فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان - سال دهم شماره 2 (پیاپی 39، تابستان 1390)

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دهم شماره 2 (پیاپی 39، تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محسن رضاییان صفحه 82
  • مهدیه هدایتی، ایران پورابولی، مرضیه میرتاج الدینی صفحه 85
    زمینه و هدف
    با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه Otostegia. persica و نقش آنتی اکسیدان ها در بهبود بیماری دیابت، در این مطالعه، اثر عصاره متانولی این گیاه بر سطح سرمی گلوکز و آنزیم های شاخص عملکرد کبد در موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 60 سر موش صحرایی نر مورد استفاده قرار گرفت. با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین (70 میلی گرم بر کیلوگرم) دیابت نوع I القاء شد. قبل از تزریق و 5 روز بعد از آن، در حالت ناشتا، به منظور تعیین سطح سرمی گلوکز و آنزیم های شاخص عملکرد کبد، خونگیری انجام گرفت. موش هایی که سطح سرمی گلوکز آن ها بیش از 250 میلی گرم بر دسی لیتر بود، دیابتی محسوب و به 10 گروه تقسیم شدند و عصاره الکلی O. persica با مقادیر 100، 200، 300 میلی گرم بر کیلوگرم و گلایبن کلامید به مقدار 600 میکروگرم بر کیلوگرم و 5/0 میلی لیتر آب مقطر به مدت 6 و 14 روز به طور جداگانه با روش گاواژ دریافت کردند. بعد از طی این زمان، خونگیری انجام و سطح سرمی فاکتور های فوق به روش اسپکتروفتومتری تعیین شد. نتایج با آزمون های t زوجی و ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تیمار موش های دیابتی با عصاره O. persica در همه مقادیر به مدت 6 و 14 روز سبب کاهش معنی دار سطح سرمی گلوکز گردید) 05/0p <). تجویز 6 روزه مقادیر 100 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره میزان AST، مقادیر 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم میزان ALT و مقدار 300 میلی گرم بر کیلوگرم میزان ALP سرمی را به طور معنی داری کاهش داد. تجویز 14 روزه همه مقادیر عصاره، میزان ALP، مقدار 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم میزان ALT و مقدار 300 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره میزان AST سرمی را به طور معنی داری کاهش داد) 05/0p<).
    نتیجه گیری
    عصاره متانولی O. persica دارای اثرات کاهنده گلوکز خون در موش های صحرایی دیابتی می باشد و تجویز آن نه تنها عوارض کبدی نامطلوب نداشت بلکه تا حدودی سبب بهبود عملکرد کبد نیز گردید.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، Otostegia persica، آنزیم های کبدی، موش صحرایی
  • علی پیمانی، حمید بخشی صفحه 94
    زمینه و هدف
    سلامت دهان به نگهداری دندان های دائمی احتیاج دارد. خارج کردن دندان همیشه آخرین انتخاب در دندان پزشکی می باشد، با این همه، در کشورهای فقیر یا در کشورهایی که مردم تحت پوشش بیمه های درمانی نیستند، آمار بالای خارج کردن دندان به خصوص در مورد دندان هایی که قابل درمان هستند، موجب تاسف است. هدف این مطالعه بررسی علل خارج کردن دندان و ارزیابی وضعیت بهداشت دهان در بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی دانشکده دندان پزشکی رفسنجان در زمستان 1387 بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 320 بیمار انجام شد. اطلاعات عمومی بیمار، وضعیت سلامت دهان بیمار، موقعیت و نیز علل کشیدن دندان بعد از معاینه کلینیکی و رادیوگرافی در یک پرسش نامه جمع آوری و ثبت گردید. اطلاعات به دست آمده با روش های آمار توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر شایع ترین علل خارج کردن دندان به ترتیب: پوسیدگی غیرقابل ترمیم (5/32%)، پوسیدگی قابل ترمیم که دندان به درخواست بیمار خارج شد (6/30%)، درخواست بیمار (6/11%)، بیماری پریودنتال غیرقابل درمان (10%)، بیماری پریودنتال قابل درمان که دندان به درخواست بیمار خارج شد (5%)، نهفتگی(1/3%) دندان های نابجا (8/2%)، دلایل دیگر (8/2%) و ارتودنسی (6/1%) بود. هیچ دندانی به علت درمان قبل از پروتز خارج نشد.
    نتیجه گیری
    وجود پوسیدگی و درخواست بیمار علل اصلی خارج کردن دندان در مراجعان بود. بنابراین بایستی یک سیستم بهداشت دهان مناسب شامل برنامه های کارآمد که بر پیشگیری و درمان پوسیدگی تاکید داشته باشد، ایجاد و گسترش یابد.
    کلیدواژگان: خارج کردن دندان، پوسیدگی، بیماری پریودنتال، نهفتگی، دندان نابجا
  • دادالله شاهی مریدی، منصور اقبالی، رضا وزیری نژاد صفحه 103
    زمینه و هدف
    اپی کندیلیت خارجی آرنج، شایع ترین ضایعه انقباضی است که آن را گرفتار می کند و در مبدا عضلات راست کننده مچ دست سبب التهاب و درد می شود. هدف این مطالعه بررسی اثر لیزر کم توان در درمان اپی کندیلیت خارجی آرنج بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور در درمانگاه فیزیوتراپی فاطمیه (س) رفسنجان انجام شد. پنجاه بیمار مبتلا به اپی کندیلیت خارجی آرنج به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم گردیدند. روش های درمان شامل لیزر و پلاسبو بود. شدت درد موضعی، درد انتشاری،حساسیت به لمس و قدرت مشت کردن در جلسات اول، پنجم و دهم بررسی گردید. ارزیابی شدت درد موضعی و قدرت مشت کردن به ترتیب با استفاده از مقیاس آنالوگ بصری و دینامومتر انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آنالیز واریانس دو طرفه، توکی و مجذورکای استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که لیزر در کاهش درد موضعی و افزایش قدرت مشت کردن اپی کندیلیت خارجی آرنج مؤثر بوده است (0001/0 p<). آزمون مجذور کای در جلسه دهم نشان داد که لیزر در کاهش درد انتشاری و حساسیت به لمس اپی کندیلیت خارجی آرنج مؤثر بود (0001/0 p<).
    نتیجه گیری
    از یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که لیزر کم توان در طی 10 جلسه می تواند در کاهش درد موضعی، درد انتشاری، بهبود حساسیت به لمس و افزایش قدرت مشت کردن اپی کندیلیت خارجی آرنج مؤثر باشد.
    کلیدواژگان: لیزر کم توان، اپی کندیلیت خارجی آرنج، درمان
  • کاظم پریور، محمد نبیونی، هانیه جلالی، فاطمه نادعلی صفحه 112
    زمینه و هدف
    تمایز درمانی از جمله روش های درمانی سرطان محسوب می شود؛ در این روش از مواد مهار کننده تکثیر و القاء کننده تمایز، نظیر رتینوئیک اسید تمام ترانس استفاده می گردد. تجربیات نشان داده اند برخی مواد با ویژگی های ضد تکثیری، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی در افزایش اثر این ماده و کاهش اثرات مضر جانبی آن مؤثر می باشند. با توجه به اثرات ضدتکثیری و ضدالتهابی زهر زنبور عسل، در این مطالعه اثر آن بر عملکرد رتینوئیک اسید تمام ترانس بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، از رده سلولی HL-60 (Human Lukemia) متعلق به سرطان حاد پرومیلوسیتی استفاده شد. رده سلولی HL-60 از انستیتو پاستور ایران تهیه و در محیط کشت RPMI 1640 (Roswell Park Memorial Institute) حاوی 10% FBS ((Fetal Bovine Serum و 1% استرپتومایسین- پنی سیلین کشت شد. از روش های MTT (3-(4،5-Dimethylthiazol-2-yl)-2،5-Diphenyltetrazolium- bromide و NBT (Nitro-Blue tetrazolium chloride) در این پژوهش استفاد شد. تمامی تجربیات سه بار تکرار شده و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    زهر زنبور و رتینوئیک اسید تمام ترانس هر دو قادر به مهار تکثیر سلول های HL-60 شدند، همچنین رتینوئیک اسید تمام ترانس موجب القاء تمایز در این سلول ها گردید که میزان این تمایز با افزودن زهر زنبور به میزان معنی داری در سطح 01/0 p< افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد زهر زنبور بتواند اثرات درمانی رتینوئیک اسید تمام ترانس را شدت بخشد.
    کلیدواژگان: زهر زنبور عسل، رد ه سلولی HL، 60، تکثیر و تمایز سلولی، رتینوئیک اسید تمام ترانس
  • عصمت نوحی، مهدی عبدالکریمی، محسن رضاییان صفحه 127
    زمینه و هدف
    عوامل روانی از قبیل استرس و روش های مقابله با استرس، از جمله عوامل مؤثر بر کیفیت زندگی بیماران با اختلال عروق کرونر می باشند. هدف این مطالعه، تعیین ارتباط کیفیت زندگی بیماران کرونری با میزان استرس و روش های مقابله با استرس می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی310 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد و آنژین با اختلال کرونری مراجعه کننده به بخش های CCU و آنژیوگرافی بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) رفسنجان از فروردین تا آبان 1388 انجام شده است. روش نمونه گیری آسان بود. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسش نامه کیفیت زندگی SF-36، روش های مقابله ای Jalowiec و سنجش استرس Cohen استفاده شد. روایی و پایایی این ابزار در مطالعات قبلی تایید شده است. جهت تحلیل داده ها از آزمون های آماری t، ANOVA Scheffe، و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین میزان کیفیت زندگی و استرس (68/0- = r) و میزان کیفیت زندگی با روش های مقابله با استرس هیجان مدار (35/0- = r) ارتباط منفی و معنی دار (0001/0 p<) و بین میزان کیفیت زندگی و روش های مقابله ای مسئله مدار ارتباط مثبت و معنی دار (41/0 = r) وجود داشت. نتایج همچنین نشان داد که بین میزان استرس و روش های مقابله ای مسئله مدار ارتباط منفی (49/0- = r) و با روش های هیجان مدار ارتباط مثبت (31/0= r) و معنی دار وجود داشت (0001/0 p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، استفاده از روش های مقابله ای مسئله مدار با کاهش استرس درک شده و بهبود کیفیت زندگی در بیماران کرونری مرتبط می باشد.
    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، کیفیت زندگی، استرس، روش های مقابله با استرس
  • محمد ملکوتیان، مریم مصرقانی، محمد دانش پژو صفحه 138
    زمینه و هدف
    آلودگی به فلزات سنگین یکی از مشکلات زیست محیطی و یکی از نگرانی های مهم بهداشت مواد غذایی به شمار می آید. مصرف چای به عنوان یک آشامیدنی دلپذیر و عادت غذایی در بین ایرانیان رواج دارد. وجود این فلزات در چای می تواند یکی از منابع مهم آلودگی در مواد غذایی به شمار آید. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان سرب، کرم، نیکل و مس در نمونه های خشک چای سیاه در بازار تهران بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش مقطعی است که در سال 1388 انجام گرفت. ابتدا یازده نوع چای سیاه پر مصرف از مغازه های سطح شهر تهران جمع آوری و از هر نوع چای، چهار نمونه تهیه گردید. حجم مشخصی از نمونه ها ابتدا توسط روش هضم مرطوب با اسیدنیتریک و اسیدکلریدریک هضم شده و سپس محلول های حاصل، از نظر وجود این عناصر مورد آزمایش قرار گرفتند و غلظت فلزات سنگین آن با کمک دستگاه طیف سنج جذب اتمی با شعله تعیین گردید.
    یافته ها
    میانگین غلظت سرب، کرم، مس و نیکل در نمونه های چای به ترتیب 78/4 ± 97/6، 08/1 ± 75/5، 68/9 ± 85/23 و 9/1 ± 91/2 میلی گرم بر کیلوگرم بود، حداکثر غلظت سرب، کرم، مس و نیکل در نمونه های چای خشک به ترتیب در چای کیسه ای احمد، شیلان، گلابی و دوچکشی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    میزان سرب و نیکل بیش از مقدار تعیین شده و کرم و مس کمتر از حد مشخص شده توسط وزارت بهداشت ایران در نمونه های چای خشک به دست آمد. با افزایش منابع غذایی آلوده به فلزات سنگین و به دلیل خاصیت تجمع پذیری این فلزات بر بافت بدن و اثرات سوء آن بر انسان، بهتر است از محصولات پاک تر استفاده گردد.
    کلیدواژگان: فلزات سنگین، چای، جذب اتمی، ایران
  • ندا صیادی، صدیقه فیاضی*، اصغر رمضانی صفحه 144
    زمینه و هدف

    دیابت از مشکلات مهم بهداشتی است که زندگی بیماران را تهدید می کند. شایع ترین عارضه دیابت، بیماری های قلبی و رایج ترین روش درمان، عمل جراحی قلب باز است. با توجه به گستردگی اعمال جراحی قلب و غیر قابل پیش بینی بودن نتایج این مداخلات بر کیفیت زندگی، مطالعه حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی بیماران دیابتی و غیردیابتی پس از عمل جراحی قلب باز انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی، 80 بیمار شامل: 31 بیمار دیابتی و 49 بیمار غیردیابتی شرکت کردند که به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه استاندارد SF-36 در سه مرحله (قبل، 1 و3 ماه بعد از عمل) تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (مجذور کای، طرح اندازه گیری مکرر، t مستقل و زوجی) استفاده گردید.

    یافته ها

    این مطالعه نشان داد که در ابعاد مختلف کیفیت زندگی، در ماه اول و 3 ماه بعد از عمل اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. اما در حیطه نقش سلامت روحی در ایفای نقش، سه ماه بعد از عمل اختلاف آماری بین دو گروه معنی دار بود (03/0 (p=.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که بیماران دیابتی همانند بیماران غیردیابتی از عمل جراحی قلب سود برده و کیفیت زندگی آنها بهبود یافته است. پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری جهت بررسی نتایج طولانی مدت عمل جراحی قلب باز بر کیفیت زندگی بیماران انجام گیرد.

    کلیدواژگان: دیابت، عمل جراحی قلب باز، کیفیت زندگی
  • محمدحسین رازقی نژاد صفحه 151
    زمینه و هدف
    نهفتگی دندان ثنایای میانی فک بالا خیلی به ندرت رخ می دهد؛ با این وجود، از نظر زیبایی و سلامتی دهان، یک مسئله مهم محسوب می شود. ادنتوما، دندان های اضافه و کمبود فضا از شایع ترین دلایل نهفتگی این دندان می باشند. این مشکل را در سن دندانی مختلط می توان به کمک ارتودنسی و روش های مختلف جراحی درمان کرد.
    شرح مورد: بیمار پسری 5/9 ساله با سلامت عمومی خوب در دوره دندانی مختلط با الگوی استخوانی و دندانی کلاس یک به همراه دو دندان ثنایای میانی نهفته فک بالا، به دلیل دندان های اضافی است که به بخش ارتودنسی دانشکده دندان پزشکی رفسنجان ارجاع شده بود. پس از خارج کردن دندان های اضافی، وی به کمک یک دوره ارتودنسی متحرک برای حفظ فضای موجود و تصحیح قوس اسپی عمیق شده و یک دوره ارتودنسی ثابت به همراه روش عریان سازی تاج دندان های نهفته به روش باز، جهت آوردن دندان ها به سطح اکلوزال، درمان گردید. پس از 2 سال درمان متحرک و 5/1 سال درمان ثابت ارتودنسی هر دو دندان میانی به قوس وارد شدند، نتایج نهایی از نظر زیبایی تقریبا قابل قبول بود؛ ولی در سلامتی طولانی مدت، بهتر است افزایش عرض لثه چسبنده دندان های مذکور مد نظر قرار گیرد.
    نتیجه گیری
    رویش دندان به کمک ارتودنسی در مورد دندان های نهفته، ترجیحا به روش عریان سازی بسته، در بیماران جوان باید همیشه مد نظر قرار گیرد؛ چرا که این روش نسبت به روش های درمانی جایگزین، از نظر زیبایی، سلامت لثه و روابط اکلوزالی نتایج بهتری دارد.
    کلیدواژگان: رویاندن کششی، ثنایای میانی فک بالا، عریان سازی باز، دندان های اضافی
|
  • M. Rezaeian Page 82
  • M. Hedayati, I. Pouraboli, M. Mirtajaddini Page 85
    Background And Objectives
    With respect to antioxidant effects of Otostegia persica and the role of antioxidant agents in the treatment diabetes mellitus, in this study the effect of methanolic extract of Otostegia persica on the serum levels of glucose and liver function enzymes was investigated in diabetic male rats.
    Materials And Methods
    In the experimented study, type-I diabetes was induced in male rats by the injection of 70 mg/kg, i.p of streptozotocin. Blood samples were collected from rats for measuring glucose, ALT, AST and ALP in two ocassions; 1- before inducing diabetes, 2- five days after streptozotocin injection. Diabetes was confirmed in rats if FBS level was above 250 mg/dL. Diabetic rats were divided into 10 groups received 100, 200 and 300 mg/kg extract, glibenclamide (600 µ g/kg) and distilled water (0.5 mL) daily for 6 and 14 days individually by gavage. After 6 and 14 days rats were sacrificed and serum levels of above factors were measured by spectrophotometery.
    Results
    . Administration of all doses of O. persica extract daily for 6 and 14 days decreased significantly the FBS serum level, significantly (p<0.05). Administration of extract for 6 days, at doses 100 and 300 mg/kg decreased significantly AST, at doses 200 and 300 mg/kg decreased ALT and only at dose 300 mg/kg decreased ALP serum levels. Administration of extract for 14 days at all doses decreased significantly ALP, at doses 200 and 300 mg/kg decreased ALT and only at dose 300 mg/kg decreased significantly AST serum levels (p<0.05)
    Conclusion
    O. persica. metanolic extract reduces the serum level of glucose in diabetic rats significantly. Based on our results, not only O. persica has no side effect regarding the function of liver, but also imporves this function.
  • A. Peimani, H. Bakhshi Page 94
    Background And Objectives
    The retention of permanent teeth is important in oral health. Tooth extraction is always the last choice in dentistry, however in the most economically poor countries or those without efficient insurance services; tooth extraction, particularly among restorable teeth is common. The aim of this study was to determine the reasons of tooth extraction and evaluation of oral health status among patients referred to the Rafsanjan Dental School in winter 2008.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 320 patients. The general information about patient, oral health status, tooth location and causes of extraction after clinical and radiographically examination were collected by a cheklist. The data were analyzed using descriptive and analytic statistics methods.
    Results
    In this study the most prevalent reasons were not restorable caries (32.5%), restorable caries that the tooth was extracted because of patient's request (30.6%), patient's request (11.6%), untreatable periodontal disease (10%), treatable periodontal disease that the tooth was extracted because of patient's request (5%), impaction (3.1%), malaproposed teeth (2.8%), other reasons (2.8%), and orthodontics (1.6%). There was no tooth extracted because of pre-prosthetic reasons.
    Conclusion
    Caries and patient's request were the main reasons for tooth extraction in respondents. Proper oral health system including efficient programs focusing on prevention and treatment of caries should be created and developed.
  • D. Shahimoridi, M. Eghbali, R. Vazirinejad Page 103
    Background And Objectives
    Lateral epicondylitis of the elbow is the most common contractile lesion of the elbow. It causes inflamation and pain at the origin of the wrist extensors muscles. The aim of this study was to evaluate the effect of low power laser on the treatment of lateral epicondylitis of elbow.
    Materials And Methods
    This double blinded clinical trial study was conducted in Fattemieh physiotherapy clinic of Rafsanjan. Fifty patients who were suffering from lateral epicondylitis of elbow were divided into two equal groups, randomly. One group received laser treatment and the other group was treated by placcbo. Intensity of local pain, radicular pain, sensitivity to palpation and grip strength were assessed in 1st, 5th and 10th sessions. Pain intensity and using grip strength were evaluated by Visual Analogue Scale and dynamometer respectively. Data were analysed using ANOVA, tuoky and chi-squire tests.
    Results
    Results showed that laser has been effective in reduction of local pain and in increasing of grip strength of lateral epicondylitis of elbow (p<0.0001). In 10th session, chi-squre test result revealed that low power laser can be effective in reduction of redicular pain and sensitivity to palpation of lateral epicondylitis of elbow (p<0.0001).
    Conclusion
    This can be concluded that after 10th session, laser can be effective on reduction of local and redicular pain, improving of sensitivity to palpation and increasing of grip strength of lateral epicondylitis of elbow.
  • K. Parivar, M. Nabiuni, H. Jalali, F. Nadali Page 112
    Background And Objectives
    Differentiation therapy is one of the methods for treatment of cancer. In this method, some drugs such as All-trans Retinoic Acid, are used which can inhibit proliferation of cancerous cells and induce cell differentiation. Previus experiments showed some anti-proliferation materials, anti-inflammation materials or anti-oxidant materials could influence the effects of such drugs and decrease resulting side effects. In this research the effects of the Honey Bee Venom, on All-trans Retinoic Acid functions was measured.
    Materials And Methods
    In this experimental project we used HL-60 cell line belonging to acute promyelocyte leukemia. The HL-60 cell line was obtained from Pasteur Institute of Iran, and were grown in RPMI 1640 medium (Roswell Park Memorial Institute) containing 10% FBS (Fetal Bovine Serum) and 1% streptomycin-penicilin. We used MTT (3-(4,5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5-Diphenyltetrazolium bromide) and NBT (Nitro-Blue tetrazolium chloride) tests for these purposes. All experiments were done three times and data were analyzed using SPSS.
    Results
    Both Honey Bee Venom and All-trans Retinoic Acid could inhibit proliferation of HL-60 cells, also All-trans Retinoic Acid could induce differentiation in this cells. The amount of differentiation was increased significantly (p<0.01) in the presence of Honey Bee Venom.
    Conclusion
    On the base of our findings, it seemed that Honey Bee Venom could increase anti cancer effects of All-trans Retinoic Acid.
  • E. Nohi, M. Abdolkarimi, M. Rezaeian Page 127
    Background And Objectives
    Stress and coping strategies as well as other psychological factors affect quality of life among coronary heart disease (CHD) patients. The aim of this study was to assess the relationship between quality of life, stress and coping strategies in coronary heart disease patients.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was carried out on 310 patients with coronary heart disease who reffered to CCU and angiography wards at Rafsanjan hospital between March and October 2009. The data were collected using three questionnaires, SF-36, Jaloweis coping strategies and Cohen's perceived stress. The validity and reliability of the questionnaires have been approved. T-test, ANOVA, Scheffe and Pearson Correlation methods were used to analyze the data.
    Results
    Results showed a negative significant relationship (p<0.0001) between quality of life and both stress (r=-0.68) and Emotion– Focused coping (r= -0.35). There was also a positive significant relationship (p<0.0001) between quality of life and Problem- Focused coping (r = 0.41). A negative significant relationship (p<0.0001) between stress and Problem-Focused coping (r= -0.49) as well as a positive significant relationship between stress and Emotion- Focused coping (r = 0.31) was observed.
    Conclusion
    This can be concluded from our results that the use of Problem–Focused coping strategies is correlated with the decrease of perceived stress and improvement of quality of life in coronary heart disease patients.
  • M. Malakootian, M. Mesreghani, M. Danesh Pazhoo Page 138
    Background And Objectives
    Heavy metal pollution has always been a major type of environmental contamination and a main concern for food health. Tea is the most popular beverage in Iran and the presence of heavy metal in tea has received special attention because of their direct effect on health. The aims of this study were to measure the concentrations of Pb, Cr, Ni and Cu in consumed tea.
    Materials And Methods
    A cross- sectional study was designed for this research. Eleven type of the most widely consumed brands of dry black tea were purchased from local market in Tehran. Certain volumes of four samples of each brand were collected and digested with Nitric acid and Chloridric acid using wet digestion method. The final solution of digestion was used to determine the level of these metals. Heavy metal contents in each sample were determined by atomic absorption spectrometry.
    Results
    The result showed that the mean concentrations of Pb, Cr, Cu and Ni in tea samples were 6.97±4.78, 5.75±1.08, 23.85±9.68, 2.91±1.9 (mg/kg), respectively. The maximum concentrations of Pb, Cr, Cu and Ni in tea samples were recorded for Ahmad tea Bag, S hilan, Golaby and dochakoshi, respectively.
    Conclusion
    The results indicated that Pb and Ni concentrations in the black tea were higher than the permissible limit for the human foods, while for the other heavy metals, the amounts were lower than that. Regarding increasing trend of food sources, contamination with heavy metals and also due to their bioaccumulation in human body and the subsequent health risks, it is recommended to control these products.
  • N. Saydi, S. Fayazi, A. Ramazani Page 144
    Background And Objectives

    Diabetes is among the important health problems that threatens the quality of life (QOL) in patients. Heart disease is the most common complication of diabetes and the most prevalent treatment for this disease is open heart surgery. Due to extensive operations of heart surgery and unpredictable results of this intervention on the quality of life, we decided to Compare quality of life in diabetic and non diabetic patients after open heart surgery.

    Materials And Methods

    This descriptive study was performed on 80 patients, 31 diabetic and 49 non-diabetic patients who were selected with objective based sampling. Data were collected by SF-36 and demographic data questionnaires which were completed in 3 steps (before, 1 and 3 monthes after operation). Data were analyzed by descriptive and analytic statistics including chi-square, repeated measures design and independent and paired t-test.

    Results

    The results of the study showed no significant differences between the two groups in the different dimensions of life quality in the first and 3 months after the surgery. But in the field of mental health and role playing, there was significant statistical difference (p=0.03) between the two groups three months after surgery.

    Conclusion

    This study showed that both diabetic and nondiabetic patients had benefitted from open heart surgery and it had improved their quality of life. Therefore, more studies are recommended to evaluate the long-term effects of open heart surgery on patient's quality of life.

  • M.H. Razeghinejad Page 151
    Background And Objectives
    The impaction of upper maxillary central incisor occurs infrequently. However it is an important issue both for cusmethic and oral health. Odontomas, supernumerary teeth and space deficiency are the most prevalent reasons for the impaction of these teeth. This problem could be solved by orthodontics and different surgical methods in mixed dentition period. Case Report: The patient was a 9.5 years old boy with a good general health in the mixed dentition period with skeletal and dental pattern of class І and two impacted central incisors due to supernumerary teeth that had been referred to orthodontic department of Rafsanjan's faculty of dentistry. After extraction of supernumerary teeth, he was treated by a period of removable orthodontic treatment for maintenance of available space and correction of deep curve of Spee and also a period of fixed orthodontic treatment with open surgical exposure of impacted teeth crown for bringing the teeth to the normal occlusal level. After a period of 2 and 1.5 years of removable and fixed orthodontic treatment, respectively, both impacted central incisors came into the dental arch. Final results were acceptable, aesthetically but in long term health, increasing attached gingival width should be controled.
    Conclusion
    Orthodontic force eruption of impacted teeth, preferred with closed surgical exposure method, should always be considered in young patients, because this treatment modality has better results than other alternative strategies regarding cusmetic, gingival health and occlusal aspects.