فهرست مطالب

مهندسی عمران فردوسی - سال بیست و دوم شماره 1 (پاییز و زمستان 1389)

نشریه مهندسی عمران فردوسی
سال بیست و دوم شماره 1 (پاییز و زمستان 1389)

  • 150 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1389/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد جواد کتابداری، سهراب محترم صفحه 1
    هدف از بهینه سازی سازه ها در مهندسی عمران به طراحی سازه برای رسیدن به کم ترین وزن و هزینه ی اجرایی است، به طوری که مسائل فنی مسئله نیز رعایت گردد. قاب های بادبندی شده یکی از انواع سازه هایی است که کاربرد روز افزونی در مهندسی عمران دارد. محل قرار گیری بادبند در دهانه های مختلف، همراه با طول تیر پیوند نقش مؤثری در عملکرد قاب دارد؛ به همین دلیل در این پژوهش این نوع قاب ها تحت اثر بار مرده و زنده و طیف زلزله به روش تحلیل دینامیکی، بهینه سازی گردیده اند. روش به کار رفته برای بهینه سازی، الگوریتم ژنتیک مهاجرتی است. اساس این نوع الگوریتم این است که با الهام از طبیعت موجودات زنده و نحوه ی انتقال وراثت میان نسل های مختلف آن ها بهینه ی توابع ریاضی را محاسبه می نماید. مدل بر روی قاب های دو بعدی و سه بعدی بادبند دار اجرا گردید. نتایج نشان داد که با تعریف تابع هدف و قیود و ضوابط مناسب این قاب ها به عنوان ورودی مدل، می توان طرح بهینه ی دقیقی را به عنوان خروجی از آن دریافت نمود.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، الگوریتم ژنتیک مهاجرتی، قاب های بادبنددار، تحلیل طیفی
  • فریدون ایرانی، محسن علی اکبریان صفحه 17
    در این مقاله دیوارهای باربر ساختمان های آجری به عنوان عناصر اصلی لرزه بر در ساختمان های آجری مورد مطالعه ی تئوریک قرار گرفته است. یک نمونه از دیوارهای مندرج در مرجع [1] به صورت غیر مسلح به عنوان نمونه شاهد و جهت کنترل روند و صحت مدل سازی در نظر گرفته شده است و به همراه دو نمونه ی مسلح و کلاف بندی شده بر اساس ضوابط توصیه شده در استاندارد طراحی ساختمان ها در برابر زلزله، تحت اثر بارهای ثقلی و بار جانبی رفت و برگشت (تناوبی)، مدل سازی و تحلیل دینامیکی غیر خطی شده اند. پس از تحلیل نمونه ها و بررسی نتایج، مشخص گردید که دیوارهای آجری مسلح در برابر بارهای جانبی، دارای رفتار شکل پذیرتری هستند. هم چنین، مطالعه ی الگوی ترک خوردگی کلیه ی دیوارها نشان می دهد که ضعف عمده ی دیوارهای آجری که متناسب با شرایط و شیوه های ساخت و ساز در کشور ساخته می شود، کمبود مقاومت برشی است. بررسی رفتار چرخه ای (هیسترزیس) دیوارها نیز گویای این واقعیت است که در دیوارهای آجری کلاف بندی شده، وجود کلاف ها و در دیوار آجری مسلح، وجود میل گردهای افقی و قائم، باعث افزایش شکل پذیری و سختی دیوار می گردد.
    کلیدواژگان: دیوار آجری غیر مسلح، دیوار آجری مسلح، دیوار آجری کلاف دار، نیروی لرزه ای
  • فرزاد شفیعی دیزجی، مصطفی خانزادی صفحه 27
    در تحلیل رایانه ای سازه ها، تحلیل باید به صورتی انجام پذیرد که علاوه بر کاهش فضای کامپیوتر و زمان اجرای محاسباتی کامپیوتر، خطاهای محاسباتی نیز به کم ترین مقدار ممکن برسد. این امر با تشکیل ماتریس های سازه ای مناسب که در حین پر صفر و خوش ساختار بودن، خوش حالت نیز می باشد، تحقق خواهد یافت. این یک مساله ی بهینه سازی، چندمنظوره خواهد بود. در این مقاله بر روی خطاهای محاسباتی، اعم از خطاهای گرد کردن و... در تشکیل ماتریس نرمی سازه و کاهش این خطاها با ارائه الگوریتم های مناسب، پایدار و کارا تاکید شده است. زمانی که به دلیل ساختارهای به خصوصی، ماتریس نرمی به صورت بد وضع درمی آید خطاهای محاسبات افزایش می یابند. این حالت در سازه های دارای اعضای با سختی های متفاوت مشهودتر است. استفاده از اعضای ضعیف، سبب ایجاد درایه های بزرگ غیر قطری در ماتریس نرمی می شود که نتیجه ی آن ایجاد بد وضعی ماتریس نرمی است. در محاسبات عددی، بد وضعی یک ماتریس را با جابه جایی سطرها و یا جایگزین کردن چند سطر، بهبود می بخشند. در این نوشته سعی بر این است که تغییرات فوق، قبل از تشکیل ماتریس نرمی، تشخیص داده شده و اعمال گردند. برای این منظور از خصوصیات توپولوژیکی و جبری ساده در تحلیل، به طور مؤثر استفاده می گردد و این امر با معرفی پایه چرخه هایی با خواص ویژه صورت می پذیرد که منجر به تشکیل ماتریس نرمی با شرایط موزونی شبه بهینه شده و در نتیجه خطاهای محاسباتی به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: نظریه گراف ها، روش نیرو، خوش وضعی ماتریس های سازه ای
  • جعفر بلوری بزاز، علی ملاحسنی، سیدمحمود حسینی صفحه 45
    ضریب تغییر شکل خاک که یکی از مهم ترین و پیچیده ترین پارامترهای خاک است، به رابطه ی بین تنش و نشست پذیری خاک اشاره دارد. مقدار ضریب تغییر شکل خاک، ثابت نیست و به عوامل زیادی بستگی دارد و در محدوده ی بسیار وسیعی تغییر می کند. ضریب تغییر شکل خاک، توسط آزمایش های مختلف آزمایشگاهی و برجا از جمله آزمایش: تحکیم، سه محوری، نفوذ استاندارد(SPT)، مقاومت مخروط (CPT)، آزمایش بارگذاری صفحه(PLT) و بسیاری از آزمایش های دیگر تعیین می گردد. آزمایشات برجا، اگرچه نسبت به آزمایشات آزمایشگاهی نتایج دقیق تری را به دست می دهند، اما معمولا هزینه بر و وقت گیر بوده و در بسیاری موارد انجام آن ها مشکل و گاه ناممکن است. در تحقیق حاضر، سعی گردیده است که با استفاده از نتایج آزمایش بارگذاری صفحه برجا و سپس با مدل نمودن این آزمایش در آزمایشگاه، بین نتایج آزمایشات این دو گروه، یک ارتباط ریاضی برقرار نمود تا بتوان ضریب تغییر شکل خاک را با انجام آزمایش در آزمایشگاه تعیین کرد. به این منظور، ابتدا با نمونه گیری از خاک محل، طبقه بندی، درصد رطوبت و وزن مخصوص، نمونه تعیین می گردید و سپس آزمایش بارگذاری صفحه برجا در محل مورد نظر انجام می شد. پس از اتمام آزمایش برجا، با تهیه ی نمونه ی دست نخورده و انتقال آن به آزمایشگاه، آزمایش بارگذاری صفحه، که در آزمایشگاه مدل سازی شده بود، بر روی نمونه ی دست نخورده انجام می شد. برای برقراری یک ارتباط ریاضی، بین نتایج این دو گروه آزمایش (آزمایش بارگذاری صفحه برجا و مدل آزمایشگاهی)، نمودارهای بار- نشست آن ها با یکدیگر، مقایسه شدند. پس از ترسیم این نمودارها برای برقراری ارتباط ریاضی بین آن ها، شیب مماسی اولیه، شیب وتری و شیب باربرداری برای هر نمودار محاسبه و این شیب ها برای هر نمونه با یکدیگر مقایسه شدند. با توجه به رفتار پیچیده ی خاک و نیز شرایط متفاوت آزمایشات برجا و آزمایشگاهی، نتایج به دست آمده در محدوده ی این تحقیق، منطقی به نظر می رسند. این نتایج می تواند مورد استفاده ی مهندسین و محققین قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ضریب تغییر شکل خاک، برجا، شیب اولیه، وتری و باربرداری
  • براتعلی محمدزاده، محمدرضا اصفهانی، احمد شوشتری صفحه 63
    در این تحقیق، شکل پذیری تیرهای بتن آرمه ی وصله دار، بررسی و تحلیل می شود. پارامترهای مقاومت فشاری بتن، قطر میل گردهای کششی، مقدار و قطر خاموت های دور وصله به عنوان متغیرهای اصلی نمونه های مختلف آزمایشگاهی، در نظر گرفته شده اند. تعداد 16 تیر نمونه ی آزمایشگاهی در مقیاس واقعی ساخته و آزمایش شدند. در آزمایش ها به کمک دستگاه دریافت و ثبت داده ها مقادیر بار و تغییر مکان وسط دهانه تعیین شدند. با استفاده از مقادیر بار و تغییر مکان اندازه گیری شده، منحنی بار- تغییر مکان و شکل پذیری تیرها تعیین و مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور ارزیابی شکل پذیری تیرها، از شاخص شکل پذیری که قبلا توسط محققین ارائه شده است، استفاده شد. مقایسه ی شاخص شکل پذیری در نمونه های مختلف، نشان می دهد که مقاومت فشاری بتن و مقدار و قطر خاموت، اثر قابل توجهی روی شکل پذیری تیرهای وصله دار دارد؛ در عین حال با استفاده از مقدار مناسب خاموت، می توان برای مقاومت های مختلف به شکل پذیری مناسب رسید.
    کلیدواژگان: میلگرد کششی، میل گرد جانبی (خاموت) (تیر)، بتن آرمه، پیوستگی، طول وصله، شکل پذیری
  • محمد شکرچی زاده، مهدی ولی پور، فرهاد پرگر صفحه 83
    امروزه کاهش عمر مفید، هزینه های تعمیر و بازسازی سازه های بتنی آسیب دیده در اثر خوردگی و دیگر عوامل مخرب در مناطق خورنده مانند سواحل خلیج فارس صدمات جبران ناپذیری بر اقتصاد کشور و توسعه ی پایدار در این مناطق وارد کرده است. بنابراین لزوم بررسی و شناخت رفتار بتن در چنین مناطقی برای افزایش عمر مفید سازه های بتنی و جلوگیری از تخریب زودرس آن ها ضروری می باشد. بدیهی است که از جمله مهم ترین عوامل تخریب چنین سازه هایی، نفوذ یون کلر و خوردگی ناشی از آن می باشد. یکی از راه های نفوذناپذیری بتن استفاده از پوزولان های مختلف برای بهبود ریزساختار بتن است. در این تحقیق، عملکرد سه پوزولان میکروسیلیس (5، 5/7 و10 درصد جایگزینی)، متاکائولن (5،10 و 15 درصد جایگزینی) و زئولیت (10، 20 و30 درصد جایگزینی) و الیاف پلی پروپیلن به منظور افزایش مقاومت در برابر نفوذ یون کلر مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج، نشان دهنده ی عملکرد مثبت آزمونه های حاوی پوزولان در مقایسه با بتن بدون پوزولان است.
    کلیدواژگان: پایانی بتن، نفوذ یون کلر، میکروسیلیس، متاکائولن، زئولیت
  • محمد پورمیرزا، محمدعلی لطف اللهی یقین، علی یوسفیه، حسین شوکتی صفحه 97
    ظرفیت باربری محوری، رفتار کمانشی و فراکمانشی سازه های پوسته ای جدار نازک، به وجود ناکاملی های هندسی بسیار حساس می باشد. این ناکاملی ها ممکن است در فرآیند نورد، جابه جایی، نصب و یا جوشکاری حاصل گردند. یکی از انواع ناکاملی که در اثر عمل جوشکاری به وجود می آید و گزارش های زیادی ازتاثیر کاهنده ی آن بر ظرفیت باربری محوری در دست است، ناکاملی های حلقوی است. علی رغم بررسی های نسبتا وسیع بر روی اثر ناکاملی ها بر ظرفیت کمانشی محوری سازه های پوسته ای جدار نازک، مشاهده شده است که اکثر این تحقیقات بر وجود ناکاملی های اعوجابی بر روی پوسته متمرکز شده اند و تحقیقات جامع و کاملی بر روی ناکاملی های حلقوی و خصوصا تا تاثیر گستردگی این نوع ناکاملی بر ظرفیت محوری صورت نگرفته که مورد توجه تحقیق حاضر است. هم چنین در این مقاله سعی شده است که با استفاده از برنامه المان محدود ABAQUS، اثر متقابل دو ناکاملی بر روی هم و بر روی ظرفیت محوری سازه های جدار نازک در حالات مختلف تحلیل و تعیین گردد.
    کلیدواژگان: کمانش، فراکمانش، ناکاملی حلقوی، تحلیل غیر خطی، نمونه کامل
  • محمد واقفی، مسعود قدسیان صفحه 113
    یکی از روش های متداول ساماندهی و کنترل فرسایش کناری رودخانه، استفاده از آب شکن می باشد. آب شکن با هدایت جریان به سمت محور رودخانه از ایجاد جریان قوی در طول ساحل، جلوگیری کرده و مانع از فرسایش ساحل رودخانه می شود. استقرار آب شکن در مسیر جریان، باعث ایجاد آب شستگی های موضعی در محل آب شکن و تغییرات توپوگرافی پایین دست قوس می گردد. در این مقاله به بررسی اثر آب شکن های T شکل مستقر در قوس 90 درجه بر توپوگرافی بستر پرداخته شده است. آزمایشات مورد نظر در کانالی با قوس90 درجه و شرایط آب تمیز، طراحی و اجرا شد. در این آزمایشات، تاثیر پارامترهای طول آب شکن، موقعیت قرارگیری آب شکن در قوس و همچنین عدد فرود جریان بر تغییرات توپوگرافی بستر در پایین دست آب شکن، مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق، نشان دهنده ی وجود دو چاله ی آب شستگی در طول قوس است که یک چاله در دماغه ی آب شکن و دیگری در پایین دست آب شکن، شکل می گیرد. نتایج، بیانگر این است که با افزایش طول آب شکن، ابعاد چاله ی آب شستگی اول افزایش و چاله ی آب شستگی دوم کاهش می یابد. با افزایش طول آب شکن فاصله ی چاله ی آب شستگی دوم از آب شکن افزایش می یابد. با تغییر موقعیت آب شکن به سمت پایین دست، قوس چاله ی آب شستگی بزرگتر می شود. همچنین معادلاتی جدید در محاسبه ی عمق آب شستگی ماگزیمم و حجم چاله ی آب شستگی تدوین شده است.
    کلیدواژگان: آب شکن T شکل، چاله ی آب شستگی، توپوگرافی قوس، آب شستگی بیشینه، چاله ی پایین دست
  • علی خیرالدین، علی کارگران صفحه 129
    وجود پدیده ی ستون کوتاه یکی از عوامل مؤثر خرابی ساختمان ها در زلزله های گذشته می باشند. این پدیده ی مخرب به دلیل اختلاف طول ستون در یک طبقه مشخص رخ می دهد که عمدتا به دلیل قرارگرفتن ساختمان روی سطح شیبدار یا محدود شدن ستون و دیوار با عناصر غیرسازه ای نظیر دیوارهای آجری و بازشوها و یا وجود اختلاف تراز طبقه در سازه های با اختلاف تراز طبقه می باشد. ملاحظات معماری از قبیل قرار گیری پیلوت و یا واحدهای تجاری در همکف و یا جلوگیری از تجمع ورودی های مختلف در مجتمع های آپارتمانی، سازه های با اختلاف تراز طبقه را پدید می آورد که در آن ها کف های طبقات با اختلاف ترازی نسبت به هم در دو یا چند تراز ارتفاعی مختلف ایجاد می شوند. در سازه های با اختلاف تراز طبقه عمده ی مشکلات ناشی از عدم پیوستگی دیافراگم کف می باشد که باعث تغییرات چشم گیری در پریود و سختی و پخش نیروی زلزله و بارگذاری لرزه ای سازه می گردد. در این تحقیق به بررسی رفتار غیرخطی ستون های کوتاه بتن آرمه در قالب سازه های با اختلاف تراز طبقه4، 8 و10 طبقه پرداخته شده است. ستون های کوتاه و سازه های مورد نظر تحت دو رکورد زلزله طبس و السنترو با شتاب های مختلف حداکثر زمین (PGA) با کمک نرم افزار IDARCv6.0 مورد تحلیل دینامیکی غیرخطی قرارگرفته اند. در این تحلیل نتایج حاصل از حداکثر پاسخ، برش، شاخص کلی خسارت و تاریخچه زمانی آنها، نسبت سهم ستون کوتاه در خرابی سازه و. .. برای هر رکورد زلزله مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفته اند.
    کلیدواژگان: ستون کوتاه، سازه با اختلاف تراز طبقه، بتن آرمه، شاخص خسارت، آنالیز دینامیکی غیر خطی، شتاب حداکثر زمین (PGA)
|
  • M. J. Ketabdari, S. Mohtaram Page 1
    The purpose of optimization in civil engineering is design of a structure to achieve the minimum weight and construction cost of the structure in addition to satisfaction of the technical aspects of the problem. Braced frame is a type of structure with large application in civil engineering. The arrangement of bracings in different panels and length of joint beam play an important role in performance of these structures. Therefore in this study a spectral dynamic analysis performed on such frames in order to optimize them against dead, live and earthquake loadings. In this procedure Migration Genetic Algorithm is used. The basis of this algorithm is inspiriting the nature of live creatures and the way inheritance transfers among different generations to calculate the optimum of mathematical functions. The model is applied on two and three dimensional braced frames. The results showed that defining the proper input data such as target function and restrictions leads to accurate optimum design as output.
  • F. Irani, M. Ali. Akbarian Page 17
    In this paper, brick walls as seismic load carrying elements in masonry buildings have been studied. An experimented un-reinforced brick wall (UBW) has been chosen from ref.(1) to prove the ability of analytical modeling used in this paper by which a reinforced (RBW) and a confined brick wall (CBW), designed according to Iranian Earthquake Standards, have been modeled and nonlinearly analyzed. This analysis shows that UBW practically is not able to resist horizontal loads. According to the type and direction of cracks in UBW constructed by conventional methods, it is clear that these walls do not have sufficient shear strength, and the study of hysteresis curves of brick walls shows that the confinement in CBW and reinforcement in RBW increases the rigidity and capability to displacement of walls.
  • F.S.Dizaji, M.Khanzadi Page 27
    In addition to reducing the size and time of analyses, reduction of analytical errors is one of the most important considerations in ideal analysis of skeletal structures by computer. Appropriate matrixes with more zeros (sparse), well structure, and well condition are helpful for this aim. Therefore, an optimizing problem with multiple objectives will be considered.The objective of this research is reducing the analytical errors such as rounding errors in flexibility matrixes of skeletal structures by performing more constant and proper algorithm. These errors increase in special structures with unsuitable flexibility matrixes; the structures with different stiffnesses are one of the most prevalent examples for this case.Use of weak elements leads into high non-diagonal terms in flexibility matrix, which result in analytical errors. In numerical analysis, ill-condition of a matrix is soluble by movement or substitution of the rows; then specification and implementation of these changes before forming the flexibility matrix has been studied. By identifying cycle bases with specific qualities, simple typological and algebraic properties have been used basically in analyses for this purpose. In conclusion, stiffness matrixes with optimally condition number are obtainable and analytical errors reduce.
  • J. Bolouri-Bazaz, A. Mollahasani, S. M. Hosseini Page 45
    Soil deformation modulus is one of the most complicated and important soil parameters, correlating between stress and settlement. The magnitude of deformation modulus is not constant. Its value, which varies in a wide range, depends on many factors. The soil deformation modulus may be determined using in-situ and laboratory tests, including consolidation test, triaxial test, Standard Penetration Test (SPT), Cone Penetration Test (CPT), Plate Load Test (PLT) and many other tests. Although the in-situ test results are more accurate in comparison with laboratory tests, but in-situ tests are more expensive and time consuming and practically these tests are usually difficult and sometimes impossible to perform.In the present research the in-situ plate load test results are employed to determine the soil deformation modulus. This test is then modeled in the laboratory and results are compared. To achieve this, after soil sampling from the site, the samples were classified after which their moisture content and unit weight were determined. The plate load test, modeled in the laboratory, was then performed on the undisturbed samples, taken from the site. In order to compare and establish a mathematical correlation between the results of these two groups (the in-situ and laboratory plate load tests), the load-settlement curves of all two group tests were plotted, after which the initial tangent slope, secant slope and unloading slope for each sample was calculated and plotted and the results were then compared. Considering the complicated soil behavior, the results of this research seem to be appropriate and can be used in practical civil engineering purposes.
  • B. Mohammadzadeh, M. Reza. Esfahani, A.Shooshtari Page 63
    In this research, the ductility of lap-spliced concrete beams reinforced with steel and FRP bars is analyzed. A number of 16 beam specimens reinforced with steel bars and 7 with FRP bar were designed and manufactured in real sizes and dimensions for laboratory experiments. The parameters of concrete compressive strength, amount of transverse reinforcement over the splice length and the diameter of longitudinal bars, are selected as the main variables for the beam specimens. Mid-span displacements and the corresponding forces were obtained by means of a hydraulic jack, load cell, LVDT and a Data Logger set. The force versus mid-span displacement curves were obtained using the experimental data. A ductility index which has been defined by researchers, was used to evaluate the ductility of the specimens. Comparison of the ductility index of different specimens shows that the compressive strength of concrete and the amount and the bar diameter of the transverse reinforcement over the splice length, has a major effect on the ductility of lap-spliced reinforced concrete beams. The results show that by using an appropriate amount of transverse reinforcement, a satisfactory ductility response for different compressive strengths of concrete can be obtained.
  • M. Shekarchizadeh, M. Valipour, F. Pargar Page 83
    Rapid concrete deterioration in Persian Gulf region has become one of the major concerns since it shortens the structure life span and increases the maintenance costs. The main cause of such concrete failure is claimed to be chloride permeation and subsequent corrosion. Pozzalns are widely being used in order to construct more durable concrete as a functional solution to this problem. The paper reports the performance of concrete incorporating silica fume (replacement level of 5%, 7.5% and 10%), metakaolin (replacement level of 5%, 10% and 15%), zeolite (replacement level of 10%, 20% and 30%) and Polypropylene Fiber in the binder to resist the chloride penetration in aggressive environments. The results showed that specimens containing pozzolans function better than control concretes.
  • M. Pourmirza, M.A. Lotfollahi Yaghin, A. Yousefieh, H. Showkati Page 97
    The load carrying capacity, buckling and post-buckling behavior of cylindrical thin-walled shells exposed to axial loads are very sensitive to imperfections in the initial geometry. These imperfections are invariably caused by an assortment of manufacturing processes like displacing, installing or welding; one of the most important imperfections caused by welding that has been reported to have an essential detrimental effect on the buckling resistance of these shells under axial load is circumferential imperfections. Despite many determinations of the effect of imperfections on axial load carrying capacity of cylindrical thin-walled shells, the major part of these studies are concentrated on the existence of imperfections on the shell wall, and a comprehensive research on circumferential imperfections and their effects on axial load carrying capacity has not been performed. This is the main subject of this research. Also in this paper, the interaction of two imperfections on each other and on the load carrying capacity of cylindrical shells in various cases are analyzed and determined using a finite element program (ABAQUS).
  • M. Vaghefi, M. Ghodsian Page 113
    One of the common methods of river training and bank protection is using spur dikes. Building spur dikes makes the flow path to be modified. Because of the concentration of flow in the middle part of the river it causes the river side not to be washed out. Setting spur dikes in the flow’s direction leads to a local scour in the spur dike site and the change in the bed’s topography of the bend down stream. this paper examines the effect bed’s topography around the T shaped spur dike located in a 90 degree bend by conducting several tests. These tests were carried out in an experimental channel with a bend of 90 degrees and under conditions with clear water. These experiments, in fact, measured the effects of such parameters like the length of the spur dike, the location of the spur dike in the bend, the flow Froud number on the down stream bed topography. The results of investigation show that two scour hole forms due to a T shaped spur dike. One at the nose of spur dike and the other one at the downstream of the spur dike. By increasing the length of the spur dike, the dimensions of first scour hole increase. But the dimensions of second scour hole decrease. By increasing the length of the spur dike the distance of location of second scour hole from the spur dike increases.Any change in the position of the spur dike toward the down stream of the bend, increases the dimensions of scour hole. Also, New equations for maximum scour depth and scour volumeat a T shaped spur dike are developed.
  • A. Kheyroddin, A. Kargaran Page 129
    Engineering structures as well as office or apartment buildings are affected by earthquakes. A common cause of failure seems to be shear stresses. The earthquake tremor developed at different floor levels need to be brought down along the height to the ground by the shortest path. Short column phenomenon is one of the frquent causes of buildings failure in the past earthquakes. This destructive phenomenon is due to the column height difference in a story level that is predominantly owing to the location of building on sloppy ground. These buildings have unequal height columns along the slope, which causes poor effects like twisting and damage in shorter columns. In some buildings, few or no walls are provided at the first story (pilot). In the structures with difference in the story levels, major problems is due to the discontinuity of floors diaphragm that causes significant changes in natural period, stiffness and distribution of earthquake forces. In this study, at first, seismic behavior of short column phenomenon is determined, then, nonlinear behavior of RC short columns in the 4, 8 and 10 story buildings with story level difference is investigated. Short columns and mentioned structures are analyzed under the earthquake records of Elcentro and Tabas with different peak ground acceleration using IDARC software which is nonlinear dynamic analysis program. In this investigation, the results of maximum response, base shear, global damage index and displacement time history and effect of short column in structural failure are evaluated.