فهرست مطالب

انتظام اجتماعی - سال دوم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

فصلنامه انتظام اجتماعی
سال دوم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

  • 212 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1390/07/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • تحلیل الگوهای مکانی - زمانی بزهکاری در مناطق شهری
    محمد بارانی، محسن کلانتری، کاظم جباری صفحه 7
    هدف
    رشد بی رویه جمعیت در مناطق شهری موجب بروز مشکلاتی چون افزایش بزهکاری، حاشیه نشینی، بحران مسکن، شرایط نا مطلوب کار، مسائل زیست محیطی، حاشیه نشینی و... گردیده است. یکی از مسائل مهم در شهرهای ایران امروز، افزایش میزان ناهنجاری های اجتماعی و ایجاد حس ناامنی در بین شهروندان است. همچنین این امر موجب شده تا طی چند دهه گذشته، توجه و علاقه فزاینده ای به تحلیل ابعاد مکانی - زمانی بزهکاری با استفاده از سامانه های اطلاعات جغرافیایی (GIS) به عنوان یکی از ابزار های کنترلی پلیس در مناطق شهری پدیدار گردد. تحلیل های مکانی – زمانی دو بعد مهم از وقایع مجرمانه است. این نوع تحلیل، اطلاعات ارزشمندی را برای حل مسایل و پاسخ به مشکلات امنیتی و انتظامی تدارک می بیند. پژوهش حاضر با هدف تحلیل مکانی و زمانی ارتکاب جرایم در بخش مرکزی شهر تهران انجام گرفته است.
    روش
    روش پژوهش با توجه به موضوع و پرسش های تحقیق، ترکیبی از روش های توصیفی، تطبیقی و تحلیلی است. در تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل های آماری و گرافیکی استفاده شده است. جامعه آماری مطالعه حاضر، مجموعه جرایم ارتکابی سرقت به عنف و شرارت و باج گیری است که در دوره زمانی پژوهش در محدوده بخش مرکزی شهر تهران واقع شده است.
    یافته های پژوهش نشان می دهد وقوع جرایم سرقت به عنف، شرارت و باج گیری در بخش مرکزی شهر تهران از الگوهای مکانی و زمانی خاصی پیروی می کند و بیشتر جرایم در روزهای شنبه، یکشنبه و چهارشنبه و غالبا روز و وقت اداری رخ می دهد. مرکز تمرکز و ثقل این کانون ها در قسمت های مرکزی و شمال شرقی بخش مرکزی شهر تهران شکل گرفته است که این امر وضعیت نامساعد این مناطق را از نظر بزهکاری نشان می دهد.
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که مهم ترین کانون های جرم خیز بخش مرکزی تهران در قسمت های مرکزی و شمال شرقی آن بخش قرار دارد.
    کلیدواژگان: الگوهای مکانی زمانی، بزهکاری، شهر، سرقت به عنف، شرارت، باج گیری
  • تحلیل قومیت و هویت قومی در ایران؛ جهت امنیت پایدار
    زهرا احمدی پور، طهمورث حیدری موصلو، طیبه حیدری موصلو صفحه 35
    مسئله و
    هدف
    پدیده قومی شدن و شکل گیری هویت ها و خرده فرهنگ های مادون هویت ملی در دوره معاصر اهمیتی مضاعف یافته است و عواملی همچون تقسیمات سرزمینی مبتنی بر حکومت ملی، نابرابری ها و محرومیت ها، ایدئولوژی ها و استعمار نقش مهمی در قومی شدن جوامع داشته اند. در این بین فرایند قومی شدن را می توان فرایندی دانست که طی آن پیوند میان سرزمین و فرهنگ تضعیف می شود و امکان حفط همگرایی یک ملت در معرض خطر قرار می گیرد. هدف مطالعه حاضر بررسی اختلاف و اشتراک الگویی قومیت های ایران از یک سو و بیان عوامل تهدیدکننده اقوام علیه امنیت ملی از سوی دیگر است.
    روش
    در این نوشتار براساس روش اسنادی و کتابخانه ای و مطالعه منابع و اسناد مکتوب و موجود با تکیه بر منابع مکتوب در حوزه قومیت و هویت قومی، نقش قومیت ها و هویت آنها در تولید و حفظ امنیت به صورت پایدار بررسی شده است.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که از مهم ترین عواملی که در صورت غفلت حکومت مرکزی می تواند از طرف اقوام مختلف باعث تهدید و آسیب پذیری امنیت ملی کشور مطرح شود، وجود اقوام هم آیین در کشورهای همسایه و رابطه آن ها با یکدیگر، دخالت عوامل بیگانه، موقعیت مرزی اقوام و... است.
    کلیدواژگان: قوم، قومیت، هویت، هویت قومی، امنیت پایدار
  • پلیس و راهبردهای وضعی پیشگیری از جرم
    مهدی مقیمی، سیدعزیز رفعتی اصل صفحه 63
    مسئله و
    هدف
    امروزه پلیس با بهره گیری از علوم مختلفی از جمله پیشگیری وضعی، جرایم را می تواند تشخیص دهد و تحلیل کند و راهکارهایی برای رفع آنها ارائه دهد و از این رهگذر عملکرد خود را نیز ارزیابی کند.. هدف اصلی این مقاله، تبیین نحوه شناسایی یک جرم در قالب یک معضل اجتماعی، معرفی کاراترین تدابیر پیشگیرانه وضعی و چگونگی انتخاب یک پاسخ پیشگیرانه در جهت رفع آن است.
    روش
    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است و مطالب آن به روش کتابخانه ای با استفاده از منابع تالیفی به زبان اصلی (انگلیسی)، کتاب ها و مقالات تالیفی و ترجمه ای، سایت های اینترنتی، قوانین مدون داخلی و خارجی و برخی از طرح های اجرا شده نگاشته شده است.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که لزوم پیشگیری از جرم بر مبنای عقلانی تورم بزهکاری، وجه اقتصادی و اجتماعی است. اما علی رغم مطالب زیادی که هر ساله درباره پیشگیری از جرم و امور پلیسی منتشر می شود، مبنای علمی مدونی وجود ندارد که نشان دهنده موارد موثر و غیرموثر در این امور باشد.
    نتایج
    نتایج این پژوهش گویای آن است که انتخاب راهکارهای پیشگیرانه، تعیین اولویت های پیشگیری، اجرای هدفمند و در نهایت کاهش جرم، جملگی به شناخت عمیق ماهیت معضل موردنظر و تحلیل دقیق و بومی آن بستگی دارد.
    کلیدواژگان: پلیس، پیشگیری وضعی، جرم، معضل، شهروندان
  • ارتباط عوامل فردی ایجاد فشار روانی با بهره وری نیروی انسانی
    داریوش رحمتی صفحه 99
    مسئله و
    هدف
    برخی معتقدند که بخشی از رکود بهره وری و کاهش کیفیت خدمات در سازمان ها از کاستی هایی در ویژگی ها و قابلیت های فردی کارکنان سازمان ناشی می شود. چون منابع انسانی یکی از عوامل اصلی در سازمان ها به حساب می آید و تاثیر استرس بر این عوامل می تواند کارایی آنها را کاهش دهد و در مقابل توجه به این عوامل و کاهش استرس می تواند باعث افزایش بهره وری شود و کیفیت زندگی کاری را بهبود بخشد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط عوامل فردی استرس زا با بهره وری نیروی انسانی در کارکنان کلانتری های فرماندهی انتظامی شهرستان کرمانشاه انجام گرفته است.
    روش
    تحقیق حاضر کاربردی و روش تحقیق٬ توصیفی است. جامعه آماری این تحقیق را کلیه کارکنان پایور کلانتری های فرماندهی انتظامی شهرستان کرمانشاه تشکیل می دهند. حجم نمونه 216 نفر تعیین شده که به روش تصادفی طبقه ای در سه طبقه افسران ارشد، افسران جزء و درجه داران توزیع شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که آزمودنی ها، ویژگی های فردی را به عنوان عامل ایجاد استرس تائید کرده اند و نیز بیان گر این مدعاست که عوامل فردی استرس زا درکاهش بهره وری نیروی انسانی کارکنان کلانتری های فرماندهی انتظامی شهرستان کرمانشاه تاثیر بسزایی دارند.
    نتایج
    نتایج حاصل از این تحقیق می تواند به ارائه راه حل های کاربردی منجر شود و مشکلات و مسائل مهمی را که به حیات سالم جامعه لطمه می زند، کاهش دهد. با توجه به حساسیت ماموریت کلانتری ها در حفظ امنیت و آسایش در جامعه، نیاز است که مسئولان ناجا از وضع سلامت روانی و میزان و نوع استرس های وارده بر کارکنان تحت امر آگاهی یابند تا حمایت های سازمانی و به ویژه فردی درجهت کاهش این استرس ها از کارکنان ناجا به عمل آورند در نهایت، توجه به این عوامل و کاهش استرس می تواند بهره وری را افزایش دهد و کیفیت زندگی کاری را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: استرس، عامل ایجاد استرس، بهره وری، عوامل فردی، کلانتری
  • بررسی تاثیر عوامل اقتصادی بر گرایش به ناهنجاری اجتماعی و راهکارهای انتظامی - اجتماعی پیشگیری از آن / مطالعه موردی: روسپیگری خیابانی
    اکبر وروایی، مرتضی نیازخانی، حسن کلاکی صفحه 125
    هدف
    پژوهش حاضر شناسایی عوامل اقتصادی موثر بر گرایش به روسپیگری خیابانی در تهران بزرگ از منظر جامعه شناسی است؛ زیرا پدیده روسپیگری خیابانی به عنوان یک مسئله و آسیب اجتماعی در جامعه ایران پدیدار شده است.
    روش
    تحقیق حاضر از نوع کاربردی و از لحاظ روش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری آن را کلیه روسپیان خیابانی در شهر تهران تشکیل می دهند و حجم نمونه با توجه به پراکندگی جامعه آماری 512 نفر به روش نمونه گیری در دسترس مورد مطالعه و بررسی قرار گرفتند و گردآوری داده های پژوهش حاضر از پرسشنامه و مصاحبه استفاده شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهد که میانگین سن شروع روسپیگری حدود 19 سالگی است که اولین تجربه جنسی نامشروع، آثار مهمی بر گرایش آنان به این حرفه فراهم کرده است. لذت جنسی و کسب ثروت، عامل اصلی گرایش روسپیان به روسپیگری نبوده، بلکه وضعیت مالی بسیار بد روسپیان، بی شغلی یا شغل نامناسب، بی سرپرستی، بدسرپرستی یا وضعیت اقتصادی بسیار بد همسران و والدین آنان از یک سو، تمکن مالی خوب و بسیار خوب متقاضیان مناطق شمال تهران بزرگ از سوی دیگر، شرایط را برای روسپیگری خیابانی مهیا کرده است. لذا روسپیگری خیابانی برای روسپیان به عنوان یک حرفه تلقی می شود که برای گذران زندگی معیشتی خود یا خانواده خود، فعالیت می نمایند.
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که از میان 20 عامل، عامل اقتصادی به میزان 20 درصد به عنوان عامل موثر و غیر قابل انکار بر گرایش افراد به روسپیگری شناخته شده است. به طوری که عامل اقتصادی بیشترین قدرت اثرگذاری بر گرایش پاسخگویان به حرفه روسپیگری است.
    کلیدواژگان: روسپیگری خیابانی، عامل اقتصادی، حرفه روسپیگری، وضعیت روسپیان، پلیس پیشگیری، پیشگیری انتظامی اجتماعی
  • نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات و سرمایه اجتماعی در تغییر رویکرد سیاست گذاری و تصمیم گیری سازمان ها از شیوه های سنتی به شبکه ای / مطالعه موردی: سازمان ناجا
    محمد جواد کاملی، اصحاب حبیب زاده صفحه 159
    مسئله و
    هدف
    در این نوشتار ضمن انتقاد از کارکرد پایین شیوه های سنتی خط مشی گذاری در تحقق اهداف سازمان ها، به کم رنگ شدن سرمایه اجتماعی بین سازمانی و همچنین به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات و تاثیر این دو درگرایش به تغییر رویکرد سیاست گذاری سازمان ها از شیوه های سنتی به شبکه ای اشاره شده است. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی میزان پاسخگویی ساختار فعلی خط مشی گذاری (سلسله مراتبی) پلیس های ماموریتی ناجا (پیشگیری و راهور) در رابطه با اهداف سازمان و همچنین مطالعه نقش عوامل موثر(فناوری اطلاعات و ارتباطات و سرمایه اجتماعی) درگرایش به استفاده از الگوهای شبکه ای درسیاست گذاری و تصمیم گیری های سازمانی است.
    روش
    روش تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع پیمایشی و همبستگی است. حجم نمونه ازجامعه آماری پلیس های پیشگیری و راهور با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 120 نفر تعیین شده است که به صورت تصادفی طبقه ای (از هر پلیس 60نفر) برای اجرای آزمون مشخص شدند و موردآزمون قرار گرفتند. روایی ابزار جمع آوری اطلاعات با استفاده از نظر خبرگان مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن نیز87/0=@ برآورد گردیده است. تحلیل داده ها (که با ابزار پرسشنامه جمع آوری گردیده)از طریق آمار توصیفی و آماره های آزمون کای دو و ضریب کندال صورت گرفته است.
    یافته ها
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که فرایند فعلی خط مشی گذاری پلیس از حالت مکانیکی به سمت ارگانیکی در سال های اخیر است. نتایج به دست آمده مبین وجود ارتباط مستقیم بین فناوری اطلاعات و ارتباطات و سرمایه اجتماعی و تغییر عملکردسیاست گذاری سازمان از شیوه های سنتی یا همان سلسله مراتبی به شبکه ای است.
    کلیدواژگان: خط مشی گذاری، تصمیم گیری، ساختار شبکه، مدیریت شبکه، عملکرد شبکه، ارتباطات سلسله مراتبی، ارتباطات شبکه ای
  • بررسی اختلال در کارکردهای خانواده و تاثیر آن بر اعتیاد فرزندان
    سیما فریدکیان صفحه 179
    هدف
    بی گمان خانواده به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار اجتماعی نقش مهمی در اعتیاد فرزندان ایفا می کند از همین رو، این مقاله با تاکید کارکردهای اصلی خانواده، می کوشد تا نقش و تاثیر آن را در اعتیاد فرزندان به طور جداگانه مطالعه و بررسی کند.
    روش
    این تحقیق از نوع علی – مقایسه ای است. در جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه و همچنین دو گروه افراد معتاد و افراد سالم از دو جمعیت استفاده کردیم که به ترتیب عبارت اند از:مرکز ترک اعتیاد معتادان خود معرف شهید فامیلی (برای جامعه معتادان) و جوانان شرکت کننده در کلوپ جوانان پارک گلستان(برای جامعه سالم). روش نمونه گیری آن سرشماری است.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان می دهد بیشترین فراوانی مدت زمان اعتیاد فرد را 7 سال و بالاتر از آن تشکیل می دهد(73درصد).علاوه بر این بالاترین میزان تحصیلات برای پدر و مادر زیر دیپلم و به ترتیب (90درصد) و(91درصد) بوده است.همچنین بیشترین میزان فراوانی از نظر نزاع (71درصد) در خانواده هایی مشاهده شد که دارای کمترین میزان درگیری بین اعضای خود هستند.
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان می دهدکه اختلال در کارکردهای خانواده از قبیل اعتیاد والدین،طلاق و نزاع های دائمی بین اعضای خانواده به خصوص پدر و مادر جزء مهم ترین عوامل خانوادگی هستند که اعتیاد بین فرزندان را سبب می شوند.
    کلیدواژگان: اعتیاد، خانواده، کارکردهای خانواده، اختلال، آسیب اجتماعی
|
  • Analysis of local- temporal patterns of delinquency in urban areas (case study: robbery in down town of Tehran
    Mohammad Barani, Mohsen Kalantari, Kazamjabari Page 7
    Irregular growth of population in the urban zones causes some problems such as increase of offending, suburbanization, dwelling crisis, undesirable conditions of working, environmental issues, etc to occur. One of the most important issues in the cities of today Iran is the increase of social abnormalities rate and creation of insecurity feeling among the citizens. As well, this affairs cause within the past decades, the increasing attention and interesting in analysis of local-temporal dimensions of offendingvia geographical information systems (GIS) as one of the controlling tools of police in the urban zones to be appear.Local-temporal analyses of two important dimensions of criminal incidents. This kind of analysis provides valuable information for solving the problems and answering the security and disciplinary problems. Present research has been applied with the objective of local and temporal analysis of crimes commitment in the central districtof Tehran.Research method considering the subject and questions of the research is a composition of descriptive, comparative and analytical methods. For analyzing the data, statistical and graphical analyses have been applied. Sampling group of the present study is all committed crimes including thievery by force, villainy and racketeering which have been occurred in the research period in the central district of Tehran.Research findings indicate that the occurrence of crimes including thievery by force, villainy and racketeering in the central district of Tehran follows particular local and temporal patterns and the most crimes occurs on Saturdays, Sundays and Wednesdays and in the most cases during the day and working hours. The centrality and exertion center of these centers have been formed in central and northeast districts of Tehran that this subject indicates the undesirable situation of these zones as respect to the offending. The results of this research indicate that the most important hot spots of central districts of Tehran are located in the central and northeast districts of Tehran.
  • Analysis of ethnicity and ethnic identity in Iran toward stable security
    Zahra Ahmadi Pour, Tahmorasheydarimosloo, Tayebehheydarimosloo Page 35
    The phenomenon of nationalization and formation of identities and micro cultures of under national identity in the contemporary age has been considered greatly and factors such as territorial divisions based on the national government, inequalities and privations, ideologies and colonialism had important role in nationalization f societies. Meanwhile, the process of nationalization may be deemed as a process through which the connection between land and culture becomes week and the ability of protecting the convergence of a nation will be at risk.The objective of present study is reviewing the pattern difference and communion of Iranian ethnicities from one side and expression of threatening factors of folks against the national security from the other side. In this literature,based on the documental and library method and through studying the resources and written and available documents laying on the written documents in the ethnicity and ethnic identity context, the study and review of the role of ethnicities and their identity for production and protecting the security sustainably has been applied.The findings of this research indicate that of the most important factors which may be raised, in the event of negligence of central government, from different folks as the causes of threaten and a weak point against the national security of the country, is existence of the same-religion folks in the neighbor countries and their relationship with each other, intervene of foreign factors, frontier situation etc.
  • Police and situational strategies of crime prevention
    Mehdi Moghimi An Aziz Rafati Page 63
    Subject and
    Objective
    Today, the police utilizing the different sciences including situational prevention, the possibility of diagnosis and analysis of crimes, execution of strategy for elimination of which and evaluation of its performance. The main objective of this literature is expressing the realizing mode of a crime in the context of a social problem, introducing the most efficientsituationalpreventive policies and circumstance of selecting a preventive answer for eliminating them.
    Methodology
    the present research as respect to the objective is practical and topics of which have been written through library method applying written resources in the original language (English), written and translated books and essays, internet websites, domestic and abroad codified regulations and some of executed plans.
    Findings
    the findings of this research indicate that the necessity of preventing the crime on the rational basis of offendinginflation, is social and economic aspects. But in spite of many topics which are published every year regarding prevention of crime and police affairs, there is no codified scientific basis to indicate the effective or ineffective cases in this context.
    Results
    the results of this research indicate that selecting the preventive strategies, specifying the prevention preferences,targeted execution and at last, reduce of crime, all depend on the deep recognition of the nature of the foregoing problem and accurate and native analysis of which.
  • The relationship between stressor individual factors and productivity of human resources (case study: employees of police departments of police command of Kermanshah province
    Daryooshrahmati Page 99
    Subject and
    Objective
    some people believe that a part of productivity and decrease of services quality in the organizations is due to the defects in the individual characteristics. Because human resources are counted as one of the main factors in the organizations and the effect of stress on these factors may reduce their efficiency and in contrast, considering these factors and reduce of stress may increase the productivity and improve the quality of working life. This literature has been applied with the objective of reviewing the relationship between stressor individual factors and productivity of human resources among the employees of police departments of police command of Kermanshah province.
    Methodology
    present research is practical, research methodology is descriptive and sampling group is consisted of all personnel ofpolice departments of police command of Kermanshah County. Sample sizehas been specified 216 persons which is distributed through classified random method into three senior officers, petty officers and noncommissioned officers classes. The tools for data compilation is researcher made questionnaire.
    Findings
    the findings of present research indicate that the tests have certified the individual characteristics as the factor for creating stress and demonstrates this claim that the stressor individual factors has great effective on the reduce of the productivity of human resources of the employees of police departments of police command of Kermanshah County.
    Results
    the results from this research may resulted in presentation of applied solutions and reduce the problems and important topics which may hurt the health life of the society. Considering the sensitivity of missions of police departments for protecting the security and comfort in the society, it is required tothe NAJA officers be aware from the mental health conditions and the rate and type of stresses sustained on theunder commandemployees in order to apply the organizational and particularly individual supports towards the reduce of these stresses for NAJA employees and in contrast, paying attention to these factors and reduce of stress may increase the productivity rate and improve the quality of working life.
  • Analysis of economic factors effective on the tending to the street prostitution and social- police solutions of its prevention
    Akbar Varvaie, Mortezaniazkhani, Hasankolaki Page 125
    The objective of present research is identifying the economic factors effective on the tending to the street prostitution in the great Tehran as respect to the sociology has been studied; because the phenomenon of street prostitution has been appeared as a social issue and damage.
    Methodology
    the present literature is practical and as respect to the descriptive method is survey. Its sampling group is consisted of all street prostitutes in Tehran and sample size considering the dispersion of sampling group, 512 persons were studied and investigated through available sampling method and for compilation of research data, questionnaire and interview have been applied.The findings of this research indicatethat the average of prostitution beginning age is about 19 that the first illegal sexual experience has important effects on their attitude to this profession. Sexual enjoy and reaching the wealth was not the main factor of prostitutes for tending to the prostitution, but their very bad financial ability, unemployment or undesirable job, being unsupervised or bad-supervised, or very bad financial ability of their husbands and parents from one hand, and good and very good financial ability of the requestors of the north regions of great Tehran on the other hand, has provided the situation for street prostitution. So, street prostitution is deemed as a profession for the prostitutes and that activate for providing the requirements of their life or their families.
    Results
    the results of this research indicate that from among 20 factors, economic factor has been recognized as the effective and undeniable factor in lieu of 20%, on the attitude of the persons to the prostitution. So that economic factor has the most effectiveness force on the attitude of the respondents to the prostitution profession.
  • The role of communication and information technologies and social capital in changing the policy making approach and decision making of organizations from traditional to network method (case study: police organization)
    Mohammad Javadkameli, Ashabhabibzadeh Page 159
    Subject and
    Objective
    in this literature, in addition to the criticism of low performance of traditional methods of policy making for realization of the organizations’ goals, it is hinted to the fade of inter-organizational social capital and applying the information and communication technology and the effects of these two attitudes to the modification of policy making approach of the organizations from traditional to the networking. Therefore, the objective of this research is reviewing the responding rate of the current structure of policy making (hierarchic) of NAJA mission polices (prevention and roadster) in relation to the purposes of organization and as well studying the role of effective factors (information and communication technology and social capital) for tending to the utilization of network patterns for policy making and organizational decision-makings.
    Methodology
    research method as respect to the objective is practical and as regard to the descriptive method is survey and correlative. Sample size has been specified as 120 persons from among sampling group of prevention and roadster polices through Cochrane sampling formula,who have been specified and tested via classified random method (60 persons from each police dept.) foe execution of test. Validity of the tools for compiling the data has been certified by the idea of the experts and perpetuity of which has been estimated equal to @=0.87. Data analysis (which have been compiled via questionnaire) has been applied through descriptive statistics and Chi-square test statistic and Kendall coefficient.
    Findings
    the findings of this literature indicate that the movement of current process of police policy making is from mechanical mode towards the organic mode in the recent years. So that gained results express the direct relationship between communication and information technology and social capital and changes of organization’s policy-making performance from traditional or the same hierarchic methods to networking method.
  • Analysis of disorder in family function and its effect on children's addiction
    Sima Faridkian Page 179
    Object: in this paper we try to evaluate the addiction as one of the most important social problems which is considered as a main root of social harm. In most of literatures the emphasis is on general social factors on this phenomenon including familial effect, we try to evaluate the familial effect on addiction of children using main functions of families individually. We try to consider the functions of family including upbringing the children. Then, we consider that which factors cause some dysfunctions in family and the main factors in addiction of children including addiction of parents. We consider the role of poverty and other factors. We try to determine whether we can find these dysfunctions in addicted families in society. If the family is unsuccessful in social ability of internalizing the values and norms, the other in institution like schools, criminal and judgment systems can do this?
    Methods
    this research is comparative – causal and for accumulation of data, use two sample group in society: addicted and non - addicted. The addicted sample is including addicted center of Shahid Family and non - addicted sample is including Golestan Club. The data are analyzed by SPSS.
    Results
    results are shown that most redundancy in addiction is 7 years and more (73%). The most of parents has educational level less than diploma that is 90% and 91 % for fathers and mothers, respectively. The most reluctance of contention is 71% and it is observed among the families who have the less experience in interfamily controversy.
    Conclusion
    it is shown based on statistical data that dysfunctions like parents addictions, continually fight among family members especially parents is the most effective factors in addiction of children.