فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال سیزدهم شماره 6 (پیاپی 63، آبان 1390)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال سیزدهم شماره 6 (پیاپی 63، آبان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/07/28
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زهرا مولانا، الهه فردوسی شاهاندشتی، سارا غروی، مینو شفیعی، سونیا نورخمامی، فاطمه آهنگر کانی، رمضان رجب نیا* صفحه 7
    سابقه و هدف

    کلبسیلا پنومونیه یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی و مقاومت های داروئی می باشد. اینتگرون ها یکی از عناصر متحرک ژنتیکی می باشند که قادرند ژنهای مقاومت به آنتی بیوتیک های مختلف را حمل نمایند. در این میان نقش اینتگرون کلاس I در ایجاد و انتقال مقاومت های آنتی بیوتیکی بسیار مهم می باشد. هدف از این مطالعه، جداسازی کلبسیلا پنومونیه از محیط و تجهیزات بخش مراقبت های ویژه (ICU)، بررسی مولکولی ژن اینتگرون کلاس I و تعیین حساسیت یا مقاومت آنها به آنتی بیوتیک های مختلف می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 30 نمونه کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بخش مراقبت ویژه بیمارستان شهید بهشتی بابل در سال 1389 انجام شد. از محیط و تجهیزات بخش مراقبت ویژه، نمونه برداری شد و بعد از کشت روی محیط های کشت مناسب، شناسایی باکتری انجام شد. پس از جداسازی و استخراج DNA، ژن اینتگرون کلاس I با روش PCR و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بررسی شد. تست تعیین حساسیت برای آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، سفازولین، سفتریاکسون، سفتی زوکسیم، سفوتاکسیم، آمیکاسین، اوفلوکسازین، ایمی پنم، سفپیم، تیکارسیلین و جنتامایسین انجام شد.

    یافته ها

    از 30 نمونه کلبسیلا پنومونیه، 6/36% (11 نمونه) دارای ژن int I بودند. پس از انجام تست تعیین حساسیت و مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها، از 26 نمونه مقاوم به سفازولین9 نمونه، از 25 نمونه مقاوم به سفتریاکسون10 نمونه، از 27 نمونه مقاوم به سفتی زوکسیم، سفوتاکسیم و سفپیم 11 نمونه، از 18 نمونه مقاوم به سیپروفلوکساسین و ایمی پنم 9 نمونه، از 26 نمونه مقاوم به تیکارسیلین 11 نمونه، از 17 نمونه مقاوم به اوفلوکسازین 5 نمونه، از 11 نمونه مقاوم به آمیکاسین 5 نمونه و از 26 نمونه مقاوم به جنتاماسین 8 نمونه دارای ژن اینتگرون کلاس I بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که فراوانی ژن اینتگرون کلاس I در سویه ها زیاد می باشد؛ که می تواند نقش مهمی در ایجاد و انتقال مقاومت آنتی بیوتیکی داشته باشد و این می تواند به دلیل مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها باشد. باید تدابیری اندیشیده شود تا از بروز و انتشار این عناصر مقاومت آنتی بیوتیکی جلوگیری گردد.

    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، اینتگرون کلاس I، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • ناهید میرحسینی، نسیم نجفی، محمدرضا شیران، علی اکبر مقدم نیا صفحه 14
    سابقه و هدف
    برخی از بیماران به کلومیفن سیترات [(clomiphene citrate [CC] پاسخ مناسب نمی دهند. این ممکن است ناشی از تغییرات متابولیسم و غلظت دارو و ایزومرهای آن باشد. در این مطالعه فارماکوکینتیکس دو ایزومر معروف کلومیفن یعنی (Zuclomiphene (Zu و (Enclomiphene (En پس از تجویز یک دوز واحد 50 میلیگرمی در خانمهای نازا و مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه فارماکوکینتیکس بر روی 9 نفر از خانمهایی که به دلیل نازایی و ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک به کلینیک زنان و نازایی مراجعه کرده بودند، انجام شد. بیماران پس از امضاء آگاهانه فرم رضایتنامه و کسب مجوز از کمیته اخلاق دانشگاه، در روز اول سیکل پس از خونگیری اولیه یک قرص کلومیفن سیترات 50 میلیگرمی دریافت کردند. سطح LH، FSH، پرولاکتین قبل و بعد از دارو اندازه گیری شد. غلظت پلاسمایی Zu و En به عنوان شاخصی از غلظت داروی CC از روز دوم سیکل بیماران تا روز 21 (با فاصله بین روز 14 تا 21) به روش LC-Mass اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    میانگین (± ضریب تغییرات) Cmax، tmax و AUC برای ایزومر Zu به ترتیب ng/mL 41±15، 87±7 ساعت وng/mL.h(AUC0-456 h) 34±1289 و برای و ng/mL En 18±15، 68±3 ساعت وng/ml.h(AUC0-72 h) 35±65 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که پارامترهایZu در افراد سالم متفاوت بود اما پارامترهای فارماکوکینتیکی En در بیماران مبتلا به PCOS تفاوت چندانی با افراد سالم نداشت.
    کلیدواژگان: نازایی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، کلومیفن سیترات (CC)، زوکلومیفن (Zu)، انکلومیفن (En)
  • حمید کرمانشاه، صدیقه سادات هاشمی کمانگر، سکینه آرامی، اکبر میرصالحیان، محمد کمالی نژاد، مهرداد کریمی، فرشته جبل آملی صفحه 21
    سابقه و هدف
    پوسیدگی دندان یک بیماری چند عاملی ولی ماهیتا عفونی، میکروبی می باشد که تمرکز صرف بر درمان ترمیمی ضایعه، منجر به شکست در رفع علت زمینه ساز آن می گردد. از سوی دیگر بدلیل عوارض شناخته شده آنتی بیوتیک ها و اقبال جامعه جهانی به درمانهای سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان داروئی، در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی مریم گلی (Salvia officinalis)، انیسون (Pimpinella anisum) پونه (Mentha longifolia) و بومادران (Achillea millefolium) بر میکرو ارگانیسم های پوسیدگی زا بصورت in vitro با دو تست آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از اندام هوایی گیاه مریم گلی(Salvia officinalis)، پونه (Mentha longifolia)، بومادران (Achillea millefolium) و بذر انیسون (Pimpinella anisum) به روش ماسراسیون (خیساندن در حلال) عصاره هیدروالکلی تهیه شد و پس از تهیه سویه های استاندارد باکتری های استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز و اکتینومیسس ویسکوز و استریل نمودن عصاره ها توسط فیلتر اثر آنتی باکتریال آنها به 2 روش Broth macrodilution (روشی که در آن مقادیری از مواد ضد میکروبی در محیط مایع (Broth) به صورت سریال رقیق می شود) در محدوده غلظتی 200-18/0 میکروگرم بر میلی لیتر و Agar diffusion(روشی که در آن اثر ضد میکروبی مواد در محیط جامد بررسی می شود) در محدوده غلظتی 400-78/0 میکروگرم بر میلی لیتر بر میکروارگانیسم های مذکور ارزیابی شدند.
    یافته ها
    در روش broth macrodilution میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC:Minimum Inhibitory concentration) عصاره های انیسون، مریم گلی، پونه و بومادران برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 5/12، 25/6، 5/12 و 50μg/ml، برای لاکتوباسیل به ترتیب 5/12، 56/1، 12/3 و 12.5μg/ml و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 50، 5/12، 100و 50μg/ml بود. در روش Agar well diffusion عصاره های انیسون و مریم گلی بر روی استرپتوکوک موتان و عصاره انیسون بر روی لاکتوباسیل و عصاره پونه بر اکتینومیسس ویسکوز اثر آنتی باکتریال نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که کلیه عصاره ها با روش broth macrodilution بر هر 3 گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد دارند و بالاترین اثر بازدارندگی رشد مربوط به مریم گلی می باشد. همچنین در محدوده غلظتی مورد بررسی کلیه عصاره ها اثر باکتریسیدال هم داشتند.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندان، استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز، اکتینو میسس ویسکوز، مریم گلی، پونه، بومادران، انیسون، اثر ضد باکتریائی
  • رستم قربانی، صدیقه قنبری، مظفر خزاعی، سیروس جلیلی * صفحه 30
    سابقه و هدف

    جنیستئین یک فیتواستروژن موجود در سویا است که دارای اثرات استروژنیک می باشد. فیتواستروژن بعنوان یکی از عوامل ناباروری در برخی حیوانات معرفی شده اما مطالعات مرتبط با اثر جنیستئین بر سیستم تولید مثل مذکر نتایج متناقضی را به همراه داشته است. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر جنیستئین بر اسپرماتوژنز در موش صحرائی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی به 25 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده سنی 13 هفته (250-220 گرم) در پنج گروه پنج تایی دوزهای مختلف جنیستئین (4 و 2 و 1 و 5/0 و صفر میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت زیر جلدی در 14 روز متوالی تجویز شد. پس از 24 ساعت حیوانات کشته شده و سطح پلاسمایی هورمون های تستوسترون، (Follicle Stimulating Hoemone، FSH)و (Luteinizing Hormone، LH) به روش ELAISA و همچنین پارامترهای اسپرم طبق روش سازمان جهانی بهداشت اندازه گیری شد.

    یافته ها

    تجویز جنیستئین در دوزهای پایین باعث کاهش معنی دار سطح پلاسمایی FSH شد، در صورتیکه با افزایش دوز این اثر مهاری کاهش تدریجی داشته و به طور وابسته به دوز به سطح گروه شاهد افزایش یافت (05/0>p). از طرف دیگر جنیستئین تاثیر معنی داری بر سایر شاخصه ها نداشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده ممکن است جنیستئین با تاثیر بر سطح پلاسماییFSH بر عملکرد سیستم تناسلی مذکر موثر باشد.

    کلیدواژگان: جنیستئین، فیتواستروژن، تستوسترون، شمارش اسپرم، موش صحرایی
  • سعید نیازمند، نرگس ذبیحی، فاطمه هرندی زاده، سیدعبدالرحیم رضایی صفحه 37
    سابقه و هدف
    سایتوکاینها در پاسخهای ایمنی ترشح می شوند که در شرایط خاص مثل شوک توکسیک در نتیجه تحریک لنفوسیتها با سوپر آنتی ژنها یا طوفان سایتوکاینی میزان بسیار بالایی از آنها آزاد شده و باعث کولاپس سیستم قلبی- عروقی و مرگ می گردند. در این مطالعه اثر مایع رویی کشت لنفوسیتها بعد از سه روز تحریک با فیتوهماگلوتینین (PHA) بر قلب ایزوله رت بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 20 سر رت نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 250-200 گرم که بطور تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند، انجام گردید. در گروه آزمون اثر غلظتهای مختلف مایع رویی کشت لنفوسیتی فعال شده با PHA و در گروه کنترل اثر غلظتهای مختلف محیط کشت همراه با PHA مورد بررسی قرار گرفت. هریک از غلظتهای 800/1، 400/1، 200/1 مایع رویی کشت به مدت 10 دقیقه از قلب عبور داده شده و به مدت 40 دقیقه تغییرات فشار درون بطن چپ ثبت شد. لنفوسیتهای خون محیطی داوطلبان سالم در محیط کشت به مدت سه روز با PHA تحریک و مایع رویی کشت جمع آوری شد.
    یافته ها
    مایع رویی بر ضربان قلب اثرکاهشی داشت. در غلظت 800/1 در زمانهای 1 و 2 دقیقه پس از شروع انفوزیون این کاهش معنی دار بود. در غلظتهای 400/1 و 200/1 این اثر تا 10 دقیقه بعد از شروع انفوزیون نیز معنی دار بود. مایع رویی اثر معنی داری بر Max dp/dt و Min dp/dt و Max LV و Min LV نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که تحریک الگوی سایتوکاین التهابی با PHA منجر به کاهش معنی دار ضربان قلب می شود که بیانگر تاثیر سایتوکاینها بر سیستم تحریکی و هدایتی قلب می باشد و بر قدرت انقباضی قلب تاثیر چندانی ندارد.
    کلیدواژگان: قلب ایزوله، انقباض قلبی، ضربان قلب، فیتوهماگلوتینین، لنفوسیت
  • مریم هاشمیان، علیرضا وکیلی، آرش اکابری صفحه 45
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع و مرگ و میر بالای ناشی از بیماری های قلبی توجه به درمان آن اهمیت دارد. محلول گلوکز، انسولین، پتاسیم (GIK) به عنوان درمان کمکی در انفارکتوس میوکارد مطرح شده ولی اثرات آن مورد توافق نیست. از آنجاییکه سطح پروتئین C ارزش پیش آگهی دارد، در این تحقیق اثرات گلوکز، انسولین و پتاسیم بر سطح پروتئین (C (CRP در بیماران مبتلا به انفارکتوس بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 72 بیمار مبتلا به انفارکتوس همراه با بالارفتن قطعهST مراجعه کننده به بیمارستان واسعی سبزوار انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. علاوه بر دریافت ترومبولیتیک به گروه مورد GIK با دوز بالا (25% گلوکز، 50 واحد انسولین در لیتر و 80 میلی مول کلرید پتاسیم در لیتر) با سرعت 1ml/kg/hour و به گروه شاهد نرمال سالین به عنوان دارونما تجویز شد. سپس غلظت پروتئین التهابی C در بدو ورود و طی 48 ساعت بررسی و مقایسه شد.
    یافته ها
    غلظت CRP در هر دو گروه نسبت به بدو ورود (گروه مورد= 9/5±6/5 و گروه شاهد= 3/4±0/4 میلیگرم بر لیتر 35/0=p)، طی 48 ساعت (گروه مورد= 2/2±8/16 و شاهد= 2/3±5/15میلیگرم برلیتر 17/0=p) تقریبا 3 برابر گردید. تفاوت غلظتCRP در گروه مورد و شاهد از نظر آماری معنی دار نبود (24/0=p). غلظت متوسط گلوکز پس از 6 ساعت در گروه مورد (mg/dL 13±212) به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهدmg/dL) 46±142) بود (006/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که در مبتلایان به انفارکتوس میوکاردکه تحت درمان با استرپتوکیناز قرار می گیرند، درمان با گلوکزانسولین پتاسیم اثرات ضد التهابی ندارد.
    کلیدواژگان: گلوکز، انسولین، پتاسیم، انفارکتوس میوکارد، پروتئین C
  • زینت سادات بوذری، شهلا یزدانی*، محسن حق شناس، مریم جوادیان، زیبا شیرخانی کلاگری، مهدی معماریان صفحه 52
    سابقه و هدف

    سندرم HELLP مشکل جدی و تهدید کننده دوران حاملگی می باشد که به دلیل عدم علائم کلینیکی اختصاصی تشخیص آن پیچیده است. همچنین این سندرم با مورتالیتی و موربیدیتی پیرامون تولد و نوزادی همراه است. این مطالعه به منظور مقایسه عوارض مادری و نوزادی زنان مبتلا به سندرم HELLPبا پره اکلامپسی در 10 سال گذشته در بیمارستان شهید یحیی نژاد شهرستان بابل انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی کلیه بیماران با تشخیص پره اکلامپسی / اکلامپسی و سندرم HELLP طی 10 سال در بیمارستان شهید یحیی نژاد بابل انجام شد. مشخصات دموگرافیک، علائم کلینیکی و آزمایشگاهی، عوارض مادری شامل (سزارین، کنده شدن جفت، نیاز به تزریق خون، هماتوم کبد، ادم ریه، نارسایی حاد کلیه، انعقاد منتشر داخل عروق، خونریزی و انفارکتوس مغزی، خونریزی داخل شکمی، دیسترس حاد تنفسی، مرگ مادر) و عوارض نوزادی شامل (نوزادان نارس، کاهش رشد داخل رحم، انتقال نوزادان به بخش مراقبت های ویژه و مرگ نوزاد) مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در این مطالعه از 445 بیمار مورد بررسی، تعداد 361 بیمار (3/81%) با تشخیص اولیه پره اکلامپسی خفیف، 83 بیمار (7/18%) با تشخیص اولیه پره اکلامپسی شدید و 1 بیمار (2/0%) با تشخیص اولیه اکلامپسی بستری شدند، که 12 بیمار (7/2%) دارای علائم سندرم HELLP بودند. تعداد موارد کنده شدن جفت، هماتوم کبد، ادم ریه، نیاز به ترانسفوزیون خون، نارسایی حاد کلیه، انعقاد منتشر داخل عروق و مرگ مادر، در بیماران مبتلا به سندرم HELLPدر مقایسه با پره اکلامپسی معنی دار بود (05/0>p). عوارض نوزادی شامل نوزادان پره ترم، کاهش رشد داخل رحم، انتقال نوزادان به بخش مراقبت های ویژه در بیماران مبتلا به سندرم HELLPدر مقایسه با پره اکلامپسی نیز معنی دار بود (05/0>p). موردی از خونریزی و انفارکتوس مغزی، دیسترس حاد تنفسی، خونریزی داخل شکمی، مرگ داخل رحمی جنین و مرگ نوزاد گزارش نگردید.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که با تشخیص زودهنگام سندرم HELLP و رسیدگی به موقع در این بیماران می توان از عوارض جدی پیشگیری کرد.

    کلیدواژگان: سندرم HELLP، پره اکلامپسی، اکلامپسی، عوارض مادری، عوارض نوزادی
  • رضا باقریان سرارودی، حمید صانعی، حمید کلانتری صفحه 59
    بروز علائم افسردگی پس از انفارکتوس میوکارد یک مشکل روانشناختی بسیار شایع در بین بیماران انفارکتوس میوکارد است که بر پیش آگهی بیماری قلبی این بیماران تاثیرات منفی دارد. مطالعات این ادعا را مورد تایید قرار داده اند که افسردگی یک عامل خطر مستقلی برای پیش آگهی بد در بیماران پس از سکته قلبی است. مقالات مختلف در مورد ساز و کارهای احتمالی بین افسردگی پس از سکته قلبی و پیامدهای ناگوار مورد بررسی قرار گرفت. سپس با جمع بندی حاصل از مرور آنها، در این مقاله مسیرهای متفاوت که احتمالا در این ارتباط درگیر هستند بیان گردید. مرور نتایج مطالعات مختلف نشان داد که مکانیزمهای متعدد رفتاری، عصبی- هورمونی، ایمنی شناختی، آریتمی و انعقادپذیری به عنوان راه هایی مطرح می باشند که از طریق آنها افسردگی می تواند دارای پیامدهای جدی بوده و سبب افزایش مرگ و میر بیماران انفارکتوس میوکارد شوند. به نظر میرسد که به ویژه افزایش انعقادپذیری و آریتمی ها می توانند به طور مستقیم سبب افزایش مرگ و میر در بیماران قلبی افسرده شود. این مطالعه مروری اهمیت نقش مسیرهای روانشناختی و زیست شناختی را در افزایش مرگ و میر و پیامدهای ناگوار در بیماران مبتلا به افسردگی پس از سکته قلبی مورد تاکید قرار می دهد
    کلیدواژگان: افسردگی، سکته قلبی، پیامدهای ناگوار قلبی، مکانیزمهای رفتاری، مکانیزمهای زیست شناختی
  • جواد شکری، سیدمحمدتقی حمیدیان، ندا مفتاح، نوین نیک بخش، رضا مدرس، حسن طاهری، مهرداد کاشی فرد، شهریار سوادکوهی، علی اصغر درزی صفحه 67
    سابقه و هدف
    پانکراتیت حاد بعد از (ERCP(PEP هنوز شایعترین عارضه آندوسکوپیک رتروگراد کلانژیو پانکراتوگرافی (ERCP) می باشد که میزان بروز آن بین20%-5% گزارش شده است این تفاوت بیانگر تنوع جمعیت بیماران، اندیکاسیون ها، تعریف پانکراتیت، تجربه آندوسکوپیست و متدهای جمع آوری داده ها در مطالعات مختلف می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان بروز پانکراتیت حاد و هایپر آمیلازمی بعد از ERCP و ریسک فاکتورهای مربوطه در یک مرکز ریفرال آموزشی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه گذشته نگر بر روی کلیه بیمارانی که طی سالهای 88-1384 در بیمارستان شهید بهشتی بابل تحت ERCP قرار گرفتند، انجام شد. بیماران با پانکراتیت حاد صفراوی و سابقه اسفنگتروتومی از مطالعه خارج شدند. اطلاعات شامل سن، جنس، سابقه مصرف اپیوم، قطر مجاری صفراوی مشترک، میزان بیلیروبین سرم، انجام اسفنگتروتومی، از پرونده بیماران استخراج و بروز پانکراتیت حاد پس از ERCP، هایپرآمیلازی و ریسک فاکتورهای موثر در آن مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 525 بیمار وارد مطالعه شدند. میزان بروز پانکراتیت بعد از 8.2ERCP % (چهل و سه مورد از 525 بیمار) و هایپرآمیلازمی بعد از ERCP 34% بوده است. سن کمتر از 40 سال (001/0>p و 2/3=OR) و اسفنگتروتومی با نیدل نایف (015/0>p و 2/2=OR) به عنوان ریسک فاکتور مستقل در ایجاد PEP بودند. سن کمتر از 40 سال (04/0>p و 8/1=OR) و کیسه صفرا بدون سنگ (01/0>p و 6/1=OR) ریسک فاکتور مستقل در ایجاد هایپرآمیلازمی بعد از ERCP بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که سن پایین به طور مستقل در ایجاد پانکراتیت و هایپرآمیلازمی بعد از ERCP نقش دارد. اسفنگتروتومی از طریق نیدل نایف باعث افزایش PEP و کیسه صفرا بدون سنگ از شاخص های پیشگویی کننده ایجاد هایپرآمیلازمی می باشد
    کلیدواژگان: اندوسکوپیک رتروگراد کلانژیو پانکراتوگرافی، پانکراتیت حاد پس از آندوسکوپیک رتروگراد کلانژیو پانکراتوگرافی، هایپرآمیلازمی
  • هادی سرخی، فاطمه هدایتی، علی بیژنی صفحه 73
    سابقه و هدف
    تشخیص و درمان سنگ های سیستم ادراری بخصوص با توجه به عدم علائم اختصاصی و خطرات و عوارض احتمالی آن، در کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است. از آنجائیکه روش های تهاجمی در درمان این بیماران عوارض دارد، در این مطالعه نتایج خوراکی درمان با پلی سیترات پتاسیم، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 150 کودک مبتلا به سنگ کلیه مراجعه کننده به بخش یا درمانگاه نفرولوژی کودکان (طی سال های88-80) که تحت درمان با محلول پلی سیترات پتاسیم قرار گرفته و فاقد انسداد ادراری بوده اند، انجام شده است. میزان دریافت دارو در ابتدا به میزان 1 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن روزانه بوده و سپس افزایش میزان دارو به حدی بود که PH ادرار به بالای 7-5/6 برسد. این بیماران هر 3 ماه یک بار با سونوگرافی تحت پیگیری قرار گرفتند و سپس پاسخ به درمان بر اساس اندازه سنگ، سن بیمار، طول مدت درمان مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سن کودکان مورد مطالعه 4/37±7/36 ماه بود (بین 25 روز تا 15 سال). 85 نفر (6/56%) پسر و 65 نفر (4/43%) دختر بودند. میزان بهبودی (عدم وجود سنگ) تا 1 سال پس از آغاز درمان 7/78% و میزان عود (بروز مجدد سنگ) در متوسط مدت پیگیری 6/14±9/15 ماهه، 4/12% بوده است. ارتباط معنی داری بین اندازه سنگ، سن و جنس بیماران با پاسخ به درمان در بیماران ورد مطالعه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که استفاده از پلی سیترات سدیم خوراکی در درمان سنگ کلیه موثر می باشد، بنابراین پیشنهاد می شود داروی فوق بعنوان داروی اصلی در کودکان با سنگ ادراری بدون اختلالات انسدادی استفاده شود.
    کلیدواژگان: سنگ کلیه، کلیه، کودکان، پلی سیترات پتاسیم
  • عباس نیکزاد، سیدغلامعلی جورسرایی * صفحه 80
    سابقه و هدف

    شبیه سازی یکی از دستاوردهای علوم تجربی در زمان معاصر است که پرسش های فراوان، چالش های جدی و حساسیت های زیادی را برای صاحب نظران، حقوق دانان، علمای اخلاق و فقه به دنبال داشته و هر کدام از آنها در برابر آن، مواضع متفاوتی اتخاذ کرده اند. در این مطالعه، شبیه سازی از دیدگاه کلامی و فقهی مورد بررسی قرار می گیرد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تتبع در متون دینی، کتاب و سنت و نیز آرا و اقوال فقها، پایه و اساس روش کار از نظر فقهی و کلامی در علم شبیه سازی است. در هر بحث فقهی، متون مربوط به آن، از جهت سند و دلالت مد نظر قرار می گیرد.

    یافته ها

    شبیه سازی، دست کاری در نظام آفرینش نبوده و باعث ازبین رفتن تمایزات نمی شود. اینگونه افراد ازکرامت و شرافت انسانی برخوردار بوده و عوامل خانوادگی، محیطی و تعلیم و تربیت در ساختار شخصیتی آنها موثر است. شبیه سازی عاملی برای تعطیل شدن ازدواج نمی باشد و در بسیاری از موارد احکام والدین بر آنها اطلاق دارد. ابهام در ارث هم قابل بر طرف شدن است. از مفاد بعضی از آیات، حکم وجوب تولید مثل از راه طبیعی و یا حرمت تولید مثل از راه شبیه سازی، استفاده نمی شود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تا زمانی که دلیلی محکم و بدون خدشه ای برای ممنوعیت و حرمت شبیه سازی وجود نداشته باشد، نمی توان به قاطعیت بر حرمت شبیه سازی فتوا داد و بحث و بررسی بیشتری را می طلبد.

    کلیدواژگان: شبیه سازی، انسان، فقه و کلام، قرآن
  • امیر عباس قاسمی صفحه 89
    سابقه و هدف
    ناهنجاری کیاری 1 یک اختلال مادرزادی است به گونه ای که تونسیل های مخچه پایین تر از فورامن مگنوم قرار می گیرند. این ناهنجاری با روش های جراحی مختلفی تحت درمان قرار می گیرد که اغلب با نتایج متفاوتی همراه می باشد. در این مطالعه ما به بررسی نتایج بالینی عمل جراحی در این بیماران پراخته شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گذشته نگر 26 بیمار مبتلا به ناهنجاری کیاری 1 که در یک دوره 5 ساله در بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، مورد بررسی قرار گرفت، علائم و نشانه های بیماران شامل: درد ساب اکسی پیتال، ضعف، اسپاستی سیته، کرختی، نیستاگموس، سرگیجه، آتروفی و از دست دادن حس بصورت گسسته در هر بیمار بصورت جداگانه بررسی و نتایج عمل جراحی برروی پیشرفت این بیماری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    درد ساب اکسی پیتال در3 بیمار، ضعف عمومی در 2 مورد، نیستاگموس در 5 بیمار و سرگیجه در4 مورد بهبود یافت. اسپاستی سیته، کرختی، آتروفی و از دست دادن حس گسسته در هیچکدام بهبود نیافت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که عمل جراحی ناهنجاری کیاری 1 (با سیرنگو میلی و یا بدون آن) جلوگیری از پیشرفت بیماری می کند.
    کلیدواژگان: ناهنجاری کیاری 1، سیرنگومیلی، نتایج بالینی، جراحی
|
  • Z. Molana, E. Ferdosi Shahandashti, S. Gharavi, M. Shafii, S. Norkhomami, F. Ahangarkani, R. Rajabnia Page 7
    Background And Objective

    Klebsiella pneumoniae is one of the most important agents of nosocomial infections and drug resistance. Integrons are genetic elements that carry genetic determinants for antimicrobial drug resistance. The role of class I integron genes is very important to transfer of antibiotic resistance. The aim of the present study is isolation of Klebsiella pneumoniae from the environment and equipments in intensive care unit (ICU), investigation of class I integron genes in these strains and determine their susceptibility or resistance to antibiotics.

    Methods

    The descriptive and analytical study was carried out on 30 Klebsiella pneumoniae isolatesd from ICU of Shahid Beheshti hospital in Babol, Iran in 2010. Sampling of environment and equipments in ICU was carried out. After isolation and extraction of DNA, class I integron gene was investigated by PCR and specific primers. Also for the sensitivity test to antibiotics of Ciprofloxacin, Cefazolin, Ceftriaxone, Ceftizoxime, Cefotaxime, Amikacin, Ofloxazin, Imipenem, Cefepim, Ticarcilin and Gentamicin was performed by disk diffusion method.

    Findings

    From 30 Klebsiella pneumoniae isolates, 36.6 percent (11 samples) have had class I integron gene. After sensitivity test, from 9 of the 26 resistant isolates to Cefazolin, 10 of 25 resistant isolates to Ceftriaxone, 11 of 27 resistant isolates to Ceftizoxime, Cefotaxime and Cefepim, 9 of 18 resistant isolates to Ciprofloxacin and Imipenem, 11 of 26 resistant isolates to Ticarcilin, 5 of 17 resistant isolates to Ofloxazin, 5 of 11 resistant isolates to Amikacin and 8 of 26 resistant isolates to Gentamicin had class I integron gene.

    Conclusion

    The results of this study show contamination of environment and equipments in ICU was increased. The class I integron gene frequency in these strains is high; that can have important and basic role in occurrence and transfer of antibiotic resistance. The antibiotic resistance of Klebsiella pneumoniae, isolated from the environment and ICU equipments, is very high; that it can be due to the irregular use of antibiotics. Measures should be thought to prevent occurrence and dissemination of antibiotic resistance elements.

  • N. Mirhosseini, N. Najafi, Mr Shiran, Aa Moghadamnia Page 14
    Background And Objective
    There are no pharmacokinetic data on CC isomers zuclomiphene (Zu) and enclomiphene (En) in patients receiving the drug, mainly women with polycystic ovary disease (PCOS). Thus, the main purpose of this study was to characterize the pharmacokinetics of Zu and En isomers and their intersubject variability, for the first time, in anovular patients with PCOS after a single oral administration of CC.
    Methods
    Nine women with infertility and PCOS who referred to the infertility clinic were included in this study. After getting consent of patients and ethical approval from the University ethics committee, they received clomiphene citrate 50 mg on the first day of their menstrual cycle. LH, FSH and prolactin levels were measured before and after medication. Plasma concentrations of Zu and En were measured in the patients from the second day of their menstrual cycle (day 1 of dosing) up to 21 days.
    Findings
    The mean (± coefficient of variation) of Cmax, tmax, and AUC of Zu was 15±41 ng/mL, 7±87 h, and 1289±34 ng/mL.h (AUC0-456 h), and that of En was 15±18 ng/mL, 3±68 h, and 65±35 ng/ml.h (AUC0-72 h), respectively.
    Conclusion
    These parameters appeared to be different for Zu from those reported previously in healthy participant; the pharmacokinetic parameters of En in patients with polycystic ovary syndrome were not generally different from the healthy subjects.
  • H. Kermanshah, Ss Hashemi Kamangar, S. Arami, A. Mirsalehian, M. Kamalinegad, M. Karimi, F. Jabalameli Page 21
    Background And Objective
    Caries is a multifactorial disease with a microbial nature. Thus, more concentration on its operative treatment will lead to failure in annihilating its origin. On the other hand, because of known side effects of antibiotics and world attraction to traditional treatment and importance of drug extraction of natural material and plants, this study was done to compare the antibacterial effect of hydroalcoholic extract of Salvia officinalis, Pimpinella anisum, Mentha longifolia and Achillea millefolium against Streptococcus mutans, Lactobacillus rhamnosus and Actinomyces viscosus with two in vitro methods.
    Methods
    In this experimental study, hydroalcoholic extracts have been prepared from Salvia officinalis, Pimpinella anisum, Mentha longifolia and Achillea millefolium with maceration method. Their antibacterial activity against Streptococcus mutans, Lactobacillus rhamnosus and Actinomyces viscosus have been evaluated with Broth macrodilution (the method in which amounts of antimicrobial agents is diluted in broth environment serially) (0.18-200 µg/ml) and Agar diffusion (the method in which antimicrobial effect is assessed in solid environment) (0.78-400 µg/ml) methods.
    Findings
    In Broth macrodilution method MIC (Minimum Inhibitory Concentration) for Pimpinella anisum, Salvia officinalis, Mentha longifolia and Achillea millefolium for Streptococcus mutans were respectively 12.5, 6.25, 12.5 and 50 µg/ml, for Lactobacillus rhamnosus 12.5,1.56, 3.12 and 12.5 µg/ml and for Actinomyces viscosus 50, 12.5, 100 and 50 µg/ml. In Agar diffusion method Pimpinella anisum and Salvia officinalis against Streptococcus mutans, Pimpinella anisum against Lactobacillus rhamnosus and Mentha longifolia against Actinomyces viscosus had antibacterial effect.
    Conclusion
    According to the results of this study, four extracts had growth inhibitory effect on all three bacteria. Salvia officinalis had greater effect on inhibition of growth of all three bacteria. All of the extracts had bactericidal effect in the range of concentration
  • R. Ghorbani, S. Ghanbari, M. Khazaei, C. Jalili Page 30
    Background And Objective

    Genistein is a soya phytoestrogen having estrogenic effects. Phytoestrogen has been introduced as one of the elements of unproductively in some animals, but previous studies on genistein role in male reproductive system have shown contradictory results. Since no similar study has taken place in Iran, the present study has been designed for evaluation of genistein effects on male reproductive system.

    Methods

    In this experimental study, 30 male rats with 13 weeks of age and limited weight of 220 to 250 grams were selected. They were divided into six groups of 5, and different genistein doses (0, 0.5, 1, 2, 4 mg/kg) were injected subcutaneously on 14 consecutive days to male rats. After 24 hours animal were killed and then their blood testosterone, FSH (follicle-stimulating hormone), and (LH Luteinizing hormone) were measured via ELAISA method. Sperm count and viability were measured through WHO protocols.

    Findings

    There was a significant reduction in FSH plasma levels among groups that were injected low doses of genistein while by increasing the genistein dose the inhibitory effect of reducing became slower (p<0.05). There were not any significant differences between other indicators.

    Conclusion

    Based on our findings, genistein has an effect on FSH level of plasma and the functioning of male reproductive system.

  • S. Niazmand, N. Zabihi, F. Harandizadeh, Sa Rezaee Page 37
    Background And Objective
    Cytokines are mainly released during immune responses to antigens. In some circumstances such as toxic shock during super-antigen stimulation, high level of cytokines are released which it may have a dramatic impact on cardiovascular system. Therefore, in the present study the effects of supernatant of Phytohemaglotinin (PHA)- stimulated lymphocytes on isolated heart in rat have been evaluated.
    Methods
    This is an interventional study which was arranged on 20 male Wistar rats weighed 200-250g. The animals were randomly divided in two groups of control and test. The isolated heart in control group received the cell culture medium with PHA, while in test group the supernatants of PHA stimulated lymphocytes were introduced to isolated hearts. Three dilutions of supernatants (1/800, 1/400 and 1/200) on isolated rat hearts were used. Each concentration was infused to the heart for 10 minutes and the heart rate and the intraventricular pressure were recorded for 40 minutes. The peripheral blood mononuclear cells from healthy volunteers were isolated and stimulated by PHA in vitro for three days and then the supernatants were harvested.
    Findings
    The highest dilution, 1/800, reduced the heart rate 1 and 2 minute after infusion significantly (p<0.05). This effect was significant 10 minutes after infusion for 1/400 and 1/200 dilutions as well. However, the effect of supernatant on the Max dp/dt, Min dp/dt, Max LV and Min LV were not significant.
    Conclusion
    In general the data in the present study shows that cytokine pattern of PHA stimulated lymphocyte had a marked negative impact on heart rate which might be due to the effect of these cytokines on stimulatory and conductivity (chronotropy) of cardiac muscle. On the other hand, there was not any significant effect on contractility.
  • M. Hashemian, Ar Vakili, A. Akaberi Page 45
    Background And Objective
    According to high prevalence and mortality of ischemic heart disease, mention to treatment is important. Glucose–insulin–potassium (GIK) as an adjunctive treatment of ST segment elevation myocardial infarction (STEMI) has been suggested but its effects are controversial. Whereas C-reactive protein (CRP) has prognostic value, we aimed to evaluate the effect of GIK on Plasma concentrations of C-reactive protein in STEMI patients.
    Methods
    This randomized clinical trial enrolled 72 patients who had STEMI that were referred to Vaseie hospital of Sabzevar, Iran. Patients were categorized to two groups by block randomization and were treated with a high dose of GIK (25% glucose, 50 IU of soluble insulin per liter, and 80 m mol of potassium chloride per liter at 1 ml/kg/hour) (GIK group) or normal saline (control group) as adjunct to thrombolytic therapy. We analyzed Plasma concentrations of high-sensitivity C-reactive protein (CRP) at baseline and sequentially for 48 hours.
    Findings
    Baseline CRP)GIK=5.6±5.9,control=4.0±4.3mg/L, p=0.35 (were significantly increased to 3-fold at 48 hours in each group (GIK=16.8±2.2, control=15.5±3.2mg/L, p=0.17). There was no difference in plasma concentrations of CRP between GIK and control patients (p=0.24). Mean glucose level over 6 hours was higher in GIK group (212±13 mg/dL) than control group (142±46 mg/dL, p=0.006).
    Conclusion
    In patients with acute myocardial infarction treated with streptokinase, glucose-insulin-potassium therapy offers no anti-inflammatory effect.
  • Z. Bouzari, Sh Yazdani, M. Haghshenas, M. Javadian, Z. Shirkhani, M. Memarian Page 52
    Background And Objective

    HELLP syndrome is a serious presentation of pre-eclampsia and eclampsia during pregnancy and its diagnosis is difficult because of lack of specific features. This syndrome is associated with prenatal and neonatal morbidity and mortality. The aim of the present study was to compare the maternal and neonatal outcomes of HELLP syndrome with preeclampsia in Yahyanejad hospital (Babol, Iran) in the past ten years.

    Methods

    This cross-sectional study was performed on all patients with pre-eclampcia/eclampcia who were hospitalized in Yahyanejad hospital during 10 years. Primary data, clinical and laboratory data, prenatal and maternal complications included (cesarean section, placental abruption, need to blood transfusion, liver hematoma, pulmonary edema, acute renal failure, DIC, brain hematoma and infection, intra-abdominal hemorrhage, ARDS and maternal mortality) and neonatal complications included (preterm neonates, IUGR, NICU admission and neonate mortality) were compared.

    Findings

    In this study, from 445 patients who were evaluated, 361 patients (81.3%) with mild preeclampsia, 83 patients (18.7%) with severe pre eclampsia and 1 (%0.2) with eclampsia were hospitalized in primary diagnosis, that 12 patients (2.7%) had HELLP syndrome symptoms. Cases of placental abruption, liver hematoma, pulmonary edema, need to blood transfusion, acute renal failure, DIC and maternal mortality in patients with HELLP syndrome was significant in compared to preeclampsia (p<0.05). Neonatal complications included preterm neonates, IUGR, NICU admission in patients with HELLP syndrome were significant in compared to preeclampsia (p<0.05). Also no case of brain hemorrhage and infection, ARDS, intra-abdominal hemorrhage, IUFD and neonatal mortality was reported.

    Conclusion

    According to the results of this study, maternal and fetal complications in patients with HELLP syndrome can be prevented and this could be result of early diagnosis and appropriate management.

  • R. Bagherian, H. Sanei, H. Kalantari Page 59
    Depressive symptoms are common among post myocardial infarction (MI) patients and may cause negative impacts on cardiac prognosis. The studies supported that depression is an independent risk factor for poor prognosis in post MI patients. The various articles about the plausible mechanisms between post-MI depression and adverse outcomes were found and studied. The plausible pathways involved in this link were described.The study of the results of these articles showed that the different behavioral, neuroendocrinological, and immunological, arrhythmias mechanisms and increased thrombosis are likely the pathways by which depression may cause increased risk for adverse outcomes and mortality. It seems that particularly increased thrombosis and arrhythmias may cause increased risk for mortality in depressed patients with heart disease. This review showed important role of psychological and biological pathways for increasing risk of mortality and adverse consequences among patients with post MI depression.
  • J. Shokry Shirvany, Mt Hamidian, N. Meftah, N. Nikbakhsh, R. Modarres, H. Taheri, M. Kashifard, Sh Savadkouhi, Aa Darzi Page 67
    Background And Objective
    Acute post ERCP pancreatitis (PEP) is still the most common complication of endoscopic retrograde cholangiopancreatography (ERCP), and the reported incidence ranges between 5% and 20%. This difference reflects variety of patient populations, indications, definition of pancreatitis, endoscopic expertise and data collection methods. This study was designed to examine the incidents of post ERCP pancreatitis and hyperamylasemia and related risk factors from a tertiary academic medical center of North of Iran
    Methods
    This retrospective study was performed on all patients who underwent ERCP in Shahid Beheshti hospital (Babol; Iran) during 2005-2009. Patients presented with acute pancreatitis and history of endoscopic sphincterotomy were excluded. Age, gender, CBD diameter, type of sphincterotomy, opium consumption and liver enzyme were the main variable for final analysis.
    Findings
    The overall incidence of PEP was 8.2% (43 of 525 patients) and post ERCP hypramilasemia developed in 34% of patients. In multivariate analysis, independent risk factors for PEP were: age less than 40 (OR=3/2, p<0.001) and needle knife Sphincterotomy (NKS) (OR=2/2 p<0.015). The independent risk factor of PERCP hyperamylasemia were age less than 40 (OR=1.8, p<0.04) and intact gallbladder without stone (OR=1.6, p<0.01).
    Conclusion
    The results of this study show that young age is independently associated with post ERCP pancreatitis and hyperamylasemia. NKS increase PEP and intact gallbellader is predictor of post ERCP hyperamylasemia.
  • H. Sorkhi, F. Hedaiati, A. Bijani Page 73
    Background And Objective
    Diagnosis and treatment of renal stone are very important especially according to non-special symptoms and risk of complication in children. According to invasive surgical methods for treatment of these patients, this study was done to evaluate oral potassium citrate solution efficacy in children with urolithiasis.
    Methods
    This quasi experimental study was done on 150 children who referred to nephrology department or clinic with renal stone and without urinary obstruction (2002-2010). All children were treated with potassium citrate solution initially 1 ml/kg/day and then it was increased till urine PH reached to above 6.5-7. Urinary ultrasonography was done every 3 months and response to treatment was evaluated according to the stone size, age and duration of treatment.
    Findings
    The age of children was 25 days to 15 years (Mean 36.7±37.4 month). Eighty five cases (56.6%) were male and 65 (43.4%) were female. The rate of complete response to drug (absence of stone) was 78.7% during one year. Mean of follow up was 15.9± 14.6 months and the risk of relapse (recurrence of stone) was 12.4%. There weren’t significant difference between response to treatment and stone size, age and children sex.
    Conclusion
    Potassium citrate has been found to be significantly effective in treatment of renal stone, so we suggest using this drug for treatment of renal stone in all children without urinary obstruction.
  • A. Nikzad, Sga Jorsaraei Page 80
    Background And Objective

    Cloning is one of the achievements in the field of experimental science in contemporary time, which is associated with many questions, serious challenges and sensitivity for experts, jurists, and ethics scholars that each of them has adopted different positions against it. The aim of this study was to survey the cloning from the perspective of theology and jurisprudence.

    Methods

    In this study, research on religious texts, book and tradition and also jurist's votes and statements is the base of this study from the perspective of theology and jurisprudence in cloning sciences. In any jurisprudential debate, its related texts are considered as a document.

    Findings

    Cloning is not manipulation in the creation system and can not destroy the distinctions. Such individuals have dignity, worth and honor, and familial, environmental and educational factors can be effective in their personality structure. Cloning cannot be a factor to cancel a marriage and in many cases, parent's provision for cloned individuals is applicable. Ambiguity in the issue of inheritance is also resolvable. In the context of the Holy Quran, we cannot find a compulsory commandment that natural reproduction is the only way for human beings to procreate and also there is no commandment for prohibition of cloning.

    Conclusion

    While there is no strong reason to prohibit the cloning, it cannot be adjudged decisively about prohibition of cloning and it needs further investigation and discussion.

  • Aa Ghasemi Page 89
    Background And Objective
    Chiari 1 malformation is a congenital anomaly defined as downward displacement of cerebellar tonsils through the foramen magnum. Various surgical procedures have been presented for this malformation with diverse results. In this study, clinical outcome in these patients was reviewed.
    Methods
    This retrospective study was performed on 26 cases of Chiari 1 malformation operated at Imam Khomeini hospital in Orumieh, Iran. Symptoms and signs that have been evaluated included: suboccipital pain, weakness, spasticity, numbness, nystagmus, vertigo, atrophy and dissociated sensory loss. Each patient was analyzed separately to clarify if there was a benefit from surgery.
    Findings
    Suboccipital pain improved in 3 patients. Weakness in 2 patients resolved. Nystagmus in 5 patients and vertigo in 4 patients improved. Spasticity, numbness, atrophy and dissociated sensory loss remained unchanged.
    Conclusion
    Results of this study clarifies that the main benefit of surgery in patients with chiari 1 malformation (with or without syringomyelia) is to stop the progression of the disease.