امواج بر سلامت افراد به خصوص زن های باردار و نوزادان آن ها ایجاد نموده است. در این مطالعه اثر امواج ساطع شده از تلفن های همراه روی فراوانی میکرونوکلئوس در نوزادان موش کوچک آزمایشگاهی و مادران آن ها بررسی شده است.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش تجربی آزمایشگاهی، موش های حامله از روز14 بارداری به مدت 4 روز هر روز 6 ساعت تحت تاثیر امواج ساطع شده از تلفن همراه قرار گرفتند و پس از زایمان نوزادان 2 روزه، ابتدا از نظر ریخت شناسی بررسی، سپس وزن و طول فرق سری– نشیمنگاهی آن ها ثبت گردید. در ادامه برای بررسی آسیب های ژنتیکی احتمالی در اریتروسیت های آن ها از قلب شان خون گیری و اسمیر تهیه شد. بافت طحال نیز برای مطالعات بافت شناسی آماده سازی گردید. هم چنین از خون محیطی و مغز استخوان مادران نیز اسمیرتهیه و با روش مای–گرانوالد و گیمسا رنگ آمیزی انجام شد.
    یافته ها
    تحت تاثیر امواج ساطع شده از تلفن های همراه طول فرق سری- نشیمنگاهی و وزن نوزادان 2 روزه کاهش یافت (001/0p<). هم چنین در طحال افزایش تعداد مگاکاریوسیت ها (02/0p=) و گلبول های قرمز (03/0p=) مشاهده شد لیکن تعداد لنفوسیت ها تغییری نشان نداد. ضمنا تعداد میکرونوکلئوس ها در اریتروسیت های خون محیطی نوزادان تجربی افزایش نشان داد (006/0p=). در مادران نیز افزایش تعداد میکرونوکلئوس ها در اریتروسیت های خون محیطی مشاهده شد (001/0p<). لیکن فراوانی میکرونوکلئوس درمغزاستخوان آن ها تغییری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل بیان گر آن است که امواج ساطع شده از تلفن همراه (940 مگاهرتز) باعث افزایش تعداد میکرونوکلئوس در اریتروسیت های خون محیطی مادران و نوزادان آن ها می گردد و این امر موید اثر ژنوتوکسیک این امواج می باشد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، میکرونوکلئوس، مغز استخوان، خون، Balb، C
  • کامران مشفقی، ابوالفضل محمدبیگی، داوود حامدی سنجانی، مسعود بهرامی صفحه 12
    زمینه و هدف
    سرطان کولورکتال یکی از شایع ترین سرطان ها در سراسر دنیا می باشد که 38 درصد سرطان های دستگاه گوارش را تشکیل می دهد. سرطان کولورکتال در مردان ایرانی رتبه سوم و در زنان رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی نقش برخی عوامل محیطی در ابتلا به سرطان کولورکتال شهرستان اراک می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه ی مورد شاهدی که نمونه های آن از بیمارستان های شهر اراک انتخاب شدند، داده ها با استفاده از پرسشنامه ساختاریافته و براساس مصاحبه با بیماران و پرونده های پزشکی بیماران جمع آوری شد. در تحلیل داده ها از آزمون های 2χ، استقلال دو گروه و رگرسیون لجستیک جهت حذف اثر مخدوش کنندگی متغیرهای احتمالی استفاده شد.
    یافته ها
    از کل افراد شرکت کننده7/55 درصد مرد، 90 درصد متاهل و 6/33 درصد مبتلا به اضافه وزن و چاقی بودند. میانگین سن و BMI به ترتیب برابر با 9/14±4/54 سال و 2kg/m6/4±4/24 به دست آمد. در مدل رگرسیونی مصرف غذای پرکالری و چرب، تحصیلات بالا، سابقه رادیودرمانی و سابقه خانوادگی مثبت از عوامل پیشگوکننده ابتلا به سرطان کولورکتال بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به قابل پیشگیری بودن سرطان کولورکتال و افزایش بروز جهانی بیماری، مداخله های آموزشی در خصوص اهمیت بیماری، روش های غربالگری و تشخیص، درمان و بازتوانی بیماران درمان شده ضروری است.
    کلیدواژگان: سرطان، کولورکتال، عوامل خطر، تغذیه
  • سمیه امیری، عباسعلی کشتکار، حمیدرضا آقایی میبدی، باقر لاریجانی، ایرج نبی پور، رامین حشمت*، سارا مدنی، آرش حسین نژاد صفحه 18
    زمینه و هدف

    مصرف چای در سرتاسر جهان عمومیت دارد و به خصوص در کشور ما به مراتب بیش از سایر نوشیدنی ها استفاده می شود. مطالعات مختلفی اثرات منفی قهوه و ارتباط کافئین موجود در آن را با پوکی استخوان ارزیابی کرده اند. اما ارتباط بین مصرف چای و پوکی استخوان کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. از طرفی با توجه به مصرف بالای چای در جامعه و شیوع بالای پوکی استخوان در کشور، درک این ارتباط حائز اهمیت می باشد.

    مواد و روش کار

    جمعیت مورد مطالعه شامل مردان و زنان20 تا72 ساله ساکن شهرستان بوشهر بودندکه در طرح جامع پیشگیری و درمان پوکی استخوان شرکت داشتند و با نمونه گیری خوشه ایجمع آوری شدند. در مجموع 1125 نفر(621 زن و 504 مرد) با میانگین سنی 6/42 سال بررسی شدند. با توجه به میزان چای مصرفی روزانه افراد به دو گروه بالای چهار فنجان و کمتر-مساوی چهار فنجان تقسیم شدند و تراکم استخوانی آن هابا استفاده از روشDual energy X-ray Absorption اندازه گیری و مقایسه شد.

    یافته ها

    میانگین تراکم استخوانی در دو گروه مورد مطالعه در ناحیه گردن واستخوان ران با یکدیگر تفاوت بارز و معنی دار داشت (05/0<p). اما این ارتباط به طور مجزا در گروه های مختلف (به تفکیک سن، جنس و یا هر دو)، مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان دهنده ی ارتباط مستقیم بین مصرف چای و افزایش تراکم استخوان بود و نشان داد شیوع پوکی استخوان در افرادی که به طور منظم و روزانه چای مصرف می کنند، کمتر است.

    کلیدواژگان: پوکی استخوان، تراکم معدنی استخوان، چای
  • فرشته بایگی، مینا طباطبایی، احمدرضا درستی مطلق، محمدرضا اشراقیان صفحه 24
    زمینه و هدف
    نظر به گسترش چاقی در میان کودکان و نوجوانان سراسر دنیا در سال های اخیر، بررسی های متعددی در زمینه عوامل مرتبط با آن در کودکان و نوجوانان جهان انجام گرفته است. از جمله عوامل مرتبط با چاقی کودکان می توان عوامل محیطی را نام برد. بررسی حاضر به تعیین برخی عوامل موثر بر چاقی دانش آموزان دبستانی شهر نیشابور پرداخته است.
    مواد و روش کار
    طی یک نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای در سطح دبستان های شهر نیشابور در سال تحصیلی 85-84، کلیه دانش آموزانی که دارای BMI بزرگ تر یا مساوی صدک 95 بودند (114 نفر)، به عنوان گروه مورد (چاق) و تعداد 102 دانش آموز هم سن و هم جنس غیر چاق به عنوان گروه شاهد بررسی شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه، که توسط مادر دانش آموز تکمیل گردید، جمع آوری شد.
    یافته ها
    میانگین وزن هنگام تولد در دانش آموزان چاق به طور معنی داری بیش از افراد غیر چاق بود. نسبت دانش آموزان با رتبه اول و دوم تولد، در گروه مورد به طور معنی داری بیش از گروه شاهد بود (001/0p<). هم چنین نسبت دانش آموزانی که سن شروغ غذای کمکی در آن ها کمتر از 6 ماه بود (%7/80)، به طور معنی داری در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد (%1/46) بود.
    نتیجه گیری
    چاقی در دانش آموزان دبستانی شهر نیشابور با وزن بالا تولد، رتبه تولد، سن شروع غذای کمکی ارتباط معنی دار داشت. در برنامه ریزی-های مداخلاتی برای کاهش شیوع چاقی، توجه به این عوامل ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: چاقی، دانش آموز دبستانی، نمایه توده بدن، عوامل محیطی
  • زهرا مطلق، سیدسعید مظلومی محمودآباد*، مهدیه ممیزی صفحه 29
    زمینه و هدف

    رفتارهای ارتقاء سلامت و سبک زندگی سالم استراتژی های اصلی برای حفظ سلامتی است. به دلیل اهمیت سلامت افراد جوان در ارتقاء سلامت جامعه، مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت انجام رفتارهای ارتقاء دهنده ی سلامت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد و عوامل موثر بر آن طراحی شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 440 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی یزد که با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده بودند انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد HPLP-II) Health Promotion Lifestyle profile-II) بود، که شامل دو طبقه اصلی (رفتارهای ارتقاء سلامت و سلامت روانی اجتماعی) و شش زیر گروه است. داده ها در نرم افزار آماریSPSS-11.5 وارد با استفاده از آزمون های آماری t ، 2χ، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین سن 2/2±1/21 بود. میانگین کل HPLP-II 19±3/130 (نمره کل=208) بود. بالاترین نمره کسب شده در زیر گروه رشد معنوی 04/5±03/26 و کمترین در زیر گروه فعالیت فیزیکی 8/4±2/16 بود. از نظر آماری بین میانگین کل HPLP-II و متغیرهای وضعیت اشتغال (002/0p=)، رشته تحصیلی (001/0p<)، تحصیلات مادر (007/0(p= و شغل مادر (01/0(p= ارتباط معنی داری مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به وضعیت انجام رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی در بین دانشجویان و نیز به دلیل فعالیت فیزیکی پایین در بین دانشجویان به ویژه دختران، طراحی برنامه های آموزش سلامت در جهت افزایش فعالیت فیزیکی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: ارتقا سلامت، رفتارهای ارتقادهنده سلامت، دانشجو
  • مازیار محجوبی فرد، محمد مهدی دادرس، عبدالله پناهی پور، محمد امین دادرس صفحه 35
    زمینه و هدف
    آپگار نوزادان در بدو تولد یکی از عوامل تعیین کننده مرگ و میر پس از تولد است و یکی از عوامل موثر در آپگار نوزادان سزارینی نوع دارویی است که جهت بیهوشی مادر مورد استفاده قرار می گیرد. باتوجه به اختلاف نظر در مورد فواید و عوارض احتمالی پروپوفول نسبت به تیوپنتال در منابع مورد بررسی، این مطالعه با هدف بررسی اثرات این دو دارو روی آپگار نوزادان و تهوع و استفراغ و مدت زمان مورد نیاز جهت بهبودی مادر انجام شد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور 230 خانم سالم کاندید سزارین انتخابی به روش بلوک های آماری به طور اتفاقی به دو گروه مساوی پروپوفول و تیوپنتال تقسیم شدند. داروهای دریافتی در دو گروه بجز داروی اینداکشن بیهوشی همسان بود. آپگار دقیقه 1 و 5 نوزاد بعداز تولد و مدت ریکاوری و تهوع و استفراغ مادر بعد از عمل ثبت گردید.
    یافته ها
    نمره آپگار دقیقه یک (041/0=p) و نمره آپگار دقیقه پنج (034/0=p) در گروه پروپوفول به طور معنی داری از گروه تیوپنتال بیشتر بود. زمان ریکاوری از بیهوشی در دو گروه پروپوفول و تیوپنتال از لحاظ آماری تفاوت نداشت (67/0=p). بررسی آماری میزان تهوع و استفراغ در دو گروه نشان داد که تهوع و استفراغ در گروه پروپوفول کمتر از گروه تپوپنتال بود (028/0=p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که در عمل سزارین انتخابی جهت القای بیهوشی پروپوفول بعد از مایع درمانی کافی داروی مناسبی می باشد و علاوه بر تاثیر کمتر آن برآپگار نوزاد حاصل سزارین نسبت به تیوپنتال، تهوع و استفراغ بعد از عمل نیز در مادر کمتر می باشد.
    کلیدواژگان: سزارین انتخابی، آپگار، پروپوفول، تیوپنتال
  • محمدرضا خدابخش، پروین منصوری صفحه 40
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر به بررسی ابعاد فرسودگی شغلی در پرستاران زن و مرد پرداخته است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی 60 پرستار (شامل 32 زن و 28 مرد) به صورت تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه فرسودگی شغلی مازلاک (MBI) پاسخ دادند.
    یافته ها
    بین پرستاران زن و مرد از نظر شدت خستگی عاطفی تفاوت معنی داری وجود داشت (021/0p<) و زنان بیشتر از مردان دچار خستگی عاطفی بودند ولی در سایر ابعاد فرسودگی شغلی (عملکرد شخصی و مسخ شخصیت) تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد فرسودگی شغلی در جامعه پرستاران بالاست لذا برای پیشگیری از آن باید به این گروه توجه ویژه ای مبذول گردد.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، خستگی عاطفی، عملکرد شخصی و مسخ شخصیت
  • سید رضابرزو *، محسن صلواتی، محمود صفری، شهرام حدادی نژاد، میترا زندیه، بیتا ترکمان صفحه 43
    زمینه و هدف

    هدف این مطالعه تعیین کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی، تعداد 165 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به روش نمونه گیری آسان از مراجعه کنندگان به بیمارستان سینا انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 بود.

    یافته ها

    نمره عملکرد جسمی 57/60، ایفای نقش جسمی 86/68، ایفای نقش عاطفی 59/69، انرژی و نشاط 37/40، سلامت روحی و روانی 75/43، عملکرد اجتماعی50/66، دردهای بدنی 96/50، سلامت عمومی 63/43 و تغییر در وضعیت سلامت 21/61 بود. اختلاف معنی دارآماری بین برخی اطلاعات دموگرافیک با کیفیت زندگی بیماران دیابتی نوع دو دیده نشد.

    نتیجه گیری

    از نتایج این تحقیق می توان به منظور کمک به برنامه ریزان جهت تشخیص و انجام مداخلات پیشگیرانه و تغییر در کیفیت زندگی بیماران دیابتی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، کیفیت زندگی، پرسشنامه
  • مهدی فتحی، مرجان جودی، علی صادقی، علی شریفی، میترا جودی، فاطمه پور فریدونی صفحه 47
|
  • Samaneh Sabet-Birjandi, Mitra Tadayon-Najafabadi, Amir Siyahpooshan, Mohammadhosein Haghighizadeh Page 1
    Background
    Premenstrual syndrome is the cyclic appearance of one or more of a large collection of symptoms just prior to menstruation. The aim of this study was to compare the effect of Hypericum perforatum and vitamin B6 in the treatment of premenstrual syndrome.
    Materials And Method
    In this study after two completion of questionnaire during two consecutive periodic cycles 72 female students selected between ages of 20 to 30 years with moderate to severe premenstrual syndrome with inclusion criteria for entering into the study. Subjects randomly divided in to two groups. First group received perforan consist of hypericum perforatum 160mg, took three times one week before menstruation period and second group took vitamin B6 80mg daily for two months. Data were analyzed using SPSS software.
    Result
    Results showed significant difference between means for score of physical symptoms of premenstrual syndrome between two groups (p =0.019) but means of score in psychological symptoms of premenstrual syndrome had no significant difference between two groups (p=0.124).
    Conclusion
    According to this study Hypericum perforatum can only reduce psychological symptoms but vitamin B6 will reduce both somatic and psychological symptoms.
  • Javad Baharara, Farhang Hadad, Mohammad A. Shariatzade, Maryam Amirahmadi Page 6
    Background
    In recent years, the widespread use of microwave producing instruments specially cell phones; result in growing concern regarding the possible effects associated with these waves on human health especially pregnant woman and neonates. In present study, we investigated the genotoxic effects of cell phone radiation on the mice (Balb/C) and their offspring.
    Materials And Method
    In this experimental research, pregnant mice were irradiated with cell phone for 4 days of gestational age (days 14th-18th, 6h per day, from 9am until 3pm) and after litter, 2nd-day offspring studied for morphology, weight and CR length. By following, for assessment of possible genetic damages in erythrocytes after bleeding from heart, smears of spleen tissue prepeard for histological studies. Mice peripheral blood and bone marrow smears prepared and stained with May-Granowald and Gimsa.
    Results
    The finding in experimental group indicated that cell phone radiation decreased offsprings’ weight and CR length (p<0.001). Megakaryocytes in marrow (p=0.02) and red blood cells in spleen (p=0.03) were increased but were not shown any changes in lymphocytes (p>0.05). An increase in micronucleus frequency in peripheral blood erythrocytes were seen in experimental newborn (p=0.006) and adult mice (p<0.001) but we did not found any change in the frequency of micronuclei in adult mice bone marrow polychromatic erythrocytes (p>0.05).
    Conclusion
    Above findings indicated that cell phone radiation (940 MHZ) are able to increase the frequency of micronucleus in peripheral blood erythrocytes of adult mice and their of fsprings and induce a genotoxic response.
  • Kamran Moshfeghi, Abolfazl Mohammad-Beigi, Davood Hamedi-Sanani, Masoud Bahrami Page 12
    Background
    Colorectal cancer is one of the most common cancers worldwide including 38% of gastrointestinal cancers. Colorectal cancer is the third type of Iranian men and fourth in women in ranking. The purpose of this study was to determine the role of environmental risk factors in colorectal cancer.
    Materials And Method
    In this case-control study, the authors selected cases from colorectal cancer patients in Arak and controls were selected from Arak hospitals in proportion to the number of cases. Data collected by using a structured questionnaire and based on interviews with patients and their medical records. We used chi-squared and independent t-tests to analyze data. Logistic regression applies to eliminate the effect of possible confounding variables.
    Results
    From all participants 55.7% were male and 90% got married. 33.6% were overweight and/or obese. Mean ± SD of age and BMI was 54.41±14.88 yr and 24.42±4.58, respectively. Regression model showed that fatty food intake, high education and positive family history are the predictor risk factors of colorectal cancer.
    Conclusion
    Due to preventable colorectal cancer and increased global incidence of disease, educational intervention about the importance of disease, methods of screening and diagnosis, treatment and rehabilitation of patients are necessary.
  • Somayeh Amiri, Abbasali Keshtkar, Hamidreza Aghaie-Meybodi, Bagher Larijan, Iraj Nabipoor, Ramin Heshmat, Sara Madani, Arash Hossein-Nejad Page 18
    Background

    Tea consumption is common throughout the world, especially in Iran and it was known as the most common beverages. Several studies evaluated negative effect of coffee and relationship between its caffeine content with bone density. But relationship between tea drinking and bone mineral density is less observed. Considering high amount of tea consumption and prevalence of osteoporosis in Iran, it is important to investigate this relationship.

    Materials And Method

    Population study includes 1125 subjects (aged 20- 72 years) randomly selected by cluster sampling in Bushehr, who participated in general project of prevention and treatment of osteoporosis. The participants were categorized based on degree of tea consumption: high tea drinkers (more than 4 cups of tea per day) and low tea drinkers (equal or less than 4 cups of tea per day).

    Results

    In high tea drinkers, mean score for bone density was significantly higher in neck and total femur. But this difference in isolated groups (according to sex, age and both of them) was not seen.

    Conclusion

    The result of this study indicates on a direct relationship between tea drinking and increasing of bone mineral density. Moreover, it shows the prevalence of osteoporosis is lower in people who have a regular daily habit of tea consumption.

  • Fereshteh Baygi, Mina Tabatabaee, Ahmad R. Dorosty, Mohammad R. Eshraghian Page 24
    Background
    Increase in the prevalence of childhood and adolescence obesity in recent years caused many investigations to be held on effective factors on childhood obesity. Environmental factors have a strong impact and are investigated in many studies worldwide. The objective of this study was to determine the effective factors in Neishabur primary school children.
    Materials And Method
    Using two stage cluster sampling from 60 Neishbur primary schools, all students who had body mass index(BMI) ³95 percentile, were identified as obese (n=114) and 102 students of the same age and gender were indicated as non-obese pupils. Data were collected by questionnaires.
    Results
    Our analyzed data showed that the mean birth weight in obese cases was significantly more than the others. The ratio of first and second born children in obese group was higher than of the non-obese. The ratio of pupils starting complementary feeding earlier than 6 month of age was significantly higher in obese (80.7%) than non-obese children (46.1%).
    Conclusion
    High birth weight, birth order and early treatment with complementary foods were associated with obesity among Neishabur primary school children. This should be noted in interventional planning.
  • Zahra Motlagh, Saeed Mazloomy-Mahmoodabad, Mahdieh Momayyezi Page 29
    Background

    Health promoting activities and a healthy lifestyle are major strategies to preserve health. Regarding the importance of health in young people, health promotion in society and also lack of related studies in Iran, this study was designed to determine the performance of the health-enhancing behaviors in medical university students and its effective factors.

    Materials And Method

    This study was a cross-sectional-descriptive survey assessing health-promoting lifestyle among students of Yazd university of medical sciences. A total number of 440 students were recruited in this study using a stratified sampling method. Health-promoting lifestyle was measured using walker’s health–promoting life style profile II (HPLP-II) instrument. Data were analyzed by χ2, student t-tests and one way ANOVA, using SPSS -11.5.

    Result

    Age range of participants was from 17 to 33 years with a mean age of 21.1 years and was composed of 67.4% females and 32.6% males. Totally, the overall health-promoting lifestyle profile had a mean of 130.31 ±19). The highest mean in the subscales was 26.03±5.04) for spiritual growth and the lowest was 16.24±4.28) for physical activity. Statistical significant association was seen between the socio-demographic variables particularly employment situation (p=0.002), study field (p=0.001), mother’s education level (p=0.007) and mother’s job (p=0.01) with mean of overall health-promoting lifestyle profile.

    Conclusion

    Regarding the situation of health-promoting behaviors due to low physical activity among students especially in girls providing health education programs toward increasing physical activity is recommended.

  • Maziar Mahjoobifard, Mohammad M. Dadras, Abdollah Panahipoor, Mohammad A. Dadras Page 35
    Background
    Neonatal Apgar at birth is one of the leading factors of postnatal mortality. One of the factors affecting neonatal Apgar after cesarean section is the anesthetic drug. Propofol is better than thiopental to prepare patient for cesarean section but this is a controversial issue because of its side effects. We conducted this study to evaluate thiopental and propofol effects on neonatal Apgar score, maternal nausea and vomiting and maternal recovery time after anesthesia.
    Materials And Method
    After the approval of university ethics committee, 230 otherwise healthy women without fetal problems who were candidates for elective cesarean section under general anesthesia entered into the study. They were randomly divided into two groups to induce anesthesia with either propofol or thiopental. Other treatments were the same in two groups during anesthesia. First and fifth minute Apgar score, maternal recovery time and post operative nausea and vomiting were recorded.
    Results
    Data was analyzed digitally using SPSS-18 using chi-squared and student t-tests. Results show that 1st and 5th minute Apgar score were significantly higher in propofol group compared with thiopental. Recovery time was not different statistically in two groups. Nausea and vomiting was encountered less frequently in propofol group than thiopental.
    Conclusion
    It seems that in elective cesarean section in which there is no danger to mother and neonate without any contraindication, propofol may be useful as an anesthetic inducing agent. Despite its less effect on the neonatal Apgar score, it induces less post operative nausea and vomiting for mothers.
  • Mohammad R. Khodabakhsh, Parvin Mansuri Page 40
    Background
    In this study we analyzed job burnout aspects of male and female nurses.
    Materials And Method
    Sixty nurses (including 32 women and 28 men) were randomly selected and responded to Maslach (MBI) job questionnaire.
    Results
    Our findings demonstrate that there is significant difference between male and female nurses in emotional exhaustion (p<0.021). Women experience emotional exhaustion more than men. Regarding other aspects of job burnout there is no significant difference between them.
    Conclusion
    The findings of this study demonstrate that job burnout is high among nursing society. However, to avoid job burnout among nurses should be paid attention to them.
  • S. Reza Borzou, Mohsen Salavati, Mahmood Safari, Shahram Hadadinejad, Mitra Zandieh, Bita Torkaman Page 43
    Background

    The aim of this study was to determine the quality of life in patients with diabetes mellitus type II.

    Materials And Method

    In this descriptive study, 165 type 2 diabetic patients were enrolled in the study consecutively. The SF-36 instrument was used to evaluate quality of life.

    Results

    Mean scores for each subscale were, function role (60.57), physical role (68.86), emotional role (69.59), energy / vitality (40.37), mental health (43.75), social functioning (66.5), body pain (50.96) and general health (43.63). There was not any statistically significant relationship between demographic data with quality of life.

    Conclusion

    Authorities can use those findings to make decisions in order to diagnose and prohibit problems related to the quality of life in those kinds of patients and also to make useful changes in quality of their lives.