فهرست مطالب

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 33، پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سهراب کیهانی، سید رضاشریف زاده، تورج شفقی، سهیل مهدی پور، مهندس فرشاد صفدری، محمدرضا عباسیان * صفحه 144

    پیش

    زمینه

    هدف از این مطالعه بررسی نتایج بالینی موزاییک پلاستی آرتروسکوپیک در بیماران دچار آسیب های غضروفی پیشرفته زانو و نیز بررسی عوامل موثر بر نتایج درمان بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد از مداخله درمانی، 56 بیمار مبتلا به آسیب غضروفی درجه 4 (طبقه بندی Outer-bridge) طی4 سال (1388-1385) در یک مرکز درمانی در شهر تهران تحت عمل جراحی موزاییک پلاستی آرتروسکوپیک قرار گرفتند. میانگین زمان پیگیری 4±21 ماه (32-16 ماه) بود. برای ارزیابی، از معیارهای نمره گذاری «لی شلم» و «کمیته بین المللی مستندسازی زانو» (IKDC) استفاده شد. همچنین تاثیر متغیرهای سن، کندیل مبتلا، تعداد پلاگ ها، وجود آسیب های همراه، میزان فعالیت قبل از عمل، مدت زمان تورنیکه و عوارض جراحی بررسی شدند. به منظور مشاهده مستقیم محل ترمیم، در 3 بیمار آرتروسکوپی مجدد انجام شد.

    یافته ها

    براساس معیار IKDC، 6/78% نتایج عالی و 4/21% نتایج خوب به دست آمد. نمره «لی شلم» قبل از عمل (6/17±1/67) و بعد ازعمل 5/6±2/93 بود (0004/0=p). نتایج درمان در بیماران با آسیب های مفصلی همراه، آسیب های کندیل خارجی، ورزشکاران حرفه ای و بیماران جوان تر؛ و همچنین در موارد با تعداد پلاگ کمتر و در آسیب های ورزشی بهتر بود (05/0>p). در 2 بیمار عارضه زودرس بعد از عمل مشاهده شد که با درمان مناسب بهبود یافت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهند موزاییک پلاستی آرتروسکوپیک روش مناسب برای آسیب های غضروفی پیشرفته زانو می باشد، به ویژه اگر در بیماران جوان تر و همراه با درمان سایر مشکلات زانو انجام شود.

    کلیدواژگان: پیوند، غضروف، زانو
  • علی اکبر اسماعیلی جاه، سید مهدی حسینی خامنه، فیروز مددی، سهراب کیهانی، کیقباد عاشوری پوران حکیمی صفحه 151
    پیش
    زمینه
    یکی از نگرانی ها در بازسازی رباط متقاطع جلویی، قرارگیری نادرست تونل های تی بیا و فمور نسبت به وضعیت طبیعی است که می تواند بر نتیجه نهایی تاثیر بگذارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان صحت محل تونل های تی بیا و فمور در بازسازی آرتروسکوپیک رباط متقاطع جلویی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، تصاویر سی تی اسکن محل تونل های فمور و تی بیا در 40 بیمار که تحت بازسازی آرتروسکوپیک رباط متقاطع جلویی قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفت. پارامترهای محل قرارگیری تونل تی بیا در برش آگزیال و ساژیتال، محل قرارگیری تونل فمور در برش آگزیال، ضخامت کورتکس پشتی در ناچ فمور و محل قرارگیری «نقطه خروج گرافت در فمور» ارزیابی شدند.
    یافته ها
    وضعیت صحیح تونل تی بیا، وضعیت صحیح تونل فمور، ضخامت مناسب کورتکس پشتی و وضعیت صحیح «نقطه خروج گرافت در فمور» به ترتیب در 60%، 5/52%، 70% و 5/67% موارد دیده شد. به طور کلی وضعیت تونل های تیبیال و فمورال در 5/37% بیماران صحیح بود.
    نتیجه گیری
    اگرچه در مطالعه حاضر درصد مواردی که تونل های تی بیا و فمور به طور جداگانه در محل مناسبی قرار گرفته بودند، در حد قابل قبولی بود، اما در بررسی هر دو تونل به طور همزمان نتایج رضایتبخش دیده نشد. لذا جراحی بازسازی رباط مقاطع جلویی مستلزم توجه و مهارت بیشتر، از نظر انتخاب محل گرافت می باشد.
    کلیدواژگان: رباط متقاطع جلویی، آرتروسکوپی، زانو
  • فیروز مددی، جعفر توکلیان، آرش ملکی، مهدی رحیمی، رضا زندی، ررضا زندی صفحه 160
    پیش
    زمینه
    رباط متقاطع جلویی، ساختمان اولیه ای است که جا به جایی جلویی تی بیا را کنترل می کند. بازسازی این رباط می تواند عمکرد طبیعی زانو را بازگرداند. هدف از این مطالعه مقایسه سه روش تثبیت فمور در بازسازی رباط متقاطع جلویی زانو می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، 120 بیمار به صورت تصادفی در 3 گروه 40 نفره قرار گرفتند. هر گروه با یکی از سه روش تثبیت فمور «آپرفیکس»، «رجیدفیکس»، و «اندوباتون» تحت درمان قرار گرفتنند. بیماران قبل و 12 ماه پس از جراحی، معاینه و براساس میزان جابه جایی جلویی تی بیا به کمک KT-1000 و نمره بندی «لی شلم» مقایسه شدند.
    یافته ها
    در روش تثبیت با «اندوباتون»، نمره «لی شلم» از 59/18±21/63 قبل از بازسازی رباط به 47/9±64/90 بعد از بازسازی، در تثبیت با روش «آپرفیکس» از 74/18±72/65 به 35/5±22/96 و در تثبیت با «رجید فیکس» از 45/17±21/69 به 47/9±64/90 افزایش یافت. شش مورد شکست در روش «اندوباتون»، 4 مورد در «رجیدفیکس»، و 1 مورد در روش «آپرفیکس» وجود داشت. میزان جابه جایی جلویی تی بیا در روش «اندوباتون» 58/1±96/3 میلی متر، در روش «رجید فیکس» 48/1±28/4 میلی متر و در روش «آپرفیکس» 79/1±03/4 میلی متر بود. از نظر طول زمان جراحی، بین سه روش تثبیت فمور اختلاف معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    از نظر قدرت پیوند در ابتدای کار و نتایج کلی، روش «آپرفیکس» نتایج بهتری نسبت به دو روش دیگر نشان داد. تحقیقات بیشتر با تعداد بیشتر بیماران و دوره پیگیری طولانی تر در این زمینه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: رباط متقاطع جلویی، آرتروسکوپی، زانو
  • مهدی مطیفی فرد، مهدی تیموری صفحه 166
    پیش
    زمینه
    درمان شکستگی جابه جا شده گردن فمور در سنین بالا معضل عمده است و نکات مبهمی وجود دارد. هدف این مطالعه مقایسه روش تعویض اولیه مفصل ران با تثبیت داخلی در درمان این شکستگی ها می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه «کارآزمایی بالینی»، 80 بیمار سنین 60 تا 70 سال که طی 15 ماه به بیمارستان های آموزشی درمانی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند، تحت مطالعه قرار گرفتند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول به روش جااندازی و ثابت کردن با پیچ، و گروه دوم با تعویض مفصل ران درمان شدند. شدت درد، کارآیی مفصل ران، کیفیت زندگی و عوارض بیماران در مدت دو سال پس از عمل جراحی، با استفاده از مقیاس دیداری درد، سیستم امتیازبندی «هاریس» و معیار SF36 تعیین و مقایسه گردید.
    یافته ها
    شدت درد و میزان عوارض و نیاز به عمل جراحی مجدد در بیمارانی که به روش تعویض مفصل درمان شدند نسبت به گروه دیگر به طور قابل ملاحظه ای کمتر بود. در گروه اول نمره درد 5/4 (از 10)، 68=SF36، امتیاز «هاریس» 61؛ و در گروه دوم نمره درد 38/3، 92=SF36، امتیاز «هاریس» 86 بود. کارآیی مفصل ران و کیفیت زندگی در روش تعویض مفصل نسبت به روش جااندازی و تثبیت بهتر بود. عوارض مختلف جراحی در گروه 1 در 12 بیمار (40%) و در گروه 2 در 3 بیمار (7%) مشاهد شد.
    نتیجه گیری
    درمان شکستگی های جابه جا شده گردن فمور در سنین 60 تا 70 سال با روش تعویض اولیه مفصل هیپ، در دو سال اول با کارآیی بهتر، درد و عوارض کمتری نسبت به تثبیت اولیه با پیچ همراه خواهد بود
    کلیدواژگان: شکستگی گردن فمور، تثبیت داخلی شکستگی، تعویض کامل مفصل ران
  • محمدتقی پیوندی، زهرا مصطفویان، محسن نعمتی، مرتضی بلمه صفحه 172
    پیش
    زمینه
    عفونت محل جراحی جدی ترین عارضه در بیماران جراحی شده و دومین علت شایع عفونت های بیمارستانی در بیماران بستری می باشد. وضعیت تغذیه بیمار یکی از عوامل خطر عفونت محل جراحی می باشد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین سطح آلبومین خون و کم خونی (آنمی) قبل از عمل با ایجاد عفونت محل جراحی در بیماران با شکستگی باز ساق می باشد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه آینده نگر، 56 بیمار با شکستگی باز ساق در یک مرکز درمانی مشهد بررسی شدند. از بیماران در بدو پذیرش، آزمایش های پروتئین توتال، آلبومین و هموگلوبین خون و نیز اندازه گیری های آنتروپومتریک به عمل آمد. تمامی بیماران به مدت یک سال پس از عمل پیگیری شدند و ابتلا به عفونت محل جراحی ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل شدند.
    یافته ها
    در پیگیری ها پس از عمل جراحی، 19 بیمار (9/33%) مبتلا به عفونت محل جراحی شدند. ضریب عوامل خطر سه متغیر کم خونی83/1 (032/0=p)، هیپوآلبومینمی 35/2 (018/0=p) و نوع شکستگی 53/3 (002/0=p) به دست آمد و بین هر سه متغیر با بروز عفونت زخم محل جراحی در بیماران رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر متغیرهای هیپوآلبومینمی و کم خونی قبل از عمل باعث افزایش بروز عفونت محل جراحی در بیماران شد.
    کلیدواژگان: لبومین، کم خونی، عفونت
  • مهندس فرشاد صفدری، محمود بهرامی زاده، سید ابراهیم موسوی، سید مرتضی کاظمی، مهندس ناصر ولایی، مهندس فرهود ارشادی، غلامرضا امینیان صفحه 179
    پیش
    زمینه
    یکی از درمان های نگهدارنده در استئوآرتریت کمپارتمان داخلی زانو، بریس اعمال کننده نیروی والگوس است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی کارایی ارتزهای رایج زانو با استفاده از بررسی برخی پارامترهای راه رفتن بیماران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که به صورت قبل و بعد انجام شد، مقدار مولفه داخلی- خارجی نیروی واکنش زمین و مقدار جابه جایی داخلی- خارجی مرکز فشار کف پا در 10 بیمار دچار آرتروز کمپارتمان داخلی زانو، قبل و بعد از پوشیدن بریس، با استفاده از دستگاه force plate اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری بررسی شدند.
    یافته ها
    پس از انجام آزمایش مشاهده شد که میانگین میزان جابه جایی قبل از بستن بریس 25 میلی متر، و پس از آن 5 میلی متر بود. این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (0.05
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، بریس
  • محمد مهدی نژاد کاشانی، بهیه ظریف ذاکریان، خسرو شایان، فاطمه ریاسی صفحه 187
    استئومیلیت گزانتوگرانولوماتوز یکی از بیماری های نادر استخوانی است که تظاهر اولیه آن مشابه تومورهای استخوانی می باشد. طبق بررسی ما، تنها 3 مورد از این بیماری در جهان گزارش شده است. در این گزارش، بیمار 22 ساله ای با درد ران راست، تب و کاهش وزن قابل توجه به همراه نمای پرتونگاری سارکوم یووینگ و با تشخیص استئومیلیت گزانتوگرانولوماتوز طبق بررسی آسیب شناسی، معرفی شده است. بیمار تحت درمان آنتی بیوتیکی وسیع قرار گرفت و کاملا بهبود یافت.
    کلیدواژگان: گزانتوماتوزیس، فمور، استئومیلیت
|
  • Sohrab Keyhani, Seyyed Reza Sharifzadeh, Touraj Shafaghi, Soheil Mehdipour, Farshad Safdari, Mohammad Reza Abbasian Page 144
    Background

    The purpose of this study was to evaluate the functional outcome of arthroscopic treatment of chondral and osteochondral lesions of the knee with arthroscopic osteochondral autograft transfer (Mosaicplasty) and to evaluate the factors affecting the treatment outcome.

    Methods

    In a before and after clinical trial 56 patients with grade 4 full thickness chondral lesion (outer bridge classification) were treated by the arthroscopic mosaicplasty technique over a 4-year period at an hospital in Tehran Iran. The mean time of follow-up was 214 months (16-32 months). The patients were assessed by International Knee Documentation Committee (IKDC) and Lyshom knee scoring scale (LKSS). The impact of age site of chondral lesion (medial or lateral femoral condyle) extent of the lesion (number of plugs) and associated lesions preoperative active levels tourniquet time and surgery complications were studied. In 3 cases second-look arthroscopy was performed.

    Results

    The result of 78.6% was excellent and 21.4 good based on IKDC. Preoperative Lysholm score was 67.117.6 and postoperative score increased to 93.26.5 (p=.0004). Clinical outcomes were better significantly in patients with associated articular lesions lateral condyles lesions professional athletes and younger patients also in cases with lower plug numbers and sport injuries (p

  • Ali Akbar Esmailijah , Seyyed Mohammad Jazaeri , Seyyed Mehdi Hosseini Khameneh , Firooz Madadi , Sohrab Keihani , Keyghobad Ashoori Page 151
    Background
    Incorrect tunneling is one of the concerns in arthroscopic anterior cruciate ligament reconstruction. The purpose of the current study was to determine the incidence of the correct femoral and tibial tunnel positions. Materials: In a cross-sectional study the CT image positions of the tibial and femoral tunnels in 40 patients that had undergone arthroscopic ACL reconstruction using single-bundle hamstring tendon were studied. The parameters that were evaluated were: tibial tunnel position in axial and sagittal cuts femoral tunnel position in axial cut appropriate thickness of the posterior cortex at the intercondylar notch and femoral exit point.
    Results
    The correct position of the tibial and femoral tunnels appropriate thickness of the posterior cortex at the intercondylar notch and the correct position of the "femoral exit point" were respectively recognized in 60% 52.5% 70% and 67.5%. In total the correct position of the femoral and tibial tunnels was seen on 37.5% of patients. These parameters were compared with known standard anatomic positions.
    Conclusion
    Although the incidence of correct tibial and femoral tunnel positioning in ACL reconstruction when viewed separately was acceptable; when looked at as one tunnel was not satisfactory. More precise attention and expertise seem necessary for the operating orthopaedic surgeons.
  • Firooz Madadi , Jaafar Tavakolian, Arash Maleki , Mehdi Rahimi, Reza Zandi , Mohammad Reza Bigdeli Page 160
    Background
    The anterior cruciate ligament is the primary structure that controls anterior displacement in the unloaded knee. Anterior cruciate ligament reconstruction may return normal functions of the knee. The aim of the present study was to compare three different femoral fixation techniques in anterior cruciate ligament reconstruction.
    Methods
    In a clinical trial study 120 patients that were candidates for ACL reconstraution were randomly divided into 3 groups of 40 individuals. The femoral fixations were by the three methods of "Aperfix" "Rigidfix" or "Endobutton". The cases were re-examined 12 months after surgery and evaluated by Lysholm score as well as with KT-1000 machine. The results were compered together for the three above methods.
    Results
    The Lysholm score showed improvement from pre-operative values in all three techniques: From 63.21±18.59 to 90.64±9.47 in "Endobutton" group from 65.72±18.74 to 96.22±5.35 in "Aperfix" and from 69.21±17.45 to 90.64±9.47 in the "Rigifix" group. There were 6 failures in "Endobutton" 4 in "Rigidfix" and one in "Aperfix" group. The anterior displacement tibia was 3.96±1.58 millimeters in "Endobutton" 4.28±1.48 in "Rigidfix" and 4.03±1.79 millimeters in "Aperfix" group. There was no significant difference in the operating time in the 3 groups.
    Conclusion
    Regarding the instant stability of the graft the "Aperfix" method seemed stranger. Further investigations with larger number of cases and longer duration of follow up are recommended.
  • Mehdi Motififard, Mehdi Teimouri Page 166
    Background
    Treatment of displaced femoral neck fracture in active elderly people is a major undertaking with still unsolved issues. The aim of this study is to determine if primary total hip arthroplasty would have as good an outcome as primary internal fixation of the fracture.
    Methods
    In a clinical trial study 80 cases of displaced femoral neck fracture who referred to the university hospitals of Isfahan Iran were enrolled into two treatment groups. Group I of 40 patients received screw fixation and the group II of remaining 40 underwent primary hip arthroplasty surgery. In a 2 year follow-up the surgical outcomes were assessed using VAS pain scale SF36 general health instrument score and Harris hip score (HHS).
    Results
    The pain scale (VAS) SF36 and Harris scores showed significantly better results is arthroplasty group compared with fixation group. The values were as follows: Group 1: pain=4.5 (from 10) SF36=68 HHS=61; group II: pain=3.38 SF36=92 HHS=86. Complications were encountered in 16 cases (40%) in group I and 3 cases (7%) in group II.
    Conclusion
    Displaced femoral neck fractures in 60-70 years old patients treated with primary total hip arthroplasty will have better outcomes in first 2 years with less complication rates.
  • Mohammad Taghi Peivandi, Zahra Mostafavian , Mohsen Nemati, Morteza Balmeh Page 172
    Background
    Surgical wound infection is the most serious complication after surgical treatment and the second most common etiology in nosocomial infection. Nutritional status of the patients is one of the risk factors for surgical site infection (SSI). This study aims at investigating the relationship between the serum albumin level and pre-operative anemia with surgical site infection in patients with open tibial fracture.
    Methods
    In a prospective study 56 patients with open tibia fractures were studied in a teaching hospital in Mashhad-Iran. At the time of admission serum albumin level hemoglobin and anthropometric values were measured. Surgical site infection during a one-year follow-up was recorded. The results were analyzed using statistical tests.
    Results
    Nineteen patients (%33.9) were complicated by infection. The odd ration was 1.83 (p=.032) for anemia 2.35 (p=. 018) for hypoalbuminemia and 3.53 (p=.002) for type of open fracture.
    Conclusion
    This study showed that SSI is a problem of great significance in orthopaedic tibia open fracture surgeries. It also showed that hypoalbuminemia and anemia before surgery resulted in a higher SSI occurrence in the patients.
  • Farshad Safdari , Mahmoud Bahramizadeh , Seyyed Ebrahim, Mousavi, Seyyed Morteza Kazemi , Naser Valai, Farhood Ershadi , Gholamreza Aminian Page 179
    Background
    There are different conservative treatments for the osteoarthritis of the medial compartment of the knee and valgus bracing is considered as important one. The purpose of current study was to examine the efficacy of the brace unloading in changing floor reaction force.
    Methods
    Ten patients with osteoarthritis in medial compartment of the knee contributed in this quasi-experimental study with and without using knee braces. The magnitude of the mediolateral vector of the ground reaction force and center of pressure displacement in mediolateral direction were measured by using a force plate system (Kistler Swiss). Statistical tests were used to analyze the data.
    Results
    The mean of displacement of center of pressure (COP) was 25 mm and 5 mm with and without brace respectively (p≥.05). The mean of mediolateral vector of the ground reaction force was 28.17 with and 22.45 without brace and there was no significant difference (p≥.05). In contrast there was a significant difference between the magnitudes of the mediolateral vector of the ground reaction force within pre-and post-brace situations (p=.000).
    Conclusion
    Valgus bracing can reduce the magnitude of the mediolateral vector of the ground reaction force and displacement of the COP in the mediolateral direction. It might be concluded that this method can reduce the pain and instability and improve function in patients with osteoarthritis of the medial compartment of the knee.
  • Mohammad Mehdinezhad Kashani, Behiyeh Zarif Zakerian, Khosro Shayan Fatemeh Riyasi Page 187
    Xanthogranulomatous osteomyelitis is a rare bone disease. Its primary presentation is similar to bone tumors. According to our research only 3 cases of this disease have been reported in the literature. In this case report a 22 years old patient with right thigh pain fever and significant weight loss associated with radiographic features resembling signs of Ewing's sarcoma is presented. The pathologic diagnosis was xanthogranulomatous osteomyelitis. The patient underwent wide spectrum antibiotic therapy and achieved complete recovery.