فهرست مطالب

فصلنامه آمایش محیط
پیاپی 8 (بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفر قائد رحمتی، احمد خادم الحسینی، راضیه قشقایی نژاد* صفحه 1
    گسترش دوچرخه سواری به عنوان یک موقعیت سفر،بخشی از حمل و نقل است تا در جای گزینی ماشین شخصی و تشویق به استفاده از آن نقش آفرین باشد.. اگرچه ترافیک دوچرخه تنها درصد ناچیزی از کل جریان ترافیک را تشکیل می دهد، ولی تاثیر همین درصد ناچیز نیز باید در برنامه ریزی های حمل ونقل ایران در نظر گرفته شود.به همین منظور بسیاری از شهرها برنامه ریزی گسترده ای را برای تامین تسهیلاتی از قبیل اختصاص راه های مخصوص دوچرخه سواری به صورت خطوط ویژه عبور و مرور دوچرخه در خیابان ها به اجرا درآورده اند. در این رابطه افزایش استفاده از دوچرخه در حمل و نقل شهری،به واسطه ایجاد مسیرهای مناسب دوچرخه سواری، در کاهش حجم ترافیک شهری موثر خواهد بود. شهر شیراز با حجم بالا و تراکم زیاد جمعیت به عنوان یکی از کلان شهرهای ایران محسوب می شود که در صدد است تا با راه اندازی مترو(در آینده نزدیک) و دوچرخه سواری، ترافیک شهری و مشکلات ناشی از آن را کاهش دهد. هدف از ارائه ی این پژوهش، بررسی رابطه ی ایجاد مسیرهای ویژه ی دوچرخه سواری و کاهش حجم ترافیک شهری در بافت تاریخی شهر شیراز می باشد. این پژوهش بر این فرضیه استوار است که بین میزان استفاده از دوچرخه (به واسطه ایجاد مسیرهای مناسب دوچرخه سواری)و کاهش حجم ترافیک رابطه وجود دارد. برای بررسی این فرضیه از تحلیل های آماری و تحلیل های شبکه ای به واسطه ی نقشه های GIS استفاده شده است.روی کرد کلی حاکم بر روش تحقیق در این مقاله،ترکیبی از روش های تحلیل فضایی و تحلیل رابطه ای است و روش جمع آوری داده ها به صورت اسنادی است. نتیجه حاصل از این پژوهش نشان می دهد که تنها افزایش دوچرخه سواری در کاهش حجم ترافیک موثر نیست بلکه عوامل دیگری هم چون مسیر های ویژه دوچرخه سواری نقش مهمی در این کاهش ترافیک خواهند داشت.
    کلیدواژگان: کاهش حجم ترافیک، دوچرخه سواری، بافت تاریخی، شیراز
  • پرویز ضیاییان فیروز آبادی، دکترشهریار خالدی*، سکینه خندان، انوش علیزاده صفحه 21
    در بین عوامل مختلف تاثیر گذار در تولید محصولات کشاورزی، شرایط جوی و اقلیمی از مهم ترین متغیرهای محیط طبیعی بوده که انسان در مقیاس کوچک و آن هم با صرف هزینه های گزاف، قادر به کنترل آن نیست. بنابراین تنها راه ممکن برای مقابله با محدودیت های طبیعی به خصوص محدودیت های اقلیمی، شناخت این محدودیت ها و سازگاری با آن ها و لحاظ مدیریت محصولات زراعی است. در این مطالعه نیز به پهنه بندی اراضی مستعد باغات مرکبات در سطح استان لرستان پرداخته شده تا بهترین مکان ها برای کاشت مرکبات از لحاظ پارامترهای محیطی به ویژه عناصر اقلیمی در این محدوده مشخص گردد.در این بررسی، عناصر اقلیمی دما، بارش، درجه روز از 6 ایستگاه سینوپتیک در سطح استان لرستان و پارامترهای محیطی ارتفاع، شیب، جهت شیب، فاصله از شبکه هیدروگرافی و خاک به عنوان فاکتورهای موثر در پهنه بندی اراضی مستعد مرکبات استان لرستان، مورد بررسی و استفاده قرار گرفت.ابتدا داده های مربوط به عناصر اقلیمی استخراج و اطلاعات مورد نظر بدست آمد، سپس نقشه های مربوط به این پارامترها و عناصر در نرم افزار Arc GIS با روش های مختلف مانند درون یابی و... تهیه شده و این نقشه ها با استفاده از منطق همپوشانی شاخص و منطق فازی و معیارهایی که برای کاشت درخت مرکبات در نظر گرفته می شود، استاندارد شده و به هر کدام وزن خاصی داده شده است. سپس همه نقشه های استاندارد شده با استفاده از مدل AHP با هم تلفیق و نقشه پهنه بندی اراضی مستعد کاشت مرکبات در استان لرستان بدست آمد. بدین ترتیب در نقشه نهایی به روش هم پوشانی شاخص، 56/981523 هکتار از اراضی استان برای کشت مرکبات بسیار مناسب، 14/968921 هکتار دارای قابلیت متوسط و 22/922175 هکتار نیز برای کاشت مرکبات نامناسب هستند.
    در نقشه نهایی به روش منطق فازی نیز 231/1003218 هکتار از اراضی استان برای کشت مرکبات بسیار مناسب، 982/1018497 هکتار دارای قابلیت متوسط و 428/837386 هکتار نیز برای کاشت مرکبات نامناسب هستند.نتایج نهایی نشان می دهد که نقش هر یک از عناصر اقلیمی و زمینی، متناسب با مراحل مختلف رشد و در مناطق استان متفاوت است و از طریق تلفیق لایه های موثر در فرایند کاشت مرکبات در محیط GIS، امکان شناخت مناطق جهت کاشت مرکبات وجود دارد.
    کلیدواژگان: استان لرستان، مرکبات، اقلیم، روش هم پوشانی شاخص، روش منطق فازی، مدل AHP
  • اکبر شربتی* صفحه 55
    رشد روز افزون و سهم فزاینده توریسم در اقتصاد جهانی هر روز چرخه ای تازه بر ساز و کار بنیادین این صنعت می افزاید تا جایی که صنعت توریسم خود تبدیل به نمونه ای از دهکده جهانی می شود. بنابراین توسعه ی فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در بسیاری از ابعاد با فعالیت های مرتبط به امور جهان گردی گره خورده است یکی از جاذبه های بسیار مهم که مورد توجه اغلب مردم دنیاست جاذبه های فرهنگی و تاریخی است که این جاذبه ها معرف فرهنگ خاص همان کشور و دارای ارزش های در خور توجه آن سرزمین و ویژگی های مردم همان مرزو بوم است. سرزمین پهناور ایران با طبیعت رنگارنگ و استثنایی خود و هم چنین با فرهنگ و تمدن باستانی آن ریشه در تاریخ کهن سال این مرزو بوم دارد و نیز با آثار باستانی بسیار زیادی که در جای جای این کشورقرارگرفته، آن را در ردیف یکی از ده کشور نخست جهان به لحاظ جای گاه تاریخی و فرهنگی قرار داده است. استان گلستان به عنوان بخشی از سرزمین پهناور ایران زمین به لحاظ تاریخی، دارای سابقه ای درخشان و از نظر دارا بودن عرصه تاریخی و یادمانی بسیار غنی است. تاریخ بسیار کهن استان گلستان و قرار گرفتن در مسیر راه ارتباطی بین شرق و غرب کشور باعث گردیده تا یکی از کانون های مهم تاریخی کشور ایران مطرح باشد. آثار و نشانه های متنوع و مختلفی که از سیر تکوینی فرهنگ و تمدن بشری به جای مانده می توانند به عنوان جاذبه های توریستی مورد استفاده قرار گیرند. تپه ها، قلعه ها، مساجد زیبا، زیارتگاه ها، برج ها، کانون های شهری و روستایی تاریخی، کاخ ها، پل ها، معابر و گذرگا ه های تاریخی، امام زاده ها و آرامگاه، دیوار دفاعی و آداب و رسوم و... گو شه هایی از جاذ به های تاریخی و فرهنگی استان گلستان است که در صورت سرمایه گذاری مناسب و به کارگیری شیوه های نوین تبلیغات می تواند نقش چشم گیری در جذب توریست داخلی و خارجی داشته باشد.
    کلیدواژگان: توریسم، استان گلستان، قلعه، تپه، برج
  • احمد عباس نژاد *، حسین نگارش صفحه 71
    گل فشان ناپگ که یکی از معروف ترین و دیدنی ترین گل فشان های ایران است در غرب بندر چابهار و 17 کیلومتری جنوب غربی روستای کهیر قرار دارد. اگر چه مشخصات کلی این گل فشان توسط پژوهش گران متعدد مورد بررسی قرار گرفته است ولی تاکنون یکی از پدید های جالب آن که عبارت است از تنوع شدید در میکرومورفولوژی روانه های سطح آن مطالعه نشده است. دراین مقاله، پس از معرفی اجمالی گل فشان، ابتدا گل خروجی از نظر ترکیب هیدروشیمیایی و کانی شناختی مطالعه گردیده و سپس هفت نوع سطح دارای میکروفولوژی مختلف شناسائی و با ارائه تصویر تشریح گردیده اند. نحوه تشکیل و موقعیت مکانی و سنی آن ها نیز مورد بررسی قرار گرفته و در پایان به ارتباط تشکیل و تکامل آن ها با اصول زیر بنایی ژئومورفولوژی پرداخته خواهد شد
    کلیدواژگان: گل فشان، ناپگ، چابهار، میکرومورفولوژی
  • دکترفتانه دانشمند*، اصغر نظریان صفحه 87
    تزریق درآمدهای نفتی در کشور سبب پیدایش شهرنشینی شتابان شده است، به گونه ای که «رشد» جمعیت شهری بر «توسعه» پیشی گرفته و مسایل گسترده ای را در شهر پدید آورده است. از این روی باید اصلاحاتی در روش برنامه ریزی شهری کشور صورت گیرد. این اصلاحات نه از گونه ی کالبدی، که از نوع فرهنگی و اجتماعی است به این معنی که حقوق شهروندی در بخش های گوناگون کشور لحاظ و برنامه ریزی کالبدی هم آهنگ با مفهوم و حقوق شهروندی در بخش های مختلف پیاده شود. در تحقیق حاضر ضمن تاکید بر تقویت روحیه و حقوق شهروند مداری در شهر همدان جایگاه مردم در برنامه ریزی و حرکت به سمت شهروند مداری پی گیری شده است. در این راستا با فرض این که تقویت احساس شهروندی و مشارکت مردم می تواندبه عنوان یکی از راه کارهای اساسی در حل مشکلات شهرهای بزرگ بخصوص شهر همدان به عنوان متروپل منطقه غرب کشور مطرح باشد، به جای گاه ونقش آن در جوامع سیاسی و در «قانون اساسی» و «قانون شهرداری ها» پرداخته شده است. لذا نوع تحقیق در این مطالعه کاربردی - تحلیلی است و روش تحقیق مبتنی بر گردآوری اطلاعات، مطالعات اسنادی، مشاهده و تهیه ی پرسش نامه است. جامعه ی مورد مطالعه شهر همدان و حجم نمونه با توجه به محاسبات انجام شده 116 خانوار بوده است که برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از برنامه های SPSS و روش های آماری بهره برداری شده است.نتیجه این که ضعف تاریخی جامعه مدنی، بی توجهی به مشارکت مردمی در اداره ی شهرها و کم بود دل بستگی به مکان وبیگانگی، کم بود قوانین مشخص، نگرش قیم مآبانه و آشنا نبودن «مردم» با مفهوم «حقوق شهروندی» و «شهروندمداری» و وظایف و مسئولیتها، موجب کاهش تعلق و علاقه مندی شهروندان نسبت به محیط خود و شهر همدان شده است.
    کلیدواژگان: شهر، شهروند، مشارکت مردم، مدیریت شهری، همدان
  • پرویز تیموری*، بیژن رحمانی، شادی عراقی صفحه 117
    بافت تاریخی و قدیمی شهرهای کشور که در اغلب موارد هسته ی اولیه و اصلی آن شهرها را تشکیل می دهد از یک طرف جزو میراث فرهنگی و تاریخی آن شهرها محسوب شده و حفظ، بهسازی کالبدی و توانمند سازی عملکردی آنها اجتناب ناپذیر می باشد و از طرف دیگر اغلب این بافت ها با گذشت زمان و عدم توجه و نگهداری مناسب، دچار فرسودگی و اضمحلال کالبدی و عملکردی می گردند. شناسایی وضعیت کالبدی و عملکردی این بافت ها به منظور برنامه ریزی و مدیریت حفظ و نگهداری آنها از اقدامات اولیه و مهمی است که باید صورت پذیرد. بافت 20 هکتاری شهر ملایر از جمله این گونه بافت ها است که در این پروژه شاخص های عمده چون ویژگی های بنا، وضعیت کاربری اراضی موجود، ویژگی اقتصادی و اجتماعی و در آخر بناهای قدیمی ملایر مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از انجام این پروژه نشان می دهد که فرسودگی فضاهای کالبدی و آلودگی های زیست محیطی در مرکز شهر (خرابه ها و چشم اندازهای ناگوار منازل و محلات، فقر، بی سوادی و پایین بودن سطح فرهنگ شهری، ناشی از مکان گزینی مهاجران روستایی و قشرهای کم درآمد شهری) منجر به حرکت گروه های توان مند از محلات به سایر بخش های حاشیه شهر و جای گزین شدن گروه های اجتماعی غیر بومی و ناهماهنگ گردیده و در نتیجه فرایند رکود و تنزل، دو چندان می شود.
    کلیدواژگان: بافت فرسوده، بناهای قدیمی، شهر ملایر، بازسازی، بهسازی
  • پروانه عزیزی*، رزا آذرکمند صفحه 135
    انسان به عنوان محور توسعه پایدار است. بررسی های صاحب نظران جامعه شناسی نشان می دهد جامعه ای می تواند توسعه یابد که همه افراد آن جامعه ظرفیت توسعه پذیری را داشته باشند و روش های مناسبی برای حصول توسعه پایدار بیابند، تحقق این موضوع تنها زمانی امکان پذیر است که زنان یک جامعه به عنوان نیمی از نیروی انسانی در روند توسعه، جای گاه خود را داشته باشند. بررسی قانون اساسی و سایر قوانین جمهوری اسلامی ایران که متاثر از اندیشه های امام خمینی(ره) است نشان می دهد پس از وقوع انقلاب اسلامی، زمینه های ممتازی برای زنان ایرانی جهت ایفای نقش کلیدی خود در توسعه پایدار کشور و انجام فعالیت های مختلف آموزشی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی علاوه بر نقش محوری خود در بستر خانواده تعیین شده است و موانع مشارکت کامل زنان و استفاده آنان از مزایای توسعه به عوامل پنهان اجتماعی – فرهنگی سنتی ویژه ای مربوط می شود که با گذر زمان و فعالیت های مستمر زنان در حال از بین رفتن است. این پژوهش با استفاده از روش میدانی و اسنادی به تحلیل و بررسی وضعیت آموزش و اشتغال زنان به عنوان عنصری مهم در ایجاد و پیش رفت تمدن پرداخته است و در نهایت نتایج و پیش نهاداتی که حاصل این پژوهش بوده ارائه می شود.
    کلیدواژگان: زنان، اشتغال، آموزش، ایران
  • دکترسعیدکامیابی*، رضا زیاری صفحه 157
    در این تحقیق به بررسی آماری فرضیات راهکارهای افزایش آموزش کمی و کیفی در روستاها و مناطق محروم با استفاده از نرم افزار spss که قسمتی از پژوهشی با همین نام است می پردازیم،.آموزش روستایی به عنوان هدف توسعه و یا راهبرد دست یابی به آن در بسیاری از کشورها جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه که بخش زیادی از جمعیت آنها در روستاها زندگی می کنند مورد تاکید است،کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست، مطالعه موردی این تحقیق روستاه های استان سمنان است در این پژوهش برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردیده است. ابتدا در روش آمارتوصیفی برای هر یک از پرسش نامه جدولی حاوی فراوانی و درصد نظرات پاسخ گویان تنظیم گردیده، سپس آمارهای توصیفی مانند میانگین، میانه، نما (مد) و انحراف معیار هرسوال محاسبه گردیده است. سپس نمودار ستونی مربوط به درصد فراوانی گزینه های هر سوال محاسبه گردیده است.برای رد یا اثبات هر فرضیه پژوهش از روش آمار استنباطی به روش آزمون فرضیه، آزمون t-test استفاده گردیده است. نظر به این که یکی ازعوامل مهم انتخاب روش تحقیق شرایط مکانی و محیطی تحقیق می باشد، لذا ا روش های مختلفی برای تحقیق وجود داردکه با عنایت به موضوع انتخابی، این تحقیق به طور کلی تحقیقی «توصیفی- کاربردی» است که موضوع آن بررسی روابط موجود بین متغیرها (توصیفی) و ارائه پیش نهادهای کاربردپذیر در عرصه عملی(کاربردی) است. سطح تحقیق کاربردی است و نوع تحقیق میدانی و بررسی پس از وقوع یا علی است. در روش کاربردی به بررسی عینی و واقعی«بررسی راه کارهای افزایش آموزش کمی و کیفی در روستاها و مناطق محروم»پرداخته می شود. در این تحقیق از روش پیمایشی استفاده نمودیم که اطلاعات به طور مستقیم از افراد مطرح می باشد.در روش میدانی داده ها از پرسش نامه عادی بی نام حاوی سوالات بسته با مقیاس ترتیبی و گزینه ای در ارتباط با فرضیات پژوهش استفاده شده است.که نهایتا به نتایجی ختم گردید که به استناد آن به ارائه راه کارهایی در زمینه پرداختیم
    کلیدواژگان: کیفیت و کمیت آموزش، روستا، ضریب آلفا، مناطق محروم، SPSS
|
  • Dr. Safar Ghaedrahmati, Dr. Ahmad Khademalhosseini, Razieh Ghashghaeenejad* Page 1
    Bicycles, as a travel opportunity, are a mode of travel that can replace private vehicles. Although bicycle use composes only a low percentage of the entire traffic volume, the effect that this low percentage has on traffic in Iran should not be ignored and should be planned. Therefore, some cities have planned extensively to provide some special facilities such as special routes for bicycles. Increasing bicycle use through providing special routes for bicycles can result in a reduction in traffic volume. Shiraz, as a metropolitan city in Iran, with a high volume of traffic and with a large number of people, is planning to run subway and provide bicycle routes so as to lighten the traffic and reduce its resulted problems. The present study, thus, aims to investigate the correlation between providing bicycles routes and the reduction of traffic volume in the historical regions of Shiraz. This study is based on the hypothesis that there is a correlation between the rate of bicycle use and traffic volume reduction. To verify this hypothesis, network analyses are used based on GIS maps. The research method used is a mixture of spatial analysis and correlational analysis. The data are collected through referential analysis. The results show that an increase in the bicycle use in not effective in traffic volume reduction and that other factors such as providing bicycle routes can have a significant role in traffic volume reduction.
    Keywords: Traffic Volume Reduction, Bicycling, Historical Regions
  • Dr.Parviz Ziaeean Firouzabadi, Dr.Shahriar Khaledi*, Sakineh Khandan, Anoush Alizadeh Page 21
    Climatic factors are the most important variables among effective factors in agricultural productions, which would cost too much to be controlled. So, the only possible way to stand against natural restrictions, especially climatic restrictions, is recognizing these restrictions, adjusting oneself to them and managing crops effectively. In this case study, climatic parameters of temperature, rain, day temperature, and environmental parameters like slope, slope direction, the distance from hydrograph network and soil are which are considered as important factors in the zonation of fertile lands for citrus in Lorestan province are investigated. In the present study, first the data of climatic parameters are collected; next the maps of the related parameters are done with various interpolation methods and the other methods in Arc GIS 9.2 software (Esri Company). These maps are then standardized with Index overlay logic and Fuzzy logic and criteria for planting citrus and each of them is given specific weight. Then, all of the standardized maps are integrated using AHP logic and subsequently, the appropriate locations for citrus orchards and zonation map in Lorestan province are identified. In the final map, by the Index Overlay logic, 981523/56 hectares of Lorestan lands are suitable for citrus plantation, 968921/14 hectares of Lorestan lands have a medium capability and 922175/22 hectares of Lorestan lands are unsuitable for this purpose. In the final map, by the Fuzzy logic, 1003218/231 hectares of Lorestan lands are suitable for citrus plantation, 1018497/982 hectares of Lorestan lands have a medium capability and 837386/428 hectares of Lorestan lands are unsuitable for this purpose. The final results show that the importance of each of the climate and land factors differs according to different phonologic stages in different regions of the province, and the possibility of recognizing the utility rates of citrus production would be provided through overlaying various effective layers of this yield in GIS environment.
    Keywords: Lorestan Province, Citrus, Climate, Index Overlay Parameter, Fuzzy Logic, AHP Method
  • Akbar Sharbati* Page 55
    The ever-increasing growth and growing share of tourism in global economy adds a new cycle to the fundamental mechanism of this industry everyday in a way that tourism industry itself has become a sample of the global village. Thus, the development of economical, social and cultural activities has been tied to the activities related to tourism in many dimensions. One of the very important attractions that has been popular for most of the people in the world, is the cultural and historical attractions, which introduce the particular culture of the country and show the values of that territory and characteristics of its people. The attractions of the vast land of Iran, with its colorful and exceptional nature along with the culture and its ancient civilization, originate in old history of this country. In addition, with regard to a lot of relics in different parts of the country, it has been ranked as one of the first ten countries in the world in terms of historical and cultural position. Golestan Province as part of the vast land of Iran has a brilliant background in history and is very rich in terms of historical and memorial areas. Having a very old history and being a transportation path between the east and west of the country cause Golestan Province to be one of the main historical centers of Iran. The relics and various sights which have remained from the creation path of culture and human civilization can be used as tourist attractions. The hills, castles, beautiful mosques, shrines, towers, historic rural and urban focuses, palaces, bridges, historic passage ways and crossings, tombs, defensive walls and different traditions and customs, etc. are just some samples of the historical and cultural attractions in Golestan Province, which can have an outstanding role in attracting internal and foreign tourists if invested properly and if modern methods of propaganda are used.
    Keywords: Tourism, Golestan Province, Castle, Hill, Towers
  • Dr. Ahmmad, Abasnejad*, Dr. Hossein Negaresh Page 71
    Napag, one of the most famous and fascinating mud volcanoes of Iran, is located in the west of Chabahar port and 17 Km southwest of Kahir village in SE Iran. Although the main features of this mud volcano have formerly been studied by several investigators, one of its interesting phenomena which is of high diversity in the Micromorphology of its surface flows, has not been studied yet. So, in this paper, after a brief introduction of the Napag, first the outpouring mud is being examined from hydro-chemical and mineralogical viewpoints and, afterwards, seven types of Micromorphologies identified upon its flows are explained with images. Also, the mode of formation, as well as spatial and temporal situation of the morphologies are discussed. In the end, the paper will deal with their formation and evolution according of the basic principles of geomorphology.
    Keywords: Mud volcano, Napag, Chabahar, Micromorphology
  • Dr. Fataneh Daneshmand*, Dr. Asghar Nazarian Page 87
    The fuel-income injection has caused a rapid urbanization in our country in such a way that the growth of civil population has surpassed its development. This matter has led to many complicated problems in the cities. Thus, some adjustments of the country planning seem inevitable. These adjustments must be cultural rather than physical. It means that the citizens’ rights and citizenry must be observed in various parts of the country. The citizens’ main functions include the administration of their society on the basis of respecting others’ rights and their commitment to preserve the common bases which stabilize these rights. The principal feature of this idea is the existence of cooperation in the dignitaries of the sovereignty (government, citizens, and private ownerships) in the society in such a way that the civil problems between the mentioned dignitaries can be set forth and settled in an interactive negotiation. Looking at the history of Iran, we can say that there has been no clear distinction in meaning for citizenship and citizenry (i.e. observing the others’ rights and duties) during the last few decades. The society has acted more in a mass fashion and the governments have had more despotic power. Thus, the planning process in the country has been distributed in a top-down fashion. According to the present study, the citizens’ governance in the society, along with good urban governance, can be a big step to settle many problems of our cities, thereby realizing public education, developing citizens’ knowledge levels, as well as preparing the cultural grounds. For this reason, after stating the problem, the researcher has paid attention to the meaning of city and citizenship, as well as its status in political societies, in the Fundamental Law, and in municipality laws. Then, the subject of cooperation in managing cities and its status in urban management in Iran and in the world has been surveyed. Also, the most important issues and management problems of metropolitan areas in Iran have been specifically investigated. Finally, a scientific recommendation has been proposed. The conclusion was that there is no appropriate ground for constitutional zing of the citizenry either in Iran or in Hamedan and, as a result the necessary requirements should be met in this regard.
    Keywords: City, Citizen, Public Participation, Urban management, Hamedan
  • Dr. Parviz Teimouri*, Dr. Bizhan Rahmani, Shadi Araghi Page 117
    zhe old and historical regions of cities, which in most cases form the primary and main nucleus of those cities, are on one hand considered part of the historical and cultural heritage of the cities and their maintenance, physical improvement and functional rehabilitation seem unavoidable, and on the other hand, most of these areas may face erosion, and physical and functional collapse due to the passage of time and lack of proper attention and care. The main and primary measure to be taken is to come to an understanding of the physical and functional conditions of these regions so as to plan for and manage their conservation. The 20-hectare region of Malayer is such a region. Therefore, this study aims to investigate the features of the buildings, the condition of the available land-use, the economic and social characteristics, and the old buildings of Malayer. The findings show that the physical erosion and environmental pollution in the city center of Malayer (i.e. ruins and unpleasant landscapes of buildings and neighborhoods, poverty, illiteracy, and having a low level of civil culture, that emerge from inappropriate settlement of rural immigrants and low-income people in the city) result in the movement of high-income citizens from these regions to the suburb and replacing them with non-native social groups that will consequently result in an extra erosion or collapse of the buildings.
    Keywords: Damaged Area, Old Buildings, Malayer City, Reconstruction, Rehabilitation
  • Dr. Parvaneh. Azizi*, Roza Azarkamand Page 135
    Human beings are in an ever-changing status. Studies done by well-known sociologists show that a society in which all people have the capacity to develop and get the most appropriate method to achieve this ever-changing status is able to develop. This aim can only be achieved when all women in a society as half of the society labor can have their own role in the development. Investigating the Constitution and other laws of the Islamic Republic of Iran which are derived from Imam Khomeini’s ideas shows that after the revolution some opportunities have been provided so that women can show their key role in the country’s ever-changing development and perform different educational, cultural and social, and economic activities, as well as their role in the family. Also, the obstacles to complete participation of women and the obstacles to their use of the advantages of development that are related to the hidden traditional socio-cultural factors are being removed with the passage of time and the women’s continuous activities. The present study investigates women’s educational and employment status as an important factor in progressing culture using field study and inferential analysis. Finally, the results and some suggestions are given.
    Keywords: Women, Employment, Instruction, Iran
  • Dr.Saeed Kamyabi*, Reza Ziari Page 157
    This study aims to analyze statistically the strategies used to boost the qualitative and quantitative education in rural and deprived areas using SPSS. This study is part of another study with same title. Rural education is emphasized as an end in development in many countries especially the developing countries whose people inhabit mostly in rural areas. Iran is no exception. This study is a case study of rural areas in Semnan. To analyze the data, both descriptive and inferential data analysis are used. In the descriptive section, first a table of frequency and the percentage of the subjects, attitudes is given for each questionnaire, then the mean, mode, median and standard deviation for each question is estimated. Next bar graphs for the frequency percentage of the options of each question item are given. To test the hypotheses t-test is used.
    Keywords: Quality, Quantity of Education, Rural, Deprived Areas, SPSS