فهرست مطالب

مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی جهانگیری، جواد عدل، سید جمال الدین شاهطاهری، حسین کاکویی، عباس رحیمی فروشانی، علیمراد رشیدی، امیر قربانعلی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    بررسی انطباق کارتریج ماسک های تنفسی با استانداردهای مورد پذیرش، جهت حصول اطمینان از کارایی آنها در حفاظت از دستگاه تنفسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی میزان انطباق کارایی کارتریج ماسک های تنفسی ویژه بخارهای آلی موجود در شرکت های مختلف پتروشیمی با استاندارد EN 14387:2004 انجام شد.
    روش کار
    در فاز اول این مطالعه انواع کارتریج های ماسک های تنفسی موجود در صنایع پتروشیمی شناسایی شد و مشخصات آنها از طریق مکاتبه با سازندگان و مطالعه ی مستندات آنها استخراج گردید. در مرحله بعد تعداد 3 نمونه از هر نوع کارتریج با استاندارد فوق الذکر انتخاب و با دستگاهی که به منظور اندازه گیری زمان عبور، طراحی و ساخته شد، مورد آزمون قرار گرفتند.
    نتایج
    این مطالعه نشان داد که کمترین و بیشترین طول عمر کارتریج های مورد بررسی به ترتیب 29 و 142 دقیقه می باشد. از بین 10 نوع کارتریج مورد بررسی، طول عمر یک نوع از کارتریج ها از حداقل تعیین شده در استاندارد (70 دقیقه) کمتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود یک نوع کارتریج غیر استاندارد در بین نمونه های مورد مطالعه، ضروری است برنامه ای جهت حصول اطمینان از انطباق کارایی کارتریج ها با استاندارد های مربوطه از سوی نهادهای مسوول نظیر سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی و مرکز تحقیقات حفاظت و بهداشت کار کشور تدوین واجرا گردد.
    کلیدواژگان: ماسک های تنفسی تصفیه کننده هوا، کارتریج، بخارهای آلی
  • زهره شاه حسینی، معصومه سیمبر*، علی رمضانخانی، حمید علوی مجد صفحات 11-22
    زمینه و هدف

    هیچ یک از ابزارهای کمی طراحی شده برای بررسی نیازهای سلامت دختران نوجوان متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی نوجوانان ایرانی نمی باشد. در این پژوهش، طراحی ابزاری روا و پایا برای بررسی نیازهای سلامت دختران نوجوان مورد نظر می باشد.

    روش کار

    این پژوهش روش شناسی در دو بخش کیفی و کمی انجام شد.در بخش کیفی برای تبیین مفهوم نیازهای سلامت و طراحی گویه های ابزار، مصاحبه های گروهی متمرکز با 67نوجوان18-12ساله(8گروه بحث متمرکز10-6نفره) ومصاحبه های فردی نیمه ساختاریافته با 11فرد کلیدی آگاه انجام پذیرفت.نمونه گیری مبتنی بر هدف و با حداکثر تنوع از افراد ساکن در شهرستان ساری صورت گرفت.در بخش کمی، روایی محتوا، روایی صوری، روایی سازه(تحلیل عاملی)، روایی ملاکی به همراه همسانی درونی وثبات ابزار مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    تحلیل محتوای داده های حاصل از مصاحبه های انجام شده به تبیین مفهوم نیازهای سلامت دختران نوجوان در5 درونمایه ی اصلی: نیازهای سلامت روانی- عاطفی، نیازهای سلامت اجتماعی، نیازهای سلامت جسمی، نیازهای آموزشی و اعتقادات منجر شد. متوسط شاخص روایی محتوای ابزار92/0 بود.تحلیل عاملی اکتشافی نشان دهنده 5عاملی بودن ابزار طراحی شده بود.همبستگی نمره پرسشنامه نیازهای سلامت دختران نوجوان با پرسشنامه کیفیت زندگی نوجوانان 66/0 بود (001/0p<).اندازه گیری همسانی درونی، ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه را90/0 واندازه گیری ثبات ابزار، شاخص همبستگی درون خوشه ایرادر فاصله زمانی دوهفته) 001/0p<، 984/0 (ICC= نشان داد.

    نتیجه گیری

    پرسشنامه طراحی شده، ابزاری روا و پایا و مطابق با شرایط فرهنگی جامعه ایرانی، برای بررسی نیازهای سلامت دختران نوجوان می باشد.

    کلیدواژگان: نوجوانان، نیازهای سلامت، روانسنجی ابزار، تحلیل عاملی
  • جواد عدل، مهدی جهانگیری*، مسعود ریسمانچیان، حسین ماری اوریاد، علی کریمی، محمدرضا قادری صفحات 23-34
    زمینه و هدف

    جو ایمنی پدیده ای روانشناختی و زیر مجموعه فرهنگ ایمنی است که ادراکات مشترک کارکنان در مورد چگونگی مدیریت ایمنی در محیط کار در یک مقطع زمانی خاص را توصیف می کند. این ادراکات شاخصی را برای تعیین اولویت ایمنی در سازمان با توجه به دیگر اولویتها مثل تولید و کیفیت فراهم می آورد. هدف این مطالعه ارزیابی و رسم نمایه ی جو ایمنی و استفاده از نتایج آن در بهبود ایمنی بوده است.

    روش کار

    در این مطالعه از ابزار کاربردی ارایه شده توسط دانشگاه Loughborough برای ارزیابی جو ایمنی در یکی از صنایع فولاد کشور استفاده شد. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه، بحث متمرکز گروهی، مصاحبه و مشاهدات هدفمند جمع آوری گردیده و امتیاز جو ایمنی در 17 حیطه تعیین گردید.

    نتایج

    نمایه ی ترسیمی امتیاز جو ایمنی را 2±89/4 نشان داد. بیشترین و کمترین امتیاز به ترتیب مربوط به حیطه اولویت فردی و نیاز به ایمنی (8/0±6/8) و حوادث و رخدادها (00/0 ± 1) بود. انجام آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و t ارتباط معنی داری را بین تحصیلات و سابقه کار با حیطه های نگرشی جو ایمنی نشان نداد (05/0p>) و این ارتباط در مورد سن فقط با حیطه های تعهد مدیریت (03/0 p =) و اولویت فردی (02/0 p =) و در مورد وضعیت استخدامی فقط با حیطه محیط کار معنی دار بود (04/0 p =).

    نتیجه گیری

    ارزیابی جوایمنی می تواند به عنوان شاخصی پیشگیرانه برای ارزیابی عملکرد ایمنی به کار رفته و از نتایج به دست آمده از آن در بهبود وضعیت ایمنی سازمان استفاده گردد.

    کلیدواژگان: ارزیابی ایمنی، جو ایمنی، صنعت فولاد، فرهنگ ایمنی
  • پروانه تیموری، آرزو فلاحی، نادر اسماعیل نسب صفحات 35-46
    زمینه وهدف
    علیرغم وجود شواهدی مبنی برکاهش میزان فعالیت جسمانی درطی نوجوانی در کشورهای غربی، کاهش آن در نوجوانان کشورمان طی مطالعات رد یابی تایید نشده است. هدف از این پژوهش، بررسی تغییرات رفتار فعالیت جسمانی، عوامل روانشناختی (شامل فواید، مانع و خودکارآمدی درک شده) و تاثیرات بین فردی مرتبط با رفتار ورزشی طی گذار از مقطع راهنمایی به متوسطه در شهر سنندج بود.
    روش کار
    اطلاعات این مطالعه درسال 1385، در جریان یک مطالعه مقطعی و با پیگیری دانش آموزان در سال 1388 جمع آوری شد. جمعیت مورد مطالعه شامل844 دانش آموز دختر و پسر مقطع دبیرستان (51% پسرو 49% دختر) با میانگین سنی 73/1± 42/16بود. سازه های فواید، موانع وخود کارآمدی درک شده، تاثیرات بین فردی درک شده، و نیز رفتار فعالیت جسمانی با استفاده از پرسشنامه های خود گزارشی اندازه گیری و توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    تجزیه وتحلیل داده ها تفاوتهای معنی داری بر حسب جنس برای فعالیت جسمانی و بیشتر متغیرهای روانشناختی و تاثیرات بین فردی مرتبط با فعالیت های ورزشی نشان داد. در هر دو مرحله دختران از پسران فعالیت فیزیکی کمتری داشتند. درزمان اول متوسط فعالیت جسمانی دختران(82/ 31 دقیقه) و پسران(75/53 دقیقه) و در زمان پیگیری (07/23 دقیقه) و (7/44 دقیقه) بود(001/0p< (دختران در مقایسه با پسران موانع درک شده بیشتر و فواید و خودکارآمدی درک شده کمتری برای انجام فعالیت فیزیکی از زمان شروع تا پیگیری داشتند. تست ضرایب همبستگی عوامل روانشناختی، تاثیرات بین فردی و فعالیت بدنی ازشروع مطالعه تا پیگیری بیانگر ثبات نسبی بیشترتاثیرات بین فردی خانوادگی برای دختران در مقایسه با پسران بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی شواهدی برای کاهش فعالیت فیزیکی در دانش آموزان پسر و دختر و نیز تفاوتهای جنسی در متغیرهای شناختی و تاثیرات بین فردی ارایه می کند.
    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، دانش آموزان، مدل ارتقای سلامت
  • آویشا نوروزی لرکی، مینو خلخالی زاویه، عباس رحیمی، صدیقه سادات نعیمی، سید مهدی طباطبایی صفحات 47-58
    زمینه و هدف
    پوشیدن کفش های پاشنه بلند ارتفاع مرکز ثقل را بیشتر کرده و خط ثقل بدن نیز از مرکز سطح اتکا دور می گردد؛ لذا می توان گفت تعادل بدن در معرض خطر قرار خواهد گرفت. در این پژوهش اثر چند ارتفاع پاشنه ی کفش بر روی ثبات ایستا و پویا در افراد جوان مورد بررسی قرارگرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه شبه تجربی به روش اندازه گیری مکرر، در 36 دختر سالم شاخص های ثبات پویا به وسیله دستگاه ثبات سنج بایودکس و ثبات ایستا به وسیله آزمون Clinical Test of Sensory Interaction and Balance تغییر یافته ارزیابی شد. اندازه گیری ها به طور تصادفی در چهار وضعیت پابرهنه و پوشیدن کفش های پاشنه 3، 5 و 7 سانتیمتری انجام گرفت.
    نتایج
    میانگین شاخص ثبات ایستا در حالت های مختلف آزمون در مقایسه هر سه وضعیت کفشی با وضعیت پابرهنه تفاوت معنی دار آماری داشت و در حالتهای چشم بسته پاشنه 7 سانتی ناپایدارترین بود. از نظر ثبات پویا نیز پاشنه 7 سانتیمتری ناپایدارترین در بین وضعیت های آزمون بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه افزایش بی ثباتی با بالارفتن ارتفاع پاشنه را مورد تایید قرار می دهد. در مجموع می توان پاشنه 3 سانتیمتری را به عنوان پاشنه ی بهینه از نظر ثبات در هر دو شرایط ایستا و پویا معرفی نمود.
    کلیدواژگان: وضعیت، ثبات ایستا، ثبات پویا، پاشنه ی کفش، زنان جوان، اندازه گیری مکرر
  • فرشید رادفر، محمد جواد حضوری، صدیقه سادات طوافیان صفحات 59-66
    زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه نگرش کارمندان و عملکرد مدیران در خصوص مدیریت تعارض در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی تعداد 330 نفرشامل 300 نفر پرستار و 30 نفر مدیر بیمارستان بطور تصادفی انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 30 سؤال، انجام گرفت. جهت پردازش داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    نتایج
    این پژوهش نشان داد که 178 نفر از کارمندان(59%) و 14 نفر از مدیران (47%) بر این باورند که از سبک اجتناب در مدیریت تعارض استفاده نمی شود. 177 نفر از کارمندان (59%) معتقدند که مدیرانشان از سبک سازش بهره نمی گیرند و 13 نفراز مدیران (43%)ادعا میکنند که از سبک سازش در مدیریت تعارض استفاده می شوند.. 120نفر از کارمندان(40%) و 4 نفر از مدیران(13%) معتقد بودند که مدیران از سبک مصالحه بهره می جویندو درهر دو گروه 179 نفر از کارمندان (60%) و 18 نفر از مدیران(60%) معتقد بودند که سبک حل مسئله در مدیران برای حل تعارضات سازمانی وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد مدیرانی که دارای نگرشهای اجتناب، حل مسئله و اجباربودند به نظر کارمندان در عمل نیز از همان شیوه ها بهره می جستند ولی مدیرانی که دارای سبک سازش و مصالحه بودند عملا از این شیوه بهره نمی گرفتند.
    کلیدواژگان: مدیریت تعارض، نگرش، رفتار، مدیر بیمارستان، پرستار
  • علیرضا حیدری، علیرضا میراحمدی زاده، علی کشتکاران، مهدی جوانبخت، کورش اعتماد، منصوره لطفی صفحات 67-76
    زمینه وهدف
    ایدز یک بیماری کشنده است که هیچ درمان یا واکسنی برای پیشگیری از آن وجود ندارد. استفاده از مواد مخدر تزریقی و رفتارهای جنسی محافظت نشده عوامل مؤثر در انتقال ویروس این بیماری هستند. هدف از انجام مطالعه تعیین تغییرات رفتارهای پرخطر تزریقی و جنسی مرتبط با HIV در معتادان مراجعه کننده به مراکزدرمان نگهدارنده با متادون(MMT) Methadone Maintenance Treatment شیراز بود.
    روش کار
    این مطالعه به صورت مقایسه ی قبل و بعد از مداخله MMT بدون گروه کنترل در 7 مرکز درمان نگهدارنده با متادون شیراز در سال 1388انجام شد. نمونه ها معتادان مراجعه کننده به مراکز درمان نگهدارنده با متادون بودند که به روش سرشماری انتخاب شدند. 694 معتاد مراجعه کننده به این مراکز در مطالعه شرکت کردند.روش جمع آوری داده های مصاحبه با استفاده از پرسشنامه بود. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS.15 و آزمون Wilcoxon انجام شد.
    نتایج
    میانگین سنی معتادان دریافت کننده متادون 5/9 ± 5/36 سال بود. اکثر مراجعه کنندگان مرد(1/92%) و مجرد (1/43%) بودند.3/37/% شرکت کنندگان در مطالعه معتاد تزریقی بودند. در یک هفته قبل از مراجعه به مرکز 3/23% معتادان حداقل یک تزریق مشترک داشتند این مقدار به 2/9% در یک هفته ی بعد از مراجعه کاهش یافت. در یک ماه قبل از مراجعه به مرکز 2/25% معتادان حداقل یک تماس جنسی محافظت نشده داشتند که این آماره به 21% در یک ماه بعد از مراجعه کاهش یافت.میانگین تعداد تزریق های مشترک و تماسهای جنسی محافظت نشده در بعد از مراجعه به مرکز نسبت به قبل از آن به طور معنی داری کاهش یافت(001/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر زیاد مراکز MMT در کاهش رفتارهای پرخطر، گسترش کمی و کیفی این مراکز در بعد منطقه ای و ملی و تشویق معتادان به استفاده از خدمات جهت تحت پوشش قرار دادن افراد پرخطر تزریقی و جنسی به منظور پیشگیری از HIV ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: مصرف کنندگان مواد، رفتارهای پرخطر، ایدز، درمان نگهدارنده با متادون، کاهش آسیب
  • زهره رهایی، هاشم حشمتی، سید محمد مهدی هزاوه ای*، اکبر حسن زاده صفحات 77-85
    زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین رفتار آموزشی رابطان و رفتارهای پیشگیری کننده خانواده ها بر اساس مدل بزنف اجرا شد.

    روش کار

    در این پژوهش توصیفی کلیه رابطان (60 نفر) مناطق آندمیک شهر یزد که به روش سرشماری انتخاب شدند، پرسشنامه محقق ساخته را طی مصاحبه تکمیل نمودند. از خانواده های تحت پوشش هر رابط نیز دو خانواده به طور تصادفی انتخاب شده و پرسشنامه توسط سرپرست خانواده (120 نفر) طی مصاحبه تکمیل شد. روایی و پایایی پرسشنامه مورد تایید بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.

    نتایج

    آگاهی رابطان و نگرش آنها با نمره آگاهی خانواده ها ارتباط مستقیم داشت. قصد رفتار رابطان با رفتار خانواده ها همبستگی مستقیم داشت. همچنین بین عوامل قادر کننده رابطان با آگاهی، قصد، عوامل قادرکننده و رفتار خانواده ها و رفتار آموزشی رابطان با آگاهی، نگرش و رفتار خانواده ها همبستگی مستقیم مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش رابطان در پیشگیری و بیماریابی و درمان بموقع لیشمانیوزها و از آنجا که دادن آگاهی به تنهایی نمی تواند رفتار آموزشی در رابطان ایجاد کند، فراهم کردن آموزش موثر، نگرش و عوامل قادرکننده برای رابطان، تاثیر قابل ملاحظه ای بر رفتار خانواده ها و کنترل لیشمانیوزها خواهد داشت.

    کلیدواژگان: رابطان، سالک، مدل بزنف، رفتارهای آموزشی، رفتارهای پیشگیری کننده، ایران
|
  • M. Jahangiri, J. Adl, Sj Shahtaheri, H. Kakooe, A. Rahimi Forushani, Am Rashidi, A. Ghorbanali Pages 1-10
    Background And Aim
    Determining the degree of conformity of respirator cartridges with the accepted standards is very important for ensuring their respiratory protection efficiency. The aim of this study was to determine the degree of conformity of organic vapor-respirator cartridges used in different petrochemical companies with the EN 14387:2004 standard.
    Materials And Methods
    In the first phase of the study, the respirator cartridges used in petrochemical complexes were identified and their specifications obtained from their manufacturers and the relevant technical catalogues. In the second phase, 3 samples of each of the cartridge models were chosen and tested according to the EN 14387:2004 standard. An instrument was especially designed for measuring the breakthrough time of the cartridges.
    Results
    The results showed that the minimum and maximum breakthrough times of cartridges were 29 and 142 minutes, respectively. From all the 10 different cartridge models tested, one had a service life of lower than the minimum standard breakthrough time of 70 minutes.
    Conclusion
    Considering the existence of a non-standard type of cartridge among the samples studied, it is essential to launch a program aiming at ensuring the conformity of cartridge efficiency with the respective standards. Such a program should be developed and implemented by such responsible organizations as the Institute of Standard and Industrial Research of Iran and the Center for Occupational Health and Safety Research and Training of Iran.
  • Z. Shahhosseini, M. Simbar, A. Ramezankhani, H. Alavi Majd Pages 11-22
    Background And Aim

    Considering the social and cultural characteristics of Iranian adolescents, none of the quantitative instruments designed so far to assess their health needs is quite appropriate. The purpose of this study was to design a valid and reliable questionnaire to assess the health needs of Iranian adolescent females.

    Materials And Methods

    Both qualitative and quantitative approaches to instrument development were adopted in this study conducted in the District of Sari in the north of Iran. Sampling was objective-based, with an attempt to have female adolescent sample as varied as possible. In the qualitative phase, a content analysis approach was used to explore the concept of health needs as seen by female adolescents. Data were collected using 8 focus group discussions (FGDs) with the presence 6-10 adolescents 12-18 years old in each FGD, as well as 11 semi-structured interviews, each one involving 11 well-informed individuals. In the quantitative phase, the psychometric properties, including content validity, face validity, construct validity, concurrent validity, internal consistency, and test-retest reliability, were determined.

    Results

    Five themes were identified in the qualitative phase of study, including psycho-emotional health, social health, physical health, and educational needs, as well as spiritual beliefs. The mean scale-level content validity index (S-CVI) was found to be 0.92. The factor structure of the instrument was identified by doing a Principal Component Analysis. Five factors were extracted with a total variance account of 45.37%. The reliability and consistency of the instrument were established with the Cronbach's alpha coefficient (0.90) for the entire scale and test-retest reliability with a 2 week-interval Intraclass Correlation Coefficient (ICC=0.984, p<0.001).There was a concurrent correlation between the instrument and Pediatric Quality of Life Inventory (PedsQL TM 4.0) (r=0.66, p<0.001).

    Conclusion

    The instrument developed in this study is a valid, reliable and culturally appropriate instrument for assessment of health needs of Iranian adolescent females.

  • J. Adl, M. Jahangiri, M. Rismanchian, H. Mary Oriad, A. Karimi, Mr Ghaderi Pages 23-34
    Background And Aim

    Safety climate is a psychological phenomenon and a sub-component of safety culture, which is usually reflected in the shared workforce's perceptions about the state of safety at any particular time. It can provide an indication of the priority of safety in an organization with regard to other priorities such as production or quality. The objective of this study was to assess the safety climate profile in a steel manufacturing plant in Iran and using the results to improve the level of safety.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, the UK Loughborough University Safety Climate Assessment Toolkit was used to assess the safety climate in a steel-manufacturing industry in Iran. Information was collected through interviews and questionnaires, focus group discussions, and direct observations in the filed. Safety climate scores were calculated in 17 themes.

    Results

    A graphic representation of the safety climate scores obtained showed that safety climate in the company is at the medium level (4.80 ± 2). The highest and lowest scores were for dimensions of personal priority and need for safety (8.6± 0.8) and accidents and incidents (1±0.00). A non-significant correlation was found between worker's education and work experience on the one hand and their attitude towards safety on the other hand (p>0.05). Both management commitment and personal priority were associated with the worker's age (p= 0.03 and 0.02, respectively), while work environment was associated only with employment status (p = 0.04).

    Conclusion

    Safety climate assessment can be a proactive safety performance indicator used to improve the level of safety in an organisation.

  • P. Taymoori, A. Falhahi, N. Esmailnasab Pages 35-46
    Background And Aim
    There is evidence that physical activity declines during adolescence in Western countries. However, this pattern has not yet been shown in Iranian youth. The purpose of this study was to detect changes in physical activity behaviors, psychological factors (including perceived benefits, barriers, and self-efficacy), and interpersonal influences associated with exercise behavior during the transition from secondary school to high school in Sanandaj, Iran.
    Materials And Methods
    The data on a group of high school students in Sanadaj were collected in a cross-sectional study in 2006, with a follow-up in 2009. The study population in 2009 included 844 students (51% males and 49% females) with a mean age of 16.42 ± 1.73 years. Data on physical activity-related perceived benefits, barriers, self-efficacy, and interpersonal influences, as well as physical activity behavior, was collected, using self-reporting questionnaires. The SPSS-16 software was used for data analysis.
    Results
    The test of time effects indicated significant differences between the 2 sexes as regards physical activity and most of the psychological variables and interpersonal influences associated with exercise activities. The girls had less physical activity than boys at both time points. The duration of moderate physical activity at the first time point was 31.82 and 53.75 minutes for girls and boys, respectively; the corresponding values at the follow-up were 23.7 and 44.7 minutes. Girls had lower self-efficacy and fewer perceived benefits and more perceived barriers for physical activity over time. The correlation test indicated more stability of family interpersonal influences for girls than for boys.
    Conclusion
    The results of this study provide evidence for decreased physical activity in boys and girls and sex differences in cognitive variables and interpersonal influences.
  • A. Norouzi Larki, M. Khalkhali Zaviyeh, A. Rahimi, S. Naimi, M. Tabatabaii Pages 47-58
    Background And Aim
    Wearing high-heeled shoes increases the height of the center of gravity and takes the line of gravity away from the center of the base of support. This may result in the loss of body balance. In this study the effect of 3 heel heights on the static and dynamic postural stability in healthy young women was investigated.
    Materials And Methods
    In this cross-over quasi-experimental study with repeated measures, three dynamic indices of anteroposterior, mediolateral, and overall stability were determined using Biodex stabilometer and static stability using a modified CTSIB test. The measurements were made at 4 conditions of the feet, i. e., barefoot, and wearing shoes with a heel height of 3, 5, or 7 centimeters.
    Results
    The mean static stability index in the barefoot condition was significantly different from that in any the 3 conditions of wearing heels. With the eyes closed, the most unstable condition was in the case of the 7-cm heel, which caused also the most unstable dynamic condition; the differences were all statistically significant.
    Conclusion
    The findings indicate that postural instability increases with increases in the height of shoe heels. On the whole, considering both the static and dynamic stability, the 3-cm heel can be recommended as the optimum-height heel.
  • F. Radfar, Mj Hozoori, S. Tavafian Pages 59-66
    Background And Aim
    The objective of this study was to determine and compare the attitude of hospital staff and practice of hospital managers regarding management of conflicts in hospitals affiliated to Tehran University of Medical sciences.
    Materials And Methods
    The participants in this cross-sectional study were 330 individuals, including 300 nurses and 30 managers, working in hospitals affiliated to Tehran university of Medical Sciences, Tehran, Iran during 2008-2009. Data were collected using a valid self-administered questionnaire containing 30 questions designed by the investigator. The SPSS software was used for data analysis.
    Results
    The data show that 178 of the staff (59%) and 14 of the managers (47%) were of the opinion that avoidance is not utilized in conflict management. The proportions of the staff and managers believing that problem solution is not utilized in conflict management were 60% and 60%, respectively; the corresponding proportions as regards not utilizing avoidance were 178% and 14%. Furthermore, 40% of the staff and 13% of the managers thought that usually compromise is utilized in conflict management. Finally, the proportions of staff and managers who thought that in conflict management accommodation is utilized were 41% and 43%, respectively.
    Conclusion
    The findings show that the hospital staff believes that hospital managers with an avoidance, problem solution or forcing attitude base their conflict management style accordingly, while managers more inclined to compromise do not utilize a compromising approach in practice.
  • Ar Heidari, Ar Mirahmadizadeh, A. Keshtkaran, M. Javanbakht, K. Etemad, M. Lotfi Pages 67-76
    Background And Aim
    AIDS is a lethal disease, for which there is no treatment or any vaccine to prevent it. The injection-drug use and unprotected sexual behavior are two factors important in HIV transmission. This study was conducted to determine changes in high-risk sexual and injection-drug use behaviors associated with HIV among drug users referring to Methadone Maintenance Treatment centers in Shiraz, Iran.
    Materials And Methods
    This before-after interventional study with no control group included drug-users (n=694) referring to all the 7 MMT centers in Shiraz, Iran in 2009. The data were collected by interviewing patients and using a questionnaire. The software used for data analysis was SPSS 15, the statistical test being the Wilcoxon test.
    Results
    The average age of the clients was 36.5 ± 9.5 years. Most of them were males (% 92.1) and single (% 43.1). 37.3 % of them being injection-drug users. The proportion of the injection-drug users having had at least one shared injection one week before referring to an MMT center was 23.3%, which decreased to 9.2% after one week. Analysis of the data also showed that 25.2% of the addicts had had at least one unprotected sexual contact during the previous month; the proportion decreased to 21.0% one month after referring to an MMT center. The reductions in the mean numbers of both shared injections and unprotected sexual contacts were statistically significant (p <0.001).
    Conclusion
    Considering the effectiveness of the MMT centers in reducing risky behaviors of injection-drug users, it is essential to expand these centers at both the national and regional levels quantitatively and qualitatively and encourage drug-users to refer to them and seek help. This will help greatly in the prevention of HIV.
  • Z. Rahaei, H. Heshmati, Mm Hazavehei, A. Hasanzadeh Pages 77-85
    Background And Aim

    The objective of this study was to determine the relationship between educational practice of volunteer health workers (VHWs) and preventive behavior of households (HH) under their coverage regarding cutaneous leishmaniasis (CL) based on the BASNEF model in Yazd City, Iran

    Materials And Methods

    In this descriptive cross-sectional study, all the 60 VHWs in the CL-endemic regions in Yazd City were interviewed and completed a valid and reliable questionnaire designed by the investigator. In addition, from among the households under coverage of each one of the VHWs, 2 HHs were selected randomly and their heads were interviewed and completed the relevant questionnaire (total n=120). Data were analyzed using descriptive and inferential statistics.

    Results

    There was a positive correlation between the knowledge and attitude of VHWs and knowledge of the households, as well as between the VHW's behavioral intention and household's behavior. Further analysis of the data also revealed a positive correlation between the enabling factors of VHWs and the knowledge, behavioral intention, enabling factors and behaviors of families, as well as between educational behavior of VHWs and knowledge, attitude and behavior of the families.

    Conclusion

    Volunteer health workers can potentially play an important role in case-finding, prevention and timely treatment of cutaneous leishmaniasis. However, merely promoting their awareness of the disease will not lead to improvements in their educational behavior in the community. More effective education aiming at promoting their awareness and enabling factors, as well as developing better attitude in them, will certainly result in better behavior of households and control of the disease.