فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال پنجم شماره 4 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1390/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم کشاورز، فاطمه نوروزی، نعیمه سیدفاطمی، حمید حقانی صفحات 1-6
    مقدمه
    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تماس پوستی مادر و نوزاد بر اضطراب موقعیتی مادران بستری در بخش سزارین بیمارستان شهید اکبر آبادی تهران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی تعداد 60 مادر ایرانی با سابقه حداقل یک بار عمل سزارین به طور تصادفی در دو گروه مداخله (اجرای تماس پوستی مادر و نوزاد) و شاهد قرار گرفتند. برای مادران در هر دو گروه، در شیفت صبح، 2 ساعت پس از عمل و پس از ورود به بخش سزارین، طبق روتین، مسکن تجویز می شد. در صورتی که نمره درد مادران طبق معیار دیداری عددی (VAS) کم تر یا مساوی 3 (3≤) بود، پرسش نامه اضطراب اسپیل برگر برای آنان تکمیل می شد. سپس در گروه مداخله، به مدت 30 دقیقه تماس پوستی اجرا می گردید. در هر دو گروه، 6 ساعت پس از مداخله، در صورتی که نمره درد با استفاده از معیار VAS کم تر یا مساوی 3 بود، مجددا پرسش نامه اسپیل برگر تکمیل می شد.
    نتایج
    تفاوت آماری معناداری در میانگین نمره اضطراب مادران دو گروه وجود نداشت، اما شدت اضطراب مادران در گروه آزمون به طور معناداری کم تر از گروه شاهد بود (028/0=P). شش ساعت پس از اجرای تماس پوستی، میانگین نمره اضطراب مادران در گروه تماس پوستی به طور معناداری کم تر از مادران گروه شاهد گزارش شده است (037/0=P).
    نتیجه گیری
    نظر به نقش تداوم اضطراب مادر در بروز افسردگی پس از زایمان، و با توجه به نتایج این مطالعه بر لزوم استفاده از تماس پوستی مادر و نوزاد در بخش های پس از زایمان، به خصوص بخش سزارین تاکید می گردد.
    کلیدواژگان: سزارین، تماس پوستی مادر و نوزاد، اضطراب موقعیتی
  • محبوبه پورحیدری، احمد خسروی، نازنین شماعیان رضوی، اعظم حمیدزاده صفحات 7-13
    مقدمه
    حاملگی ناخواسته یکی از مشکلات کشورهای در حال توسعه می باشد. پژوهش حاضر در پاسخ به این سوال که «آیا زنان با حاملگی ناخواسته به دنبال مراقبت های پزشکی که نیازمند آن هستند، می روند؟» انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 270 مادر باردار مراجعه کننده به بیمارستان های شهرستان شاهرود جهت ختم بارداری از طریق سرشماری مورد بررسی قرار گرفته و به دو گروه بارداری خواسته و ناخواسته تقسیم شدند. پرسش نامه مبتنی بر هدف تهیه و از طریق مصاحبه حضوری با مادر و مراجعه به پرونده بهداشتی مادر تکمیل شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کای- دو و من ویتنی استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که بین انجام مشاوره قبل از بارداری، تعداد مراجعات به درمانگاه، زمان مصرف اسید فولیک، مصرف مرتب قرص آهن، انجام آزمایشات روتین بارداری و کسب اضافه وزن مطلوب بین دو گروه بارداری خواسته و ناخواسته تفاوت آماری معناداری وجود دارد (05/0>P). آزمون من ویتنی تفاوت معناداری بین میانگین زمان اولین مراجعه جهت مراقبت های دوران بارداری (004/0=P) و میانگین تعداد مراجعات به درمانگاه مامایی در حاملگی های خواسته و ناخواسته را نشان داد (003/0=P).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که مراقبت های دوران بارداری از مشکلات حین بارداری و زایمان، پیشگیری می کند بایستی در رفع موانع آن کوشید. حاملگی ناخواسته یکی از مهم ترین عواملی است که نقش اساسی در عدم مراجعه جهت دریافت مراقبت های دوران بارداری دارد و بارداری این افراد را پر خطر می سازد.
    کلیدواژگان: بارداری ناخواسته، بارداری خواسته، مراقبت های دوران بارداری
  • قربان محمد کوچکی، عاشورمحمد کوچکی، علی اصغر بیانی، عبدالطیف اسمعیلی، حسین شهنازی، عبدالرحمان چرکزی صفحات 14-19
    مقدمه
    طرح «مدرسه مروج سلامت» در مدارس کشور به منظور پیشگیری از سوء مصرف مواد، بروز رفتارهای پرخطر و خشونت آمیز در حال اجرا است. این مطالعه با هدف ارزیابی اثربخشی این طرح در افزایش برخی از شاخص های سلامت روانی دانش آموزان شرکت کننده در طرح فوق انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی تعداد 400 دانش آموز در مقطع دبیرستان (در قالب 4 گروه (2 گروه مداخله و 2 گروه شاهد) از هر دو جنس دختر و پسر و هر کدام 100 نفر) بر اساس جدول کرجسی و مورگان به شکل نمونه گیری چند مرحله ای و تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه های استاندارد سلامت عمومی، پرخاشگری، عزت نفس، رضایت از زندگی و شادکامی بود. داده ها از طریق نرم افزار آماری SPSS ویرایش 13و از طریق آمار توصیفی و آزمون آماری t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معناداری 5% در نظر گرفته شد.
    نتایج
    بین میانگین نمرات سطح سلامت عمومی، عزت نفس، شادکامی و رضایت از زندگی گروه آزمایش و گروه مقایسه از نظر آماری تفاوت معناداری وجود نداشت. ولی بین میانگین نمرات عملکرد تحصیلی گروه آزمایش و گروه مقایسه از لحاظ آماری تفاوت معنادار مشاهده شد (005/0P=).
    نتیجه گیری
    یافته کلی پژوهش حاکی از عدم اثر بخشی آموزش های ارایه شده در میان دانش آموزان شرکت کننده در طرح مدرسه مروج سلامت بر متغیرهای سلامت روان است. بهتر است جهت اثر بخش کردن طرح، شیوه های اجرایی آن مورد ارزیابی و بازنگری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدرسه مروج سلامت، دانش آموز، ارزیابی برنامه، گلستان
  • داود زارع، عظیم اکبرزاده، شهرام تنگستانی نژاد، محمد برخی، نسیم برارپور، کامیار خوشنویسان صفحات 20-26
    مقدمه
    مطالعه و بررسی نانوذره های طلایی که با استفاده از آمینواسیدها تولید می شوند از زمینه های بسیار جالب و کاربردی محسوب می شوند. آمینواسیدها در این پژوهش هم نقش کاهنده ی کاتیون های طلا را دارند و هم عاملی برای کلاهک دار کردن نانوذره های طلا می باشند. در واقع اتصال محکم گروه های آمینی در آمینواسیدها و پروتئین ها به سطوح نانوذره های طلا به کاربردهای پزشکی این مواد هیبریدی دلالت دارد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نانوذره های طلا با استفاده از کاهش محلول حاوی کاتیون های طلا با غلظت بهینه 005/0 مولار توسط آمینواسیدهای گلوتامیک اسید، فنیل آلانین و تریپتوفان با غلظت بهینه 025/0 مولار تهیه و عامل دار شدند.
    نتایج
    پس از شناسایی این ذره ها توسط طیف سنج UV-Vis، غلظت محلول کاتیون های طلا و آمینواسیدها بهینه شده و اندازه ی ذره ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری و تفرق دینامیکی نور به ترتیب 20-5، 20-10 و 30-20 نانومتر تعیین شدند که مناسب برای فعالیت های بیولوژکی می باشند.
    نتیجه گیری
    با مقایسه داده های حاصل از محاسبات کوانتمی و تجربی مشخص شد آمینواسیدهایی که به صورت آنیون به نانوذره های طلا متصل می شوند از استحکام بیش تری برخوردارند. نانوذره های طلای کلاهک دار شده توسط گلوتامیک اسید از آنجایی که دارای گروه های کربوکسیلی آزاد هستند، بستر مستعد و مناسبی برای اتصال عوامل زیستی مختلف به این ذره ها را فراهم می کنند.
    کلیدواژگان: نانوذره های طلا کلاهک دار شده، گلوتامیک اسید، فنیل آلانین، تریپتوفان
  • سعید ناظمی، احمد خسروی صفحات 27-31
    مقدمه
    ورود فلزات سمی از طریق فعالیت های انسانی باعث آلودگی بسیاری از خاک ها شده است. فلزات سنگین از مهم ترین آلاینده ها در محیط زیست به شمار می روند. این مطالعه به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین در خاک، آب وگیاه اراضی سبزیکاری منطقه شهنما شاهرود انجام شده است.
    مواد و روش ها
    سبزی های مورد بررسی شامل سبزی های برگی جعفری، تره، برگ چغندر، شنبلیله، شاهی، ریحان، تربچه و گشنیز بود. نمونه برداری طی مدت 3 ماه در فاصله شهریور تا آبان 87 صورت گرفت، تعداد 180 نمونه جمع آوری شده سبزیجات، آب و خاک، پس از آماده سازی، توسط دستگاه اسپکتروفتومتر جذب اتمی مطابق با روش استاندارد مورد آنالیز قرار گرفت.
    نتایج
    مقادیر میانگین غلظت سرب، کادمیوم، کروم، آرسنیک و روی در نمونه سبزیجات به ترتیب برابر: 99/23، 09/2، 4/5، 26/5، 4/168 میکروگرم بر گرم به ازای بافت گیاه بود. میانگین غلظت فلزات سنگین در آب به ترتیب: 55/7، 85/4، 78/ 0، 83/12 و 99/347 میلی گرم در لیتر نمونه و در خاک به ترتیب: 12/81، 43/14، 32/ 134، 08/ 19 و 435 میکروگرم به ازای هر گرم نمونه خاک بود. مقایسه میانگین غلظت مقادیر فلزات سنگین موجود در سبزیجات، آب و خاک با مقادیر استاندارد اختلاف معناداری را نشان می-دهد به جز روی که اختلاف معناداری با مقادیر استاندارد نداشت. میزان غلظت سرب، کروم، کادمیوم و آرسنیک در انواع سبزیجات بالاتر از مقدار معمول آن می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق بیانگر آلودگی آب، خاک و گیاه به فلزات سنگین در اثر مصرف کودهای شیمیایی، دفع غیر بهداشتی فاضلاب و احتراق سوخت های فسیلی می باشد.
    کلیدواژگان: فلزات سنگین، سبزیجات، جذب اتمی، محیط زیست، شاهرود
  • جواد وطنی شعاع، محمود ثالثی، عباس بهرام پور، مهدی راعی، محمد اسدی، رضا جعفری ندوشن، حسن خواجه، شهاب کامکار صفحات 32-36
    مقدمه
    حوادث به عنوان یکی از مهم ترین دلایل معلولیت ها و مرگ در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته شناخته شده است. در میان مشاغل و فعالیت های مختلف، صنعت ساختمان سازی یکی از خطرناک ترین صنایع در جهان است که میزان خطرات و زیان های ناشی از آن تا حدی ناشناخته باقی مانده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اپیدمیولوژی حوادث ساختمان سازی برای اولین بار در شهر کرمان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی تمام کارگران ساختمانی (153 نفر) که طی سال های 1385 تا 1387 در شهر کرمان دچار حادثه شغلی شده اند، مورد بررسی قرار گرفته اند. اطلاعات این پژوهش از طریق پرسش نامه جمع آوری و داده ها پس از ورود به نرم افزار آماری SPSS با استفاده از آزمون های کای- دو و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شده است.
    نتایج
    میانگین سنی افراد حادثه دیده 32 سال (حداقل 16 سال و حداکثر 70 سال) بود که بیش ترین میزان حوادث (55/73%) در گروه سنی 16-36 سال رخ داده است. به طور کلی 3/16 درصد (25 مورد) از حوادث منجر به مرگ شده است و 8/77% از حوادث در افرادی رخ داده است که دارای تحصیلات راهنمایی و کم تر بوده اند. بین سه متغیر سال، فصل و شیفت رخ داد حادثه با نتیجه حادثه (مردن/زنده ماندن) ارتباط آماری معنادار وجود دارد اما بین وضعیت بیمه هر فرد با نتیجه حادثه ارتباط معناداری مشاهده نشده است (08/0=P).
    نتیجه گیری
    در ایران ارتباط قوی میان دلایل با نتایج حوادث وجود دارد، لذا این مطالعه پیشنهاد بررسی بیش تر با هدف تغییر در روند موجود را جهت پیشگیری از حوادث در آینده ارایه می نماید.
    کلیدواژگان: حوادث، اپیدمیولوژی، کارگران ساختمانی، کرمان
  • مریم یارمحمدی صفحات 37-42
    مقدمه
    کارکنان سیستم بهداشتی- درمانی که با خون و مایعات بدن در تماس می باشند افراد با خطر بالا از جهت کسب عفونت های منتقله از راه خون می باشند. هدف مطالعه حاضر، بررسی وضعیت سرولوژیک از نظر عفونت های هپاتیت C و Bو تعیین جنبه های اپیدمیولوژیک موارد مواجهه شغلی در کارکنان شاغل در بیمارستان فاطمیه شاهرود می-باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 191 نفر از پرسنل بیمارستان فاطمیه شاهرود اعم از کادر درمانی و اداری مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از دادن توضیحات لازم، cc5 نمونه خون جهت تست های HBS-Ag، HBS-Ab و HCV-Ab به روش الیزا گرفته شد و هم زمان سابقه کاری، سابقه واکسیناسیون هپاتیت B، سابقه تماس با خون و مایعات بدن ثبت شد.
    نتایج
    متوسط سن افراد شرکت کننده در مطالعه 9±34 سال بود. بیش ترین موارد تماس با خون و مایعات بدن در پرسنل با سابقه کاری 15-10 سال (3/73%) و بیش ترین موارد تماس در مقایسه گروه های شغلی مختلف با هم در پزشکان عمومی (100%)، ماماها (%4/82) و تکنسین های هوشبری (75%) دیده شد. 8/83% افراد تحت مطالعه سابقه واکسیناسیون را ذکر نمودند که از این تعداد فقط 63 نفر(33%) تیتر آنتی بادی خود را بررسی نموده بودند و تنها 9 نفر از تیتر خود اطلاع داشتند. 5/54% از افراد سابقه تماس با خون و مایعات بدن را ذکر نموده بودند که بیش ترین موارد مربوط به فرو رفتن سوزن حین نمونه گیری و دفع پسماند (5/46%) بود. میزان اطلاع رسانی و اقدامات بعدی بسیار ضعیف (12%) بود. 2/59% از افراد، استفاده از دستکش و 9/79% اطلاع از قوانین بهداشتی حین کار را ذکر نموده بودند. خوشبختانه تمامی افراد شرکت کننده در مطالعه از نظر HCV-Ab و HBS-Agمنفی بودند. سطح HBs-Ab در 63% موارد بالای 10 و در 31% از آن ها بالای 100 واحد بین المللی در میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    میزان تماس پرسنل بیمارستان با خون و مایعات بدن بالا می باشد. میزان عدم ایمن سازی آن ها در مواجهه با حوادث شغلی قابل توجه بوده و توجه به سلامت آن ها همراه با اقدامات پیشگیرانه و پیگیری جدی در موارد حادثه های شغلی و راه اندازی مراکز سلامت شغلی از ملزومات هر بیمارستان می باشد.
    کلیدواژگان: خون، مایعات بدن، هپاتیت B، هپاتیت C، پرسنل بهداشتی
  • آذر سوزنی، احمد خسروی، محبوبه پورحیدری، اکرم سادات منتظری صفحات 43-48
    مقدمه
    هدف از مطالعه حاضرتعیین و مقایسه ابزارهای پیشگویی کننده برادن و واترلو و هم چنین تعیین نقطه برش این ابزارها در تشخیص زخم فشاری می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی 1864 بیمار بستری در بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود انجام گردید. ابزار گردآوری شامل: ابزار ارزیابی پوست جهت تعیین زخم در بیماران و ابزارهای ارزیابی خطر برادن و واترلو می باشد. اطلاعات از طریق مصاحبه و مشاهده جمع آوری گردید و از طریق آزمون T و نمودار ROC مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از 1864 بیمار مورد بررسی 72 نفر به زخم فشاری مبتلا شدند. میانگین نمرات ارزیابی زخم در مبتلایان بر اساس معیار برادن 6/3±8/13 و در گروه غیر مبتلا 5/3±2/20 می باشد و میانگین نمرات براساس معیار واترلو در مبتلایان 2/5±6/15 و در بیماران بدون زخم 1/4±10 می باشد که اختلاف میانگین نمرات دو گروه بیماران بر اساس هر دو معیار به طور معناداری متفاوت گزارش شده است (001/0P
    کلیدواژگان: خطر، حساسیت، ویژگی، زخم فشاری، معیار برادن، معیار واترلو
|
  • Fatemeh Keshavarz, Naeime Sayed Fatemi, Hamid Haghani Pages 1-6
    Introduction
    This study aimed at investigating the effect of skin to skin contact (SSC) on maternal state anxiety (MSA) in cesarean section unit in Akbarabadi Hospital in Tehran.
    Methods
    In a randomized controlled trial, 60 Iranian mothers with at least one record of cesarean section delivery were assigned to two intervention (SSC) and control groups. In the morning shift and two hours after the operation, as a routine postoperative care, pain-killers were given to all mothers. Then the mothers’ pain scores were measured using visual analog scale (VAS). If VAS was≤3, MSA was measured by using the State-Trait Anxiety Inventory (STAI) Scale (Spiel Berger). Thirty minutes of SSC Intervention was done for mothers in the intervention group. Six hours later, in case VAS was ≤ 3, MSA was re-measured by using the Spiel Berger Scale for all mothers.
    Results
    There were no meaningful statistical differences between the MSA mean scores of the two groups, but severity of MSA in intervention group was less than that of the control group (P=0.028). Six hours after the intervention, the MSA mean score of the intervention SSC group was significantly smaller than that of the control group (P=0.037).
    Conclusion
    As regards the important role of constant anxiety in developing postpartum depression, and as the results of this study indicate, SSC is recommended in maternity and especially cesarean section wards.
  • Pages 7-13
    Introduction
    Unwanted pregnancies are one of the major problems in developing countries. This research aimed to answer the question whether women with unwanted pregnancy seek the health care they need.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 270 pregnant women referring to Shahroud hospitals to terminate their pregnancies were studied through the census method and were divided into two groups of wanted and unwanted pregnancies. A self questionnaire was used to collect data and it was completed through personal interviews and referring to mothers’ health files. The data were analyzed via Chi-square and Mann-Whitney U test.
    Results
    The results of the study showed a significant difference between pre-pregnancy counseling, the number of referrals to the clinic, the time of folic acid consumption, regular consumption of iron tablets, routine pregnancy testing and optimal weight gain between the two groups of wanted and unwanted pregnancy (P>0.05). Mann Whitney U test showed a significant difference between the mean time of first visit for prenatal care (P=0.004), and the average number of referrals to midwifery clinic in wanted and unwanted pregnancies (P=0.003).
    Conclusion
    Since prenatal care prevents during-pregnancy and delivery problems, attempts must be made to remove the obstacles on this way. Unwanted pregnancies are among the factors that play important roles in irregular referring to prenatal care clinics and render these groups as high risk in their pregnancies.
  • Ghorban Mohammad Kouchaki, Ashoor Mohammad Kouchaki, Ali Asgar Bayani, Abdollatif Esmaeili, Hosein Shahnazi Pages 14-19
    Introduction
    The “school- based health program” is implemented in schools all over the country with the purpose of preventing substance abuse, high-risk behaviors, and violence. The current study aimed at evaluating the effectiveness of this program in enhancing some of the health indicators of the students participating in this program.
    Methods
    In this cross- sectional study, based on the Krejcie and Morgan table, 400 students (4 groups- 2cases and 2 controls- each including 100 people from both male and female genders) were selected through stratified and stage random sampling. The data gathering tools were the “General Health Questionnaire”, Rosenberg Self Esteem Inventory, Oxford Happiness Questionnaire, Satisfied with Life Scale. The data were analyzed using SPSS 13 software and through descriptive statistics and paired t test.
    Results
    There were no statistically significant differences between General Health, Self esteem, Happiness and Satisfied with Life mean scores of case and control groups. However, the differences between the mean scores of two groups in educational performance were significant (P=0.005).
    Conclusion
    General findings of this study indicate educations presented to students via school-based health program have not been effective in enhancing their mental health. Therefore, to improve the effectiveness of this program, it is suggested that the educational methods of this program be revised.
  • Davood Zare Pages 20-26
    Introduction
    The study and investigation of gold nanoparticles produced by amino acid is one of the interesting and applied issues in nanotechnology. In this study, amino acids were used to reduce gold cations as well as an agent to cap gold nanoparticles. In fact, strong bound of amino groups to amino acid and protein on the gold nanoparticles surface indicate the medical applications of these materials.
    Methods
    In this study, gold nanoparticles were prepared and functionalized by using solution reduction containing gold cations with optimum concentration (0.005 M), and also prepared by using glutamic acid, phenylalanine and tryptophan with optimum concentration (0.025 M).
    Results
    The investigation of optimum condition for gold solution and amino acids and also determination of gold nanoparticles were done by UV-Vis. The nanoparticles size were reported 5-20, 10-20 and 20-30 nm respectively by transmission electron microscopy and dynamic light scattering techniques, which is appropriate for biological activities.
    Conclusion
    The comparison of the data from experimental and quantum calculations demonstrated that amino acids have strong band when they are conjugated by anion state. Free carboxylic groups of capped gold nanoparticles with glutamic acid are one of the suitable and capable beads for binding to biological agents.
  • Saied Nazemi, Ahmad Khosravi Pages 27-31
    Introduction
    The arrival of toxic metals by human activities has lead to the contamination of soil. Heavy metals are among the most important pollutants in the environment. This study aimed at determining the concentration of heavy metals in, soils, water and vegetables of Shhnama region in Shahroud.
    Methods
    Vegetables studied included parsley, leek, leaf beet, fenugreek, cress, basil, radish and the coriander. The sampling was performed during 3 months, from September to October, 2008. The collected 180 samples of vegetables, water, soil, after preparation by atomic absorption Spectrophotometers, were analyzed according to standard methods.
    Results
    Mean concentration values of lead, cadmium, chromium, arsenic and zinc in vegetable samples were, respectively 23.99, 2.09, 5.4, 5.26, 168.4 micrograms per gram of plant tissue. Mean concentrations of heavy metals in water were, respectively, 7.55, 4.84, 0.78, 12.83 and 347.99 mg per liter in water samples. Mean concentrations of heavy metals in soil were, respectively, 81.12, 14.43, 134.32, 19.08 and 435 micrograms, per gram of soil sample. Comparing the mean concentration values for heavy metals available in vegetables, water and soil with standard values significant differences are observed except for Zn. Concentration values of lead, cadmium, chromium and arsenic in vegetables were higher than the common values.
    Conclusion
    The results indicate that due to the use of synthetic fertilizers, unsanitary disposal of sewage and fossil fuel combustion, water, soil and plants of the region are polluted with heavy metals.
  • Javad Vatani Shoaa Pages 32-36
    Introduction
    Accidents are known among the leading causes of deaths and disabilities in developing and industrialized countries. Among the various occupations and activities, construction industry is among the most hazardous industries in the world, the risk of which and its following harms are still somehow unknown. This study aimed at investigating the epidemiology of accidents in construction, for the first time in Kerman city.
    Methods
    In this descriptive, analytical study, all construction workers (n=153) who had been hurt at work during 2006-2008 were investigated. The data were collected through questionnaire and were analyzed by chi-square and regression logistic test, SPSS statistical software.
    Results
    The mean age of the injured workers was 32 years (the lowest age was 16 and the highest was 70 years) and the highest rate of accidents occurred among the 16-36 years-old age group. Generally, 16.3 % (n=25) of the accidents led to death and 77.8% of the accidents occurred to people with junior high school and lower levels of education. There were significant relationships between the three variables of year, season and the shift in which the accident occurred and the result (death or survival) of the accident. However, no significant relationships were observed between the insurance status of the injured and the results of the accidents.
    Conclusion
    In Iran, there are strong relationships between reasons and results of accidents, so this study recommends more studies with the aim of changing the current trend to prevent the accidents in future.
  • Maryam Yarmohammadi Pages 37-42
    Introduction
    Health care workers who have occupational exposure to blood and body fluids are at increased risk of acquiring blood-borne infections. This study aimed at assessing hepatitis B immunity status of employees as well as determining the epidemiological characteristics of occupational exposure of the workers in Fatemieh Hospital in Shahroud to blood/body fluids.
    Methods
    In this cross-sectional study, 191 employees (both official and health care personnel) of Fatemieh Hospital were studied. After providing the required explanations, five blood samples were taken to examine HBS Ag, HCV Ab and HBS Ab with eliza kits. Demographic features, vaccination history and exposures with blood/body fluid of the participants were simultaneously recorded.
    Results
    Mean age of the participants was 34 ± 9 years. The highest rate of exposure (needle sticking injury) was for 10-15 year experience group (73.3%). The highest percentage of exposure in different job groups was in general practitioners (100%), obstetricians (82.4%) and anesthesia technicians (75%). 83.8% of the participants reported vaccination history and only 33% of them checked Ab titer. History of exposure with blood/body fluids (BBF) was reported by 54/5% of the participants; the most frequent method of exposure was needle sticking while taking samples or disposing of the waste. (46.5%). Exposure reporting and follow—up activities were very poor (only 12%). 59.2% of the participants reported using of gloves and 79.9% were aware of the occupational hygienic regulations. Fortunately, all participants were negative for HBS Ag and HCV Ab. In 63% of the cases, HBs-Ab level was above 10 and in 31% was above 100 international units in milliliter.
    Conclusion
    The overall rate of hospital workers to exposure to BBF is high. The rate of unimmunized workers is noticeable and it is necessary to pay attention to the health of the personnel through preventive measures and following the occupational accidents. Starting an Occupational Health Center is also a necessity for every hospital.
  • Pages 43-48
    Introduction
    This study aims at determining and comparing Braden and Waterlow predictive tools as well as determining the cut off point of these scales.
    Methods
    This was a cross-sectional study which was carried out on 1864 patients admitted to Imam Hossein Hospital in Shahroud. The data collection instruments included Braden and Waterlow risk–assessment scales and a skin assessment tool. The data were collected through interviews and observation and were analyzed through t-test and ROC curve.
    Results
    Out of 1864 participants in the study, 72 patients developed pressure ulcer. The mean scores obtained through the pressure ulcer assessment in patients with pressure ulcers, on the basis of Braden scale was 13.8 ± 3.6 and in patients without the pressure ulcers was 20.2 ± 3.5. The mean scores based on Waterlow scale in patients with pressure ulcers was 15.6±5.2 and in patients without pressure ulcers was 10 ± 4.1. The results of t-tests showed significant differences between the mean scores of the two groups based on the two scales (P