فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال هشتم شماره 1 (پیاپی 27، بهار 1390)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 27، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • رخساره صادقی، فاطمه سرلتی*، سیندخت کلانتری صفحات 1-8
    سابقه وهدف

    تفاوت های بسیاری بین ویژگی های مورفولوژیک پریودنشیوم در افراد مختلف وجود دارد. شدت علایم بیماری های مختلف پریودنتال ممکن است مرتبط با این اشکال ساختاری پریودنشیوم باشد.هدف از این مطالعه بررسی اندازه و فرم تاج دندانهای قدامی فک بالا و مورفولوژی پریودنشیوم درگروهی از جوانان سالم ایرانی می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه با طراحی توصیفی بر روی 200 دانشجوی دندانپزشکی (100 زن و100 مرد) انجام شد که از نظر پریودنتال سالم بودند و میانگین سنی آنها 29/7 + 5/26 سال بود، از نمونه ها کست تشخیصی تهیه شد و زاویه لثه ای،ارتفاع پاپی، عرض تاج و ارتفاع تاج دندانهای قدامی فک بالا برروی آن توسط کولیس دیجیتال اندازه گیری شد. توسط پروب ویلیامز میزان ضخامت لثه مارژینال، عمق پروبینگ و عرض لثه کراتینیزه بصورت کلینیکی اندازه گیری شد. برای تعیین رابطه بین متغیر های مذکور از آزمون Binary logistic Regression استفاده گردید.

    یافته ها

    در دندانهای سانترال(21-11) ضخامت لثه با میزان لثه کراتینیزه و عمق پروبینگ رابطه معنی داری داشت. در دندانهای لترال(22-12) ضخامت لثه با میزان لثه کراتینیزه، عمق پروبینگ، عرض تاج و در دندانهای کانین (23-13) ضخامت لثه با میزان لثه کراتینیزه، عمق پروبینگ، ارتفاع تاج، ارتفاع پاپیلا و زاویه لثه ای رابطه معنی داری نشان داد. بین فرم دندان با ضخامت لثه رابطه معنی داری دیده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد فرم دندان ها با ضخامت لثه ارتباطی ندارد اما در هر کدام از دندان ها ضخامت لثه با متغیر های متفاوتی در ارتباط می باشد.

    کلیدواژگان: پریودنشیوم، لثه، تاج دندان، مورفولوژی
  • آرش عزیزی، فاطمه سرلتی، اتنا باقی زاده صفحات 9-14
    سابقه و هدف
    بیماری پریودنتال یک بیماری عفونی مزمن و چند فاکتوری است که با تخریب غیرقابل برگشت رشته های کلاژن و دیگر اجزای سازنده ی لثه و لیگامان پریودنتال وتحلیل استخوان آلوئول اطراف دندان و تولید پاکت پریودنتال مشخص می شود. پاسخ میزبان به بیماری پریودنتال شامل تولید آنزیم های مختلف است که در اثر آسیب و مرگ سلول های استرومال، اپیتلیال ویا سلول های التهابی آزاد می شوند. هدف از این تحقیق، مقایسه غلظت آنزیم بزاقی آلکالین فسفاتاز در بیماران مبتلا به پریودنتیت خفیف و پریودنتیت متوسط تا شدید و بیماران با پریودنشیم سالم بود.
    موادوروش ها
    در این تحقیق تجربی بزاق غیرتحریکی 20نفر از بیماران مبتلا به پریودنتیت خفیف و 20فردمبتلا به پریودنتیت متوسط تا شدید و20نفر از افراد با لثه سالم جمع آوری شد. میانگین میزان آنزیمهای بزاقی آلکالین فسفاتاز با استفاده از تکنیک Kinetic اندازه گیری شد. در پایان داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و توکی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سطح آنزیم آلکالین فسفاتاز بزاقی در گروه افراد با لثه سالم3/4±25/9در گروه با پریودونتیت خفیف6/7 ± 3/21 و با پریودونتیت متوسط تا شدید 9/11 ±75/33بود و بین گروه های مختلف اختلاف اماری معنی داری وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت آنزیم آلکالین فسفاتازدربیماران مبتلا به بیماری پریودنتال بیشتر از افراد سالم بوده و این آنزیم می تواند نشانگر خوبی برای تعیین میزان تخریب بافتهای پریودنتال باشد.
    کلیدواژگان: آلکالین فسفاتاز، بزاق، بیماری پریودنتال
  • جوانه وجدانی، عماد بهرام نژاد، مهسا رضایی صفحه 15
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت دندانهای قدامی در جویدن، صحبت کردن و تامین زیبایی همچین شیوع بالای شکستگی تاج در بین انواع آسیب های تروماتیک وارده به دندانهای دائمی این مطالعه با هدف بررسی شیوع و علل شکستگی تاج دندانهای قدامی دائمی در کودکان مقطع دوم تا پنجم ابتدایی شهررشت در سال 1386 انجام شد.
    مواد و روش ها
    جهت این تحقیق که به روش توصیفی و بصورت مقطعی انجام شد، 1042 نفر از دانش آموزان مقطع دوم تا پنجم ابتدایی شهر رشت از10 مدرسه بطور تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. معاینه با نورچراغ قوه انجام گرفت و اطلاعات مربوط به سن و جنس، نوع شکستگی تاج، شماره دندان آسیب دیده، میزان اورجت، اوربایت، پوشش لب، علل بروز آسیب و اقدامات درمانی انجام شده بعد از ضربه در پرسشنامه ثبت شد.
    اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری کای-دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع شکستگی تاج دندانهای قدامی 2/15درصد و نسبت درگیری پسران به دختران 7/1 به 1 بود.. بیشترین موارد شکستگی تاج در سانترالهای ماگزیلا(5/53 %) و شایعترین نوع آسیب شکستگی مینا(3/80%) بود، اغلب صدمات در منزل(49%) و در فصل تابستان(3/40%)اتفاق افتاده بود. در رابطه با علل بروز شکستگی تاج دندان ها، زمین خوردن و برخورد با اجسام خارجی شایعترین علل تروما را تشکیل می داد.
    نتیجه گیری
    افراد دارای اورجت افزایش یافته، deep bite نسبت به وقوع تروما مستعدتر از دیگران بودند.
    کلیدواژگان: شیوع، تاج، شکستگی دندان
  • اسحق لاسمی، محمد علی صحراییان، محمدحسین کلانترمعتمدی، ناصر ولایی، نوشین مرادی، رضا لاسمی صفحات 20-26
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع و افزایش بیماری مالتیپل اسکلروزیس(MS) و روند اختلال این بیماری روی سیستم عصبی مرکزی و اعصاب دهانی – صورتی و برای تعیین فراوانی تظاهرات دهانی – صورتی و عوامل مرتبط با آن، این تحقیق برروی گروهی از مبتلایان به MS در سال 1389 انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش توصیفی بر روی 400 بیمار با تشخیص قطعی MS که تحت پوشش انجمن MS ایران بودند با نمونه گیری مستمر انجام گرفت. تظاهرات دهانی – صورتی شامل نورالژی عصب سه قلو، فلج صورتی، اختلال مفصل گیجگاهی – فکی، اختلال بلع، اختلال تکلم، نشانه های بینائی بودند. شیوع هر یک از علائم فوق تعیین و میزان واقعی آن با احتمال 95 درصد برآورد شده و نقش عوامل مرتبط با بروز آن، توسط آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در 2/89درصد از این 400 نمونه، تظاهرات دهانی – صورتی وجود داشت. شایعترین تظاهرات نشانه های بینائی 5 / 79 %، اختلال تکلم 3/44 %، اختلال بلع 21 % و فلج صورتی 3 / 15 % و اختلال مفصل گیجگاهی – فکی 3/14% و کمترین نوع تظاهر نورالژی عصب سه قلو 3/13 % برآورد شد. برای سوابق فردی و خانوادگی در بروز تظاهرات نقشی پیدا نشد، اما آنهایی که تظاهرات دهانی – صورتی داشتند، نسبت به آنهایی که این تظاهرات را نداشتند 3 برابر بیشتر در معرض ابتلای بیش از 7 سال بیماری MS بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد شیوع تظاهرات دهانی – صورتی در این بیماران بالا بوده و جای نگرانی دارد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، نورالژی عصب سه قلو
  • سعید سادات منصوری، ساندرا مهر علیزاده، فروزش شیرگاهی صفحات 27-33
    سابقه و هدف
    نظر به اهمیت و نقش دندان های مولر در فانکشن جویدن و به جهت جلوگیری از تحلیل ریج باقی مانده، جایگزینی فوری این دندان ها به شیوه ای موثر ضروری است. لذا این تحقیق با هدف بررسی نتایج کلینیکی و رادیوگرافی ایمپلنت های Tapered Wide Platform قرار داده شده در ساکت دندان های مولر یکسال پس از بارگذاری در مراجعین به کلینیک خصوصی در سال 89-88 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی روی 12 نمونه از دندان های مولر اول و دوم، 10 بیمار با میانگین سنی 71/4 ± 46 که در سال 1387 مراجعه کرده بودند انجام شد، Tapered Wide Platform قرار داده شدند. یکسال پس از بارگذاری ایمپلنت ها، ثبات آنها توسط پریوتست ارزیابی شد. ارزیابی بالینی شامل بررسی درد، عفونت و ترشح چرک بود. جهت بررسی تغییرات استخوان کرستال رادیوگرافی های پری اسپکال به روش موازی تهیه شدند. نتایج حاصل با آزمون آماری t-test مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در هیچ یک از نمونه ها درد، عفونت، ترشح چرک یا رادیولوسنسی ممتد رادیوگرافیک مشاهده نشد و میانگین 6/1 ± 81/2- = PTV(Perio Test Value) با دامنه (1- تا 6-) نشاندهنده عدم وجود لقی ایمپلنت ها و میانگین تغییرات استخوان کرستال 01/0 ± 22/0 میلیمتر بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از ایمپلنت های Platform با قطر بالا به صورت جایگذاری فوری، ایمپلنت در صورت انتخاب صحیح نمونه ها و کاربرد تکنیک صحیح جراحی در جایگزینی ناحیه خلفی فکین موفقیت آمیز و قابل پیش بینی است.
    کلیدواژگان: مبزان موفقیت، میزان ماندگاری، ایمپلنت قطور، جایگذاری فوری
  • دنیا صدری، فاطمه شاهسواری، شبنم سادات علوی صفحه 34
    سابقه و هدف
    اسکواموس سل کارسینوما(scc) شایعترین تومور بدخیم دهان و مری است. آنتی ژن Ki67 به عنوان نشانگر تزاید سلولی، در تعیین رفتار بیولوژیک تومورها نقش موثری دارد. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی بروز نشانگر Ki67 در اسکواموس سل کارسینوم دهان و مری و عوامل مرتبط با آن بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش توصیفی انجام شد. 40 بلوک پارافینه مربوط به بیماران مبتلا به SCC دهان و مری (هر گروه 20 مورد)انتخاب شدند. خصوصیات کلینیکوپاتولوژیک نمونه ها ثبت شد سپس نمونه ها به روش ایمونوهیستوشیمی (IHC) جهت انتی ژن Ki67 رنگ آمیزی شدند. سلول های مثبت در 10 شان میکروسکوپی به طور تصادفی شمارش شدند و درصد سلولهای مثبت (Labeling Index) ثبت شد و به دو گروه بیان ضیف(45%0 ≥)و بیان قوی(45%<)تقسیم شدند. یافته ها با کمک نرم افزار SPSS با آماره کای دو تحت واکاوی آماری قرار گرفت.
    نتایج
    از 40 نمونه مورد بررسی 24 مورد (60%)مذکر و16 مورد (40%) مونث بودند. میانگین سنی مبتلایان 3/14 ± 3/65 بود. از لحاظ بروز Ki67 45% نمونه های SCC مری و 10% نمونه های SCC دهانی در گروه بیان قوی قرار داشتند و 55% نمونه های SCC مری و 90% نمونه های SCC دهانی در گروه بیان ضعیف قرار داشتند که بین دو گروه تفاوت معنی دار دیده شد (P<0/02). سن و جنس مبتلایان در SCC دهان و مری با بروز Ki67 ارتباط معنی داری نداشت. اما درجه میکروسکوپی و اندازه تومور در SCC دهان و مری با بروز Ki67 ارتباط معنی داری نشان داد: به ترتیب (0.01= P و 0.03= P)و (0.02= P و 0.03= P).
    نتیجه گیری
    بروز نشانگر Ki67 در SCC مری بطور معنی داری بیش از SCC دهان است که می تواند رفتار بیولوژیک پیشرونده آن را توجیه کند. سن و جنس بیماران تاثیری در بروز Ki67 ندارد. اما اندازه تومور و درجه میکروسکوپی SCC در دهان و مری با بیان Ki67 ارتباط معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: اسکواموس سل کارسینوما، دهان، مری، آنتی ژن ki67
  • سید علیرضا مکی نژاد، رامین کاویانی، وحید رخشان، الناز عسگری، مهرنوش کاظمی، فاطمه خبیر صفحه 41
    سابقه وهدف
    باتوجه به اینکه زیبایی یک عامل مهم در پذیرش پروتز متحرک توسط بیماران است، و اینکه نمای لبیال دندان های پیشین نقش مهمی در این زمینه دارند، بنابراین ارزیابی عوامل احتمالی شکل دندان های قدامی مهم تلقی میشود. این مطالعه قدرت پیش بینی شکل صورت در تعیین شکل دندان پیشین مرکزی بالا را بررسی نموده است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی از نوع تشخیصی روی 120 نمونه واجد شرایط با نمونه گیری مستمر انجام شد و سپس یک عکس تمام رخ از صورت آنها در حالت normal head position و یک عکس از دندان پیشین مرکزی بالای آنها در حالت استاندارد شده تهیه شد و حدود خارجی صورت از 3 ناحیه رستنگاه مو، خط ابرو و گلابلا و همینطور حدود خارجی دندان رسم شد و فرم آنها در 3 گروه مربع، مثلث، بیضی تشخیص داده شد. ارزش پیش بینی مثبت و منفی مشخص شدند و نقش عوامل مرتبط توسط آزمون کای دو بررسی شد.
    یافته ها
    ارزش پیشبینی مثبت صورت های با اشکال مربع، بیضی و سه گوش به ترتیب 34 ٪، 34.7 ٪ و 33.3 ٪ بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که شکل صورت یک عامل مناسب در تعیین شکل دندانهای پیشین مرکزی نیست، و شاخص های دیگری برای این امر لازم است.
    کلیدواژگان: فرم صورت، سطح لبیال، فرم دندان
  • مقاله گزارش مورد
  • مریم سیدمجیدی، رامین فروغی صفحه 47
    سابقه
    ادژ یک کیست ادنتوژنیک تکاملی ناشایع است که اولین بار توسط گورلین در سال 1962 توصیف شد و امروز ه در طبقه بندی جدید سازمان بهداشت جهانی تحت عنوان تومور ادنتوژنیک کلسیفیه کیستیک نامگذاری شده است. این کیست تنها 1% کیستهای فکی را شامل می شود و به صورت ناشایعی همراه با ادنتوم دیده می شود.
    معرفی مورد: بیمار پسری 15 ساله بود که با شکایت از تورم بدون درد در ناحیه قدامی سمت راست فک بالا مراجعه کرد. در بررسی رادیوگرافی، ضایعه رادیولوسنت با نواحی رادیواپک دیده شد. در نمای پاتولوژی اپی تلیوم کیست ادنتوژنیک با سلول های گوست و ساختار ادنتوم کمپلکس مشاهده شد. درمان به روش انوکلئاسیون انجام شد و در پیگیری 6ماهه بیمار عودی مشاهده نشد..
    نتیجه گیری
    نمای بالینی و رادیوگرافیک ضایعات ادنتوژنیک، اختصاصی نمی باشد. همواره بایستی به این نکته توجه نمود که نوع ضایعه همراه با کیست گورلین، سیربالینی، روش درمان و پیش آگهی ضایعه ترکیبی را تعیین می کند.
    کلیدواژگان: ادژ، سلول گوست، کیست گورلین، ادنتوم
|
  • Dr Rokhsareh Sadeghi, Dr Fatemeh Sarlati, Dr Sindokht Kalantari Pages 1-8
    Background And Aim

    Periodontium biotype has many variations among different people. It has been suggested that the variation in the periodontium biotype may be related to the shape and form of the crowns of the teeth. The aim of this investigation was to examine the forms of the crowns in the maxillary anterior segment and corresponding gingival characteristics among healthy young Iranian subjects.

    Materials And Methods

    For this cross-sectional study 200 individual (100 male & 100 female) with average age of 26.5 ± 7.29 with healthy periodontium were chosen from dental students of Islamic Azad University. The gingival angle, height of interdental papilla, crown width and crown height of maxillary anterior teeth were measured by a digital caliper on a diagnostic stone cast. Also marginal gingiva’s thickness, probing depth and width of keratinized gingival was assessed clinically by a William’s probe on each individual. Binary logistic regression method was used for statistical analysis.

    Results

    In central teeth (11-21) gingival thickness had a significant correlation with amount of keratinized gingiva and probing depth. In lateral teeth (12-22) gingival thickness had significant correlation with amount of keratinized gingiva, probing depth and crown width. In canine teeth (13-23) gingival thickness had significant correlation with amount of keratinized gingiva, probing depth, crown’s height, papilla’s height and gingival angle. There was no statistical relation between crown’s form and gingival thickness.

    Conclusion

    Based on the findings, crown form had no relation with the gingival thickness but in each type of tooth gingival thickness was related to different factors.

  • Dr Arash Azizi, Dr Fatemeh Sarlati, Dr Atena Baghizade Pages 9-14
    Background And Aim
    Periodontitis is a chronic multi factorial infectious disease, characterized by the irreversible destruction of collagen fibers and other matrix constituents of the gingival tissues, periodontal ligament and resorption of alveolar bone around the teeth with the formation of periodontal pocket. During the course of injury, destructions and death of stromal, epithelial or inflammatory cells, different enzymes are released, which can be used as indicators in diagnostic and treatment. The aim of this study was to compare the alkaline phosphase level of saline in patients with Periodontitis and normal ones.
    Materials And Methods
    In this experimental study, unstimulated saliva of 20 patients with mild periodontitis, 20 patients with moderate to severe periodontitis, and 20 subjects with healthy periodontium were collected. The mean levels of alkaline transferase salivary enzymes were measured by kinetic system. Finally; data were analyzed by ANOVA and TUKEY tests.
    Results
    Mean level of Alkaline phosphatase salivary enzyme in healthy gingival group was 9.25 ± 4.3,in mild periodontitis group was 21.3 ±7.6 and in moderate to severe periodontitis group was 33.75 ±11.9 and there was significant differences between three groups (P<0.05).
    Conclusion
    The results revealed that salivary alkaline transferaze level is a good indicator to determine the degree of periodontal tissue destruction.
  • Dr Javaneh Vejdani, Dr Emad Bahramnejhad, Dr Mahsa Rezaie Page 15
    Background And Aim
    Regarding to the importance of anterior permanent teeth in mastication, speaking and esthetic, also high prevalence of crown fracture due to traumatic injuries of the permanent teeth this study was designed to evaluate the etiology and prevalence of crown fracture of anterior permanent teeth in 2nd-5th grade children of primary schools in Rasht in year 2007.
    Materials And Methods
    For this descriptive, cross-sectional study1042, 2nd - 5th grade students were selected from 10 randomly chosen primary schools in Rasht. Examination was carried out by flash light. Information in regard to age, gender, type of crown fracture, tooth number, amount of over jet, overbite, lip seal, etiology of trauma and performed treatments following trauma were recorded. The data were analyzed with SPSS software and Chi-Square test.
    Results
    Prevalence of crown fracture in anterior teeth was 15.2%. The ratio v male to female patients was 1.7/1. Maxillary central incisors were the most affected (53.5%) and the most common type of crown injury was enamel fracture (80.3%). Most of injuries had occurred at home (49%) and during summer (40.8%). Falls and foreign bodies striking were the most frequent cause of dental traumatic injuries.
    Conclusion
    There was a tendency for children with an increased over jet and deep bite to have more dental injuries.
  • Dr Esshagh Lasemi, Dr Mohammad Ali Sahraian, Dr Mohammad Hosein Kalantar Motamedi, Naser Valayi, Dr Noushin Moradi, Dr Reza Lasemi Pages 20-26
    Background And Aim
    With regards to the high and increasing prevalence of Multiple Sclerosis (MS) and its demolishing effects on central nervous system and oro-facial nerves appearing oral and maxillofacial manifestations, this study was carried out on the prevalence of oral and maxillofacial manifestations and its related factors in MS patients in 2010.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 400 MS patients that were selected by sequential sampling. Oral and maxillofacial manifestations evaluated were as follows: Trigerninal neuralgia, Dysarthria, Dysphagia, (TemporoMandibular Dysfunction) TMD, facial palsy and visual symptoms. Occurrence of each manifestation was determined and its confidence interval was evaluated within a probability of 95% and the role of the related factors was analyzed with the Chi-square test.
    Results
    89.2% of the samples demonstrated oral and maxillofacial manifestation. The most frequent manifestations were: Visual symptoms 79.5%, Dysarthria 44.3%, Dysphagia 21%, Facial Palsy 15.3%, and TMD 14.3% and the least frequent was Trigeminal neuralgia with 13.3%. The related individual and familial factors showed no relation to the incidence of these manifestations. However compared to the patients with no oral and maxillofacial symptoms, the ones with these symptoms were three times more likely to contract MS with duration of more than seven years.
    Conclusions
    This study revealed a high incidence of oral and maxillofacial manifestations in MS patients therefore it cause for great concern.
  • Dr Saeed Sadat Mansouri, Dr Sandra Mehr Alizadeh, Dr Foroozesh Shirgahi Pages 27-33
    Background And Aim
    Considering the important role of molars in masticatory function and in order to prevent rapid residual ridge resorption in the postextraction phase, it is necessary to replace these teeth in an appropriate way as soon as possible. This study was conducted to evaluate the outcome of immediate tapered wide platform implants instead in molar sockets one year following loading in a private clinic in year 1388- 89.
    Materials and Methods
    This descriptive study was carried on 12 samples of first and second molars of 10 patients with average of 46±4.71 years, which had referred on year 1387. Immediately after extraction, tapered platform implants were placed. One year following loading, the stability of implants was evaluated by means of periotest. Clinical evaluation was based on: pain, infection and pus drainage. In order to determine crestal bone changes parallel periapical radiographs were taken. Data were analyzed by t- test.
    Results
    none of the samples showed pain, infection, pus drainage or continues radiolucency. The average PTV (perio test value) was-2.81±1.6 with average of -1 to -6 was indicator of no mobility in implants. The average crestal bone change was 0.22±0.01 mm.
    Conclusion
    Installation of tapered wide platform implants at the time of molar extraction maybe successful with ideal case selection and proper surgical procedure.
  • Dr Donia Sadri, Dr Fatemeh Shahsavari, Dr Shabnamsadat Alavi Page 34
    Background And Aims
    Squamous cell carcinoma (SCC) is the most frequent malignant tumor of oral cavity and esophagus. Ki67 antigen, a proliferative cell marker, has a significant role in determining biological behavior of the tumors. The purpose of this study was to determine the frequency of Ki67 expression in squamous cell carcinoma of oral cavity and esophagus and their correlated factors.
    Materials And Methods
    In this descriptive study 40 paraffin embeded blocks of patients with oral and esophagus S.C.C (20 of each) were selected,clinicopathological data were recorded and Immunohistochemical staining(1HC) was done on the newly cut sections for Ki67 antigen. The immunostained cells were counted on 10 HPF(high power fields) percent of positive cells(Labeling Index)was calculated and then cases classified in to low (LI≤48%) and high (LI>48%)levels. Statistical analysis was performed in SPSS,version 13 and Chi-square test.
    Results
    The results showed that 24 cases (60%) were male and 16 cases (40%) were female. The mean age of the patients was 65.3 ± 14.3. 45% of esophageal SCC specimens and 10% of oral SCC specimens were in high expression group. 55% of esophageal SCC and 90% of oral SCC were in low expression group and there was significant differences among oral and esophagus SCC (P<0.05). Age and sex were not correlated with Ki67 expression but the grade and size of the tumors were significantly correlated with the expression of Ki67. (Oral: P=0.01, P=0.03 respectively), (Esophageal: P=0.02, P=0.03 respectively).
    Conclusion
    Ki67 expression in esophageal SCC was significantly higher than oral SCC which may define its more aggressive behavior. Age and sex were not correlated with Ki67 expression, but the grade and size of the tumors were significantly correlated with Ki67 expression.
  • Dr Seid Alireza Mackinejad, Dr Ramin Kaviani, Dr Vahid Rakhshan, Dr Elnaz Asgari, Mehrnoosh Kazemi, Fatemeh Khabir Page 41
    Background And Aim
    Aesthetic is a major factor in accepting the removable prosthesis by the patient, and labial aspect of anterior teeth plays an important role in this regard. Therefore evaluating possible determinants of shape of anterior teeth is important. This study evaluated the predictive value of the facial shape determined with three different landmarks settings, in determining central incisor shape.
    Materials And Methods
    This diagnostic clinical trial was performed on 120 participants. Photographs of the participants were taken in normal head position; images of central incisor of each participant also were taken. Facial outline was determined as oval, triangular, and square, based on three landmarks settings with different upper points: glabella, eye brow, and forehead outline. Teeth labial outline was as well determined as oval, triangular, and square. Diagnostic value of facial shape in determining tooth shape was evaluated. The role of associated factors was evaluated using chi-square test.
    Results
    The positive prediction values of face shapes square, oval, and triangular were 34%, 34.7% and 33.3%, respectively.
    Conclusion
    It seems that the face shape is not an appropriate factor in determining the shape of prosthesis central incisors, and other indicators are necessary to be investigated.
  • Dr Maryam Seyedmajidi, Dr Ramin Foroughi Page 47
    Background
    Calcifying odontogenic cyst (COC) is an uncommon developmental odontogenic cyst first described by Gorlin in 1962. It is named cystic calcifying odontogenic tumor in new classification. It is considered as extremely rare and accounts for only 1% of jaw cysts reported. It is unusually seen associated to odontoma. Case Report:The case was A 15 year-old male patient with the chief complaints of painless swelling in the right side of anterior part of his maxilla. Radiographic pattern was radiolucent with radioopacitis foci. In histopathological view, epithelium of odontogenic cyst with ghost cells and complex odontoma were seen. Treatment was done by enucleation,in six mounths follow up there was not any reccurence.
    Conclusion
    Clinical and radiographical features of odontogenic lesions were non-specific. Always we must careful that the type of lesion associated to Gorlin cyst appoints the clinical behavior, method of treatment and prognosis of combined lesion.