فهرست مطالب

کومش - سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 41، پاییز 1390)

فصلنامه کومش
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 41، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/06/13
  • تعداد عناوین: 18
|
  • عبدالرضا رجایی فرد، ابوالفضل محمدبیگی*، نرگس محمدصالحی صفحات 1-7
    سابقه و هدف

    میانگین سن یائسگی در جهان 51 سالگی گزارش شده است و با توجه به افزایش امید زندگی در بسیاری کشورها بیش از یک سوم عمر زنان در دوران یائسگی طی می شود.اهمیت یائسگی به دلیل ارتباط آن با بیماری های متعدد و کیفیت زندگی است.مطالعه حاضر با هدف برآورد میانگین یائسگی طبیعی در زنان ایرانی بر مبنای یک مطالعه متاآنالیز انجام شد.

    مواد و روش ها

    در طی یک مطالعه متاآنالیز بر روی تمام مقالات موجود در خصوص سن یائسگی طبیعی در ایران، تعداد 21 مقاله بر مبنای معیارهای ورود انتخاب شدند.جهت تعیین تورش انتشار از آزمون های Begg و Egger و جهت تعیین هموژنیتی نمونه ها از تست کوکران استفاده شد.میانگین اشتراکی بر اساس مدل Random effect در نرم افزار Stata11 برآورد گردید.

    یافته ها

    آزمون های Begg و Egger به ترتیب با مقادیر معنی داری 174/0 و 446/0 احتمال وجود سوگرایی انتشار در داده ها را رد کرد.نوعی عدم تجانس در نمونه های مورد مطالعه وجود داشت (001/0 P<).بر همین اساس میانگین سن یائسگی طبیعی بر مبنای مدل اثر تصادفی برابر با 183/48 با دامنه اطمینان (91/48-457/47) محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    میانگین سن یائسگی طبیعی در ایران نسبت به کشورهای منطقه در سطح مطلوب، اما نسبت به کشورهای توسعه یافته از سطح پائینی برخوردار است.و لذا با توجه به اهمیت این دوران در زنان، برنامه ها و مداخله های آموزشی ضروری است.

    کلیدواژگان: یائسگی، منوپوز، زنان، متاآنالیز، ایران
  • مهین فرهمند، امیر الماسی حشیانی، جعفر حسن زاده، محسن مقدمی صفحات 8-13
    سابقه و هدف
    بیماری سرطان در کودکان بسیار نادر می باشد و کم تر از یک درصد از کل سرطان ها را شامل می شود. با این حال یکی از علل اصلی منجر به مرگ در بین کودکان به شمار می رود. هدف این مطالعه بررسی اپیدمیولوژی انواع سرطان ها در کودکان در استان فارس می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه اپیدمیولوژیک که در آن از داده های ثبت سرطان استان فارس استفاده شده است، توزیع فراوانی سرطان بین سال های 1380 تا 1387 (به مدت 8 سال) در کودکان زیر 19 سال مورد بررسی قرار گرفته و میزان بروز در هر یک میلیون نفر محاسبه شده است. تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 16 و نرم افزار MS Excel 2007 انجام گرفت.
    یافته ها
    موارد سرطان ثبت شده مربوط به ساکنین استان فارس طی این سال ها 1610 مورد بوده که در این بین سرطان های خون بیش ترین فراوانی را داشته است. 57 درصد موارد در جنس مرد مشاهده شده است و گروه سنی 18-15 سال (7/30 درصد)، در مقایسه با سایر گروه های سنی بیش ترین فراوانی را داشته است. میانگین سن در زمان تشخیص 3/10 سال برآورد شد. کم ترین و بیش ترین میزان بروز استاندارد شده سنی در این دوره 8 ساله، به ترتیب برابر با 64 مورد (سال 1380) و 235 مورد (سال 1385) در هر یک میلیون نفر برآورد شده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه و بر خلاف انتظار ما مشخص شد که میزان بروز سرطان در بین کودکان زیر 19 سال در استان فارس با کشورهای پیش رفته اختلاف زیادی ندارد.
    کلیدواژگان: نئوپلاسم، کودکان، ثبت سرطان، اپیدمیولوژی، میزان بروز
  • سیاوش طالع پسند، ایمان الله بیگدلی، زینت فلاح صفحات 14-22
    سابقه و هدف
    تصویر بدنی هر فرد از احساس رضایت بدنی، عزت نفس و باورها درباره ظاهر تشکیل می شود. مقیاس باورها درباره ظاهر برای ارزیابی نگرش های ناکارآمد در رابطه با ظاهر بدنی طراحی شده است. هدف مطالعه حاضر رواسازی نسخه ایرانی مقیاس باورها درباره ی ظاهر در جمعیت دانش آموزی بود.
    مواد و روش ها
    شرکت کنندگان 214 نفر (144دختر و 70 پسر) از اعضای کانون های دانش آموزی بودند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از کانون های دانش آموزی شهر زنجان انتخاب شدند. همه شرکت کنندگان مقیاس نگرش های ناکارآمد و پرسش نامه عزت نفس را تکمیل کردند. تحلیل عاملی اکتشافی، هم بستگی سوال- نمره کل و تحلیل اعتبار برای بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس باورها درباره ظاهر اجرا شد. هم چنین، تحلیل عاملی تاییدی برای بررسی مدل اندازه گیری و ساختار روابط درونی گویه ها اجرا شد.
    یافته ها
    تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، مدل فرضی مقیاس باورها درباره ی ظاهر را تایید می کرد. یک مدل اندازه گیری چهار عاملی با نسخه کوتاه شده 17 گویه ای از این مقیاس تایید شد. ابزار مذکور افراد با وزن طبیعی را از افراد با اضافه وزن به طور معنادار تفکیک می کرد. رابطه مقیاس باورها درباره ظاهر با سن در افراد با اضافه وزن یا چاق از افراد با وزن طبیعی به طور معناداری بیش تر بود. به عنوان شاهدی از روایی هم گرا و واگرا مقیاس باورها درباره ی ظاهر به ترتیب با مقیاس نگرش های ناکارآمد رابطه مثبت و با عزت نفس رابطه منفی نشان داد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که مقیاس باورها درباره ی ظاهر دارای ویژگی های روان سنجی مناسبی است و می تواند به عنوان یک ابزار بالینی مورد استفاه قرار گیرد. تلویحات نظری یافته ها مورد بحث قرار گرفت.
    کلیدواژگان: روان سنجی، روان شناسی نوجوانان، خودپنداره، ارزیابی خود، نگرش، تصویر بدن، ایران
  • علی فخرموحدی، مهوش صلصالی، رضا نگارنده، زهرا راهنورد صفحات 23-34
    سابقه و هدف
    ارتباط یکی از جنبه های مهم مراقبت پرستاری محسوب شده و بسیاری از وظایف پرستاران نظیر مراقبت های جسمانی از بیماران، حمایت روحی و تبادل اطلاعات با بیماران بدون ارتباط امکان پذیر نیست. کیفیت مراقبت به واسطه ارتباط پرستار و بیمار ارتقاء می یابد. ارتباط پرستار و بیمار در محیط های مراقبتی تحت تاثیر شرایط زمینه ای مختلفی است که با شناسایی آن ها می توان به ارتقای این وظیفه مهم پرستاری کمک نمود. لذا هدف این مطالعه تبیین عوامل زمینه ای موثر بر ارتباط پرستار – بیمار بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه با رویکرد تحقیق کیفی انجام گردید. مشارکت کنندگان مشتمل بر 17 نفر (هشت پرستار و نه بیمار) مقیم در بخش های داخلی و جراحی بیمارستان امام خمینی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند که به صورت نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها شامل مصاحبه ها (بدون ساختار و نیمه ساختارمند) و مشاهده بود. داده های حاصل از مطالعه توسط روش تحلیل محتوای کیفی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    فرایند تجزیه و تحلیل داده ها در نهایت به پیدایش سه درون مایه انتزاعی منتهی شد که بر روی ارتباط پرستار– بیمار اثر گذار بودند. این سه درون مایه تحت عناوین عوامل آغازگر، تداوم بخش و بازدارنده ارتباط پرستار و بیمار معرفی شدند. هر کدام از این درون مایه ها خود از طبقات و کدهای اولیه مستخرج گردیده که در متن مقاله به تفصیل شرح داده شده اند.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که در عرصه تحت مطالعه علی رغم اهمیت قایل شدن پرستاران به نقش ارتباطی خود با بیمار و اهمیت توجه کردن به نیازهای بیمار، در مسیر برقراری ارتباط پرستار و بیمار مشکلات و موانعی وجود دارد که نمی گذارد یک ارتباط صرفا بیمار محور بین پرستار و بیمار ایجاد شود.
    کلیدواژگان: مراقبت از بیمار، پرستاری، بیماران، پرستار، ارتباط، پژوهش کیفی
  • شهلا رفیعی، قربانعلی تفی راده، مونا ادریسی، مائده اشرافی صفحات 35-42
    سابقه و هدف
    سندروم داون به عنوان یکی از مهم ترین علت های ناتوانی به شمار می رود و تطابق با هماهنگی حرکتی ضعیف در کودکان سندروم داون اثر قابل توجهی بر مهارت های حرکتی مختلف از جمله مهارت های دستی دارد. تست پورد - پگبورد (Purdue Pegboard) از جمله ابزارهایی است که در کاردرمانی برای ارزیابی مهارت های حرکتی ظریف در اندام فوقانی استفاده می شود. هدف از این مطالعه تعیین پایایی آزمون- بازآزمون تست پورد و پگبورد در کودکان سندروم داون بود.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه در این پژوهش از نوع غیرتجربی و روش شناختی است. 24 کودک سندروم داون 7 تا 14 (میانگین: 7/2±7/9) ساله از هر دو جنس به صورت غیر تصادفی از بخش های توان بخشی شهر تهران انتخاب شدند. از یک پرسش نامه دموگرافیک برای گرفتن اطلاعات عمومی کودک و از تست پورد - پگبورد و زمان سنج برای مطالعه پایایی استفاده شد. هر خرده آزمون سه بار انجام شد و فاصله زمانی بین آزمون و بازآزمون یک هفته بود.
    یافته ها
    میزان تکرارپذیری نسبی در دفعات سنجش، در یک آزمون و میانگین آزمون ها، در اکثر موارد بالای 80/0 بودند، بنابراین پایایی مطلوبی را نشان می دهند. نتایج تکرارپذیری مطلق در تمامی موارد در یک بار آزمون و سه بار آزمون کمتر از 10 درصد حداکثر نمرات کسب شده در آزمون بودند که نشان دهنده خطای اندازه گیری قابل قبول است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که تست پورد - پگبورد در ارزیابی مهارت دستی کودکان سندروم داون در یک و سه بار آزمون به اندازه کافی پایا می باشد.
    کلیدواژگان: دروم داون، تست پورد، پگبورد، مهارت های حرکتی، ارزیابی ناتوانی، پایایی آزمون، بازآزمون، تکرار پذیری، نتایج پژوهش
  • انسیه دوست حسینی، مجید حسن پورعزتی، حمیدرضا نویدی، طاها عباچی صفحات 43-49
    سابقه و هدف
    امروزه سیستم های هوشمند فازی در تجزیه و تحلیل شرایط عدم قطعیت در پزشکی چون تجویز دارو به بیماران کمک موثری به درمان بیماری ها می کنند. بیماری عروق کرونر سبب تنگ شدن سرخ رگ های کرونری و عدم خون رسانی به عضلات قلب می شود. جلوگیری از افزایش چربی خون از مهم ترین روش های درمانی این بیماری است. مصرف دوز بهینه داروی آتورواستاتین یکی از استراتژی های رایج پزشکی در درمان این بیماری است. اما آسیب کبدی یکی از عوارض جانبی مصرف این نوع داروها است. سطح پلاسمای آنزیم کبدی آلانین آمینوترانسفر (ALT) علامتی دال بر آسیب کبدی است و به عنوان ملاکی از عارضه جانبی این دارو در نظر گرفته می شود. هدف این تحقیق، تعیین دوز بهینه داروی آتورواستاتین به بیماران با استفاده سیستم هوشمند فازی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش دوز بهینه آتورواستاتین با به کارگیری سیستم هوشمند فازی در بیماران عروق کرونر با در نظر گرفتن اطلاعات دموگرافیک آن ها که سبب بیش ترین کاهش LDL سرمی و کم ترین عارضه جانبی شود، انتخاب شد. در مدل ما کاهش LDL و کلسترول و نسبت LDL/HDL خون به عنوان پیامدهای مثبت دارودرمانی و افزایش ALT خون به عنوان عارضه جانبی دارو در نظر گرفته شده اند.
    یافته ها
    دوز بهینه آتورواستاتین حاصل از این مدل با تجویز چندین پزشک متخصص در شرایط مشابه برای 23 مورد بیمار با دموگرافی مشخص مقایسه شد و در 65 درصد موارد تصمیم گیری ها با هم مشابه بودند که برای پذیرش در چنین مدلی مطلوب است.
    نتیجه گیری
    نتایج دال بر کارایی مناسب این مدل فازی برای تصمیم سازی در حد بالینی است. در نتیجه این مدل می تواند یک مدل کمک تصمیم ساز برای پزشکان و یک راهنمای مناسب برای تعیین دوز دارو برای شرکت های داروسازی باشد.
    کلیدواژگان: سیستم فازی، بیماران عروق کرونر، دوز، آتورواستاتین، LDL، آلانین آمینوترانسفر
  • شیوا کلانتری، مصطفی رضایی طاویرانی*، سهیلا خداکریم صفحات 50-56
    سابقه و هدف

    آدنوزین دآمیناز (Adenosine deaminase، ADA) یک آنزیم کاتابولیک پورین می باشد که آدنوزین و ''2- داکسی آدنوزین را به طور برگشت ناپذیر دآمینه می کند. ADA در رشد سیستم ایمنی دخالت داشته در فرایند التهاب نیز درگیر است. در این پژوهش اثر تقویت کنندگی سه دوز متفاوت ایبوپروفن به عنوان یکی از داروهای ضد التهاب بر فعالیت این آنزیم در دماهای فیزیولوژیک و پاتولوژیک بررسی شده است.

    مواد و روش ها

    فعالیت آدنوزین دآمیناز در دو دمای 37 و 42 درجه در حضور و عدم حضور دارو از طریق اسپکترومتری در طول موج nm 265 سنجش شد.

    یافته ها

    دوز بالا و پایین ایبوپروفن در دمای 37 درجه اثر فعال کنندگی بر آنزیم داشته، حساسیت آنزیم به اثر سوبسترا را تعدیل می کند. هم چنین از یک طرف اثر ضد التهابی آدنوزین با کاهش غلظت آن را کاهش داده و از طرف دیگر بر سیستم ایمنی اثر مثبتی را اعمال می کند. دمای 42 درجه اثر تقویت فعالیت آنزیم توسط ایبوپروفن را کاهش داده و ایبوپروفن در این دما اثر دما بر وابستگی فعالیت آنزیم به سوبسترایش را نیز تعدیل می کند. اثرات ایبوپروفن بر سیستم ایمنی و ضد التهاب بودن آدنوزین در 42 درجه کم تر است.

    نتیجه گیری

    ایبوپروفن یک فعال کننده قطعی برای آدنوزین دآمیناز بوده در نتیجه برای شرایط نقص ایمنی می تواند مفید باشد. این دارو با توجه به فقدان فعال کننده تاکنون برای این آنزیم اهمیت دارد. ایبوپروفن اثر ضد التهابی آدنوزین را کم رنگ می کند.آزمایشات in vivo در مطالعات بعدی مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: آدنوزین دآمیناز، ایبوپروفن، فعال کننده، التهاب، فعال سازی آنزیم
  • جمال جمال اخوان مقدم، شعبان مهرورز *، حسن علی محبی، فرزاد پناهی صفحات 57-61
    سابقه و هدف

    ترمیم فتق اینگوینال به روش لیختن اشتاین«Lichtenstein» نوعی ترمیم بدون کشش است که در آن نسج مصنوعی مش برای بازسازی کف استفاده می شود و مش در قدام فاسیای ترانسورسالیس تعبیه می شود. در روش رید-ریوز Read-Rives مش درست روی پریتوان قرار داده می شود. هدف از این مطالعه مقایسه مزایا و معایب این دو روش از نظر نتایج عمل جراحی و عوارض آن می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش آینده نگر تصادفی بوده و 126 بیمار وارد مطالعه شدند، 64 نفر به روش LS و 62 نفر به روش RR عمل شدند. بیماران از نظر عوارض زودرس جراحی و طول مدت جراحی، بستری و زمان بازگشت به فعالیت طبیعی بررسی شدند.

    یافته ها

    درد بعد از عمل و زمان بازگشت به کار در گروه RR به میزان معنی داری کوتاه تر بود، طول مدت عمل جراحی و عود پس از عمل در هر دو گروه برابر بود ولی میزان عفونت پس از عمل جراحی در گروه LS بیش تر بود.

    نتیجه گیری

    روش رید- ریوز از نظر تکنیکی به سادگی روش لیختن اشتاین نبوده ولی انجام این روش برای ترمیم فتقهای تیپ III و IV بر اساس طبقه بندی Nyhus مورد اعتماد می باشد.

    کلیدواژگان: ترمیم فتق اینگوینال، روش لیختن اشتاین، روش رید، ریوز، ترمیم بدون کشش، درد پس از عمل
  • علی سیاه پشت خاچکی، محمد خاکساری حداد، نادر شاهرخی ساردو، غلامرضا سپهری صفحات 62-72
    سابقه و هدف
    یکی از عوامل موثر بر بهبودی بعد از جراحت تروماتیک مغزی (TBI)، جنسیت است. در طی فازهای سیکل استروس میزان استروژن و پروژسترون پلاسما تفاوت چشم گیری دارد. بنابراین، در مطالعه حاضر نقش متفاوت احتمالی این فازها را در تشکیل خیز مغزی و پیامدهای نورولوژیکی ناشی از ترومای شدید مغزی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    موش های صحرایی ماده بالغ نژاد Albino N-MARI به 6 گروه 14 تایی شامل: 1- حیوانات با فاز مت استروس 2- حیوانات با فاز دی استروس 3- حیوانات با فاز پرواستروس 4- حیوانات با فاز استروس 5- حیوانات فاقد تخمدان (OVX) و 6- گروه شم (فاقد تخمدان و بدون ضربه) تقسیم شدند. در این گروه ها، محتوای آبی ایوانز برای ارزیابی نفوذپذیری عروق مغزی محتوای آب مغز برای ارزیابی خیز مغزی و نمرات نورولوژیک و میزان استروژن و پروژسترون پلاسما به دنبال ترومای شدید و منتشر مغزی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    محتوی آب مغزی در گروه های، پرواستروس، استروس نسبت به گروه های مت استروس، دی استروس و OVX کاهش معنی داری را نشان داد (001/0 P<) اما در گروه های مت استروس و دی استروس این اختلاف معنی دار نبود. محتوای آبی ایوانز در گروه پرواستروس کم تر از گروه های مت استروس و مت استروس و OVX بود (001/0 P<). هم چنین در گروه دی استروس کم تر از OVX بود (01/0 P<). نمره نورولوژیک در 4 ساعت بعد از ترومای شدید مغزی در گروه پرواستروس نسبت به گروه های مت استروس، دی استروس و OVX افزایش معنی دار نشان داد (01/0 P<). در 24 ساعت بعد از ترومای شدید، نمره نورولوژیک مغزی در تمام گروه ها بیش تر از گروه OVX بود (001/0 P<). محتوای آب مغزی، آبی ایوانز در گروه شم کم تر از OVX و نمره نورولوژیک در گروه شم بیش تر از گروه OVX بود (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که میزان خیز مغزی، نفوذپذیری عروق مغزی و نمرات نورولوژیک بعد از ضربه شدید مغزی بسته به فازهای مختلف سیکل استروس متفاوت می باشد که دلیل احتمالی این تفاوت، اختلاف در غلظت هورمون های جنسی استروئیدی زنانه می باشد.
    کلیدواژگان: سیکل استروس، خیز مغزی، نفوذپذیری عروق مغزی، نمرات نورولوژیک، جراحت تروماتیک مغزی، موش صحرایی
  • ولی الله دبیدی روشن، مهشید کدخدایی خلفی، سیروس چوبینه صفحات 73-82
    سابقه و هدف
    تائورین نقش مهمی در تنظیم فعالیت الکتریکی قلب و ایجاد اثرات ضد آریتمی دارد و ممکن است نارسایی قلب را بهبود بخشد. هدف این مطالعه با هدف بررسی اثر دو هفته مکمل گیری تائورین بر پاسخ برخی بیومارکرهای آسیب قلبی به پروتکل تشخیصی بروس و زمان رسیدن به واماندگی در بیماران با نارسایی قلب بود.
    مواد و روش ها
    16 بیمار 50 تا 65 ساله با نارسایی قلب که در کلاس II و III دسته بندی شده بودند، به صورت تصادفی به گروه های تائورین و دارونما تقسیم شدند. مکمل تائورین به مدت 2 هفته، روزانه 5/1 گرم را طی 3 وهله به صورت کپسول های 500 میلی گرمی دریافت کردند، در حالی که گروه دارونما در این مدت کپسول های مشابه حاوی نشاسته را مصرف کردند. تائورین پلاسما، تروپونین I قلبی و کراتین فسفوکیناز قلبی (CPK-MB) در دو مرحله قبل و پس از مکمل گیری و هر مرحله در دو نوبت قبل و پس از اجرای پروتکل بروس (مجموعا 4 وهله) جمع آوری و به ترتیب با روش های HPLC، الایزا وایمونولوژیک اندازه گیری شد.
    یافته ها
    پروتکل بروس باعث افزایش معنی دار تروپونین I و CPK-MB و کاهش معنی دار تائورین پلاسما شد. به علاوه، مکمل گیری تائورین باعث کاهش سطح استراحتی ترپونین I و CPK-MB و افزایش زمان رسیدن به واماندگی در مقایسه با گروه دارونما و نسبت به مرحله قبل از مکمل گیری شد، اما نتوانست اثرات کاملا بازدارنده ای بر افزایش مقادیر تروپونین I و CPK-MB به دنبال اجرای پروتکل بروس ایجاد نماید.
    نتیجه گیری
    مکمل گیری تائورین در بیماران با نارسایی قلب که از درمان داوریی استاندارد نیز استفاده می کنند، می تواند ظرفیت ورزشی آن ها را بهبود بخشد. به علاوه، مطالعه حاضر از ایده توصیه استفاده از مکمل گیری تائورین به عنوان یک استراتژی پیش گیرانه به افرادی که از حوادث قلبی رنج می برند، حمایت می کند.
    کلیدواژگان: تائورین، بیوشاخص های آسیب قلبی، پروتکل بروس، نارسایی قلبی، تست ورزش
  • امیر هوشنگ بختیاری، الهام فاطمی، میترا امامی، مجتبی ملک صفحات 83-92
    سابقه و هدف
    تزریق موضعی دگزامتازون برای درمان سندرم تونل کارپ (Carpal Tunnel Syndrome، CTS) استفاده می شود. تجویز دگزامتازون به مناطق ملتهب توسط روش های غیر تهاجمی دیگر نظیر یونتوفورز و فونوفورز نیز مقدور می باشد. این مطالعه جهت بررسی اثر درمانی یونتوفورز و فونوفورز دگزامتازون برای بیماران CTS طراحی شد.
    مواد و روش ها
    35 بیمار مبتلا به CTS (51 دست مبتلا) با شدت خفیف تا متوسط به طور تصادفی در یکی از دو گروه آزمایشی یونتوفورز (25 دست مبتلا) و فونوفورز (26 دست مبتلا) قرار گرفتند. گروه اول یونتوفورز محلول 4/0% دگزامتازون با جریان مستقیم (2/0 mA/cm2، 20 دقیقه) و گروه فونوفورز ژل 4/0% دگزامتازون با اولتراسوند منقطع (1 MHz، 1 W/cm2، 5 دقیقه) روی مچ دست به مدت 10 جلسه متوالی دریافت کردند. قبل، بعد مداخلات و بعد از 4 هفته، قدرت گرفتن دست و انگشتان، پارستزی، درد، تاخیر انتهایی و آمپلی تود حسی و حرکتی عصب مدیان اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    مقایسه میانگین تغییرات حاکی از بهبود بهتر قدرت گرفتن دست (006/0= p) و انگشت شست (0002/0= p)، کاهش بیش تر درد (001/0= p)، کاهش بیش تر تاخیر انتهایی حسی (0001/0= p) و حرکتی (0008/0= p) و افزایش بیش تر آمپلی تود واکنش حسی و حرکتی (0001/0= p) در گروه فونوفورز نسبت به یونتوفورز است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که روش فونوفورز برای تجویز داروی دگزامتازون روش موثرتری برای درمان CTS دست در مقایسه با یونتوفورز دگزامتازون می باشد. مطالعات بیش تری لازم است که نقش عوامل مختلف و موثر بر فونوفورز دگزامتازون در درمان CTS را بررسی نماید.
    کلیدواژگان: سندرم تونل مچ دست، دگزامتازون، داروهای ضد التهاب، فونوفورز، یونتوفورز
  • سید بصیر هاشمی، لیلا منشی زاده *، عباس علیپور صفحات 93-99
    سابقه و هدف

    کودکان ناشنوا مستعد تاخیر گفتار و زبان هستند. تاخیر در رشد زبان خود می تواند بر رشد و استعداد تحصیلی آن ها از یک طرف و سازگاری و تعاملات اجتماعی آن ها از طرف دیگر اثرات نامطلوب داشته باشد. یک راه مناسب جهت رشد زبان و گفتار کودکان ناشنوا، استفاده از کاشت حلزون شنوایی است. هدف اصلی مطالعه حاضر ارزیابی پیش رفت کودک در زمینه مهارت های زبانی مانند رشد اطلاعات عمومی، حساب، واژگان و درک به دنبال جراحی و توان بخشی بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مداخله ای نیمه تجربی است که در سال 88-1387 در مرکز کاشت حلزون شنوایی فارس انجام شد. برای این منظور ابتدا آزمون ریون بر روی کلیه کودکان مرکز کاشت حلزون شنوایی فارس که حداقل 6 سال سن داشتند و 3 سال از زمان جراحی آنها می گذشت اجرا شد و سپس 23 نفر که دارای شرایط تحقیق بودند، انتخاب شدند و بخش کلامی آزمون وکسلر بر روی آنها اجرا شد.

    یافته ها

    به دنبال عمل جراحی و برنامه توان بخشی بعد از آن سطح هوش کلامی کودکان کاشت حلزون شنوایی شده افزایش یافت ولی به اندازه کودکان نرمال هم سن خودشان نرسید. از جمله فاکتورهای اثر گذار در این مورد سن کودک و سطح تحصیلات خانواده بود. لازم به ذکر است که بین هوش کلامی و غیر کلامی هم بستگی معنا داری دیده نشد.

    نتیجه گیری

    هر چند که کاشت حلزون شنوایی در ارتقاء هوش کلامی، و رشد شناختی فرد اثر بسزایی دارد اما بهتر است برای این که نتیجه بهتری از اقدامات درمانی گرفته شود این عمل در سنین پایین تری صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: کاشت حلزون گوش، آزمون های هوش، ناشنوایی، توانبخشی ناشنوایی، رشد و تکامل زبان، درک گفتار، یادگیری کلامی، کودک
  • محمد ناصحی، مرتضی پیری، شهربانو شریفی، مریم سادات شاهین، محمدرضا زرین دست صفحات 100-107
    سابقه و هدف
    آلکالوئیدهای β -کربولین نظیر هارمان در مواد غذایی گیاهی معمولی (گندم، برنج، ذرت، جو، انگور و قارچ) یافت می شوند. این آلکالوئیدها دارای اثرات شناختی زیادی از جمله تغییر در حافظه کوتاه و بلندمدت می باشند. در این مطالعه اثر تزریق آنتاگونیست گیرنده های نیکوتینی به ناحیه هیپوکامپ پشتی بر روی فراموشی القاء شده با هارمان در موش سوری مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    کانول گذاری دو طرفه در ناحیه CA1 هیپوکامپ پشتی موش های سوری انجام شد. یک هفته بعد از کانول گذاری، موش ها در دستگاه یادگیری اجتنابی مهاری مدل Step-down آموزش داده شدند. 24 ساعت بعد از آموزش در روز آزمون تاخیر حیوانات در پایین آمدن از سکو به عنوان معیار حافظه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تزریق سیستمیک هارمان پیش از آموزش و پس از آموزش باعث القاء فراموشی می شود. تزریق دوزهای بالای مکامیلامین (4 میکروگرم بر موش)، آنتاگونیست گیرنده های نیکوتینی، به هیپوکامپ پشتی قبل از آزمون باعث القاء فراموشی می شود. از طرف دیگر تزریق دوزهای غیر مؤثر مکامیلامین (5/0، 1، 2 میکروگرم بر موش) به هیپوکامپ پشتی قبل از آزمون به طور کامل فراموشی القاء شده با هارمان را اصلاح می نماید.
    نتیجه گیری
    یافته های ما در این مطالعه نشان می دهد که یک برهم کنش پیچیده بین گیرنده های نیکوتینی هیپوکامپ پشتی و فراموشی القاء شده با هارمان وجود دارد.
    کلیدواژگان: هارمان، مکامیلامین، فراموشی، هیپوکامپ پشتی، موش سوری
  • رامین طاهری، سارا کشمیری، محمد نساجی، راهب قربانی * صفحات 108-113
    سابقه و هدف

    آلوپسی آرئاتا بیماری شایعی است که کیفیت زندگی افراد مبتلا را تحت تاثیر قرار می دهد. فقر آهن به عنوان یکی از علل احتمالی آلوپسی آرئاتا مطرح شده است. با توجه به نتایج متناقضی که در زمینه ارتباط آلوپسی آرئاتا و میزان آهن بدن وجود دارد، دراین مطالعه ارتباط بین آلوپسی آرئاتا با فریتین سرم، آهن سرم و TIBC مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 30 نفر از بیماران مبتلا به آلوپسی آرتائا که تشخیص بیماری در آن ها توسط متخصص پوست و مو مسجل شده بود و 30 نفر از افراد سالم از نظر ابتلا به آلوپسی آرئاتا به عنوان گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. تمامی این افراد (مورد وشاهد) برای انجام آزمایش های لازم به آزمایشگاه مرکزی سمنان ارجاع شدند.

    یافته ها

    میانگین فریتین سرم (0/001 P<)، آهن سرم (0/001 P<)، اشباع ترانسفرین (0/001 P<)، هموگلوبین (0/002= P)، TIBC (0/001 P<) دو گروه تفاوت معنی دار داشتند، به طوری که میانگین فریتین سرم، آهن سرم، اشباع ترانسفرین و هموگلوبین در گروه آلوپسی آرئاتا نسبت به گروه شاهد پایین تر و میانگین TIBC در گروه آلوپسی آرئاتا نسبت به گروه شاهد بالاتر بود.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که بین آلوپسی آرئاتا و کاهش سطح فریتین سرم و کاهش سطح آهن سرم و افزایش TIBC ارتباط وجود دارد. لذا بررسی بیماران آلوپسی آرئاتا از نظر فقر آهن و درمان آن ها با مکمل های آهن در صورت محرز شدن فقر آهن پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: آلوپسی آرئاتا، فریتین سرم، آهن سرم، TIBC، هموگلوبین، اشباع ترانسفرین
  • نعمت ستوده اصل، بهناز بهنام*، راهب قربانی صفحات 114-119
    سابقه و هدف

    افسردگی اساسی یکی از مهم ترین اختلالاتی شایع روان شناختی است که اثرات مخربی را بر زندگی بیماران و خانواده آنان می گذارد. درمان های متعددی برای این بیماری پیشنهاد شده است. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثر بخشی درمان شناختی رفتاری، دارو درمانی و ترکیبی از دو روش دارو درمانی و درمان شناختی – رفتاری بر درمان افسردگی اساسی است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر، یک کار آزمایی بالینی از نوع پیش آزمون- پس آزمون است که در سال 1387 در شهر سمنان انجام شد. 56 بیمار مبتلا به افسردگی اساسی انتخاب و در سه گروه آزمایشی و یک گروه کنترل قرار داده شدند. کلیه بیماران، قبل از مداخله، نسبت به تکمیل پرسش نامه جمعیت نگاشتی و پرسش نامه افسردگی بک اقدام نمودند. بعد از اعمال مداخلات درمانی، توسط پرسش نامه بک مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که کلیه روش های درمانی، دارای تاثیرات معنی داری بر درمان افسردگی اساسی بوده اند، اما درمان ترکیبی (درمان شناختی– رفتاری و دارو درمانی)، نسبت به سایر مداخلات بهتر بوده است (05/0 P<).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق، محققین استفاده از روی کرد تیمی مبتنی بر همکاری روان شناس و روان پزشک در درمان افسردگی اساسی را پیشنهاد می نمایند.

    کلیدواژگان: افسردگی اساسی، درمان شناختی- رفتاری، دارو درمانی، اختلال افسردگی
  • سامان معروفی زاده، ابراهیم حاجی زاده، احمد رضا باغستانی، سید رضا فاطمی صفحات 120-126
    سابقه و هدف
    سرطان معده دومین علت مرگ ناشی از سرطان در سرتا سر دنیاست و در ایران اولین سرطان شایع به شمار می رود. این مطالعه به منظور تحلیل عوامل مرتبط با بقای بیماران مبتلا به سرطان معده با استفاده از مدل مخاطرات جمعی آلن و بررسی مزیت های نمودار آلن انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    طی سال های 1382 لغایت 1387، تعداد 213 بیمار مراجعه کننده با تشخیص قطعی سرطان معده که در بخش گوارش بیمارستان طالقانی تهران تحت عمل جراحی قرار گرفتند به صورت هم گروه تاریخی مطالعه شدند. سن هنگام تشخیص بیماری، جنسیت، وجود متاستاز، اندازه تومور، نوع هیستوپاتولوژی، متاستاز غدد لنفاوی و مرحله پاتولوژی به عنوان عوامل دموگرافیک و بالینی به مدل مخاطرات جمعی آلن وارد شدند و از نمودار آلن جهت بررسی اثر این عوامل در طول زمان استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل های تک متغیری و چند متغیری با استفاده از مدل مخاطرات جمعی آلن نشان داد که سن هنگام تشخیص، اندازه تومور و مرحله پاتولوژی با طول عمر بیماران ارتباط معنی داری داشتند (05/0 p<). هم چنین بر طبق نمودار آلن، مرحله پاتولوژی دارای اثر خیری بود. دیگر عوامل اثر معنی داری بر بقای بیماران نداشتند (05/0 p>).
    نتیجه گیری
    علی رغم تمایل بسیاری از محققین در استفاده از مدل کاکس در تحلیل داده های بقاء، مدل مخاطرات جمعی آلن این قابلیت را دارد که اثر متغیرهای مستقل را در طول زمان بررسی کند و دید بهتری به محقق در مطالعات پیش آگهی کننده بقاء در بیماران مبتلا به سرطان ارائه دهد. با توجه به نتایج این تحقیق نیاز به تشخیص زودرس سرطان معده در سنین پایین تر و در مراحل اولیه سرطان، جهت افزایش طول عمر بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سرطان معده، مدل مخاطرات جمعی آلن، عوامل پیش آگهی کننده، بقاء
  • احمد حیدری، مهدیه جلی، مهدی باقریان صفحات 127-133
    سابقه و هدف
    شیوع کم خونی در بارداری بر اساس میزان هموگلوبین تقریبا 8 درصد در سه ماهه ی اول، 12 درصد در سه ماهه ی دوم و 29 درصد در سه ماهه ی سوم است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر یک دوره تمرین منتخب هوازی بر میزان هموگلوبین، هماتوکریت، گلبول های قرمز خون زنان باردار پس از زایمان بود.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی است. از بین کلیه ی مراجعه کنندگان به واحد مامایی درمان گاه شهرستان شهرضا تعداد 40 زن باردار غیر فعال سنین 35-20 سال که دوره ی سه ماهه دوم خود را می گذراندند، به صورت هدف مند و در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (20 نفر) و کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. سپس گروه تجربی زیر نظر یک مربی مجرب و آموزش دیده به مدت 8 هفته (هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 45 دقیقه با شدت 75-40 درصد ضربان قلب ذخیره ی بیشینه) در تمرین های منتخب هوازی شرکت داشتند، در حالی که گروه کنترل فقط پیگیری شدند. متغیرهای مورد اندازه گیری قبل و بعد از تمرین شامل میزان هموگلوبین، هماتوکریت و گلبول های قرمز خون بود.
    یافته ها
    بهبودهای معناداری در متغیرهای هماتوکریت، هموگلوبین و تعداد گلبول های قرمز خون در گروه تجربی در مقایسه با مقدار پایه و گروه کنترل پس از 8 هفته تمرین هوازی پیدا شد (05/0 P<). در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معناداری در متغیرهای هماتوکریت، هموگلوبین و تعداد گلبول های قرمز خون در گروه تجربی مشاهده شد (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    نشان داد که یک برنامه ی تمرین هوازی منتخب یک روش مؤثر و بی ضرر در کاهش بیماری کم خونی در دوره ی سه ماهه ی دوم در زنان باردار می باشد.
    کلیدواژگان: زنان آبستن، ورزش هوازی، هموگلوبین سنجی، هماتوکریت، گلبول های قرمز
  • وحید صمدی، سعید طالبیان*، غلامرضا علیایی، مهدی صادقی صفحات 134-141
    سابقه و هدف

    استفاده از حمایت کننده های کمری یکی از روش های متداولی است که به منظور پیش گیری از کمردرد به کار می رود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر بستن حمایت کننده کمری- خاجی بر سرعت و گشتاور ستون فقرات کمری در شش جهت و در شرایط انجام حرکت ترکیبی تنه بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق مداخله ای، تعداد 30 مرد جوان سالم به روش نمونه گیری ساده و در دست رس انتخاب شدند. از آن ها خواسته شد که در وضعیت ایستاده در دستگاه ایزواستیشن B200 قرار بگیرند و حرکت سه بعدی تنه را در برابر مقاومتی به میزان 50 درصد گشتاور حداکثر انقباض ارادی و در دو شرایط با و بدون حمایت کننده کمری- خاجی انجام دهند. در هر یک از شرایط تست، پنج توالی حرکتی تنه در جهت پایین رفتن (به صورت فلکشن، خم شدن طرفی و چرخش به راست) و بالا آمدن (به صورت اکستنشن، خم شدن طرفی و چرخش به چپ) انجام می شد و در حین حرکت، متغیرهای سرعت متوسط و گشتاور متوسط مورد ثبت قرار می گرفتند.

    یافته ها

    با استفاده از حمایت کننده کمری- خاجی، سرعت متوسط به طور معنی داری در جهت فلکشن (015/0= P) و اکستنشن (005/0= P) افزایش یافت، اما تغییرات معنی داری در سایر جهات مشاهده نشد (05/0 P>). حمایت کننده کمری، گشتاور متوسط چرخش به راست را به طور معنی داری کاهش داد (006/0= P)، ولی در میزان این متغیر در سایر جهات تغییر معنی داری ایجاد نکرد (05/0 P>).

    نتیجه گیری

    پوشیدن حمایت کننده کمری- خاجی می تواند سرعت را در صفحه ساژیتال افزایش دهد. کاهش گشتاور چرخشی تنه به عنوان یکی از نتایج استفاده از حمایت کننده کمری می تواند نیروهای پیچشی وارده بر مفاصل ستون فقرات کمری را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: حمایت کننده کمری، خاجی، ستون فقرات کمری، سرعت، گشتاور
|
  • Abdolreza Rajaeefard, Abolfazl Mohammad-Beigi, Narges Mohammad-Salehi Pages 1-7
    Introduction

    The mean age of menopause have been reported at the age of 51 in the world and regarding the increase in life expectancy in many countries more than a third of the life time of women i s in menopause period. The importance of menopause is due to its relationship with various diseases and quality of life. The present study was conducted to estimate the average natural age of menopause in women based on a meta-analysis study.

    Material And Methods

    In a meta-analysis study on all the existing articles in the natural age o f menopause in Iran, 21 articles were selected based on inclusion criteria. Begg and Egger tests fo r publication bias and Cochrane test were used to determine the heterogeneity among samples.? ??? estimate of mean calculated based on Random effect model in Stata11 software.

    Results

    The publication bias assumption was rejected by Begg and Egger tests with significant value s equal to 0.174 and 0.446 respectively. There was a heterogeneity among samples (Q=4626.3, df=20, P<0.001). So based on random effect model the mean age of menopause was calculated as 48.183 with 95 % CI=47.457-48.91.

    Conclusion

    The average age of natural menopause in Iranian women is favorable to some places of Middle East, but is less compared with developed countries and the world mean. Because of the importance of this period in women, educational programs seem to be necessary.

  • Mahin Farahmand, Amir Almasi-Hashiani, Jafar Hassanzade, Mohsen Moghadami Pages 8-13
    Introduction
    Childhood cancers are very rare diseases and accounting for about one percent of all cancers, also it is one of the main causes of death among children. The aim of this paper was to ascertain of childhood cancers epidemiology in Fars province.
    Materials And Methods
    In this epidemiological study that Fars province cancer registry was used, frequency distribution of childhood cancers in less than 19 year old in 2001up to 2008 was evaluated and incidence rates were calculated per 1000,000 people a year. Data were analyzed by running SPSS software, version 16 (SPSS Inc., Chicago, IL) and M.S. Excel version 2007.
    Results
    Out of 1610 registered new cancer cases that were resident of Fars province, blood cell cancers were most common type of cancers. 57 % of cases were male and 15-18 year old age group in comparison to other groups has been the most frequent (30.7%). The mean age of cases at diagnose time was 10.3 years old. Over in eight years period, lowest and highest age standardized incidence rate was 64 (year 2001) and 235 (year 2006) cases per every one million person, respectively.
    Conclusion
    Based on this paper’s results, and despite of our prospect, childhood cancer incidence rate in less than 19 year age in Fars province was similar to developed countries.
  • Siavash Talepasand, Imanolaah Bigdeli, Zinat Fallah Pages 14-22
    Introduction
    Body Image of everyone includes a feel of body satisfaction, self-esteem, and beliefs about appearance. The beliefs about appearance scale (BAAS) was designed to measure dysfunctional attitudes about bodily appearance. The aim of the present study was to validate the Iranian Version of the BAAS in student population.
    Materials And Methods
    A total of 214 Iranian students (144 females and 70 males) from student club members participated in the study. They were recruited by stratified random sampling from Zanjan's clubs. Participants completed a dysfunctional attitudes scale and a self-esteem questionnaire. Exploratory factor analysis, item-total correlation and reliability analyses were undertaken to assess the psychometric properties of the BAAS. In addition, confirmatory factor analysis was administered to assess the measurement model and the construct of internal relations of items.
    Results
    Exploratory and confirmatory factor analysis confirmed the hypothesized model of the BAAS. A four-factor model with an abbreviated 17-item version was confirmed. The BAAS distinguished normal and overweight people significantly. The relationship of BAAS with age in overweight or fat people was more than normal people. The BAAS had positive relationship with dysfunctional attitude positively and negative relationship with self-esteem.
    Conclusion
    The BAAS has good psychometric properties and it could be used as a clinical tool. Theoretical implication was discussed.
  • Ali Fakhr-Movahedi, Mahvash Salsali, Reza Negharandeh, Zahra Rahnavard Pages 23-34
    Communication is an important aspect of nursing care and much of nurses’ duties such as providing physical care, emotional support, and exchanging of information with patients can not be performed without communication. The quality of care is improved through nurse-patient relationship. Nurse and patient relationship in clinical settings is influenced by multiple contextual factors which recognize them can improve the important role of nursing. This study aimed to explore the contextual factors influencing nurse and patient relationship.
    Materials And Methods
    The study was performed by qualitative research approach. Participants were 17(8 nurses and 9 patients) in medical and surgical wards of Imam Khomeini hospital of Tehran university of medical sciences that selected by purposive sampling method. Data were gathered by interview (unstructured and semi-structured) and observation. Data analyzed by content analysis approach.
    Results
    Three theme emerged form data analysis which influenced the nurse-patient relationship. Those were formative factors, continuative factors and deterrent factors. These themes were explained in detail in the main text of article.
    Conclusion
    Findings showed that in spite of nurses’ positive attitude to communicate with patients and caring their needs, there were problems in nurse-patient communication that prevent from a patient-centered communication between nurses and patients
  • Shahla Rafiee, Ghorbanali Taghizade, Mona Edrisi, Maedeh Ashrafi Pages 35-42
    Introduction
    Down syndrome is considered as one of the most important causes of disability. In children with Down syndrome, compliance with poor motor coordination has a considerable effect on different motor skills including dexterity. Purdue Pegboard test is one of the tools used in occupational therapy to assess fine motor skills of upper extremity. The purpose of this study was to determine the test-retest reliability and practice effects of the Purdue Pegboard in children with Down syndrome.
    Materials And Methods
    Twenty-four children with Down syndrome aging 7-14 (mean:9/7±2/7) of both sexes were non-randomly selected from rehabilitation clinics and hospitals of Tehran. A demographic questionnaire was used for documenting participant s general data and the Purdue Pegboard test and a timer were used to determine the reliability. Each subtest was administered three times in a row. The time interval between test and retest was one week.
    Results
    The relative reliability in repeated measures was above 80% in different items of Purdue Pegboard test in single and mean of testes, thus it indicates an optimum reliability. The absolute reliability was lower than 10% of maximum obtained scores at each subtest in one and three trial of test that indicates acceptable errors of measurement.
    Conclusion
    The results of the present study indicate that Purdue Pegboard test is enough reliable in one and three trials for evaluating a manual dexterity of children with Down syndrome.
  • Ensiyeh Doosthoseini, Majid Hassanpour-Ezati, Hamid Reza Navidi, Taha Abachi Pages 43-49
    Introduction
    Today, Fuzzy expert systems have helped physicians in cases of uncertainty in medical decision making for prescribing drugs. Narrowing of coronary heart and reduction in heart blood flow are important causes of coronary heart disease (CHD). Control of blood lipid level is a routine treatment in CHD patients. But damage to liver is a common side effect of lipid lowering drug medication. Measurement of plasma Alanine aminotransferase level is considered as a marker of liver damage. The aim of this study was to determination of optimal dose of atorvastatin using Fuzzy expert system.
    Materials And Methods
    in this study, Fuzzy expert system based on drug dose determination was chosen for prescribing atorvastatin dose as a lipid lowering drug that sets with demographic information of patients. Here, optimum dose is defined as a dose that decreases plasma LDL with the least side effects. In our model, decrease in LDL, Cholesterol and LDL/ HDL blood ratio consider as positive consequence and increase in plasma ALT as the side effect of this drug.
    Results
    output of our model is compared double blindly with prescription of many different randomly chosen expert physicians in the same practical case and the physician decision shows %65 similarity with our model. Practically, this percent of similarity between model and practical results was considered to be sufficient to approve this model.
    Conclusion
    This result showed that the quality of this fuzzy models output is close to clinically approved decision. Thus this model can be considered as an applicable decision making model for physician and pharmaceutical industries about dosing of this drug in a similar situation.
  • Shiva Kalantari, Mostafa Rezaei-Tavirani, Soheila Khodakarim Pages 50-56
    Introduction

    Adenosine deaminase (ADA) is a purine catabolic enzyme that removes amino group of adenosine or 2' deoxyadenosine irreversibly. ADA enhances immune system and also intervenes the inflammation process. In this study, the effect of ibuprofen as an anti- inflammatory drug has been studied on the ADA activity in the physiologic and pathologic temperatures.

    Materials And Methods

    ADA was assessed in the presence of 3 different doses of ibuprofen at 37oC and 42oC via spectrometry in 265 nm.

    Results

    Ibuprofen at high and low doses had an activation effect on the ADA activity at 37oC and moderated the sensitivity of enzyme activity to its substrate. It also decreased the anti-inflammatory effect of adenosine via decrease of its concentration and had a positive effect on immune system as well. The activation of the enzyme by Ibuprofen was decreased at 42oC and also Ibuprofen moderated the effect of temperature on dependency of enzyme activity to its substrate. Ibuprofen effects on immune system and anti-inflammatory effects of adenosine decreased at 42oC.

    Conclusion

    Ibuprofen is a putative activator for adenosine deaminase and administration of this drug could be useful for immune deficiency. Since there is no activator for ADA so far, this drug is important. Ibuprofen decreases anti-inflammatory effect of adenosine. In-vivo studies would be needed.

  • Jamal Akhavan Moghaddam, Shaban Mehrvarz, Hassan Ali Mohebbi, Farzad Panahie Pages 57-61
    Introduction

    ''Lichtenstein'' tension-free mesh repair is the most common surgical techniques used for inguinal hernia repair." Read-Rives" method is tension-free, too, but here prosthesis is placed just over the peritoneum, and there is no weak area. The aim of this study was to compare the results of "Read-Rives" and Lichtenstein method in the hernioplasty. Methods and Materials: In this prospective randomized clinical trial 126 patients who had unilateral inguinal hernia were examined: 64 patients operated with Lichtenstein and 62 patients operated with Rives method. They evaluated for early post-operative complications, duration of surgery and hospital stay, return to normal activity, and then they followed for recurrence of hernia.

    Results

    Postoperative pain was significantly lower and the return to normal activity was shorter in Rives group. Duration of surgery and hospital stay and recurrence rate was equal, lower postoperative wound infection was found within Rives method.

    Conclusions

    Although the ''Read-Rives'' method is not technically as simple as ''Lichtenstein'' method, but this procedure is easy to learn, so it is recommended because of its better final outcome in comparison with Lichtenstein repair.

  • Ali Siahposht Khachaki, Mohammad Khaksari Haddad, Nader Shahrokhi Sardo, Ghplamreza Sepehri Pages 62-72
    Introduction
    Sex is one of the main recovery parameters after traumatic brain injury (TBI). During estrus cycle phase, plasma estrogen and progesterone levels are very different. So in this study, we have assessed different effects of these phases in brain edema and neurological outcomes.
    Materials And Methods
    Adult female Albino-N-MARI rats were divided into 6 groups (14 per group) including metestrus, diestrus, proestrus, estrus, ovarictomized (OVX) rats, and sham group (without TBI and ovary). In all groups, brain water content for the measurement of brain edema, evans blue content for the measurement of brain vascular permeability, neurological scores, plasma estrogen and progesterone levels were assessed after severe TBI.
    Results
    Brain water content in diestrus, proestrus and estrus groups showed a significant decrease as compared with OVX group (P<0.001) but it was not significant in metestrus group. Evans blue content in proestrus group was lower than estrus and OVX groups (P<0.001). Also, in diestrus group it was lower than OVX group (P<0.01).Neurological scores showed significant increases in proestrus group 4 hours after severe TBI as compared with metestrus, diestrus and OVX groups (P<0.01). 24 hours after severe TBI, neurological scores in all groups were higher than OVX (P<0.001). Brain water content and brain vascular permeability in sham group was lower than OVX, besides neurological scores in sham group were higher than OVX (P<0.001).
    Conclusion
    This study showed that brain edema, evans blue content and neurological scores after severe TBI are related to estrus cycle different phases. This could be related to differences in female sex hormones in different phases of estrus cycle.
  • Valiollah Dabidi Roshan, Mahshid Kadkhodai Khalafi, Sirrus Choobineh Pages 73-82
    Introduction
    Taurine has an important role in regulating the cardiac electric activity and anti-arrhythmias effects and it may improve heart failure. This study was designed to investigate the effect of taurine supplementation on response of the cardiac injury biomarkers to Bruce diagnostic protocol and exhaustive time in patients with heart failure.
    Materials And Methods
    Sixteen patients between 50 to 65 years with heart failure, who were classified in II and III classes, were randomly divided into the taurine and placebo groups. The taurine received 1.5g taurine supplement 3 times a day in 500 milligram capsules and the placebo group consume starch capsules for two weeks. Plasma taurine, cardiac troponin I and CPK-MB concentrations were measured before and after taurine supplementation and also in each stage before and after performing the Bruce protocol (totally, 4 stages). Plasma taurine, cardiac troponin I and CPK-MB concentrations were detected by using HPLC, ELISA and immunological methods, respectively.
    Results
    Results showed that Bruce protocol led to significant increase in cardiac troponin I and CPK-MB concentrations and significant decrease in plasma taurine. Furthermore, taurine supplemen­­­­­­­­tation results in the resting level decrease of cardiac troponin I and CPK-MB. Also, taurine supplementation led to increase exhaustive time in comparison with placebo group and before supplementation stage, but it couldnt completely create preventive effect on cardiac troponin I and CPK-MB concentration after the Bruce protocol.
    Conclusion
    Taurine supplementation in patients with heart failure who are taking standard medical treatment can increase their exercise capacity. Furthermore, our study supports this idea that the use of taurine supplementation can be recommended to people who suffer from cardiac events as a preventive strategy.
  • Amir Hoshang Bakhtiary, Elham Fatemi, Mitra Emami, Mojtaba Malek Pages 83-92
    Introduction
    Using anti-inflammatory medicine injection such as dexamethasone acetate (DXA) is a common treatment for carpal tunnel syndrome (CTS). Iontophoresis and phonophoresis of DXA are two other ways which may help to introduce DXA locally to inflammated tissues. This study has been deigned to compare the effect of iontophoresis and phonophoresis of DXA on the CTS treatment.
    Materials And Methods
    35 mild or moderate CTS patients (51 affected hands) were randomly assigned in one of the two experimental: iontophoresis (25 affected hands) and phonophoresis (26 affected hands) groups. Subjects in iontophoresis group received 10 sessions of iontophoresis of %0.4 DXA solution (DC, 0.2 mA/cm2, 20 min) over the wrist of the affected hands while the other group received 10 sessions of phonophoresis of %0.4 DXA jell with pulsed ultrasound (1 MHz, 1 W.cm-2, 5 min). The strength of hand and thumb grips, paresthesia, pain, motor and sensory distal latency and evoked potential of median nerve were measured before and after intervention and after 4 weeks follow-up.
    Results
    Comparisons of the mean changes showed more increase in hand grip (P=0.006) and thumb grip (P=0.0002), less pain perception (P=0.001), shorter sensory (P=0.0001) and motor (P=0.0008) distal latency and higher sensory and motor (P=0.0001) action potential in the phonophoresis in compared with the iontophoresis group.
    Conclusion
    Our results show that using phonophoresis of DXA is more effective for CTS treatment, than the iontophoresis method. More studies are needed to investigate the role of different parameters used during phonophoresis of DXA in the CTS treatment.
  • Seyed Basir Hashemi, Leila Monshizadeh, Abbass Alipour Pages 93-99
    Introduction

    Children with profound sensorineural hearing loss are at risk for language delays that can impact their academic and social development. A suitable way to develop speech and language of deaf children is cochlear implantation (CI). The main propose of this study is the evaluation of child's development in language skills like information, similarities, arithmetic, vocabulary and comprehension after CI surgery and rehabilitation.

    Materials And Methods

    This quasi - experimental study was conducted in Shiraz CI center during 2008-2009. For this reason we did the Raven test on all of the CI children of Fars CI center, who were at least 6 years old and had finished their rehabilitation program about 3 years ago. After that we selected 23 cases that had the selection criteria for answering the verbal part of Wechsler intelligence scale for children (WISC -R). For statistical analysis we used SPSS software version 11.5.

    Results

    The verbal intelligence quotient (IQ) developed after surgery and rehabilitation program of CI children, but was not the same as normal children of their age. The most important factors that affect this, is child's age and family education. Also there was no significant relation between verbal and non-verbal IQ.

    Conclusion

    Although CI is a suitable way to increase verbal IQ, and cognitive development, for better results, it's recommended in children under 3 years.

  • Mohammad Nasehi, Morteza Piri, Shahrbano Sharifi, Maryam-Sadat Shahin, Mohammad Reza Zarrindast Pages 100-107
    Introduction
    β-carbolines alkaloids suchv as harmane have been found in common plant-derived foodstuffs (wheat, rice, corn, barley, grape and mushrooms). These alkaloids have many cognitive effects including alteration short and long term memory. In the present study, the effect of intra-CA1 injection of the nicotinic receptor antagonist mecamylamine on amnesia induced by harmane was examined in mice.
    Materials And Methods
    Mice were bilaterally implanted with chronic cannulae in the CA1 regions of the dorsal hippocampus. One week after cannulae implantation, mice were trained in a step-down type inhibitory avoidance task, and were tested 24 h after training to measure step-down latency as a scale of memory.
    Results
    Pre-training or post-training systemic injection of harmane induced amnesia. Pre-testing intra-dorsal hippocampus administration of the high dose of nicotinic receptor antagonist, mecamylamine (4 µg/mice) also induced amnesia. On the other hand, pre-test intra-CA1 injection of ineffective doses of mecamylamine (0.5, 1 and 2 µg/mice) fully restored harmane induced amnesia.
    Conclusion
    The present finding in this study indicated that a complex interaction exists between nicotinic receptor of dorsal hippocampus and amnesia induced by Harmane.
  • Ramin Taheri, Sara Keshmiri, Mohammad Nassaji, Raheb Ghorbani Pages 108-113
    Introduction

    Alopecia areata is a common disease that affects the life quality of patients. Iron deficiency has been suggested to play a role, but its effect is controversial. We decided to evaluate the relationship between alopecia areata and serum ferritin, TIBC and serum iron levels.

    Materials And Methods

    In this study, 30 patients who were diagnosed with alopecia areata by a dermatologist and 30 healthy individual as the control group were evaluated. All the cases (patients and control group) were referred to Semnan Central Lab for the following laboratory tests: CBC test (WBC, HGB, PLT, MCV, MCH, MCHC), serum ferritin, serum iron and serum TIBC.

    Results

    Mean serum ferritin (P<0.001), serum iron (P<0.001), transferin saturation (P<0.001) and mean hemoglobin (P=0.002) were significantly lower in patient group comparing to the control group. Mean TIBC (P<0.001) was significantly higher in patient group in compared with the control group (P<0.001).

    Conclusion

    Our findings indicate that there is a relationship between alopecia areata and low serum ferritin, low serum iron and increased TIBC. Therefore evaluation of serum iron status and treatment, if needed, with iron supplements is recommended in alopecia areata patients.

  • Namat Sotodeh Asl, Behnaz Behnam, Raheb Ghorbani Pages 114-119
    Introduction

    Major depression is one of the most common psychological disorders that exert a high impact on the life of patients and their families. There are many treatment methods for depression. The purpose of the present study was to determine the effects of cognitive-behavior therapy and drug therapy on improvement of major depression.

    Materials And Methods

    This clinical trial was performed in Semnan (Iran) in 2008. 56 Patients with major depression were selected and assigned into 4 groups. All of the patients completed the Beck test and a demographic questionnaire before start of interventions as pre test. The post test was completed after the end of intervention.

    Results

    Findings showed that all of the methods have significant effects on improvement of depression, but combined therapy (cognitive behavioral therapy + drug therapy) is the best (P<0/05).

    Conclusion

    According to findings of this work, we suggest that team work approach consists of psychologists and heart Psychiatrists can be suggested for treatment of the patients with depression.

  • Saman Maroufizadeh, Ebrahim Hajizadeh, Ahmad Reza Baghestani, Seyed Reza Fatemi Pages 120-126
    Introduction
    Gastric cancer is the second leading cause of cancer death worldwide and is the most common type of cancer in Iran. The objectives of this study were to assess the effects of prognostic factors on survival of patients with gastric cancer using the Aalen additive hazards model, and to illustrate the advantage of Aalen’s plot.
    Materials And Methods
    Information of total of 213 patients with gastric cancer who underwent surgery in the gastroenterology ward of Taleghani hospital in Tehran between 2003 and 2008 were included in this historical cohort study. Age at diagnosis, sex, presence of metastasis, tumor size, histology type, lymph node metastasis, and pathologic stages were entered into analysis using the Aalen additive hazard model. To visualize a covariate effect over time, the estimated cumulative regression function by the Aalen’s model is examined.
    Results
    The univariate and multivariate analysis identified that age at diagnosis, tumor size and pathologic stage were independent prognostic factors for the survival of patients with gastric cancer (p<0.05). Moreover, pathologic stage has a late or delayed effect according to the Aalen’s plot. Other clinicopathological characteristics were not statistically significant (p>0.05).
    Conclusions
    In spite of using Cox model in survival analysis by many researchers, Aalen’s model may yield new insights in prognostic studies of survival time of patients with gastric cancer over time. Our results suggest that early detection of patients in younger age and in primary stages is important to increase survival from gastric cancer.
  • Ahmad Heidari, Mahdyeh Jali, Mehdi Bagheryan Pages 127-133
    Introduction
    The prevalence of anemia in pregnancy is nearly 8% in the first quarter, 12% in the second quarter and 29% in the third quarter based on hemoglobin levels. The purpose of this study was to examine the influence of a selected aerobic exercise period on hemoglobin, hematocrit, and red blood cells count in pregnant women after delivery.
    Materials And Methods
    This Study was a quasi-experimental. From all women who were referred to the maternity unit of the clinic in Shahreza, 40 inactive pregnant women in second trimester aged 20-35 years were selected and then randomly divided in two experimental (n=20) and control (n = 20) groups. The women in the experimental group had selected aerobic exercise under an experienced instructor for 8 weeks (three sessions of 45 minutes per week with the intensity of 40-75 percent of maximum heart rate reserve), while the control group was only followed up. Blood hemoglobin, and hematocrit levels and also red blood cells count were measured before and after exercise in both groups.
    Results
    A significant improvement were observed in the blood hemoglobin and hematocrit levels and also the number of red blood cells in the women of the experimental group following 8 weeks exercise with compared to the baseline levels of those variables and also to the control group (P<0.01). Unlike the control group, the experimental group showed an increase in blood hemoglobin and hematocrit levels and also number of red blood cells (P<0.05).
    Conclusion
    Our findings indicate that the selected aerobic exercise program is an effective and safe method in reducing disease of anemia in pregnant women in second trimester.
  • Vahid Samadi, Saeed Talebian, Gholam Reza Olyaei, Mehdi Sadeghi Pages 134-141
    Introduction

    The use of back support is one of the common methods aimed to prevent low back pain. The purpose of the present study was to investigate the effect of wearing a lumbosacral support on lumbar spine velocity and torque in six directions during combined trunk motion.

    Materials And Methods

    In this interventional study, 30 young healthy men were selected simply from convenient samples. They were asked to stand in Isostation B200 system and perform three-dimensional trunk motion against a resistance of 50% of maximal voluntary contraction torque while wearing or not wearing a lumbosacral support. Under each condition of test, five successive motions of trunk were performed in downward direction (as flexion, right lateral flexion, and right rotation) and upward direction (as extension, left lateral flexion, and left rotation), and the variables of average velocity and average torque were recorded during motion.

    Results

    With the use of a lumbosacral support, average velocity was significantly increased in flexion (P=0.015) and extension (P=0.005), but no significant changes were found in other directions (P>0/05). Back support decreased average torque of right rotation significantly (P=0.006), but did not significantly changed this variable in other directions (P>0/05).

    Conclusion

    Wearing a lumbosacral support can increase velocity in sagittal plane. Decreased rotation torque of trunk, as a result of using a back support, may reduce the twisting forces on lumbar spine joints.