فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:9 Issue: 2, Feb 2011

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:9 Issue: 2, Feb 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/05/18
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقاله مروری
  • طاهره صفرنواده، منصور رستگارپناه* صفحه 61
    مقدمه
    استفاده از آنتی اکسیدان ها در درمان ناباروری پیشنهاد شده است و مطالعات اخیر نشان داده اند که مصرف خوراکی ساتورجا خوزستانیکا در موش باعث ایجاد اثر آنتی اکسیدانی قابل توجهی در آن ها می شود.
    هدف
    بررسی سیستماتیک برای ارزیابی اثر بخشی آنتی اکسیدان ها در ناباروری و نیز ارزیابی اثربخشی ساتورجا خوزستانیکا در درمان ناباروری.
    مواد و روش ها
    جستجو در Pubmed، Scopus، کتابخانه کوکران از تاریخ آغاز به کار پایگاه داده مربوطه تا اوت 2010 انجام و مطالعات منتشر شده در این زمینه استخراج گردید.
    نتایج
    پانزده مطالعه بالینی در ارزیابی آنتی اکسیدان ها در درمان ناباروری و هفت مطالعه بر روی ساتورجا خوزستانیکا شناسایی شدند. تنها سه مطالعه در محیط آزمایشگاهی انجام شده بود. با وجود عدم تجانس روش بالینی در مطالعات بررسی شده، 14 از 15 (93.33%) مطالعات بهبود کیفیت اسپرم و یا میزان حاملگی به دنبال درمان با آنتی اکسیدان را نشان دادند. همچنین مطالعات انسانی و حیوانی نشان داد ساتورجا خوزستانیکا اثر آنتی اکسیدانی بالقوه قابل توجهی را در بهبود ناباروری دارا می باشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از آنتی اکسیدان ها در درمان ناباروری می تواند کیفیت اسپرم و میزان حاملگی را بهبود بخشد. بهبود باروری مشاهده شده با ساتورجا خوزستانیکا ممکن است به علت اثر آنتی اکسیدانی آن باشد ولی همچنان مطالعات تکمیلی و آزمایش های بالینی بیشتری در انسان برای ارزیابی اثربخشی ساتورجا خوزستانیکا در اختلالات باروری ضروری هستند.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، ناباروری، ساتورجا خوزستانیکا
  • مقاله اصیل
  • معصومه کاظمی*، هدایت صحرایی، مهناز آذرنیا، حسین بهادران، لیلا دهقانی، الهه تکیه صفحه 71
    مقدمه
    مطالعات قبلی نشان داده است که مصرف مورفین و غلظت بالای کورتیکوسترون پلاسمای خون در طی دوران بارداری می-تواند موجب تاخیر درتکوین جنین و ایجاد نقایص جنینی گردند.
    هدف
    این پژوهش به بررسی اندازه گیری غلظت کورتیکوسترون خون مادر باردار پس از تجویز مورفین و تاثیر آن بر تکوین جفت پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 24 موش بزرگ آزمایشگاهی نژاد Wistar با محدوده وزنی 200-170 گرم استفاده گردید. گروه -های مورد آزمایش پس از بارداری، مورفین را با دوز mg/ml 0/05 به صورت خوراک از طریق آب آشامیدنی و گروه کنترل آب آشامیدنی خالص دریافت نمودند. موش های گروه آزمایش و گروه کنترل در روزهای دهم و چهاردهم بارداری با کلروفرم کشته شدند و جفت به همراه رحم طی عمل جراحی از بدن حیوان خارج گردید. سپس جفت ها به منظور فیکس شدن به مدت 10 روز در محلول فرم-آلدئید 10% قرار گرفتند. از هر مادر باردار مقدار یک سی سی خون از گوشه چشم آنها گرفته شد وپس از سانتریفوژ، غلظت کورتیکوسترون آن را به روش کیت الایزای کورتیکوسترون تعیین نمودند. جفت های فیکس شده پس از طی مراحل پردازش بافتی، برش گیری و رنگ آمیزی با روش هماتوکسیلین-ائوزین، از نظر ضخامت لایه، سطح حوضچه های خونی، تعداد سلول های بخش-های (جنینی و مادری) و ضخامت دیواره رحمی مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند.
    نتایج
    مقایسه انجام شده بین گروه مورد آزمایش و کنترل، نشان دهنده افزایش شدید غلظت کورتیکوسترون پلاسمای خون در گروه آزمایش نسبت به کنترل بود. ضخامت بخش مادری و بخش جنینی جفت در روز دهم و چهاردهم بارداری در گروه های آزمایش نسبت به گروه های کنترل اختلاف معنی داری را نشان می دادند (0/05>p). همچنین افزایش تعداد سلول های و کاهش سطح حوضچه های خونی بخش مادری و جنینی جفت درگروه های آزمایش نسبت به گرو های کنترل مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    از این تحقیق نتیجه گیری می شود که ممکن است تغییرات دیده شده به دلیل تاثیر مورفین در افزایش غلظت کورتیکوسترون پلاسمای خون مادران باردار معتاد باشد.
    کلیدواژگان: بخش جنینی جفت، بخش مادری جفت، حوضچه های خونی، مورفین، موش صحرایی، کورتیکوسترون
  • دکترسعیدمتولی زاده*، دکترحسین ملک افضلی، باقر لاریجانی صفحه 77
    مقدمه
    به منظور جلوگیری از رشد بی رویه جمعیت وارتقاء سلامت خانواده، تنظیم خانواده درقالب برنامه مادران وکودکان بعنوان یکی از اجزایPHCتعریف شده است. در زمینه ارائه خدمات تنظیم خانواده، علاوه بر کمیت خدمات، کیفیت خدمات بخصوص از بعد اخلاقی نظیرمراعات حریم خصوصی افراد، دارای اهمیت خاصی می باشد.
    هدف
    هدف این تحقیق،انجام یک مطالعه مقدماتی جهت دستیابی به میزان رعایت اصول اخلاق پزشکی در ارائه خدمات تنظیم خانواده درمراکزبهداشتی درمانی شهری دولتی شهرتهران بود.
    مواد و روش ها
    برای انجام مطالعه پرسشنامه ای تنظیم گردید. در سئوال اول که مربوط به رضایت آگاهانه است پرسشنامه برای 47 نفر از مراجعین به کلینیک تنظیم خانواده جهت دریافت روش های مختلف پیشگیری تکمیل شد. ازکلیه مراجعین (برای هرروش) سوال شدکه آیا منافع ومضرات هر وسیله (باجزئیاتی که توسط پرسشگر بیان میشد) برای آگاهی مراجعه کننده توسط ارائه کننده خدمت بیان شده است یا خیر؟ سپس برای هر مراجعه کننده و هر روش، رتبه مربوطه و در پایان برای هر روش میانگین رتبه های منفعت و ضرر محاسبه گردید. در مورد سایر سوالات مربوط به اتونومی عدالت و عدم ضرررسانی تنها به ذکر پاسخ بلی و خیر اکتفا گردید. این مطالعه به عنوان یک مطالعه مقدماتی تلقی شده و میتوان برپایه نتایج آن، اندازه گیری پایایی وروایی پرسشنامه صورت گیرد.
    نتایج
    در مراجعین بار اول توجه زیاد مشاور به بیان منافع قرص و مضرات توبکتومی وتوجه پایین مشاور به منافع آمپولهای تزریقی و مضرات قرص و در مراجعین بار دوم و بیشتر توجه زیاد به منافع و مضرات توبکتومی وتوجه پایین به منافع کاندوم ومضرات وازکتومی مشاهده گردید. گیرندگان خدمت رضایت صددرصد خود را از رعایت نوبت و مجانی بودن خدمات اعلام نمودند. میزان رعایت اتونومی 7/64% در مراجعین بار اول و 77/3% درمراجعین بار دوم میباشد.
    نتیجه گیری
    اعمال نظر شخصی مشاور در انتخاب یک روش پیشگیری باعث می شود که انتخاب روش در مراجعین بار اول و دوم آگاهانه نباشد. سیستم توجه خوبی به عدالت و عدم ضرر رسانی دارد.
    کلیدواژگان: اصول اخلاقی، تنظیم خانواده، حقوق مراجعین
  • Oyeyemi Matthew Olugbenga*، Adeoye Ajayi Tolulope، Samuel Gbadebo Olukole صفحه 83
    مقدمه
    آلوئه ورا (Aloe barbadensis miller) یک گیاه همیشه سبز است که به صورت گسترده در طب گیاهی مدرن استفاده می شود و اکثرا به صورت فرآورده های طب گیاهی در دسترس می باشد.
    هدف
    این مطالعه جهت بررسی مشخصات سیمن و مورفولوژی اسپرم در West African Dwarf (WAD) buck که تحت درمان با عصاره آلوئه ورا قرار گرفته اند، انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه دوازده WAD buck بالغ از نظر جنسی با وزن بین 11 تا 15 کیلوگرم مورد بررسی قرار گرفتند. حیوانات ابتدا به عنوان کنترل (قبل از درمان) در نظر گرفته شده و سپس به 2 گروه (هر کدام شامل 6 حیوان) تقسیم شدند. اولین گروه 6 تایی روزانه mls 10، از عصاره %3 و 6 حیوان دیگر mls 10 از عصاره %4 را برای 7 روز دریافت نمودند. سیمن از هر دو گروه حیوانات در زمان های قبل از درمان، روز هشتم (پایان هفته اول) و روز پانزدهم (هفته دوم) بوسیله تحریک الکتریکی جمع-آوری شد و سپس اسپرم ها به روش استاندارد مطالعه گردیدند. داده ها بوسیله تست آماری ANOVA مطالعه و p<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    تجویز مداوم آلوئه ورا به صورت معنی داری میزان اسپرم (p<0.05)، حرکت و درصد اسپرم های زنده را کاهش داد. در حالیکه اسپرم های غیرطبیعی در WAD buck افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    آلوئه ورا اثر منفی و سوء بر روی پارامترهای اسپرم دارد. این گیاه می تواند باعث کاهش باروری در حیوانات نر گردد و لذا استفاده آن در حیواناتی که جهت تولید مثل استفاده می شوند توصیه نمی گردد.
    کلیدواژگان: آلوئه ورا، مورفولوژی اسپرم، Bucks
  • سیدخلیل فروزان نیا*، محمدحسن عبداللهی، سید حسین حکمتی مقدم، سیده مهدیه نماینده، محمدهادی مرتضوی صفحه 89
    مقدمه
    بازتوانی موفقیت آمیز بیماران جراحی قلب باید شامل ملاحظه فعالیت جنسی آن ها نیز باشد، اما اطلاعات اندکی در این زمینه وجود دارد.
    هدف
    این مطالعه، با هدف تعیین میزان بروز و نوع اختلال عملکرد جنسی در بیماران پس از عمل جراحی قلب انجام شد.
    مواد و روش ها
    279 مرد کمتر از 70 ساله که از آذر 1385 تا آذر 1386 تحت عمل پیوند سرخرگ کرونری، دریچه قلب یا سایر انواع جراحی قرار گرفته بودند در این بررسی توصیفی تحلیلی وارد شدند. آن ها پیش و 12 هفته پس از جراحی از نظر تاثیر عمل بر فعالیت جنسی مورد پرسش قرار گرفتند. روش های آماری مورد استفاده شامل آنالیز واریانس، تست کاپا، و آنالیز مجذور کای بود.
    نتایج
    میانگین سن بیماران 10/66±55/7 سال (دامنه 25 تا 69 سال) بود. میزان بروز اختلال عملکرد جنسی قبل از عمل %20/1 و 12 هفته پس از عمل %76/4 بود. مقدار p-value بر اساس تست کاپا 0/0001 بود، که نشان دهنده ی آن است که جراحی قلب تاثیر منفی بر فعالیت جنسی بیماران داشته است. انواع اختلال جنسی بیماران قبل از عمل شامل: ناتوانی جنسی، انزال زودرس، و کاهش یا قطع میل جنسی بترتیب در 6/5%، 4/3% و 9/3%، و از سوی دیگر بترتیب 34/8%، 21/5%، و 20/1% در 12 هفته پس از عمل بود. همزمانی بیش از یک نوع اختلال گزارش نگردید.
    نتیجه گیری
    اختلال عملکرد جنسی پس از جراحی قلب شایع است و هنوز به مشاوره ی جنسی به اندازه ی کافی پرداخته نمی شود. نقش و مسئولیت پزشک و پرستار بازتوانی از اینجا مشخص می شود و نیز نیاز به مشارکت همسر بیماران در مشاوره وجود دارد.
    کلیدواژگان: جراحی قلب، اختلال عملکرد جنسی، فعالیت جنسی، میل جنسی، ناتوانی جنسی
  • علیرضا قنادی، مرجانه کازرونی، فاطمه جمال زاده، سحر امیری، پریفر رستمی، فروزان آبسالان* صفحه 95
    مقدمه
    در زنان سنین بالای 35 سال، نقص در پاره شدن زونا پلوسیدا طی باروری در محیط کشت IVF یا تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم ICSI با کاهش میزان باروری مرتبط می باشد.
    هدف
    در تحقیق حاضر، اجرای تکنیک (laser assisted hatching (LAH، در بیماران دارای سن بالا به منظور ارزیابی اثرات مفید آن مطالعه شده است.
    مواد و روش ها
    نهصدو سی و دو سیکل IVF/ICSI در زنان بررسی گردید. زنان شرکت کننده در این مطالعه در 4 گروه قرار گرفتند. در گروه های 1و 2 جنین های کشت داده شده با و بدون هچینگ لیزری در زنان ≤ 35 سال منتقل گردید، در صورتیکه جنین های گروه های 3 و 4 با و بدون هچینگ لیزری در زنان ≥ 35 بررسی شدند. تکنیک مذکور با استفاده از سیستم suturn-Tm3 با به کار گیری 2 تا 3 پالس 8/0 میلی ثانیه و ولتاژ 400 اجرا گردید. اندازه سوراخ ایجاد شده در زونا حدود 5 تا 10 میکرومتر بر اساس ضخامت زونای هر جنین اختصاصی بود.
    نتایج
    اجرای تکنیک هچینگ لیزری به صورت معنی داری منجر به افزایش میزان باروری کلینیکال و شیمیایی در تمامی بیماران گردید. حاملگی شیمیایی (به ترتیب %55/99 و %31/61)، حاملگی کلینیکال (به ترتیب%50 و %30/69) و حاملگی متعدد(Multiple pregnancy) (به ترتیب %22/27 و %5/94) به طرز معنی داری بین گروه های 1و 2 متفاوت بود. در بیماران دارای سن ≥ 35 انجام هچینگ لیزری به طور معنی داری منجر به افزایش میزان حاملگی شیمیایی (%30/12) و حاملگی کلینیکال (%27/71) در مقایسه با بیمارانی که هچینگ لیزری را دریافت نکرده بودند به ترتیب با (%18/96) و (%16/37) گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد، در بیماران با سن کمتر از 35 سال میزان حاملگی متعدد به صورت معنی داری بیشتر از بقیه گروه های دارای سن بالای 35 سال بوده، به علاوه، نشان دهنده اثرات مفید هچینگ لیزری در بهبود میزان حاملگی در زنان با سن بالای 35 سال تحت درمان IVF یا ICSI بود.
    کلیدواژگان: هچینگ لیزری، زونا پلوسیدا، تکنیک های کمک تولید مثلی
  • Mert Kazandi *، Ozlem Gunday، Nuray Erturk، Erdinc Ozk?، nay، Timucin Kurtulus Mermer صفحه 99
    مقدمه
    ناباروری نه تنها یک مشکل پزشکی بلکه یک بحران روانپزشکی نیز می باشد. عوامل پیش بینی کننده عوارض روانی اجتماعی ناباروری ممکن است در مرد و زن و همچنین در جوامع مختلف متفاوت باشد.
    هدف
    هدف اولیه این مطالعه، بررسی این مسئله بود که آیا زوجهای نابارور در ترکیه دارای میزان بالاتری از افسردگی و اضطراب نسبت به زوجهای بارور می باشند یا خیر؟ هدف ثانویه نیز بررسی ارتباط بین مشخصات بیماران با میزان افسردگی و اضطراب بود.
    مواد و روش ها
    این بررسی به صورت یک مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 248 زن نابارور و 96 مرد نابارور و همچنین 51 زن و 40 مرد بارور دارای فرزند که هیچگونه عامل مختل کننده روانی دیگری نداشتند، انجام گردید. یک متخصص زنان و زایمان بیماران را از نظر خصوصیات کلی معاینه می کرد و سپس پرسشنامه Beck Depression Inventory و State-Trait Anxiety Inventory برای بیماران توسط یک روانشناس پر گردید. جهت مطالعات آماری از Chi-square و Mann–Whitney استفاده شد و 0/05>p از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    تفاوت های معنی دار بین زوج های نابارور و زوج های بارور از نظر اضطراب مشاهده شد در حالیکه این تفاوت در افسردگی در بین هر دو گروه چه زن و مرد مشاهده نگردید. همچنین اضطراب و افسردگی وابستگی به جنس افراد نداشت (p=0.213).
    نتیجه گیری
    ما بر این باوریم که رسیدگی روانی به زوجهای نابارور باید متناسب با فرهنگ، مذهب و سطح اجتماعی آنها باشد.
    کلیدواژگان: افسردگي، اضطراب، ناباروري
  • Ozlem Gun Eryilmaz، Ruya Deveer، Muammer Dogan، Leyla Mollamahmutoglu، Esma Sarikaya* صفحه 105
    مقدمه
    روش تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم خاتمه یافته با شکست کامل باروری یک رویداد تاسف برانگیز برای هم پزشک و هم بیمار به شمار میرود.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه، تعیین عوامل تعیین کننده شکست کامل باروری (Total fertilization failure) قبل از انجام تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت گذشته نگر بر روی 232 بیمار 23 تا 38 ساله که به یک مرکز ناباروری بیمارستانی مراجعه و دچار شکست کامل باروری پس از ICSI شده بودند، انجام شد. مواد مورد مطالعه شامل: تاثیر سن زنان، میزان FSH، کیفیت اسپرم، تعداد فولیکول ها، دوز شروع کننده گونادوتروپین، روش اسپرم گیری، طول مدت سیکل، تعداد فولیکول های بزرگتر از mm 14، تعداد اووسیت های بدست آمده، سطح استرادیول و پروژسترون در روز تزریق hCG و نهایتا تعداد اووسیت های در فاز MI،، MIIو GV، بر باروری بود که با روش آماری Multiple logistic regression مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج
    به طور کلی میزان شکست کامل باروری در این مطالعه %6 و میزان عود شکست (Recurrence rate (%23 به دست آمد. نتایج ما نشان داد که وجود اووسیتهای GV، تعداد اووسیتهای کمتر از 6، میزان غلظت E2 کمتر از pg/mL 2000 در روز تزریق hCG و همچنین استخراج اسپرم از بیضه باعث افزایش ریسک شکست کامل باروری می شوند.
    نتیجه گیری
    پیش بینی شکست ناباروری بسیار مشکل می باشد. بعضی مواقع حتی در اووسیت و اسپرم با کیفیت هم شکست ناباروری داریم، در حالیکه در مواردی با آزواسپرمی گلوبال باروری مشاهده می شود. ولی به طور کلی آزوسپرمی و تعداد اووسیت کم، باعث افزایش شانس شکست کامل باروری حتی بعد از ICSI می شوند.
    کلیدواژگان: شکست کامل باروری، ICSI، مشخصات سیکل
  • علی خسروبیگی*، ناهید لرزاده، حسن احمدوند صفحه 113
    مقدمه
    تصور بر این است که بین نشانگر های پراکسیداسیون لیپیدی و آدیپوسایتوکین ها در پره اکلامپسی ارتباطی وجود داشته باشد، اما اطلاعات کمی در این مورد در دسترس است.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین نشانگر های زیستی پراکسیداسیون لیپیدی که بوسیله سطح 8- ایزوپروستان و مالون دی آلدئید اندازه گیری می شوند، با آدیپوسایتوکین های لپتین و آدیپونکتین در سرم زنان باردار مبتلا به پره اکلا مپسی بود.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه مقطعی طراحی شد. گروه مورد مطالعه شامل 30 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی و 30 زن باردار نرمال بود. میزان سطوح سرمی 8- ایزوپروستان، لپتین و آدیپونکتین با استفاده از روش الایزا (Enzyme-linked immunosorbent assay) و میزان سطوح سرمی مالون دی آلدئید با استفاده از روش تیو باربیتوریک (Thiobarbituric acid assay) اندازه گیری گردید. سپس داده ها با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی و آنالیز همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    سطوح سرمی 8- ایزوپروستان و مالون دی آلدئید در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی به طور معنی داری بالاتر از زنان باردار نرمال بود. سطوح سرمی لپتین در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی به طور معنی داری بالاتر از گروه نرمال بود. در صورتی که سطوح سرمی آدیپونکتین کاهش معنی داری را نشان داد، هیچ همبستگی معنی داری بین میزان سطوح سرمی 8- ایزوپروستان و مالون دی آلدئید با آدیپوسایتوکین های لپتین و آدیپونکتین مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    در زنان مبتلا به پره اکلا مپسی میزان سطوح سرمی لپتین و آدیپونکتین دارای همبستگی با پراکسیداسیون لیپیدی نبود.
    کلیدواژگان: پراکسیداسیون لیپیدی، 8، ایزوپروستان، مالون دی آلدئید، لپتین، آدیپونکتین، پره اکلا مپسی، بارداری
  • اشرف معینی*، فاطمه زعفرانی، بیتا اسلامی، ماریا صادقی، زهرا کامیابی، نادیا جهانگیری صفحه 119
    مقدمه
    به منظور ساپورت فاز لوتئال در سیکل های IVF، تجویز پروژسترون بطور روتین انجام میگیرد.
    هدف
    هدف از این مطالعه آینده نگر تصادفی، مقایسه تاثیر این سه نوع پروژسترون بر حاملگی بیوشیمیائی، کلینیکی و ادامه دار بود. متغیر های دیگر شامل میزان سقط و تولد زنده می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه آینده نگر تصادفی، در پژوهشگاه رویان در محدوده زمانی فروردین 1387 لغایت فروردین 1388 انجام گرفت. معیار-های ورود به مطالعه شامل سن کمتر از 40 سال و استفاده از پروتکل استاندارد و معمول سیکل های (IVF (GnRh analog بود. در مجموع 186 بیمار از نظر ساپورت فاز لوتئال بطور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: 1- گروه دریافت کننده پروژسترون تزریقی (پروژسترون روغنی، روزانه 100 میلی گرم داخل عضلانی) 2- گروه دریافت کننده شیاف واژینال Cyclogest (400 میلی گرم دو بار در روز) 3- گروه دریافت کننده شیاف واژینال آلفا هیدروکسی پروژسترون کاپروات (375 میلی گرم هر سه روز یکبار). سپس بیماران از نظر متغیر های ذکر شده مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که تفاوت معنی داری در میانگین سنی، حجم توده بدنی، علت، مدت و نوع نازائی (اولیه و ثانویه)، الگوی سیکل های قاعدگی، ضخامت آندومتر در روز انتقال جنین و نوع سیکل درمانی بین گروه 1 (50 نفر)، گروه 2 (50 نفر) و گروه 3 (53 نفر) وجود ندارد. همچنین میزان حاملگی بیوشیمیائی، کلینیکی و ادامه دار در سه گروه مورد مطالعه تفاوت معنی داری را نشان نداد (p>0.05) با وجود این میزان سقط در گروه 1، 2 و 3 به ترتیب (35/5%، 5/9 % و 5/9 %) بود که در گروه 1 در مقایسه با سایر گروه ها افزایش معنی داری را نشان داد (0/025=p)
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از تاثیر مشابه سه نوع پروژسترون بر میزان بارداری بود. ما پیشنهاد می کنیم که در بیماران تحت درمان در سیکل های IVF/ICSI بدلیل کاهش میزان سقط و در نتیجه افزایش میزان بارداری ادامه دار در طول فاز لوتئال پروژسترون داخل واژینال تجویز شود.
    کلیدواژگان: لقاح داخل آزمایشگاهی، فاز لوتئال، پروژسترون، بارداری
  • طاهره طلایی خوزانی*، زهرا برزویی، صغرا بهمن پور، ژاله ذوالقدر، صدیقه دهباشی، حمیدرضا زارع صفحه 125
    مقدمه
    سقطهای خودبخود مکرر در 10% از زوجها مشاهده می شود. اثرات سمی سرم بر روی جنین های که در محیط رحم زنهای با سابقه سقط خودبخود رشد می کنند، نشان داده شده است. بنابراین شرایط غیر طبیعی محیط رحم ممکن است بر کیفیت اسپرم اثر گذارد.
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی این موضوع می باشد که آیا سرم بیماران با سابقه سقط خود بخود مکرر می تواند بر روی کیفیت DNA در هسته اسپرم و میزان تحرک آن تاثیر گذار باشد؟
    مواد و روش ها
    سرم 20 زن با سابقه سقط مکرر و 20 زن سالم با حداقل دو بچه به نمونه اسپرم گرفته شده از 20 مرد سالم به مدت 2 ساعت اضافه گردید. پس از اضافه نمودن سرم ها، تحرک نمونه اسپرمها ارزیابی شد. جهت بررسی میزان قطعه قطعه شدن DNA، نمونه ها با کمک روش TUNEL رنگ آمیزی شدند. نمونه ها باکمک فلوسیتومتری ارزیابی و درصد سلول های واکنش دهنده با تست TUNEL محاسبه گردید. آنالیز داده ها با کمک T-test انجام شد.
    نتایج
    در معرض قرار گرفتن نمونه های اسپرم با سرم بیمارانی با سابقه سقط خود بخود باعث کاهش معنی دار درصد اسپرم های متحرک از 55% در گروه کنترل به 41% در گروه آزمایش شد (p=0.038). گرچه درصد سلول هایی با DNA قطعه قطعه شده در گروهی که در معرض سرم بیماران با سابقه سقط قرار داشتند (26/6 %) نسبت به گروه کنترل (21/2 %) افزایش نشان داد، اما این افزایش معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که سرم بیمارانی با سابقه سقط خود بخود نمی تواند باعث افزایش درصد اسپرم هایی با DNA قطعه قطعه شده شود، هر چند سرم این بیماران می تواند با کاهش معنی دار تحرک اسپرم ها باعث کاهش باروری در این بیماران گردد.
    کلیدواژگان: سقط خودبخود مکرر با علت ناشناخته، اسپرم، مرگ برنامه دار سلول، تحرک اسپرم
  • مقاله کوتاه
  • نسا اصنافی*، مجید شربتداران، کریم الله حاجیان صفحه 131
    مقدمه
    لپتین محصول ژن چاقی است و در حقیقت بوسیله بافت چربی ساخته می شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه، مقایسه لپتین سرم مادر مبتلا به پره اکلامپسی و نوزاد او در حاملگی ترم با حاملگی نرمال می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 37 خانم باردار ترم مبتلا به پره اکلامپسی و 40 خانم باردار نرمال و نوزادان آن ها در بیمارستان یحیی نژاد بابل در سال 1385 انجام گردید. سطح لپتین سرم در همه خانم های حامله پره اکلامپتیک و نوزادان آنان اندازه گیری شد و با بارداری نرمال مقایسه گردید.
    نتایج
    نوزادان متولد شده از مادران پره اکلامپتیک نسبت به بارداری نرمال بطور معنی دار لپتین سرم کمتری داشتند. (0/02=p) اما تفاوت معنی دار در لپتین سرم مادران پره اکلامپتیک و خانم های حامله نرمال مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج بدست آمده که نوزادان حاصل حاملگی پره اکلامپتیک دارای لپتین سرم کمتری می باشند، می توان از این آزمایش فقط برای تائید پره اکلامپسی استفاده کرد ولی در پیشگویی پره اکلامپسی کاربردی ندارد.
    کلیدواژگان: لپتین، نوزاد، پره اکلامپسی، بند ناف
  • گزارش مورد
  • محمدرضا قدیر، ابوالفضل ایرانی خواه، محبوبه جندقی، فرحناز جوکار، مسیح صدیق رحیم آبادی، فریبرز منصور قناعی* صفحه 135
    مقدمه
    سلیاک (آنتروپاتی حساس به گلوتن)، یک بیماری خود ایمنی و ارثی است و عدم تحمل به گلوتن علت مهم پاتولوژی این بیماری می باشد. علامت و نشانه های بالینی سلیاک از یک بیماری خاموش (بدون علامت بالینی) تا یک اختلال معده ای- روده ای متغیر است.
    هدف
    در این گزارش ما در مورد بعضی از یافته های مربوط به این بیماری و ناباروری مرتبط با آن به طور خلاصه بحث کرده ایم.
    مورد: این گزارش مربوط به یک زن 26 ساله ای است که از 2 سال پیش به علت ناباروری به متخصص زنان مراجعه کرده است و بعد از مدتی بیماری سلیاک وی تایید شد.
    نتیجه گیری
    غربالگری برای بیماران با سلیاک خاموش مخصوصا در موارد مشکوک از قبیل ناباروری هایی که علتی برای آن وجود ندارد، از نظر اقتصادی امری ارزشمند می باشد، زیرا در این موارد افراد با دریافت رژیم فاقد گلوتن درمان می شوند.
    کلیدواژگان: بیماری سلیاک، ناباروری، کاهش وزن، اسهال
  • نادر اسماعیل پور، میترا احمدسلطانی* صفحه 141
    مقدمه
    میوم شایع ترین توده لگنی زنان است ولی اکثر زنان درخواستی برای غربال شدن از نظر این بیماری نمی کنند و در صورت وجود آن اقدامی برای جراحی انجام نمی دهند.
    مورد: ما یک تکنیک جدید از vascular skeletonization در یک زن نابارور با یک میوم رحمی بزرگ واقع در سگمان تحتاتنی رحم را معرفی می نماییم که باعث حفظ رحم و قدرت حاملگی در وی گردید.
    نتیجه گیری
    vascular skeletonization بدون تخریب عروقی در یک بیمار کاندید میومکتومی می تواند به حفظ قدرت باروری بیمار کمک کند.
    کلیدواژگان: سگمان تحتانی رحم، متروپلاستی، میومکتومی، جراحی ترمیمی
|
  • Tahereh Safarnavadeh, Mansoor Rastegarpanah Page 61
    Background
    The use of antioxidants in the treatment of infertility has been suggested and recent studies have indicated that oral administration of Satureja Khuzestanica essential oil (SKEO) to rats induces significant antioxidative effects.
    Objective
    This systematic review was conducted to evaluate the effectiveness of antioxidants in infertility and also to assess the effectiveness of Satureja Khuzestanica in infertility management.
    Materials And Methods
    Pubmed, Scopus, and Cochrane Library were searched for relevant trials published from respective database inception dates to August 2010. Study selection, and data extraction were performed by authors.
    Results
    Fifteen trials on evaluation of antioxidants in infertility and seven studies on the effectiveness of Satureja Khuzestanica were identified. Only 4 of the 15 trials were with application of allocation concealment and three studies were done in in-vitro environment. Despite the methodological and clinical heterogeneity of the trials, 14 of the 15 (93.33%) trials showed an improvement in either sperm quality or pregnancy rate after antioxidant therapy. The human and animal studies of Satureja Khuzestanica showed a significant antioxidative potential of the plant and its effectiveness for infertility improvement.
    Conclusion
    The use of oral antioxidants in infertility could improve sperm quality and pregnancy rates. Improved fertility observed by SKEO in rats might be due to its antioxidative effect. Further studies and clinical trials in humans are necessary to evaluate SKEO effectiveness in fertility disturbances.
  • Masoomeh Kazemi *, Sahraei Hedayat, Mahnaz Azarnia, Dehghani Leila, Hossein Bahadoran Page 71
    Background
    Previous studies have shown that morphine consumption during pregnancy may delay embryo development or cause abnormal nervous system function.
    Objective
    The present study focused on the effect of maternal morphine consumption on development of placenta and blood corticosteron concentration in addictive pregnant mothers.
    Materials And Methods
    24 female rats, 170-200g weight, were used. The experimental groups after pregnancy received an oral dose of 0.05 mg/ml of morphine by tap water while the control group received only tap water. On 10th and 14th day of pregnancy, rats were anesthetized and placenta removed surgically, 1ml blood was collected from each pregnant mother from retro-orbital sinus, the concentration of blood corticosteron was determined by corticosteron Elisa kit after centrifugation. The fixed tissue was processed, sectioned and stained with hematoxylin and eosin. Placenta was studied microscopically according to the thickness of layers, area of blood cisterns, and the number of cells.
    Results
    Comparing the plasma corticosteron concentration of the treatment and the control groups, not only a severe increase in the treatment group was detected, but also the thickness of maternal and embryonic portions of the placenta at day 10th and 14th of gestation was different significantly (p?0.05). Furthermore, an increase in number of cells in maternal and embryonic portion of placenta and a decrease in blood cistern area were demonstrated in both the experimental and the control groups.
    Conclusion
    The effects of morphine, including an increase in blood concentration of corticosteron, in dependent pregnant mothers were seen. Development of placenta in the experimental group was delayed.
  • Hossein Malek Afzali, Bagher Larijani, Saeed Motevallizadeh* Page 77
    Background
    Family planning has been defined in the framework of mothers and children plan as one of Primary Healthcare (PHC) details. Besides quantity, the quality of services, particularly in terms of ethics, such as observing individuals’ privacy, is of great importance in offering family planning services.
    Objective
    A preliminary study to gather information about the degree of medical ethics offered during family planning services at Tehran urban healthcare centers.
    Materials And Methods
    A questionnaire was designed for study. In the first question regarding informed consent, 47 clients who were advised about various contraception methods were asked whether advantages and disadvantages of the contraceptive methods have been discussed by the service provider. Then a certain rank was measured for either client or method in 2007. Finally, average value of advantage and disadvantage for each method was measured. In questions about autonomy, justice and beneficence, yes/no answers have been expected and measured accordingly.
    Results
    Health care providers have stressed more on the advantages of pills and disadvantages of tubectomy and have paid less attention to advantages of injection ampoules and disadvantages of pills in first time clients. While they have stressed more on the advantages and disadvantages of tubectomy and less attention to advantages of condom and disadvantages of vasectomy in second time clients. Clients divulged their 100% satisfaction in terms of observing turns and free charges services. Observance degree of autonomy was 64.7% and 77.3% for first time and second- time clients respectively.
    Conclusion
    Applying the consultant’s personal viewpoint for selecting a method will breach an informed consent for first and second time clients. System has good consideration to justice and no malfeasance.
  • Oyeyemi Matthew Olugbenga*, Adeoye Ajayi Tolulope, Samuel Gbadebo Olukole Page 83
    Background
    Aloe vera (Aloe barbadensis miller) is an evergreen perennial plant widely used in modern herbal practice and is often available in proprietary herbal preparations.
    Objective
    This study was designed to investigate the semen picture and spermatozoa morphology of West African Dwarf (WAD) bucks treated with Aloe vera extract.
    Materials And Methods
    Twelve sexually matured WAD bucks, weighing between 11 and 15 kg, were used for the study. The bucks were first used as control (pre-treatment) and later as two groups of six animals each. The first six bucks received 10 mls of the 3% extract while the other six received 10 mls of the 4% of the extract for a 7 day period. Semen was collected from both the 3 and 4% extract treated bucks for the control (pre-treatment), on days eight (first week post-treatment) and fifteen (second week post-treatment) in each case using the electroejaculation method. The spermiogram of the bucks were investigated using standard procedures. Data obtained were analyzed using two way ANOVA and significance reported at p<0.05.
    Results
    The continuous administration of Aloe vera extract significantly (p<0.05) reduced sperm concentration, motility and percentage livability and resulted in increased sperm abnormalities in the WAD buck.
    Conclusion
    Aloe vera adversely affected the spermiogram of bucks. The plant can reduce fertility in male animals and is therefore not recommended for medicinal purpose in male animals especially those used for breeding.
  • Mohammad Hassan Abdollahi, Seyedeh Mahdiyeh Namayandeh, Seyed Hossein Hekmatimoghaddam, Mortazavi Mohammad Hadi, Seyed Khalil Foruzan, Nia* Page 89
    Background
    Successful rehabilitation of cardiac surgery patients should include consideration of their sexual activity, but there is paucity of data regarding this matter.
    Objective
    This study determined the incidence and type of sexual dysfunction in our patients.
    Materials And Methods
    Two hundred-seventy nine men with age under 70 years old who had coronary artery bypass graft (CABG), valvular, or other types of cardiac surgery from Dec. 2006 until Dec. 2007 were enrolled in this descriptive-analytical study. They were interviewed before and 12 weeks after the operation in regard to the impact of surgery on their sexuality. The statistical methods used included analysis of variance, Kappa test, and chi-square analysis.
    Results
    The mean age of the patients was 55.7 ± 10.66 (25-69) years. The incidence of sexual dysfunction was 20.1% before, and76.4%, 12 weeks after the operation. P-valueas tested by Kappa test was 0.0001, which means that cardiac surgery had adverse effect on sexual activity of the patients. Types of sexual dysfunction were impotence, premature ejaculation, and decreased or loss of libido in 6.5%, 4.3% and 9.3%, respectively before operation, and 34.8%, 21.5% and 20.1%, respectively 12 weeks after the operation. Concurrence of more than one dysfunction was not reported.
    Conclusion
    Sexual dysfunction is common after cardiac surgery, and sexual counseling is still not being addressed adequately. The role and responsibility of the physician and the rehabilitation nurse becomes evident, together with the need for the patient’s partner to participate in counseling.
  • Alireza Ghannadi, Marjaneh Kazerooni, Fatemeh Jamalzadeh, Sahar Amiri, Parifar Rostami, Parifar Rostami, Forouzan Absalan* Page 95
    Background
    For infertile women aged over 35 years, failure of the ZP (zona pellucida) to rupture is believed to be associated with a decreased implantation rate in in vitro fertilization (IVF) or intra cytoplasmic sperm injection (ICSI).
    Objective
    In this research, laser assisted hatching (LAH) was offered to patients with advanced maternal age to evaluate a possible benefit.
    Materials And Methods
    Nine hundred thirty two cycles of IVF/ICSI in females were analyzed. Women included in this study were allocated in 4 groups. In group I and II, embryos were cultured and transferred with and without LAH in women aged? 35, whereas embryos of group III and IV were examined with and without LAH in women aged? 35. Laser manipulations were performed using a suturn – Tm3 system using 2-3 pulses of 0.8 millisecond with 400 voltage duration. The size of the hole made in the zona was measured to be 5-10 µm, depending on the zona thickness of each individual embryo.
    Results
    The performance of LAH significantly increased clinical pregnancy rates in all patients. In group I and II, the chemical (50.99% and 31.61% respectively), clinical (50% and 30.69% respectively) and multiple pregnancies (22.27% and 5.94% respectively) significantly differ between these groups. In the patients with advanced female age? 35 the performance of LAH significantly increased chemical (30.12%) and clinical pregnancy (27.71%) rates compared to whom without LAH (18.96% and 16.37% respectively).
    Conclusion
    Our data demonstrate in the patients who were less than 35 years old, multiple pregnancy rates were significantly increased compared to other groups who aged over 35 years old. In addition benefit of LAH in improving pregnancy rates after IVF or ICSI in women of advanced age (? 35) was shown.
  • Mert Kazandi *, Ozlem Gunday, Nuray Erturk, Erdinc Ozki Nay, Timucin Kurtulus Mermer Page 99
    Background
    Infertility is a major psychosocial crisis as well as being a medical problem. The factors that predict psychosocial consequences of infertility may vary in different gender and different infertile populations.
    Objective
    The primary purpose of this study was to investigate whether Turkish infertile couples had higher levels of depression and anxiety when compared to non-infertile couples. Our secondary aim was to evaluate the relationship between sociodemographic characteristics and levels of depression and anxiety in Turkish infertile couples.
    Materials And Methods
    We designed a descriptive cross sectional study of 248 infertile women and 96 infertile men with no psychiatric disturbance and 51 women and 40 men who have children to evaluate the depression and anxiety levels between infertile couples and fertile couples. A gynecologist evaluated participants for demographic data and then they were visited by a psychologist to perform questionnaire scales which were The Beck Depression Inventory and the State-Trait Anxiety Inventory for the evaluation of the degree of psychopathology. The data were statistically analyzed, with p<0.05 as the level of statistical significance.
    Results
    We observed significant differences between the infertile couples and fertile couples with respect to state and trait anxiety(p<0.0001) while no difference was regarding with depression, both of women and men. Anxiety and depression were observed as independent from gender when infertile women and men were compared (p:0.213).
    Conclusion
    We believed that the psychological management at infertile couples must be individualized with cultural, religious, and class related aspects.
  • Ozlem Gun Eryilmaz, Ruya Deveer, Muammer Dogan, Leyla Mollamahmutoglu, Esma Sarikaya* Page 105
    Background
    The intracytoplasmic sperm injection procedure ending with total fertilization failure is very distressfull event for both the clinician and the patient.
    Objective
    The aim of this study was to identify independent factors which could be used to identify total fertilization failure before the day of intracytoplasmic sperm injection.
    Materials And Methods
    This was a retrospective study of 232 patients who were admitted to a tertiary-care hospital IVF Unit and showed total fertilization failure during intracytoplasmic sperm injection cycles. To sort out the interwined effects of female age, basal FSH, sperm quality, antral follicle count, starting dose of gonadotrophine, sperm extraction technique, cycle length, >14 mm follicle number, oocyte number after oocyte pick up, estradiol and progesterone level on the day of hCG and the MI, MII and GV oocyte number on the fertilization, multiple logistic regression analysis was used.
    Results
    The total fertilization failure rate was 6% and the recurrance rate was 23%. The original model illustrated that the presence of GV oocytes, total oocyte number less than six, <2000 pg/mL E2 concentration on the day of hCG and testicular sperm extraction increases the total fertilization failure risk.
    Conclusion
    It is very difficult to predict total fertilization failure. Sometimes even with one good quality oocyte and sperm and in the case of globozoospermia fertilization can be achieved. Not only azoospermia but also low oocyte numbers increase the chance of total fertilization failure even after intracytoplasmic sperm injection.
  • Ali Khosrowbeygi *, Nahid Lorzadeh, Hassan Ahmadvand Page 113
    Background
    The association between lipid peroxidation biomarkers and adipocytokines is hypothesized in preeclampsia but little is known about it.
    Objective
    The present study was undertaken to determine the association of lipid peroxidation biomarkers measured by the levels of 8-isoprostane and malondialdehyde with adipocytokines leptin and adiponectin in maternal serum of preeclamptic women.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was designed. The study population consisted of 30 preeclamptic patients and 30 healthy pregnant women. Serum levels of 8-Isoprostane, total leptin and total adiponectin were assessed using commercially available enzyme-linked immunosorbent assay methods. The amount of malondialdehyde was determined by the thiobarbituric acid assay. Mann-Whitney U test and Spearman’s correlation coefficient were used for statistical analysis.
    Results
    Both 8-Isoprostane and malondialdehyde were significantly higher in preeclamptic group than those in normal pregnant women. Serum levels of leptin were significantly increased in preeclamptic patients compared with normal group, while adiponectin levels were decreased. Serum levels of 8-Isoprostane and malondialdehyde did not show any significant correlation with leptin and adiponectin.
    Conclusion
    In preeclamptic women, maternal serum levels of leptin and adiponectin were not correlated with lipid peroxidation.
  • Ashraf Moini *, Fatemeh Zafarani, Bita Eslami, Maria Sadeghi, Zahra Kamyabi, Nadia Jahangiri Page 119
    Background
    Supplementation of luteal phase with progesterone is prescribed for women undergoing routine IVF treatment.
    Objective
    The objective of this study was to compare the efficacy of three types of progesterone on biochemical, clinical and ongoing pregnancy rates and abortion and live birth rates.
    Materials And Methods
    A prospective randomized study was performed at Royan Institute between March 2008 and March 2009 in women under 40 years old, who use GnRH analog down-regulation. One hundred eighty six patients in three groups were received progesterone in oil (100 mg, IM daily), intravaginal progesterone (400 mg, twice daily) and 17-? hydroxyprogestrone caproate (375mg, every three days), respectively.
    Results
    Final statistical analysis after withdrawal of some patients was performed in 50, 50 and 53 patients in group 1, 2 and 3 respectively. No differences between the groups were found in baseline characteristics. No statistical significance different was discovered for biochemical, clinical and ongoing pregnancies. Although the abortion rate was statistically higher in group 1 (p=0.025) the live birth rate was not statistically significant between the three groups.
    Conclusion
    The effects of three types of progesterone were similar on pregnancies rate. We suggest the use of intravaginal progesterone during the luteal phase in patients undergoing an IVF-ET program because of the low numbers of abortions, and high ongoing pregnancy rates.
  • Tahereh Talaei, Khozani*, Zahra Borzoei, Soghra Bahmanpour, Jaleh Zolghadr, Sedigheh Dehbashi, Hamid Reza Zareh Page 125
    Background
    Recurrent spontaneous abortion impacts almost 1% of couples. The sera from women with unexplained recurrent spontaneous abortion (URSA) have toxic effects on embryos that grow in the uterus. Therefore, the abnormal condition of the uterus may also affect sperm qualities.
    Objective
    The objectives of this study were to search if these sera could induce DNA denaturation in sperm nuclei and also it could reduce sperm motility.
    Materials And Methods
    Sera of 20 women with URSA history and sera from 20 women with at least two healthy children were added to the sperms samples from 20 healthy men for 2 hours. The sperm motility was assessed after incubation with sera. The samples were stained with Tdt mediated dUTP nick end labeling (TUNEL) assay for DNA fragmentation. The samples were analyzed with flow cytometry and the percentage of the TUNEL positive sperms were calculated. The data were analyzed by t-test.
    Results
    The incubation of the sperm samples in sera with URSA lead to a decrease in the percentage of the motile sperm from 55% in control to 41% in the treated group, significantly (p=0.038). The percentage of the sperm with abnormal fragmented DNA increased after incubation with URSA (26.6%) compare to the control (21.2%); however, it was not significant.
    Conclusion
    It seems that sera from URSA patients could not induce a significant increase in the percentage of the sperms with nuclei contain DNA fragmentation. However, the sera of women with URSA could affect the fertility rate by reduction of the sperm motility.
  • Nesa Asnafi *, Majid Sharbatdaran, Karimollah Hajian Page 131
    Background
    Leptin is a protein product of obesity gene and is synthesized mainly by adipose tissue.
    Objective
    The aim of this study was to determine maternal and neonatal serum leptin levels in term preeclamptic and normal pregnancies.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was performed on 37 preeclamptic and 40 normotensive term pregnant women without other disease. Serum level of leptin was measured in all of pregnant mothers and after delivery, their neonates. This study was performed in Babol Yahyanejad Hospital from March 2006 to December 2006.
    Results
    Infants with preeclamptic mothers had significantly lower leptin level than control group (p=0.02). There was no significant difference in serum leptin levels between normal and preeclamptic women (p=0.749).
    Conclusion
    According to the results, it would be concluded that leptin level in infants of preeclamptic mothers is lower than infants of normal mothers. This can only confirm the diagnosis of disease after birth but it cannot predict the preeclampsia.
  • Mohammadreza Ghadir, Abolfazl Iranikhah, Mahboubeh Jandaghi, Farahnaz Joukar, Massih Sedigh, Rahimabadi, Fariborz Mansour, Ghanaei* Page 135
    Background
    Celiac sprue (gluten sensitive enteropathy) is an autoimmune disease which is hereditary and its pathology mainly bases on immunologic intolerance to gluten. It has a vast variety of signs and symptoms and its clinical features range from a silent disease to a typical gastrointestinal disorder. In this study we reviewed and summarized some other related issues about this disease and its relation with infertility. Case: The case is a 26 years old lady who had referred to a gynecologist because of infertility for 2 years and later it revealed that she has celiac sprue.
    Conclusion
    Screening for its silent or subtle types especially among suspicious cases such as unexplained infertility seems to be a cost effective action. Meanwhile, in time administration of a gluten-free diet can lead to an almost complete cure.
  • Nader Esmailpoor, Mitra Ahmad Soltani* Page 141
    Background
    While myoma is the most common pelvic mass of women, most women do not seek screening tests for uterine myoma and if they have any fibroid they are not volunteer for its surgical removal. Case: We present here a novel technique of vascular skeletonization to preserve uterus, making pregnancy possible for an infertile woman with a large uterine myoma, situated in the uterine lower segment.
    Conclusion
    Vascular skeletonization to preserve vessels for a case of myomectomy helped preserve the patient''s ability to conceive.
  • Viroj Wiwanitkit Page 145
    To construct a semen bank, the collection of donated semen has to be done and an important concern is the safety of collected semen. The contamination is a big problem. Basically, the infectious pathogens can exist within donated semen, hence, a good donor screening is very important. Although viruses have an indirect role in sperm quality, but the evidence in banked semen is presently lack. This does not mean that there is no viral contamination but it might imply the inadequate concern on this issue. Contaminated semen usually means poor quality and hazardous to the recipient. The contamination of the virus in banked semen is a common problem in animal semen banking (1). The safety and transmission of each problematic virus is widely studied and well clarified in animal semen banking (2). However, this issue is not widely concerned in human semen banking. For sure, this case is an actual direct contamination and this cannot be detected if there is no specific screening in the banking process. The scenario of important new emerging viral infections will be specifically detailed in this report. West Nile virus is an emerging problematic viral infection that can cause a deadly clinical disorder. Basically, West Nile virus is classified as an arbovirus that is mainly transmitted by mosquito. However, the uncommon modes of transmissions such as transfusion related transmission are reported (3). The contamination of West Nile virus in semen is an important question in andrology. There is no evidence indicating for the presence of West Nile virus in the semen of the patients. However, American Society for Reproductive Medicine/Society for Assisted Reproductive Technology recommended that practitioners defer gamete donors who have confirmed or suspected West Nile virus infections (4). SARS is another deadly emerging viral infection. The new coronavirus infection is transmitted via respiratory route. The serious symptom due to this infection leads to death in almost all cases and brings a great concern to medical scientists around the world. The contamination of SARS in semen is an interesting topic. The possible transmission of SARS virus via germ line is an important question to be investigated in reproductive medicine (5). Luckily, till present, there is no evidence of SARS contamination in semen. Generally, influenza virus is a respiratory virus that causes respiratory tract infection. In the recent few years, an atypical influenza, avian flu, emerged. This infection brought a concern to the medical society. In early of this year, 2009, the newest emerging viral infection caused by a novel influenza virus, swine flu occurred and became pandemic. The topic on the new influenza virus becomes the present hot issue. Focusing on the contamination of classical influenza virus in semen, there are many evidences confirming the existence of virus in semen derived from the infected cases. It is also confirmed that the existence of the influenza virus in semen lead to decreased semen quality and pathological spermatozoa (6, 7). For the case of avian flu and swine flu, there is no report on the existence of virus in the semen of infected cases at present (8). However, a recent report on animal model indicated for the possibility of transmission of swine flu virus via reproductive tract insemination (9). It is suggested that new atypical influenza can result in poor semen quality and might lead to further infertility (8). However, there is no report on contamination of influenza virus in banked semen. A possible explanation might be the fact that although the influenza virus can contaminate in donated semen it leads to poor semen quality but no proof for possible further transmission to the other one. For the case of avian flu and swine flu.