فهرست مطالب

Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences - Volume:12 Issue: 3, 2011

Journal of Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences
Volume:12 Issue: 3, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/07/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله های پژوهشی اصیل
  • براتعلی رمضانزاده، فرزانه احراری، برهمن سبزواری صفحه 184
    بیان مساله: کاربرد سیم های نیکل- تیتانیوم در مرحله ی آغازین درمان ارتودنسی بسیار رایج است.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی اثر میزان فعال سازی بر روی ویژگی های نیرو خمش دو گونه سیم نیکل- تیتانیوم بود. همچنین، تغییراتی که در ویژگی های خمشی سیم ها در اثر بازیافت ایجاد می شود، بررسی گردید.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش آزمایشگاهی، 80 نمونه از دو نوع سیم Ni-Ti تک رشته ای (Rematitan “Lite”)و چند رشته ای (SPEED Supercable) انتخاب شدند و در دو حالت «آغازین» و «پس از دو ماه قرارگیری در محیط دهانی تقلید شده و استریلیزاسیون با اتوکلاو»، تحت آزمایش خمش سه نقطه ای قرار گرفتند. سیم ها تا مسافت های 3 یا 6 میلی متر فعال و نیروهای باربرداری توسط دستگاه زوویک (Zwick) ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون تی (T) واکاوی گردید.
    یافته ها
    در هر دو فعال سازی 3 و 6 میلی متر، نیروی سیم نیکل- تیتانیوم تک رشته ای به گونه ی چشمگیری بالاتر از سیم چند رشته ای بود (05/0 p <). سیم نیکل تیتانیوم تک رشته ای در فعال سازی 6 میلی متر نیروهای کمتری را نسبت به فعال سازی 3 میلی متر نشان داد. در مقایسه، فعال سازی شدید سیم نیکل- تیتانیوم چند رشته ای سبب ایجاد ناحیه ی پلاتوی طولانی تری شد و در نتیجه نیروی این سیم در خمش های 5/1، 0/1 و 5/0 میلی متر باربرداری در فعال سازی شدید نسبت به فعال سازی متوسط بیشتر بود. اثر بازیافت روی ویژگی های خمشی سیم ها از لحاظ بالینی چشمگیر نبود.
    نتیجه گیری
    کاربرد سیم نیکل تیتانیوم (NiTi) چند رشته ای در مواردی که نیروی خیلی سبک برای مرتب کردن دندان ها ضرورت دارد، مناسب است. نیروی ایجاد شده در آزمایش خمش سه براکتی بستگی به درجه ی فعال سازی دارد. سیم های مورد بررسی دست کم قابلیت یک بار استفاده ی دوباره را دارند.
    کلیدواژگان: نیکل، تیتانیوم، سیم ارتودنسی، نیرو خمش، بازیافت
  • رقیه بردال، رحیم رحیمی، فاطمه احمدی متمایل صفحه 195
    بیان مساله: نخستین گام در کاهش میزان دوز پرتوی رسیده به بیماران تجویز درست پرتونگاری است.
    هدف
    هدف از این پژوهش، ارزیابی میزان آگاهی دندان پزشکان عمومی قدیم (دانش آموختگان بیشتر از 5 سال) و جدید (دانش آموختگان 5 سال و کمتر) شهر همدان در مورد تجویز درست پرتونگاری های درون دهانی و پانورامیک بود.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش مقطعی پرسشنامه ای درباره ی آگاهی دندانپزشکان در مورد تجویز درست پرتونگاری های درون دهانی و پانورامیک و عوامل موثر بر آن فراهم شد. 81 نفر از دندانپزشکان به پرسش ها پاسخ دادند. در واکاوی آماری از آزمون های کای اسکور (Chi-square) و مان ویتنی (Mann- Whitney) توسط برنامه ی SPSS ویرایش پانزدهم تحت ویندوز XP استفاده شد.
    یافته ها
    آگاهی دندانپزشکان عمومی در موارد تجویز درست پرتونگاری پانورامیک متوسط بود. از 14 پرسش مربوطه در این رابطه دندان پزشکان قدیم 8/42 درصد و دندان پزشکان جدید 50 درصد پاسخ دادند. در مورد دستورهای FDAاز 10 پرسش مربوطه ی دندانپزشکان قدیم 90 درصد و دندان پزشکان جدید، 70 درصد پاسخ درست دادند. در مورد برتری کاربرد پرتونگاری پانورامیک نسبت به پرتونگاری درون دهانی در تشخیص بیماری های دهان و دندان از شش پرسش مربوطه ی دندانپزشکان قدیم به 100 درصد و دندان پزشکان جدید به 3/83 درصد پاسخ درست دادند.
    نتیجه گیری
    میزان آگاهی دو گروه تفاوت معنادار نداشت و این میزان برای هر دو گروه در حد متوسط ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: آگاهی دندانپزشکان، پرتونگاری پانورامیک، پرتونگاری درون دهانی، موارد تجویز
  • داریوش امانت، رحیم بحری نجفی، لیدا تازش صفحه 206
    بیان مساله: لیکن پلان دهانی، یک بیماری التهابی مزمن پوستی مخاطی است، که به ویژه می تواند در گونه های اروزیو و آتروفیک دردناک باشد. در این زمینه، درمان های بی شمار با نتایج متفاوت بررسی شده است.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی و مقایسه ی اثر ژل آلوورا و استرویید موضعی (تریامسینولون) در درمان موضعی لیکن پلان دهانی بود.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش دوسویه کور، شمار 50 بیمار (13 مرد و 37 زن) مبتلا به آسیب های دهانی لیکن پلان، انتخاب و به گونه ی تصادفی به دو گروه بخش شدند، که یک گروه ژل آلوورا 70 درصد و گروه دیگر، تریامسینولون موضعی 1/0 درصد دریافت کردند. شیوه ی درمان به صورت استفاده ی موضعی سه بار در روز از دارو برای مدت هشت هفته بود، که بیماران هر دو هفته تحت پی گیری قرار می گرفتند. بررسی بالینی و کاهش درد بر روی هر دو گروه بیماران، با روش تانگپراسوم (Thongprasom) و مقیاس مشاهده ای عددی (VAS (Visual analogue scale)) انجام و داده ها با نسخه spss 15 وارد کامپیوتر شدند و از طریق روش آماری اندازه گیری پیاپی واکاوی شدند.
    یافته ها
    در این پژوهش، در بررسی بالینی 20 بیمار گروه داروی تریامسینولون به شیوه ی درمان پاسخ خوب دادند و سه بیمار در طول دوره-ی درمان بهبودی کامل داشتند ولی در گروه دارویی ژل آلوورا، 9 نفر از بیماران به شیوه ی درمان پاسخ خوب داشتند و در هیچ یک بهبودی کامل در روند دوره ی درمان دیده نشد وp.value معنادار بود (001/0 p <). همچنین، هیچ گونه عارضه ی جدی در هر دو گروه در طول بررسی گزارش نگردید.
    نتیجه گیری
    استفاده از ژل آلوورا در درمان آسیب های اروزیو و آتروفیک لیکن پلان پیشنهاد می شود ولی در آسیب های اولسراتیو با توجه به نتایج بررسی کنونی، استفاده از استروییدها به عنوان انتخاب درمانی مناسب پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آلوورا ژل، تریامسینولون موضعی، آسیب های دهانی لیکن پلان
  • بهمن نوابی، قاسم انصاری*، ضیاءالله خان، سیده پریسا خیریه، بابک نجفی ابرندآبادی صفحه 214

    بیان مساله: استفاده از گونه های مختلف فرآورده های فلوراید به عنوان یکی از درمان های پیشگیری نقشی مهم در مقاوم ساختن دندان در برابر پوسیدگی دارد.

    هدف

    پژوهش کنونی، با هدف بررسی میزان جذب فلوراید در مینای سالم به دنبال کاربرد وارنیش دورافلور (®Duraflor) و مقایسه ی آن با ژل (Sultan®)APF انجام گردید.
    مواد و

    روش

    در این پژوهش تجربی، 20 دندان سالم پره مولر که به دلایل ارتودنسی کشیده شده بودند، به گونه ی تصادفی به دو گروه تقسیم شده و هر دندان نیز به دو نیمه ی مزیالی و دیستالی (یک نیمه شاهد و دیگری تجربی) برش یافت. سطح معینی به صورت نیم دایره بر روی مینای هر نمونه به مدت 1 ساعت در برابر ژلAPF (Sultan، USA) یا وارنیش فلوراید (5 درصد) دورافلور (Topex) قرار گرفت و سپس به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه ی سانتی گراد در بزاق مصنوعی نگهداری گردید. پس از آن جهت تهیه ی بیوپسی مینا به مدت 30 ثانیه توسط اسید پرکلریک 5/0 مول اچ و پس از هر بار با KOH2/0 مول شسته شد. سپس محتوای فلوراید و کلسیم آنها به ترتیب با روش-های پتانسیومتری و اسپکتروفتومتری اندازه گیری گردید. برای آزمون های آماری از کولموگروف- اسمیرنوف (Kolmogorov-smirnov)، تی زوج (Paired t) و تی دانشجویی (Student t) استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان دهنده ی جذب مقادیر چشمگیر فلوراید در نمونه های ژل APF و وارنیش دورافلور بود. آزمون تی زوج در هر گروه تفاوت نیمه های شاهد و تجربی را معنادار نشان داد (وارنیش: 002/0= p، ژل: 039/0=p). همچنین میانگین جذب فلوراید در وارنیش دورافلور برابر ppm78/2069 و در ژل APF برابر ppm 99/1050 بود.

    نتیجه گیری

    کاربرد ژل استانداردAPF و وارنیش دورافلور موجب جذب فلوراید در مینای دندان شده بود، هر چند به نظر می رسد که وارنیش دورافلور قابلیت جذب بیشتری را نسبت به ژل فلوراید APF توسط مینا داراست.

    کلیدواژگان: پوسیدگی، فلوراید، وارنیش فلوراید، ژلAPF، بیوپسی مینا
  • رزا حقگو، فرید عباسی * صفحه 221

    بیان مساله: پالپوتومی رایج ترین درمان پالپ در دندان های شیری است. گونه ی ترمیم نهایی این دندان ها می تواند در میزان موفقیت درمان اثر بگذارد.

    هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی بالینی و پرتونگاری موفقیت پالپوتومی مولرهای شیری پس از ترمیم با روکش استنلس استیل و آمالگام بود.
    مواد و

    روش

    در این کارآزمایی بالینی- تصادفی، 110 دندان مولر شیری کودکان که نیاز به درمان پالپوتومی داشتند با فرموکرزول تحت درمان پالپوتومی و سپس به گونه ی تصادفی در دو گروه آمالگام و روکش قرار گرفتند. 55 دندان با روکش و 55 دندان با آمالگام ترمیم شدند. این دندان ها در فاصله های 6، 12 و 24 ماهه از نظر بالینی و پرتونگاری بررسی گردیدند و داده ها با آزمون دقیق فیشر واکاوی شدند.

    یافته ها

    در پایان دوره ی 6 ماهه در هیچ یک از دندان ها شکست بالینی و رادیوگرافیک دیده نشد. در پایان دوره ی 12 ماهه در گروه آمالگام در یک دندان تورم و رادیولوسنسی فورکا دیده شد. در پایان دوره ی 24 ماهه در گروه روکش در دو دندان نشانه های لقی دیده شد. در گروه آمالگام در یک دندان رادیولوسنسی فورکا و در یک دندان لقی و در یک دندان تحلیل درونی دیده شد. آزمون دقیق فیشر نشان داد، که تفاوت معنادار در موفقیت پالپوتومی پس از ترمیم با روکش استنلس استیل و آمالگام وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    اگر دندان به درستی برای درمان پالپوتومی انتخاب شود، روکش استنلس استیل و ترمیم آمالگام می تواند به عنوان ترمیم نهایی استفاده شود.

    کلیدواژگان: پالپوتومی، فرموکرزول، ترمیم آمالگام، روکش استنلس استیل
  • شیرین سخدری، پیمان مهرورزفر، مرجان جهان تیغ، مریم میرزایی صفحه 227
    بیان مساله: تعیین طول کارکرد کانال اهمیت ویژه ای در موفقیت درمان های ریشه دارد. روش های گوناگونی به این منظور مورد استفاده قرار می گیرد و در این میان پرتونگاری شایع ترین روش است.
    هدف
    هدف از پژوهش کنونی، مقایسه ی فیلم های معمولی و خود ظهور (Self developing) نسبت به روش استاندارد طلایی در برآورد طول کارکرد کانال بود.
    مواد و
    روش
    در این بررسی توصیفی به منظور تعیین طول کارکرد کانال، با دو گونه فیلم معمولی و خود ظهور در شرایط آزمایشگاهی از 45 کانال مزیوباکال دندان های مولر نخست فک بالا که در فانتوم هد مانت شدند پرتونگاری فراهم گردید. فیلم های معمولی در پروسسور خودکار ظاهر و فیلم های خود ظهور بر پایه ی روش پیشنهادی کارخانه ی سازنده آماده شدند. تصاویر توسط سه اندودونتیست و یک رادیولوژیست به گونه ی دو سویه کور (Double blind) ارزیابی گردید. طول کارکرد حقیقی (نمایه طلایی) بر روی دندان های کشیده شده مشخص شد و سپس اختلاف میان طول کارکرد در دو روش پرتونگاری با یکدیگر و با طول کارکرد حقیقی تعیین گردید. نتایج با آزمون های آماری تی (t) و تی زوج (Paired t) ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانگین تفاوت طول کارکرد میان روش پرتونگاری با فیلم معمولی و نمایه ی طلایی برابر با 33/0 میلی متر و میانگین تفاوت طول کارکرد میان روش پرتونگاری با فیلم های خود ظهور و نمایه ی طلایی 14/0 میلی متر بود، که این اختلاف از نظر آماری معنادار نبود (06/0 = p) و (7/0= p). همچنین اختلاف آماری معنادار میان دو روش پرتونگاری در برآورد طول کارکرد کانال دیده نشد (4/0= p).
    نتیجه گیری
    گرچه اختلاف معنادار میان این دو گونه فیلم در تعیین طول کارکرد وجود نداشت، بررسی ها نشان می دهد، که فیلم های خود ظهور نتایج آماری بهتری دارند. بنابراین، در شرایطی که به تاریکخانه و محلول ظهور و ثبوت دسترسی نیست، می توان از این گونه فیلم به جای فیلم معمولی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: طول کارکرد، کانال ریشه، فیلم خود ظهور، فیلم پرتونگاری معمولی
  • مریم سیدمجیدی، محمود خسروی، علی بیژنی، مهدی بابک صفحه 233
    بیان مساله: تشخیص درست آسیب های گوناگون که ممکن است بر روی پالپ دندان یا پریودنشیوم اثر گذارند، برای جلوگیری از درمان های غیر ضروری یا زیان آور، دارای اهمیت حیاتی بوده و پیش از اقدام به هر گونه درمان باید مد نظر قرار گیرد.
    هدف
    این پژوهش، با هدف بررسی بافت شناختی پالپ در بیماری های پریودنتال پیشرفته انجام شد.
    مواد و
    روش
    از 30 دندان تک ریشه ی دایمی مبتلا به بیماری پریودنتال شدید با شدت از دست رفتن چسبندگی پریودنتال ≥ 5 میلی متر، حداقل در یک سطح، که قابل نگهداری نبودند استفاده شد. همچنین نمونه ها پوسیدگی، پرکردگی، نشانه ای از ضربه ی ناشی از اکلوژن آغازین و پیشینه ی ضربه نداشتند و درمان های حرفه ای پریودنتال را در مدت شش ماه گذشته دریافت نکرده بودند. پس از معاینه ی بالینی و پرتونگاری، دندان ها کشیده و توسط گیره ی ویژه ترک هایی در آن ها ایجاد شد. پس از فیکساسیون دندان ها در محلول فرمالین 10 درصد و انجام عمل دکلسیفیکاسیون توسط محلول اسید نیتریک 10 درصد، برش های فراهم شده با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شد و مورد بررسی بافت شناختی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون های تی (T)، آنوا (ANOVA) و کروسکال والیس بررسی آماری گردید.
    یافته ها
    همبستگی معنادار میان یافته های بالینی و شرایط آسیب شناسی بافت در پالپ یافت نشد. در مقایسه ی میان میزان از دست رفتن چسبندگی و تشخیص کلی پالپ اختلاف آماری معنادار به دست آمد (043/0 p =). همچنین، رابطه ی از دست رفتن چسبندگی پریودنتال با وجود کلسیفیکاسیون در پالپ معنادار بود (014/0 p =).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش کنونی به نظر می رسد، که شرایط پریودنتالی بر وضعیت پالپ بی اثر نبوده و می بایست به هنگام انجام درمان های بعدی بر روی دندان ها در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: پالپ دندان، پریودنشیوم، بیماری های پریودنتال
  • حمیدرضا پاکشیر، پریسا صالحی*، سید محمد مهدی رویین پیکر، زهرا امامی صفحه 239

    درآمد: روش های گوناگونی جهت پیش بینی پهنای کانین و پره مولارهای نروییده ارایه شده است. امروزه استفاده از روش های دیجیتال جهت واکاوی های دندانی در ارتودنسی پیشنهاد می گردد.

    هدف

    هدف از این پژوهش، طراحی نرم افزار واکاوی فضا و بررسی مقایسه ای دقت اندازه گیری دندان ها به دو روش دستی و نرم افزار طراحی شده (دیجیتال(در یک جمعیت ایرانی بود.
    مواد و

    روش

    به کمک زبان های برنامه نویسی C++ و دلفی (Delphi) نرم افزاری طراحی گردید که با اسکن دو بعدی قالب های گچی دندانی و استفاده از دو معادله ی 12 متغیره که در آن از دندان های پیشین و مولارهای نخست هر دو فک استفاده شده است، پهنای کانین و پرمولارهای نروییده را پیش بینی نماید. با تهیه ی تصاویر دو بعدی از 125 قالب گچی دندانی (75 قالب از جنس مونث و 50 قالب از جنس مذکر) با سیستم دندانی دایمی، میزان دقت پیش بینی معادله ها ارزیابی گردید و سپس با تهیه ی تصاویر دو بعدی از 50 قالب گچی دندانی با سیستم دندانی مختلط دقت اندازه گیری دندان ها توسط نرم افزار بررسی شد. همچنین، مدت زمان اندازه گیری دستی و دیجیتال قالب های گچی نیز ارزیابی گردید. سپس داده های موجود به کمک نرم افزار SPSS با ویرایش 17 و توسط آزمون آماری تی زوج (Paired Sample) جهت مقایسه ی اندازه گیری قالب های گچی و دیجیتال و بررسی خطای Interobserver و Intraobserver واکاوی آماری شد.

    یافته ها

    پیشگویی پهنای دندان های کانین و پرمولار نخست و دوم از طریق نرم افزار در فک بالا و پایین جنس های مذکر و مونث با اندازه گیری دستی از طریق کولیس دیجیتال تفاوت معنا داری نداشت (05/0 p <). همچنین، تفاوت آماری معنادار میان اندازه گیری پهنای مزیودیستالی دندان ها به روش دیجیتال و دستی وجود نداشت (05/0 p <). بر پایه ی یافته های این بررسی اختلاف آماری معنادار میان اندازه گیری ها توسط دو آزمونگر و دوبار اندازه گیری توسط یک آزمونگر و سرعت اندازه گیری در قالب گچی و دیجیتال وجود نداشت (05/0 p <). با وجودی که سرعت اندازه گیری به روش دیجیتال و دستی تفاوت آماری معنادار را نشان نمی داد، اما تفاوت سرعت و زمان انجام واکاوی فضا در دو روش از نظر آماری چشمگیر بود.

    نتیجه گیری

    نرم افزار طراحی شده از دقت کافی در پیشگویی پهنای کانین و پرمولارهای نروییده با استفاده از معادله برخوردار است و استفاده از نرم افزار قابلیت بالایی از لحاظ سرعت نسبت به ارزیایب دستی در پیشگویی اندازه ی دندان های کانین و پرمولار نخست و دوم در دوره ی دندانی مختلط دارد.

    کلیدواژگان: دیجیتال، نرم افزار واکاوی فضا، تصاویر اسکن دوبعدی
  • محمدحسن ضرابی، مریم جاویدی، عباس مسگرانی، آرش پورستار بجه میر صفحه 252
    بیان مساله: در بررسی منابع تناقض بسیاری در خصوص شمار دفعات استفاده از فایل های چرخشی وجود دارد.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی مقایسه ی شمار کانال آماده سازی شده ی منجر به نقص یا شکستگی در سه سیستم ریس (Race)، هیرو (Hero) و فلکسمستر (FlexMaster) در کانال های با انحنای شدید (35 درجه>) بود.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش آزمایشگاهی، 60 کانال ریشه ی مزیال مولر فک پایین یا بالا با آپکس بالغ و زاویه ی انحنای میان 35 تا 80 درجه، به 3 گروه با توزیع یکسان شعاع و زاویه ی انحنا تقسیم شدند. برای تعیین انحنای کانال از روش پروت (Pruett) استفاده گردید. پاکسازی و شکل دهی در هر سه گروه با طول کارکرد 16 میلی متر توسط یکی از سیستم های بالا انجام شد. پس از ثبت شمار کانال آماده سازی شده ی منجر به نقص یا شکستگی و همچنین گونه ی شکست)با استفاده از ذره بین با بزرگنمایی 8 برابر(، آماده سازی با وسیله ی جدید همانند در کانال های بعد ادامه یافت. برای مقایسه ی داده های اسمی، از آزمون مجذور کای استفاده شد. منحنی های بقای کاپلان مایر(Kaplan Meier) جهت نشان دادن شمار کانال آماده سازی شده تا ایجاد نقص یا شکست در هر گروه رسم گردید و از آزمون لوگ- رانک (Log-Rank) برای مقایسه میان گروه ها استفاده شد. برای آزمون و مقایسه ی میانگین زاویه ی انحنا و شعاع کانال های مورد مقایسه از آزمون کروسکال والیس (Kruskal-Wallis) استفاده گردید. 05/0 p < معنادار گزارش شد.
    یافته ها
    متوسط شمار کانال آماده سازی شده (±SD) منجر به نقص یا شکستگی در سیستم فلکسمستر، هرو و ریس به ترتیب (07/2 (±87/11، (46/2±) 28/13 و (92/1±) 66/9 کانال بود (05/0 > p). در مجموع 20 وسیله دچار نقص یا شکستگی گردید، که از 20 وسیله ی یاد شده، 7 وسیله دچار نقص و 13 وسیله دچار شکستگی شده بودند. میزان نقص در هرو، ریس و فلکسمستر به ترتیب 50، 3/33 و 6/28 درصد و میزان شکستگی به ترتیب 50، 60 و 4/71 درصد گزارش شد (05/0p >).
    نتیجه گیری
    سیستم هرو، شمار بیشتری کانال را تا ایجاد نقص یا شکستگی آماده کرد و درصد کمتری از شکستگی را نشان داد و سیستم ریس کمترین شمار کانال را تا ایجاد نقص و شکستگی آماده کرد و بیشترین میزان شکستگی را نشان داد، گر چه اختلاف معنادار میان این سه سیستم وجود نداشت.
    کلیدواژگان: فایل های چرخشی، شکستگی، نقص، کانال های با انحنای شدید
  • فرحناز شرف الدین، علی اصغر علوی، فرناز مشرف جوادی صفحه 261
    بیان مساله: انواع ترکیب ماده ی باندینگ اشباع کننده ی فایبر ممکن است از طریق افزایش چسبندگی باعث افزایش استحکام خمشی کامپوزیت تقویت شده با فایبر شود.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی اثر فیلر در چهار ماده باندینگ با درجه ی آبگریزی متفاوت بر روی استحکام خمشی یک کامپوزیت تقویت شده با فایبر بود.
    مواد و
    روش
    در این بررسی تجربی، نمونه های مولد برنجی در ابعاد 25×2×2 میلی متری در شش گروه 15تایی از کامپوزیت تقویت شده با فایبر پلی اتیلن فراهم شد.در گروه 1 یا شاهد مثبت، نمونه ها با استفاده از کامپوزیت تقویت شده بی فایبر و در گروه 2 یا شاهد منفی، کامپوزیت تقویت شده با فایبر و بی رزین آماده گردید.درگروه سوم تا ششم فایبر به ترتیب با یکی از باندینگ های سینگل باند 2،سینگل باند،رزیست و آل باند3 آغشته شد.در مرحله ی تهیه ی نمونه ها در آغاز، فایبر در کف مولد قرار گرفت. سپس، مولد با کامپوزیت پر و کیور آغازین و ثانویه شد. نمونه ها به مدت 24 ساعت در آب مقطر قرار گرفتند و پس از آن استحکام خمشی نمونه هابا استفاده از آزمون خمش در سه نقطه توسط دستگاه یونیورسال با سرعت 1میلی متر در دقیقه تعیین گردید. گونه ی شکست نمونه ها توسط استریومیکروسکوپ (بزرگنمایی 40 برابر) دیده شد. واکاوی آماری توسط آزمون های آنوا یک سویه و پس آزمون LSD انجام گرفت (05/0 p<).
    یافته ها
    جهت بررسی ارتباط نتایج میان گروه ها از آزمون آنوا یک سویه و جهت مقایسه ی دو به دو میان گروه ها از پس آزمون LSDاستفاده شد. آزمون آنوا یک سویه تفاوت معنادار میان گروه ها نشان داد.گروه آل باند 3 به گونه ی معنادار استحکام خمشی بالاتری را نسبت به همه ی گروه ها نشان داد (001/0 p <). گروه های 3 تا 6 نسبت به گروه های شاهد به گونه ی معنادار استحکام خمشی بالاتری داشتند(05/0 p <).
    نتیجه گیری
    انتخاب ماده ی باندینگ می تواند اثر معنادار بر روی استحکام خمشی کامپوزیت تقویت شده با فایبر داشته باشد. زمانی که از ماده ی باندینگ آب گریز و دارای فیلر جهت اشباع فایبر استفاده شد، استحکام خمشی در اندازه ی 4 برابر نسبت به گروه شاهد منفی افزایش یافت.
    کلیدواژگان: کامپوزیت رزین، فایبر، استحکام، باندینگ
  • احمد حسن آهنگری، محمد میرشکار صفحه 271
    بیان مساله: یکی از مهم ترین مراحل درمان بیمارانی که دندان های پیشین را از دست داده اند، انتخاب اندازه ی مناسب این دندان ها برای دستیابی به حداکثر زیبایی است.
    هدف
    این پژوهش جهت بررسی وجود پیوند میان اندازه های پهنای صورت با پهنای دندان های پیشین فک بالا طراحی شد.
    مواد و
    روش
    در این بررسی توصیفی- تحلیلی و مقطعی افراد سنین 20 تا 30 سال از دو جنس انتخاب گردیدند. صورت و دندان های 77 نفر شامل 39 نفر زن و 38 نفر مرد مورد ارزیابی قرار گرفت. فاصله های پهنای صورت شاملIC (فاصله ی دو کانتوس درونی چشم)، IP (فاصله ی دو مردمک)، BZW (فاصله ی میان دو زایگوما)، IA (پهنای بینی) و Icm (فاصله ی گوشه های دهان) و پهنای قابل دیدن دندان ها از رو به رو، بر نگاره های دیجیتال فراهم شده از افراد، توسط نرم افزار اتوکد (Auto CAD) با دقت 1/0 میلی متر اندازه گیری شد. پهنای واقعی دندان ها توسط کولیس دیجیتال با دقت 1/0 میلی متر روی کست های فک بالای افراد ارزیابی گردید. اطلاعات به دست آمده به وسیله ی نرم افزار آماری SPSS واکاوی و از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تی (t) استفاده شد.
    یافته ها
    به جز فاصله ی میان دو کانتوس و مجموع پهنای شش دندان پیشین روی کست (SANTC)، دیگر اندازه گیری ها میان زن و مرد اختلاف آماری معناداری را نشان داد (05/0 p <). در همه ی نمونه ها همبستگی میان ابعاد صورتی و پهنای دندان های پیشین روی هم رفته بیشتر از هنگامی بود، که دو جنس از هم جدا می شدند. در گروه زنان بیشترین همبستگی میان فاصله ی میان دو کانتوس و مجموع پهنای شش دندان پیشین از رو به رو (SANTF) (005/0 p =و 436/0 r =) و در گروه مردان بیشترین همبستگی میان پهنای دهان از رو به رو و پهنای شش دندان پیشین از رو به رو (001/0 p = و 501/0 r =) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این بررسی، به جز فاصله ی دو گونه، بقیه ی چهار فاصله ی پهنای صورت (ICm، IP، IA و IC) را می توان جهت برآورد پهنای دندان های پیشین فک بالا به گونه ی اولیه به کار برد.
    کلیدواژگان: پهنای دندان های پیشین بالا، ابعاد صورتی، اندازه ی دندان، انتخاب دندان های پیشین
  • مقاله های گزارش مورد
  • لیلا فرحی، کیانوش ترابی صفحه 283
    خانمی 22 ساله با شکایت از درد در ماهیچه های جونده و صدای مفصلی به بخش پروتز تخصصی دانشکده ی دندانپزشکی شیراز مراجعه نمود. بیمار پیشینه ی براکسیزم شبانه و درد ماهیچه های جونده در آغاز صبح را بیان می کرد، که با گذشت زمان کمتر می شد. در معاینه های بیرون دهانی هیچ گونه عدم تقارنی میان دو نیمه ی صورت وجود نداشت و از میان ماهیچه های جونده، ماهیچه ی ماستر در هر دو سمت به لمس حساس بود.
    در معاینه های درون دهانی، سایش شدید دندان های پیشین و پسین و فرو رفتگی های ناشی از سایش (Wear fascet) فراوان روی دندان های پسین دیده شد. اورجت بیمار صفر میلی متر و اور بایت 1- میلی متر بود که این اپن بایت به علت سایش شدید دندان های پیشین بیمار ایجاد شده بود. در معاینه TMJ کلیک در هنگام باز کردن و بستن در TMJ سمت راست وجود داشت اما هر دو TMJ راست و چپ در هنگام لمس حساس بودند. تداخلات در رابطه ی مرکزی هم در آرک اف کلوژر (Arc of closure) و هم در لاین اف کلوژر (Line of closure) وجود داشت.
    در آغاز، جهت رفع درد ماهیچه های جونده و رفع اسپاسم آنها اپلاینس اکلوزال برای بیمار ساخته شد. بیمار به مدت چهار ماه از اپلاینس استفاده کرد. سپس تنظیم اکلوژن برای بیمار انجام شد، به گونه ای که بیمار تماس های همزمان دو سویه و یکنواخت در CR پیدا کرد. سپس بی افزایش VD بیمار، دندان های پیشین بالا و پایین با کامپوزیت بازسازی شدند و اورجت 5/1 میلی متر و اوربایت 2 میلی متر برای بیمار ایجاد شد. به گونه ای که در حرکات خارج مرکزی دندان های پیشین باعث دیسکلود شدن دندان های پسین بیمار می شدند. این روش درمانی یک روش مقرون به صرفه و ارزان برای بیمار است، چون نیاز به درمان های ارتودنسی و پروستودنتیک گسترده را به حداقل می رساند.
    کلیدواژگان: سایش های پیشرونده، دندان های پیشین، درمان
|
  • Ramazanzadeh Ba, Ahrari F., Sabzevari B Page 184
    Statement of the problemProblem: The application of nickel-titanium arch wires is very common in the first stage of orthodontic treatment.
    Purpose
    The aim of this study was to evaluate the effect of activation value on load-deflection properties of two types of nickel-titanium archwires. The changes that occurring ed in bending properties of these wires after recycling were also assessed.
    Materials And Method
    In this in vitro study, 80 specimens from single-strand Ni-Ti (Rematitan “Lite”) and multi-strand Ni-Ti (SPEED Supercable) wires were selected and subjected to a three point bending test in the “as-received condition” and “after 2 months immersion in a simulated oral environment and autoclave sterilization”. The wires were activated up to 3 or 6 mm distances and unloading forces were recorded using Zwick testing machine. The data were analyzed by using T-test.
    Results
    Rematitan “Lite” showed significantly greater force than Supercable at both 3 and 6 mm activations (p <0.05). The single-strand nickel titanium wire showed lower forces at 6 mm activation compared with 3 mm activation. In contrast, severe activation of multi-strand Ni-Ti wire caused a longer plateau range and, consequently, the unloading forces of this wire at 1.5, 1.0 and 0.5 mm deflections were higher in severe activation than in moderate activation. The effect of recycling on bending properties of Ni-Ti wires was not clinically considerable.
    Conclusion
    Application of a multi-strand Ni-Ti wire is useful when a very light force is needed for tooth alignment. The magnitude of forces exerted in three point bending test depended on the amount of wire activation. The tested wires can be reused at least once.
  • Bardal R., Rahimi R., Ahmadi Motamayel F Page 195
    Statement of Problems: The first step to decrease the patient's exposure to unnecessary radiography radiation is the proper prescription of radiography.
    Purpose
    The purpose of this study was to evaluate the knowledge of general dental practitioners as to proper prescription of intraoral radiography and panoramic views.
    Materials And Method
    In this study, a questionnaire on the dentist's knowledge about the proper prescription of dental radiography was used. A total of eighty one general dental practitioners filled in the questionnaire. Statistical analysis of the dentist's awareness and its relationship with graduate round off period was done carried out by Chi-square, Mann Whitney and Fishers exact tests using SPSS software.
    Results
    The Knowledge of general dental practitioners as to panoramic radiography was moderate and that of those who graduated more than five years ago (Group 1) was 42.8%. The knowledge of the recently graduated general dental practitioners graduated less than 5 years ago (Group 2) was 50%. As to preference of application of panoramic radiography and intraoral periapical radiography in diagnosis of oral and dental diseases, group 1 gave 100% correct answers compared to 83.3% in group 2.
    Conclusion
    The dentist's knowledge regarding the proper prescription of radiography did not have a significant difference. Adequate instruction for dentists in this regard seems to be necessary.
  • Amanat D., Bahri Najafi R., Tazaesh L Page 206
    Statement of Problem: Oral lichen planus (OLP) is a chronic inflammatory disorder which can specially be painful in atrophic, erosive and ulcerative forms. In this area, different treatment plans with different results have been evaluated
    Purpose
    The aim of this article is to compare the effect of aloe vera gel and local triamcinolone in treatment of oral lichen planus lesions.
    Materials And Method
    In this double blind research, 50 patients (13 males and 37 females) having oral lichen planus lesions were selected and randomly divided into two groups. The first group received 70% aloe vera gel and the second group, 0.1% local triamcinolone. Both groups used the drug locally 3 times a day for 8 weeks. All the patients were under follow up every 2 weeks. Clinical evaluation and pain reduction was evaluated by Thongprasom and VAS methods in both groups. Data were evaluated by repeated measure technique.
    Results
    20 patients of the triamcinolone group showed good response to treatment and 3 patients had complete remission during the treatment period. In aloe vera group, 9 patients had good response and no one showed complete remission (p <0.001). No significant lesion was seen in both groups during the treatment period
    Conclusion
    Application of aloe vera gel is suggested in treatment of erosive and atrophic lichen planus lesions in comparison with steroids. However, according to the results of this study, the use of steroid instead of aloe vera in treating ulcerative lichen planus lesions is a better and more appropriate choice.
  • Navabi B., Ansari G., Khan Z., Kheirieh P., Najafi B Page 214

    Statement of Problem: Various forms of fluoride-contained products are used to increase the resistance of the tooth against caries for preventive purposes. Furthermore, studies demonstrated higher fluoride uptake with varnish and gel among the wide range of products.

    Purpose

    This study compared fluoride uptake of Duraflor® varnish (Practicon Dent, USA) with fluoride gel (APF, Sultan®), used on the enamel surface of the intact teeth.

    Materials And Method

    In this experimental in-vitro study, 20 intact pre-molar teeth extracted for orthodontic purposes were randomly assigned to two groups of 10 teeth. The teeth were sectioned into two mesial and distal halves as the control and experimental sides. Defined semi-circular areas on the enamel surface of the experimental halves were treated with gel or varnish for 1 hour. The sample halves were stored in artificial saliva for 24 hours at 37°c, etched for 30 seconds by 0.5 M perchloric acid, and washed by 0.2 m KOH after each etching process. Biopsies of the samples were obtained by Acid Etch Enamel Biopsy technique and the fluoride and calcium concentrations were calculated by potentiometer and spectrophotometer, respectively. Kolmogorov-smirnov, Paired t-test and Student t- test were used for statistical analyses.

    Results

    The results demonstrated an increase in the enamel fluoride content after exposure of the teeth to both Duraflor® varnish and APF gel (Sultan®). The results of the paired t-test revealed significant differences between the experimental and control halves in both groups (varnish: p =0.002, gel: p =0.039). The fluoride uptake value in varnish and gel groups was 2069.78 ppm and 1050.99 ppm, respectively. The student t-test showed a statistically significant difference (p =0.01).

    Conclusion

    Both APF gel and Duraflor® varnish increased the fluoride content of the tooth enamel after application, although Duraflor® varnish had a higher fluoride uptake level than APF gel.

  • Haghgoo R., Abbasi F Page 221

    Statement of Problem: Pulpotomy is the most common pulp treatment in primary teeth. Final restoration of the pulpotomized primary molar can affect the success rate of treatment.

    Purpose

    The aim of this study was to evaluate the success rate of formocresol pulpotomy in primary molars restored with stainless steel crowns as compared to those restored with amalgam.

    Materials And Method

    In this randomized clinical trial study, 110 primary molars to be treated with pulpotomy were treated by a conventional pulpotomy technique. Then these teeth were randomly divided into 2 groups: amalgam and crown. 55 teeth were restored by stainless steel crown and 55 by amalgam. The clinical and radiographic evaluation was done at 6-12-24 months. The data were analyzed by Exact Fisher test.

    Results

    During the 6 months of evaluation, no clinical and radiographic failure was seen. In the 12 months of follow up in the amalgam group, 1 case showed swelling and furcal radiolucency. During the 24 months of evaluation, mobility was seen in 2 teeth in the crown group, and in the amalgam group radiolucency was seen in 1 case, mobility in 1 case, and internal resorption in 1 tooth. Exact Fisher test showed that there was no significant difference in the success rate of pulpotomized molars restored by stainless steel crown and amalgam.

    Conclusion

    If the tooth is selected correctly for pulpotomy, SSC and amalgam restoration can be used as the final restoration.

  • Sakhdari Sh, Mehrvarzfar P., Jahantigh M., Mirzaee M Page 227
    Statement of Problem: Determining the appropriate Working Length (WL) is an important factor in the success of root canal therapy. Several methods are available for this purpose but radiography is the mostly used one.
    Purpose
    The aim of this study was to compare the conventional and self -developing films with a Gold standard in estimation of the working length.
    Materials And Method
    In this descriptive study, radiographs were obtained with conventional and self-developing films from 45 mesiobuccal maxillary molar root canals which were mounted on a phantom head. Conventional films were processed automatically and self-developing films manually in accordance with manufacturer’s instructions. The radiographs were examined by three endodontologists and one oral and maxillofacial radiologist under double-blind conditions. Actual working lengths were measured on each tooth (Gold standard) and then measurements from each film type were compared together and against the Gold Standard. The data were analyzed using t-test and paired t-test.
    Results
    The average difference in WL between the conventional and self-developing films measured against the Gold standard was 0.33 mm and 0.14 mm, respectively. No significant difference was found between these two types of films and the Gold standard (p =0.06 and p =0.7, respectively). Also, there was no significant difference between these two types of films for estimation of the working length (p =0.4).
    Conclusion
    Although there was no significant difference between these two types of films, the assessment shows that self-developing films produced more accurate results in estimation of the working length. It is concluded that in the absence of dark room and processing solutions, self-developing films can be suitably used instead of conventional films.
  • Seyedmajidi M., Khosravi M., Bijani A., Babak M Page 233
    Statement of Problem: Many authors have claimed that pulpal inflammation may occur following periodontal diseases. Appropriate diagnosis of different lesions that have affected the dental pulp or periodontium is critical for prevention of unnecessary or harmful treatments; this must be taken into account before treatment.
    Purpose
    The purpose of this study was histological evaluation of the pulp in the teeth with advanced periodontitis.
    Materials And Method
    30 permanent single teeth root that had advanced periodontitis with attachment loss ≥ 5 mm at least in one surface were used. The teeth were not maintainable and did not have caries, restoration and any sign of primary trauma from occlusion and did not receive any periodontal professional treatment in the past 6 months with no background of trauma. After clinical and radiographical examination and confirmation of the existence of advanced periodontitis, the teeth were extracted. Then cracks were created in the teeth by special clips. After fixation of the teeth in 10% formalin solution and decalcification by 10% nitric acid, the sections were prepared and stained by hematoxylin and eosin and then evaluated from histological perspectives. The data were analyzed by Spearman correlation coefficient ANOVA, t-test and Kruskal wallis tests.
    Results
    In this survey, we did not find any significant correlation between clinical findings and histopathological situation. The relationship between clinical attachment loss and pulp diagnosis was statistically significant (p =0.043). Also there was a statistically significant relationship between clinical attachment loss and calcification in the pulp (p =0.014).
    Conclusion
    According to the result of this research, it seems that periodontal condition affects the pulpal condition and it should be considered in future treatments on these teeth.
  • Pakshir Hr, Salehi P., Roeinpeikar Smm, Emami Z Page 239

    Statement of Problems: Several methods have been presented for the prediction of mesiodistal width of the unerupted canines and premolars. Nowadays, application of digital methods is suggested in dental analysis in orthodontics.

    Purpose

    The aim of this study was to design a software for space analysis and comparison of the accuracy of tooth measurements by digital and manual methods in an Iranian population.

    Material And Method

    By using Delphi and C++ programming languages, a software was designed. After insertion of 2 dimensional scanned images of dental casts, the software can predict mesiodistal width of the unerupted canines and premolars by using 12-variable regression equations based on the incisors and first molars. After providing 2 dimensional images of 125 dental casts in permanent dentition (75 females and 50 males), the prediction accuracy of regression equations was investigated. By providing 2-dimensional images of dental casts in 50 patients with mixed dentition, the accuracy of dental measurements was evaluated through the designed software. Moreover, the time duration of manual and digital measurements was evaluated. Data was analyzed in SPSS, version 17, using paired sample t-test for comparing the manual and digital measurements and evaluation of interobserver and intraobserver errors.

    Results

    Prediction of the width of the canines and premolars by the designed software was not significantly different from manual measurement of those teeth on dental casts with digital Caliper (p >0.05). There were no significant differences between manual and digital measurement of mesiodistal width of the teeth (p >0.05). Also, there were no significant differences between intra-observer and inter-observer measurements and the speed of measurements in digital and manual methods. However, the time duration and speed of space analysis with these two methods were significantly different.

    Conclusion

    The designed software has a good accuracy in prediction of unerupted canines and premolars with equations and it is an efficient tool for predicting the mesiodistal width of the teeth as to the time duration or speed.

  • Zarabi Mh, Javidi M., Mesgarani A., Poursattar Bageh Mir A Page 252
    Statement of Problem: There are many controversies regarding the usable number of rotary files in the literature.
    Purpose
    The aim of this study was to compare three Rotary Systems in Terms of Number of Severely Curved Root Canals Preparation, Till Either Defect or Fracture.
    Material And Methods
    In this in vitro study, 60 mandibular or maxillary molar mesial roots with a mature apex and a curvature of 35-80º were evenly divided into three groups according to their radius and curvature angle. The Pruett method was used to define the curvature degree. In all the three groups, cleaning and shaping were accomplished with a working length of 16mm.Then, the number of the prepared canals until any defect or fracture (using a 8x magnifier) was recorded and canal preparation was done with the same devices in the remaining canals. Chi-square test was applied for inters categorical variables comparisons. Kaplan-Meier curves were used to display the number of prepared canals till any defect or fracture with further comparison by a log-rank test. To compare the curve angle and radius, Kruskal-Wallis test was used. p.value of less than 0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    The average number (±SD) of the prepared canals leading to defect or fracture in flexmaster, Hero and Race systems was 11.87 (±2.07), 13.28 (±2.46), and 9.66 (±1.92), respectively (p <0.05). Overall, 20 devices were found to be fractured or defective, among which 7 had defects and 13 had fractures. The rates of defects in Hero, Race and Flexmaster were 50%, 33.3% and 28.6% with the fracture rate of 50%, 60% and 71.4%, respectively (p > 0.05).
    Conclusion
    Hero system showed higher numbers of prepared canals and revealed less fracture rate. Meanwhile, Race system revealed the least number of prepared canals with the highest rate of the fracture. However, there were no statistically significant differences between the systems.
  • Sharafedin F., Alavi Aa, Moshref Javadi F Page 261
    Statement of Problem: Bonding agent composition for impregnation of fiber may increase the flexural strength of fiber-reinforced composites by means of increasing adhesion.
    Purpose
    Investigating the impact of filler of four commercial bonding agents with different hydrophobicity on the flexural strength of a fiber-reinforced composite.
    Materials And Method
    In this experimental study, six groups (N=15 per group) of polyethylene fiber-reinforced composite specimens were prepared. In group 1, the positive control group, the samples were prepared using composite and without fiber, whereas in group 2, as the negative group, fiber-reinforced composite without any bonding agent resination was used. The fibers in group 3 to 6 were resinated with Single bond 2, Single bond, Resist, and all bond 3, respectively. Firstly, the fiber was placed in the base of the specimen preparation mold. Then the mold was filled with composite and cured. The specimens were stored in distilled water for 24 hours. In the next step, the flexural strength was measured in Three-point bending test with Instron machine at cross- head speed of 1 mm/min. Failure mode of the specimens was observed with stereomicroscope. At last, statistical analysis was performed using ANOVA and LSD post hoc tests (p < 0.05).
    Results
    Ono-way ANOVA test was used for evaluating the relationship among the groups, and for pair-wise comparison, LSD post-hoc test was used. One-way ANOVA test showed a significant difference among the groups. The All bond 3 group showed a significantly higher flexural strength than the other groups (p <0.001). Groups 3 to 6 had significantly higher flexural strength than flexural strength of the control groups (p <0.05).
    Conclusion
    The choice of bonding agent can have a significant impact on the flexural properties of the fiber-reinforced composite. When filled hydrophobic bonding agent was used for impregnation of the fiber, compared to negative control group, flexural strength increased 4 fold.
  • Hassan Ahangari A., Mirshekar M Page 271
    Statement of Problem: One of the most important procedures in the rehabilitation of an edentulous space in the anterior segment is the selection of an appropriate size of the anterior teeth in order to achieve the perfect esthetic results.
    Purpose
    The purpose of this study was to examine the correlation between horizontal measurements of the face and width of the maxillary anterior teeth.
    Material And Methods
    In this descriptive-analytical and cross-sectional study, the face and teeth of the 77 subjects (39 women and 38 men aged between 20-30) with no facial and dental deformities were examined. Some horizontal dimensions of the face including IC (intercanthal), IP (interpupillary), BZW (bizygomatic width), IA (interalar), and ICm (Intercomussural) width and perceived width of the teeth were calculated with AutoCAD software with 0.1 mm accuracy on the photos. The actual width of the teeth was calculated with a digital caliper by 0.1 mm accuracy on the maxillary casts. The data were analyzed in SPSS software using the Pearson correlation coefficient and t-test.
    Results
    Except for the IC and the sum of the actual width of the six maxillary anterior teeth on the cast, the rest of the measurements were significantly different by gender (p < 0.05). All the correlations between facial measurements and width of the teeth were bigger than when they were separated by gender. In women, the correlation between IC and the six anterior teeth in the front view (SANTF) was the highest one (r = 0.436, p = 0.005). However, the highest correlation was related to the ICm and SANTF in men. (r = 0.0501, p =0.001)
    Conclusion
    Within the limitation of this study, the results suggest that except for the BZW, the rest of the facial measurements including IC, IP, IA and ICm can be used as a preliminary criterion for determining the width of the maxillary anterior teeth of the edentulous patients.
  • Torabi K., Farahi L Page 283
    A 22 year old female with chief complaint of tenderness of the masticatory muscles and joint sound referred to pProsthodontic dDepartment of ….Shiraz Dental School. The patient expressed the history of nocturnal bruxism and pain in the masticatory muscles in early morning that decreased with time. In extraoral examination, there was no facial asymmetry and masseters of both sides were tender with palpation. In intraoral examination, excessive wear of the anterior and posterior teeth and several wear fascets on the posterior teeth wear were found. Overjet was 0 mm and overbite was -1mm which was due to excessive wear of the anterior teeth. There was a single click while opening and closing the mouth in the right TMJ, but both right and left TMJs were tender during examination. There were interferences in the centric relation both in the arc of closure and line of the closure.At first, stabilization appliance was made for the patient to relax the masticatory muscles and to reduce their pain. The patient wore the appliance for 4 months. Then occlusal equilibration was done for her in order to achieve bilateral, even and simultaneous contacts in the centric relation. After that without increasing the OVD, the upper and lower anterior teeth were reconstructed with composite resin so that in the excursive movements the anterior teeth could exclude the posterior teeth out of the occlusion. This treatment approach is affordable for patients because it minimizes the need for orthodontic and extensive prosthodontic treatments.