فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 46، بهار 1390)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 46، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/02
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید یزدان اسدی، آلاله ضمیری، ساره عزتی، پویا پارسایی، محمود رفیعیان، هدایت الله شیرزاد * صفحه 1
    زمینه و هدف

    چای سبز خواص ضد اکسیدانی و ضد التهابی متعددی دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر عصاره الکلی چای سبز بر روی ترمیم زخم های جراحی و سوختگی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 34 سر موش صحرایی نژاد ویستار جنس مذکر، به دو گروه زخم جراحی (4 سانتیمتر) و زخم سوختگی (8/2 سانتیمتر) تقسیم شدند. در هر گروه، 6 سر موش با پمادی از وازلین حاوی 06/0% عصاره چای سبز (گروه های 1 A و 2 A)، 6 سر با وازلین بدون عصاره چای سبز (گروه های 1 B و 2 B) و 5 سر با نرمال سالین (گروه های 1 C و 2 C) طی 21 روز تیمار شدند. طول و مساحت زخم ها از روز دوم تا بیست ویکم به صورت یک روز در میان با کولیس اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) در سطح معنی داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین زمان بهبودی زخم جراحی در گروه پماد حاوی عصاره و بدون عصاره، به ترتیب 94/1±66/14 و 37/0±66/20 روز (018/0=P) و در زخم سوختگی به ترتیب 62/0±18 و 38/0±33/20 روز (023/0=P) به دست آمد. کاهش طول زخم جراحی در دو هفته اول (043/0=P) و کاهش مساحت زخم سوختگی در هفته سوم (013/0=P) در گروه تحت درمان با چای سبز به طور معنی داری بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    عصاره چای سبز با کاهش قابل توجه زمان ترمیم زخم های جراحی و سوختگی در این مطالعه، می تواند به عنوان ماده ای موثر در درمان زخم های جراحی و سوختگی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: موش صحرایی، چای سبز، التیام زخم، سوختگی
  • راضیه اعتصامی پور، کورش بنی هاشمیان صفحه 10
    زمینه و هدف
    ناباروری و نگرش نسبت به آن، زندگی زوجین را با آشفتگی های هیجانی مواجه می سازد. محققین بروز رفتارهای تکانشی، افسردگی، احساس درماندگی، اضطراب، تشویش و باورهای منفی نسبت به خود در مورد افراد نابارور را گزارش نموده اند. هدف از این مطالعه، تعیین نقش ناباروری در اختلالات جنسی و همسرآزاری، در زنان متاهل شهر جهرم بود.
    روش تحقیق: از میان زنان مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی زنان و زایمان در ماه های اردیبهشت و خرداد سال 1388، تعداد 200 نفر (100 زن بارور و 100 زن نابارور به تشخیص متخصص زنان) به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند. پس از اخذ رضایت آگاهانه، همه افراد مورد مطالعه، به پرسشنامه خشونت خانوادگی و اختلالات و رضایت مندی جنسی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 5/11) و آزمون های آماری تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس در سطح معنی داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان خشونت روانی، فیزیکی و اقتصادی اعمال شده در زنان نابارور، به صورت معنی داری بیشتر از زنان بارور بود (به ترتیب 001/0>P، 002/0 و 001/0>P). ارتباط معنی دار آماری بین نوع همسرآزاری با اختلالات جنسی در زوج های نابارور وجود نداشت. اثر تعاملی معنی داری بین تحصیلات زنان و میزان همسرآزاری در گروه بارور و نابارور مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ناباروری به عنوان یکی از عوامل تنش زا می تواند زندگی زوجین را از زوایای مختلف تحت تاثیر قرار دهد؛ از جمله می تواند باعث خشونت همسران نسبت به زنان نابارور و در نتیجه اختلال در روابط بین فردی شود.
    کلیدواژگان: ناباروری، همسرآزاری، اختلالات جنسی
  • علی قلعه ایها، محمدکاظم ضرابیان، محمد حقیقی*، نوشین شیرخانلو صفحه 18
    زمینه و هدف

    تصویر ذهنی از بدن به تصویر و احساسی گفته می شود که شخص از اندازه و شکل بدن خود و اجزای سازنده آن در ذهن دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اختلال در تصویر ذهنی از بدن، با استفاده از آزمون نقاشی آدمک، بین بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و مقایسه آن با افراد غیر افسرده انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مورد- شاهدی، 30 نفر بیمار مبتلا به افسردگی اساسی بستری شده در بخش روانپزشکی بیمارستان فرشچیان همدان به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند؛ همچنین 30 نفر از افراد غیر افسرده که از نظر ویژگی های جمعیت شناختی نظیر جنس، سن، سطح تحصیلات و وضعیت تاهل با گروه مورد، همسان بودند، به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. تمام افراد مورد مطالعه با استفاده از مصاحبه بالینی ساختاریافته روانپزشکی و آزمون نقاشی آدمک با روش McHover مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و در سطح معنی داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    مقایسه نقاشی ها بیانگر بروز بیشتر علایم حذف عضو، جایگزینی نادرست اندام، اندازه غیرمتعارف، بد ریختی تصویر، تناسب نادرست اندام ها، استفاده از اشکال هندسی برای ترسیم و جایگزینی نادرست تصویر در نقاشی گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد بود (01/0>P، برای همه موارد). تفاوت معنی داری در میزان بروز شفافیت تصویر بین دو گروه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    وجود اختلال در تصویر ذهنی یک فرد مبتلا به افسردگی اساسی نسبت به بدن خود، می تواند بیانگر تغییر در فرایندهای قشری و ادراکی مغز باشد.

    کلیدواژگان: افسردگی اساسی، تصویر ذهنی از بدن، نقاشی آدمک، آزمون McHover
  • کاظم قائمی، طوبی کاظمی، محمد ابویی مهریزی، قدرت الله ناصح صفحه 25
    زمینه و هدف
    اختلال انعقادی پدیده ای شایع در جریان آسیب مغزی است که بر پیش آگهی بیماران تاثیر می گذارد. این مطالعه با هدف بررسی میزان نشانگرهای انعقادی و ارتباط آن با پیش آگهی در بیماران ضربه مغزی انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1385 بر روی 42 بیمار مبتلا به آسیب مغزی با نمره GCS کمتر یا مساوی 10، در بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند انجام شد. میزان نشانگرهای انعقادی شامل INR، PTT، PT و پلاکت همه بیماران در روز اول و چهارم بستری اندازه گیری شد. نمره صفر برای وضعیت طبیعی هر یک از این نشانگرها و نمره یک برای وضعیت غیرطبیعی آنها در نظر گرفته شد. مجموع نمرات به عنوان نمره اختلال انعقادی منظور گردید. تغییرات سطح هوشیاری (GCS) و پیامد بیماران بررسی و ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 5/11) و آزمون آماری فیشر، در سطح معنی داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شایعترین اختلال انعقادی مشاهده شده در روز اول و چهارم، میزان PT غیرطبیعی بود. بین نمره اختلال انعقادی در روز چهارم با تغییرات GCS بیماران (04/0=P) و نیز بین تغییرات نمره اختلال انعقادی و مرگ و میر بیماران ارتباط معنی داری مشاهده شد (03/0=P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که آسیب مغزی باعث تغییرات معنی داری در وضعیت انعقادی بیماران و در نتیجه وضعیت پیش آگهی آنان می شود. شناسایی زودهنگام این تغییرات می تواند در پیامد بیماران مؤثر باشد.
    کلیدواژگان: اختلال انعقادی، آسیب مغزی، GCS، پیش آگهی
  • پرویز مهاجری، بابک ایزدی، منصور رضایی، بدیعه فلاحی صفحه 32
    زمینه و هدف
    ناقلین بینی استافیلوکوک طلایی مقاوم به دارو به واسطه نقشی که در گسترش عفونت در بیمارستان ها دارند، همواره مد نظر بوده اند. کلیندامایسین یکی از داروهای مؤثر بر این باکتری محسوب می شود ولی برخی ایزوله ها مقاومت القایی کسب نموده اند. این مطالعه با هدف تعیین شیوع و خصوصیات ایزوله های مقاوم در ناقلین بینی با منشا بیمارستانی در بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه، به عنوان بزرگ ترین بیمارستان استان، انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1388 بر روی بیمارانی که نمونه بینی آنها پس از بستری در بیمارستان از نظر استافیلوکوک طلایی مثبت شد، انجام گرفت. حساسیت نمونه ها نسبت به آنتی بیوتیک های اریترومایسین و کلیندامایسین تعیین گردید. وجود مقاومت القایی، ساختمانی و فنوتیپ MS با استفاده از D-test بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و آزمون کای دو در سطح معنی داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از میان 1269 بیمار بستری شده، 210 نفر (5/16%) ناقل مثبت این باکتری با منشا بیمارستانی بودند. فراوانی ایزوله های مقاوم به اریترومایسین و کلیندامایسین به ترتیب 5/41% و 3/23% بود. 10% از ایزوله ها دارای مقاومت القایی، 3/23% مقاومت ساختمانی و 6/8% دارای فنوتیپ MS بودند. اختلاف معنی داری بین ایزوله های MRSA با مقاومت القایی (5/19%) و MSSA با مقاومت القایی (9/3%) مشاهده شد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    بیمارانی که ناقل انواع مقاوم استافیلوکوک طلایی هستند، همواره تهدیدی جدی برای سلامت خود و اطرافیان محسوب می شوند. با توجه به فراوانی مقاومت القایی به کلیندامایسین، غربالگری ایزوله های استافیلوکوک طلایی در این خصوص امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مقاومت القایی، استافیلوکوک طلایی، کلیندامایسین، ناقل بینی
  • عصمت شبان، محمدرضا میری، الهام رضایی عسکریه، حمیده محمدزاده صفحه 40
    زمینه و هدف
    پیتیریازیس ورسیکالر یک عفونت قارچی شایع، مزمن و عودکننده پوست است که عوامل محیطی متعددی را در ایجاد آن دخیل دانسته اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی نسبی پیتیریازیس ورسیکالر و بررسی برخی عوامل خطرساز آن در دبیرستان های دخترانه شهر بیرجند در سال 1388، انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی و توصیفی- تحلیلی با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای، 1970 دانش آموز دختر انتخاب شدند. برای همه افراد پرسشنامه خودساخته بر اساس اهداف طرح تکمیل شد. تشخیص بیماری توسط معاینه بالینی مطرح و با روش آزمایشگاهی تایید گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 5/11) در سطح معنی داری 05/0>P، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، فراوانی نسبی پیتیریازیس ورسیکالر در دبیرستان های دخترانه شهر بیرجند 7/2% بود. بیشترین میزان ابتلا در گروه سنی 17-18 ساله (86%) بود. بیشترین منطقه درگیر بدن ناحیه گردن (4/43%) بود و بازو کمترین میزان درگیری را داشت (9/1%). در بین عوامل خطرساز مورد مطالعه، ارتباط معنی داری بین بروز بیماری با سابقه فامیلی (002/0=P) و سابقه ابتلا قبلی (001/0>P) مشاهده شد؛ اما سن و تعداد دفعات استحمام در هفته، ارتباط معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان شیوع پیتیریازیس ورسیکالر در بین دانش آموزان دختر دبیرستان های شهر بیرجند و اثر بعضی عوامل مساعدکننده، مراجعه به متخصص پوست و آموزش های لازم به خانواده ها درباره این بیماری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پیتیریازیس ورسیکالر، شیوع، عوامل خطرساز، دانش آموزان دختر
  • محمدحامد حسینی، عباسعلی رمضانی، محمد حنفی بجد، حسن حمیدی، کاظم صمیمی، محمدعلی محسن زاده، مالک مبینی، سمانه مالکی، غلامرضا آبی، حمیده توسلیان صفحه 47
    زمینه و هدف
    مسمومیت های شغلی کشاورزان با عوامل آفت کش یکی از مسائل مهم بهداشتی در کشورهای در حال توسعه است. افزایش آگاهی کشاورزان اهمیت ویژه ای برای اقدامات پیشگیری دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی کشاورزان خراسان جنوبی در زمینه مسمومیت های شغلی در سال 1388 انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی، 818 کشاورز با روش نمونه گیری خوشه ایاز شهرستان های استان انتخاب شدند. برای همه افراد، پرسشنامه ای به روش مصاحبه، شامل اطلاعات جمعیت شناختی و میزان آگاهی از اقدامات احتیاطی (پیشگیری)، وسایل حفاظت فردی و نشانه ها و عوارض مسمومیت شغلی، تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 5/11) و آزمون های آماری لازم در سطح معنی داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از بین کشاورزان مورد مطالعه، 802 نفر (04/98%) مرد و 16 نفر (96/1%) زن بودند. میانگین سن و سابقه کاری آنها به ترتیب 7/14±7/50 و 8/15±29 سال بود. میانگین نمره آگاهی از اقدامات احتیاطی 07/2±62/14 از 18 نمره، آگاهی از وسایل حفاظتی 78/1±94/4 از 7 نمره، و آگاهی از نشانه های مسمومیت 02/4±9/7 از 16 نمره بود. ارتباط معنی داری بین نمره آگاهی از اقدامات احتیاطی با سطح تحصیلات (003/0=P)، سن (002/0=P) و محل سکونت کشاورزان (001/0>P) مشاهد شد. مقایسه میانگین نمره این آگاهی با جنس و سابقه کار، ارتباط معنی داری را نشان نداد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    ارتقای سطح آگاهی بهداشتی کشاورزان در مورد خطرات سموم غیرمجاز، وسایل حفاظت فردی، رعایت مسائل زیست محیطی با اجرای برنامه های مناسب آموزشی الزامی است؛ همچنین اجرای تمهیدات لازم توسط نهادهای دولتی مربوطه برای توسعه سم پاشی با وسایل مکانیزه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مسمومیت شغلی، کشاورزان، خراسان جنوبی
  • لیلا طالب زاده شوشتری، هادی پورشافعی صفحه 55
    زمینه و هدف
    امروزه بررسی ارتباط معنویت با سلامت عمومی مورد توجه روانشناسان قرار گرفته است. هدف از این پژوهش، ارزیابی رابطه معنا در زندگی با سلامت عمومی بر اساس نظریه معنادرمانی Frankle بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، از میان 404 نفر از کارکنان دانشگاه بیرجند، 240 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایو به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه های هدف در زندگی (PIL) و سلامت عمومی (GHQ) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 11) و آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و ANOVA، در سطح معنی داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره هدف در زندگی و سلامت عمومی به ترتیب 94/10±13/78 و 59/9±88/45 بود. ارتباط معنی داری بین نمره هدف در زندگی با سلامت عمومی و مؤلفه های آن شامل علائم جسمانی، علائم اضطرابی و اختلال خواب، کارکرد اجتماعی و علائم افسردگی مشاهده شد (001/0>P). بیشترین ضریب همبستگی میان هدف در زندگی با علائم افسردگی (53/0=r) مشاهده شد. بین نمره هدف در زندگی با جنسیت، میزان تحصیلات، سن، وضعیت تاهل و نوع استخدام کارکنان رابطه معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    داشتن هدف در زندگی تضمین کننده سلامت عمومی افراد و کارکرد سالم جامعه می باشد. وجود بیشترین رابطه بین هدف در زندگی با کاهش علائم افسردگی، اهمیت نیاز به هدف را تاکید می نماید و از عواملی مانند جنسیت، میزان تحصیلات، سن، وضعیت تاهل و یا نوع استخدام، تاثیر نمی پذیرد.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، کارکنان دانشگاه بیرجند، معنا در زندگی، معنویت
  • طاهر شهریاری، بی بی نرگس معاشری، غلامرضا شریف زاده صفحه 62
    زمینه و هدف
    جلوگیری از آلوده شدن منابع آب زیرزمینی در مناطقی مثل ایران با میزان بارندگی کم، بسیار مهم است. یکی از علل مهم آلودگی آب، فلزات سنگین است که مقادیر بیش از حد آن، باعث ایجاد بیماری های مختلف و حتی سرطان می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان کروم و مس در آب های زیر زمینی و شبکه آب شرب شهر بیرجند در سال 89-1388 انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، نمونه گیری به صورت سرشماری از چاه های تامین کننده آب شرب (28 نمونه) و شبکه توزیع آب شهر (39 نمونه) انجام شد. نمونه ها با دستگاه جذب اتمی و به روش استاندارد بررسی شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 15) در سطح معنی داری 05/0>P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین میزان مس در نمونه های چاه و شبکه توزیع آب به ترتیب 87/0±0046/0 و صفر و میزان کروم به ترتیب 12/0±0916/0 و mg/L02/0±0514/0 بود. بر اساس استاندارد 1053 ایران در مورد ویژگی های آب آشامیدنی، همه نمونه ها از نظر میزان مس در حد مطلوب (کمتر از mg/L05/0) بودند. میزان کروم، فقط در 2 نمونه (1/7%) از چاه های آب در حد مطلوب (صفر) بود. 19 نمونه (9/67%) از نمونه های چاه های آب و 20 نمونه (3/51%) از شبکه توزیع آب شهر از نظر میزان کروم وضعیت غیر مجاز (بیش از mg/L05/0) داشتند.
    نتیجه گیری
    با وجود طبیعی بودن میزان مس، میزان آلودگی آب آشامیدنی شهر بیرجند با کروم خطرناک است. با در نظر گرفتن شرایط محیطی، احتمالا این آلودگی منشا زمین شناسی دارد که نیازمند مطالعات بیشتر و تلاش در جهت رفع آن می باشد.
    کلیدواژگان: کروم، مس، آب شرب، آب زیر زمینی، بیرجند
|
  • S.Y. Asadi, A. Zamiri, S. Ezzati, P. Parsaei, M. Rafieian, H. Shirzad Page 1
    Background And Aim

    Green tea has numerous antioxidant and anti-inflammation activities. This study was preformed to investigate the effect of alcoholic extract of green tea on healing process of surgical and burn wounds.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 34 male Wistar rats were divided into surgical wound (4 cm) and burn wound (2.8 cm) groups. In each group, 6 rats were treated with the Vaseline ointment containing 0.6% green tea extract (A1 and A2 groups), 6 rats were treated with Vaseline without green tea extract (B1 and B2 groups) and 5 rats were treated with normal saline (C1 and C2 groups) within 21 days. The length and the area of wounds were measured by a Collis every other day, from day 2 to day 21. Data were analyzed by means of SPSS (version16) at the significant level of P<0.05.

    Results

    The mean time of wound healing using ointment with and without extract were 14.66 ± 1.94 and 20.66 ± 0.37 days (P=0.018) in surgical wounds and 18 ± 0.62 and 20.66 ± 0.38 days (P=0.023) in burn wounds, respectively. The reduction of surgical wound length during the first 2 weeks (P=0.043) and the reduction of burn wound area in the third week of study (P<0.013) were significantly higher in the groups treated with green tea.

    Conclusion

    Green tea extract, that significantly reduced the healing time of surgical and burn wounds in this study, can be used as an effective material in the treatment of these types of wounds.

  • R. Etesami Pour, K. Banihashemian Page 10
    Background And Aim
    Infertility and the attitude about it, lead to emotional disturbance in couple life. Researchers reported impulsive behavior, depression helplessness, anxiety and negative self belief in infertile persons. The aim of this study was to investigate the effect of infertility in sex disorder and couple abuse in married women in Jahrom.
    Materials And Methods
    Among the women who were referred to the gynecology clinic in May and June 2009, 200 cases were randomly selected (100 fertile and 100 infertile women according to gynecologist diagnosis). After obtaining informed consent, all subjects responded to the family violence and sexual satisfaction & disorders questionnaires. Data analysis were done by means of SPSS (version 11.5) and statistical methods of independent Student t-test, Pearson correlation and ANOVA at the significant level of P<0.05.
    Results
    The rate of received mental, physical and economical violence in infertile women was significantly higher than fertile ones (P<0.001, 0.002 and P<0.001, respectively). There was no statistical significant relationship between type of couple abuse and sexual disorder in infertile couples. Significant interaction effect between education of women and the rate of couple abuse was not observed in fertile and infertile groups.
    Conclusion
    Infertility, as one of the stressors, may affect couple lives in different aspects; it can causes husbands violence upon their infertile housewife and leads to disturbances in interpersonal relationships.
  • A. Ghaleiha, M.K. Zarabian, M. Haghighi, N. Shirkhanlo Page 18
    Background And Aim

    Mental image of body is the image and feeling of a person from size and form of his own body and its constituent elements in the mind. The purpose of this study was to investigate the disturbances in mental image of the body in patients with major depression disorder (MDD) and comparison with non-depressed persons, using draw-a-person test.

    Materials And Methods

    In this case-control study, 30 patients with MDD, admitted in psychiatric ward of Hamadan Farshchian hospital, were selected randomly. Thirty non-depressed persons, whom the demographic characteristics such as sex, age, academic education and marital status were matched with the case group, were selected as control group. All the subjects were assessed by structured psychiatric interview and toy-man test (draw-a-person) with McHover method. The data were analyzed by means of SPSS version 16 at the significant level of P<0.05.

    Results

    The comparison of the drawings was indicative of higher incidence of deleting & misplacing of organs, nonstandard dimensions, deformity of the image, false proportion of organs, using geometrical figures for drawing and false positioning of the image in the case group comparing with the controls (P<0.01 for all). No significant difference was observed between the two groups, regarding the picture transparency.

    Conclusion

    The disturbance of mental image of a MDD patient about the shape of his own body may indicative of the changes in the cortical and perceptual processes of brain.

  • K. Ghaemi, T. Kazemi, M. Aboueye Mehrizi, Gh. Naseh Page 25
    Background And Aim
    Coagulopathy is a common phenomenon in brain trauma that affects the prognosis of the patients. This study aimed at evaluating the coagulation markers and its association with prognosis in patients with brain injury.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study was performed on 42 patients with head trauma with GCS ≤ 10 in Imam Reza Hospital of Birjand in 2006. Coagulation indices including PT, PTT, INR and platelet count were measured in all patients at the day 1 and 4 of admission. A score of zero was considered for the normal range of each marker and one for abnormal results. Total score was considered as the score of coagulopathy disorder. The changes in the consciousness level (GCS) and the outcome of the patients were recorded. Data were analyzed by means of SPSS version 11.5 and Fisher test at the significant level of P<0.05.
    Results
    The most common observed coagulopathy in the day 1 and 4 was abnormal PT. Statistic analysis revealed significant association between the coagulopathy score in the fourth day and GCS changes in patients (P=0.04). Moreover, a significant association was observed between the coagulopathy score changes and the mortality of the patients (P=0.03).
    Conclusion
    This study showed that the brain injury significantly affects the coagulation state and prognosis. Early detection of these changes may affect the outcome of the patients.
  • P. Mohajeri, B. Izadi, M. Rezaie, B. Falahi Page 32
    Background And Aim
    Due to the role of spreading infections in hospitals, drug resistant Staphylococcus aureus nasal carriers have always been considered. Clindamycin is one of the effective drugs against the bacteria, but some isolates have acquired induced resistance. This study was preformed to investigate the prevalence and characteristics of resistant isolates in nasal carriers of hospital origin, in Imam Reza Hospital, as the largest hospital in Kermanshah province.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on the patients which their nasal samples were positive for Staphylococcus aureus after hospitalization, in the year 2009. Sensitivity of the isolates to erythromycin and clindamycin was determined. Induced, constitutive resistance and MS phenotype were evaluated by D-test. Data were analyzed by means of SPSS version 16 and chi-square test at the significant level of P<0.05.
    Results
    Among 1269 admitted patients, 210 (16.5%) were hospital acquired-nasal carriers for the bacteria. The frequency of resistant isolates to erythromycin and clindamycin was 41.5% and 23.3%, respectively. The induced, constitutive and MS phenotype were 10%, 23.3% and 8.6% of isolates, respectively. A significant difference between MRSA (19.5%) and MSSA (3.9%) isolates with induced resistance was seen (P=0.001).
    Conclusion
    Carrier patients of the resistant variants of Staphylococcus aureus are always a serious threat to their own health and others. Regarding the frequency of induced resistance to clindamycin, screening Staphylococcus aureus isolates in this regard, seems to be essential.
  • Shaban, Mr. Miri, E. Rezaee Askareie, H. Mohammadzadeh Page 40
    Background And Aim
    Pityriasis versicolor is a common chronic recurrent fungal infection of skin, that several environmental factors are implicated in its creation. The present study was aimed to determine the relative frequency of pityriasis versicolor and its risk factors in girl's high schools of Birjand city in 2009.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 1970 female students were selected with multi-stage cluster sampling method. A self-made questionnaire based on the objectives of the study was completed for all subjects. Diagnosis was made by physical examination and confirmed by laboratory methods. Data were analyzed by means of SPSS (version 11.5) at the significant leve l of P<0.05.
    Results
    The relative frequency of pityriasis versicolor in girl's high schools of Birjand city was 2.7%. The highest infection rate was in the 16-18 year group (86%). The most affected area of the body was neck (43.4%) and the lowest involvement (1.9%) was in arms. Among the studied risk factors, family history (P=0.002) and a history of previous infection (P<0.001) had a significant association with pityriasis versicolor; but not with the age and the number of baths per week.
    Conclusion
    Regarding the frequency of pityriasis versicolor among female students of Birjand's high schools and the effect of some predisposing factors, referring to the dermatologist and training the families about this disease is recommended.
  • Mh. Hosseini, A. Ramazani, M. Hanafie Bojd, H. Hamidi, K. Samimi, Ma. Mohsenzadeh, M. Mobini, S. Maleki, Gh. Abi, H. Tavassolian Page 47
    Background And Aim
    The occupational pesticide poisonings in farmers is one of the main health problems in developing countries. Increasing farmer's knowledge is particularly important in prevention. The aim of this study was to determine the knowledge of South Khorasan farmer's regarding occupational poisoning in 2009.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 818 farmers of cites of the province were selected by cluster sampling method. For all subjects, a questionnaire including demographic information, the knowledge rate of precaution tasks (prevention), personal protective equipments and symptoms and complications of occupational poisoning, was completed through interview. The data were analyzed by SPSS version 11.5 and appropriate statistical tests at the significant level of P<0.05.
    Results
    Among the selected farmers for this study, 802 persons (98.04%) were males and 16 persons (1.96%) were females. Mean age and work experience of them were 50.7±14.7 and 29±15.8 years, respectively. The mean score of knowledge of precautionary tasks was 14.62 ± 2.07 out of 18; knowledge of protective equipments was 4.94 ± 1.78 out of 7 and knowledge of the symptoms of poisoning was 7.9 ± 4.02 out of 16. A significant relationship was found between the score of knowledge of precautionary tasks with education level (P=0.003), age (P=0.002) and location (P<0.001). Comparison of this score with sex and the work experience showed no significant relationship (P>0.05).
    Conclusion
    Improving health knowledge of farmers about the hazards of banned pesticides, personal protective equipments and environmental compliance issues through appropriate training programs is necessary. Also implementation of appropriate pesticide spraying devices by relevant governmental agencies is recommended.
  • L. Talebzadeh Shooshtari, H. Pourshafei Page 55
    Background And Aim
    Nowadays, the relationship between spirituality and general health has been of interest to psychologists. This study was aimed to investigate the relationship between meaning of life and general health based on Frankles Logotherapy theory.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 240 out of 404 employees of Birjand University were selected through cluster random sampling. The research instrument consists of purpose in life (PIL) and general health (GHQ) questionnaires. Data were analyzed by means of SPSS (version 11.0) using Spearman correlation test and ANOVA at the significant level of P<0.05.
    Results
    The mean score of purpose in life and general health was 78/13±10/94 and 45/88±9/59, respectively. A significant correlation was observed between score of purpose in life and general health and its components including physical symptoms, anxiety and sleep disorders, social function and depressive symptoms (P<0.001). The highest correlation coefficient, was observed between purpose in life and depression (r=0/53). There was no significant association between score of purpose in life and gender, education level, age, marital status or type of staff employed.
    Conclusion
    Having a purpose in life ensure the general health of individuals and a healthy functioning in the society. The highest correlation between the purpose of life and less depression emphasizes the importance of objective of life irrespective of factors such as gender, educational level, age, marital status and type of employment.
  • T. Shahryari, B.N. Moashery, Gh.R. Sharifzadeh Page 62
    Background And Aim
    In areas with low amounts of rainfall such as Iran, it is very important to avoid contamination of groundwater resources. One of the major causes of water pollution is excessive amounts of heavy metals that may induce various diseases and even cancer. This study was aimed to determine the concentrations of chromium and copper in the in the ground water and drinking water network of Birnajd in 2009-2010.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, a census sampling of drinking water wells (28 samples) and distribution network (39 samples) of Birjand was preformed. The samples were analyzed by an atomic absorption apparatus and standard method. Data analysis was done by means of SPSS (version 15) at the significant level of P<0.05.
    Results
    The mean amount of copper in the samples of well and distribution network was 0.0046 ± 0.87 and zero, and chromium was 0.0916 ± 0.12 and 0.0514 ± 0.02 mg/L, respectively. Based on Standard NO 1053 of ISIRI regarding the specification of drinking water, the amount of copper in all samples were in desirable range (<0.05 mg/L). Chromium level was desirable only in 2 samples (7.1%) of the wells (0 mg/L), 19 samples (67.9%) of wells and 20 samples (51.3%) of the distribution network of the city were unallowable regarding the chromium level (>0.05 mg/L).
    Conclusion
    Despite the normal level of copper, chromium contamination of drinking water in Birjand is dangerous. Regarding the environmental conditions, this contamination is likely to have geological origin that needs further studies and strategies to eliminate it.