فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال چهاردهم شماره 4 (مهر و آبان 1390)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال چهاردهم شماره 4 (مهر و آبان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهرام پورقاسم گرگری، شیوا هوجقانی، سلطانعلی محبوب، لعیا فرزدی، مهندس عبدالرسول صفاییان صفحه 1
    مقدمه
    یکی از عوامل اثرگذار در ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک نوع تغذیه فرد و کمبودهای تغذیه ای است. با این حال دریافت مواد مغذی و مصرف مواد غذایی در این بیماران زیاد مطالعه نشده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی دریافت مواد غذایی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقایسه آن با زنان سالم انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه مورد شاهدی در سال 1388 در بیمارستان الزهراء شهر تبریز روی 60 زن (30 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و 30 زن سالم) که از نظر نمایه توده بدنی با همدیگر یکسان سازی شده بودند و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام گرفت. دریافت رژیمی افراد با استفاده از سه پرسشنامه، 24 ساعت یادآمد غذایی و فرم بسامد دریافت غذایی جمع آوری و با نرم افزارهای Nutritionist ΙΙΙ و SPSS (نسخه 13) به کمک آمار توصیفی و آزمون تی مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین دریافت انرژی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، منیزیم، کلسیم و ویتامین Dدر گروه کنترل بالاتر از گروه بیمار بود (05/0>p). دریافت غذایی سدیم، روی، کروم، فولات، B12، قندهای ساده و فیبر در دو گروه تفاوت نداشت. تکرر مصرف شیر و لبنیات، میوه جات و مغزها در زنان بیمار کمتر از زنان سالم بود (05/0> p).
    نتیجه گیری
    دریافت کم کلسیم، منیزیم، ویتامین D، لبنیات، میوه جات و مغزها در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک قابل توجه بوده و با توجه به نقش این مواد مغذی در اختلالات متابولیسمی، انجام مشاوره های تغذیه ای لازم جهت مصرف منابع غنی از منیزیم و کلسیم در این بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، دریافت مواد مغذی
  • مریم کاشانیان، حمیدرضا برادران، افسانه قاسمی، نسیم تیموری صفحه 9
    مقدمه
    مول کامل شایع ترین بیماری تروفوبلاستیک حاملگی است که میزان آن در جوامع مختلف متفاوت است و بررسی عوامل خطر بروز آن می تواند دلیل علت این تفاوت باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی برخی از عوامل خطر ایجاد مول کامل بود.
    روش کار
    این مطالعه مورد شاهدی روی 91 مورد مول کامل (گروه مورد) و 295 مورد حاملگی ترم با نوزاد سالم (گروه شاهد) در سال1379-1389 در بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران صورت گرفت. موارد با روش نمونه گیری ساده انتخاب شدند. سن مادر، پاریتی و گراویدیتی و گروه خون و Rh مادر، سابقه حاملگی مولار قبلی، ازدواج فامیلی، سابقه سقط خودبخودی، روش جلوگیری از بارداری و نژاد (افغان یا ایرانی) دردو گروه مقایسه و بررسی شد. یافته ها به کمک نرم افزارSPSS (نسخه 16) با آزمون های کای دو، دقیق فیشر و رگرسیون لوجستیک تحلیل شد.
    یافته ها
    سن مادر بالاتر از 35 سال (9/3-3/1)=3/2 (95% CI) OR و کمتر از 20 سال (9/1-4/1) 6/1=(95% CI) OR، سابقه حاملگی مولار قبلی (6/25-2/1) 7/5=(95% CI) OR، ازدواج فامیلی (5/1-1/1)3/1=(95% CI) OR، سابقه سقط خودبخودی قبلی (6/2-7/1)1/2= (95% CI) OR و نژاد ایرانی (4/2-5/1)9/1 =(95% CI) OR به عنوان عوامل مستعد کننده به دست آمدند.
    نتیجه گیری
    سن مادر بالاتر از 35 سال و کمتر از 20 سال، سابقه حاملگی مولار قبلی، ازدواج فامیلی، سابقه سقط خودبخودی قبلی و نژاد ایرانی در مقابل نژاد افغان می توانند از عوامل مستعد کننده حاملگی مولار باشند.
    کلیدواژگان: ازدواج فامیلی، بیماری های تروفوبلاستیک حاملگی، حاملگی مولارسقط خودبخودی، مول کامل، نژاد
  • حسن بسکابادی، مریم نوایی صفحه 15
    مقدمه
    عمل سزارین نسبت به زایمان واژینال برای مادر و نوزاد خطر بیشتری در بردارد. میزان زردی و سزارین در دهه های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط نوع زایمان با شدت زردی بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی طی سال های 1382 تا 1388 تمامی نوزادان مراجعه کننده به بیمارستان قائم مشهد به علت زردی بدون علامت بررسی شدند. پس از معاینه کامل نوزاد تمام آزمایشات درخواستی بررسی علت و شدت زردی انجام شد. سابقه مشکلات حاملگی و زایمان، سن بروز زردی، سن ترخیص از بیمارستان، علامت موقع مراجعه، علایم همراه، طول مدت بستری و نحوه درمان ثبت شد. نوزادان مورد مطالعه مبتلا به زردی ایدیوپاتیک بر اساس نوع زایمان در دو گروه زایمان طبیعی و سزارین قرارگرفتند. داده ها با استفاده از تست کای دو، من ویتنی، کراسکال والیس با نرم افزار SPSS (نسخه 5/11) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    9/41 درصد نوزادان مبتلا به زردی، با سزارین بدنیا آمده بودند و 7/58 درصد نوزادان پسر بودند. سن و وزن نوزاد در زمان مراجعه، سن بروز زردی و وزن نوزاد در روزهای 10-3 نوزادی در دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند (05/0p). میانگین بیلی روبین در نوزادان متولد شده با روش زایمان طبیعی 2/4±3/21 و در نوزادان متولد شده با روش سزارین4/4± 7/20 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه ارتباطی بین نوع زایمان و شدت زردی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: زردی، زایمان طبیعی، سزارین، نوزاد
  • رباب لطیف نژاد رودسری، محبوبه رسول زاده بیدگلی*، نزهت موسوی فر، مرتضی مدرس غروی صفحه 22
    مقدمه

    ناباروری یک بحران در زندگی است که می تواند موجب ایجاد استرس روانی شدید در زوجین شود. راه های گوناگونی برای اداره استرس این زوجین پیشنهاد شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره مشارکتی ناباروری بر استرس درک شده زنان نابارور تحت درمان با IVF در شهر مشهد انجام شد.

    روش کار

    در این کارآزمایی بالینی 60 زن با ناباروری اولیه از مرکز تحقیقات ناباروری منتصریه مشهد در سال 1388 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه کنترل (31 نفر) و مداخله (29 نفر) قرار گرفتند. گروه مداخله در پنج جلسه انفرادی و با مشارکت ماما، متخصص زنان و روانشناس بالینی مشاوره شدند و گروه کنترل تنها مشاوره مرسوم بخش را دریافت کرد. استرس درک شده ناباروری زنان با استفاده از پرسشنامه روا و پایای استرس ناباروری نیوتن، در ابتدای مطالعه و روز انتقال رویان مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با آزمون t مستقل و من ویتنی به کمک نرم افزارSPSS (نسخه 14) تحلیل شد.

    یافته ها

    از نظر استرس کلی درک شده ناباروری تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه وجود داشت (048/0=p) و میانگین کاهش استرس در گروه مداخله 6/3 برابر گروه کنترل بود. میانگین تغییرات استرس در دو خرده آزمون پرسشنامه شامل موضوعات اجتماعی (031/0=p) و نیاز به والدینی (002/0=p) تفاوت آماری معنی داری را در دو گروه نشان داد.

    نتیجه گیری

    مشاوره مشارکتی موجب کاهش استرس درک شده ناباروری می شود و می توان از این روش به عنوان یکی از روش های مدیریت استرس در زنان نابارور تحت درمان با IVF در مراکز درمان ناباروری استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ناباروری، مشاوره مشارکتی، استرس درک شده ناباروری، IVF
  • حسن ربابی، حامد سارانی، فاطمه آذرکیش، زهرا دستفان، علیرضا داشی پور صفحه 32
    مقدمه
    حاملگی ناخواسته یک مشکل عمومی و جهانی است که بر زنان، خانواده ها و جامعه تاثیر می گذارد. عدم توجه به علل حاملگی ناخواسته و اثرات منفی آن می تواند سلامت جامعه را تهدید نماید. مطالعه حاضر به منظور بررسی علل حاملگی ناخواسته در شهر ایرانشهر درسال 1386 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه تحلیلی مورد شاهدی در سال 1386 روی960 زن باردار ایرانی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی ایرانشهر که با نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود و داده ها شامل مشخصات فردی، رفتار باروری و عملکرد پیشگیری از بارداری با مصاحبه حضوری جمع آوری و با نرم افزارSPSS(نسخه 11) و آزمون های کای دو و آزمون تی مسقل تحلیل شد.
    یافته ها
    بیشترین حاملگی ناخواسته در زنان با سن بالاتر از 35 سال، بی سواد و با تحصیلات ابتدایی رخ داده بود و بین متغیرهای فوق و نوع حاملگی ارتباط معنی دار وجود داشت (001/0 p=). 81 درصد زنان با حاملگی ناخواسته قبل از حاملگی اخیر از یک روش پیشگیری استفاده می کردند که 3/39% آنان قبل از بارداری روش مورد استفاده را قطع و 7/60% در حین استفاده از آن حامله شده بودند. بیشرین بارداری ناخواسته در مصرف کنندگان قرص (1/61%)، کاندوم (8/25%) و روش منقطع (6/10%) اتفاق افتاده بود.
    نتیجه گیری
    جهت ارتقاء کیفیت ارائه خدمات تنظیم خانواده لازم است برنامه های گسترده ای در خصوص آموزش روش های پیشگیری از بارداری و مضرات بارداری ناخواسته، به ویژه در بین خانم های با سنین بالاتر و تحصیلات پایین تر اجرا شود.
    کلیدواژگان: حاملگی ناخواسته، رفتارهای باروری، تنظیم خانواده، روش های پیشگیری از بارداری
  • فاطمه ویزشفر، زهرا شریف زاده صفحه 41
    مقدمه
    اضافه وزن و چاقی در دوران بارداری ممکن است به عنوان یک مسئله غیرطبیعی قلمداد شود و می تواند باعث افزایش خطرات بارداری در مادر و نوزاد شود. این مطالعه با هدف بررسی اثرات توده بدنیمادر بر مادر و نوزاد صورت گرفت.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی در سال 1387روی 272 مادر باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی لار که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه ای دو قسمتی بود که به شکل مصاحبه تکمیل شد. قسمت اول پرسشنامه حاوی اطلاعات جمعیت شناسی و قسمت دوم سوالاتی در مورد عوامل خطر مرتبط با اضافه وزن در مادران بود. قد و وزن مادر در دو مرحله اندازه گیری و شاخص توده بدنی مادر در ابتدا و انتهای بارداری تعیین شد. وزن نوزادان پس از تولد در بیمارستان اندازه گیری و ثبت شد. داده ها با نرم افزار SPSS (نسخه 11) با روش های آمار توصیفی و آزمون آماری تی مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین اولین توده بدنی 4/23 و آخرین توده بدنی 3/28% بود. 3/74% خانم ها اولین بارداری را تجربه می کردند. با افزایش توده بدنی مادران وزن زمان تولد نوزاد کاهش یافت (01/0%p<). 6/5 درصد (26 نفر) مادران از ابتدا دچار اضافه وزن بودند و 6/35 (105 نفر) در دوران بارداری توده بدنی بالای حد طبیعی داشتند.
    نتیجه گیری
    زنان چاق و یا دارای اضافه وزن بیش از حد در طی بارداری نیاز به مشاوره و پیگیری خاصی در دوران بارداری و حین زایمان دارند. مراقبین بهداشتی باید از مشکلات اضافه وزن آگاه باشند و آموزش های لازم را به مددجویان ارائه دهند.
    کلیدواژگان: عوارض بارداری، عوارض زایمان، شاخص توده بدنی، چاقی، اضافه وزن
  • طلعت خدیوزاده، فاطمه عرفانیان صفحه 47
    مقدمه
    با توجه به عوارض خشونت در بارداری، نامشخص بودن نقش بارداری در ایجاد آن و تفاوت عوامل زمینه ای موثر بر خشونت در جوامع مختلف، مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی انواع خشونت و عوامل مرتبط با آن در بارداری و مقایسه آن با قبل از بارداری انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 190 زن باردار ایرانی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی و زایشگاه های بیمارستان های شهر مشهد در سال 84-1383 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و وارد مطالعه شدند. پرسشنامه بررسی خشونت قبل و حین بارداری بر اساس مطالعه کیفی تجربه خشونت خانگی با استفاده از مصاحبه عمیق با 25 زن باردار تهیه و داده های کمی با روش مصاحبه گردآوری شد. داده ها با روش های آماری توصیفی، آزمون کای دو، تی دانشجویی و من ویتنی با نرم افزار SPSS (نسخه 13) تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان کلی انواع خشونت قبل از بارداری 9/82% و در بارداری 1/64% بود. شایع ترین نوع خشونت در دوران بارداری خشونت جنسی (6/51%) و قبل از بارداری خشونت روانی (6/67%) بود. انواع خشونت در بارداری با ناخواسته بودن بارداری و ویژگی های جمعیت شناختی رابطه ای نداشت، ولی با سابقه خشونت در خانواده همسر (012/0=p)، ازدواج بدون رضایت زن (004/0=p)، چند همسری بودن مرد (006/0=p)، اعتیاد (000/0=p) و سابقه محکومیت کیفری همسر (000/0=p) رابطه معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    انواع خشونت علیه زنان در بارداری و قبل از آن از شیوع بالایی برخوردار است. بنابراین آموزش ماماها در زمینه ارزیابی زنان باردار از نظر خشونت خانگی و عوامل خطر مربوط به آن و ارجاع زنان تحت خشونت جهت مشاوره پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خشونت خانگی، خشونت علیه زنان، بارداری، عوامل اقتصادی اجتماعی
  • کبری خاجوی شجاعی، علی دواتی، فرید زایری صفحه 57
    مقدمه
    اپی زیاتومی از شایع ترین اعمال در زنان است، اما بهترین تکنیک اپی زیاتومی و منافع بالینی آن تا حد زیادی ناشناخته مانده است. هدف این مطالعه تعیین فراوانی درد پایدار پرینه بعد از اپی زیاتومی و عوامل مرتبط با آن بود.
    روش کار
    این مطالعه طولی گذشته نگر روی510 خانم نخست زای به روش واژینال، که به ده مرکز آموزشی شهر تهران مراجعه کرده بودند و به روش نمونه گیری آسان و در دسترس انتخاب شده بودند، در سال 1386-1388 انجام شد. درد پرینه در روزهای 10،1 و40 بعد از زایمان مورد بررسی قرار گرفت. عوامل مرتبط شامل سن، شاخص توده بدن، وزن نوزاد، جنس نوزاد، تعداد استریا، طول مرحله اول و دوم زایمان و نوع اپی زیاتومی نیز ثبت شد. داده ها به روش مصاحبه جمع آوری و با نرم افزار SPSS(نسخه 5/11) و آزمون های کای دو، تی مستقل و من ویتنی تحلیل شد.
    یافته ها
    فراوانی درد پرینه در روز اول 4/96%، روز دهم 63% و در روز 40 بعد از زایمان 25% به دست آمد. درد پرینه در روز اول (001/0=p) و روز دهم (001/0=p) با سن مادر ارتباط داشت. تعداد استریا در روز اول بعد از زایمان با درد پرینه ارتباط معنی دار داشت (001/0=p). همچنین درد پرینه بعد از 40 روز با طول مرحله اول زایمان ارتباط معنی دار داشت (002/0=p).
    نتیجه گیری
    فراوانی درد پرینه در سه مقطع زمانی بعد از زایمان با مطالعات مشابه خارجی همخوانی دارد. تعداد استریا و طول مرحله اول زایمان فاکتورهای موثری بر درد پرینه هستند که نیاز به مطالعه بیشتری در مورد آنها است.
    کلیدواژگان: اپی زیاتومی، درد پرینه، زنان نخست زا
|
  • Bahram Pourghassem Gargari, Shiva Houjeghani, Soltanali Mahboob, Laya Farzadi, Abdolrasoul Safaeian Page 1
    Introduction
    Nutritional deficiencies and nutrient intake are determinants of the onset of polycystic ovary syndrome (PCOS). In spite of this, nutrients intake has not been much studied in these patients. Therefore, this study was carried out to assess nutrient intake and food consumption in PCOS subjects and compare it to healthy women.
    Methods
    This case-control study was carried out on 60 women (30 PCOS patients and 30 healthy women) who were selected by simple randomized sampling method, after BMI unification in Tabriz Al-Zahra Hospital in 2009. Individuals’ intake was assessed by using three 24 recall questionnaires and food frequency questionnaire. Data were analyzed by Nutrition III and SPSS 13 software using descriptive analysis and independent t test.
    Results
    Mean of energy, carbohydrate, fat, protein, magnesium, calcium and vitamin D intake were higher in healthy subjects than patients (p<0.05). Intake of sodium, zinc, chrome, folate, B12, simple sugars and dietary fiber were not different among two groups. Frequency of milk and dairy products, fruits and nuts consumption in patients were less than the control group (p<0.05).
    Conclusion
    Low intake of Calcium, Magnesium, vitamin D, dairy products, fruits and nuts is noticeable in PCOS women. Considering the effects of mentioned nutrients in metabolic disorders, it is necessary to give nutritional counseling for more intake of these nutrients in PCOS patients.
  • Maryam Kashanian, Hamid Reza Baradaran, Afsaneh Ghasemi, Nasim Teimoori Page 9
    Introduction
    Complete molar pregnancy is the most common gestational trophoblastic disease That has different incidence rate in different societies and the evaluation of its related risk factors may reveal the reason for these differences. The purpose of the present study was to evaluate some of the risk factors of complete molar pregnancy.
    Methods
    A case-control study was performed on 91 cases of complete molar pregnancy (case group) and 295 cases of normal term pregnancy (control group) in Akbarabadi hospital in Tehran city (1996-2006). Subjects were selected by simple sampling method. Then the maternal age, parity and gravidity, blood group and Rh, history of molar pregnancy, consanguinity, history of spontaneous abortion, contraception method and race (Afghan or Iranian), were compared in the two groups. Data was analyzed by SPSS 16 software using Chi-square test, fisher’s exact test and logistic regression.
    Results
    History of molar pregnancy OR, CI 95%=5.7 (1.2-25.6), spontaneous abortion OR, CI 95%=2.1(1.7-2.6), maternal age higher than 35 year OR, CI 95%=2.3 (1.3-3.9) and lower than 20 years OR, CI 95%=1.6 (1.4-1.9), consanguinity OR, CI 95%=1.3 (1.1-1.5), and Iranian race OR, CI 95%= 1.9(1.5-2.4) were found to be risk factors for molar pregnancy.
    Conclusion
    History of molar pregnancy, spontaneous abortion, maternal age, consanguinity and race may be risk-factors for molar pregnancy.
  • Hasan Boskabadi, Maryam Navaei Page 15
    Introduction
    Caesarean section is accompanied with higher risks for mother and baby in comparison with vaginal delivery. The incidence rate of jaundice and cesarean section in recent decades has increased significantly. The aim of this study was to evaluate the relationship between the type of delivery and the jaundice severity in newborns.
    Methods
    This descriptive-analytical study was performed on infants with asymptomatic jaundice as the chief complaint who referred to Ghaem hospital in Mashhad, between 2002 and 2009. Complete physical examination and laboratory tests were performed for infants. History of pregnancy and delivery pattern, time of jaundice onset, age at discharge, chief complaint on admission, associated symptoms, duration of hospitalization and treatment were recorded. Eligible infants with idiopathic jaundice were divided into two groups based on the delivery type (normal vaginal delivery and cesarean section). Data were analyzed by Chi-square test, Mann-Whitney test and Kruskal-Wallis test using SPSS 11.5 software.
    Results
    41.9 percent of newborns with jaundice were born by cesarean section and 58.7 percent were boys. Age and weight at admission, age of jaundice onset and neonatal weight within days 3 to10 was not significantly different between the two groups (p>0.05), while maternal age, birth weight and pregnancy complications showed significant differences (p<0.05). Mean serum bilirubin was 21.3± 4.2 in normal vaginal delivery group and 20.7 ± 4.4 mg/dl in cesarean section group.
    Conclusion
    There is no relationship between the type of delivery and the severity of jaundice in newborns, based on the findings of this study.
  • Robab Latifnejad Roudsari, Mahbobeh Rasolzadeh Bidgoly, Nezhat Mousavifar, Morteza Modarres Gharavi Page 22
    Introduction

    Infertility is considered as a crisis in life and can cause severe stress for infertile couples. A variety of approaches has been suggested to manage this kind of stress in couples. This study addressed the effect of collaborative counseling on perceived infertility-related stress in infertile women undergoing IVF in Mashhad.

    Methods

    In this clinical trial, 60 women with primary infertility were selected from Montaserieh Infertility Research Center by convenient sampling and were randomly divided into intervention (29 cases) and control (31 people) groups. Women in intervention group received counseling in five meetings with collaboration of midwife, gynecologist and clinical psychologist. Control group were counseled routinely. Perceived infertility-related stress was measured at the beginning and embryo transfer day using Newton Fertility Problem Inventory that has five subscales. Mann-Whitney test and independent t-test were used for data analysis by SPSS software version 14.

    Results

    A significant difference was found between two groups in terms of total perceived infertility-related stress score (p<0.048). The amount of stress reduction in intervention group was nearly 3.6 times more than the control group. There was also a significant difference between two groups regarding two the subscales of Fertility Problem Inventory including social concerns (p<0.031) and need for parenthood (p<0.002).

    Conclusion

    Collaborative counseling can decrease the infertile women's perceived infertility-related stress. Thus, it could be suggested as one of the stress management strategies in infertile women undergoing IVF.

  • Hasan Robabi, Hamed Sarani, Fatemeh Azarkish, Zahra Dastfan, Alireza Dashipoor Page 32
    Introduction
    Unwanted pregnancy is a global public health concern that affects women, their families and the society Lack of interest in the causes of unwanted pregnancy and its negative effects can result in serious consequences for public health. The purpose of this study was to examine some of the factors related to unwanted pregnancy among women referring to health care centers of Iranshahr in 2007.
    Methods
    This study analytic case-control study was performed on 960Iranian pregnant women who referred to the health care centers of Iranshahr and were chosen by available sampling method. Data was collected using a researcher-made questionnaire containing individual characteristics, fertility behaviors and the method of contraception by interview. Data was analyzed by SPSS (11), using Chi-Square and In depended t-test.
    Results
    Most unwanted pregnancy occurred in women who were above 35 years old, illiterate or with primary school education. There was also a significant relationship between these variables and pregnancy type (p=0.001). 81% of women with unwanted pregnancy applied a contraceptive method before current pregnancy that 39.3% had stopped prevention method before current pregnancy and 60.7% became pregnant while using a contraceptive method.. Most unwanted pregnancy occurred in women who took oral contraceptive pills (61.1%), condom (25.8%) and withdrawals (10.6%), respectively.
    Conclusion
    for improving the quality of family planning services to be necessary holding extensive educational programs about contraceptive methods and the disadvantages of unwanted pregnancy especially for older and illiterate women seem to be necessary.
  • Fatemeh Vizeshfar, Zahra Sharifzadeh Page 41
    Introduction
    Excess weight and obesity during pregnancy may be considered as an abnormal situation and can cause obstetric risks for both mother and neonate.. This study was performed with the aim of assessing the effects of mother’s Body Mass Index (BMI) on mother and neonate.
    Methods
    This descriptive-analytical cross-sectional study was performed on 272 pregnant women who referred to the health centers of Lar city and were selected by randomized sampling in 11year.Data was collected using a two-part questionnaire by interview. The first part contained demographic questions and the second part had questions on the risk factors related to mothers’ excess weight. Mother’s eight and height was measured at two stages and their BMI was determined at the beginning and the end of pregnancy. Neonates’ weight was determined and recorded after birth in the hospital. Data was analyzed by SPSS version 11 software using descriptive statistical methods and independent t-test.
    Results
    The average of first BMI was 23.4 and the last BMI was 28.3. 74.3% of women had experienced first pregnancy. Neonates’ birth weight reduced with increase in mothers’ BMI (P<0.01). 5.6 %(26) of mothers were overweight at the onset of the study and 35.6 % (105) of them had above normal BMI during pregnancy.
    Conclusion
    Obese women and women with excessive weight gain during pregnancy need special fallow-up and counseling during pregnancy and delivery. Health professionals working with pregnant women should be aware of excess weight problems and give necessary trainings to women.
  • Talat Khadivzadeh, Fatemeh Erfanian Page 47
    Introduction
    Considering the importance of domestic violence and lack of information about the role of pregnancy in its occurrence and variations in its relating factors among societies, this study was conducted to determine and compare the frequency of all types of violence before and during pregnancy and explore its relating factors.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 190 Iranian pregnant women referring to the health centers and labor hospitals of Mashhad in 2004-2005 were selected by sampling method and entered the study. The questionnaire of evaluating violence before and during pregnancy was prepared by deep interviews with 25 pregnant women based on the qualitative study of violence experience and quantitative data were collected by interviews. Data was analyzed by McNemar and Chi-square test, student t-test and -Mann-Whitney test using SPSS 13 software.
    Results
    The overall rate of different types of violence was respectively 82.9% and 64.1% before and during pregnancy. The most common type of violence was sexual (51.6%) during pregnancy and psychological (67.6%) before pregnancy. Violence during pregnancy didn’t have any relationship with unwanted pregnancy and demographic characteristics, but showed significant relationship with history of violence in the husband’s family (p=.012), marriage without the woman’s consent (p=.004), polygamy (p=.006), history of husband’s penal conviction (p=.000) and addiction (p=.000).
    Conclusion
    Violence against women is among the most common problems during pregnancy and before it and is important threats to the health of both mother and child and family. Training midwives about the methods of client assessment on domestic violence and its related factors, along with counseling and referring the victims of violence are suggested.
  • Kobra Khajavi Shojaei, Ali Davati, Farid Zayeri Page 57
    Introduction
    Episiotomy is one of the most commonly performed procedures in obstetrics, but the best technique of episiotomy and its clinical benefits remain largely unknown.The aim of this study was determined resistance pain after episiotomy in primiparous woman and related factors.
    Methods
    This was a prospective longitudinal study, primary outcome was the frequency of perineal pain on days of interview; second outcomes were determine effective factors of perineal pain. Research data about perineal pain after episiotomy that was conducted at ten academic hospitals in Tehran. This study included 510 primiparous women who gave birth vaginally. Data was collected with interview in 24 h, 10 and 40 days after delivery and after collecting information and filling forms, data was analyzed by SPSS 11.5 and tests such as chi-square, independent sample T-test and Mann-Whitney.
    Result
    The frequency of perineal pain was reported by 96.4% at first day, 63% at 10 days and 25% at 40 days after birth. Perineal pain had significantly related with maternal age in two time, the first day (p=0.001) and the tenth day (p=0.001), the number of steria was related with perineal pain in the first day after birth (p=0.001(, perineal pain in the fourth day after birth was related with first phase duration (p=0.002).
    Conclusion
    The frequency of preneal pain among the women during the third time of postpartum is equal by foreign research. The number of steria and active phase duration are new influence factor on perineal pain that find in this survey, and need to more study about these.