فهرست مطالب

فصلنامه گیاه و زیست فناوری ایران
سال چهارم شماره 3 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شناسایی و معرفی مارمولک های خرانق و ندوشن استان یزد
    سلیمان اریس، کاظم پریور، نصرالله رستگار پویانی، جواد بهار آرا صفحه 1
    هدف از مطالعه حاضر شناسایی و معرفی مارمولکهای بخش خرانق (شمال شرقی استان یزد)برای اولین بار و بررسی وضعیت مارمولک های ندوشن(شمال غربی استان یزد)به منظور مقایسه است، که در سال های 1384 و 1385انجام شده ونهایتا 66 مارمولک جمع آوری شدند که شناسایی هر نمونه در سطح خانواده،جنس،گونه و زیرگونه بر اساس کلیدهای شناسایی کتاب مرجع(مارمولک های ایران اثر S.C.Anderson.1999) صورت گرفته است. خانواده های Agamidac شامل: (جنس Laudakia، گونه Laudakia nupta، زیر گونه Laudakia nupta nupta 6 نر، 6 ماده (خرانق) و جنس Trapelus، گونه Trapelus agilis و زیرگونه Trapelus agilis agilis 18 نر، 17 ماده (خرانق – ندوشن) و جنس Phrynocephalus، گونه Phrynocephalus scutellatus 1 نر، 1 ماده (خرانق) و خانواده Lacertidae شامل: (جنس Eremias،گونه Eremias persica 1 نر، 1 ماده (ندوشن) و جنس Mesalina،گونه Mesalina watsonana 1 نر، 1 ماده (خرانق - ندوشن) و خانواده Gekkonidae شامل: (جنس Bunopus، گونه Bunopus crassicauda 8 نر، 7 ماده (خرانق – ندوشن) یافت شدند. هر نمونه از جنبه های مختلف زیستی مورد بررسی قرار گرفت از جمله می توان مطالعات مورفولوژیکی (شکل ظاهری،رنگ آمیزی بدن واندازه گیری های بیومتریک ومریستیک) و خصوصیات زیستی - رفتاری(زمان فعالیت (روزو شب)، نحوه فعالیت به صورت انفرادی یا دسته جمعی) قلمرو زیستی(محل ها و تنوع مکان های زیستی، مقدار فراوانی غذا، نوع خاک، هم زیستی با هم نوعان و سایر گونه ها)،رژیم غذایی و رفتارهای تولید مثلی(فصل و ماه های تخم گذاری، تعداد دفعات تخم گذاری، تعداد تخم ها در هر تخم گذاری و اندازه و شکل آن ها)را نام برد.
    کلیدواژگان: مارمولک ها، خرانق، ندوشن، استان یزد، فلات مرکزی ایران، خصوصیات زیستی رفتاری، تولیدمثل
  • بررسی توان دگرآسیبی اندام های هوایی و ریشه گیاه کلزا (.Brassica napus L) بر جوانه زنی و رویش علف هرز یولاف وحشی(.Avena fatua L)
    فروغ عباسی، هما محمودزاده آخرت، زهره شهریاری صفحه 19
    گیاهان همواره در معرض بسیاری از تنش های زیستی و غیر زیستی قرار دارند. دگرآسیبی یکی از تنش های زیستی می باشد که به عنوان یکی از دشواری های کشاورزی مطرح بوده است، ولی امروزه شواهد موجود بیانگر نقش مفید این پدیده در مدیریت علف های هرز در اکوسیستم های مختلف زراعی است. یولاف یکی از علف های هرز جدی اکثر مزارع کشاورزی مانند کلزا است. به منظور بررسی اثر بازدارندگی ترکیبات دگر آسیب اندام های هوایی و ریشه کلزا بر کنترل علف هرز یولاف وحشی دو آزمایش جداگانه جوانه زنی و گلدانی به انجام رسید. آزمایش جوانه زنی بصورت کاملا تصادفی در قالب فاکتوریل با چهار تکرار در شرایط بهینه (16 ساعت نور و دمای 25 درجه) در ژرمیناتور صورت گرفت، در این آزمایش عوامل مورد بررسی شامل نوع اندام گیاه کلزا (هوایی و ریشه) و غلظت های مختلف (0، 20، 40، 60 و 80 %) عصاره های آبی اندام های مختلف کلزا بودند. روزانه وضعیت جوانه ها بررسی و پس از هفت روز درصد و سرعت جوانه زنی، طول ساقه چه و طول ریشه چه دانه رست ها یولاف وحشی اندازه گیری شدند. نتایج آماری داده ها نشان داد که همه ویژگی های جوانه زنی یولاف وحشی، خصوصا طول ریشه چه در همه غلظت های عصاره های آبی کلزا کاهش یافت. همچنین در غلظت 80%عصاره اندام هوایی جوانه زنی بذر به صفر تنزل یافت. طرح آزمایش گلدانی نیز بصورت آزمایش جوانه زنی ولی در سه تکرار و در شرایط گلخانه ای انجام شد. عوامل مورد بررسی در آزمایش گلدانی شامل نوع اندام گیاه کلزا (هوایی و ریشه) و مقادیر مختلف (gkg1-soil15، 10، 5، 0) پودر اندام کلزا در خاک گلدان بودند. بعد از شش هفته برخی ویژگی ها شامل درصد و سرعت سبز شدن، وزن خشک ریشه و اندام هوایی اندازه گیری شدند. نتایج آماری داده ها نشان داد که با افزایش میزان پودر اندام هوایی و ریشه کلزا به خاک گلدان ها شاخص های درصد سبز شدن، وزن خشک اندام هوایی شدیدا کاهش یافت. بطوریکه کمترین درصد و سرعت سبز شدن بذور در مقدار 15 گرم پودر اندام هوایی کلزا مشاهده شد. در مجموع اثر بازدارندگی بخش هوایی کلزا بر درصد و سرعت جوانه زنی در پتری دیش و گلدان بیش از اثر بخش ریشه گیاه کلزا بود، در حالیکه درجه بازدارندگی بخش ریشه کلزا بر دیگر شاخص های اندازه گیری شده در آزمایش گلدان بیش از اندام هوایی بود.
    کلیدواژگان: دگرآسیبی، کلزا، یولاف، مدیریت علف های هرز
  • بررسی بیان فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) در مایع مغزی- نخاعی و سرم کودکان مبتلا به هیدروسفالی
    میر ساعد میری نرگسی، محمد نبیونی، مسعود ملکی، هما محسنی کوچصفهانی، محمد ناجی، میثم یزدان خواه صفحه 31
    زمینه و هدف
    هیدروسفالی یک بیماری است که در آن تولید غیرطبیعی مایع مغزی – نخاعی ((CSF در بطن ها و یا فضای زیر عنکبوتیه منجر به افزایش فشار درون جمجمه ای ((ICP می شود. فاکتور رشد اندوتلیال عروقی ((VEGF مهمترین فاکتور رگزایی است که در شرایط هیپوکسی فعال می شود. بنظر می رسد که در اثر افزایش ICP کشش اکسیژن به داخل بافت مغزی کاهش می یابد و در نتیجه رونویسی از ژن VEGF افزایش می یابد بنابراین هدف از مطالعه کنونی بررسی تغییرات VEGF در شرایط هیدروسفالی است.
    روش کار
    در این تحقیق بنیادی مایع مغزی – نخاعی کمری و سرم از 25 کودک مبتلا به هیدروسفالی انسدادی و از 20 کودک گروه کنترل که بین سال های 1387- 1385 به بیمارستان مرکز طبی کودکان تهران مراجعه کرده بودند، گرفته شد. غلظت کلی پروتئین و غلظت VEGF به ترتیب با استفاده از روش های بردفورد و ELISA اندازه گیری شد.
    یافته ها
    غلظت کلی پروتئین در نمونه های بیمار نسبت به نمونه های کنترل افزایش معنی دار داشت (05/0p<) به همین ترتیب غلظت VEGF در سرم بیماران نیز اندکی افزایش یافته بود ولی این افزایش معنی دار نبود. غلظت VEGF در CSF بیماران نسبت به کودکان گروه کنترل افزایش بسیار معنی داری نشان داد (001/0(p<.
    نتیجه گیری
    در شرایط عادی VEGF به مقدار کم در مغز بیان می شود. در مقابل در هیپوکسی موضعی یا سیستمیک؛ نورون ها، آستروسیت ها و سلول های میکروگلیا بیان VEGF را افزایش می دهند. این مطالعه نشان دهنده افزایش بیان VEGF در شرایط هیپوکسی در CSF و نیز نقش آن در فیزیوپاتولوژی هیدروسفالی است.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، هیدروسفالی، مایع مغزی، نخاعی
  • بررسی اثرات حاصل از کاهش سطح سرمی هورمون تستوسترون بر آستانه درد
    رحیم احمدی، نوشین فرهمندلو صفحه 41
    زمینه و هدف
    مطالعات گوناگونی نشانگر اثرات هورمون های جنسی بر آستانه درد می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی نقش هورمون تستوسترون در پاسخ به تحریک گیرنده های حرارتی در موشهای نر می باشد.
    روش مطالعه
    موشهای صحرایی نر 7 هفته ای به گروه های شاهد، sham و ارکیدکتومی شده، تقسیم گردیده و آستانه درد حرارتی از طریق قرار دادن دم حیوان در آب 55 درجه سانتیگراد، اندازه گیری شد. در این راستا، مدت زمانی که حیوان قادر به نگهداری دم در آب گرم بود، به عنوان شاخص زمان بی دردی در نظر گرفته شد. از سویی و همزمان، میزان هورمونهای تستوسترون و پرولاکتین سرم نیز مورد اندازه گیری قرار گرفتند.
    یافته ها
    زمان بی دردی به همراه میزان هورمون تستوسترون، 10 روز پس از ارکیدکتومی، تغییر معناداری پیدا نکرد، اما 20 و40 روز پس از ارکیدکتومی، زمان بی دردی و نیز میزان تستوسترون سرم نسبت به گروه شاهد، کاهش معناداری پیدا کرد (01/0P<). از طرفی، میزان پرولاکتین سرم نیز 10، 20 و 40 روز پس از ارکیدکتومی در مقایسه با گروه شاهد تغییر معناداری پیدا نکرد، گرچه 40 روز پس از ارکیدکتومی دچار کاهش معناداری در مقایسه با 20 روز پس از ارکیدکتومی شد(01/0(P<.
    نتیجه گیری
    کاهش سطح هورمون تستوسترون (20 یا 40 روز بعد از ارکیدکتومی) در پاسخ به درد حرارتی در حیوان نر، تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: تستوسترون، درد حرارتی، موش صحرایی
  • اثر اکوتوریسم بر تنوع زیستی گونه های گیاهی در پارک ملی تندوره
    امیر حسین زرقی، سیدمحسن حسین، حمید اجتهادی، فریدون ملتی صفحه 47
    در این مطالعه تاثیر اکوتوریسم برگونه های گیاهی پارک ملی تندوره در استان خراسان رضوی بررسی شده است. بدین منظور وضعیت شاخص های تنوع گونه ای بین 2 زون با فشار زیاد و کم در این پارک مورد مقایسه قرار گرفت. جهت مطالعه پوشش گیاهی تعداد 30 پلات 1×1 متری برای شمارش درصد گونه های گیاهی به صورت کاملا تصادفی درهر زون پیاده شد. قطعات نمونه در طبقه ارتفاعی 1000تاا 1200متر از سطح دریا و در شیب دامنه 30 تا 65 درجه در بهار سال 1388 جمع آوری شدند. با توجه به نرمال بودن داده ها برای مقایسه میانگین های حاصل از تحلیل های تنوع ومعنی دار بودن انها از ازمون t عیر جفتی استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین زون با فشار زیاد، و کم شاخصهای تنوع، غنا و غالبیت ارتباط معنی داری را نشان می دهند. اما شاخصهای یکنواختی ارتباط معنی داری را نشان نمی دهند.
    کلیدواژگان: اکوتوریسم، تنوع زیستی، تنوع، یکنواختی، غنا، پارک ملی تندوره
  • بررسی میزان شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از نمونه های مدفوع بیمارستان های شهرستان ارومیه- ایران
    مرتضی حقی، حمید معادی، رضا دلشاد، غلامرضا همت یار، امیر زارع صفحه 55
    زمینه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا شایع ترین بیماری زای انسانی در جنس سودوموناس است. وجود این باکتری در مدفوع می تواند باعث بروز عفونت های جدی و حتی کشنده شود. اگر چه رشد خالص سودوموناس آئروژینوزا از کشت مدفوع در افراد سالم ممکن است یک پدیده گذرا به نظر برسد ولی این ارگانیسم می تواند سبب ایجاد عوارض جدی و حتی کشنده شود.
    روش بررسی
    66 نمونه مدفوع از بیمارستان های شهرستان ارومیه جمع آوری شد. ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا بر اساس رنگ آمیزی گرم، تست اکسیداز، تخمیر TSI، رنگ، تولید پیگمان پیوسیانین و توانایی رشد در °C42 تشخیص داده شدند. برای تعیین حساسیت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک ها از روش Kirby and Bauer اصلاح شده بر اساس رهنمودهای NCCLS استفاده شد.
    نتایج
    از 66 نمونه مدفوع مورد بررسی 3 مورد (٪5/4) از نظر وجود باکتری سودوموناس آئروژینوزا مثبت بودند. مقاومت به آنتی بیوتیک های ایمیپنم، سیپروفلوکساسین، سفیپیم، سفتازیدیم، سفتریاکسون و سفوتاکسیم به ترتیب 0،0،0،0، 3/33 و 6/66 درصد بود.
    بحث: به طور معمول سودوموناس آئروژینوزا تقریبا در ٪10 از نمونه های مدفوع افراد سالم حضور دارد. این میزان در نمونه های مدفوع بیمارستان های شهرستان ارومیه ٪5/4 بوده و مقاومت آن در برابر آنتی بیوتیک های رایج کم می باشد. بنابراین پیشگیری و درمان به موقع می تواند از عوارض بعدی آن شامل اسهال، عفونت های واقعی و... جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: شیوع، مقاومت آنتی بیوتیکی، سودوموناس آئروژینوزا، مدفوع
  • ارزیابی آزمون های بنیه بذر بر سبز شدن گیاهچه گندم (Triticum aestivum L.) در منطقه دامغان
    علی دماوندی، علیرضا دشتبان صفحه 59
    به منظور ارزیابی آزمون های بنیه بذر بر سبز شدن گیاهچه در سه رقم گندم نان (مهدوی، قدس، روشن) مطالعه ای در سال 86-1385 در آزمایشگاه و مزرعه برای آزمون های جوانه زنی استاندارد، شمارش اولیه، میزان رشد گیاهچه، شاخص رنگ پذیری تترازولیوم و هدایت الکتریکی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد و در شرایط مزرعه با استفاده از طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار فاکتورهای درصد و سرعت سبزشدن گیاهچه مورد ارزیابی قرار گرفتند. در بین ارقام مورد مطالعه ارقام مهدوی و قدس بیشترین و رقم روشن کمترین درصد و سرعت سبز شدن گیاهچه را داشتند. در این مطالعه همبستگی مثبت معنی داری بین آزمون های بنیه بذر با درصد و سرعت سبز شدن گیاهچه در مزرعه وجود داشت. در بین آزمون های بنیه بذر، آزمون های شمارش اولیه، میزان رشد گیاهچه (تجمع خشک) و شاخص رنگ پذیری تترازولیوم قابلیت بالایی برای پیش بینی درصد و سرعت سبز شدن گیاهچه را داشتند و به عنوان بهترین آزمون ها جهت ارزیابی بنیه بذر قابل توصیه است.
    کلیدواژگان: گندم نان، بنیه بذر، درصد سبز شدن گیاهچه، سرعت سبز شدن گیاهچه
  • بررسی سیکل سالانه تولید مثل جنس نر ماهی طلال Rastrelliger kanagurta سواحل جنوب ایران
    جینا خیاط زاده، نجمه ملکیان، مریم سیف الدینی پور، مریم طهرانی پور صفحه 65
    ماهی طلال Rastrellger kanagurta از دسته تن ماهیان و غذای بسیاری از آبزیان می باشد. گوشت آن طعم عالی داشته و در صنایع کنسرو سازی استفاده فراوان دارد.لذا با توجه به اهمیت اقتصادی بالا و نقش بسیار مهمی که ماهی فوق در اکوسیسم و چرخه ی زیستی دارد، مورد توجه قرار می گیرد.هدف ازانجام این پژوهش بررسی تغییرات بیومتریک واکولوژیکی موثر بر تولید مثل به منظورپی بردن به بهترین زمان اسپرماتوژنز در ماهی طلال بود.
    روش کار
    از تیر ماه 87 تا تیر 88 ماهانه و به طور تصادفی 50 نمونه از سواحل جنوبی ایران جمع آوری شد. پارامترهای طولی(طول کل، طول چنگالی،طول استاندارد)و پارامترهای وزنی شامل وزن بدن،وزن کبدو وزن بیضه اندازه گیری شد.رابطه میان طول و وزن ماهی به منظور تعیین الگوی رشد ایزومتریک یا آلومتریک، بررسی شد. تغییرات شاخص گنادی GSI))وشاخص کبدی (HSI) ومیانگین ها محاسبه شد.در هر فصل، شرایط دما و شوری آب نیز ثبت شد.
    نتایج
    شاخص گنادی GSI در فصل بهار دارای افزایش محسوسی و مشاهدات ریخت شناسی بیضه همراه باتغییر حجم و رنگ گناد بود.افزایش تدریجی در وزن بیضه، طول(کل، چنگالی، استاندارد) و وزن ماهی در طی یک سال مشاهده شد. بررسی شاخص کبدی HSI نشان دهنده رشد خفیف کبد در طی دوره بلوغ بود.
    بحث:با توجه به اوج GSI در اردیبهشت1388،فصل تخم ریزی و گامتوژنر وحداکثر رشددر این نمونه،اواسط بهار گزارش می شود.امید است نتایج حاصل گام مهمی در امر تکثیر و پرورش این نمونه اقتصادی باشد.
    کلیدواژگان: ماهی طلال، تولیدمثل، خلیج فارس، اسپرماتوژنز
|
  • The Investigtion of Lizard in two (Khoranagh and Nadoshan) of Yazed province
    Soleiman Aris, Kazem Parivar, Nasroallah Rastegar Pouyani, Javad Bahar Ara Page 1
    The purpose of present study (2005 -2006) was to recognize and investigate the lizards of two districs Khoranagh north eastern and Nadoshan north western of Yazed Province in Iranian central plateau. Investigation was carried out on the physical characteristics by using the keys in refrence book the Lizard of Iran by S.C.Anderson, 1999. During the present study 66 lizards were captured belonging to family Agamidae including:(genus Laudakia, species Laudakia nupta, subspecies Laudakia nupta nupta 6 males and 6 females(Khoranagh) and genus Trapelus, species Trapelus agilis, subspecies Trapelus agilis agilis 18 males and 17 females (Khoranagh – Nadoshan) and genus Phrynocephalus, species Phrynocephalus scutellatus 1 male and 1 female (Khoranagh) and family Lacertidae including:(genus Eremias, species Eremias persica 1 male and 1 female (Nadoshan) and genus Mesalina, species Mesalina watsonana 1 male and 1 famale (Khoranagh – Nadoshan) and family Gekkonidae including:(genus Bunopus, species Bunopus crassicauda 8 males and 7 females (Khoranagh - Nadoshan). The Laudakia nupta nupta and Trapelus agilis agilis and Bunopus crassicauda in the Khoranagh and also Trapelus agilis agilis in the Nadoshan has been recorded as common species, while Phrynocephalus scutellatus, Mesalina watsonana and Eremias persica are uncommon and endangered species in the both districts. This study also include: their morphological discription and coloration, biometric and meristic charactristics, habit and habitat, their diet and the kind of soil and plant of their living area, and also the symbiosis with their own kind and their sexual reproduction.
  • Allelopathic Potential of different sections of canola (Brassica napus L.) on germination and growth of oat (Avena fatua L.)
    Foroogh Abbassi, Homa Mahmood Zadeh Akherat, Zohreh Shahriari Page 19
    The plants are exposed to a wide variety of biotic and abiotic stresses; allelopathy is one of the important abiotic ones. Although allelopathy has been known as a problem in agriculture, nowadays evidences show that allelopathy has a beneficial role in weed management in different agroecosystems. Oat is one of the serious weeds of many fields; for instances, canola fields. In order to study the allelopathic effects of root and shoot of canola to control wild oat weed two separate experiments, germination and greenhouse, were done. Germination study was conducted as a completely randomized design with factorial arrangement and four replications under optimum conditions (16 h light and 25 0C) in germinator. The first factor was the kind of organ (shoot and root) and the other factor was concentration in five different levels (0, 20, 40, 60 and 80%) of stock solution of canola, and the oat examination union was petri dish including 20 seeds. Every day the petri dish situations were considered, after seven days some seed germination criteria including: germination percentage and rate, plumule and radicle length of seedlings were measured. Statistical analysis of data showed that all water extracts had negative effects on all of measured characteristics specially reduced radicle length of seedlings. In addition, seed germination reached to zero in 80% concentration of water extract of canola shoot. Moreover, in order to study allelopathic effects of canola on growth of wild oat another experiment including different combination of two different section (shoot and root) of canola and four different amounts (0, 5, 10, 15 gkg-1soil) of these sections was done. The design of this experiment was the same design of the germination study as a completely randomized design with factorial arrangement, but with three replications under greenhouse conditions. After six weeks the percentage and rate of emergence and shoot and root dry weight of wild oat weed were measured. The results revealed that with increasing the amount of different sections of canola, emergence rate and shoot dry weight significantly decreased, so that the minimum of emergence percentage and rate was in 15% shoot treatment. In general, although the negative effects of shoot were more than that of root on germination percentage and rate in both experiments, the inhibition of canola root on the other parameters in second experiment was more than that of canola shoot.
  • Expression of VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor) in Cerebrospinal Fluid (CSF) and Serum of Children with Hydrocephalus
    Mirsaed Miri Nargesi, Mohammad Nabiuni, Masoud Maleki, Homa Mohseni Kouchesfahani Page 31
    Background
    Hydrocephalus is a condition in which there is an abnormal build-up of cerebrospinal fluid within the ventricles and/or subarachnoid space, which leads to elevated intracranial pressure (ICP). VEGF is the prime hypoxia inducible angiogenic factor. We assumed that increased ICP leads to reduced oxygen tension in brain tissue, which triggers VEGF gene transcription so, in the current work we aimed to study VEGF alternation in hydrocephalus.
    Material And Method
    Measurements were performed on CSF and serum aliquots obtained from control (n=20) and hydrocephalic patients (n=25), age- and sex-matched, were collected by lumbar puncture (LP) in the children hospital medical center of Tehran from 2006 to 2008. VEGF and total protein concentrations were determined by enzyme-linked immunosorbent assays (ELISA) and Bradford method, respectively.
    Results
    VEGF and total protein concentrations were significantly elevated in hydrocephalus CSF samples compared with those in controls (p<0.05, p<0.001, respectively). There was only a slight insignificant elevation in serum VEGF concentrations.
    Conclusion
    Under normal conditions there is only diffuse expression of VEGF in the brain. In contrast, under local or systemic hypoxia, neurons, astrocytes, and microglial cells all show enhanced VEGF expression. The present study shows that VEGF concentrations are much higher in the CSF of children with hydrocephalus than in control samples and VEGF may be involved in hydrocephalus pathophysiology.
  • Effects of decreased serum testosterone level on pain threshold in male rats
    Rahim Ahmadi, Nooshin Farahmandloo Page 41
    Background and Aim
    Various studies indicate that gonadal hormones exert modulatory effects on pain threshold. The aim of this study was to investigate the role of testosterone in the response by male rats to thermal nociceptive stimulation.
    Materials And Methods
    7 week old albino (Wistar) rats were randomly divided into control, sham and orchidectomised groups. Thermal pain threshold was measured through tail immersion test (55°C water bath). The pain threshold was measured as the time required eliciting a flick of the tail which called analgesia time. Serum testosterone and prolactin level was also measured.
    Results
    Serum testosterone level as well as analgesia time were not significantly changed 10 days after orchidectomy; however, decreased 20 or 40 days after orchidectomy compared with control male rats (p<0.01). Serum prolactin level was not significantly changed 10 or 20 days after orchidectomy; however, was decreased 40 days after operation compared with 20 days after orchidectomy (p<0.01).
    Conclusion
    Our findings clearly indicate that depletion of testostrerone 20 or 40 days after orchidectomy modulates the pain-induced behavioral responses related to thermal nociception in male animals.
  • The effect of ecotourism on plant biodiversity in Tandore National park
    Amir Hosein Zarghi, Seyed Mohsen Hossein, Hamid Ejtehadi, Fereydoon Mellatii Page 47
    The effect of ecotourism on plant biodiversity in Tandore National park was investigated. To this aim the biodiversity, richness, evenness and dominance between the high and low pressure zones were compared in this study. In order to study the plant biodiversity 30 plots with an area of 1m squares selected systematic randomly in per zone and the cover percent in each plot was counted subjectively. The sample plots were collected from the altitudes between 1000-1200 above sea level and in the range slopes between 30 to 65 degrees in the spring of 2009. Due to the data normality, the non-paired T test used to compare the two zones. The results showed that the diversity, richness, dominance indices show a significant difference but, the evenness indices show no difference between zones. Key words: Ecotourism, biodiversity, Evenness, Dominance, Richness.
  • Investigation on the Prevalence and antibiotic resistance pattern of pseudomonas aeruginosa isolated from stool specimens of Urmia hospitals, Iran
    Morteza Haghi, Hamid Maadi, Reza Delshad, Gholam Reza Hemat Yar, Amir Zare Page 55
    Introduction
    Pseudomonas aeruginosa is the most prevalence human pathogen in Pseudomonas genus. P.aeruginosa are part of the normal human gastrointestinal (GI) tract flora, most laboratories do not report it in stool culture even with a pure or predominant growth, but many studies showed that P.aeruginosa in the stool can cause serious, sometimes fatal infections.(Ya-Ling Cheng et al 2009)
    Material And Method
    66 stool speciments collected from Urmia City hospitals. The isolates were identified as a P.aeruginosa based on gram stain, oxidase test, triple sugar iron (TSI) fermentation, color, pyocyanin pigment production, an ability to grow at 42°c. their antibiotic sensitivity determined by using Kirby Bauer disc diffusion technique which standardized by NCCLS suggestion.
    Result
    From 66 stool speciments, 3(4.5%) have pure growth of P.aeruginosa. antibiotic resistance of this isolates to Imipenem, Ciprofloxacin, Cefepime, Ceftazidime, Ceftriaxone and Cefotaxime respectively was 0,0,0,0,33.3,66.6.
    Discussion
    normally P.aeruginosa exists in 10% of healthy human stool speciments. In our study this rate was 4.5% and their resistance to common antibiotics was low. So, on time precaution and treat can prevent other complication such as diarrhea, real infections and so on.
  • Evaluation of Seed Vigour Tests on Seedling Emergence Wheat in Dameghan Province (Triticum aestivum L.)
    Ali Damavandi, Ali Reza Dashtban Page 59
    In order to evaluate seed vigour tests on emergence three common wheat cultivars Mahdavi, Qods and Roshan an experiment as randomized complete block design with three replication was conducted during 2006-2007 in laboratory, to study of germination standard test, first count test, seedling growth rate, Staining index tetrazolium tests and electrical conductivity. And also a field work as randomized complete block design with three replications was done at experimental station of agricultural collage of Islamic Azad University Dameghan to study percentage and speed of seedling emergence Roshan and Mahdavi and Qods cultivars had lower and higher percentage and speed of seedling emergence, respectively.There was significant positive correlation between seed vigour tests,percentage and speed of seedling emergence. Among the seed vigour tests, first count, seedling growth rate (dry matter accumulation) and staining index tetrazolium tests had the highest correlation with percentage and speed of seedling emergence. So these tests are recognized as the best tests to evaluate seed vigour.
  • Annual Reproduction Cycle of male Talal fish (Rastrelliger kanagurta) In southern Coast of Iran
    Jina Khayat Zadeh, Najmeh Malekian, Maryam Seyfadini Pour, Maryam Tehrani Pour Page 65
    Introduction
    Rastrelliger kanagurta is one of tuna fish species and is a good nutrition for many aquatic such sharks, dolphin.....Its meat is very delicious for human too. So this fish have high significant economic role and plays important roles in ecosystem and bioprocess. The purpose of this study was to examine the effect of biometric,ecologic changes on reproduction cycle of Talal fish in IRAN.
    Methods
    For this purpose, from July2008- June2009 in each month, 50 fishes randomly were collected from Persian gulf and oman sea. Water temperature and salinity was recorded too. After separation females from males, body length and weight and also liver and gonads weight in male fishes was measured for GSI, HSI investigations for realize the best time of spermatogenesis in Rastrelliger kanagurta. Morphological studies of testicle was used. Ecological conditions of water (salinity,temperature) in each season were recorded and were showed in diagram
    Results
    Our studies indicated that gonad index(GSI) in spring(Ordibehesht) had increase and in addition gradually increase in testicle weight and fish body length and weight observed. HIS (hepatic index) indicated slow liver growth during the maturity.
    Discussion
    Due to GSI peak in Ordibehesht maturation and gametogenesis in this investigation, is reported in spring. moreover, with GSI increase, length and weight were growthed, Thus its hope that this result can be important in reproduction and breeding of this economic sample.