فهرست مطالب

سلول و بافت - سال یکم شماره 2 (زمستان 1389)

مجله سلول و بافت
سال یکم شماره 2 (زمستان 1389)

  • 90 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1390/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا زمانزاده، علی اکبر احسانپور*، فریبا امینی صفحه 1
    هدف

    این تحقیق با هدف بررسی تغییرات ایجاد شده در میزان اکسین در گیاهان بازارایی شده از ریشه های گیاه تنباکو حاوی Ri –T DNA می باشد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق قطعات برگ گیاه تنباکو توسط باکتری آگروباکتریوم رایزوژنز تراریخت گردید. ریشه های موئین تراریخت ایجاد شده توسط توانایی رشدشان بر روی محیط حاوی کانامایسین انتخاب شدند. برای تائید تراریخت بودن ریشه ها از سوبسترای x-gluc استفاده شد. از این ریشه های تراریخت ابتدا کالوس و سپس گیاهان تراریخت باززائی گردید. در نهایت میزان اکسین در برگ و ریشه این گیاهان اندازه گیری شد.

    نتایج

    آبی رنگ شدن ریشه ها تائیدی بر انجام موفق تراریخت شدن نمونه ها بود. نتایج بدست آمده نشان داد مقدار اکسین در گیاهان تراریخت نسبت به گیاه شاهد حدود 80 تا 90 در صد افزایش یافته بودند. گیاهان تراریخت نسبت به گیاهان غیر تراریخت فاصله میان گره های کوتاه تر و سطح برگ کوچکتری داشتند.

    نتیجه گیری

    گیاهان باززائی شده از ریشه های تراریخت، میزان اکسین بیشتری نسبت به گیاهان غیر تراریخت تولید نمودند. تغییر میزان اکسین احتمالا نوعی تداخل با جیبرلیک اسید داشته و باعث کوتاهی طول گیاهان تراریخت گردیده است.

    کلیدواژگان: اکسین، باززائی، تنباکو، ریشه تراریخت
  • فریبا امینی، میترا نوری، مونا فروغی صفحه 9
    هدف
    در این پژوهش اثر دو عنصر روی و نیکل بر آناتومی برگ و دو نوع متابولیت ثانویه برگ (فلاونوئیدها و نیتروتوکسین ها) در گیاه یونجه تاجی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    گیاهان 40 روزه که به مدت 24 و 72 ساعت در شرایط هیدروپونیک در تنش با غلظت های 0، 5/7، 15، 5/22 و 30 میلی مولار کلرید روی و 0، 5/2، 5، 5/7 و 10 میلی مولار کلرید نیکل قرار گرفته بودند برداشت و آناتومی برگ ها بررسی گردید. مطالعه فلاونوئیدها به دو روش کروماتوگرافی دو بعدی و کروماتوگرافی لایه نازک صورت گرفت. همچنین میزان نیتروتوکسین ها با استفاده از اسپکتروفتومتر اندازه گیری گردید. داده ها با نرم افزار SPSS آنالیز گردید و مقایسه میانگین ها بر اساس روش Dunkan انجام گرفت.
    نتایج
    نتایج به دست آمده، تغییر در آناتومی برگ گیاهان تحت تنش را نشان داد. تغییرات شدید انواع فلاونوئیدها همراه با افزایش در میزان کل فلاونوئیدها نیز در تنش روی و نیکل مشاهده شد. نتیجه دیگری که حاصل شد، افزایش معنی دار نیتروتوکسین در طی تنش با عناصر سنگین به کار برده شده بود.
    نتیجه گیری
    احتمالا گیاه Coronilla varia L. با افزایش و تغییر در میزان فلاونوئیدها و افزایش مقدار نیتروتوکسین ها تا حدی توانسته است در مقابل آسیب ناشی از تنش عناصر سنگین روی و نیکل مقاومت نماید.
    کلیدواژگان: آناتومی، فلاونوئیدها، کلرید روی و نیکل، نیتروتوکسین ها، یونجه تاجی
  • وحید حمایت خواه جهرمی صفحه 21
    هدف
    در این مطالعه، اثر سیلی مارین بر زخم روده بزرگ القا شده با اسید استیک در موش سوری بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    32 موش سوری بالغ نژاد Balb/C به وزن تقریبی 4 36 گرم به 4 گروه 8 تایی تقسیم، گروه کنترل و دست نخورده بدون ایجاد بیماری، گروه شاهد دارای زخم روده (کولیت) بدون تحت درمان و گروه های تحت درمان تیمار دارای زخم با تجویز 40 و 80 میلی گرم بر کیلوگرم سیلی مارین. موش های گروه تیمار روزانه و ابتدا به مدت 14 روز قبل از ایجاد بیماری و سپس به مدت یک هفته بعد از ایجاد بیماری سیلی مارین دریافت کردند. داروها به صورت خوراکی داده شد. برای ایجاد زخم، یک میلی لیتر اسید استیک 4 درصد بصورت درون رکتومی تزریق شد. یک هفته بعد از تشخیص زخم، قسمتی از کولون برای مطالعات بافتی برداشته و آسیب های کولون به روش مورتی مورد بررسی قرار گرفت. غلظت آنزیم آلکالن فسفاتاز به روش الایزا اندازه گیری شد. میزان ادم بافتی نیز بررسی شد.
    نتایج
    غلظت آنزیم آلکالن فسفاتاز درگروه دارای زخم افزایش معنی دار(05/0>P) را نسبت به گروه کنترل نشان داد، در حالی که در گروه های دریافت کننده سیلی مارین این افزایش بطور معنی داری (05/0>P) در مقایسه با گروه کولیت جبران شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از سیلی مارین می تواند به عنوان یک روش پیشنهادی در درمان بیماری مورد توجه واقع گردد.
    کلیدواژگان: سیلی مارین، زخم روده بزرگ، اسید استیک، آلکالن فسفاتاز، موش سوری
  • سعید رجبی فر، رضا پورایمانی، مهدیه غفوری، فاطمه بلوری نوین، صدیقه مراد خانی، امیررضا جلیلیان صفحه 29
    هدف
    هدف از این مطالعه نشاندار سازی سیپروفلوکساسین با تکنسیومm99 و توزیع بیولوژیکی رادیو دارو در بافت های مختلف حیوانات آزمایشگاهی سالم و عفونی جهت تشخیص مکان عفونت بود.
    مواد و روش ها
    نشاندار سازی سیپروفلوکساسین با تکنسیوم با غلظت بهینه سیپروفلوکساسین(2 میلی گرم) و غلظت های 600-50 میکروگرم کلرید قلع در دما و pH متفاوت، با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک در حلال های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. بافت های قلب، ریه، معده، روده، کبد، کلیه، خون، طحال و ماهیچه جدا و توسط دتکتورHPGe (ژرمانیوم فوق خالص) بررسی گردیدند.
    نتایج
    خلوص رادیو شیمیایی بیش از90 درصد پایداری رادیو دارو در سرم تا 1 ساعت نیز (90 درصد) مشاهده و توزیع بیولوژیکی رادیو دارو نیز انجام پذیرفت.
    نتیجه گیری
    مطالعه توزیع بیولوژیکی رادیو دارو بیشترین جذب را در کبد و کلیه و طحال و ماهیچه عفونی نشان داد. نشاندار سازی سیپروفلوکساسین به روش مستقیم با خلوص رادیو شیمیایی بالا می تواند به عنوان یک ترکیب فرموله شده برای تشخیص مکان عفونت در حیوانات آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عفونت، سیپروفلوکساسین، تکنسیومm99، تشخیص عفونت
  • اکبر کریمی، کاظم پریور، محمد نبیونی، سعید حقیقی، سهراب ایمانی صفحه 37
    هدف
    با توجه به نقش ویتامین B12در تنظیم واکنشهای ایمنی در این مطالعه به عنوان یک عامل کمکی همراه با زهر زنبور عسل برای کاهش التهاب استفاده شد. این مطالعه برای بررسی اثر زهر زنبور عسل و ویتامین B12 روی التهاب و گلیوزیز در رتهای همراه با انسفالومیلیت آلرژیک انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    ترکیب هموژنه نخاع خوکچه هندی به همراه ادجوانت کامل فروند برای القاء انسفالومیلیت در رت های لویس جهت ایجاد یک مدل از بیماری مالتی پل اسکلروزیز استفاده شد. بیماری در 40 رت القاء شد و آنها به طور تصادفی در 4 گروه قرار گرفتند و با زهر زنبورعسل و ویتامین B12 درمان شدند. درمان از روز بعد از القاء بیماری به وسیله GPSCH آغاز وبه مدت 10 روز طول کشید. روش ایمنو هیستوشیمی برای بررسی پروتئین اسیدی رشته ای گلیالی و از روش الایزا برای بررسی میزان تومور نکروزیز فاکتور- آلفا در سرم رت ها استفاده شد.
    نتایج
    درمان با زهر زنبور عسل و ویتامین B12، نشانه های بد کلینیکی، سطح سرمی تومور نکروزیز فاکتور - آلفا و فرایند گلیوزیس در رتهای لویس القاء شده با ترکیب نخاع تازه خوکچه هندی را کاهش داد.
    نتیجه گیری
    ترکیب زهر زنبور عسل و ویتامین B12 به خاطر ممانعت از فعالیت های سلول های T خود واکنشگر، دارای خاصیت ضد التهابی بوده و آسیب به سیستم عصب مرکزی و گلیوزیز را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: زهر زنبور عسل، انسفالومیلیت آلرژیک تجربی، گلیوزیس، مالتی پل اسکلروزیس، ویتامین B12
  • عباس رحیمی شم آبادی، موسی گردانه *، مسعود علی پناه، احسان قریب صفحه 47
    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی کارائی جذب DNA و انتقال ژن به سلول های کبدی جوجه نژاد لگهورن در دو سطح ترانسفکشن و ترانسدوکشن با لنتی ویروس های نوترکیب و شدت بیان ترانسژن می باشد.

    مواد و روش ها

    برای ترانسفکشن یا ترانسدوکشن ویروسی، سلول ها در پلیت های 96 خانه کشت داده شدند و در مراحل مختلف با میکروسکوپ فلورسنس مشاهده گردیدند. تعداد سلول های GFP (Green Fluorescent Protein-positive) با نرم افزار Grid Cell Counter و شدت بیان ترانسژن با نرم افزار ImageJ محاسبه و داده ها با نرم افزار SPSS آنالیز شدند.

    نتایج

    بیان ژن GFP، در سطح ترانسفکشن، در سلول های HEK Human Embryonic Kidney)) و LMH (Chicken hepatoma cell line) به ترتیب 6 ساعت و 9 ساعت بعد از انتقال ژن و در مرحله ترانسدوکشن به ترتیب 22 ساعت و 36 ساعت بعد مشاهده شدند. شمارش سلول های GFP+، 48 ساعت پس از ترانسفکشن نشان دادکه سلول های HEK و LMH به ترتیب 40 درصد و 35 درصد DNA را دریافت و بیان کرده اند. این مقادیر در 72 ساعت بترتیب به 95 درصد و 48 درصد رسید. شمارش سلول های مثبت 72 و 96 ساعت پس از ترانسدوکشن ویروسی نیز الگوئی مشابه از نظر دریافت DNA توسط دو رده سلولی مزبور را به اثبات رسانید. لیکن آنالیز شدت بیان GFP نشان داد که رده HEK و LMH بترتیب 74 درصد و 89 درصد GFP را با اختلاف معنی داری (P<0.01) بیان کردند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصله نشان داد که سلول های HEK از قدرت جذب بالاتری برای دریافت DNA برخوردار هستند با این حال سلول های LMH قادرند ژن های خارجی را با شدت بیشتری بیان نمایند.

    کلیدواژگان: جوجه، LMH، لنتی ویروس، ترانسفکشن، ترانسدوکشن
  • محمدرضا امیرجانی صفحه 57
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی دو واریته گندم Triticum aestivumبا بردباری متفاوت نسبت به تنش شوری، در غلظت های مختلف نمک بود.
    مواد و روش ها
    گیاهانی از دو واریته Seds 1وGiza 168 به مدت هفت روز در محیط غذایی هوگلند رشد داده شدند و تعدادی نیز در محیط غذایی دارای 200 میلی مول نمک اضافی قرار گرفتند. قطعات برگی جدا شده از این گیاهان در محیط دارای 600 میلی مول نمک اضافی قرار داده شدند. برای بررسی میزان کلروفیل به گیاهان اتیوله پیش تیمار شده در محیط دارای 200 میلی مول نمک اضافی از هر دو واریته، نور تابیده شد.
    نتایج
    حداکثر کارایی فتوشیمیایی، Fv/Fm، بدون تغییر معنی دار باقی ماند. اندازه گیری میزان انتقال الکترون (ETR) نشان داد که واریته مقاوم، Seds 1، دارای ETR بیشتری نسبت به واریته حساس Giza 168 بود. این اندازه گیری همچنین نشان داد که نمونه های مقاوم وحساسی که قبلا در محیط تنش قرار گرفته بودند ایستادگی بهتری را در محیط شور نسبت به نمونه های رشد یافته در محیط معمولی داشتند. میزان کلروفیل در واریته مقاوم نسبت به واریته حساس بالاتر بود. گیاهان واریته حساس که قبلا پیش تیمار شده بودند و سپس در معرض شوری بالا قرار گرفته تجمع کلروفیل بیشتری داشتند.
    نتیجه گیری
    عملکرد فتوسیستم II تحت تاثیر تنش شوری قرار نمی گیرد. واریته مقاوم سازگاری فتوسنتتزی بهتری با تنش شوری دارد. به نظر می رسد این امر به دلیل کارآیی بالاتر دستگاه فتوسنتزی آن باشد.
    کلیدواژگان: انتقال الکترون، تنش شوری، کلروفیل، گندم
  • احمد قارزی، محسن عباسی، کالین جاهودا صفحه 69
    هدف
    اکتین آلفای ماهیچه صاف (α-SMA) یک ایزوفرم اکتین است که در بسیاری از انواع سلولهای یوکاریوت وجود دارد. در این تحقیق نحوه بیان این پروتئین در ضمائم پوستی مورد مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر بیان پروتئین آکتین آلفای ماهیچه صاف در سلولهای درمی سه نوع از ضمائم پوستی در شرایط in vitro و در یک مورد در شرایط in situ به روش ایمونوهیستوشیمی مورد مطالعه قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج بدست آمده نشان داد که در شرایط in vitro این پروتئین تقریبا در تمام سلولهای پاپیلای درمی فولیکول موی ویبریسا بیان شد. سلولهای درمی بستر چنگال نیز با درصد بالایی این پروتئین را بیان نمودند، ولی فقط درصد کمی از سلولهای پاپیلای درمی فولیکول پر دارای این پروتئین مثبت بودند. در شرایط in situ این پروتئین بشدت در سلولهای پاپیلای درمی فولیکول پر و سایر بافتهای درمی قاعده فولیکول بیان گردید.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق برای اولین بار بیان α-SMAدر سلولهای درمی چنگال و پر، را در محیط کشت گزارش می شود. بعلاوه نتایج بدست آمده به همراه شواهد موجود توسط سایر محققین ثابت می کند که این پروتئین یک نقش اساسی در فعالیتهای طبیعی و ترمیمی پوست و ضمائم پوستی پستانداران و سایر مهره داران بازی می نماید. همچنین بیان بسیار زیاد این پروتئین در فولیکول پر، موید نقش مهمتر این پروتئین در پرندگان نسبت به نقشی است که آن در فولیکول موی پستانداران برعهده دارد ولی تعیین دقیق این نقش به مطالعات بیشتری نیاز دارد.
    کلیدواژگان: اکتین آلفای ماهیچه صاف، ایمونوهیستوشیمی، فولیکول مو، پر، ناخن، سلولهای درمی
|
  • Zamanzadeh Z., Ehsanpour Aa, Amini F. Page 1
    Aim

    The aim of this research is evaluation of auxin changes in plant regenerated from tobacco root with Ri-TDNA

    Material And Methods

    In this research leaf segments of tobacco were transformed by Agrobacterium rhizogenes. Transformed hairy root was selected by their ability to grow on medium containing Kanamycin. For confirmation of transformation x-gluc substrate was used. From transformed roots at first callus and then plant was regenerated. Finally auxin content from roots and leaves of regenerated plants were measured.

    Results

    Blue color of roots confirmed the successful transformation of samples. Results showed that auxin content in transgenic plants compare to control was increased 80-90 %. Transgenic plants showed shorted internodes and smaller leaf area than non transgenic plants.

    Conclusion

    Regenerated plants from transgenic roots showed higher level of auxin content than non transgenic plants. Change of auxin content and its interaction with gibberellic acid possibly resulted in shorter length of transgenic plants.

  • Amini F. , Noori M. , Foroghi M Page 9
    Aim
    In this study, the effects of Ni and Zn to leaf anatomy, some flavonoids and nitrotoxin of Coronilla varia were investigated.
    Material And Methods
    40 days aged grown Coronilla varia L. plants in equal growth condition were treated with different concentration of ZnCl2 (0, 7.5, 15, 22.5 and 30 mM) and NiCl2 (0, 2.5, 5, 7.5 and 10 mM) for 24 and 72 hours in hydroponic culture and the effects of imposing heavy metals on Leaf anatomy, some flavonoids of control and treated plants examined and compared using 2-DPC (Two Dimensional Paper Chromatography) and TLC (Thin Layer Chromatography) methods. Nitrotoxin measured using spectrophotometer too. All of Data compared together.
    Results
    Results showed anatomical changes in polluted plants responses to Zn and Ni. In general results showed a wide changes in leaf flavonoids profile with increases number of total flavonoids at Zn and Ni stress. However, Nitrotoxin increased significantly when Zn and Ni increased.
    Conclusion
    Probably, C. varia L. can tolerate against heavy metals stress of Zn and Ni with changes of flavonoids content and nitrotoxin.
  • Hemayatkhah Jahromi V. Page 21
    Aim
    The aim of this research is the investigation of anti- inflammatory effect of silymarin on the treatment of colon ulcer induced acetic acid in mice Balb/C spicies.
    Materials And Methods
    In this study, 32 mice are divided into 4 groups (n=8).These groups include: control group with no colitis report, the Sham group with colitis report that are not treated and the groups with colitis report that received 40 and 80 mg/kg B.W. of silymarin orally.The groups with silymarin treatment initially received silymarin for 14 days before induction of the disease and then for 1 week after effected by disease. The drugs are fed to the mice per oral. To induce colitis, 1 ml of acetic acid (%4) is injected directly into the rectum. In the one week after induction of colitis, the animals sacrificed and the damages of the colon investigated with Murthy method. Also, the concentration of alkaline phosphatase enzyme measured. Also, tissue oedema verified.
    Results
    The results shown the concentration of alkaline phosphatase enzyme has been increased significantly (P<0.05) in colitis group in comparision with control group whear as the concentration of these enzyme has been decreased significantly (P<0.05) in treatment groups in comparision with colitis group. Also, acetic acid causes severe inflammation and damages of the colon.
    Conclusion
    It is concluded treatment utilized silymarin can be considered as a suggestive way.
  • Rajabifar S. , Pourimani R. , Ghafouri M. , Bolouri Novin F. , Moradkhani S. , Jalilian A Page 29
    Aim
    The aim of this study was to ciprofloxacin labeling by technetium99m and its bio distribution in normal and infected laboratory animals for the site of infection detection.
    Material And Methods
    labeling of ciprofloxacin by 99mTecnhetium at best concentration (2mg) and tin chloride at 50-600 micrograms concentration at different temperatures as well as pH using thin layer chromatography and different solvents were evaluated. Heart, lung, stomach, intestine, kidney, blood, spleen and muscle tissues separated and counted by HPGe.
    Results
    Radiochemical purity found to be not less than 90% and serum stability was the same at least for 1hr bio distribution studies showed the muscle at 1 and 4 hrs. Were observed after injection.
    Conclusion
    Ciprofloxacin labeling by direct method in high radiochemical purity may be used as a formulated compound for the site of infection diagnosis in experimental animals.
  • Karimi A. , Parivar K. , Nabiuni M. , Haghighi S. , Imani S Page 37
    Aim
    Regarding the role of vitamin B12 in regulating the immune reactions, this compouned is used in the present study as an accessory agent with the honey bee venom for reduction of inflammation. This study has been down for checking effects of bee venom and B12 on inflammation and gliosis in experimental allergic encephalomyelitis rats.
    Material And Methods
    The guinea pig spinal cord homogenate (GPSCH) along with the Complete Freund’s Adjuvant (CFA), was used for induction EAE in Lewis rats for creating a model of MS.EAE was induced in 40 rats, randomly divided to four groups and treated with honey bee venom and vitamin B12. The treatment started from the first day post immunization by GPSCH-CFA and continued for ten days. Immunohistochemical method used for study glial fibrillary acidic protein (GFAP) and ELISA was used for assessment serum TNF-α.
    Results
    . Our data showed that treatment with the honey bee venom and vitamin B12 decreased the disorders of clinical scores, serum TNF-α and level gliosis in Lewis rats induced by GPSCH-CFA.
    Conclusion
    Combination of honey bee venom and B12 has anti-inflammatory activity by inhibiting generation of autoreactive T cells and decreases CNS and gliosis damages.
  • Rahimi Shamabadi A., Gardaneh M., Alipanah M., Gharib A Page 47
    Aim

    The aim of this study is to examine the efficiency of DNA absorption and gene transfusion to chicken hepatoma cells line LMH at both transfection and transduction levels using recombinant lentiviruses. Then transgene expression level was studied.

    Material And Methods

    The cells were cultivated in 96-well plates for viral transfection or transduction and then studied using fluorescent microscope in different stages. Green Fluorescent Protein-positive (GFP) cells counted by Grid Cell Counter software and transgen expression level calculated using ImageJ software. Data analyzed using SPSS.

    Results

    GFP gene expression began 6 and 9 hours after transfection in HEK and LMH cells, respectively. These times were increased, respectively, to 22 and 36 hours post-transduction. Counting GFP+ cells 48 hours post-transfection showed that HEK and LMH cells have received and expressed 40% and 35% of DNA. These levels increased to 95% and 48% respectively in 72 hours. Also counting HEK+ cells at 72 and 96 hours viral post-transduction confirmed the similar pattern of receiving DNA by both HEK and LMH cells. Therefore, analyzing of GFP expression level showed that HEK and LMH classes expressed GFP in 74% and 89% (P<0.01 significant).

    Conclusion

    Overall, our results indicated that HEK cells have higher potential to absorption of foreign genes whereas the intensity of expression is higher in LMH cells.

  • Amirjani Mr Page 57
    Aim
    In this study we have used two wheat varieties with different tolerance to salt in different concentration of solt.
    Material And Methods
    Giza 168, Seds 1 plants have been grown for seven days in Hoagland solution and some of them were grown in Hoagland solution supplemented with 200 mM extra salt. Cutted leaf segments from these plants incubated with 600 mM salt. Dark-grown pre-adapted, with 200mM extra salt, plants were illuminated to determine the chlorophyll accumulation in two varieties.
    Results
    The maximum photochemical efficiency, Fv/Fm, stayed the same for all measurements. Measurement of relative ETR showed that the tolerant variety, Seds 1, had higher values for ETR than the susceptible variety (Giza 168). Also the measurement showed that the salt adapted samples of both varieties better withstood the excess of salt applied than the non-adapted samples.The chlorophyll content was higher for the tolerant variety compared to the susceptible. The chlorophyll accumulation of the tolerant samples pre-adapted with or without salt showed no dramatic differences. The susceptible sample, Giza 168, however, accumulated more chlorophyll if pre-adapted to salt before being exposed to high salt concentration.
    Conclusion
    PSII seems to be stable and unaffected at the functional level by salt stress. The tolerant variety is better adapted to salt stress. It seems to be due to the advantage of having a more efficient photosynthetic apparatus.
  • Gharzi A. , Abbasi M. , Jahoda Cab Page 69
    Aim
    Alpha smooth muscle actin (α-SMA) is an actin isoform present in many kinds of eukaryotic cells. In this survey the expression of this protein in skin appendages was examined.
    Materials And Methods
    In present study we examined the expression of this protein in 3 populations of dermal cells derived from three different skin appendages in vitro and in one case in situ by means of immunohistochemistry.Observations: The results obtained here showed that in culture this protein is expressed nearly in all dermal papilla cells derived from vibrissa follicles. In case of dermal cells derived from claw unit a high percentage of cells expressed the protein, but in feather follicles only a small percentage of dermal papilla cells were positive for this protein. The α-SMA was also strongly expressed in dermal components reside at basal region of feather follicles in situ.
    Discussion
    Here we report for the first time that α-SMA is expressed in cultured dermal cells of claw and feather follicle. Moreover, these findings along with the results provided by other workers reinforce the crucial role of this protein in normal activities of skin and cutaneous appendages in mammals and other vertebrates. Given to a high expression of this protein in dermal cells of feather follicle particularly in situ, it can be concluded that α-SMA plays a more important role in birds compared to its role in hair follicle of mammals but the exact role of this protein needs to be elucidated.