فهرست مطالب

تحقیقات منابع آب ایران - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 19، زمستان 1389 و بهار 1390)

مجله تحقیقات منابع آب ایران
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 19، زمستان 1389 و بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/05/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات علمی- پژوهشی
  • حامد کتابچی، بهزاد عطایی آشتیانی صفحه 1
    آبخوان های ساحلی یکی از منابع حیاتی موجود در مناطق ساحلی می باشند. در این مناطق از سطح جهان که اغلب، مناطقی پرجمعیت، صنعتی و پراهمیت هستند، به دلیل فشارهای وارده، امکان بروز چالش های زیست محیطی، وجود دارد. از معمول ترین آنها، می توان به رخ دادن پدیده پیشروی آب شور به دلیل برداشت نادرست و بیش از حد آب زیرزمینی ساحلی و کاهش کیفیت آن اشاره نمود که محدودیت های زیادی را در نحوه بهره برداری از آبخوان های ساحلی فراهم می نماید. شناخت صحیح سیستم آب زیرزمینی در آبخوان ساحلی و پدیده پیشروی آب شور به سمت آن، در تدوین سیاست های نحوه بهره برداری از منابع آب موجود و کنترل پیشروی آب شور ضروری است. در این مطالعه، مدل تلفیقی شبیه سازی عددی و بهینه سازی به روش جامعه مورچه ها در محیط های پیوسته و با اعمال استراتژی Elitist برای مدیریت بهینه آبخوان های ساحلی با هدف کنترل خطر پیشروی آب شور دریا ارائه می گردد. در مدل شبیه سازی عددی بر اساس گسسته سازی تفاضلات محدود، ایده ای ساده مبتنی بر برقراری معادله پیوستگی جریان با امکان افزودن پیچیدگی های بیشتر منطبق بر واقعیت، توسعه داده شده و ابزار بررسی توابع هدف متنوع تر با گستره وسیع تری از قیود مورد توجه در مباحث مدیریت آبخوان ساحلی، در تنظیم معادلات و روند کار، لحاظ شده است. کارآیی مدل با به کار بردن آن در چندین مثال حل شده و مقایسه با کارهای پیشین، ارزیابی شده که نتایج این ارزیابی، نشان دهنده دقت و اعتبار مدل تدوین شده بوده و قابلیت کاربرد آن را در مدیریت بهینه آبخوان های ساحلی در مطالعه های واقعی نمایان می سازد.
    کلیدواژگان: روش بهینه سازی جامعه مورچه ها، آبخوان ساحلی، مدیریت بهینه، پیشروی آب شور دریا، شبیه سازی عددی
  • حمیده حسینی صفا، سعید مرید، مهنوش مقدسی صفحه 13
    منطق فازی به عنوان تکنیکی محاسباتی برگرفته از نحوه استدلال انسان، در مسائل گوناگون مدیریت منابع آب از جمله بهره برداری از مخازن، بسیار بکار گرفته شده است. یکی از مشکلات عمده در مدل سازی فازی، ساخت توابع عضویت و استخراج قوانین می باشد. بدین منظور در این تحقیق تلاش شده تا با استفاده از روش های خودکار، توابع عضویت و قواعد فازی جهت تعیین خروجی مخزن سد زاینده رود برای بخش کشاورزی مورد ارزیابی قرار گیرد. برای این منظور روش SOFM1 برای ساخت توابع عضویت و روش های FAM2 و BFRT3 نیز برای ساخت قواعد بهره برداری از مخزن بکار گرفته شده است. نتایج حاکی از آن است که طبقه بندی متغیرهای ورودی و خروجی با استفاده از روش SOFM راهکاری مناسب برای تعریف توابع عضویت فازی بوده، ولی روش BFRT و FAM هر چند قوانین قابل قبولی را تولید می کنند، ولی لازم است قوانین تولید شده بررسی و سپس مورد استفاده قرار گیرند. البته روش ها در کاهش زمان لازم برای ساخت قوانین، نقش موثری داشتند.
    کلیدواژگان: منطق فازی، تولید قوانین، تولید توابع عضویت، بهره برداری از مخزن، سد زاینده رود
  • محمود فتوحی، محمود فغفور مغربی صفحه 26
    یکی از موارد ضروری برای طراحی و ارزیابی سازه های هیدرولیکی و نیز برنامه ریزی منابع آب، پیش بینی شدت جریان و تراز آب در رودخانه است. برای این منظور از روش های روندیابی برای تخمین تراز آب و شدت جریان هنگام حرکت موج سیلاب در طول رودخانه استفاده می شود. در این مطالعه روش روندیابی دینامیکی و روش ماسکینگام-کانژ با پارامترهای ثابت و متغیر مورد مقایسه واقع شده اند. نتایج این مقاله نشان می دهد که اختلاف دو روش در شیب های کم بیشتر است و بنابراین در کاربرد روش ماسکینگام-کانژ در شیب های کم باید احتیاط نمود. انجام تحلیل حساسیت روی پارامترهای مدل دینامیکی نشان می دهد که مهمترین عوامل موثر روی دبی اوج هیدروگراف خروجی به ترتیب شامل دبی اوج هیدروگراف ورودی، ضریب زبری و شیب بستر کانال می باشند. همچنین پارامترهای مهم موثر بر زمان وقوع دبی اوج هیدروگراف خروجی به ترتیب شامل طول کانال و ضریب زبری هستند.
    کلیدواژگان: جریان غیردائمی، معادلات سنت، ونان، مدل پریسمن، روش ماسکینگام، کانژ
  • محمد جواد منعم، سید مهدی هاشمی صفحه 38
    بهبود عملکرد شبکه های آبیاری از را هکار های اساسی صرفه جویی در منابع آبی می باشد. اولین گام برای بهبود عملکرد شبکه ها، ارزیابی وضع موجود و سپس ارائه راهکار جهت رفع مشکلات می باشد. یک گام موثر و کاربردی در ارزیابی و بهبود عملکرد، استخراج مناطق همگن شبکه کانال ها بر اساس خصوصیات فیزیکی و فنی می باشد. هدف اصلی از این تحقیق، پهنه بندی مکانی و کاربرد یک روش کمی جهت استخراج مناطق همگن فیزیکی شبکه های آبیاری و نمایش قابلیت این روش در یک شبکه آبیاری واقعی می باشد. تکنیک مورد استفاده جهت پهنه بندی مکانی، روش خوشه بندی کلاسیک K-Means است. داده های مورد استفاده به عنوان ورودی مدل خوشه بندی به صورت یک ماتریس 5×162 بعدی است که همان خصوصیات فیزیکی و فنی کانال های انتقال شبکه آبیاری قزوین می باشند. بر اساس شاخص صحت سنجی خوشه بندی دیویس- بولدین (DB)، تعداد بهینه خوشه ها برابر 10 خوشه بدست آمد. هر کدام از خوشه های بدست آمده معرف یک ناحیه همگن در سطح شبکه می باشد که مدیران شبکه را قادر خواهد ساخت دامنه تصمیم گیری های خود را از محدوده وسیعی در ابعاد یک شبکه به محدوده کوچک تری در ابعاد چند منطقه همگن محدود کاهش دهند. این امر سبب سهولت مدیریت و ارزیابی و تصمیم گیری در سطح مناطق همگن و نیز صرفه جوئی در زمان و هزینه مدیریت خواهد شد.
    کلیدواژگان: شبکه های آبیاری، خوشه بندی K، Means، پهنه بندی مکانی
  • حمید مهسافر *، رضا مکنون، بهرام ثقفیان صفحه 47

    دریاچه ارومیه یکی از بزرگترین و مهم ترین اکوسیستم های آبی در ایران می باشد. با توجه به افزایش دما، تغییرات زیاد در بارندگی و همچنین وقوع خشکسالی در سطح حوضه، تراز آب دریاچه دچار تغییرات زیادی شده است. در این تحقیق تغییرات تراز سطح دریاچه ارومیه ناشی از تغییر اقلیم براساس مدلHadCM3 از سری مدل های گردش عمومی جو (GCM) تحت سناریوهای گازهای گلخانه ای (B2 و A2) با استفاده از شبکه های نرو فازی (ANFIS) برای دوره 2100-2000 شبیه سازی شده است. ورودی های ماهانه مدل شبیه سازی شامل بارش بر سطح دریاچه، توسط دمای حوضه آبریز و دبی ورودی به دریاچه می باشد. اثرات تغییر اقلیم بر تراز آتی دریاچه ارومیه براساس پیش بینی مدل HadCM3 تحت سناریوی A2 حاکی از افزایش میانگین سالانه دما و کاهش میانگین سالانه تراز سطح دریاچه به ترتیب به اندازه 80/2 درجه سانتیگراد و 60/4 متر می باشد. همچنین سناریوی B2 حاکی از افزایش میانگین سالانه دما و کاهش میانگین سالانه تراز سطح دریاچه به ترتیب به اندازه 35/2 درجه سانتی گراد و 93/3 متر می باشد. با مقایسه سناریوهای A2و B2 مشاهده گردید که سناریوی A2 حالت بحرانی تری را برای شرایط آتی دریاچه ارومیه پیش بینی می کند و دریاچه تحت سناریوی A2تا سال 2100 خشک می شود.

    کلیدواژگان: تغییر اقلیم، مدل های گردش عمومی، شبکه نرو فازی، دریاچه ارومیه
  • الهام ایزدی نیا، جهانگیر عابدی کوپایی صفحه 59
    طبق مطالعات چند دهه اخیر، فعالیت های کشاورزی و صنعتی منجر به آلودگی قابل ملاحظه در رودخانه ها می گردد. برای کنترل آلودگی در جریان های روباز، رهاسازی آلاینده ها باید به صورت منطقی و تنظیم شده انجام شود. این موضوع نیازمند اطلاع دقیق از توانایی حمل، پخش و پاک سازی آلودگی توسط جریان آب در طول مشخصی از مسیر خود (طول اختلاط کامل) است. آلاینده ها در جهات طولی، عرضی و عمقی تحت تاثیر فرآیندهای انتقال و اختلاط منتشر می شوند. انتقال طولی آلاینده ها یکی از مراحل مهم در پروسه رقیق سازی آلاینده ها می باشد که شناخت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه رابطه ای جامع در برگیرنده پارامترهای موثر بر ضریب اختلاط طولی با استفاده از آنالیز ابعادی ارائه شده است. به منظور بررسی میزان تاثیر هر یک از پارامترهای موثر از نرم افزار آماری SPSS استفاده گردید. نتایج نشان داد پارامترهای موثر بر ضریب اختلاط طولی، ضریب زبری و نسبت عرض به عمق می باشند. از آنالیز حساسیت صورت گرفته مشخص شد تاثیر ضریب زبری بر ضریب اختلاط طولی بیشتر می باشد. روش ارائه شده در این تحقیق رهیافت جدیدی در تخمین ضریب پراکندگی طولی آلودگی در رودخانه ها محسوب شده و قابلیت ترکیب با مدل های ریاضی انتقال آلودگی را دارا می باشد.
    کلیدواژگان: انتقال آلودگی، ضریب پراکندگی طولی، آنالیز ابعادی
  • افسانه افضلی، جمال محمد ولی سامانی صفحه 67
    انتخاب محل مناسب جهت دفن مواد زاید جامد می تواند از اثرات نامطلوب اکولوژیکی و اجتماعی- اقتصادی جلوگیری کند. توسعه روز افزون شهر اصفهان همزمان با رشد فرایند صنعتی و اقتصادی آن و افزایش بسیار سریع جمعیت و استانداردهای زندگی، باعث ایجاد تغییر در ترکیب زباله تولیدی و افزایش میزان آن گردیده است. با توجه به پر شدن گنجایش محل دفن فعلی و گسترش شهر به طرف این مرکز و نزدیک شدن مناطق مسکونی به آن، انجام مطالعات علمی و اصولی جهت انتخاب مکان های مناسب دفن مواد زاید جامد الزامی است. مکان یابی محل دفن نیازمند تجزیه و تحلیل داده های مکانی، قوانین و معیارهای قابل قبول است. در این تحقیق جهت تعیین محل های مناسب دفن از روش ارزیابی چند معیاره با تکیه بر تکنیک GIS استفاده شد. سپس به منظور اولویت بندی محل های پیشنهادی دفن از روش فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) بهره گرفته شد. روشANP به منظور اصلاح روش AHP و بر اساس تکنیک سوپر ماتریس ها ارائه گردیده است. این روش قادر است برای مسائل پیچیده با ساختار غیر رده ای به کار رود و از مزایای عمده آن امکان در نظر گرفتن ارتباط متقابل سطوح مختلف تصمیم نسبت به هم و همچنین ارتباط داخلی معیارهای تصمیم در یک سطح می باشد. در این مطالعه پس از بررسی معیارهای موثر در مکان یابی و تعیین محل های پیشنهادی دفن زباله، تغییرات و اهمیت نسبی عوامل ذکر شده بر اساس محل های پیشنهادی نیز به طور جداگانه مد نظر قرار گرفت که عملا در روش های مرسوم تصمیم گیری از جمله AHP نادیده گرفته شده است. نتایج اهمیت قابل توجه منابع آب را گوشزد کرده و در اولویت بندی محل های پیشنهادی دفن زباله محل موقعیت بهینه را انتخاب نموده اند.
    کلیدواژگان: مکان یابی محل دفن، مواد زاید جامد، GIS، AHP، ANP، سوپر ماتریس، مقایسات زوجی
  • یادداشت فنی
  • علیرضا شاهی دشت، احمد عباس نژاد صفحه 77
    هدف اصلی این تحقیق شناخت و ارزیابی اثرات زیست محیطی تخلیه سفره آب زیرزمینی دشت جیرفت طی چند سال اخیر و پیش بینی شرایط در آینده است. بدین منظور کلیه اطلاعات هواشناسی، هیدرولوژیکی، هیدروژئولوژیکی، زمین شناسی و جغرافیایی جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نقشه های کیفیت شیمیایی و هم عمق سطح آب زیرزمینی منطقه به کمک نرم افزار ArcGIS رسم و پس از آن اضافه برداشت، افت سطح ایستابی، کسری مخزن و تغییرات شوری آب زیرزمینی در قسمتهای مختلف دشت محاسبه شده است. در ادامه این تحقیق، با استفاده از اطلاعات چند سال اخیر مربوط به تغییرات کمی و کیفی آبهای زیرزمینی و با فرض ادامه روند کنونی تغذیه و تخلیه سفره، وضعیت 10 سال آینده نیز مورد پیش بینی قرار گرفته است. نتایج تحقیقات نشان می دهد پمپاژ بیش از حد از سفره آب زیرزمینی، پیامدهای زیست محیطی فراوانی همچون تغییر کیفیت آب زیرزمینی، افزایش مصرف انرژی استحصال آب زیرزمینی، افزایش آسیب پذیری دشت نسبت به خشکسالی، نشست زمین و ایجاد درز و شکاف در سطح زمین و ابنیه و... را به دنبال داشته است. بنابراین چنانچه اقدام جدی و موثری در این زمینه صورت نگیرد، این دشت در آینده نه تنها با تشدید پیامدهای زیست محیطی، بلکه با مشکلات اقتصادی و اجتماعی نیز مواجه خواهد شد.
    کلیدواژگان: تخلیه سفره آب زیرزمینی، افت سطح آب، دشت جیرفت، اثرات زیست محیطی
  • محمدرضا نیک منش، غلامرضا رخشنده رو صفحه 82
    شبیه سازی سیستم آبهای زیرزمینی به دلیل پیچیدگی های موجود در طبیعت این سیستم ها، به آسانی میسر نیست. این درحالیست که شبکه های عصبی مصنوعی به عنوان مدل جعبه سیاه با توانایی های بالایی که دارند برای مدل سازی سیستم های پیچیده و غیرخطی بسیار مناسب می باشند. لذا، با توجه به مشکلات فراوان مدل سازی آبخوانها با مدل های ریاضی، شبکه های عصبی مصنوعی برای پیش بینی سطح ایستابی در آبخوانها توسط محققین بکار رفته اند. هدف از انجام این تحقیق ارزیابی توانایی شبکه های عصبی مختلف در پیش بینی تراز آبهای زیرزمینی در محدوده سعادت شهر در استان فارس می باشد. از نظر توانایی شبکه های مختلف مورد استفاده، شبکه های عصبی مصنوعی پیشرو با الگوریتم لونبرگ-مارکوارت بهترین نتایج را ارائه داد. این ساختار توانست پیش بینی ماهانه ای از سطح ایستابی آبهای زیرزمینی در بازه زمانی دو ساله (از سال 1383 تا سال 1385) با حداقل ریشه مربع متوسط خطا 04/2 متر و 27/2 متر برای مراحل آموزش و آزمایش ارائه نماید.
    کلیدواژگان: پیش بینی تراز آبهای زیرزمینی، شبکه های عصبی مصنوعی، آبخوان محدوده سعادت شهر
|
  • H. Ketabchi, B. Ataie, Ashtiani Page 1
    Groundwater aquifers are important and vital resources in coastal zones. Serious environmental problems often occur in coastal areas that are densely populated or have been industrialized. The common problem is the saltwater intrusion into the freshwater aquifer system, due to inappropriate exploitation and over-pumping of coastal aquifers. This causes more limitations for the meaningful operation policies. A proper and reliable picture of the groundwater system in the coastal aquifer and the saltwater intrusion phenomenon are required to keep away from the possible threats and to develop sufficient management strategies. This study, presented an efficient combined numerical simulationoptimization model for optimal management of a coastal aquifer, while controlling the saltwater intrusion process through controlled pumping. The proposed approach employs improved Elitist Continuous Ant Colony Optimization (ECACO) algorithm as an optimization tool in the model. In the numerical simulation approach, objective functions with extensive range of constraints for coastal aquifer management is considered. In this model, through some simple scheme, such as continuity equations in the porous media cells and existing hydraulic systems in the study area, more complex phenomenon representing real systems can be investigated. This model is verified using application examples available in the literature. The success and efficiency of the proposed ECACO algorithm in optimal management of actual coastal aquifers is shown.
    Keywords: Ant Colony Optimization, Coastal Aquifer, Optimal Management, Saltwater Intrusion, Numerical Simulation
  • H. Hosseini Safa, S. Morid, M. Moghaddasi Page 13
    Fuzzy logic (FL) as a soft computing method based on human inference is widely used for water resources issues such as reservoir operation. However, common to any FL modeling approach, the definition of membership functions (MF) and the inference rules (IR) are a difficult and time consuming practice that construct the objective of this paper. Self organizing feature maps (SOFM) method is applied to create MF. Also Fuzzy associative maps (FAM) and Bootstrap fuzzy relevance test (BFRT) are applied to generate IRs. Zayandeh-rud dam in Esfahan Province, Iran, was taken as the case study. The results showed that the suggested classification by SOFM to define MF is quite acceptable. But, the resulted rules from FAM and BFRT need more evaluation and screening before application. Nevertheless, the applied methods play a significant role in reducing the required time to set up the final fuzzy model.
    Keywords: Fuzzy logic, Rule generation, Membership function generation, Reservoir operation modeling, Zayandeh Rud dam
  • M. Fotuhi, . F. Maghrebi Page 26
    River stage or flow rates are required for the design and evaluation of hydraulic structures and water resources management systems. Accordingly flood routing techniques are used to predict the river stage and flow rates while flood wave propagates along the river. The aim of this paper is to compare the Muskingum–Cunge method with constant and variable parameters with Dynamic flow routing. The results showed that the errors in application of Muskingum-Cunge method in rivers with low slope are high and therefore some concerns should be taken when using Muskingum-Cunge in low slopes rivers. Sensitivity analysis showed that the most dominant parameters on the peak outflow are orderly the peak inflow rate, the roughness coefficient, and the bed slope. Also, the most important parameters on peak timing of outflow are orderly the channel length and the roughness coefficient.
    Keywords: Unsteady Flow, St. Venant Equations, Priessman Model, Muskingum, Cunge method
  • M. J. Monem, S. M. Hashemi Page 38
    Improving the performance of water conveyance networks is one of the key issues in saving limited water resources. The first step for this improvement is performance evaluation and then presenting the solutions. One of the practical and efficient approches for performance improvement is to extract the homogenous area out of the irrigation network based on the physical and technical features. The main idea behind this research is to present a quantitative benchmark for exploring homogenous areas with similar physical attributes and present the abilites of this method for a real case study. K-Means clustering algorithm, is applied to spatial clustering of irrigation networks based on physical attributes. Data was arranged based on the “objects” and the “features” in the matrix language. Ghazvin irrigation network data was used to form the input matrix. This matrix consisted of 162 rows and 5 columns. Using Davies and Bouldin (DB) index as the cluster validity index, it has been shown that the optimum number of clusters is 10. Each cluster represented a homogenous area in the irrigation network district. Clustering reduces the dimension of assessments from a large extended irrigation district to a limited number of homogeneous regions and provide a context for better and easier decision making, performance evaluation, and allocation of facilities and budget to different regions.
    Keywords: Irrigation networks, K, Means clustering, Spatial regionalization
  • H. Mahsafar, R. Maknoon, B. Saghafian Page 47

    The Urmia Lake is one of the largest and most important natural ecosystems in Iran. Temperature increase, high fluctuation in rainfall, and frequent droughts have caused high fluctuations in the lake water level. In this research, the monthly change of the Urmia Lake water level under the climate change condition was simulated by the Adaptive Neuro - fuzzy inference system (ANFIS) from 2000-2100 by the HadCM3 model under SRES emission scenario (A2 and B2). Monthly inputs to the model are the rain on the lake, the temperature mean values, and the total inflow discharge. The effect of climate change on future water level based on the projection of the results from HadCM3 model under A2 scenario has shown the increase in average annual temperature and decrease in average annual lake level by 2.80 °C and 4.60 m, respectively. The B2 scenario model predicted increase in the average annual temperature and decrease in the average annual lake level by 2.35 °C and 3.93 m, respectively. Comparin the A2 and B2 scenarios, it was concluded that the A2 scenario predicted a more critical state for the Urmia Lake.

    Keywords: Climate change, GCM projections, ANFIS, Urmia Lake
  • E. Izadinia, J. Abedi, Koupai Page 59
    Over the course of recent decades, agricultural and industrial activities have led to a considerable pollution in rivers. To control the river pollution level, the waste water discharge should be regulated. Pollutions have been dispersed in longitudinal, lateral, and vertical direction. The longitudinal dispersion of pollutants in river is important. In this study, a comprehensive equation was proposed for longitudinal dispersion coefficient using dimensional analysis. Dimensional and statistical analysis indicated that longitudinal dispersion coefficient depends on roughness coefficient and the ratio of width to depth of river. Sensitivity analysis indicated that roughness coefficient had the highest effect on longitudinal dispersion coefficient. The proposed methodology is a new approach to estimate dispersion coefficient in streams and can be implemented into mathematical models of pollutant transfer.
    Keywords: Pollutant Transfer, Longitudinal Dispersion Coefficient, Dimensional analysis
  • A. Afzali, M. V. Samani Page 67
    Selecting the suitable landfill site can prevent inappropriate ecological and socio economical effects. Industrial and economical development of the Esfahan metropolitan area and the fast increase in population and life standards has changed the amount and the components of the generated waste load. The present landfill has already reached its capacity and also the city is expanding toward this center. The fundamental studies for selecting suitable landfill sites should therefore be considered. Landfill site selection requires the analysis of spatial data, regulations and accepted criteria. In this research the multi criteria evaluation method by emphasis on GIS techniques was used for identifying suitable landfill sites for Esfahan city. Then the Analytic Network Process (ANP) was applied for prioritizing the suggested landfill sites. ANP is the modified version of AHP method which is based on the super matrix approach. This method is capable of applying for complex problems with non hierarchical structure and also give the possibility of considering interdependence relationships of decision criteria within and between levels. In this paper, in addition to evaluating the effective criteria in site selection and allocating the proposed landfill sites, the variation and relative importance of elements of these sites that cannot be considered in other decision making methods like AHP have been considered within the context of ANP method. The results indicated the significant importance of water resources protection in landfill site selection.
    Keywords: Landfill Site Selection, Solid Waste, GIS, ANP, AHP, Super Matrix, Pair, Wise Comparisons
  • A.R.Shahidasht, A.Abbasnejad Page 77
    The main purpose of this Study is to recognize and evaluate the environmental impacts of aquifer depletion in Jiroft plain in Kerman Province, Iran, during several past years and Prediction of the future status. In this regard, all relevant data, including meteorological, hydrological, hydrogeological, geological, and geographicl data have been gathered and evaluated. Isocheimal maps and groundwater table maps of this plain were drawn using ArcGIS software. Accordingly the over-extraction, water table decline rate, excess discharge, as well as chemical changes of aquifers has been determined. Assuming that the past and present trends would continue in the future, the status of aquifers fot the next 10 years has been determined. Results indicated that the overdraft has led to several environmental impacts including groundwater quality variation, increase in energy consumption for groundwater extraction, enhancement of susceptibility to drought, ground subsidence, the occurrence of cracks and joints in buildings, etc. If no drastic actions are taken, the plain will not only be faced with much more severe environmental impacts, but will also encounter economical and social problems.
    Keywords: Aquifer Depletion, Water table Decline, Jiroft Plain, Environmental Impacts
  • M.R. Nikmanesh, G.R. Rakhshandehroo Page 82
    A proper architectural design of the Artificial Neural Network (ANN) models can provide a robust tool in water resources modeling and forecasting. The performance of different neural networks in a groundwater level forecasting was examined by researchers in order to identify an optimal ANN architecture that can provide accurate predictions up to 24 months ahead. In this study the Saadat-shahr Plain in Fars Province in central Iran was chosen as the study area. All networks were trained for an 8-year period of data and calibrated for a 24-month period. Experimental results showed that the most accurate forecast (for up to 24 months ahead) is achieved with an FNN trained with the LM algorithm.
    Keywords: Artificial Neural Network, Groundwater level forecasting, Saadat, shahr Plain