فهرست مطالب

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال هفتم شماره 1 (بهار و تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/06/15
  • تعداد عناوین: 14
|
  • حسین طاهری، رضا مهدوی نژاد، وازگن میناسیان، عبدالکریم کریمی صفحه 1
    زمینه و هدف
    گردن درد یکی از اختلالات شایع در کاربران رایانه می باشد.هدف از این مطالعه بررسی تاثیر 8 هفته تمرین درمانی منتخب و برنامه خود درمانی با بروشور بر میزان قدرت و دامنه حرکتی گردن در بیماران با گردن درد مزمن می باشد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این تحقیق شامل 66 بیمار مبتلا به گردن درد مزمن بامیانگین سنی (10/3 ± 19/39سال) بودند.برای سنجش میزان قدرت ایزومتریک عضلات گردن از دینامومتر دستی (power track commander II)، و برای اندازه گیری دامنه حرکتی از گونیامتر استفاده شد. برای تحلیل داده ها ابتدا مقادیر اختلاف پیش آزمون و پس آزمون محاسبه و سپس از طریق آزمون ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفتند)05/0(P<.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین میانگین قدرت عضلات گردن سه گروه تفاوت معنی داری وجود دارد)05/0(P<. مقایسه دامنه حرکتی گردن درگروه های مختلف، حاکی از آن است که دامنه حرکتی گردن گروه تمرین درمانی منتخب بجز در حرکت چرخش به چپ، در حرکات دیگر با دامنه حرکتی گردن دو گروه دیگر تفاوت معنا داری دارد.اما گروه خود درمانی با بروشور تنها در حرکت چرخش به راست با گروه کنترل تفاوت معنا دار داشت)05/0(P<.
    بحث و نتیجه گیری
    بطور کلی می توان نتیجه گیری نمود که برنامه تمرین درمانی منتخب زیر نظر مربی، می تواند نتایج سودمندتری در افزایش قدرت عضلات و دامنه حرکتی گردن در جهات مختلف نسبت به روش خود درمانی با بروشور داشته باشد.
    کلیدواژگان: دامنه حرکتی، قدرت ایزو متریک، تمرین درمانی، گردن درد مزمن
  • حسین دادگر، منصور صاحب الزمانی صفحه 11
    مقدمه
    هدف از انجام این تحقیق بررسی تغییرات قوس کف پا و تاثیر آن در میزان آسیب های غیر برخوردی زانو و مچ پا در کاراته کاهای مرد می باشد.
    مواد و روش ها
    از بین 288 کاراته کای حرفه ای با کمربند مشکی و بالاتر در استان کرمان 45 نفر که دارای آسیب در ناحیه مفاصل زانو و مچ پا بودند در تحقیق شرکت داده شدند. اطلاعات مربوط به آسیب با استفاده از فرم ثبت اطلاعات جمع آوری شد و قوس کف پا با استفاده از شاخص CSI[1] اندازه گیری شد. از آزمون t مستقل و خی دو[2] برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد (p<0.05).
    یافته ها
    بیشترین میزان آسیب ها در ناحیه زانو (2/62 درصد) و در زمان تمرین (3/82 درصد) گزارش شد و شدت آسیب در اکثر موارد (8/57 درصد) جزئی بوده است. همچنین نتایج نشان داد که قوس کف پا در پای راست در 9/68% افراد آسیب دیده غیرطبیعی و در1/31% افراد آسیب دیده طبیعی و در پای چپ در 8/77% افراد آسیب دیده غیرطبیعی و در 2/22% افراد آسیب دیده طبیعی بود؛ در مجموع بیشترین میزان غیر طبیعی قوس کف پا در پای چپ (8/77 درصد) مشاهده شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بین میزان قوس کف پا در دو پای راست و پای چپ ارتباط معنی داری وجود ندارد. و نیز بین میزان قوس کف پا و شدت آسیب ارتباط معنی داری مشاهده نشد، همچنین تجریه و تحلیل داده ها نشان داد که بین میزان آسیب های غیربرخوردی اندام تحتانی بر اساس میزان قوس کف پا اختلاف معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که غیر طبیعی بودن میزان قوس کف پا احتمالا میزان آسیب های غیر برخوردی اندام تحتانی در کاراته کاهای مرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری، قوس کف پا، شاخص
  • اعظم باقری، محسن رئیسی صفحه 19
    زمینه و هدف
    سندرم تونل کارپال یکی از شایع ترین نوروپاتی های اندام فوقانی است که در اثر گیر افتادن عصب مدین در مچ ایجاد می شود. در این تحقیق به بررسی نوع جدیدی از اسپیلنت(اسپیلنت دورسال مچ دست) در مقایسه با نوع مرسوم (اسپیلنت پالمار) بر اساس پارامترهای الکترودیاگنوزیس پرداخته شده است.
    روش بررسی
    به منظور انجام یک مطالعه نیمه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی قبل و بعد، 22 بیمار زن مبتلا به CTS خفیف یا متوسط مورد ارزیابی قرار گرفتند.بیماران مبتلا به CTS درمان نشده که با انجام تست های الکترو دیاگنوزتیک، مبتلا به نوع خفیف یا متوسط شناخته می شدند، به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه (12 نفر)، اسپیلنت دورسال مچ دست و گروه دیگر(10 نفر) اسپیلنت پالمار مچ دست(هر دو در وضعیت نوترال مچ) دریافت نمودند و یک بار قبل از مداخله درمانی و بار دیگر به فاصله زمانی 4 هفته پس از مداخله درمانی، مورد ارزیابی توسط تست های الکترودیاگنوزتیک قرار گرفتند. متغیرهای موردبررسی شامل تاخیر هدایت حرکتی دیستال عصب مدین، آمپلیتود و سرعت هدایت عصب حرکتی بود. به منظور آنالیز داده های مطالعه از آزمون های کولمو گروف اسمیرونوف، T مستقل و زوج شده استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که پارامترهای هدایت عصب حرکتی مدین در هر دو گروه پالمار و دورسال پس از مداخله 4 هفته ای تغییر قابل ملاحظه ای در جهت بهبود داشته است.(05/0 p<).
    همچنین مقایسه پارامترهای الکترودیاگنوزیس حرکتی بین دو گروه پس از 4 هفته اختلاف معناداری را نشان نداد. (05/0
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که به لحاظ علائم الکترودیاگنوزیس حرکتی عصب مدین، هر دواسپلینت دورسال مچ دست و اسپلینت کوکاپ مرسوم در بهبود سندرم تونل کارپال تاثیر مثبت دارند
    کلیدواژگان: سندرم تونل کارپال، اسپیلنت دورسال مچ، سرعت هدایت عصبی
  • الهه اکبری، علی قربانی، فرزاد ایزدی، فرهاد ترابی نژاد صفحه 26
    مقدمه
    آسیب های خوش خیم حنجره، مشکلات نسبتا شایعی هستند که اغلب در پی بروز تغییر در صدا مورد بررسی قرار می گیرند. در بررسی صوت علاوه بر ارزیابی ادراکی، از شیوه های آزمایشگاهی آکوستیک استفاده می شود که به دلیل غیر تهاجمی بودن، آسان بودن ثبت داده ها و عینی بودن نتایج روش مناسبی می باشد.
    در انواع اختلالات صوت، بررسی و مطالعه ویژگی های آکوستیکی، برای تشخیص و درمان کمک کننده هستند. لذا با توجه به شباهت نسبی ویژگی های شنیداری صوت ناشی از پولیپ و لارنژیت ناشی از ریفلاکس، این مطالعه برای کشف تفاوتهای آکوستیکی بین آن ها انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، غیر مداخله ای و گذشته نگر بیماران مبتلا به پولیپ و لارنژیت ناشی از ریفلاکس در دامنه سنی 74-20 سال مورد بررسی قرار گرفته اند. برای بررسی ویژگی های صوت از واکه /æ/ استفاده شد و تجزیه و تحلیل آن ها با استفاده از نرم افزار praat صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین بسامد پایه، دامنه تغییرات بسامد پایه و آشفتگی شدت در مردان مبتلا به پولیپ بالاتر از لارنژیت ناشی از ریفلاکس بود و دامنه تغییرات بسامد پایه وآشفتگی شدت و نسبت هارمونیک به نویز در دو گروه بیماران تفاوت معنادار داشت، اما مقایسه میانگین بسامد پایه و آشفتگی بسامد پایه در مردان مبتلا به پولیپ و لارنژیت ناشی از ریفلاکس وهمه ی ویژگی های صوتی در زنان اختلاف معناداری نشان نداد.
    بحث: آشفتگی شدت، دامنه تغییرات بسامد پایه و نسبت هارمونیک به نویز در مردان مبتلا به پولیپ و لارنژیت ناشی از ریفلاکس متفاوت است و این ویژگی ها در پولیپ بیشتر آسیب می بیند. بنابراین می توانند به عنوان وجه تفاوت گذاری (تشخیص افتراقی) بین این دو گروه از بیماران مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آسیب های حنجره، پولیپ تار صوتی، لارنژیت ناشی از ریفلاکس، ویژگی های آکوستیکی صوت، اختلال صوت
  • فهیمه سادات ابطحی، بهنام حاجی آقایی، محمدرضا کیهانی صفحه 34
    مقدمه
    این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر نوع جدیدی از ارتز توراکولومبار بر روی بیماران مبتلا به کایفوز شوئرمن در دانشگاه علوم پزشکی ایران و با همکاری یک کلینیک ارتوپدی فنی در اصفهان انجام گرفت. این ارتز نوین، استفاده از یک سیستم داینامیک را نسبت به نوع متداول استاتیک، جهت ترغیب ستون فقرات تراسیک به انجام عمل Ext. ارائه می نماید.
    مواد و روش ها
    جهت دستیابی به هدف تحقیق از یک ارتز پلاستیکی ستون فقرات که دارای مفصلHinge و بصورت داینامیک ساخته شد، جهت درمان بیماران دارای کایفوز شوئرمن با زاویه قوس 45 و 65 درجه به مدت دو ماه استفاده گردید. از اطلاعات رادیوگرافی به همراه اطلاعات موجود در پرسشنامه، جهت ارزیابی تاثیر این ارتز استفاده شد
    یافته ها
    میزان متوسط زاویه قوس با استفاده از ارتز داینامیک توراکولومبار، کاهش 5/29 درصد را نشان داد که بسیار نزدیک به نتایج حاصل از درمان با ارتز میلواکی با کاهش 5/35 درصد بود. بحث : نتایج اولیه نشان داد که ارتز در جلوگیری از پیشرفت کایفوز شوئرمن موثر بوده وIn orthosis correction توسط وسیله، رضایتبخش است. به علاوه مقبولیت ظاهری ارتز قابل مقایسه با میلواکی نبوده و همین امر باعث استفاده بهتر از ارتز گردید.
    کلیدواژگان: ارتز، داینامیک، توراکولومبار، اصلاح قوس، کایفوز شوئرمن
  • امیر لطافت کار، مهراب تقوی، محمدحسین علیزاده، ملیحه حدادنژاد، حمیدرضا نوروزی صفحه 39
    مقدمه
    بعد از کمردرد، گردن درد شایع ترین درد موجود در افراد (بخصوص در بین سالمندان) است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره برنامه تمرینی بر میزان دامنه حرکتی گردن و گردن درد افراد غیرورزشکار بود.
    مواد و روش ها
    60 آزمودنی سالمند (24 مرد و 36 زن) با میانگین سن 5/4± 56 سال و با میانگین وزن 4/4 ± 71 کیلوگرم بصورت داوطلبانه جهت اجرای این پژوهش انتخاب شدند. برنامه ورزشی اجرا شده شامل تمرینات کششی (سه ماه) و تقویتی (سه ماه) برای عضلات ناحیه گردنی همراه با ابزارهای حمایت گر خارجی در طول دوره درمان بود. برنامه تمرینی با یک ست[1] و هشت تکرار (در جلسه اول) شروع و در جلسه آخر با سه ست و 16 تکرار پایان یافت. برای اندازه گیری قوس گردنی، عکس های رادیوگرافی از نمای جانبی گرفته شده و میزان زاویه لوردوز گردنی با استفاده از روش کاب از مهره 1 تا 7 گردنی محاسبه گردید. برای اندازه گیری انعطاف پذیری عضلات گردن از دستگاه انعطاف سنج، از سیستم بصری اندازه گیری درد برای اندازه گیری درد، از فلکسومتر لیتون جهت اندازه گیری دامنه حرکتی گردن و از داینامومتر برای اندازه گیری قدرت عضلات اکستنسور گردن استفاده گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری از آزمون های تی مستقل و تی زوجی استفاده شد (P≤ 0.05)
    یافته ها
    میزان دامنه حرکتی گردن در چهار جهت و میانگین قدرت عضلات اکستنسور گردن پس از اجرای پروتکل تمرینی در گروه تجربی افزایش قابل ملاحظه ای پیدا نموده و قوس گردنی و نمرات درد آزمودنی ها کاهش یافت
    بحث و نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش نتیجه گیری می شود احتمالا بتواند منجر به کاهش گردن درد شود. از مکانیزم هایی که به موجب آن، گردن درد افراد با برنامه تمرینی کاهش یافته است می توان به افزایش دامنه حرکتی در گردن، افزایش قدرت عضلات اکستنسور و کاهش زاویه لوردوز گردنی اشاره کرد
    کلیدواژگان: گردن درد، برنامه تمرینی، لوردوز گردنی
  • آتوسا ربیعی، زهرا شهریور صفحه 48
    مقدمه
    مطالعاتی که اثربخشی آموزش به والدین را در گروه کودکان اتیستیک سنجیده اند محدود می باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثر بخشی آموزش گروهی والدین کودکان اوتیستیک بر دانش والدین در مورد بیماری و راه های کمک به کودک و میزان استرس اضطراب افسردگی آنان انجام شده است
    مواد و روش ها
    دردی ماه 1386از میان والدین کودکان اوتیستیک که جهت درمان و توانبخشی فرزند خود به بیمارستان روزبه مراجعه کردند و علاقه مند به شرکت در جلسات آموزشی گروهی والدین بودند. 12والد در این مطالعه شرکت کردند. جهت گردآوری داده ها از برگه تاریخچه گیری گفتار زبان، شنوایی، برگه سنجش آگاهی والدین، مقیاس افسردگی اضطراب استرس والدین و پرسشنامه میزان رضایتمندی شرکت کنندگان استفاده شد
    نتایج
    یافته ها نشان داد این دوره آموزشی باعث افزایش سطح آگاهی والدین در مورد بیماری و راه های کمک به کودک شد (P<0.001) و والدین کیفیت این دوره آموزشی را در حد مطلوب ارزیابی کردند. کاهشی در میزان اضطراب، افسردگی و استرس والدین به دست نیامدبحث و
    نتیجه گیری
    دوره های آموزشی گروهی والدین می تواند آگاهی والدین رادرمورد کودک و درمان آن به طور معناداری افزایش دهد.مطالعات تکمیلی با نمونه بیشتر و سنین مختلف پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اوتیسم، آموزش گروهی، آموزش والدین اوتیستیک
  • احمد علی پور، نسیم شریف* صفحه 56
    مقدمه

    این پژوهش به منظور مقایسه جهتمندی ترسیم اشکال ثابت در کودکان پیش دبستانی و دبستانی با توجه به نقش دست برتری در آنان انجام پذیرفته است.

    مواد و روش ها

    در پژوهش مقطعی حاضر، 160 کودک (80 دختر و 80 پسر) با میانگین سنی 96/7 در مقاطع پیش دبستانی و دبستانی به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده آزمون دست برتری چاپمن (1987) و مقیاس جهت ترسیم اشکال ثابت بود. برای تجزیه و تحلیل داده های آماری پژوهش از آزمون مجذور کا استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین جهتمندی ترسیم اشکال ثابت با دست برتری رابطه وجود دارد (001/0=P)و نیز جهتمندی ترسیم اشکال ثابت در کودکان پیش دبستانی و دبستانی متفاوت است (009/، 007/0=P) همچنین نتایج نشان داد که جهتمندی ترسیم اشکال ثابت در کودکان پیش دبستانی و دبستانی تحت تاثیر دست برتری است (009/، 010/0=P). بحث: راست دستی یا چپ دستی از عوامل تاثیرگذار بر روی عملکردها و عادات و حرکات افراد بوده و از آنجاییکه راست دست ها و چپ دست ها بازنمایی متفاوتی از دست خود دارند، بنابراین با دو ساختار و راهبرد متفاوت شناختی در چپ دست ها و راست دست ها مواجه هستیم. این تحقیق کاربردهای مهمی در تشخیص مشکلات رسم اشکال و همینطور نگارش حروف الفبای فارسی دارد، پیشنهاد می شود با تداوم چنین تحقیقاتی در گروه های خاص از جمله نابینایان،افراد کم توان ذهنی وافراد با ناتوانی های یادگیری بتوان به الگوهای بهنجار ونابهنجار ترسیم اشکال در کودکان ایرانی دست یافت.

    کلیدواژگان: جهتمندی، ترسیم اشکال ثابت، دست برتری، پیش دبستانی، دبستانی
  • الهام اسفندیاری، مهدی معصومی، امیر یاوری، حسن سعیدی، مصطفی علامی صفحه 66
    مقدمه
    آمپوتاسیون یکی از مختل کننده ترین و آسیب رسان ترین وقایع احساسی است که یک فرد ممکن است در زندگی خود تجربه کند. افرادی با قطع عضو پس از دریافت پروتز، الگوهایی از راه رفتن را اتخاذ می کنند که سبب ایجاد دردهایی مثل درد کمر، درد مفصل ران، درد در پای مقابل می شود. با وجود شیوع بالای دردها در افرادی با قطع عضو، آمار دقیقی از آن ها در جانبازان جنگ تحمیلی در دست نیست. در حالیکه برای بهبود درد ممتد در افرادی با قطع عضو نیاز به برنامه های توانبخشی و درمانی موثر است.
    هدف
    بررسی عوارض بلند مدت ناشی از قطع عضو و میزان رضایت از پروتز در جانبازان با قطع عضو بالای زانوی یک طرفه در استان تهران در سال 1387
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی بوده و بر روی 61 نفر از جانبازان با قطع یک طرفه اندام تحتانی از بالای زانو، روی زانو و لگن استان تهران انجام گرفت. روش جمع آوری داده ها با استفاده از ترجمه فارسی پرسشنامه Prosthesis Evaluation Questionnaire بوده که روایی و پایایی آن در زبان انگلیسی مورد تایید است. همچنین میزان رضایت از پروتز فعلی افراد با گزینه های خیلی زیاد، زیاد، متوسط، کم و خیلی کم سنجیده شد.
    یافته ها
    5/88% افراد از حس خیالی، 77% از درد خیالی، 1/36% درد در اندام باقیمانده، 33% درد در اندام مقابل و 1/72% کمر درد داشتند. 67/19% افراد از پروتز فعلی خود رضایت خیلی زیاد را گزارش کردند.
    نتیجه گیری
    طبق مطالعه حاضر بیشترین شیوع درد در قطع اندام تحتانی به ترتیب مربوط به حس خیالی، درد اندام خیالی، کمر درد، درد اندام باقیمانده و درد در اندام سمت مقابل می شود و بیش از نیمی از افراد از پروتز فعلی خود رضایت متوسط با بالا داشتند.
    کلیدواژگان: قطع عضو، درد خیالی، حس خیالی، رضایت
  • بهنام ملکی، حسن محمدزاده، میرحسن سیدعامری، سیدحجت زمانی ثانی صفحه 74
    مقدمه
    عزت نفس عامل رشد روانی افراد بوده و اثرات برجسته ای را در جریان فکری، احساسات، ارزش ها و هدف های فرد ایفا می کند و باعث انگیزش پیشرفت در فرد می شود. هدف از این پژوهش بررسی رابطه عزت نفس و انگیزش پیشرفت در ورزشکاران موفق و ناموفق استان آذربایجان غربی است.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های تحقیق 200 نفر ورزشکار مرد و زن بودند که به دو گروه تقسیم شدند: 100 ورزشکار موفق که در سال 1387 در مسابقات رسمی داخلی و یا بین المللی موفق به کسب مدال شده بودند و 100 ورزشکار ناموفق در کسب مدال. ابزار اندازه گیری تحقیق پرسش نامه انگیزش پیشرفت ورزشی (SOQ) گیل و دیتر (1988) و فرم تجدید نظر شده پرسشنامه عزت نفس کوپر- اسمیت (1978) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تی مستقل در سطح معنی داری 05/0 α< استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین عزت نفس و انگیزش پیشرفت در هر دو گروه رابطه معنی دار مثبت وجود دارد. همچنین نتایج آزمون تی مستقل تفاوت معنی داری را بین عزت نفس و انگیزش پیشرفت ورزشکاران موفق و ناموفق نشان داد یعنی عزت نفس و انگیزش پیشرفت ورزشکاران موفق در مقایسه با ورزشکاران ناموفق به طور معنی داری بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد باورهای ورزشکاران در عملکردشان تاثیر می گذارد. بنابراین جهت دستیابی به آمادگی بدنی و مهارت های ورزشی از طریق برنامه ریزی های صحیح در جلسات تمرینی و فراهم کردن شرایط آموزشی به گونه ای که ورزشکاران در تجربیات حرکتی خود به موفقیت برسند، باعث می شود که ورزشکار خود را با کفایت احساس کند و این احساس کفایت از مهمترین متغیرهای انگیزشی است که سبب افزایش انگیزش پیشرفت در ورزشکار می شود. بنابراین به مربیان توصیه می شود با بازخورد و تقویت های به موقع و حمایت های ضروری و انتقادهای سازنده، موجبات آگاهی ورزشکاران از توانایی های خود را فراهم نمایند تا از این طریق سبب افزایش انگیزش پیشرفت آنها شوند.
    کلیدواژگان: عزت نفس، انگیزش پیشرفت، ورزشکاران موفق، ورزشکاران ناموفق
  • علیرضا فارسی، بهروز عبدلی، اکرم کاویانی، مریم کاویانی صفحه 84
    مقدمه
    پژوهش حاضر، با هدف تعیین تاثیر غنی سازی ادراکی-حرکتی اولیه بر رشد بعدی حرکات درشت شیرخواران بود.
    روش بررسی
    بدین منظور 15 شیرخوار 5 تا 8 ماهه سالم به صورت تصادفی از مرکز شیرخوارگاه آمنه شهر تهران انتخاب شدند و به صورت همگن از نظر سنی در گروه های تمرین(8 نفر، با میانگین سنی2±5/6)و بی تمرین(7 نفر، با میانگین سنی2±5/6) قرار گرفتند. شیرخواران گروه آزمایش به مدت 36 جلسه (3 جلسه در هفته) و هر جلسه 60 دقیقه در محیط غنی شده اداراکی-حرکتی(شامل در دسترس بودن ابزار متنوع دستکاری و جابجایی) قرار گرفتند. پس از پایان 36 جلسه، در مرحله اول اندازه گیری، مهارت های حرکتی درشت شیرخواران با استفاده از مقیاس رشد حرکتی پی بادی ارزیابی شد. سه ماه بعدی کلیه شیرخواران در شرایط یکسان و عادی نگهداری شدند. در مرحله دوم، پس از گذشت این سه ماه، مهارت های حرکتی درشت شیرخواران و مجددا با استفاده از مقیاس رشد حرکتی پی بادی ارزیابی شدند. داده های حاصل با استفاده از آزمون تحلیل واریانس عاملی مرکب (زمان)2×(گروه)2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، در متغیر معادل سنی حرکات درشت، اثر اصلی گروه(50/15= 10و1F و 003/0P=) و اثر اصلی مراحل اندازه گیری (95/56= 10و1F و 001/0P=) معنادار بود. تعامل میان گروه و مراحل اندازه گیری (95/1= 10و1F و 19/0P=) معنادار نبود. همچنین نتایج نشان داد، در متغیر نمره مقیاس بندی شده، اثر اصلی گروه (53/8= 10و1F و 015/0P=) و اثر اصلی مراحل اندازه گیری(60/151= 10و1F و 001/0P=) معنادار بود. تعامل میان گروه و مراحل اندازه گیری(66/0= 10و1F و 43/0P=) معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد، تجربه ادراکی-حرکتی اولیه بر رشد حرکات درشت بعدی شیرخواران تاثیر مثبتی دارد.
    کلیدواژگان: غنی سازی ادراکی، حرکتی، مقیاس رشد حرکتی پی بادی، رشد حرکات درشت
  • سمیه علی زمانی، غلامعلی قاسمی، عبدالکریم کریمی، حمید صالحی صفحه 95
    مقدمه
    شواهد زیادی وجود دارد که ورزش درمانی برای بهبود بیماران دارای کمردرد مزمن موثر است. یکی از روش های ورزش درمانی که در سال های اخیر مورد توجه متخصصین ورزشی و توانبخشی قرار گرفته است و به طور وسیعی در حال فراگیر شدن می باشد، ورزش پیلاتس است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات پیلاتس بر میزان درد و سلامت عمومی بیماران زن دارای کمردرد مزمن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 28 بیمار زن مبتلا به کمردرد مزمن، در دو گروه تجربی(15 بیمار با میانگین سنی 8.07±40.20) و کنترل (13 بیمار با میانگین سنی 7.84±38.30) قرار داده شدند. گروه تجربی به مدت 6 هفته تمرینات تعدیل شده پیلاتس، و گروه کنترل در مدت زمان مشابه، درمان های رایج را دریافت کردند. شدت درد و میزان سلامت عمومی تمامی آزمودنی ها به ترتیب توسط شاخص اندازه گیری میزان درد[1] و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ28)[2] اندازه گیری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس، با عامل کووریت (پیش آزمون) در سطح =0.05α استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از 6 هفته درمان، میانگین شاخص درد (024/0p=) گروه تجربی کمتر از گروه کنترل، بود. همچنین میزان سلامت عمومی گروه تجربی بهبود بیشتر را نسبت به گروه کنترل نشان داد (04/0p=).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش، تمرینات پیلاتس، در بهبود درد و سلامت عمومی، موثرتر از روش های درمانی رایج برای بیماران مبتلا به کمردرد مزمن می باشد. یافته های تحقیق حاضر،از توصیه تمرینات پیلاتس به بیماران مبتلا به کمردرد مزمن حمایت می کند.
    کلیدواژگان: تمرینات پیلاتس، کمردرد مزمن، درمان های رایج، سلامت عمومی
  • محمد تقی کریمی صفحه 104
    قطع عضو اندام فوقانی باعث از دست رفتن بخش وسیعی از توانائی فرد درانجام فعالیت های مختلف می شود که برای جبران آن از انواع مختلف پروتز استفاده می شود. انواع مختلفی از پروتزهای اندام فوقانی طراحی وساخته شده است که با توجه به مکانیزم های حرکتی می توان آنها را به پروتزهای کازمیک، مکانیکال و مایوالکتریک تقسیم کرد. متاسفانه میزان پذیرش پروتز دربین آمپوته های اندام فوقانی بسیار پایین بوده که این امر به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این تحقیق سعی بر آن است که تاثیر عواملی همچون سطح قطع عضو، نوع پروتز ومدت زمان استفاده از آنرا برمیزان پذیرش پروتز مورد برسی قرار دهیم.
    روش
    تعداد 76 نفر از آمپوته های اندام فوقانی در شهرستانهای اصفهان، تهران، شیراز موردتحقیق قرارگرفتند برای ارزیابی میزان پذیرش پروتز از یک پرسشنامه استاندارد استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج این تحقیق نشان داد که بین میزان پذیرش پروتز و سطح قطع عضو ارتباط معنی داری وجود ندارد؛ با این حال میزان پذیرش پروتز دربین آمپوته های سطوح مچ و بالای آرنج نسبت به سطوح دیگر کمتر است. نوع پروتز بر میزان کارائی آن تاثیر قابل ملاحظه ای ندارد؛ چرا که افراد اکثرا از پروتز درحد یک تکیه گاه استفاده می کنند.
    بحث و
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه میزان پذیرش پروتز درمیان آمپوته های اندام فوقانی پائین می باشد، بایستی درجهت بالا بردن زبیائی پروتز و افزایش کارائی آن تلاش کرد.
  • اخترالسادات ترابی پور، ناهید بهارلویی، مهدی تذهیبی صفحه 112
    مقدمه
    یادگیری عددی یکی از اجزای اساسی آموزش است ونقص در ادراک ریاضی نه تنها عملکرد در مدرسه بلکه عملکرد زندگی روزمره را آسیب می رساند. مطالعات تجربی کمی در زمینه ی فاکتورهای شناختی موثر بر مهارت ریاضی به ویژه در میان کودکان دبستانی انجام شده است.لذا لازم است فاکتورهای شناختی زیر بنایی در رشد توانایی ریاضی در جنبه های مختلف مورد بررسی قرار بگیرد وازآنجاییکه در حل مسائل این حوزه ی تحصیلی از پردازش صداهای گفتاری استفاده می شود، آگاهی واجشناختی می تواند از جمله این فاکتورها باشد.
    مواد وروش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی ومقطعی بود و70دانش آموز پایه اول که دارای هوش طبیعی بوده وسابقه مردودی در پایه اول ومشکلات شنوایی وزبانی نداشتتند به صورت تصادفی انتخاب شدندوتحت آزمون آگاهی واجی وآزمون ریاضات ایران کی مت قرار گرفتند. پس از اجرای آزمون برطبق دفترچه ی راهنما امتیازهای آن در برگه های مربوطه ثبت شد و اطلاعات حاصل با استفاده از نرم افزار SPSSمورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مهارت کل آگاهی واجی و کل عملکرد ریاضی با یکدیگر ارتباط دارند(ضریب همبستگی 947/0)وهمچنین بین نمره ی هر یک از خرده آزمونهای مهارت آگاهی واجی و نمره ی هر یک از خرده آزمونهای عملکرد ریاضی در نمونه مورد بررسی ارتباط معناداری وجود داردو بیشترین ارتباط مربوط به حذف واج میانی وشمارش با ضریب همبستگی 74/0 و کمترین ارتباط مربوط به تجزیه واجی و هندسه با ضریب همبستگی 42/0 می باشد.
    بحث: نتایج پژوهش حاضر با سایرپژوهش های انجام شده همخوانی دارد ضریب همبستگی میان دو متغیر در پژوهش های انجام شده متفاوت است که می توان علت را به تفاوت در تعداد متغیر های مورد پژوهش، تقسیم بندی متفاوت از مهارت آگاهی واجی و عملکرد ریاضی، آزمون های متفاوت استفاده شده در پژوهش ها نسبت داد.
    کلیدواژگان: عملکرد ریاضی، آگاهی واجی، دانش آموز سال اول دبستان
|
  • Hossein Taheri, Reza Mahdavinejad, Vazgen Minasian, Abdolkarim Karimi Page 1
    Introduction
    Chronic neck pain is one of the most common problems among computer users. The aim of this research was evaluation of the effect of 8 weeks selected exercise therapy and self treatment with pamphlet programs on the strength and range of motion (ROM) of the neck in the patients with chronic neck pain.
    Methods
    sixty-six patients with chronic neck pain (mean (±SD) age 39.19 (±3.1) years were recruited is this research study. The isometric strength of the neck muscle was measured by use of manual dynamometer (power track commander II) and for measuring ROM, agoniometer was used. For analyzing data, first the differences of quantities of per and post tests were measured, then evaluated by ANOVA (P<0.05)
    Results
    the results of this research study showed that the difference between the mean values of the strength of the neck muscles was significant. Moreover, there was a significant difference between the neck ROM between the two group of the participant (except in rotation to the left side). The self- treatment by pamphlet group had a significant difference just in rotation to the right side in contrast to that in the control group (P<0.05).
    Conclusions
    Ovarally, it can be concluded that the selected exercise therapy schedule under trainer observation has more useful results in improving muscle strength and ROM in different directions compared to self- treatment by pamphlet programs.
  • Hossein Dadgar, Mansur Sahebozamani Page 11
    Background
    The purpose of this study was to determine changes in sole arch index and their effects on non-contact lower-extremity injury rates among male karateka.
    Materials And Methods
    forty-five male karateka with knee or ankle injuries were chosen from 288 male athletes attending 6 athletic clubs in Kerman-Iran. Injury-related data were collected via a data recording sheet and sole arch index was measured through Chippaux-Smirak Index (CSI) method. T-Student and Chi-square tests were used for statistical analysis of data.
    Results
    The study’s results showed that the most frequent location and time of injury were respectively in knee joint (62.2%) and during training sessions (82.3%). the severity of injuries was minor (57.8%) in most cases. Moreover, sole arch index in right leg was abnormal in 68/9% of subjects while 31.1% of them had a normal index in that leg. When left leg was concerned, abnormal and normal indices was evident in 77.8% and 22.2% of subjects respectively. In general, highest percentage of abnormal sole arch index was found in left leg (77.8%). statistical analysis of data by Chi-square test demonstrated that there is no relationship between sole arch index in right and left legs. Again, application of Chi-square test to obtained data showed that there is no relationship between sole arch index and severity of injury. In addition, statistical data analysis through t-test was indicated that there is a significant difference between noncontact lower extremity injury rates when sole arch index is considered (p>0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, abnormal sole arch index may significantly affect non-contact lower-extremity injury rates in male karate athletes.
  • Azam Bagheri, Mohsen Reisi Page 19
    BACKGROUND Carpal tunnel syndrome (CTS) is one of the most common entrapment neuropathies of upper extremity. This study compared the efficacy of a new dorsal wrist splinting versus commonly prescribed palmar splinting in CTS (both in neutral position) and evaluated the value of the motor nerve conduction measurement as a prognostic indicator for CTS.
    Materials and Methods
    This was a single blind Randomized control trial study which was carried out in 22 idiopathic CTS patients. Participants were randomly assigned into two groups: Dorsal Splint group (N=12) and palmar splint group (N=10). Subjects in both groups wore these two kinds of splints for 4 weeks. Motor conduction pertaining to median nerve was evaluated in two different points of time: at the beginning of study for determining the baseline and at 4 weeks follow-up. Kolmogorov–Smirnov test, independent T test and paired T test were used for statistical analysis of data. Analyses were conducted with SPSS (16)
    Results
    After four weeks, median nerve motor distal latency and conduction velocity improved significantly in both groups (P<0.05). There was no significant difference between the two groups due to motor electro physiologic improvement.
    Conclusion
    Four weeks after initiation of study, significant electro physiologic improvement was observed in both study groups. Comparing the efficacy of the two treatment methods, it became evident that motor neurophysiologic improvement was equal with both splints in neutral position of wrist.
  • Elaheh Akbari, Ali Ghorbani, Farzad Izadi, Farhad Torabinejad Page 26
    Introduction
    Bnign laryngeal lesions are relatively commonly occurring problems which are often noted after changes in voice. Since they are non-invasive and yield objective easy-to-collect data, acoustic laboratory methods are used along with perceptual assessments for evaluation of voice. Studying acoustic characteristics is useful in diagnosis and treatment of voice disorders. With regard to the fact that polyps and reflux laryngitis result in similar auditory features of voice, this study aimed to find acoustic differences between these two conditions.
    Materials And Methods
    in a cross-sectional non-interventional retrospective study, a number of patients (both males and females) with vocal fold polyps and reflux laryngitis with the age range of 74 -20years were studied. To determine voice characteristics of all participants, the vowel / æ / was analyzed using the software Praat
    Results
    The amounts of mean fundamental frequency(MF0), fundamental frequency range (RF0) and shimmer were higher in males with polyps than those with reflux laryngitis. RF0, shimmer and HNR values were significantly different in both groups. Comparison of MF0 and jitter variables of males with polyp and with reflux laryngitis with all voice characteristics of females in both groups showed no significant difference.
    Conclusion
    Shimmer, RF0 and HNR values in men with polyp were different from these values in those patients with reflux laryngitis and these features are more affected in polyps than in reflux laryngitis. So these characteristics can be considered as the differential features (differentially diagnostic) in these two groups of patients.
  • Fahime Sadat Abtahi, Behnam Hajji Aghaee, Mohammad Reza Keihani Page 34
    Introduction
    this study was aimed at assessing the effect of a new thoracolumbar orthosis on patients with Scheuermann's kyphosis referred to Iran medical university of Tehran in collaboration with a clinic of technical ortopedea in Isfahan.
    Material And Method
    This new version of orthosis had a dynamic system as compared to previous ones which enabled the spine to extend. a questionnaire along with a radiographic picture of spine were used for evaluating the efficacy of this kind of orthosis. Measurement of the Cobb angles was also performed in 3 stages.
    Results
    mean difference correction of Cobb angle for dynamic thoracolumbar orthosis was 29.5% and mean difference correction of Cobb angle for Milwaukee was 35.5%. Difference of Cobb angle was measured by Cobb angle before application orthosis and by second month of its usage.
    Conclusion
    results showed that not only was the new dynamic thoracolumbar orthosis effective in orthosis correction and improved Cobb angle at 2 months follow-up but also it was well accepted by the user thanks to its beautiful structure.
  • Amir Letafatkar, Mehrab Taghavi, Mohammad Hosein Alizadeh, Malihe Hadadnezhad, Hamidreza Norouzi Page 39
    Introduction
    After low back pain, the neck pain is the most prevalent pain among (especially elderly) peoples. The purpose of this study was to determine the effect of one period of exercise program on subjects neck ROM and chronic neck pain.
    Materials And Methods
    For executing this study 60 elderly patient (24 Males and 36 Females) with mean age 56± 4.5 years old and 71± 4.4 kg with chronic neck pain randomly were selected. Executed exercise program was stretching (for three month) and strengthening exercises (for three month) to accompany with external support in remedial period. Training protocol started with one set of 8 repetition (in first session) and ended with three sets of 16 repetitions (in final session). For measurement of neck muscles flexibility, neck pain, neck range of motion and neck extensor muscles strength were used flexometer, visual analog scale (VAS), Leighton flexometer and dynamometer respectively. Independent and paired t test were used for statistical analysis (p≤ 0.05).
    Results
    The results showed that after accomplishment of exercise program, neck rang of motion and neck extensor muscles strength was increased but cervical lordosis degree and pain score was decreased.
    Conclusion
    Based on this study results, we concluded that exercise program can decrease the amount of pain in people with neck pain. The probable mechanisms that through them exercise program have better results in patients with neck pain, we can refer to increasing cervical muscles strength, increasing range of motion and decreasing cervical lordosis degree.
  • Atosa Rabiee, Zahra Shahrivar Page 48
    Background
    there is a paucity of data regarding the efficacy of group education for parents of children with autistic disorder. The aim of this study was to investigate the effectiveness of parental group education in increasing their knowledge about the disease and ways to help autistic children and decreasing their depression, anxiety and stress.
    Materials And Methods
    twelve parents who had a child with autistic disorder and was referred to Ruzbeh Hospital for treatment participated in a group education program consisting of five two-hour sessions. Before initiating and after completing the program the participants were evaluated via following assessment tools: The Speech-Language-Hearing History Profile, Depression-Anxiety-Stress Scale, Participant satisfaction Scale, and a tailored questioner for assessing parents’ knowledge level before and after training.
    Result
    Study data showed a significant increase in parents’ knowledge level (p< 0.001). The quality of this program was mentioned to be appropriate by the participants. There was no improvement in any measures of the depression, anxiety, and stress.
    Conclusion
    Group educational training could be effective in increasing knowledge of parents with autistic children about autism. Additional studies with more samples from different age groups are recommended.
  • Ahmad Alipour, Nasim Sharif Page 56
    Introduction

    This research was done to comparison Directionality of drawing Fixed shapes in Preschoolers and primary school according to role of handedness.

    Materials And Methods

    In this research Causality – Comparison, 160 children (80 girls and 80 boys) with mean age of 7/96 in preschool and primary school selected with randomly cluster sampling. The tests were used, Handedness Questionnaire of Chapman and Champman (1987) & Directionality Scale. For the analysis of data was used Chi square test.

    Results

    The results showed that are related Directionality of drawing Fixed shapes and Handedness(P = 0/001) and are Varies Directionality of drawing Fixed shapes in preschool and school children (P= 0/007, 0/009). The results also showed that Directionality of drawing Fixed shapes in preschool and school children is affected Handedness (P = 0/010, 0/009).

    Conclusion

    Right Hand or Left Hand are the factors affectingon performance and habits and movements of individuals and Since a right-handed and left hands have different representations of their hand, So we face with two different cognitive structure and strategy in the left hand and right hand. This research is important in applications in diagnosis problem of draw shapes and write of the Persian alphabet, Recommended the continuation of such research in special groups, including the blind, mentally retarded people with learning disabilities can achieved to normal and abnormal patterns in Drawing shapes on Iranian children.

  • Elham Esfandiari, Mehdi Masoumi, Amir Yavari, Hasan Saeedi, Mostafa Allami Page 66
    Background and
    Purpose
    Amputation is one of the most deleterious events that one may experience throughout his/her life. Gait patterns adopted by Amputees with prosthesis can cause such various types of pain as back pain, hip joint pain and contralateral pain. Knowledge about existing problems associated with amputated limb can be useful in making decisions about appropriate treatment plans and rehabilitation programs for these patients. The aim of this study was to evaluate long-term outcomes and prosthesis satisfaction in persons with war-related above-knee amputations.
    Material And Methods
    Sixty-one Iranian subjects with above knee amputation were requested to fill out the Persian version of Prosthesis Evaluation Questionnaire (PEQ) and to judge whether they were satisfied with their current prosthesis.
    Results
    Phantom sensation, phantom pain, residual limb pain, lateral limb pain and back pain was respectively reported in 88.5%, 77%, 36.1%, 33% and 72.1% of the subjects. Moreover, it became evident that 19.67% of the subjects were truly satisfied with their current prosthesis.
    Conclusion
    According to study results, phantom sensation, phantom pain, back pain, residual limb pain and pain in the lateral limb are the most prevalent outcomes of war related amputations. Satisfaction rates were higher than moderate in more than half of the patients studied.
  • Behnam Maleki, Hassan Mohammadzadeh, Mirhassan Seyedameri, Seyedhojjat Zamani Sani Page 74
    Introduction
    The aim of this study was to investigate the relationship between self-esteem and achievement motivation among successful and unsuccessful athletes in West Azerbaijan Province.
    Methods
    Two-hundred athletes were divided into two groups of successful athletes (n=100, 50 males and 50 females) and unsuccessful athletes (n=100, 50 males and 50 females) while the term «successful» means that the subject has win medals at national and international official competitions and «unsuccessful» means he/she has not been able to do so. Gill and Deter's sport orientation scale (SOQ) (1998) and revised self-esteem questionnaire (Cupper-Smith, 1968) were the assessment instruments used in this study. Pearson Correlation and t-test (α<0. 05) were applied for the statistical analysis of data.
    Results
    The results showed that there is a significant correlation between self-esteem and achievement motivation in both studied groups. Moreover, successful and unsuccessful athletes significantly differed in terms of self-esteem and achievement motivation so that self-esteem and achievement motivation were significantly higher in successful athletes compared to unsuccessful athletes.
    Conclusion
    It seems that athletes’ beliefs interfere with their performance. Therefore equal attention must be paid to fitness and sport skills and motivational variables through appropriate physical education and providing conditions in which athletes feel competence and motivation and experience success. Coaches are advised to provide timely feedback, necessary support and constructive criticism in order to give their students the opportunity to be aware of their capabilities and increase their achievement motivation accordingly.
  • Alireza Farsi, Behrouz Abdoli, Akram Kavyani, Maryam Kavyani Page 84
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effect of early perceptual-motor enrichment on later development of gross motor processes in infants.
    Materials and Methods
    Fifteen healthy full-term infants with the age range of five to eight months were randomly recruited from a nursery and then assigned to two groups according to their age: training (n=8, age=6.5±2 mo) and nontraining (n=8, age=6.5±2 mo). Both groups were homogeneous in terms of age. Subjects in training group underwent thirty-six one-hour training sessions in a perceptual-motor enriched environment (supplied with various manipulable and movable tools) for 12 weeks. At the end of program, the subjects’ gross motor skills were evaluated for the first time using Peabody motor development scale. For the following three months, all infants were kept in similar and normal conditions. At the end of this period, the infants’ gross motor skills were evaluated for the second time via the same scale. Data were analyzed through mixed ANOA 2 (group) × (stage).
    Results
    Study results indicated that in terms of gross motor age equivalent, the main effect of group(F(1,10)=15.5, P=.003) and the main effect of assessment stages(F(1,10)=56.95, P=.001) was significant. Interaction between group and assessment stages (F (1, 10) =1.95, P=.19) was not significant. Considering gross motor scaled score, however, the main effect of group (F (1, 10) =8.53, P=.015) and the main effect of assessment stages (F (1, 10) =151.60, P=.001) was significant. Interaction between group and assessment stages (F (1, 10) =.66, P=.43) was not significant.
    Conclusion
    Generally speaking, these results show that training and experience has positive effects on the development of later gross motor skills in the infant.
  • Somayeh Ali Zamani, Gholam Ali Ghasemi, Abdolkarim Karimi, Hamid Salehi Page 95
    Background
    There is ample evidence supporting the effectiveness of exercise in management of chronic low back pain. Recently, there has been a growing interest in Pilates exercise among researchers and other professionals involved in this subject. The purpose of this study was to evaluate the effects of Pilates exercise on chronic low back pain.
    Material And Methods
    twenty-eight patients with chronic low back pain were randomly assigned to Pilates (n=15, mean age 40.20±8.07 yrs) and control group (n=13, mean age 38.30±7.84 yrs). The Pilates group underwent a six-week Pilates training program and the control group received routine treatments. Level of pain and General health status were respectively measured through Visual Analog Scale (VAS) and General Health Questionnaire (GHQ28) before and after the intervention. Covariance test with the variety factor (pre-test) in the level of α =0.05 was applied for statistical analysis of data.
    Results
    after 6 weeks of treatment, the mean score of pain (p=0.024), and general health (p=0.04), as observed in Pilates group, was less than the usual-treatment group.
    Conclusion
    The findings from the present study indicate that the selected Pilates exercises was more effective than the usual treatment methods in reducing pain level and improving general health in the patients with chronic low back pain. Therefore prescribing Pilates exercise for patients with chronic low back pain is suggested.
  • Mohammad Taghi Karimi Page 104
    The performance of the upper limb amputees is significantly reduced in contrast to that of normal subjects. In order to compensate the functional limitation of the amputees various kinds of prostheses have been designed and developed, which are divided in to mechanical, cosmetic and myoelectric ones based on their functional abilities. Unfortunately, most of the upper limb amputees prefer to not use any prostheses or only use the cosmetic ones. The aim of this research is to find the association between the type of prostheses, the level of amputation with the acceptance rate of the prostheses.
    Method
    76 upper limb amputees were recruited in this research study. They have been referred to Rehabilitation centers in Isfahan, Tehran and Shiraz cities. The acceptance rate of the upper limb prostheses was evaluated by use of a questioner which has been developed in this regards.
    Results
    the results of this research study showed that the correlation between the level of amputation, type and the acceptance rate of the upper limb prostheses is not significant. Moreover, the amputees at wrist and above elbow levels do not have too much interest to use their prostheses.
    Conclusion
    it has been concluded that the willingness of the upper limb amputees to use their prostheses can be increased by improving the cosmesis and the functional abilities of the artificial limbs. Moreover, it is recommended to manufacture the prostheses from the lighter materials.
  • Akhtarsadat Torabipour, Nahid Baharloue, Mehdi Tazhibi Page 112
    IntroductionNumerical learning is now considered as an essential educational component and any deficit in mathematical understanding strongly relates to impaired functioning, not just at school but also in everyday life. There is, however, a paucity of empirical studies about basic cognitive factors that can specifically influence the growth of mathematical skills in school-age children of early grades. So, the underlying cognitive factors that are associated with growth of math ability at different stages of one’s educational development have yet to be empirically determined. Phonological awareness may affect the development of mathematical skills since strategies of speech-sound processing are used to treat problems in this academic domain.Materials and MethodsThis was a descriptive-analytic study in which 70 first graders with normal IQ were randomly chosen. There was no history of hearing and/or language disorders and failure in primary school among these subjects. All participants underwent a phonological awareness test and Iran key Math Mathematics Test. Obtained data were statistically analyzed with SPSS software.ResultsThere was a significant correlation between total score of phonemic awareness skill and that of mathematic skill (r=.97). Moreover, the scores of all phonemic awareness subtests significantly related to those of mathematic subtests. The strongest relationship were observed between counting and middle phoneme deleting (r=74) and geometry and segmenting had the weakest relationship with each other (r=.42).ConclusionsThe results of present study replicated those obtained through other researches. However, correlation coefficients of this study are different from those reported in other studies. This can be due to several factors among which difference in the count of variables, difference in the categorizing of phonological awareness and mathematical skills and using different test can be noted.