فهرست مطالب

Modern Care Journal
Volume:7 Issue: 3, Sep 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • طوبی کاظمی، غلامرضا شریف زاده، اصغر زربان، آزیتا فشارکی نیا صفحه 5
    زمینه و هدف
    شناخت و کنترل عوامل خطر بیماری های قلبی در سنین پایین می تواند در به تاخیر انداختن انفارکتوس قلبی در افراد جوان موثر باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل خطر کلاسیک قلبی- عروقی در افراد جوان مبتلا به انفارکتوس قلبی انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 98 بیمار مبتلا به انفارکتوس حاد قلبی، در سنین کمتر از 50 سالگی و 98 فرد سالم از همسایگان فرد مبتلا که از نظر سن و جنس همسان بودند، صورت گرفت. برای همه افراد مورد مطالعه پرسشنامه ای حاوی اطلاعات فردی تکمیل شد و معاینات بالینی شامل اندازه گیری های تن سنجی (وزن، قد، دور کمر و دور باسن) به روش استاندارد انجام شد. نمایه توده بدنی بزرگتر یا مساوی 30 به عنوان چاقی در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری تی و کای اسکوئر در سطح 05/0 a < تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی در گروه مورد 09/5 ± 28/45 و در گروه شاهد 22/5 ± 80/44 سال بود. 9/80% از افراد مورد مطالعه در هر دو گروه مرد بودند. میانگین نمایه توده بدنی و نسبت دور کمر به دور باسن در گروه مورد به طور معنی داری از گروه شاهد بالاتر بود] (نمایه توده بدنی 4/4 ± 1/27 در گروه مورد و 7/4 ± 7/25 در گروه شاهد) (نسبت دور کمر به باسن 07/0 ± 93/0 در گروه مورد و 06/0 ± 91/0 در گروه شاهد) [. شیوع چاقی در گروه مورد به طور معنی داری از حد طبیعی بالاتر بود (7/27% در گروه مورد و 14% در گروه شاهد) (93/4-12/1=95% CI، 35/2 OR=، 021/0 P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای چاقی در بیماران انفارکتوس قلبی و نیز با توجه به تاثیر قابل توجه شیوه زندگی بر روی چاقی، لازم است برنامه های همگانی جهت کاهش آن در سطح جامعه صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس قلبی زودرس، نمایه توده بدنی، دور کمر، دور باسن، چاقی شکمی
  • زاهد صفی خانی*، علی احمدزاده، سیدرشیدالدین کلانتر مهدوی، معصومه عبدالهی، لیدا مرادی صفحه 11
    زمینه و هدف

    ناهنجاری های مادرزادی دستگاه ادراری تناسلی خارجی پسر یکی از شایعترین ناهنجاری های مادرزادی نوزادان است. این تحقیق با هدف تعیین شیوع آنومالی های مادرزادی دستگاه ادراری تناسلی خارجی نوزادان پسر متولدشده انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی گذشته نگر که در سال 85-1384 انجام شد، تعداد2423 نوزاد پسر متولد شده در بیمارستان اروند اهواز به روش سرشماری انتخاب و در 24 ساعت اول تولد، از نظر ناهنجاری های دستگاه ادراری تناسلی خارجی، توسط پزشک متخصص بیماری های کودکان بررسی شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    267 نفر (02/11%) از جمعیت مورد مطالعه دارای ناهنجاری دستگاه تناسلی خارجی بودند؛ این ناهنجاری ها شامل بیضه پایین نیامده (67/3%)، هیپوسپادیاس (9/0%)، هیدروسل (11/6%)، اپی اسپادیاس (12/0%)، میکروفالوس (04/0%) و پره پوس کوتاه (08/0%) بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس این مطالعه، میزان شیوع ناهنجاری های دستگاه ادراری تناسلی خارجی در نوزادان پسر 02/11% بود که هیدروسل و بیضه پایین نیامده شیوع بالایی را نشان داد.

    کلیدواژگان: هیپوسپادیاس، بیضه پایین نیامده، هیدروسل، ناهنجاری مادرزادی ادراری، تناسلی، نوزاد پسر
  • مریم یعقوبی، نورالله طاهری، علی اکبر رئوف صائب، کیانوش شیرازی، سعیده کاظمی صفحه 15
    زمینه و هدف
    دیابت بیماری مزمنی است که به علت شیوع زیاد آن در ایران و جهان نیاز به انجام تحقیقات فراوان برای پیشگیری دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت مراجعه کننده به کلینیک دیابت پارسیان مشهد انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، تحلیلی تعداد 156 نفر از بیماران مبتلا به دیابت مراجعه کننده به کلینیک پارسیان مشهد به روش نمونه گیری آسان و در دسترس و با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی ویژه بیماران مبتلا به دیابت مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده ازنرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری توصیفی، تی، آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون توکی و ضریب همبستگی در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    کیفیت زندگی نمونه های مورد پژوهش در سطح متوسط بود. بین کیفیت زندگی و جنس (04/0 P=)، سطح تحصیلات (006/0 P=)، شغل (01/0 P=)، سابقه بستری شدن (001/0 P<) رابطه آماری معنی داری به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که در این پژوهش بین سطح تحصیلات، شغل (درآمد)، جنس و سابقه بستری با کیفیت زندگی ارتباط معنی داری وجود داشت، تدوین برنامه های آموزشی منظم برای مددجویان، حمایت های مالی و روحی- روانی و غربالگری دیابت در جامعه برای کاهش عوارض توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: دیابت، کیفیت زندگی، بیماری، کلینیک پارسیان مشهد
  • علی محمد علیزاده، عبدالرحمان رستمیان، خدیجه سعیدپور، محمد همتی، زهرا خراسانی، محمدعلی محققی، مینو خاتمی مقدم، مریم سادات موسوی صفحه 22
    زمینه و هدف
    اصطلاح تداخل دارویی تاثیر یک دارو، غذا و یا هر چیز دیگری که موجب تغییر در شاخص های فارماکوکنیتیک و یا فارماکودینامیک داروی دیگری گردد، اطلاق می شود. مطالعه حاضر به منظور تعیین فراوانی تداخل های دارویی در پرونده بیماران بستری در سه بیمارستان شهر تهران انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی گذشته نگر در نیمه دوم سال 1385 و بر روی 400 پرونده بیماران بستری در سه بیمارستان آموزشی شهر تهران انجام شد. پژوهش با استفاده از فرم بازنگری (چک لیست) و بر اساس دسته بندی تداخلات دارویی هانستن انجام گردید.
    یافته ها
    از 400 پرونده مورد بررسی، حدود 1087 مورد ویزیت و 2610 مورد دارو تجویز شده بود. 168 پرونده (42%) دارای تداخل دارو- دارو به تعداد 568 مورد بود؛ همچنین از تعداد 568 مورد تداخل دارو- دارو، 4/4% مربوط به تداخل نوع شدید (دسته اول)، 47% مربوط به تداخل نوع متوسط (دسته دوم) و 6/48% مربوط به تداخل نوع خفیف (دسته سوم) بودند. بیشترین و کمترین مورد تداخل به ترتیب مربوط به داروهای ضد عفونت (5/27%) و داروهای دیژیتال و نورولپتیک به طور مشترک (5/0%) و داروهای گشادکننده برونش (3/0%) بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق روند نسخه نویسی از استانداردهای منطقی پیروی نمی نماید و تداخل دارویی رو به افزایش است.
    کلیدواژگان: تداخل دارویی، بیماران بستری، پرونده
  • محمدحسن نمایی، راضیه حنفی بجد، فائقه زجاجی، سعیده شفیعی صفحه 28
    زمینه و هدف
    توکسوپلاسما گوندی یک انگل تک یاخته داخل سلولی است که باعث عفونت های شدید در انسان و حیوانات اهلی می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع آلودگی توکسوپلاسموز در خانم های در شرف ازدواج در شهرستان بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این تحقیق که به صورت مقطعی و در سال 1386 انجام شد، خانم های در شرف ازدواج مراجعه کننده به مراکز بهداشت استان به منظور انجام آزمایشات قبل از ازدواج مورد بررسی قرار گرفتند. روش نمونه گیری به روش آسان بود. به منظور شناسایی افراد دارای سابقه ابتلا به توکسوپلاسموزیس از اندازه گیری آنتی بادی تام برعلیه توکسوپلاسما گوندی به روش الایزا استفاده شد. تیتر آنتی بادی بالاتر از 20 واحد در میلی لیتر مثبت در نظر گرفته شد. از پرسشنامه خود ساخته برای بررسی عوامل مرتبط با آلودگی به انگل استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون رگرسیون لجستیک در سطح معنی داری 05/0= α تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه،4 ± 7/21 با حداقل سن 14 و حداکثر 30 سال بود. اغلب آنان (7/68%) ساکن شهر وعمدتا در حال تحصیل (2/51%) و در رتبه بعد خانه دار (8/25%) بودند. 37 نفر (33/12%) دارای تیتر آنتی بادی بالاتر از 20 بودند. رابطه معنی داری بین سن، محل زندگی، شغل، سابقه مصرف تخم مرغ محلی و سبزیجات خام با تیتر مثبت آنتی بادی بر علیه توکسوپلاسموز یافت نشد؛ تنها رابطه معنی دار بین سابقه آلودگی به توکسوپلاسما و استفاده از تخم مرغ به صورت عسلی یافت گردید (035/0 P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود رابطه ابتلا به توکسوپلاسموز و مصرف تخم مرغ به شکل عسلی (نیم پز)، آموزش به خانواده ها در پیشگیری از ابتلا به توکسوپلاسموز ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموز، سرواپیدمیولوژی، بیرجند، خانم های در شرف ازدواج
  • سیما کاهنی، غلامرضا شریف زاده، حمید جانی، پوریا طاهری، حسین نجات، علی محمدصادقی، امیر اسماعیلی صفحه 34
    زمینه و هدف
    مشارکت مردان در برنامه های تنظیم خانواده سبب بهبود استانداردهای زندگی و رشد ملی می شود ولی استقبال چندانی از طرف مردان به عمل نمی آید. این پژوهش با هدف تعیین آگاهی و نگرش کارکنان مرد مراکز بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مورد وازکتومی انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی، تحلیلی بر روی 247 از کارکنان مرد مراکز بهداشتی، درمانی شهرستان بیرجند در سال 1387 انجام شد. برای انجام تحقیق از پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش اطلاعات فردی، سنجش آگاهی و نگرش استفاده شد. نمونه ها به روش سرشماری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سن 4/30% از واحدهای پژوهش کمتر از 30، 36% بین 31-40 و 6/33% بالای 40 سال بود. سطح تحصیلات 6/48% از افراد دیپلم و 1/6% بالاتر از لیسانس بود. 3/58% فاقد تحصیلات دانشگاهی و 2% دارای تحصیلات دانشگاهی بودند. آگاهی 4/21% در سطح ضعیف، 3/54% متوسط و 3/24% خوب بود. سطح نگرش. 5/44% از افراد ضعیف، 2/25% متوسط و 6/29% خوب بود. سطح آگاهی واحدهای پژوهش با میزان درآمد (001/0 = P) و سطح نگرش آنان با میزان درآمد (001/0 = P) و طول مدت ازدواج (01/0= P) رابطه معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، به نظر می رسد برنامه ریزی به منظور ارتقای آگاهی و بهبود نگرش مردان نسبت به وازکتومی ضروری است. در این خصوص تشکیل کلاس و اجرای برنامه های آموزشی و ایجاد انگیزه در جهت افزایش آگاهی که منجر به ارتقای عملکرد گردد، پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، وازکتومی
  • شهناز طبیعی، سید علیرضا سعادتجو، سیده زهرا حسینیان، مرضیه سادات ناصری، لیلا عیسی نژاد، منیره قطبی، هدی طاهرنیا صفحه 41
    زمینه و هدف
    در ایران 65% سالمندان از بیماری های قلبی- عروقی رنج می برند که نیاز به مراقبت های پرستاری در کلیه سطوح مراقبتی دارند. ارتقای دانش و نگرش پرستاران در خصوص پیشگیری از اختلالات و ناتوانی های ناشی از سالمندی، بخصوص در صورت ابتلا به این بیماری ها منجر به کاهش ناتوانی، مرگ و میر و افزایش استقلال سالمندان می گردد. پژوهش حاضر به منظور تعیین دانش و نگرش پرستاران در مورد مراقبت از این سالمندان انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، تحلیلی که به روش سرشماری انجام شد، تمامی پرستاران شاغل در بخش های داخلی- جراحی و ویژه بیمارستان های آموزشی شهر بیرجند شرکت داشتند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه پژوهشگر ساخته که در سه قسمت ویژگی های جمعیت شناختی، سوالات دانش و عبارات نگرش طراحی شده بود، استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس، تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مجموع 81 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند که 8/72% از آنان کارشناس پرستاری بودند. 4/44% در گروه سنی 20-30 سال قرار داشتند و 42% سابقه کار کمتر از 6 سال داشتند. میانگین نمره دانش 37/3± 65/8 بود که در این خصوص رتبه 21% از پرستاران خوب و 1/53% ضعیف بود. میانگین نمره نگرش 81/3±44/41 بود؛ رتبه 5/23% از پرستاران خوب و 6/55% ضعیف بود. بین دانش و نگرش پرستاران با ویژگی های جمعیت شناختی آنان ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان دهنده کمبود دانش و نگرش پرستاران در خصوص مراقبت از سالمندان مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی بود. این کمبود دانش و نگرش را می توان با آموزش مداوم و برنامه ریزی شده و طراحی دوره های بازآموزی و کارگاه های آموزشی مرتفع نمود.
    کلیدواژگان: دانش، نگرش، مراقبت از سالمندان، بیماری قلبی، عروقی
  • محمدرضا میری، محمد ملکانه، عالیه ابوالقاسمی، نجمه احمدی، خدیجه قاسمی صفحه 48
    زمینه و هدف
    رضایت مندی بیمار مفهومی است که امروزه در مراقبت های پزشکی اهمیت ویژه ای یافته است؛ زیرا یک نظام بهداشتی کارا فقط از طریق ارائه خدمات مطلوب می تواند به رسالت خود عمل کند. تعیین الگوی رضایت بیماران در جامعه و استفاده از آن می تواند سطح سلامت عمومی را ارتقا بخشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان رضایت مندی مراجعه کنندگان به آزمایشگاه های تشخیص طبی دولتی و خصوصی در شهر بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تعداد 250 بیمار مراجعه کننده به آزمایشگاه های تشیص طبی شهر بیرجند به روش نمونه گیری چندمرحله ای مورد بررسی قرار گرفتند؛ بدین ترتیب که ابتدا دو آزمایشگاه خصوصی و یک آزمایشگاه دولتی به روش تصادفی ساده انتخاب و سپس به روش نمونه گیری آسان و در دسترس مراجعه کنندگان به سه آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از یک پرسشنامه 23 سوالی محقق ساخته شامل مشخصات فردی، نحوه ارائه خدمات به بیماران و امکانات محیط آزمایشگاه بود که به روش مصاحبه حضوری تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0 < α تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    49% از افراد مورد مطالعه مرد، 87% ساکن شهر، 30% دارای تحصیلات ابتدایی، 32% دیپلم و 5/37% دارای تحصیلات دانشگاهی بودند. 75% بیماران به توصیه پزشک به آزمایشگاه مراجعه کرده بودند و 46% برای اولین بار، 19% برای دومین بار و بقیه برای چندمین بار به آزمایشگاه آمده بودند. میانگین نمره رضایت بیماران در بعد خدمات ارائه شده از مجموع 55 نمره 74/4±83/46 و میانگین نمره رضایت بیماران از محیط آزمایشگاه از مجموع 25 نمره 81/2±59/19 بود. بین جنس، سواد و رضایت بیماران و نیز بین نوع آزمایشگاه و رضایت بیماران اختلاف معنی داری مشاهده نشد؛ همچنین اختلاف بین جنس، سواد و رضایت بیماران معنی دار نبود؛ اما بین دفعات مراجعه و رضایت بیماران اختلاف معنی داری مشاهده گردید (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    باتوجه به رضایت خوب بیماران از ارائه خدمات و محیط آزمایشگاه های تشخیص طبی و دیدگاه مثبت آنان نسبت به آزمایشگاه ها می توان چنین استنباط نمود که به طور کلی بیماران از رضایت مندی خوبی در این زمینه برخوردار بودند؛ اگرچه لازم است آزمایشگاه ها در ارائه خدمات با کیفیت بالاتری تلاش نمایند.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، بیماران، آزمایشگاه های تشخیص طبی
  • مرضیه مقرب، اسماء شایسته رودی، زینت رضایی، صبورا ملی رودی، مریم حاجی نژاد، کلثوم سالارخانی صفحه 55
    زمینه و هدف
    افسردگی یکی از چهار بیماری عمده در دنیا و شایعترین علت ناتوانی ناشی از مشکلات دوران نوجوانی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح افسردگی دانش آموزان دختر شهر بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی در سال 1388 و بر روی 450 دانش آموز دختر دبیرستانی شهر بیرجند انجام شد. نمونه ها به صورت طبقه بندی سهمیه ای انتخاب شدند. برای انجام تحقیق از پرسشنامه ای شامل آزمون افسردگی 21 سوالی بک و مشخصات فردی استفاده شد که روایی و پایایی آن تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و استنباطی با ضریب اطمینان 95% تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشتر دانش آموزان (1/35%) در کلاس دوم و رشته انسانی (1/23%) و دبیرستان های دولتی (8/57%) تحصیل می کردند و در (9/56%) موارد والدین تحصیلات زیر دیپلم داشتند و دارای شغل آزاد (2/36%) و خانه دار (2/84%) بودند. فاصله سنی بیشتر دانش آموزان (7/60%) با والدین بین 21-30 سال بود. در بیشتر موارد (4/42%) فرزند وسط خانواده و دارای برادر و خواهر بودند و در خانواده با 4-6 فرزند زندگی می کردند. 158 نفر (1/41%) بدون افسردگی و 265 نفر (8/58%) افسرده بودند. از این تعداد سطح افسردگی در 2/30% موارد خفیف، 3/19% متوسط و 3/9% شدید بود. سطح افسردگی فقط با متغیر نوع دبیرستان ارتباط معنی دار آماری داشت (01/0 P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود افسردگی در دانش آموزان دبیرستانی، اتخاذ تدابیری به منظور شناسایی دانش آموزان افسرده و درمان و پیگیری آنها ازجانب واحد بهداشت روانی مدارس و مراکز بهداشتی ضروری است.
    کلیدواژگان: افسردگی، دانش آموز، آزمون بک، نوجوانی
  • جواد مفتح، محمدرضا مفتح صفحه 62
    زمینه و هدف
    جامعه پزشکی بزرگترین پیروزی خود را در نیم قرن اخیر، ریشه کنی آبله و فاجعه آمیزترین شکست خود را بروز بیماری ایدز می داند. این مطالعه به منظوز تعیین سطح آگاهی افراد در حال ترک اعتیاد شهرستان سرایان (خراسان جنوبی) در مورد ایدز انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که به صورت مقطعی و در سال 1388 انجام شد، تمامی افراد در حال ترک اعتیاد مراجعه کننده به محل های ترک اعتیاد شهرستان سرایان به روش سرشماری انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور انجام تحقیق از یک پرسشنامه که دارای دو بخش بود، استفاده شد: بخش اول پرسشنامه شامل مشخصات فردی و بخش دوم سوالات مربوط به سنجش آگاهی افراد در مورد راه های انتقال بیماری و نقاط یافت عامل بیماری ایدز، راه های پیشگیری و حفاظت بود که برای هر پاسخ صحیح یک امتیاز مثبت در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون آماری کای دو در سطح معنی داری 05/0= α تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مجموع 121 نفر وارد مطالعه شدند. آگاهی 6/30% این افراد در مورد بیماری ایدز ضعیف و 5/59% متوسط بود. سطح آگاهی 5/78% از نمونه ها درمورد نقاط یافت ویروس ایدز و 7/63% درمورد راهای انتقال و 5/39% در مورد راه های پیشگیری در سطح ضعیف و متوسط بود.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق، میزان آگاهی در مورد بیماری ایدز و راهای انتقال، نقاط یافت ویروس ضعیف بود و در مورد روش های پیشگیری نیز درحد قابل قبول نمی باشد. آموزش مداوم در این زمینه ضرروی به نظر می رسد
    کلیدواژگان: ایدز، ترک اعتیاد، سرایان
|
  • T. Kazemi, Gh.R. Sharifzadeh, A. Zarban, A. Fesharakinia Page 5
    Background And Aim
    Obesity is a major modifiable risk factor for coronary artery disease, but its relationship with acute myocardial infarction (AMI) in early age is poorly documented. In this study we evaluated the prevalence of obesity in premature AMI.
    Materials And Methods
    In this case-control study we assess 94 consecutive patients with AMI before the age of 50 years and 94 age-and sex- matched neighborhood healthy controls without a history of cardiovascular disease. Definition of obesity based on the body mass index (BMI> 30). BMI was calculated as weight in kg divided by height in square meters. Waist circumference was measured at the horizontal level of the umbilicus and WHR was a ratio of waist circumference to hip circumference measured at the horizontal level of the maximal protrusion of the gluteal muscles. Data collected and entered to SPSS and analysed by t-test and chi-square.
    Results
    The mean of BMI and waist to hip ratio (WHR) was significantly higher in case groups [BMI (27.1±4.4 in case and 25.7±4.4 in control group P= 0.04), WHR (0.93±0.07 in case and 0.91±0.06 in control group P= 0.01)]. Prevalence of obesity (BMI ≥ 30) is higher in case groups (27.7% in case, 14% in control P=0.021, OR= 2.35, CI%95= 1.12- 4.93).
    Conclusion
    In this case-control population-based study, obesity and higher WHR are independently associated with the premature AMI.
    Keywords: Obesity, WHR, Waist circumference, Hip circumference, AMI, Abdominal obesity
  • Z. Safikhan, A. Ahmadzadeh, S.R. Kalantar Mahdavi, M. Abdolahi, L. Moradi Page 11
    Background And Aim

    The congenital malformation of male external urogenital system is one of the most common anomalies in newborns. The purpose of this study was to determine the frequency of external genital anomalies among the male live births in Arvand maternity hospital Ahvaz, Iran.

    Materials And Methods

    In this retrospective-descriptive study in 2005-6, a total of 2423 male live births were examined within 24 hours after delivery by pediatrician for external urogenital anomalies. Data was analyzed by SPSS and descriptive statistics in p˂0.05.

    Results

    11.02% of the cases (267 persons) had anomalies, such as: undescended testis 3.67%, Hypospadiasis 0.9%, Hydrocele 6.11%, Epispediasis 0.12%, Microphalus 0.04%, and small prepose 0.08%.

    Conclusion

    According to this study external genital anomalies existed in 11.02% of male live births. Hydrocele and undescended testis were the most prevalent.

    Keywords: Hypospadiasis, Undescended testis, Hydrocele, Urogenital anomaly, Boy newborn
  • M. Yaghoobi, N. Taheri, A. Raoof Saeb, K. Shirzaie, S. Kazemi Page 15
    Background And Aim
    Diabetes is a chronic disease with a high incidence in Iran and the world which needs many researches for preventions. This study was carried out to determine the quality of life in diabetic patients referring to Parsian Diabetes Clinic in Mashhad.
    Materials And Methods
    This analytic-descriptive study was done on 156 diabetic patients referring to Mashhad Parsian clinic with the use of simple in-access sampling and special questionnaire about quality of life in diabetic patients. SPSS was applied to analyze data by descriptive tests as: t test, one-way variance analysis, tukey test, and correlation coefficient (P<0.05).
    Results
    In this study, results showed that the level of quality of life was average in the sample group. Also, according to theses results, there were significant statistical correlations between quality of life and sex (P=0.04), education level (P=0.006), job (P<0.001) and hospitalization history (P<0.001).
    Conclusion
    Regarding to significant correlation between quality of life and education level, job, sex and hospitalization history, it is recommended to plan regular educational programs for patients, mental and financial supports and diabetes screening in the society to decrease complications related to this disease.
    Keywords: Quality of life, Diabetes, Mashhad Parsian Clinic
  • A.M. Alizadeh, A. Rostamian, Kh. Saeedpour, M. Hemmati, Z. Khorasani, M.A. Mohagheghi, M. Khatami Moghaddam, M. Mousavi Page 22
    Background And Aim
    Drug interaction includes the effect of a drug, food or anything that can induce changes in the pharmacokinetic or pharmacodynamic properties of a certain drug. The aim of the present study is to assess drug interactions of bedridden patients in three Tehran hospitals.
    Materials And Methods
    This retrospective research was accomplished on 400 bedridden patient’s dossiers in three hospitals of Tehran city at secondary half of 2006 year. Questionnaire was used according to Hansten classifications to gather information from available data.
    Results
    Dossiers assessment showed 1087 visits and 2610 drug order. 168 dossiers (42%) were found having drug-drug interactions (568 cases). Drug interactions were severe (4.4%), moderate (47%) and mild (48.6%). Antibiotics had the commonest (27.5%), while the neuroleptics and digitalis (0.5%) and bronchodilators (0.3%) brought about the least drug interactions.
    Conclusion
    Our findings showed that the drug prescription doesnt follow a correct logic and is still increasing in comparison to the past.
    Keywords: Drug interaction, bedridden patients, Dossier
  • M.H. Namaei, R. Hanafi Bojd, F. Zojaji, S. Shafie Page 28
    Background
    Toxoplasma gondii is an intracellular protozoan that causes severe infections in humans and animals. This study investigated the prevalence of toxoplasmosis infection in women in pre marriage stage in Birjand.
    Methods
    This cross-sectional study was done in 2008. By randomized-simple sampling, we evaluated the anti Toxoplasma antibody (total antibody) titer in 300 women in pre marriage stage referred to provincial health office in Birjand. Total antibody against Toxoplasma gondii in serums of participants was measured, using ELISA method. Antibody titer above 20 IU/ml was considered positive. To investigate factors associated with infestation, a self-made questionnaire was used. Statistical analysis was performed using the spss software program, v. 11 and logistic regression test (α=0.05).
    Results
    The mean age of participants was 21.7 ±4 years with a minimum of 14 and maximum 30 years; and most of them (68.7%) were living in urban areas. Majority of participants were students (51.2%) and housewives were in the next rank (25.8%). 37of the total participants (12.33%) were seropositive. We found a significant relationship between consumption of soft-boiled egg and antibody titer against Toxoplasma gondii (P=0.035). No significant relationship between antibody titer against Toxoplasma and age, residence, occupation, history of consumption of non-industrial produced eggs as well as uncooked vegetables was found.
    Conclusion
    As there is significant relationship between Toxoplasma infection and consumption of soft-boiled eggs, training the families in the prevention of toxoplasmosis infection is recommended.
    Keywords: Toxoplasma, Birjand, Women in pre marriage
  • S. Kaheni, Gh.R. Sharifzadeh, H. Jani, P. Taheri, H. Nejat, A.M. Sadeghi, A. Smaeili Page 34
    Background And Aim
    Although male's participation in family planning programs improves living standards and national development, just a few men welcome these programs. Based on this preface, the present study was conducted to determine level of knowledge and attitudes of male staff working in health centers of Birjand University of Medical Sciences about Vasectomy.
    Materials And Methods
    This descriptive and analytical study was performed on 247 male employees of health centers of Birjand in 2010 and the data was collected through questionnaires including three parts: personal data, knowledge gauge and attitude gauge. Those were filled in by married men who had been chosen by census-based method and then the collected Data was analyzed through SPSS software and descriptive statistical methods.
    Results
    Based on findings obtained from the personal information, 30.4% of people who had taken part in this survey were less than 30 years old, 36% of them were between 31 and 40 and 33.6% were over 40. People who had graduate diploma were the most frequent and those above the Bachelors were the least frequent with the quota of 48.6% and 6.1 % respectively. 53.8% of the individuals had no college education and 2% had an academic degree. The results also showed that 21.4% and 54.3% of people participating in this survey, had poor awareness and average knowledge respectively and 24.3% of whole were well aware. The results also revealed that 44.5 and 25.2% of people -who were asked in this survey- had poor and average attitude respectively and 29.6% of the whole had good attitude. Besides, there was a significant relationship between the individual's level of awareness and their income (P=0.001). The results showed that there is also a significant relationship among individual's attitude, amount of income, (P=0.001) and the length of their marriage (P=0.01).
    Conclusion
    According to the results of the present study it seems necessary to devise a plan in order to enhance men's awareness and attitudes about vasectomy. It would not be practical except through classes and training programs to create incentive among men to increase their awareness and performance.
    Keywords: Awareness, Attitude, Vasectomy
  • Sh. Tabiei, S.A. Saadatjoo, S.Z. Hoseinian Naseri, L. Eisanejad, M. Ghotbi, H. Tahernia Page 41
    Background And Aim
    In Iran, 65% of the aged people suffer from cardiovascular diseases that need nursing care in all levels. To enhance the nurse's knowledge and attitude towards prevention of senile disabilities and disorders, especially in case of their occurring leads to reduction if disabilities, morbidity and mortality and an increase in elderly independencies. The present study was conducted to investigate nurse's knowledge and attitude towards care delivery to the aged people.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study that was conducted by census methods, all the nurses working in internal, surgery, and special critical wards of educational hospitals participated in the study. Data collection tool was a questionnaire which was developed in three parts: Demographic information, questions relating to knowledge, and attitude terms. Data analysis was performed by SPSS Software and by using one-sided variance analysis, t test and Pearson correlation coefficient in P<0.05.
    Results
    Totally, 81 nurses were studied 72.8% of them were nursing school graduates and 44.4% were between 20-30 year of age. 42% had less than 6 years of job background. Mean knowledge score was 8.65±3.37. In this regard, 21% of nurses obtained high and 53.1 % of them low scores. Mean attitude score was 41.44±3.81, 23.87% of nurses obtained high and 55.6% of them low scores. There was no significant relationship between knowledge and attitude with demographic information.
    Conclusion
    Results of this study revealed the poor knowledge and attitude of nurses about care delivery to elderly people with cardiovascular diseases. This poor knowledge and attitude can be improved by continuous planned education and by planning retraining courses and holding educational workshops for nurses.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Care of the elderly, Cardiovascular problems
  • M.R. Miri, M. Malekaneh, A. Abolghasemi, N. Ahmadi, Kh. Ghasemi Page 48
    Background And Aim
    Patient satisfaction is one of the concepts which today has gained a special significance in the area of medical cares, since it is only through satisfactory services that a medical system can fulfill its missions. Patients’ views must be taken into account while evaluating the success of health care services. Therefore this study was planned with the purpose of gauging patient's satisfaction from public and private medical diagnostic laboratories in Birjand.
    Materials And Methods
    250 patients referring to Birjand medical diagnostic laboratories were studied through a multilevel sampling method. First a state and two private laboratories were selected through cluster sampling and then the patients were selected through random sampling method. Data collection was made through questionnaires composed of 23 questions, including biographic, patient services and laboratory facilities questions, answered through direct interviews with the patients. For data analysis we used independent- t-test and unilateral variance analysis at the level of α<0.05.
    Results
    The cases studied were 49% men, and 51% women, 87% from urban areas, 30% with elementary school education, 32% with high-school diploma, and 37.5% with university degrees, 75% of them had come to the laboratories on the advice of their doctors, in 46% of the cases it was the first time they had come to the laboratories, in 19% the second time, and the remaining 35% more than second. The average patients’ satisfaction score, in provided services was 46.83 ± 4.74 out of 55, and the average score in laboratories Facilities was 19.59±2.81 out of 25. No significant difference between the type of laboratories (state or private) and patients’ satisfaction score, as well as, sex and education of the patients with their satisfaction score was observed. But the difference between the number of references of the patients and their satisfaction was significant (P<0.05).
    Conclusion
    With respect to the satisfaction of the patients from the provision of services and the facilities of the medical diagnostic laboratories we can conclude that services provided in such laboratories are of such a good quality that they have been successful in gaining patients’ satisfaction, although they should try to improve the quality of their services.
    Keywords: Satisfaction, Patients, Medical diagnostic labs
  • M. Mogharab, A. Shayeste Roudi, Z. Rezaei, S. Meliroudi, M. Hajinejad, K. Salarkhani Page 55
    Background And Aim
    Depression is one of the four major diseases in the world and the most common cause of disability due to problems during adolescence. Therefore, this study was conducted to determine the level of depression in female students in Birjand.
    Materials And Methods
    This descriptive- analytical study was done on 450 female high school students in Birjand in 2009-10. Proportional stratified sampling was applied. The questionnaire was a validated 21 enquiries Beck Depression Iranian test and demographic information. The data were analyzed by Descriptive and deductive statistics and SPSS with 95% confidential interval.
    Results
    Most students were studying in the second grade (35.1%), the humanity field (23.1%), and public schools (57.8%). Their parents were mostly under high school educated (56.9%) and had free occupations (36. 2%) and were housewives (84.2%). Generally, students were 21-30 years younger than their parents. Mostly student were the middle child in sequence(42.2%) and had brothers and sisters and lived in a family with 4-6 children.158 cases (41.1%) were not depressed and 265 cases (58.8%) had depression. 30.2% of these were mildly depressed, 19.3% moderately and 9.3% severely depressed. Only depression was statistically significant related with the type of high school variable (P=0.006).
    Conclusion
    With regard to prevalence of depression in high schools, it is necessary to devise measures to identify and treat depressed students by mental health units and health centers in schools.
    Keywords: Depression, Student girl, Beck test, High school
  • J. Mofateh, M.R. Mofateh Page 62
    Background And Aim
    The medical society assumes smallpox eradication as its biggest victory in the recent half century, and AIDS as its disastrous defeat. This study investigated the level of awareness of people recovering from addiction in Sarayan County regarding AIDS.
    Materials And Methods
    This investigation was a descriptive cross-sectional study on 121 addicts who referred to the sites for recovery from addiction in Sarayan county in 1388 using a census method and through a questionnaire composed of two parts: the first part of demographic characteristics such as the last degree and the second part of questions related to measuring awareness about transmission routes of AIDS and points the disease is found, prevention and protection measures. A positive score was awarded for each correct response. Collected information was analyzed on SPSS software by chi square (α=0.05).
    Results
    Of 121 studied addicts 30.6 percent had a limited knowledge about AIDS and 59.5% had an average level. A moderate and poor level of knowledge was observed in 78.5% about the points where the disease is found and in 63.7% about transmission routes and 39.5% in prevention methods.
    Conclusion
    Knowledge about AIDS and its transmission routes and the places the virus found was poor. Furthermore, it is not acceptable regarding prevention methods. The necessity of continuing education in this field is felt.
    Keywords: Aids, Left of addiction, Sarayan