فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 93 (تیر 1390)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 93 (تیر 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • احمدعلی نوربالا، احمدعلی پور، فرهاد شقاقی، آویسا نجیمی، مژگان آگاه هریس صفحات 1-10
    مقدمه و هدف
    مطالعات مختلف نشان داده اند که افشای هیجانی نوشتاری تجربیات عاطفی و هیجان ها با تقویت فرد در نفوذ به خود، کاهش خلق منفی، کاهش بازداری و انتخاب رفتارهای سازش یافته را سبب می شود؛ از این رو، این پژوهش با هدف کاهش شدت افسردگی و کاربرد مکانیسم های دفاعی سازش نایافته به واسطه افشای هیجانی نوشتاری بیماران افسرده انجام-شده است.
    مواد و روش ها
    نمونه مورد بررسی 38 (26 زن و 12 مرد) آزمودنی با اختلال افسردگی اساسی بودند که با نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد جایگزین شدند (هر گروه شامل 19 نفر)؛ همچنین دو گروه از لحاظ نوع، دوز و مدت زمان دریافت داروهای ضدافسردگی همتا شدند. کلیه آزمودنی ها پیش و پس از اجرای افشای هیجانی نوشتاری در یک دوره چهار هفته ای، به کلیه گویه های پرسش نامه های افسردگی بک (BDI) و مکانیسم های دفاعی (DMQ) در یک جلسه پاسخ دادند.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل داده ها با نسخه شانزدهم نرم افزار SPSS و کاربرد آزمون t مستقل نشان-داد که افشای هیجانی نوشتاری کاهش معنادار شدت افسردگی آزمودنی های گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد را سبب شده (0.05P ≤)؛ همچنین مکانیسم های دفاعی (بازداری، واکنش وارونه و جبران) گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد به طور معنادار کاهش یافت (0.05P <).
    نتیجه گیری
    از آنجا که افشای هیجانی با ایجاد بینش، همدلی و حمایت گری، کاهش بار هیجانی ورودی به سیستم شناختی را باعث می شود، می تواند عملکرد شناختی فرد را بهبود بخشد تا از مکانیزم های دفاعی سازش یافته کمتر استفاده کند؛ بنابراین از افشای هیجانی نوشتاری می توان در جایگاه راهکاری کارآمد در کنار سایر راهبردهای درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: افشای هیجانی نوشتاری، افسردگی، مکانیسم های دفاعی
  • حمید علوی مجد، شیما یونس پور، فرید زایری، مصطفی رضایی طاویرانی صفحات 11-20
    مقدمه و هدف
    در سال های اخیر، فناوری ریزآرایه ی DNA نقش اساسی در تحقیقات ژنومی داشته است. با استفاده از این فناوری که امکان آنالیز هم زمان سطوح بیان هزاران ژن را در شرایط مختلف فراهم آورده است، به حجم انبوهی از داده ها دست می یابیم. روش های کلاسیک خوشه بندی نظیر روش های سلسله مراتبی و غیرسلسله مراتبی، روش هایی مناسب برای تحلیل این گونه داده ها هستند اما محدودیت هایی نیز دارند. در این روش ها فرض بر آن است که یک ژن یا یک شرایط آزمایشی را تنها می توان به یک خوشه منتسب کرد و یک ژن، متعلق به گروهی از ژن هاست که با هم، تحت همه شرایط آزمایشی تنظیم می شوند. بنابراین به منظور رفع این کاستی ها از روش های خوشه بندی دوبعدی استفاده می شود. هدف از این پژوهش، بررسی کارآیی یک روش خوشه بندی دو بعدی در تحلیل داده های بیان ژنی مخمر است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، داده های بیان ژنی مخمر Saccharomyces cerevisiae گسچ و همکاران (2000) با استفاده از روش خوشه بندی دوبعدی (LAS Large Average Submatrices;) تحلیل شده اند. مجموعه داده ها، 173 شرایط آزمایشی مختلف و مجموعه ای از 2993 ژن را در بر گرفته و برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای LAS، JMP و GOAL استفاده-شده است.
    نتایج
    نتایج نشان داد که روش LAS قادر است خوشه های دوبعدی مناسبی از دیدگاه آماری و زیست شناسی تولید کند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که می توان با استفاده از روش LAS، زیرمجموعه هایی از ژن ها را با الگوهای بیان مشابه در زیرمجموعه ای از شرایط آزمایشی شناسایی کرد که از نظر زیست شناسی معنی دارند.
    کلیدواژگان: خوشه بندی دوبعدی (Biclustering)، داده های بیان ژنی، ریزآرایه DNA، هستی شناسی ژنی (gene ontology)، زیرماتریس های با میانگین، درایه های بزرگ
  • سمیه موخواه، آزیتا گشتاسبی*، سکینه موید محسنی صفحات 21-32
    مقدمه و هدف

    خون ریزی زیاد قاعدگی، یکی از علل عمده کاهش کیفیت زندگی و نیز کم خونی فقر آهن در زنان، طی سنین باروری محسوب می شود. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر درمانی داروی مدروکسی پروژسترون استات (MPA) 21 روزه بر منوراژی صورت گرفته-است.

    مواد و روش ها

    در یک کارآزمایی بالینی پیش و پس، 44 نفر از زنان با توجه به معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند و تحت درمان با MPA (mg5 هر دوازده ساعت از روز پنج تا بیست و ششم قاعدگی)، برای سه سیکل متوالی قرار گرفتند. حجم خون ریزی قاعدگی (چارت PBAC)، طول مدت پریود، کیفیت زندگی (پرسش نامه SF-36 و MQ) و مقادیر هموگلوبین و فریتین خون قبل و بعد از مداخله، جمع آوری و مقایسه شدند.

    نتایج

    MPA میانگین امتیازPBAC را از (99/74) 15/220در سیکل کنترل به (98/74) 81/108در سومین سیکل کاهش داد (0001/0P<). میزان هموگلوبین از (89/0)24/12 به (88/0)21/13 و مقادیر فریتین از (81/6)38/13 به (51/8)85/30 افزایش یافت (0001/0P<). طول مدت قاعدگی از(47/1) 4/8 به (53/1)06/8 کاهش یافت (017/0P=)؛ همچنین امتیاز MQ از(82/13) 46/66 به (98/7) 13/14 کاهش یافت و افزایش معنادار در برخی امتیازهای کیفیت زندگی مشاهده شد (0001/0P<).

    نتیجه گیری

    MPA تجویز شده در 21 روز از سیکل ماهیانه، بهبود کیفیت زندگی زنان مبتلا به منوراژی را سبب می شود (05/0P<) و علاوه بر آن در مقایسه با نتایج تجویز لوتئال فاز MPA، کاهش بیشتری را در میزان خون ریزی زنان موجب می شود در حالی که میزان بروز عوارض ناشی از مصرف آن تفاوت چندانی ندارد و به نظر می رسد MPA در مدیریت اولیه منوراژی ایدیوپاتیک، روش دارویی موثر و کارآمدی باشد.

    کلیدواژگان: منوراژی، مدروکسی پروژسترون استات، کیفیت زندگی، چارت هیگهام
  • هدا نیک نام، علیرضا سرمدی*، مهیار صلواتی، فیروز مددی صفحات 33-42
    مقدمه و هدف

    از عوارض پس از بازسازی رباط متقاطع قدامی، کاهش حس عمقی و تعادل است؛ این فاکتورها در وزن اندازی متعادل روی زانوها نقش دارند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر Taping در اصلاح حس عمقی و توزیع وزن روی دو پا در بیماران پس از بازسازی رباط متقاطع قدامی (Anterior Cruciate Ligament Reconstruction) ACLR است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده بود بیست مرد ورزشکار با میانگین سنی 5.2± 27 سال و دچار پارگی رباط متقاطع قدامی پس از ACLR و مدت آسیب میان چهار تا شش ماه به صورت نمونه گیری غیر احتمالی ساده از بخش اورتوپدی بیمارستان اختر در این پژوهش شرکت کردند؛ این مطالعه در آزمایشگاه بیومکانیک دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. بیماران به صورت تصادفی (بر اساس جدول اعداد تصادفی) به دو گروه ده نفری دارای Tape و بدون Tape تقسیم می شدند. حس عمقی و میزان وزن اندازی با استفاده از دو ابزار صفحه نیرو و گونیامتر دیجیتالی مورد ارزیابی قرار گرفتند. این روند قبل و بعد از چسباندن Tape همچنین پس از یک دوره درمان ده روزه با Tape تکرار می شد. داده ها با کمک آزمون Tتست، آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر با استفاده از SPSS 16 انجام-شد.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد که جهت تغییرات میزان وزن اندازی بر پای آسیب دیده پس از Taping در زاویه 30 درجه به سمت افزایش قرینگی در وزن اندازی بود اما تغییرات به سطح معناداری نرسید؛ علاوه بر این تفاوت معناداری در زاویه 60 درجه مشاهده نشد (05/0P>). دقت بازسازی زاویه بهبود چشمگیری نشان داد. (05/0P<)(متوجه فاعل جمله نمی شوم!)

    نتیجه گیری

    به احتمال Taping به دلیل فراهم آوردن ورودی های حسی بیشتر در ناحیه زانو، بهبود دقت بازسازی زاویه و حس عمقی مفصل را سبب شده است.

    کلیدواژگان: کینزیو تیپینگ، حس عمقی، توزیع وزن، بازسازی رباط متقاطع قدامی
  • صفورا سیفی، فریده فیضی، شیما نفرزاده، افشین اوستا صفحات 43-50
    مقدمه و هدف
    از روش های متعدد کمکی در پاتولوژی برای پیش گویی رفتار تهاجمی ضایعات ادنتوژنیک استفاده می شود، اما ارزش کاربردی مورفومتری ناشناخته است؛ لذا هدف این مطالعه، مقایسه ویژگی های مورفومتری کیست دنتی ژروس و تومور ادنتوژنیک کراتوسیست بوده است و اینکه «آیا مورفومتری، روش کمکی ارزشمند در پیش گویی رفتار تهاجمی ضایعات ادنتوژنیک فوق است؟».
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش مقطعی بر روی40 بلوک پارافینه از ضایعات ادنتوژنیک فوق از آرشیو فایل های دانشکده دندانپزشکی انجام شد. پس از رنگ آمیزی هماتوکسیلین – ائوزین، با استفاده از نرم افزار مخصوص، میانگین اندازه هسته، سیتوپلاسم و نسبت اندازه هسته به سیتوپلاسم در هر لایه و در کل لایه های اپی تلیوم، تعداد عروق خونی، سلول های آماسی و ضخامت اپی تلیوم، نسبت قطر بزرگ به کوچک هسته در لایه بازال دو ضایعه ادنتوژنیک محاسبه شد.
    نتایج
    میانگین اندازه سطح مقطع هسته، سیتوپلاسم و نسبت اندازه هسته به سیتوپلاسم در کل لایه های اپی تلیالی تومور ادنتوژنیک کراتوسیستμm2 1/4543±1/9551، μm2 8/7729±4/20140، 1/0±47/0 و در کیست دنتی ژروس μm2 3082±9/5166، μm2 8/6191±1/12232 و 09/0±4/0 بود. میانگین ضخامت اپی تلیوم، تعداد سلول های آماسی و تراکم عروق خونی، نسبت قطر بزرگ به کوچک هسته در تومور ادنتوژنیک کراتوسیست بیشتر از کیست دنتی ژروس بود (001/0> P).
    نتیجه گیری
    افزایش نسبت هسته به سیتوپلاسم و افزایش تعداد عروق خونی در کراتوسیست نسبت به کیست دنتی ژروس دیده میشود. به احتمال، مورفومتری روش کمکی ارزشمندی در پیش گویی رفتار تهاجمی ضایعات ادنتوژنیک فوق باشد.
    کلیدواژگان: تومور ادنتوژنیک کراتوسیست، کیست دنتی ژروس، هیستومورفومتری
  • حسین نیکرو، سید رضاعطارزاده حسینی*، حمیدرضا سیما، محسن نعمتی صفحات 51-60
    مقدمه و هدف

    بیماری استئاتوهپاتیت غیرالکلی(NASH) قسمتی از طیف وسیع بیماری مزمن کبد چرب غیرالکلی است. در90٪ موارد، بیماران مبتلا به NASH با غلظت بالای آمینوترانسفرازهای سرم تشخیص داده می شوند. هدف این پژوهش، مقایسه تاثیر رژیم غذایی و برنامه تمرین هوازی همراه با رژیم غذایی بر سطوح آمینوترانسفرازهای سرم(ALT و AST) بیماران NASH بوده است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، 23 بیمار NASH با دامنه سنی 25 تا 50 سال، به طور تصادفی به دو گروه رژیم غذایی(11 نفر) و تمرین هوازی همراه با رژیم غذایی(12 نفر) تقسیم-شدند. رژیم غذایی هر دو گروه 500 کیلوکالری کمتر از انرژی روزانه آنها بود و گروه دوم، علاوه بر داشتن رژیم غذایی به مدت هشت هفته سه جلسه ای با شدت 55 تا 60٪ ضربان قلب ذخیره در تمرین های هوازی (پیاده روی، جاگینگ و دویدن) شرکت کردند. آمینوترانسفرازهای سرم پیش و پس از مداخله به روش فتومتریک اندازه گیری و نتایج با استفاده از تی استیودنت همبسته و مستقل در سطح معنی داری 05/0>P آزمایش شدند.

    نتایج

    تغییرات درون گروهی مقادیر ALT و AST سرم بیماران گروه رژیم غذایی تفاوت معنی-داری نداشت؛ اما همین تغییرات در گروه تمرین هوازی همراه با رژیم غذایی معنی دار بود. مقایسه میان گروهی، تفاوت معنی داری را در سطوح آمینوترانسفرازهای سرم نشان داد.

    نتیجه گیری

    کاهش آمینوترانسفرازهای سرم به سبب کاهش عوامل پاتوژنز بیماری، کاهش التهاب هپاتوسیت ها و بهبود عملکرد سلول های کبدی به وجود می آید. به احتمال، برنامه تمرین هوازی توام با رژیم غذایی در مقایسه با رژیم غذایی با کاهش آمینوترانسفرازهای سرم تاثیر بهتری بر پیشگیری، کنترل و درمان بیماری NASH دارد.

    کلیدواژگان: رژیم غذایی، تمرین هوازی، آمینوترانسفرازها، کبد چرب غیرالکلی
  • سید علیرضا حسینی کاخک، میترا خادم الشریعه، منیژه شیارگر، محمدرضا حامدی نیا، امیر حسین حقیقی، فاطمه رهبری زاده صفحات 61-70
    مقدمه و هدف
    لیپوپروتئین لیپاز(LPL) یکی از آنزیم های کلیدی در متابولیسم چربی ها و حفظ تعادل انرژی است. پاسخ حاد و تاخیری آن به یک جلسه تمرین در موش های صحرایی به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر یک جلسه دویدن طولانی مدت روی تردمیل بر بیان ژن و فعالیت LPL در عضله اسکلتی و همچنین پلاسمای موش های نر صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 31 ±388 گرم به طور تصادفی در دو گروه کنترل(دوازده سر) و تجربی(ذوازده سر) قرار گرفتند. گروه تجربی، یک جلسه تمرین به مدت 120 دقیقه و با شدت 18 متر بر دقیقه را روی تردمیل انجام دادند. بی درنگ، 2 و 24 ساعت پس از تمرین، موش ها بیهوش و نمونه گیری خون و بافت عضله سولئوس انجام شد. بیان ژن LPL به روش RT-PCR مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج تحقیق نشان داد که بیان ژن LPL عضله در 2 و 24 ساعت پس از تمرین به طور معنی داری در مقایسه با گروه کنترل افزایش داشت (به ترتیب P=0.02 و P=0.004)؛ همین-طور، فعالیت LPL عضله در 2 و 24 ساعت پس از تمرین به طور معنی داری در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت (به ترتیب P=0.03 و P=0.007)؛ غلظت LPL پلاسمایی نیز در 24 ساعت پس از تمرین افزایش معنی دار نشان داد (P=0.04).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که یک جلسه تمرین طولانی مدت با افزایش بیان LPL در سطح عضله می تواند به افزایش هیدرولیز تری گلیسریدها منجر شود؛ بنابراین قابلیت عضلات برای اکسیداسیون تری گلیسریدها پلاسما افزایش یافته، متابولیسم چربی ها بهبود-می یابد.
    کلیدواژگان: تمرین، LPL، موش صحرایی، عضله، پلاسما
  • مقایسه تغییرات ابعاد عضله لونگوس کولی میان وضعیت های استراحت و حداکثر انقباض ایزومتریک عضلات / فلکسور عمقی گردن در بیماران با درد مزمن گردن و افراد سالم با استفاده از اولتراسونوگرافی
    صفحات 71-78
    مقدمه و هدف

    عدم کارایی عضلات عمقی فلکسور گردن با درد مزمن گردن ارتباط دارد. هدف از این مطالعه، تعیین و مقایسه ابعاد عضله لونگوس کولی میان وضعیت های استراحت و حداکثر انقباض ایزومتریک در افراد سالم و بیماران با درد مزمن گردن بود.

    مواد و روش ها

    برای این مطالعه مورد شاهدی شانزده فرد با درد مزمن گردن و شانزده فرد سالم همسال انتخاب شدند. قطر قدامی خلفی، طرفی و سطح مقطع عرضی عضله لونگوس کولی هر دو گروه در وضعیت های استراحت و حداکثر انقباض ایزومتریک عضلات فلکسور عمقی گردن با اولتراسونوگرافی تعیین شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های t زوجی و t مستقل استفاده شد.

    نتایج

    سطح مقطع عرضی عضله لونگوس کولی در بیماران با درد مزمن گردن در حالت استراحت و انقباض به ترتیب 2/38±6/107 و03/32±4/89 (0001/0>P) و در افراد سالم 97/32±31/89 و 43/29±94/75 (0001/0>P) بود. اختلاف معناداری از نظر هر سه متغیر مطالعه میان دو گروه و در هر دو حالت استراحت و انقباض وجود نداشت (05/0<P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که سطح مقطع عرضی و قطر طرفی عضله لونگوس کولی در هر دو گروه بیماران و افراد سالم و قطر قدامی خلفی فقط در افراد سالم در حالت انقباض نسبت به حالت استراحت کمتر است؛ اما قطر قدامی خلفی لونگوس کولی در بیماران با درد مزمن گردن در حالت انقباض همانند حالت استراحت بود.

    کلیدواژگان: لونگوس کولی، درد مزمن گردن، سطح مقطع عرضی، قطر قدامی خلفی، قطرطرفی
  • فرید عباسی، رزا حقگو صفحات 79-84
    مقدمه و هدف
    پوسیدگی دندانی یکی از مهم ترین بیماری های شایع در جوامع انسانی است. بزاق و خاصیت بافرینگ آن در خنثی سازی اسیدهای حاصل از فعالیت میکروارگانیسم ها و پیشگیری از پوسیدگی نقش دارد؛ از طرفی، کنترل شیمیایی پلاک میکروبی دهان با استفاده از دهان شویه به عنوان یک درمان کمکی در کنار درمان های رایج مطرح است. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه اثر دو دهان شویه پرسیکا و ایرشا بر میزان pH بزاق است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی با روش cross-over، 38 نفر از مراجعان و دانشجویان دانشکده دندانپزشکی شاهد با میانگین سنی 27 سال که معیارهای ورود به تحقیق را داشتند انتخاب و pH بزاق غیرتحریکی آنها اندازه گیری شد. بیماران دهان شویه ایرشا را براساس دستور کارخانه سازنده مصرف کرده، میزان pH بزاق آنها بعد از 5، 10، 20 و 30 دقیقه اندازه گیری شد؛ سپس 72 ساعت دوره wash out، بیماران دهان شویه پرسیکا را مصرف و میزان pH بزاق آنها بعد از زمان های یاد شده در بالا اندازه گیری شد. برای مقایسه های آماری از آزمون t، paired t و ANOVA مقادیر تکراری استفاده شد.
    نتایج
    در هنگام استفاده از دهان شویه ایرشا، میانگین pH بزاق در زمان های 5، 10، 20 و 30 دقیقه به ترتیب برابر 255/7، 245/7، 184/7 و 230/7 و در دهان شویه پرسیکا به ترتیب برابر 406/7، 475/7، 421/7 و 347/7 بوده است که در همه زمان ها تفاوت آماری میان دو گروه معنی دار بود (به ترتیب: 004/0p<، 0001/0p<، 001/0p< و 006/0p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، افزایش pH بزاق به دنبال استفاده از دهان شویه پرسیکا در مقایسه با دهان شویه ایرشا در دوره های زمانی مختلف بیشتر است.
    کلیدواژگان: pH بزاق، دهان شویه پرسیکا، ایرشا، پوسیدگی، بیماری پریودنتال
|
  • Ahmad Ali Noorbala, Ahmad Alipour, Farhad Shaghaghi, Avisa Najimi, Mojgan Agah Heris Pages 1-10
    Background And Objective
    Different studies have shown that emotional disclosure by writing in order to express affective and emotional experiences would decline negative affect, inhibition, and would help to select adaptive behaviors by infusing into the self. Thus, this research investigated whether instructing emotional disclosure by writing and applying more adaptive defense mechanisms decline depression severity among depressed individuals.
    Materials And Methods
    In this study, 38 subjects (26 females, and 12 males) with major depression were selected and randomly assigned into experimental and control groups (each group contained 19 subjects). These 2 groups were paired by dose and type of medications they received during the period of study. They completed BDI and DMQ items prior to and after instructing and applying emotional disclosure for 4 weeks.
    Results
    Data analysis (by SPSS software, version 16) and conducting independent t test revealed that emotional disclosure with writing can significantly reduce depression severity in experimental group in comparison with control group (p<0.05). IN addition, using mal-adaptive defense mechanisms (suppression, reaction formation, and compensation) in experimental group significantly declined in comparison with control group (p<0.05).
    Conclusion
    Since creating insight, empathy and support sense due to applying emotional disclosure in depressed individuals can decline the load of input emotional burden to cognitive system and lead to improvement of cognitive performance, so, the individual would reduce using mal-adaptive defense mechanisms. Therefore, performing emotional disclosure is an efficient strategy in companion with other therapeutic strategies.
  • Hamid Alavi Majd, Shima Younespoor, Farid Zayeri, Mostafa Rezaei Tavirani Pages 11-20
    Background And Objective
    In recent years, DNA microarray technology has become a central tool in genomic research. Using this technology, which made it possible to simultaneously analyze expression levels for thousands of genes under different conditions, massive amounts of information will be obtained. While traditional clustering methods, such as hierarchical and K-means clustering have been shown to be useful in analyzing microarray data, they have some limitations. These methods assume that a gene or an experimental condition can be assigned to only one cluster and a gene belongs to a group of genes that are coexpressed under all conditions. Therefore, to overcome these shortcomings, biclustering methods are used. The purpose of this paper was to evaluate the efficiency of a biclustering method in analyzing yeast gene expression data.
    Materials And Methods
    In this study, Large Average Submatrices (LAS) method has been used to analyze the yeast Saccharomyces cerevisiae expression dataset, provided by Gasch et al. (2000). The dataset contains 2993 genes and 173 different experimental conditions. In this study, the software packages such as LAS, JMP and GOAL has been used for analyzing data.
    Results
    Results showed that the LAS method is able to produce biologically and statistically relevant biclusters.
    Conclusion
    This study showed that LAS can be used to discover biologically significant subsets of genes under subsets of conditions for microarray data analysis.
  • Somayeh Moukhah, Azita Goshtasebi, Sakineh Moayed Mohseni Pages 21-32
    Background And Objective

    Severe menstrual bleeding is a leading cause of poor quality of life and iron deficiency anemia in reproductive aged women. The aim of this study was to investigate the efficacy and acceptability of long-term use of medroxyprogestrone acetate in menorrhagia management.

    Materials And Methods

    In a pre-post trial, 44 eligible women were allocated to long term medroxyprogestrone acetate treatment (for 3 consecutive cycles). Changes in duration and amount of bleeding, quality of life and also hemoglobin and ferritin values were checked out and compared before and after treatment.

    Results

    Medroxyprogestrone acetate reduced mean PBLAC score from 220.15(±74.99) in control cycle to 108.81(±74.98) in third cycle (p<0.0001). Hemoglobin increased from 12.24(±0.89) to 13.21(±0.88) g/dl and ferritin increased from 13.38(±6.81) to 30.85(±8.51) ng/dl (p<0/0001). Duration of menstrual bleeding decreased from 8.4(±1.47) days to 8.06(±1.53) days (p=0.001). Medroxyprogestrone acetate reduced mean MQ score from 66.46(±13.82) to 14.13(±7.98) (p<0.0001). SF-36 quality of life scores increased in all aspects (except for bodily pain) (p<0.0001).

    Conclusion

    Our results showed that long term use of MPA is an effective treatment for idiopathic menorrhagia in terms of menstrual blood loss, hematologic indices and quality of life (p<0.05) and observed complications are not significant. This makes long-term MPA a favored drug choice in idiopathic menorrhagia management in premenopausal women.

  • Hoda Niknam, Alireza Sarmadi, Mahiar Salavati, Firooz Madadi Pages 33-42
    Background And Objective

    Deficiency in the proprioception, balance and postural control are mostly found in patients after anterior cruciate ligament reconstruction surgery (ACLR). These factors play a role in symmetric weight distribution on the lower limbs. The purpose of this study was to evaluate the effect of taping on the proprioception and weight distribution on lower limbs in ACLR patients.

    Materials And Methods

    Twenty volunteer athlete men with isolated ACL injury, aged 27±5.5 years, 4 to 6 months after surgery participated in the study. This study was performed in the Biomechanics Laboratory of Tarbiat Modares University. Subjects were randomly divided into two groups using random number table. Proprioception and weight distribution symmetry were measured by a digital goniometer and force platform. Measurements were performed before and after taping and 10 days after continues usage of taping.

    Results

    The findings showed that the weight loading on the injured knee was toward increasing in 30 degree of squat but did not show a significant difference. There was not a considerable difference in 60 degree squat too. Angle reproduction test precision also significantly improved after taping.

    Conclusion

    It could be concluded that taping has a positive effect on the reducing angle reproduction absolute error via providing sensory inputs on the knee joint.

  • Safora Seifi, Farideh Feizi, Shima Nafarzadeh, Afshin Avesta Pages 43-50
    Background And Objective
    Although many helpful procedures are used in pathology for the prognosis of aggressive behavior of lesions, but their morphometric values were not detected. The purpose of the present study was to detect and compare the morphometric characteristics of KCOT and dentigerous cyst and to determine whether morphometric evaluation is a valuable and helpful method in the prognosis of aggressive behavior of these odontogenic lesions.
    Materials And Methods
    This cross- sectional study was done on 40 paraffin blocks of above odontogenic lesions from the archive of Dentistry Faculty. After hematoxylin-eosin staining, special software was used for determination of mean nuclear and cytoplasmic area, nuclear to cytoplasmic ratio (N/C) in each layer and all layers of odontogenic epithelium, mean microvessel density (MVD) and number of inflammatory cells, the epithelial thickness, and ferret ratio (F,R) in these odontogenic lesions.
    Results
    Mean nuclear and cytoplasmic area, N.C ratio in all layer of KCOT was 9551.1± 4543.1μm2, 20140.4 ± 7729.8 μm2, 0.47± 0.1 and in dentigerous cyst was 5166.9 ± 3082 μm2, 12232.1± 6191.8 μm2, and 0.4±0.9. Mean epithelial thickness, number of inflammatory cells and MVD, F.R in KCOT was higher than detigerous cyst (p<0.001).
    Conclusion
    From high nuclear to cytoplasmic ratio and high MVD, it is suggested that histomorphometry should be a helpful method in the prognosis of aggressive behavior of the above odontogenic lesions.
  • Hossein Nikroo, Seyed Reza Attarzade Hosseini, Hamidreza Sima, Mohsen Nematy Pages 51-60
    Background And Objective

    Non-alcoholic steatohepatitis (NASH) is part of a broad spectrum of chronic nonalcoholic fatty liver disease. Patients in 90% of cases characterized by elevated levels of serum aminotransferases. The purpose of this study was to compare the effect of diet and aerobic training with diet on serum aminotransferases levels in patients with NASH.

    Materials And Methods

    Twenty-three NASH patients with an age range of 25 to 50 years old were randomly divided into two groups of diet (n=11) and aerobic training with diet (n=12). In this study, diet in both groups included 500 kilocalories of energy and loss was daily calculated. The second group in addition to diet also participated in aerobic training which consisted of walking, jogging and running for a period of 8 weeks, 3 days a week with 55–60% heart rate reserve.Serum aminotransferases levels before and after the intervention was measured by photometric method. Data were analyzed by paired samples and independent-samples t-test at a significance level of p<0.05.

    Results

    The changes within groups regarding serum ALT and AST levels were not significant in patients of diet group; but changes were significant in aerobic training plus diet group. The comparison of between groups showed that there exists a significant difference between both groups in levels of serum aminotransferases.

    Conclusion

    Reduction of serum aminotransferases levels occurs due to reduced risk factors pathogeneses and reduced hepatocyte inflammation. Probably, the combined program (aerobic exercise with diet) is more effective for prevention, control and treatment of NASH.

  • Seyed Ali Reza Hosseini-Kakhk*, Mitra Khademosharie, Manije Shiargar, Mohammad Reza Hamedinia, Amir Hosseini Haghighi, Fatemeh Rahbarizadeh Pages 61-70
    Background And Objective
    Lipoprotein lipase (LPL) is a key enzyme in lipid metabolism and maintenance of energy homeostasis. Acute and delayed response of LPL to one session of exercise has not been well studied. The purpose of the present study was to examine the effect of one session of prolonged treadmill running on soleus muscle LPL mRNA and activity and plasma LPL activity in male Wistar rats.
    Materials And Methods
    Twenty four male Wisatr rats (weight: 388 ± 31 g) were randomly divided into two groups: control group (n=12) and trained group (n=12). The exercised rats ran on treadmill for 120 minutes (18 m/min, 0 º incline). Rats were anesthetized, sacrificed, and blood and soleus muscle sample were taken 0, 2, and 24 h after exercise. Semi-quantitative RT-PCR was used to measure LPL mRNA level in soleus muscle. Data were analyzed using repeated measures ANOVA.
    Results
    The results showed that muscle LPL mRNA significantly increases 2 and 24 hours after exercise (p =0.002 and p =0.004 respectively). Also, muscle LPL activity significantly increased 2 and 24 hours after exercise (p=0.03 and p=0.007 respectively). Plasma LPL activity also significantly increased 24 hours after exercise (p =0.004).
    Conclusion
    The study showed that single session of prolonged exercise via increasing muscle LPL gene expression can promote triglyceride hydrolysis. Therefore, the ability of muscle for FFA oxidation increases and lipid metabolism improves.
  • Hasan Namvar, Asgharreza Soltani, Farshad Okhovatian, Asghar Akbari Pages 71-78
    Background And Objective

    Inefficiency of deep cervical flexor muscles are correlated with chronic neck pain. The purpose of this study was to determine and to compare longus colli muscle dimensions between rest and maximum isometric contraction in patients with chronic neck pain and healthy subjects.

    Materials And Methods

    For this case-control study, 16 healthy matched subjects and 16 patients with chronic neck pain were recruited. Using ultrasonography, anterio-posterior, lateral, and cross-sectional dimensions of longus colli in resting position and during maximal isometric contraction of deep cervical flexor muscles were determined. Data were analyzed using paired and independent t-tests.

    Results

    Cross-sectional area of longus coli muscle in patients with chronic neck pain in resting position and during contraction was 107.6±38.2 and 89.4±32.03 (p<0.0001) and in healthy subjects was 89.31±32.97 and 75.94±29.43 (p<0.0001) respectively. There was no significant difference between two groups regarding study variables in both resting position and contraction (p>0.05).

    Conclusion

    The results showed that cross-sectional area and lateral diameter of longus coli muscle in both patients and healthy subjects and anterio-posterior diameter only in healthy subjects during contraction are lower than resting position. However, anterio-posterior diameter of longus coli in patient with chronic neck pain during contraction was similar to resting position.

  • Farid Abbasi, Roza Haghgoo Pages 79-84
    Background And Objective
    Dental caries is one of the most important diseases in all societies. Saliva and its pH plays an important role to keep mouth wet and control factors influencing dental caries. Furthermore, chemical control of microbial plaque by mouth washes is accepted as an adjunctive treatment option besides the standard treatment procedures. The aim of this study was to compare the effect of mouth wash consumption Irsha and Persica on salivary pH.
    Materials And Methods
    In this experimental cross-over study, 38 patients with a mean age of 27 years who meet the study criteria were selected from students and patients referred to Shahed Dental School. The unstimulated salivary pH was calculated prior to mouth wash consumption. The patients used Irsha mouth wash according to manufacturer's directions and their salivary pH was calculated after 5, 10, 20 and 30 minutes. After 72 hours wash out period, they were recalled for Persica mouth wash usage while their salivary pH was assessed similarly as done for the Irsha mouth wash. Then, t test, paired t test and ANOVA test for repeated measurements were used for data analysis.
    Results
    The study showed the mean salivary pH was not statistically significant prior to mouth wash consumption (a mean value of 7.180 before Irsha and 7.16 before Persica consumption). The mean value of salivary pH were 7.255, 7.245, 7.184 and 7.230 after 5, 10, 20 and 30 minutes respectively when patients received Irsha mouth wash; these values were 7.406, 7.475, 7.421 and 7.347 when patients used Persica mouth wash and exhibit statistically significant differences at all time sequences (p<0.004, p<0.0001, p<0.001 and p<0.006). The mean salivary pH changes was statistically significant during times studied when patients used Persica mouth wash while these changes was not statistically significant after the use of Irsha; although no significant difference was found between baseline and 30 minutes time sequence after the Persica usage.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it seems that Persica mouth wash usage is accompanied with higher values of salivary pH than Irsha mouth wash in different time consequences studied.