فهرست مطالب

Medical Education Development - Volume:3 Issue: 5, 2011

Journal of Medical Education Development
Volume:3 Issue: 5, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریبا آربونی، عباسعلی نوریان، هاجر بخشوده صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    ارزشیابی یکی از مهم ترین پایه های ارتقای کیفیت آموزش می باشد که هدف اصلی آن بهبود برنامه های آموزش و فعالیت های اعضای هیات علمی است. نتایج ارزشیابی را می توان به عنوان بازخوردی برای اساتید و ارتقای نقاط ضعف و شناخت نقاط قوت در پی داشته باشد. این پژوهش در همین راستا جهت پی بردن به تاثیر ارزشیابی دانشجویان پزشکی بر بهبود تدریس اساتید انجام گردید.
    روش بررسی
    در این پژوهش که یک مطالعه ی توصیفی بود، تعداد 276 نفر دانشجو به عنوان نمونه ی تصادفی و کلیه ی اعضای هیات علمی در حین تدریس (123 نفر) انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات، پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش اطلاعات دموگرافیک و فرم نظرسنجی مشتمل بر 25 سوال بر اساس مقیاس لیکرت در پنج بخش (محتوای آموزش، محتوای علمی، ارتباط استاد و دانشجو، مقررات و نحوه ی آزمون نهایی) که توسط محققین تهیه و آلفای آن با 96 درصد تایید گردید، بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 82 نفر از دانشجویان پزشکی و 80 نفر از اعضای هیات علمی شرکت کردند. 8/73 درصد اساتید و 4/35 درصد دانشجویان مذکر بودند. نتایج نشان داد که اکثریت اساتید با 8/68 درصد و دانشجویان با 50 درصد بیشترین تاثیر ارزشیابی را در حیطه ی مقرراتی و کمترین تاثیر را در حیطه ی آزمون (اساتید با 27/41 درصد و دانشجویان با 36/33 درصد) می دانستند. در مقایسه ی بین دو دیدگاه مشاهده شد که اساتید (50 درصد) و دانشجویان (39 درصد) موافق تاثیر ارزشیابی بر عملکرد آموزشی اساتید بودند که به نظر می رسد اساتید نسبت به دانشجویان بیشتر موافق تاثیر ارزشیابی بودند. تفاوت معنی داری در هر پنج بعد، بین گروه دانشجویان و اعضای هیات علمی مشاهده گردید(0001/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش دیدگاه اساتید و دانشجویان موید آن است که ارزشیابی تا حدود زیادی بر بهبود تدریس در ابعاد مختلف اثر بخش بوده، سیستم ارزشیابی به عنوان یک معیار می تواند برای رشد حرفه ای و کیفی تدریس از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد. لیکن برای رسیدن به ارتقای و پیشرفت در فرآیند یاددهی و یادگیری مستلزم مطالعات گسترده تری در خصوص روند فعلی ارزشیابی می باشیم.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، دانشجو، اساتید، عملکرد آموزشی
  • علی آقاجانلو، حمیدرضا حریریان، منصور غفوری فرد صفحات 11-15
    مقدمه
    توانایی واکنش سریع و مؤثر در مواجهه با افراد دچار ایست قلبی به مهارت پرسنل بهداشتی در انجام احیا قلبی- ریوی بستگی دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان مهارت انجام CPR در بین دانشجویان بهداشت می باشد.
    روش کار
    مطالعه ی حاضر یک تحقیق نیمه تجربی بود که برروی 16 نفر از دانشجویان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال 1388 انجام شد. ابزار تحقیق چک لیست مشاهده ای بود که مهارت CPR در سه مرحله Pretest، Post-test و Retest برروی مانکن CPR تکمیل گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که مهارت انجام CPR در بین دانشجویان بعد از 4 ساعت برنامه آموزشی افزایش پیدا کرد. در مرحله Pretest، هیچ یک از دانشجویان نمره ی قبولی کسب نکردند. مهارت دانشجویان در مرحله Post-test و Retest افزایش معنی دار داشت که نشان دهنده ی تاثیر مثبت آموزش مهارت های CPR می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق بیانگر شواهد قوی در حمایت از نقش حیاتی آموزش CPR در ارتقا دانشجویان به افراد مطمئن و شایسته در زمان وقوع اورژانس های قلبی می باشد.
    کلیدواژگان: ایست قلبی، احیای قلبی، ریوی، آموزش CPR، دانشجویان
  • وحید پاکپور، ندا مهرداد، ربابه شکرابی، صدیقه سلیمی صفحات 16-24
    زمینه و هدف
    محیط آموزش بالینی دارای نقش مهمی در یادگیری دانشجویان پرستاری می باشد. درک دانشجویان از محیط آموزش بالینی با آن چه که در واقعیت وجود دارد، متفاوت است و آنان همواره به دنبال مطلوبیت هر چه بیشتر محیط یادگیری هستند. بررسی درک دانشجویان پرستاری و کشف اثرات برنامه ی آموزشی کارشناسی یکی از مهم ترین گام ها در توسعه ی مداوم آموزش پرستاری شناخته شده است، لذا این پژوهش با هدف تعیین درک دانشجویان پرستاری از وضعیت موجود محیط آموزش بالینی طراحی شده بود.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی- مقطعی بود که در آن 217 دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشکده ی پرستاری و مامایی تهران (ایران سابق) شرکت نمودند. برای جمع آوری داده ها از «سیاهه ی محیط آموزشی بالینی» استفاده شد که حاوی 42 گویه در 6 حیطه می باشد که در آخرین روز کارآموزی، در محیط بالینی توسط دانشجویان تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از ویرایش 16 نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون T مستقل نشان داد که بین میانگین نمرات کسب شده از وضعیت موجود محیط آموزش بالینی در حیطه های مورد بررسی تفاوت وجود دارد و این تفاوت با متغیرهای سال تحصیلی و بخش بالینی ارتباط آماری معنی داری دارد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    دانشجویان پرستاری درک مثبتی از محیط آموزش بالینی ندارند، لذا باید در جهت ارتقای کیفیت آموزش بالینی و جلب رضایت دانشجویان برنامه ریزی های منسجم تری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، محیط آموزش بالینی، دانشجویان پرستاری
  • الهام جعفری، صدیقه کمالی، نورالسادات کریمیان، افسانه فتحی صفحات 25-30
    زمینه و هدف
    مساله بیکاری دانش آموختگان آموزش عالی یکی از چالش های اساسی اقتصادی و اجتماعی کشور است. هدف از مطالعه ی حاضر تعیین وضعیت اشتغال دانش آموختگان مامایی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زنجان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی مقطعی کلیه ی دانش آموختگان پرستاری و مامایی که در فاصله ی سال های 83 تا 87 فارغ التحصیل شده بودند، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS11 بر روی 203 پرسشنامه تکمیل شده انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که 55/27 درصد دانش آموختگان مامایی فاقد شغل بوده، 08/4 درصد شاغلین دارای وضعیت استخدام پیمانی،37/18 درصد قراردادی و 31/15 درصد خدمت طرح نیروی انسانی بودند. 43/11 درصد از دانش آموختگان پرستاری بیکار بوده، 05/39 درصد شاغلین را نیروهای طرحی و بیش از یک سوم را نیروهای قراردادی و پیمانی تشکیل می دهند. بیش از 70 درصد دانش آموختگان در مراکز دولتی و اکثریت در بیمارستان ها اشتغال داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش مبین نرخ بالای بیکاری در دانش آموختگان مامایی و وضعیت شغلی نامطمئن در فارغ التحصیلان پرستاری است. از طرفی سهم مراکز غیر دولتی در این خصوص بسیار ناچیز است.
    کلیدواژگان: اشتغال، دانش آموختگان، پرستاری، مامایی
  • علی محمدی، محمد مسعود وکیلی صفحات 31-41
    مقدمه
    آموزش عالی نقش مهمی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع ایفا می کند. به خاطر این رسالت مهم، کیفیت خدمات در آموزش عالی در طی دو دهه اخیر توجه فزاینده ای به خود جلب نموده است. لذا، این پژوهش با هدف ارزیابی کیفیت خدمات آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش در سال 89 - 1388 به صورت مطالعه ی توصیفی- مقطعی انجام شده است. بدین منظور، یک نمونه ی 320 نفری از دانشجویان به روش طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. داده های لازم در زمینه ی ادراک و انتظار دانشجویان با کمک پرسشنامه سروکوال (SERVQUAL) جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش با کمک آمارهای توصیفی مثل میانگین و تحلیلی از قبیل آزمونt زوج، آنالیز واریانس یک طرفه انجام گردید.
    نتایج
    بیشترین و کمترین میانگین نمره ی ادراک دانشجویان به ترتیب به عبارات ثبت و نگهداری صحیح و بدون اشتباه اسناد آموزشی دانشجویان در بعد اطمینان (45/3) و اعلام ساعات مشخص به دانشجویان جهت صحبت درباره ی مشکلات آموزشی در بعد پاسخگویی (05/2) مربوط بود. بیشترین و کمترین میانگین ادراک از کیفیت خدمات به ترتیب به ابعاد اطمینان (16/3) و پاسخگویی (56/2) مربوط شد. تفاوت ها و شکاف ادراک و انتظار دانشجویان در همه ابعاد کیفیت خدمات آموزشی در سطح 001/0>P معنی دار بودند. مقایسه ی کیفیت خدمات آموزشی بر حسب دانشکده ی تحصیلی (22/24 = f، 001/0>P) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه بیشترین شکاف کیفیت در بعد پاسخگویی بود. بهبود پاسخگویی، به عواملی چون توانمندسازی هیئت علمی و کارکنان، دسترسی دانشجو به اساتید و مدیران، اختصاص وقت کافی برای مشاوره و رفع مسایل آموزشی نیازمند است.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، کیفیت خدمات آموزشی، ادراک و انتظار دانشجویان
  • پوران مختاری زنجانی، ترانه امامقلی خوشه چین، پروین شیری قیداری صفحات 42-48
    زمینه و هدف
    یکی از اساسی ترین مراحل هر برنامه ریزی آموزشی تعیین نیازهای فراگیران در جهت نیل به اهداف و اولویت های آموزشی است. از آنجایی که برگزاری دوره های مختلف آموزش مداوم جهت ارتقای مهارت های گروه پزشکی و پیراپزشکی یکی از وظایف دانشگاه های علوم پزشکی است، بررسی نیازها و اولویت های آموزشی مشمولین شرکت کننده در دوره ها جهت افزایش کارآیی و اثر بخشی آموزشی ضروری و سودمند می باشد. در این راستا تحقیقی به منظور بررسی نظرات و تعیین نیازهای آموزشی پرسنل مامایی شهر زنجان صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی است. جامعه ی پژوهش شامل کلیه ی پرسنل مامایی شاغل در بیمارستان، درمانگاه ها و پایگاه های بهداشتی شهر زنجان بودند. تعداد نمونه بر اساس سرشماری 43 نفر بود. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک، اولویت ها و نیازهای آموزشی و اهداف شرکت در دوره ها بود، که پس از تعیین پایایی و روایی توسط خود همکاران در یک مرحله تکمیل و جمع آوری شد.
    یافته ها
    از 43 نفر همکار ماما شاغل در مراکز 34 نفر با میانگین سنی 1/4±3/34، در تحقیق شرکت نمودند. بیش از 75 درصد از همکاران فقط در دوره های مختلف آموزشی داخل استان شرکت نموده بودند. 7/61 درصد در دوره های آموزشی غیر مرتبط با رشته ی مامایی نیز شرکت نموده بودند که دلایل عمده ی آن را به ترتیب علاقمندی، معرفی شدن از سوی واحد مربوطه و کسب امتیاز شغلی بیان نمودند. بیشترین نیاز آموزشی آنان به ترتیب شامل 5/73 درصد در رابطه با داروها و درمان های جدید در حیطه ی مامایی و زنان، 7/61 درصد در مورد وسایل و تکنیک های جدید مراقبتی در زنان و مامایی و 9/52 درصد در رابطه با اورژانس های زنان و مامایی بود. بیشترین مشکل، مربوط به نداشتن تبحر کافی مدرسان و بیشترین پیشنهاد در مورد برگزاری منظم دوره ها به صورت مدون بود.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که ماماها به عنوان عضوی از گروه های بهداشتی، درمانی سهم مهمی در بهبود شاخص های سلامت کشور دارند و با توجه به اینکه هدف دوره های آموزشی، آموزش مستمر و به روز کردن اطلاعات شرکت کنندگان جهت پاسخگویی به نیازهای آموزشی شخصی و ارتقای سطح علمی و عملی همگام با تغییرات و تحولات روز است، آگاهی مسوولین و برنامه ریزان دوره های مختلف آموزشی، از نیازها و انگیزه های این گروه از پرسنل بهداشتی، درمانی امری ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: نظرات، آموزش مداوم، ماما
  • عطاالله ملکی، مگنولیا کاظمی صفحات 49-55
    زمینه و هدف
    مطابقت و تناسب کتاب آموزشی با برآورده ساختن نیازهای دانشجویان در طول دوره ی آموزش، موفقیت تحصیلی در مقاطع بالاتر ایجاد انگیزه و علاقه برای یادگیری بیشتر و در نهایت موفقیت در آینده ی شغلی و حرفه ای آن ها تاثیر به سزایی دارد. این تحقیق کتاب آموزش زبان تخصصی پزشکی که به عنوان یکی از کتاب های مورد استفاده برای دانشجویان پزشکی در ایران می باشد را مورد ارزشیابی قرار داده و بر اساس بررسی نیازهای دانشجویان پزشکی یکی از دانشگاه های علوم پزشکی در ایران و ایده ها و نظرات استاد زبان تخصصی صورت گرفته است. این مطالعه درصدد بررسی نیازهای اصلی دانشجویان پزشکی در یادگیری متون و بررسی کارآیی و مفید بودن این متون در برآورده کردن آن نیازها بوده است.
    روش بررسی
    در این تحقیق مشخصات دانشجویان و فرم های نیازسنجی برای مشخص کردن نیازهای زبان تخصصی پزشکی 50 دانشجوی پزشکی و همچنین پرسشنامه ی ارزشیابی کتاب برای بررسی نظرات استاد در مورد جنبه هایی از کتاب استفاده گردید. داده ها بر اساس آمار توصیفی و آمار استنباطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نیازسنجی دانشجویان نشان می دهد که کتاب آموزش زبان تخصصی پزشکی به طور کامل نیازهای دانشجویان را با توجه به سطح دانش زبان انگلیسی آن ها، مهارت های زبانی، مهارت های جانبی، روش های یادگیری ارجح، نوع تعاملی که دانشجویان آن را ترجیح می دهند و فعالیت های ارتباطی برآورده نمی سازد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که در تدوین کتاب آموزش زبان تخصصی پزشکی باید نیازهای دانشجویان با توجه به سطح دانش و مهارت های زبانی و جانبی و نوع روش های یادگیری که فعالیت های ارتباطی و علمی دانشجویان را برآورده می سازد، لحاظ گردد.
    کلیدواژگان: انگلیسی برای اهداف ویژه، مواد آموزشی، نیازسنجی، سنجش وضعیت کنونی، زبان دوم، سنجش وضعیت هدف، ارزشیابی کتاب درسی
  • مجید ولی زاده، نورالدین موسوی نسب، فریده نهاوندی صفحات 56-62
    زمینه و هدف
    ادغام افقی، ادغام در یک فاز از کوریکولوم آموزشی می باشد. تغییر برنامه در دانشگاه علوم پزشکی زنجان در مقطع کارآموزی رشته ی پزشکی علاوه بر افزایش رضایتمندی دانشجویان و اعضای هیئت علمی، دارای پیامدهایی بوده که تاکنون اثرات عینی آن ارزیابی نشده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ادغام افقی روی عملکرد دانشجویان در این دانشگاه بر مبنای تعدادی از شاخصهای آموزشی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه اطلاعات 214 نفر از دانشجویان رشته ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سه مقطع ورودی قبل (77 تا79) و سه مقطع پس از اجرای طرح ادغام افقی (ورودی های 81 تا 83) که در انتهای سال 1384در مقطع کارآموزی انجام شد، مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای مورد بررسی شامل معدل مقاطع دوره کارآموزی، درصد قبولی در امتحان جامع پیش کارورزی و رتبه ی کشوری در این امتحان جامع بود. جهت مقایسه ی تغییرات و ارزیابی اینکه تغییرات مشاهده شده ناشی از تغییر برنامه بوده یا در اثر عوامل دیگر، از میانگین معدل مقطع علوم پایه و نتایج امتحان جامع علوم پایه در ورودی های فوق استفاده شد. برای مقایسه ی نتایج مقادیر کمی از آزمون تی و مقادیر کیفی از آزمون کای دو استفاده گردید. مقدار P کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین معدل دوره کارآموزی ورودی ها از 15/1±76/15 به 09/1±34/16 تغییر پیدا کرد. یعنی، نمره پس از ادغام به اندازه ی 58/0 افزایش یافت و این تغییر از نظر آماری معنی دار بود (0001/0>P)، در حالی که معدل مقطع علوم پایه همین ورودی ها کاهش نشان داد. همچنین پس از اجرای طرح ادغام در 3 سال متوالی در امتحان کشوری جامع پیش کارورزی 100 درصد قبولی داشتیم که این امر بی سابقه بود. رتبه ی کشوری امتحان جامع پیش کارورزی از 19 به 11 صعود کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشانگر ارتقای وضعیت آموزشی دانشجویان پس از انجام ادغام افقی در ارزیابی های درون دانشگاهی و کشوری می باشد.
    کلیدواژگان: ادغام افقی، مقطع کارآموزی، دانشجویان پزشکی
|
  • Pages 1-10
    Background And Objective
    The goal of evaluation is to promote and correct the teaching methods and activities of academic members. The results of evaluation as feedback for teachers to learn their strengths and weaknesses are necessary. Thus, we conducted this study to understand the impact of assessment on the improvement of teaching medical students and professors
    Materials And Methods
    This is a descriptive study. We used opinions of 276 students and 123 faculty members for this research. Data collection instrument consisted of a questionnaire with demographic questions and 25 phrases based on the goals of study. Grading was based on Likert Scale. The data was analyzed by descriptive statistics.
    Results
    Majority of samples were medical students and academic members. The results showed that teachers (50%) and students (39%) agreed on the evaluation of the performance of professors. There was a significant difference between the five dimensions among students and faculty members (p=0.05).
    Conclusion
    The findings confirm the view that teachers and students evaluation largely improves teaching in various aspects. Evaluation can be used as a criterion for professional growth and advancement of teaching and learning process the evaluation.
  • Pages 11-15
    Background and Objectivs: The ability to respond quickly and effectively to a cardiac arrest situation depends on health personnel being competent in the emergency cardiopulmonary resuscitation (CPR). The aim of this study was to investigate the extent to which health students acquire and retain CPR psychomotor skills following CPR training.
    Materials And Methods
    A quasi-experimental design was used. A pre-test, CPR training programme, post-test, and re-test were conducted. CPR psychomotor skills were assessed by observing CPR performance on a skill-meter manikin.
    Results
    The findings showed progress in students CPR psychomotor performance following a 4 h CPR training programme. In pretest, none of the students passed the CPR skills assessment. Students’ skills were improved in post-test, and re-test, which clearly indicated a positive effect of training CPR psychomotor skills.
    Conclusion
    The study findings present strong evidence to support the critical role of CPR training in ensuring that students progress to become competent and confident responders in the event of a cardiac related emergency.
  • Pages 16-24
    Background And Objective
    Clinical learning environment plays an important role in clinical learning of nursing students. Student's perception of the clinical learning environment with what exists in reality is different and they look for the more desirable learning environment. Assessing nursing student's perception and exploring the effects of undergraduate curriculum is one of the most important steps in the continuing development of nursing education. The purpose of this study was to determine pre-registration student nurses perception of the clinical learning environment during clinical placements
    Material And Methods
    This study was descriptive cross-sectional. 217 baccalaureate nursing students from Tehran nursing & midwifery faculty participated in this study. For data collection, "clinical learning environment inventory" was used that contains 42 item in six areas, and completed by the students on the last day of the placement. Data was analyzed by SPSS software using descriptive and inferential statistic.
    Results
    The T-test showed that there were differences between mean scores in the assessed areas according to the nursing student's perception of the clinical learning environment and this difference with demographic variables (years and clinical ward) were statistically significant (p˂0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that nursing students do not have positive perception of the clinical learning environment. Therefore, the quality of clinical learning and student satisfaction should be improved by a more coherent planning.
  • Pages 25-30
    Background And Objective
    The unemployment of graduates is one of the main economic and social challenges. The aim of this study was to investigate the employment status of midwifery and nursing graduates of Zanjan University of Medical Sciences.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study all nursing and midwifery graduates who were graduated between years of 1383-87 were studied. Data was collected with questionnaires. Data analysis was performed by utilizing SPSS statistical software on 203 filled questionnaires.
    Results
    The results indicated that 27.55% of midwifery graduates were unemployed, 4.08% were probationally hired, 18.37% had contracts and 15.31% were hired through human resources plan. 11.43 percent of nursing graduates were unemployed, 39.05% hired through human resources plan, and more than a third of them had yearly or probation contracts. More than 70 percent of graduates worked in public centers and the majority was working in hospitals.
    Conclusion
    The results represent high rates of unemployment among midwifery graduates, and lack of job-safety status for nursing graduates. On the other hand, the role of private centers in this regard is very small.
  • Pages 31-41
    Background And Objective
    Higher education plays an important role in economic, social and cultural development of community. For this important mission, higher education has increasingly paid attention to services quality during the two last decades. Hence, this study was conducted in order to evaluate educational services quality in Zanjan University of medical sciences.
    Material And Methods
    This study was conducted in Zanjan University of Medical Sciences in 2009. For conducting the study, a sample of 320 of students was selected randomly by stratified sampling. For collecting data related to student's expectations and perceptions, the questionnaire SERVQUAL was used. Data was analyzed by SSPS 11.5 program and descriptive and analytical statistics such as mean, paired t ‑test and one-way ANOVA were used.
    Results
    The largest mean score (3.45) and the least mean score (2.05) of students perceptions were related to recording and keeping documents with high reliability and allocating time to deal with educational issues in responsiveness dimension respectively. The largest and the least mean score of students perceptions of educational services quality were for reliability (3.16) and responsiveness (2.56) dimensions respectively. Gap in mean scores of student's expectations and perceptions in all of the educational services quality dimensions was statistically significant (p <. 001).Difference in mean scores of educational services quality was statistically significant with regard to the faculty (P< 0.001, f = 24.22).
    Conclusion
    On the basis of findings of this study, the largest gap of quality was in the responsiveness dimension. Improving responsiveness, depend on factors such as: empowerment of academic staff and employees, accessibility of students to academic staff and managers, allotting enough time for consultation and solving educational problems. Thus, managers and policy makers can use results of this research in designing strategies of educational services quality improvement.
  • Pages 42-48
    Background And Objective
    Retraining is an important way for health workers keeping them up to date, and need assessment and evaluation are the essential principles for enhancing the efficiency of those under training. The aim of this study was to determine the viewpoints of midwives employed in Zanjan University of Medical Science towards continuing education programs.
    Material And Methods
    In this analytical-descriptive study, the number of samples based on the census was 43.Data gathering tool was a series of multiple choice questions about demographic data, priorities and educational needs which were designed based on Likert Scale and the aim of participation in this courses. Also some problems and suggestions were in the form of open questions that were filled and collected by our colleagues in one phase. Descriptive statistics and Spss14 software were utilized for analyzing information.
    Results
    35 out of 43 midwives who were working in the centers, participated in this research. Their average age was 34.3±4.1; their mean years of service was 124 month; the average number of courses they had taken part was 16; and the duration of these courses was about 134 hours. More than 75% of them had attended in different retraining courses just inside the Zanjan province. 61.7% of them took part in unrelated training courses with different reasons such as interest and gaining job credits, 79.4% for improving their educational levels, 26.4% for reviewing lessons and 14% for gaining job credits. Most of their educational needs were new drugs and treatment methods in midwifery, new techniques and equipment of health care in topology and emergency centers. Major problems with these courses were inefficient proficiency of professors. There were many suggestions for holding regular and frequent courses in intensive form similar to medical courses.
    Conclusion
    In view of the fact that midwives as a member of medical and health group have a significant role in improving the country's health and with respect to goals of educational courses, continuous retrainings and updating participant's information for meeting personal learning needs and improving practice along with constant changes, awareness of authorities about requirements of health care personnel seems to be necessary.
  • Pages 49-55
    Background And Objective
    This study evaluated English for the Students of Medicine (II) (ESM) (Tahririan and Mehrabi, 2007) as one of the textbooks used for teaching English to the Iranian students of medicine. This research was performed on the basis of a number of medical student's needs analysis studying at an Iranian Medical Sciences University and one English language teacher viewpoints. It intended to identify the specific needs of medical students in a learning context and investigate whether the textbook addressed those needs.
    Materials And Method
    Student's profile and needs analysis forms were used to identify the language needs of 50 students as well as a teacher textbook evaluation questionnaire to elicit the teacher's attitudes towards some aspects of the textbook. The data was subjected to descriptive statistics and inferential statistics analysis.
    Results
    The results of the student's needs analysis indicated that English for the Students of Medicine (II) did not completely meet the student's specific needs regarding language level, some of the language skills, sub-skills, preferred learning styles, preferred type of interaction, preferred type of language, and communicative activities.
    Conclusion
    Based on the results of the study, we recommend authorities to replace English for students of Medicine with a more attractive textbook to meet the needs of the students of medicine and allied fields.
  • Pages 56-62
    Background And Objective
    Horizontal integration means integration in a phase of curriculum. A new program in externship phase results in more satisfaction of medical students. But there is no objective evaluation of the new program. The aim of this study is the evaluation of this change on basis of some objective outcome.
    Materials And Methods
    in this study 214 medical students consisting of 3 years before and 3 years after the new program implementation were compared. Primary outcomes were average score of externship phase, percentage of passing pre-internship exam, and national ranking of ZUMS in pre-internship exam. Quantitative variables were compared using a t-test and qualitative variables were compared using the Chi-square test. A significance of P less than 5percent considered for all statistical tests.
    Results
    214 of medical students were investigated (125 before and 89 after intervention). Average score of externship phase were 15.76 ± 1.15 vs 16.34 ± 1.09 (P< 0.001). The result showed 0.56 increments in average score. The rate of pre-internship passing exam increased from 92.8 to 100% after the intervention. National ranking improved from 19 to 11 among 45 medical universities.
    Conclusion
    This study showed improvement in student's outcomes in both national and internal evaluation.