فهرست مطالب

فصلنامه آرشیو توانبخشی
سال دوم شماره 1 (پیاپی 4، بهار و تابستان 1380)

  • تاریخ انتشار: 1380/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یونس لطفی، زهرا جعفری صفحه 7
    هدف
    نقص شنوایی به معنای عملکرد غیرطبیعی یا کاهش عملکرد شنوایی به دلیل وجود نوعی اختلال شنوایی است. هدف هر برنامه غربالگری شنوایی در سنین پیش دبستانی و دبستانی، شناسایی دقیق آن دسته از کودکانی است که شنوایی آنها به علت وجود نوعی ضایعه انتقالی یا حسی-عصبی آسیب دیده است. اگر چه برخی از اختلالات گوش میانی (مانند ترشح گوش میانی) ممکن است کم شنوایی قابل توجهی ایجاد نکنند، شناسایی آنها بخشی از برنامه غربالگری شنوایی است، چراکه می توانند بر توانایی یادگیری کودک تاثیر گذار باشند.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی حاضر به صورت مقطعی، از فروردین تا خرداد سال 1380 روی 577 کودک (278 دختر و 299 پسر) انجام شد. این کودکان به صورت تصادفی، از بین کودکان مهدهای کودک تحت پوشش سازمان بهزیستی استان تهران انتخاب شدند. پس از تکمیل برگه آگاهی از وجود کم شنوایی توسط والدین، معاینه اتوسکوپی، غربالگری تون–خالص و غربالگری ایمیتانس صورت می گرفت.
    یافته ها
    در این بررسی، %12/58 اختلال مجرای گوش خارجی، %23/7 اختلال پرده گوش، %34/3 تیمپانوگرام ناهنجار، %35 عدم وجود رفلکس صوتی و %12/6 درصد کم شنوایی شامل %9/7 درصد کم شنوایی دوطرفه و %2/9 کم شنوایی یک طرفه (%11/6 درصد کم شنوایی انتقالی، %0/64 کم شنوایی حسی-عصبی و %0/36 کم شنوایی آمیخته) مشاهده شد. 1/34 درصد کودکان نیازمند اقدامات درمانی و یک نفر (%0/2) از کودکان، نیازمند خدمات توانبخشی بودند و میزان آگاهی والدین (%1/73) و مربیان (%2/07) از وجود اختلال شنوایی کودک در سطح پایینی قرار داشت. همچنین شیوع بیشتر اختلال شنوایی در گوش چپ و تفاوت معنی دار بین دو گوش (P<0/05) در کلیه موارد بررسی (به جز وضعیت رفلکس صوتی) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به درصد بالای نیاز به اقدامات درمانی و اثرات سوء اختلالات شنوایی بر یادگیری کودکان در سنین پایین و همچنین اهمیت شناسایی و مداخله زود هنگام کم شنوایی در برنامه های توانبخشی شنوایی، آگاهی رسانی و آموزش به افراد جامعه درباره اثرات کم شنوایی و نحوه پیشگیری و شناسایی آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: غربالگری جهانی، غربالگری شنوایی، کودکان پیش دبستانی، اختلالات شنوایی
  • سیدمحمدابراهیم موسوی صفحه 14
    هدف
    هدف از این مطالعه شناسایی عوامل موثر در آستئوآرتریت زانو برآورد شیوع آن در زانوها بوده است.
    روش بررسی
    نوشتار فوق حاصل مطالعه ای گذشته نگر است و روی پرونده های 176 نفر از مراجعه کنندگانی که از درد زانو شکایت داشته و طی آبانماه 1377 لغایت مردادماه 1378 به درمانگاه های ارتوپدی تهران مراجعه کرده اند و تشخیص استئوآرتریت برای آنها داده شده، انجام گرفته است. انتخاب پرونده ها به طور تصادفی بوده است.
    یافته ها
    شیوع استئوآرتریت در «فقط زانوی چپ» برابر %22/9، در «فقط زانوی راست» 9 برابر %39/4 و در هر «دو زانو» %37/6 است. متغیر جنس بر شیوع این بیماری اثر معنی داری دارد (P<0/002) به طوری که شیوع در زنان بیش از مردان دیده می شود. هر چند به طور کلی شیوع این بیماری در شهر بیشتر از روستاست، ولی این اختلاف معنی دار نیست و محل سکونت اثر معنی داری بر این بیماری نشان نمی دهد (P<0/1471). با افزایش سن، شیوع استئوآرتریت زانو افزایش می یابد (P<0/001). به طور کلی، شغل افراد بر استئوآرتریت زانو موثر است، به طوری که، شیوع این بیماری در افرادی که کارهای یدی دارند، بیشتر از کسانی است که کار فکری انجام می دهند. در بین عوامل تشدید درد، هم در مجموع، هم در «هر دو زانو» و هم در «فقط زانوی راست»، بیشترین تاثیر را «نشستن چهار زانو» و کمترین اثر را «پیاده روی کوتاه» داراست، در حالی که «پیاده روی طولانی» در «فقط زانوی چپ» بیشترین اثر و «در حال استراحت» کمترین اثر را نشان نی دهد. «استراحت کامل» هم در مجموع، هم در هر دو زانوی راست، به طور متوسط %40 باعث بهبودی درد می شود. در حالی که هم در مجموع، هم در زانوی راست و هم در هر دو زانو، «نشستن روی صندلی و مبل» کمترین اثر را در بهبودی درد دارند، ولی در «فقط زانوی چپ»، «دراز کردن پا» کمترین اثر را در بهبودی درد داشته است.
    نتیجه گیری
    عوامل فیزیکال شامل تغییر شکل ظاهری مفصل در حال ایستادن، دامنه حرکات زانو و پارگی در منیسک ها بر این بیماری اثر معنی داری دارند، همچنین عواملی که از طریق مشاهدات رادیولوژیک مشاهده شده اند نظیر لاغری در مفصل، اسکلروزه شدن استخوان زیر غضروف، تشکیل کیست، تشکیل استئوفیت و غیر طبیعی بودن زائو از نظر بیومکانیکی بر استئوآرتریت زانو اثر معنی دار دارند. متغیرهای قد، وزن، ضربه دیدن زانو، سابقه عفونت آن، استفاده از صندلی و مبل، درمان های دارویی، نوع سیستم بهداشتی، ورزش کردن، درمان های غیر دارویی از جمله دیگر عوامل موثر بر این بیماری هستند.
    کلیدواژگان: زانو، استئوآرتریت، درد زانو، شیوع استئوآرتریت
  • محمدعلی حسینیان، مریم حسینیان صفحه 21
    هدف
    با وجود مواردی از فلج فاسیال و وجود گزارشات متعدد درباره درمان این بیماران و به منظور نقش تاثیر روش جراحی و توانبخشی بر روی بیماران مبتلا به فلج فاسیال، مطالعه روی بیمارانی که مبتلا به فلج فاسیال بوده و به بیمارستان 15 خرداد و بیمارستانهای خصوصی تهران در سال 75-1370 مراجعه کرده بودند صورت گرفته است.
    روش بررسی
    تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی تعداد 80 بیمار صورت گرفت. این بیماران به دو گروه عمل نشده به تعداد 22 بیمار و گروه عمل شده که محتوی 58 بیمار بود تقسیم شدند. بیماران حداقل پنج سال پیگیری شدند و از نظر بسته شدن پلک چشم و حرکت لبها و قرینه بودن حرکات عضلات صورت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از تعداد هشتاد بیمار 22 بیماری که جزء گروه عمل نشده بودند با درمان داروئی و فیزیوتراپی به صورت تحریکات الکتریکی عضلات صورت درمان شدند. تعداد 58 بیمار که تحت عمل جراحی قرار گرفتند 38 بیمار فلج فاسیال متعاقب تروما و بیست بیمار فلج فاسیال در اثر فلج بلز و بیماری مادرزادی داشتند. درمان های جراحی انجام شده عبارت بوده از پیوند مستقیم دو سر قطع شده عصب، گرافت عصب بین دو سر قطع شده، نوروتیزاسیون از طرف سالم برای طرف فلج، نوروتیزاسیون با عصب هیپوگلوس یا عصب شوکی طرف معیوب بوده است. استفاده از عضلات جانشین مثل عضله تمپورال و گراسیلیس از روش های دیگر درمانی بوده است.
    نتیجه گیری
    تمام بیمارانی که در اثر فلج بلز و یا متعاقب عمل جراحی تومور مغزی دچار فلج فاسیال شده اند باید در ابتدا تحت درمان پردنیزولون و تحریکات الکتریکی برای عضلات صورت قرار بگیرند و در صورتی که این درمان موثر نبود باید از روش های جراحی ترمیمی استفاده شود. توصیه می شود که فلج فاسیال کهنه تحت عمل جراحی انتقال عضلات آزاد دو مرحله ای برای به دست آوردن حرکت قرینه عضلات صورت انجام بگیرد.
    کلیدواژگان: عصب صورتی، درمان فلج عصب صورتی، توانبخشی عصبی، عضلانی، فلج بلز
  • اصغر دالوندی، سیدجلال صدرالسادات صفحه 26
    هدف
    الکل و دیگر مواد مخدر بر زندگی نوجوانانی که والدین آنها به مصرف مواد مخدر وابسته باشند، تاثیر فراوان باقی می گذارد. این قبیل نوجوانان نه تنها بعدا در معرض خطرات ناشی از مصرف مواد مخدر هستند، بلکه از دیگر مشکلات روانی اجتماعی نیز رنج می برند. مطالعه حاضر با هدف شناسایی مشکلات روانی - اجتماعی (افت تحصیلی، اختلال در روابط اجتماعی، و بروز اضطراب) نوجوانان پدرمعتاد انجام گرفته است.
    روش بررسی
    از پرسشنامه 90 سوالی آزمون روانی–اجتماع (SCL-90)، پرسشنامه وضعیت تحصیلی و پرسشنامه حوادث زندگی استفاده شده است. این مطالعه از نوع مطالعات مورد–شاهدی است و در ابتدا، با مراجعه به مرکز بازپروری قرچک ورامین، تعدادی از معتادانی که دارای فرزند نوجوان 18-12 ساله (پسر و دختر) و معیارهای مورد نظر بودند، به صورت تصادفی انتخاب و سپس از بین فرزندان آنها 40 نفر به عنوان جامعه مورد تعیین شدند. به منظور مقایسه، تعداد 40 نفر نوجوان «پدر غیر معتاد» از فامیل و 40 نفر نوجوان «پدر غیرمعتاد» از همکلاسی ها که از نظر متغیرهای سن، جنس، سطح تحصیلی، تعداد فرزندان در خانواده سطح تحصیلات و شغل پدر و مادر همتا شده بودند، به عنوان گروه شاهد به طور تصادفی انتخاب و در آزمون شرکت داده شدند.
    یافته ها
    در گروه مورد-شاهدی ما، افت تحصیلی، اضطراب و اختلال در روابط متقابل بیشتر است و بین اعتیاد پدر و مشکلات روانی - اجتماعی فرزندان نوجوان آنها، رابطه معنی داری وجود دارد. (P<0/05)
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از تفاوت معنی دار در وضعیت تحصیلی، اختلال در روابط متقابل، و میزان اضطراب نوجوانان «پدر معتاد» و نوجوانان «پدر غیرمعتاد» است.
    کلیدواژگان: اعتیاد، نوجوان، پدرمعتاد، مشکلات روانی، اجتماعی
  • فرشاد اخوتیان، آرش دولت آبادی صفحه 35
    هدف
    کمر درد یکی از شایعترین بیماری هاست که در تمام جوامع دیده می شود و امروزه در فیزوتراپی، برخی از ورزشهای ستون فقرات براساس کاهش یا افزایش قوس کمری تجویز می شود. لیکن، هر چند هنوز به درستی تاثیر قوس کمری بر کمردرد مشخص نشده است، یکی از عوامل موثر بر کمر درد شاید میزان قوس کمی باشد که تغییرات آن سبب ایجاد استرس بر ستون فقرات کمری می شود. بنابراین، هدف از این مقاله بررسی وضعیت ستون فقرات و تعیین رابطه بین قوس کمری و کمر درد در دانشجویان پسر یکی از خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.
    روش بررسی
    سی و دو دانشجوی (5/2±21) ساله مورد بررسی قرار گرفتند. قوس کمری توسط خط کش قابل انعطاف، انحراف لگنی به وسیله شیب سنج، اسکولیوز توسط شاقول، افتادگی شانه با مقایسه قرینگی شانه ها و سابقه ورزشی با کمک پرسشنامه بررسی شد. برای تعیین reproducibility، اندازه گیری پارامترهای فوق برای هر فرد با فاصله زمانی حداقل پنج دقیقه تکرار شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در جامعه مورد بررسی، %21/9 دارای اسکولیوز %34 دارای افتادگی شانه، %25 دارای صافی کف پا و %12/5 افراد دارای انحراف طرفی بودند. همچنین، %15/6 دانشجویان از کمر درد رنج می بردند. این نتایج، شیوع بالای ناهنجاری ها و دفورمیتی های ستون فقرات را نشان می دهد و لزوم آموزش عمومی در جهت تصحیح وضعیت (مخصوصا برای افراد جوان) را می طلبد. لازم به ذکر است که ضریب همبستگی بین قوس کمری و انحراف لگنی، %43 بوده است که تایید کننده نتایج برخی از پژوهشهای قبلی است. میانگین سن و نسبت قد و وزن تقریبا در افراد کمر دردی و سالم یکسان بود، لیکن درصد اسکولیوز، افتادگی شانه و صافی کف پا در افراد کمر دردی بیشتر از افراد سالم بوده است. همچنین، در افرادی که برنامه ورزشی های منظمی داشتند، شکایتی از کمر درد مشاهده نشد، لذا این مهم برتوجه بیشتر به ورزش تاکید دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق بین قوس کمری در افراد کمر دردی و سالم تفاوت معنی داری نشان نداد. از طرفی، میانگین قوس کمری در افراد دارای اسکولیوز بیشتر از افراد سالم بود، لیکن، در افراد کمر دردی که دارای افتادگی شانه و صافی کف پا بودند، قوس کمری کمتر از افراد سالم بوده است. این نتایج نشان می دهد که هیچ گونه ارتباط منطقی بین قوس کمری و کمر درد (یا بعضی از اختلالات که بر روی ستون فقرات تاثیر گذار است) وجود ندارد؛ بنابراین، تجویز ورزش های درمانی بر اساس کاهش یا افزایش قوسهای کمری، نیاز به بررسی و تحقیقات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: کمردرد، اسکولیوز، لوردوز، ورزش درمانی
  • سیدعلی حسینی، اسماعیل ابراهیمی صفحه 43
    هدف
    در این تحقیق، قدرت گرفتن کروی و سه انگشتی در 200 کودک راست دست و چپ دست از گروه سنی 6-4 سال با استفاده از الگوهای استاندارد تست قدرت که مورد تایید انجمن امریکایی درمانگران دست و انجمن جراحان ارتوپدی است، مورد ارزیابی قرار گرفته است. این کودکان سالم و از مهد کودک های مناطق مختلف تهران انتخاب شده اند. سپس فرضیه های تحقیق ارزیابی شده است.
    روش بررسی
    وسایل مورد استفاده مورد استفاده دراین تحقیق شامل مارتین ویگوریمتر، کولی، متر و ترازو بوده است.
    یافته ها
    در این تحقیق نتایج زیر حاصل شد:•اختلاف معنی داری بین میانگین های قدرت گرفتن کروی دست راست و چپ، در دخترها و پسرها وجود ندارد، اما بین میانگین های قدرت گرفتن سه انگشتی دست راست و چپ در دخارها و پسرها، اختلاف معنی دار وجود دارد.
    •در کودکان راست دست اختلاف معنی داری بین میانگین های قدرت گرفتن کروی و سه انگشتی دست راست و چپ وجود دارد اما در کودکان چپ دست بین میانگین های قدرت گرفتن کروی و سه انگشتی دست راست و چپ اختلاف معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    همبستگی مثبت و معنی داری بین قدرت گرفتن کروی و سه انگشتی با سن، وزن، قد، اندازه پهنای کف دست و اندازه طول انگشت میانی وجود دارد.
    کلیدواژگان: قدرت، گرفتن کروی، گرفتن سه انگشتی
  • احمدعلی اکبری کامرانی صفحه 46
    هدف
    در کشورهایی که طب سالمندی شناخته شده است، تحقیقات فراوانی در رابطه با بهداشت و سلامت سالمندان انجام می شود. با توجه به اینکه طب سالمندی در کشور ما نیز در حال شناسایی است، این مطالعه با هدف بررسی وضعیت و فراوانی شکایات سالمندان و تعیین نیازهای توانبخشی آنان و مقایسه نتایج با مطالعات سالمندی در سایر کشورها انجام شده است.
    روش بررسی
    این تحقیق یک مطالعه توصیفی است و روی 150 سالمند مراجعه کننده سرپایی به مرکز آموزشی، پژوهشی و توانبخشی سالمندان در سال 1378 انجام شده است و اطلاعات مورد نیاز با مطالعه پرونده این گروه جمع آوری شد.
    یافته ها
    از 150 سالمند مراجعه کننده، %58 زن – %42 مرد بوده اند. حداقل سن 55 و حداکثر 100 سال بوده است. %17/3 بی سواد و %19/3 بالای دیپلم بوده اند. در بین زنان، %13 بیوه و در بین مردان %1/2 بیوه بوده اند. در این گروه 150 نفری 2 نفر زن مجرد ازدواج نکرده و یک نفر مرد ازدواج نکرده بوده است. شایع ترین شکایات سالمندان، عمدتا بیماری های قلب و ریه با %63/3 و بعد، شکایات اسکلتی عضلانی با %54/6، سپس شکایات خلقی و روانی %24/6 و بیماری های مغز و اعصاب %18 بوده است. مجموعا %35 سالمندان از برنامه های فیزیوتراپی، %13 از کاردرمانی و %2 از برنامه گفتار درمانی استفاده کرده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن میزان ارائه خدمات توانبخشی در جامعه سالمندی کشور ما در مقایسه با کشورهایی که دارای طب سالمندی هستند، به نظر می رسد که رشته های توانبخشی و نقش آنها در افزایش کیفیت زندگی سالمندان، برای هر دو گروه سالمندان و پزشکان ما مورد غفلت قرار گرفته است، به ویژه، آشنایی بیشتر پزشکان با رشته های توانبخشی در طب سالمندی لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مطالعه سالمندی، شکایات سالمندی، توانبخشی سالمندی
  • فیروزه ساجدی، محمدرضا هادیان جزی صفحه 51
    ادای اولین کلمات توسط کودک یکی از مهمترین شاخص های تکامل است. تکامل تکلم روند پیچیده ای دارد که هم از تکامل عصبی کودک و هم ارتباطات او (محیط) تاثیر می پذیرد. تکلم یک عمل تقلیدی نیست که در آن کودکان تنها آنچه را که می شنوند تکرار کنند، بلکه روند خلاقی است که از طریق آن کودکان به یک نظام قانونمند و نمادی دست می یابند. ایجاد تکلم از 5 بعد مهم قابل ارزیابی است: آواشناسی، معنی شناسی، قوانین تشکیل کلمه و حرف یا واژک شناسی، قوانین تشکیل جمله یا نحو و کاربردهای اجتماعی تکلم جهت برقراری ارتباط یا کاربرد شناسی. توانایی های درکی و بیانی کودک نیز بایستی ارزیابی شوند. این مقاله علاوه بر تعاریف فوق، به بحث در مورد اپیدیولوژی، علت شناسی و پاتوژنز، تظاهرات بالینی، چگونگی ارزیابی و ایجاد تشخیص زودرس، تشخیص افتراقی، درمان و توانبخشی و پیش آگهی تاخیر تکلم یا تکلم غیر طبیعی می پردازد. در این مقاله، همچنین بر مداخله زودرس در کودکانی که ثانویه به مشکلات رفتاری واضح شده اند و افرادی که مشکلات درازمدت کلامی آنها اثر سویی در تکامل اجتماعی شان داشته، تاکید می شود.
    کلیدواژگان: تاخیر تکلم، درکی، بیانی، زبان، گفتار، لکنت
  • فریده همتی صفحه 58
    طی قرنها، علی رغم کمکهای درمانی رسمی به زنان، فقط در چند دهه اخیر، مساله ابتلای زنان به سوء مصرف مواد، مورد توجه قرار گرفته است. ماهیت و دلایل زیربنایی سوء مصرف مواد در زنان و مردان از یک شیوه مشابه پیروی نمی کند. و بالاخره تشخیص داده شد که نتایج تحقیقات مربوط به مردان را نمی توان به عنوان راه حل های موثر، در مورد زنان نیز به کار گرفت.
    در اینجا مسایلی مورد بحث قرار می گیرند که در کار با زنان معلول و مبتلا به سوء مصرف مواد می تواند ظهور کند، زیرا، تجارب آنان از نظر بدنی، فرهنگی و اجتماعی، با مردان و سایر زنان متفاوت است. موضوع کلیدی بحث حاضر این است که زنان معلول و مبتلا به سوء مصرف مواد، در درجه اول و قبل از همه یک زن هستند که مسایل ویژه خود را دارند و در این زمینه، لازم است مشکلات آنان درک شود و در کار مشاوران، مددکاران اجتماعی و سایرین مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس، مبحث حاضر مروری است برکار مونیکا کوهن و مشاوران کلینیک سرپایی caspar در کمبریج ماساچوست راجع به زنان مبتلا به سوء مصرف مواد که بر 25 سال تجربه جمعی و دانسته های دست اول و آخرین پژوهشهای مربوط به این موضوع متکی است (سال 2000). کلینیک فوق، برای افراد و خانواده هایی که درگیر یک یا چند نوع اعتیاد هستند، درمان جامع سوء مصرف مواد را تدارک می بیند.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد، معلولیت اعتیاد، زنان معتاد
  • فریبا یادگاری، سیدجلال صدرالسادات صفحه 65
    کودک 4 ساله مبتلا به نابینایی مادرزادی لبر، به دلیل مشکلات شدید گفتاری، به کلینیک گفتار درمانی ارجاع داده شد. در ارزیابی، تمایز قابل توجهی بین توانمندی های زبان درکی و زبان بیانی به نفع زبان درکی مشاهده شد. اختلالات رفتاری نظیر لجبازی، وابستگی به اشیا و همچنین حرکات کلیشه ای در بیمار موجب ارجاع وی برای معاینات روانپزشکی شد که برای کوتاه مدت دارو تجویز شد. از آنجایی که مشخص شد کودک قادر به درک و تولید وزنهای مختلف است، از این توانمندی برای تربیت گفتار استفاده شد. این روش آموزشی، نتایج موفقیت آمیز زیر را داشته است: اختلالات رفتاری کودک کنترل شدند، کودک برای برقراری ارتباط شروع به استفاده از واژه ها و شبه واژه ها و شبه واژه ها کرد و کارکردهای شناختی وی رشد بهتری نشان دادند.
    کلیدواژگان: زبان بیانی، زبان درکی، نابینایی مادرزادی لبر
|
  • Younes Lotfi, Zahra Jafari Page 7
    Objective
    A “hearing-impaired is defined as abnormal or reduced function in hearing resulting from auditory disorder” (Stach,1997). The goal of any preschool and school screening program should be to accurately identify those children whose hearing has impaired resulting from either conductive and / or sensory - neural pathology. Although some ear pathologies (e.g., middle ear effusion) might not produce a significant hearing loss, screening for these pathologies should be a part of the screening program because they may influence the potential to learn.
    Materials and Methods
    This research was carried out in a cross-sectional descriptive study on 577 children (278 girls and 299 boys) among the 3-6 years old children of kindergartens in Welfare Organization of the Tehran Province from March to June 2001. The otoscopy examination, pure-tone screening and impedance screening was conducted after completion the parents awareness form of the hearing loss existence.
    Results
    In this study, there were 12.58% abnormal conditions of external ear canal, 23.7% abnormal tympanic membrane, 34.3% abnormal tympanograms, 35% no acoustic reflex, 12.6% hearing loss including 9.7% bilateral and 2.9% unilateral hearing loss (12.0% conductive hearing loss, 0.64% sensory-neural hearing loss and 0.36% mixed hearing loss), higher prevalence of left ear disorders and statistically meaning difference between two ears (P<0.05) in all of studied items, except of acoustic reflex condition.
    Conclusion
    With respect to high prevalence of need to medical care and the negative effects of middle ear disorders in learning of preschool children, and also due to the importance of early identification and intervention of hearing loss in aural rehabilitation programs, awaring and teaching the people about the effects of hearing disorders and it's prevention and identification are very important.
    Keywords: Hearing screening, Hearing screening in preschool children, Universal hearing screening
  • Seyyed Mohammad Ebrahim Mousavi Page 14
    Objective
    The goal of the study was to investigate the major factors influencing knee osteoarthritis and to estimate its prevalence.
    Materials and Methods
    This article is the outcome of an Ex Post Facto study on the files of 176 patients complaining of knee pain who referred to orthopedic clinics in Tehran within the period of 10 months from 1998 November to 1999 August. The selection of the files was implemented randomly.
    Results
    The prevalence of osteoarthritis in "only left knee" cases turned out to be 22.9%, in "only right knee" cases 39.4%, and in "both knees" cases 37.6%. The gender variable showed a significant effect on the prevalence of this condition (p<0.002) so that the prevalence in males is higher than that in females although the prevalence is higher in urban than in rural areas, this difference is not significant indicating that location does not influence this condition (p<1471). Other results showed that there is a significant positive go-togetherness between age and the prevalence of the condition (p<0.00l). There is also a significant positive correlation between occupations demanding physical labor and the prevalence of the condition. From factors aggravating pain in both "only right knee and both knees" cases, the highest effect belongs to sitting with entirely bent knees, and the lowest has to do with short distance walking, whereas in the case of "only left knee" cases long distance walking has the highest and rest the lowest effect on pain increase in all the three groups. Full rest leads to 40% decrease in pain, while sitting on a chair has the lowest effect on the relief of the pain, but in "only left knee" cases extending the lower extremities in sitting has the lowest effect on pain relief. Physical factors including apparent joint deformity in standing position, knee range of motion and meniscus laceration have a significant effects on this condition.
    Conclusion
    Furthermore factors noticed through radiological observations such as joint atrophy, sub-cartilaginous bone sclerosis, cyst formation, osteophyte formation and biomechanical abnormality in the knee, all have significant effects on knee osteoarthritis. Factors including height, weight, knee trauma, knee infection record, using chairs, pharmaceutical treatment, health system type, doing exercises, and treatment non-pharmaceutical also have an impact on this condition.
    Keywords: Knee osteo, arthritis, Left knee, Right knee, Both knee
  • Mohammad Ali Hosseinian, Maryam Hosseinian Page 21
    Objective
    Patients with facial palsy lose normal facial muscle movement in the paralyzed side. A condition which is treated using different methods of treatment.
    Materials and Methods
    Over of a period of five years, a total of 80 facial palsy cases referred to the hospital. 22 were treated by high dose of prednisolon and physiotherapy. 58 cases were treated by different surgical procedures, that 38 cases had developed the condition due to trauma, and the remaining 20 due to bell's palsy, brain tumor, or congenital conditions. Surgical procedures used in treating these patients were end to end anastomosis, nerve graft between the severed nerve, neurotization of the contralateral healthy side to the paralyzed side, and nurotization with hypoglossal or accessory nerve of the paralyzed side. Muscle transplant to the paralyzed region, such as temporal or free gracilis muscle was also used in some patients.
    Results
    In acute phase of bell's palsy, after head trauma or facial palsy because of very cold weather, prednisolon in high dose and neuromuscular rehabilitation for some patients showed very good results. Operative technique using nerve graft or end to end anastomosis of the severed nerve showed very good results, and neurotization of the paralyzed side to the contralateral healthy side gave acceptable to good results. The use of muscles or hypoglossal nerve of the paralyzed region did not result in symmetric facial muscle movement.
    Conclusion
    Our data shows the best operative technique for patients with chronic facial palsy is the use of free gracilis muscle. Patients treated with this method were able to regain their involuntary and symmetric facial muscle movement.
    Keywords: Treatment, Rehabilitation, Facial palsy, Neuromuscular
  • Asghar Dalvandi, Seyyed Jalal Sadrosadat Page 26
    Objective
    The impact of alcohol and other drugs increase dramatically in adolescent's lives when their parents are dependent drug users. Not only the children are at risk of developing drug users, but also they are at risk of developing drug related problems later in their life. They may also suffer other social and psychological problems.Matetials &
    Methods
    The present study focusing on psychosocial problems of adolescents with addicted father, Uses the (s.c.l-90) and educational conditions Questionnaires. It is a "Case-control" study. Our samples include 40 adolescents with "addicted father" and 80 with "non-addicted father". The addicted fathers were chosen randomly from Gharchak rehabilitation center. The adolescents ages were between 12-18 years old chosen randomly and matched by variables such as sex, age, education.
    Results
    The result of the study shows a significant differences between the psychosocial problems of adolescents with "addicted father" and "non-addicted" ones, (p<0.05). So such that in our case group we see a higher drop in school subject anxiety and interactional disorders.
    Conclusion
    It seems that there is a correlation between the addiction of father and psychosocial problems of their children.
    Keywords: Psychosocial problem, Drug abusers, Adolescent, Father
  • Farshad Okhovatian, Arash Dowlat, Abadi Page 35
    Objective
    Lower back pain is most prevalent during our young and middle adult lives. Eighty percent of the population will experience an episode of pain during their lifetime. Recently some exercises are prescribed by physical therapists based on the patient's lordosis. Therefore, the aim of this study is to investigate the relationship between LBP and lumbar lordosis in the students (21±2.3 years old).
    Materials and Methods
    Lumbar lordosis with adjustable ruler, pelvic tilt with tilt-meter and scoliosis, flat foot and shoulder drop with clinical examination have been studied. For determining the reproducibility, each test has been repeated after 5 minutes.
    Results
    The results have been shown that there were 21.5% scoliosis, 34% shoulder drop, 25% flat foot and 12.5% lateral pelvic tilt. Also, 15.6% of subjects have been suffering from LBP. In addition, correlation between lumbar lordosis and pelvic tilt was 43% that supported the results of previous studies. The results of this study have not shown any significant differences of lumbar lordosis between normal and LBP subjects.
    Conclusion
    On the other hand, mean of lumber lordosis in subjects with scoliosis was more than able-bodied subjects. Otherwise, in back pain subjects with shoulder drop and flat foot, hypolordosis has seen. Therefore, we concluded that to describe the exercise program based on lumbar lordosis needs more study.
    Keywords: Lower back pain, Scolosis, Lordosis, Exercise therapy
  • Seyed Ali Hoseini, Esmaeil Ebrahimi Page 43
    Objective
    In this survey spherical grip and tripod pinch strength in 200 normal right and left handed was evaluated in the children ages of 4-6 years with standard positioning and instructions that confirmed by American society of hand therapists and orthopedic surgeons, then hypothesis of this survey was evaluated.
    Materials and Methods
    The instruments of this study were martin vigorimeter, kolis, meter, Balance scale.
    Results
    Summary of results was: There were no significant differences between means of right and left spherical grip strength of boys and girls, but there was significant difference between means of right and left tripod pinch strength of boys and girls. There were significant differences between means of right and left spherical grip and tripod pinch in right-handed children, but there were no significant differences between means of right and left spherical grip and pinch strength in left-handed children.
    Conclusion
    There was a positive relationship between spherical grip and tripod pinch with weight, height, palmar width, middle finger length.
    Keywords: Strenghth, Spherical grip, Tripod pinch
  • Ahmad Ali Akbari, Kamrani Page 46
    Objective
    Many studies and researches have been done regarding elderly care health in countries with approved geriatrics as an independent branch. Because geriatrics is a new subject in Iran, this study was done in order to assess about social conditions and prevalence of elderly complaints and their rehabilitation services.
    Materials and Methods
    This is a descriptive study. 150 elderly who were admitted ambulatory in the educational, research and rehabilitation center for older people in 1999, were assessed, and required information were taken.
    Results
    150 elderly patients assessed, 58% female, 42% male, minimum age: 55 years. Maximum age: 100 years, 17.3% were illiterate, 19.3% had college studies. In female group 13% were widows and in male group 1.2% were widowers. 2 women and 1 man had never married. Cardio pulmonary disorders were the most common complaints (63.3%), then musculoskeletal disorders (55.6%), psychological disturbances (24.6%), neurological disorders (18%), 35% of above cases received physiotherapy, 13% occupational therapy and 2% speech therapy.
    Conclusion
    It seems that in our community, rehabilitation services are given less than the countries with approved geriatrics medicine. Perhaps the role of rehabilitation in the quality of elderly life, for both, patients and their physicians is ignored. It is suggested that, rehabilitation disciplinary must be introduced more than before to physicians, especially who are working in the field of geriatrics.
    Keywords: Aging study, Aging complains, Aging rehabilitation
  • Firouzeh Sajedi, Mohammad Reza Hadian, Jazi Page 51
    The baby's first words producing is one of the most important index of development. Development of talking is through a complex process that is influenced by both neuromaturation and human relationships (environment). It is not an imitative function in which children learn to repeat what they hear, but also it is a creative process through which children master a rule based, symbolic system. Talking development can be evaluated in 5 important dimensions: phonology, semantics, morphology, syntax and pragmatic. The receptive and expressive abilities of the child must be evaluated also. This paper discusses about the epidemiology, etiology and pathogenesis, clinical manifestations, how to assessment and make early diagnosis, differential diagnosis, management (treatment and rehabilitation) and prognosis of delayed or atypical talking in addition to above definitions. This paper also emphasizes on early intervention for children who develop significant behavior problems secondary to their communication difficulties and for whom long-term problems in social development are a major concern.
    Keywords: Late talking, Receptive, Expressive, Language, Speech, Stuttering
  • Farideh Hemmati Page 58
    Women have suffered from drug abuse for conturies, although formal Treatment assistance for women has been recognized as important only during the past few decades. The nature and underlying reasons for women's drug abuse differ from men’s behavior in many ways. It is finally understood that research on men will not simply translate into effective solutions for women as well. Here deal with the many issues that can arise in working with disabled women suffered from drug abuse because biologically, Culturally, and socially, their experience is different from that of men and other women and key theme For this discourse is that a woman who suffered from drug abuse is first and foremost a woman. Disabled women also have specific issues that must acknowledge and incorporate into the counseling, social work and other experince, so, here review is based on more than 25 years of the collective experience and firsthand knowledge of Monique Cohen and their Counselors at The CASPAR outpatient Clinic in Cambridge, Massachusett (2000) about women with drug abuse and alcoholism. The clinic Provides omprehensive substance abuse treatment to Individuals and Families struggling with either one or multiple addictions.
    Keywords: Substance abuse, Diability, Addiction
  • Fariba Yadegari, Seyyed Jalal Sadrosadat Page 65
    A 4 years old blind boy with leber's congenital amaurosis was referred for his severe expressive language problems. There was a considerable discrepancy between receptive and expressive language capabilities in favor of receptive ones. Behavioral problems such as temper tantrums, object dependency and cliche form movements, caused a referral to psychiatrist, which led to a short term drug prescription. Since it was revealed that he was able to perceive and reproduce rhythms presented to him, this capability was used for his speech training. This method of training have been appeared to be successful. His behavioral problems are controlled, he began to communicate vernally and his intellectual functioning is much better than prior to the therapy.
    Keywords: Expressive language, Receptive language, Leber\'s congenital amaurosis