فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:4 Issue: 3, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/05/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نرگس کرد، محمد رحیم شاهبداغی*، سیده مریم خدامی، ماندانا نوربخش، شهره جلایی، مسعود متصدی زرندی صفحات 1-5
    زمینه و هدف

    درک آهنگ گفتار به طور عمده بر درک تغییرات فرکانس پایه تکیه دارد و این تغییرات برای افراد دارای افت شنوایی شدید و عمیق قابل دستیابی نیست. هدف این مطالعه بررسی درک آهنگ گفتار در کودکان کاشت حلزون شده و مقایسه آن با کودکان دارای شنوایی طبیعی می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر بر روی 25 کودک کاشت شده و50 کودک طبیعی انجام گرفت. یک فرد بزرگسال که زبان اول وی فارسی بود، تعدادی جمله سوالی و جمله خبری را بیان نمود. جملات برای کودک پخش می شد و از وی خواسته می شد تا تعیین کند جمله خبری یا پرسشی بود.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درک آهنگ جملات خبری و سوالی بین دو گروه دارای تفاوت معنادار می باشد(05/0>P). درک آهنگ جملات خبری و سوالی با سن کودک در زمان جراحی کاشت و مدت زمان استفاده از پروتز همبستگی معنادار(05/0>P) دارد.
    بحث: با توجه به نتایج این مطالعه و مطالعات پیشین، پروتز کاشت حلزون در تسهیل درک آهنگ گفتار دارای نواقصی می باشد. با این وجود با جراحی در سن پایین تر، این محدودیت تا حدی جبران می گردد. بنابراین لازم است آسیب شناسان گفتار و زبان مداخله بر روی درک آهنگ گفتار را در برنامه درمانی کودکان کاشت شده بگنجانند.

    کلیدواژگان: درک، آهنگ گفتار، کاشت حلزون، کودکان سنین دبستان
  • کبری قاسمی، حسن جعفری، علی اشرف جمشیدی صفحات 6-11
    مقدمه
    از جمله مشکلاتی که فرد ورزشکار در هنگام انجام تمرینات ورزشی و بیمار در هنگام انجام تمرینات درمانی با آن مکررا مواجه است، مساله خستگی عضلانی است. بدیهی است که بروز پدیده خستگی دقت عملکرد افراد را متاثر ساخثه و دامنه فعالیت فیزیکی و ورزشی را محدود می سازد. فوائد خستگی در بسیاری از تحقیقات گذشته مورد مطالعه قرار گرفته است. لذا ارزیابی خستگی نیازمند بررسی های دقیق، پایا و قابل اعتمادی می باشد. بررسی قدرت عضلانی و ادراک فردی از خستگی دو روش معمول در بسیاری از تحقیقات بوده است. . لذا محقیقین در تحقیق حاضر به بررسی پایایی زمانی دو روش ادراک فردی از خستگی و سنجش گشتاور تولیدی توسط عضله بعد از ایجاد خستگی پرداختند.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق 15 نفر خانم بین 30- 20 سال که حداقل هفته ای یک بار به صورت غیر حرفه ای در فعالیتهای ورزشی شرکت داشتند، به صورت داوطلبانه وارد مطالعه شدند. هر آزمودنی سه بار به آزمایشگاه مراجعه می نمود. اولین جلسه برای آشنایی با نحوه انجام انقباض ایزوکینتیک بود. تست اصلی هم در دو جلسه بعدی با فاصله یک هفته انجام می شد. در ابتدای هر جلسه پس از گرم کردن، میزان خستگی اداراکی توسط آزمون مقیاس آنالوگ بصری، متوسط حداکثرگشتاور و متوسط توان کانسنتریک ایزوکینتیک عضلات چهار سر ران پای غالب در سرعت 60 درجه در ثانیه اندازه گیری می شد. سپس پروتکل خستگی یعنی تکرار انقباض های ایزوکینتیک بیشینه تا زمانیکه قدرت فرد برای سه بار متوالی به 50% حداکثر مقدار خود کاهش پیدا می کرد اجرا می گردید. پس از اجرای پروتکل خستگی، متوسط حداکثرگشتاور، متوسط توان و خستگی ادراک شده مجددا مورد ارزیابی قرار می گرفت.
    نتایج
    پایایی متوسط حداکثر گشتاور (APT)، متوسط توان (AP) و مقیاس آنالگ بصری (VAS) قبل ازاجرای پروتکل خستگی به ترتیب 6/81%، 4/87% و 9/47% بوده است و میزان این پایایی بعد از خستگی به ترتیب به 9/59%، 4/64% و 6/96% تغییر یافته است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که در ارتباط با پارامترهای ایزوکینتیکی میزان پایایی زمانی قبل از خستگی بالا بوده به عبارتی گشتاور و توان ثبت شده هم در دفعات تکرار و هم در طول زمان، مقیاسی پایا می باشند. بعد از خستگی میزان پایایی گشتاور و توان ثبت شده توسط ایزوکینتیک تکرارپذیر بود و این تکرار پذیری در حد متوسط تا خوب بدست آمد. اما در مورد مقیاس آنالوگ بصری نتیجه کاملا بر عکس بود بدین گونه که قبل از خستگی میزان پایایی از درک خستگی موضعی پایین بوده و حتی معنی دار هم نبود. ولی این مقیاس بعد از خستگی در حد بسیار بالایی تکرار پذیر بود.
    کلیدواژگان: پایایی، خستگی عضلانی، گشتاور، خستگی ادراکی
  • زهرا صالح پور *، هانیه اشرفی، خدیجه اوتادی، سعید طالبیان صفحات 12-17
    زمینه و هدف

    گردن درد از جمله بیماری های شایع (66.7%) می باشد، که گروه های سنی مختلف حتی جوانان را شامل می شود.نتایج بررسی ها حاکی از آن است که شیوع گردن درد در خانم ها بیشتر از آقایان است به همین دلیل بررسی و درمان ضایعات گردنی در خانم ها ضروری تر به نظر می رسد. هدف این تحقیق بررسی میزان تغییرات حفظ و کنترل پوسچر در بیماران مبتلا به گردن درد با منشاء عضلانی بود.

    روش بررسی

    تعداد 20 بیمار و 15 فرد سالم در این تحقیق شرکت کردند. برای ارزیابی تعادل، در ابتدا از آزمون شونده خواسته می شد که با چشمان باز و پای برهنه یکبار روی دوپا و بار دیگر روی پای غالب به تنهایی روی صفحه نیرو با و بدون اسفنج نرم (سطح نرم) و به ضخامت10 سانتیمتر به مدت 30 ثانیه بایستد. در مراتب بعدی کلیه شرایط فوق همراه با یک وظیفه دوگانه مورد ارزیابی قرار می گرفت. میانگین تغییرات جابجایی مرکز فشار در دو محور داخلی - خارجی و قدامی- خلفی از سه تکرار مجزا با شاخص لگاریتم دو (انرژی سیگنال) محاسبه و ارزیابی شدند.

    یافته ها

    مقایسه شرایط فوق نشان داد که تفاوت معنی داری بین دو گروه بویژه در زمان دریافت تکلیف دوگانه و جود دارد. همچنین در مرحله قرارگیری در شرایط دشوار، روی یک پا و سطح نرم و دریافت تکلیف این تفاوت بسیار مشخص تر بود.

    نتیجه گیری

    بیماران با درد در ناحیه گردن دچار اختلال در حفظ وضعیت می گردند که نیاز توجه به این مورد در درمان و پیشگیری از صدمات متعاقب آن توصیه می شود.

    کلیدواژگان: گردن درد، سندروم میوفاشیال، کنترل پوسچر، تکلیف دوگانه
  • ناهید پیرایه، سعید طالبیان، محمدرضا هادیان، غلامرضا علیایی، شهره جلایی، حسن مظاهری صفحات 18-22
    زمینه و هدف
    استئوآرتریت زانو یکی از شایع ترین مشکلات عضلانی- اسکلتی می باشد که می تواند روی فعالیت روزانه زندگی افراد مبتلا اثر بگذارد و منجر به بروز وابستگی در حین انجام فعالیت های روزمره و اختلال عملکرد از جمله تعادل این بیماران شود. لذا هدف از این مطالعه بررسی ثبات استاتیک افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو با استفاده از دستگاه صفحه نیرو و مقایسه آن با گروه سالم می باشد.
    روش بررسی
    ثبات پاسچر در دو گروه بیمار و سالم (هر گروه 20 نفر) در 2 وضعیت بر روی دستگاه صفحه نیرو بررسی شد. وضعیت ها شامل ایستادن روی دو پا با چشمان باز و بسته بود. میانگین جابه جایی مرکز فشار در محور قدامی- خلفی و داخلی- خارجی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    دامنه جابه جایی مرکز فشار در جهت داخلی- خارجی در وضعیت ایستاده روی دوپا در گروه بیمار افزایش(05/0>P) یافت. همچنین میزان جابه جایی مرکز فشار در جهت قدامی- خلفی و داخلی- خارجی در هر دو گروه بیمار و سالم در وضعیت ایستاده روی دوپا با چشم بسته بیشتر از وضعیت چشم باز بود(05/0>P).
    نتیجه گیری
    بیمارانی که مبتلا به استئوآرتریت زانو هستند، دچار آسیب پاسچر و افزایش نوسانات مرکز فشار می باشند. بنابراین یکی از مهمترین اهداف توانبخشی برگرداندن کنترل تعادل مطلوب در این بیماران می باشد.
    کلیدواژگان: کنترل پاسچر، استئوآرتریت زانو، صفحه نیرو
  • حمیده قائمی، زهرا سلیمانی*، هوشنگ دادگر صفحات 23-28
    زمینه و هدف

    نارساخوانی نوعی اختلال یادگیری زبانی است که منجر به نقایصی در زبان نوشتاری از جمله خواندن و هجی کردن می گردد. این گروه از کودکان در زمینه های نحوی، صرفی، واجی، معنایی و کاربرد شناختی آسیب دیده اند.در همین راستا به بررسی حوزه ی دانش صرفی به عنوان یکی از جنبه های موثر بر مولفه های خواندن(سرعت، صحت و درک) که در این کودکان دچار نقص شده است، پرداخته ایم.

    روش بررسی

    در این مطالعه 27 دانش آموز نارسا خوان و 57 دانش آموز عادی در پایه دوم دبستان شرکت داشتند. وجود یا عدم وجود نارساخوانی با انجام آزمون خواندن و نارسا خوانی نما تعیین شده و همچنین وجود یا عدم وجود اختلالات زبانی در هر دو گروه از آزمون رشد زبان TOLD استفاده گردید. آزمون آگاهی صرفی به منظور بررسی دانش صرفی و نیز از متن های خرده آزمون درک متن (شامل متن مشترک و متن اختصاصی 1 و2) در آزمون نما جهت تعیین سرعت، صحت و درک خواندن مورد استفاده قرار گرفت.داده های حاصل با کمک روش های آمار استنباطی مانند آزمون ضریب همبستگی خطی پیرسن و اسپیرمن، آزمون نرمال بودن کلموگروف- اسمیرنف و آزمون T-test مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در کل نمونه ضریب همبستگی آگاهی صرفی و سرعت خواندن مورد نظر91/0 -،بین آگاهی صرفی و صحت خواندن 95/0و بین آگاهی صرفی و درک خواندن92/0 بدست آمد. این مقادیر نشان می دهد که بین آگاهی صرفی با هر یک از مولفه های خواندن همبستگی بالا می باشد. ضریب همبستگی در گروه کودکان نارساخوان به ترتیب فوق 68/0-و 14/0و 10/0 بوده که نشان دهنده ی معنادار نبودن این ارتباط در گروه کودکان نارساخوان است. همچنین آزمون T-test نشان داد که بین مهارت آگاهی صرفی، مهارت درک خواندن، مهارت سرعت خواندن و نیز مهارت صحت خواندن در دو گروه عادی و نارساخوان تفاوت معنا داری دیده می شود.

    نتیجه گیری

    آگاهی صرفی،سرعت، صحت و درک خواندن در کودکان نارسا خوان در مقایسه با کودکان عادی در سطح ضعیف تری قرار دارد و به عنوان یکی از جنبه های زبانی است که می تواند بر سرعت، صحت و درک خواندن تاثیر گذار باشد با وجود این در گروه کودکان نارساخوانی که مشکلات خواندن آنها در سطح کلمه است(مانند گروه نارساخوان نمونه مورد مطالعه)،آگاهی صرفی نقش تاثیر گذاری در مهارت های خواندن آنها از جمله سرعت، صحت و درک نخواهد داشت.

    کلیدواژگان: آگاهی صرفی، سرعت خواندن، صحت خواندن، درک خواندن، نارساخوانی
  • فرانک علی آبادی، ریحانه عسکری کچوسنگی، قربان تقی زاده صفحات 29-35
    زمینه و هدف
    کم وزنی نوزاد به هنگام تولد (دارا بودن وزن 2499-1500 گرم (یکی از جدی ترین مشکلات بهداشتی کودکان جهان امروز است. شیوع کم وزنی در کشور ما بر طبق آخرین آمار 10% گزارش شده است. همچنین تحقیقات زیادی مشخص کرده اند که کودکان کم وزنی که زنده می مانند دو تا سه برابر بیش از سایر کودکان از ناتوانایی ها و مشکلات جسمانی، روانی و اجتماعی کوتاه مدت و طولانی مدت رنج می برند. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر تحریکات لمسی-حرکتی بر وزن گیری نوزادان کم وزن انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه ی مداخله ای بود که نمونه گیری آن به صورت تصادفی ساده انجام شد.40 نوزاد کم وزن واجد شرایط ورود به مطالعه به صورت تصادفی در دو گروه درمان (20 نوزاد) و کنترل (20نوزاد) قرار گرفتند. تحریکات لمسی حرکتی با اعمال فشار متوسط بر نواحی پس سر، گردن، کمر و 4 اندام اصلی همراه با انجام حرکات فلکسیون و اکستانسیون اندام ها در دو وضعیت طاقباز و دمر از روز اول تولد به مدت 10 روز و روزانه 3 مرتبه 15 دقیقه ای برای گروه درمان اجرا گردید. وزن تمامی نوزادان در روز اول و دهم با یک ترازو و توسط یک نفر ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج ارزیابی ها نشان دهنده وجود تفاوت آماری معناداری بعد از 10 روز دریافت تحریکات لمسی- حرکتی در گروه لمس درمانی نبود. (05/0≤P)
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد تحریک لمسی- حرکتی تاثیری در وزن گیری نوزادان کم وزن ندارد. با توجه به تفاوت نتایج حاصل از این مطالعه با برخی مطالعات دیگر، بنظر میرسد نیاز به مطالعات بیشتر در مورد تاثیر انجام این تکنیک در نوزادان کم وزن وجود دارد.
    کلیدواژگان: تحریک لمسی، حرکتی، نوزادان کم وزن، وزن گیری
  • سحر بوذری، حسن جعفری، محمدعلی سنجری، علی اشرف جمشیدی صفحات 35-40
    زمینه و هدف
    هدف از مطالعه حاضر بررسی تکرار پذیری ابزار ساخته شده جهت تعیین شاخص «نسبت ارتفاع قوس» بود.
    روش بررسی
    پای راست و چپ 20 آزمودنی سالم توسط ابزار ساخته شده در این مطالعه، بررسی شد. طول پا از خلفی ترین قسمت استخوان کالکانئوس تا انتهای بلندترین انگشت و ارتفاع قسمت پشتی پا اندازه گیری شد. اندازه گیری ها در سه وضعیت 10، 50 و 90 درصد تحمل وزن، در سه فاصله زمانی (10 دقیقه و 5 روز بعد از اولین اندازه گیری) و توسط یک نفر انجام شد. در انتها شاخص نسبت ارتفاع قوس محاسبه شد.
    یافته ها
    مقادیر ICC برای شاخص نسبت ارتفاع قوس در 10، 50 و 90 درصد تحمل وزن با اختلاف زمانی 10 دقیقه بعد از اولین اندازه گیری به ترتیب 96/0، 97/0 و 91/0 و با اختلاف زمانی 5 روز بعد از اولین اندازه گیری 97/0، 97/0 و92/0 بود. مقادیر کمترین تغییر قابل تشخیص برای این شاخص در همه وضعیت های اندازه گیری 01/0 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به سادگی کار، هزینه پایین ساخت، عدم نیاز به حضور افراد متخصص و همچنین تکرار پذیری بالای بدست آمده در این مطالعه استفاده از آن در مراکز درمانی و تحقیقاتی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: قوس طولی، داخلی پا، شاخص نسبت ارتفاع قوس، تکرار پذیری
  • محمد جواد نیک اردکانی، غلامرضا علیایی، مهدی عبدالوهاب، حسین باقری، محمود جلیلی، سقراط فقیه زاده صفحات 41-47
    زمینه و هدف
    فلج مغزی یک اختلال غیر پیشرونده و از شایعترین مشکلات حرکتی در نوزادان می باشد. بسیاری از کودکان مبتلا به فلج مغزی از نوع همی پلژی هستند. یکی از مشکلات مهم این کودکان اختلال عملکرد اندام فوقانی یکطرفه می باشد که عدم استفاده از سمت مبتلا، باعث فراموشی و مشکلات بیشتر در این سمت می شود. در این مطالعه به بررسی تاثیر پذیری روش استفاده اجباری از سمت مبتلا (Constraint-Induced Therapy) و میزان ماندگاری این روش بر اسپاستی سیتی و عملکرد اندام فوقانی کودکان فلج مغزی همی پلژی 6 تا 12 ساله پرداخته شده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش شبه تجربی پیش آزمون - پس آزمون، 20 کودک فلج مغزی همی پلژی 6 تا 12 ساله (15 پسر و 5 دختر) با میانگین سنی 7/8 سال بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مداخله بمدت 8 هفته انجام شد و بیماران 4 هفته مورد پیگیری قرار گرفتند. اسپاستی سیتی مچ دست و آرنج سمت مبتلا توسط آزمون Modified Ashworth Scale و عملکرد اندام فوقانی سمت مبتلا توسط آزمون Box & Block مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با آزمونهای t زوج و ویلکاکسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    استفاده اجباری از اندام مبتلا باعث کاهش معناداری در میزان اسپاستی سیتی مچ (00/0p =) و آرنج (005/0p =) و افزایش معناداری در نمره عملکرد (00/0p =) دست مبتلا گردید که این میزان بهبودی به طور معناداری تا یک ماه پس از پایان مداخله نیز باقی ماند.
    نتیحه گیری: استفاده اجباری از اندام فوقانی مبتلا با دو مکانیسم کاهش عدم استفاده از اندام مبتلا و همچنین پلاستی سیتی عصبی احتمالا می تواند باعث کاهش اسپاستی سیتی اندام مبتلا و به همراه آن افزایش عملکرد اندام گردد که این بهبودی ممکن است در اندام مبتلا ماندگار بماند.
    کلیدواژگان: فلج مغزی همی پلژی، استفاده اجباری، عملکرد اندام فوقانی، اسپاستی سیتی
  • مرضیه نجفی، سبحان نجفی، سعید طالبیان صفحات 48-52
    زمینه و هدف
    شرایط بیومکانیک اندام میتواند تاثیر بارزی بر بکارگیری واحدهای حرکتی داشته باشد. الکترو میوگرافی سطحی روشی است برای ارزیابی فعالیت عضلانی و زمان شروع آن در هنگام فعالیتهای مختلف. هدف از این تحقیق استفاده از این روش برای تعیین کارکرد مراکز کنترل حرکت به ازای نوع کار در عضلات اکستانسور مفصل زانو است.
    روش بررسی
    تعداد ده فرد سالم در این تحقیق شرکت کردند و در دو زنجیره باز و بسته پنج بار حرکت خم و باز شدن زانو را همزمان با ثبت الکترومیوگرافی عضلات انجام دادند. پس از محاسبه انتگرال هر یک از تکرارها بر اساس زنجیره (باز - بسته) و نوع انقباض (کانسنتریک - اکسنتزیک) متوسط سه تکرار میانی از پنج تکرار محاسبه و مقایسه شدند.
    یافته ها
    مقایسه بکارگیری واحدهای حرکتی در سه عضله اکستانسور زانو در دو نوع انقباض کانسنتریک و اکسنتریک در زنجیره باز تفاوت معنی داری را نشان نداد ولی در زنجیره بسته برای دو عضله واستوس مدیالیس و واستوس لترالیس این تفاوت معنی دار بود (P<0.05). نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در بکارگیری واحدهای حرکتی سه عضله بین دو زنجیره باز و بسته در دو نوع انقباض وجود دارد (P<0.00).
    نتیجه گیری
    در زنجیره باز بین دو انقباض کانسنتریک و اکسنتریک نحوه بکارگیری واحدهای حرکتی تفاوتی ندارند. این فرایند حاکی از آن است که صرف نظر از نوع انقباض در زنجیره باز وارد ساختن نرونهای حرکتی در یک الگوی کنترلی قرار دارند. در زنجیره بسته انقباض کانستریک از بکارگیری واحدهای بیشتری نسبت به اکسنتریک بر خوردار است که با مکانیزم میزان دخالت جزء انقباضی نسبت به عوامل غیر انقباضی همسو است و این امر ناشی از طبیعت دو نوع فعالیت است که در زنجیره بسته بیشتر عینیت پیدا کرده است. مقایسه بین دو زنجیره نشان داد که در زنجیره بسته هر دو نوع انقباض (اکسنتریک و کانسنتریک) دارای حجم بیشتری از واحدهای حرکتی هستند. بدین معنی که در زنجیره بسته به لحاظ اثر نیروهای وارده این افزایش اتفاق افتاده است.
    کلیدواژگان: کنترل حرکت، انتگرال الکترومیوگرافی، بکارگیری واحد حرکتی، مفصل زانو، کوادریسپس
  • صغری قره باغی، محمدرضا هادیان*، مهدی عبدالوهاب، لیلا دهقان، پروین راجی، سقراط فقیه زاده صفحات 53-57
    زمینه و هدف

    اهمیت عملکرد اندام فوقانی برای انجام فعالیتهای روزمره زندگی حیاتی است و هرگونه اختلال عملکرد می تواند مشکلات عمده ای را برای بیماران فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک ایجاد نماید. از این رو اعمال پروتکل های بازتوانی که بتواند به بازگشت عملکرد دست کمک نماید، از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تحریکات همزمان حس سطحی و عمقی بر عملکرد حرکتی اندام فوقانی کودکان فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک (7-3 سال) بود.

    روش بررسی

    13 کودک فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک 3 تا 7 ساله شامل 4 پسر و 9 دختر با میانگین سنی 92/4 در این مطالعه شرکت نمودند. تحریکات همزمان حس سطحی و عمقی طی 8 هفته و هر هفته 3 جلسه برای ایشان انجام شد. عملکرد حرکتی اندام فوقانی توسط آزمون Quest و شدت اسپاستی سیتی مچ توسط Modified Ashworth Scale(MAS) ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که بعد از اعمال تحریکات همزمان حس سطحی و عمقی، عملکرد حرکتی اندام فوقانی به صورت معناداری (001/0P<) بهبود یافت. همچنین، درجه اسپاستی سیتی عضلات مچ کاهش معنی داری را نشان داد 022/0 P<.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق حاضر می توان پیشنهاد نمود که تحریکات همزمان حس سطحی و عمقی می تواند موجب افزایش عملکرد حرکتی اندام فوقانی و کاهش اسپاستی سیتی اندام گردد. این امر به نو به خود، موجب کاهش ناتوانایی های بیمار می گردد. از این رو، بکارگیری پروتکل های جاری برای بیماران پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: حس سطحی، حس عمقی، تحریک همزمان، عملکرد حرکتی اندام فوقانی، فلج مغزی
|
  • Narges Kord, Mohammad Rahim Shah Bodaghi, Seyed Maryam Khodami, Mandana Norbakhash, Shohreh Jalaei, Masood Motesadi Pages 1-5
    Background And Aim

    Intonation perception mainly relies on fundamental frequency changes perception that is not available for individual with profound to severe hearing loss. The aim of the present study is to investigate the perception of intonation in cochlear implanted children and compare with normal hearing children.

    Materials And Methods

    This study has been carried out on 25 cochlear implanted children and 50 children with normal hearing. An adult who her first language was Persian, expressed some questions and statement sentences. These sentences were playing for child and was asked him/her to determine whether it was in a question form or statement one.

    Results

    The results showed that perception of question and statement sentences intonation had significantly differences between two groups (P<0.05). Perception of question and statement sentences intonation had significantly correlation with age at implantation and duration of implant use (P<0.05).

    Conclusion

    According to the findings of the current study and previous studies, cochlear implant has some deficits in facilitating the perception of intonation. However, this limitation has been compensated partly for early surgery. Thus, speech language pathologists should consider intervention of intonation in treatment program of cochlear implanted children.

  • Cobra Ghasemi, Hasan Jafari, Ali Ashraf Jamshidi Pages 6-11
    Background And Aim
    Muscular fatigue is common problem that an athlete faces repeatedly during sport competition or therapeutic exercise. Undoubtedly¸ fatigue affects the precision of subject's performance and limits the range of physical and sport activities. Muscle fatigue advantages and disadvantages have been reviewed in many previous studies. To challenge this controversy fatigue evaluation requires reliable, stable and precise methods of analysis itself. Researches on muscle strength and subject's perception of fatigue have been done in many studies. Therefore; researchers in this study focus on temporal stability of both subjective perception of fatigue and produced muscle torque after fatigue.
    Materials And Methods
    Fifteen healthy female between 20-30 years of age, who at least had some non-professional light sporting activities once a week, volunteered in this research. Each of volunteers was evaluated in 3 different sessions. The first session was to familiarize the volunteers with the Isokinetic tests. For the main test, each of the volunteers was evaluated once and then after one week interval. At each session after warm up, perceived fatigue was measured using Visual Analog Scale. Then Average peak torque and average power maximal concentric Isokinetic of quadriceps were measured at the velocity of 60 degrees per second. To perform the fatigue protocol, subjects were asked to perform successive maximal quadriceps contractions until the three subsequent quadriceps torque output drop below 50 percent of maximal torque output. Afterwards, for re-measurement average peak torque, average power and perceived fatigue were evaluated similarly.
    Results
    The interaclass correlation coefficient (ICC) of average peak torque¸ average power and visual analog scale before performing fatigue protocol were calculated %81.6, %87.4 and %47.9 respectively. The repeated ICC after fatigue has estimated %59.9 ¸%64.4 and %96.6 respectively.
    Conclusion
    This research demonstrated that Isokinetic temporal stability parameters were high before fatigue. In other words, both torque and power are reliable in two repetition times in a session, as well after one week interval between. After fatigue; the stability rate of torque and power recorded by Isokinetic were repeatable and this repeatability has been moderate to high. However; VAS showed a completely opposite results, in which before fatigue the stability of imagined local fatigue perception has been very low and was not significant, although after fatigue the VAS showed high repeatability.
  • Zahra Saleh Pour, Hanieh Ashrafi, Khadijeh Otadi, Saeed Talebian Pages 12-17
    Background And Aim

    Neck pain is one of the common diseases (66.7%), which contains different age's groups such as youn. Results of researches indicate prevalence of women neck pain is higher than men, so experiment in neck disease in female is more necessary. The aim of this study is to evaluate changes of postural stability in patient with muscular neck pain.

    Materials and Methods

    Twenty patients and fifteen healthy subjects contribute in this study. Postural sway in quiet standing was assessed in both limb stance (BLS), one limb stance (OLS) of dominant side, on a force platform with open eyes (rigid-open); and standing on a force platform with closed eyes (rigid-closed); and standing on the foam (10.5 cm-thick) with open eyes (foam-open) without shoes. All of above conditions were done with dual task. Mean changes of logarithmic displacement in medial-lateral and for- aft directions were calculated.

    Results

    There are significant differences between two groups, especially following dual task, and difficult conditions of OLS and standing on the foam.

    Conclusion

    Patients with neck pain have difficultly in postural control that need to attending in treatment and prevention of following damages.

  • Nahid Pirayeh, Saeed Talebian, Mohammad Reza Hadian, Gholam Reza Olyaei, Shohreh Jalaei, Hasan Mazaheri Pages 18-22
    Background And Aim
    Knee osteoarthritis is one of the most common musculoskeletal problems, can affect on patient's daily activity and produce dependency in their daily activity and functional disability; The aim of present study is to compare static balance in patients with knee osteoarthritis and healthy subjects using force plate.
    Materials and Methods
    Postural stability in knee OA patients and healthy subjects (each group 20 subjects) were measured by force plate. Two positions were selected double stance with closed or opened eyes. Range of fore/aft (Rfa) and Range of side ways (Rsw), were measured as static postural stability.
    Results
    Rsw increased significantly in the double stance position in patients group (P<0.05). Also in both groups, Rsw and Rfa in the double stance with closed eyes were more than of open eyes position (P<0.05).
    Conclusion
    Postural control deficits and increase of center of pressure's sway were identified in participants with knee osteoarthritis. Therefore, one of the most important goals of rehabilitation is to improve balance control in knee OA patients.
  • Hamideh Ghaemi, Zahra Soleymani, Hoshang Dadgar Pages 23-28
    Background And Aim

    Dyslexia is a language learning disorder which leads to some impairment in written language including reading and spelling. Children with dyslexia are mostly suffering in areas like Morphology, Phonology, semantic and pragmatic. Thus the main purpose of this study is to investigate the morphological awareness, as a significant aspect in reading components (Speed, accuracy and understanding) in which the children are impaired.

    Material And Methods

    In the current study, 27 dyslexic students and 57 normal students in second grade of primary school participated. Existence of dyslexia was determined through administrating a reading test of "Nama", and in order to be sure that none of the students of normal group has language deficit, the language development test "TOLD" was administrated on normal students. In order to assess morphological knowledge of participants, a morphological awareness test was administrated too. In addition to determine the reading speed, accuracy and comprehension, the "NAMA" subtests were employed. Data obtained, were analyzed with the help of inferential statistical methods such as linear Pearson correlation coefficient test, Spearman test, Normal Kolmogrov - Smirnov test, T-test and linear regression test (ANOVA).

    Result

    Correlation coefficient between morphological awareness and reading speed in whole sample was calculated to be -0.9158, that of morphological awareness and reading accuracy was 0.9514, and that of morphological awareness and reading comprehension was 0.926. This shows significant correlation among morphological awareness and components of reading skill. While the same correlation coefficients, in dyslexic children were respectively -0.689, 0.1403 and 0.1062. It shows that there was not significant relationship in dyslexic children. The T-test also indicated that morphological awareness, reading comprehension skills, reading speed and reading accuracy skills had significant meaningful differences between two groups.

    Conclusion

    morphological awareness, reading speed, accuracy and comprehension, were in a lower level among dyslexic children in comparison with normal children, and this can be regarded as one linguistic aspect that can be effectual in reading speed, accuracy and comprehension. However among the dyslexic children whose difficulties were limited to the word level (e.g. dyslexic group sample), morphological awareness did not have any influence on their reading skills.

  • Faranak Ali Abadi, Reyhaneh Askary, Ghorban Taghi Zadeh Pages 29-35
    Background And Aims
    Low Birth Weight (2499 gr ≥ Birth Weight≥1500gr) is one of the most serious health problems in children of the world today. LBW prevalence in our country has been reported 10%. Many researches show that LBW infants who stay alive, may suffer from long-term and short-term physical, mental and social problems 2 or 3 times more than appropriate birth weight infants. The present study was done to determine effect of tactile-kinesthetic stimulation (TKS) in weight gaining of LBW neonates.
    Materials And Methods
    This research was a clinical trial study that 40 LBW neonates were randomly allocated into test (20) and control (20) groups. TKS was provided for three 15 minute periods per day for10 consecutive days to the test group, with the massages consisting of moderate of pressure strokes in supine and prone positions and kinesthetic exercises consisting of flexion and extension of limbs. All measurements were taken before and after completion of the study with the same equipment and by the same person.
    Result
    Results indicated that weight gain in the intervention group was not significantly higher than that in the control group after the 10 days TKS.
    Conclusion
    TKS is not an effective intervention in weight gaining of LBW neonates. Comparing this result with those of other researches, it seems to need more studies in this field.
  • Sahar Boozari, Hasan Jafari, Mohammad Ali Sanjari, Ali Ashraf Jamshidi Pages 35-40
    Background And Aim
    This study was aimed to examine the reliability of a developed device measuring "arch height ratio" index.
    Materials And Methods
    40 feet (the right and left foot of 20 subjects) were measured. Foot length was measured from posterior aspect of calcaneus to the tip of longest toe and dorsum height was measured at the midpoint of total foot length. All measurements were assessed in three weight bearing conditions of 10, 50 and 90 percent of total body weight on three occasions (10 minutes and five days after the first measurement) by a single rater. Finally the arch height ratio index was calculated.
    Results
    The ICC values in different conditions of 10, 50 and 90 percent of total body weight in 10 minutes after the first measurement were calculated 0.96, 0.97 and 0.92 and in five days after the first measurement were calculated 0.97, 0.97 and 0.91. Minimal detectable change values of arch height ratio index in all conditions of measurement were 0.01.
    Conclusion
    Simplicity of usage, low cost and high reliability of this device is highly recommended for clinical and research use.
  • Mohammad Javad Nik Ardakani, Gholam Reza Olyaei, Mehdi Abdolvahab, Hossein Bagheri, Mahmood Jalili, Soghrat Faghih Zadeh Pages 41-47
    Background And Aim
    Cerebral palsy is a non progressive disorder and the most common movement problem in children. Many children with cerebral palsy are of hemiplegic type. One of the important problems of this children is unilateral upper limb dysfunction, that not using the affected side causes forgetfulness and more problems on this side. In this study, effectiveness of Constraint-Induced Therapy(CIT) and the maintainance of this technique on spasticity and performance of upper extremity in hemiplegic cerebral palsy children 6 to 12 years old have been investigated.
    Materials and Methods
    In this pretest - posttest quasi experimental study, 20 cerebral palsy hemiplegic children 6 to 12 years old (15 boys and 5 girls) with 8.7 years mean age were selected. Interventions were performed about 8 weeks and patients were followed for 4 weeks. Spasticity on the affected side in wrist and elbow were tested by Modified Ashworth Scale and upper extremity function by the Box & Block test. The data were analyzed with the Wilcoxon and paired t- tests.
    Results
    Constraint-Induced Therapy in the affected limb decreases significantly the spasticity of wrist (p = 0.00) and elbow (p = 0.005) and significantly increases performance score (p = 0.00), and the recovery significantly maintained one month after the interventions.
    Conclusion
    Constraint-Induced Therapy of affected upper extremity could possibly decrease limb spasticity and increase function with two mechanisms: Fierstly, The reduction of not using the plegic side and secondly, neuroplasticity in CNS. This improvement may remain viable in the affected limb.
  • Marzieh Najafi, Sobhan Najafi, Saeed Talebian Pages 48-52
    Background And Aim
    Biomechanical conditions of limbs can affect on motor unit recruitment (MUR) markedly. Surface Electromyography (SEMG) is an approach for evaluation of muscle activities and onset time during different functions. The purpose of this study is to use SEMG for detection of central motor control in different functions of knee extensor muscles.
    Materials And Methods
    Ten healthy subjects contributed in this study. They were done five repetitions of knee flexion/extension in open and close chain separately during recording of SEMG simultaneously. Integrated EMG (iEMG) of three middle repeated cycles were detected according to chain (open- close) and kind of contraction (concentric- eccentric).then the Average of three slope of iEMG compared to each other.
    Results
    There were not significant differences in MUR of three extensor muscles for concentric and eccentric contractions in open chain but vastus medialis and lateralis muscles showed significant changes in close chain (P<0.05). Result showed that there were significant differences of MUR for two kind of muscle contractions between open and close chains (P<0.05).
    Conclusion
    Recruitment of motor units has not shown difference in open chain between concentric and eccentric contractions. This process indicates representative similarity of control pattern in two kind of contraction in open chain. Concentric contraction at close chain cycle has more MUR in comparison with eccentric contraction. It is equal to more interference of contractible compartment in concentric to eccentric contraction. This happens due to the nature of two kind of contraction particularly in close chain cycle. Comparison between two chains indicated that more motor units contribute in close chain (concentric and eccentric). It means that motor unit recruitment increased due to effect of increase of load in close chain.
  • Soghra Gharebaghi, Mohammad Reza Hadian, Mehdi Abdolvahab, Leila Dehghan, Parvin Raji, Soghrat Faghih Zadeh Pages 53-57
    Background And Aim

    The role of function of upper extremity in activity of daily living is critical and any impairment of function could cause major problems for diplegic spastic cerebral palsy (CP) patients. So, the application of rehabilitation protocols that could regain the hand function is very important.The purpose of this study was to explore the effects of simultaneous activation of exteroception and proprioception on function of upper extremity in children with diplegic spastic CP, 3-7 years old.

    Materials And Methods

    Thirteen CP patients (3-7 years; mean: 4.92 years; 4 boys and 9 girls) were participated in this study. Simultaneous activation of exteroception and proprioception were done 3 times a week (for 8 weeks). Function of upper extremity was evaluated by Quest Test and the degree of spasticity in wrist was evaluated by Modified Ashworth Scale.

    Results

    The results of this study showed that after simultaneous activation of exteroception and proprioception, function of upper extremity was significantly improved (P<0.001). In addition, degree of spasticity in wrist muscles was significantly decreased (P<0.022).

    Conclusion

    Based on results of current study, it might be suggested that simultaneous activation of exteroception and proprioception could improve the function of upper extremity and decrease of spasticity. This in respect could reduce the disabilities of patients. So, the application of current protocols for the patients is suggested.