فهرست مطالب

پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل - سال هجدهم شماره 1 (بهار 1390)

فصلنامه پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل
سال هجدهم شماره 1 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/07/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامحسین زمانی، مریم شریف زاده صفحه 1
    این پژوهش بر پایه راهبرد نظرسنجی و با هدف بررسی عوامل محرک تولیدات پژوهشی علمی در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق را 300 نفر از متخصصان و اعضای هیات علمی دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل می دادند که با روش نمونه گیری”هدفمند“انتخاب شدند. روایی پرسش نامه مورد استفاده برای گردآوری داده ها از سوی گروهی از اعضای هیات علمی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی بررسی و تایید شد. پایایی آن نیز با کسب ضریب آلفای کرونباخ 87/0 مورد تایید قرار گرفت. یافته های پژوهش بیانگر آن است که طرح تحقیق دانشجویان دوره های عالی؛ حس کنجکاوی و علاقمندی محققان؛ روند فعالیت های علمی، محتوای مجلات علمی و نشریات معتبر؛ نیاز جامعه؛ و در نهایت سفارش دستگاه های اجرایی از اولویت های اول تا پنجم در انتخاب موضوع تحقیقات برخوردارند. همچنین، کسب احترام و مقبولیت اجتماعی مهم ترین انگیزاننده پژوهشگران در انجام پژوهش های کشاورزی و منابع طبیعی است. از دید پژوهشگران کشاورزی و منابع طبیعی، منزلت اجتماعی و رضایت مندی دانشمندان و محققان از جایگاه خود در جامعه تاثیر به سزایی بر ارتقاء کشاورزی کشور دارد.”تامین اعتبار و تسهیلات زیر بنایی در امر پژوهش“نیز به عنوان مهمترین چالش انجام پژوهش های کشاورزی و منابع طبیعی شناخته شد.
    کلیدواژگان: علم سنجی، انگیزش اعضای هیات علمی، چالش های تولید علم، علوم کشاورزی و منابع طبیعی
  • هدایت الله امینیان، قنبر ابراهیمی صفحه 23
    در این پژوهش به منظور بررسی اثر مقدار رطوبت بر مقاومت الکتریکی چوب، سه پایه صنوبر دلتوئیدس (p. deloeides) سه درخت از جنگل شصت کلاته گرگان قطع و از تنه هر کدام، هشت آزمونه جور سالم و بدون عیب به ابعاد 10×5/7×2 سانتی متر تهیه گردید. مقاومت الکتریکی و دمای داخلی متناظر هر آزمونه به طور جداگانه، با افزایش تدریجی دما بین 95-15 درجه سانتی گراد اندازه گیری شد. اندازه گیری مقاومت الکتریکی در چند نوبت تکرار شده و همه آزمونه ها در ابتدا و انتهای هر نوبت از اندازه گیری توزین شدند. در پایان، برای تعیین مقدار رطوبت آزمونه ها، تمامی آن ها به مدت 24 ساعت در آون با دمای 2±103 درجه سانتی گراد خشک شدند و با فرض خطی بودن تغییرات مقدار رطوبت چوب طی هر نوبت آزمایش، مقدار رطوبت متناظر با هر یک از مقادیر مقاومت الکتریکی و دمای داخلی در هر آزمونه محاسبه شد. تجزیه واریانس در سطح اطمینان 95 درصد نشان داد، تفاوت بین مقادیر مختلف دمایی معنی دار می باشد و مقاومت الکتریکی در یک مقدار رطوبت ثابت با افزایش دما، کاهش می یابد. به این ترتیب، 8 مدل خطی جهت تعیین ارتباط بین مقدار رطوبت با مقاومت الکتریکی در مقادیر دمایی مختلف به طور جداگانه بررسی شد. با توجه به تجزیه واریانس ضرایب همبستگی، بهترین مدل انتخاب و براساس آن، منحنی های مقدار رطوبت- مقاومت الکتریکی در دماهای مختلف رسم گردید. نتایج نشان داد، در همه مقادیر دمایی، مقاومت الکتریکی با افزایش مقدار رطوبت، با شیبی مشابه، کاهش می یابد، اما در دمای 95 درجه سانتی گراد، شیب منحنی کاهش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: چوب صنوبر، مقاومت الکتریکی، دما، مقدار رطوبت، کوره چوب خشک کنی
  • یحیی کوچ، اکبر نجفی* صفحه 43

    ارزیابی توان اکولوژیک یک رویشگاه جنگلی، در واقع ارایه شاخص یا شاخص هایی است که توان یک رویشگاه جنگلی را در ایفای نقش های متفاوت مختص جنگل نشان می دهد. جنگل خانیکان چالوس با توجه به موقعیت مکانی اش در بخش پایین بند حاشیه خزری و با توجه به کارکردهای متفاوتی که داراست، نیازمند بررسی دقیقی بوده تا به عنوان معرفی از جنگل های پایین بند اکوسیستم های جنگلی شمال مورد ارزیابی قرار گیرد. به همین منظور در این پژوهش گروه های چوبی جنگل خانیکان براساس مشخصه های خاک (اسیدیته، کربن، نیتروژن، فسفر) با استفاده از تئوری منطق فازی و تحلیل رگرسیونی مورد ارزیابی قرار گرفت. برتری این تئوری در آن است که به جای یک عدد، دامنه ای از اعداد با درجه امکان مشارکت در ارزیابی توان اکولوژیک در نظر گرفته می شود. تعداد 180 قطعه نمونه با روش نمونه برداری تصادفی سیستماتیک و با سطح نمونه 400 مترمربع جهت برآورد عناصر چوبی به کار گرفته شد. در داخل هر یک از قطعات نمونه، تعداد و درصد حضور هر یک از گونه های چوبی با اندازه گیری قطر تاج پوشش ثبت گردید. در هر یک از قطعات نمونه پیاده شده، نمونه خاک ترکیبی با گودبرداری از چهار گوشه و مراکز قطعات نمونه از عمق 30-0 سانتی متر برداشت گردید. در مجموع 180 گروه چوبی در منطقه مورد مطالعه تشخیص داده شد که متشکل از گونه های ممرز، انجیلی، ولیک، بلوط، شمشاد، خرمندی، خاس، ملج، ازگیل وحشی، توسکای قشلاقی، لرگ، پلت، انجیر و کوله خاس بوده اند. هر یک از گونه های یاد شده با نسبت های مختلف در قطعات نمونه پراکنده شده بود. به منظور ارزیابی هر یک از گروه های جنگلی، مشخصه های خاک به عنوان داده های ورودی در سیستم فازی درج شد. برای هر یک از این مشخصه ها توابع عضویت مثلثی تعریف گردید. در مجموع 81 الگوریتم فازی براساس مشخصه های مورد بررسی نوشته شد. برای هر یک از قواعد فازی، اوزانی در نظر گرفته شده و کلاسه های ارزیابی به عنوان خروجی تعریف گردید. در نهایت، کلاسه های ارزیابی داده های ورودی به سیستم فازی نیز به صورت مجزا ساخته شد. نتایج ارزیابی صورت گرفته نشان داد که گروه های جنگلی که با ترکیب خالص گونه ممرز قرار گرفته اند دارای توان و پتانسیل بالاتری از نظر مشخصه های خاک نسبت به سایر گروه های دیگر بوده اند. همچنین تجزیه رگرسیونی روش گام به گام نشان داد که با استفاده از متغیر pH، توان اکولوژیک گروه های جنگلی قابل پیش بینی است.

    کلیدواژگان: ممرز، خصوصیات خاک، تابع عضویت، اعداد فازی، جنگل خانیکان
  • روح الله پرما، شعبان شتایی، یحیی خداکرمی، هاشم حبشی صفحه 61
    در این پژوهش به منظور بررسی قابلیت داده های سنجنده ETM+ ماهواره لندست 7 در تفکیک تیپ های جنگلی منطقه زاگرس، داده های رقومی مربوط به 7 مردادماه 1381 از جنگل های قلاجه استان کرمانشاه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اطلاعات زمینی از طریق نمونه برداری خوشه ای- سیستماتیک و با قطعات نمونه 36/0 هکتاری تهیه گردید. پس از بررسی های کیفی هیچ گونه خطای رادیومتری قابل ملاحظه ای مشاهده نشد. تطابق هندسی با استفاده از 55 نقطه کنترل زمینی و خطای میانگین ریشه مربعات برابر 39/0 در جهت محور X و 46/0 در جهت محور Y انجام شد. تصحیح اتمسفری داده ها با استفاده از مدل Cost انجام گردید. شاخص های گیاهی مناسب برای کاهش اثر بازتاب خاک ایجاد شد. باندهای مصنوعی از طریق اعمال نسبت گیری طیفی، تجزیه مولفه های اصلی و تبدیل تسلدکپ، ادغام داده های چند طیفی با تصویر پانکروماتیک به روش تبدیل فضای رنگ و آماری نیمه اتوماتیک روی داده ها صورت گرفت. انتخاب مجموعه باندی مناسب برای طبقه بندی به کمک نمونه های تعلیمی و با استفاده از شاخص واگرایی انجام شد. طبقه بندی داده ها به روش نظارت شده و با طبقه بندی کننده های حداکثر احتمال، حداقل فاصله از میانگین، متوازی السطوح انجام و با نقشه واقعیت زمینی مورد ارزیابی صحت قرار گرفت. نتایج نشان داد نقشه به دست آمده از اعمال الگوریتم حداکثر احتمال نسبت به دیگر الگوریتم ها جهت تفکیک تیپ های جنگلی مناسب تر بوده و صحت کلی 68 درصد و ضریب کاپای 29/0 برای 2 تیپ عمده جنگلی بلوط و آمیخته و صحت کلی 55 درصد و 15/0 برای 4 تیپ بلوط، بنه غالب، کیکم غالب و آمیخته به دست آمد. نتایج نشان دهنده قابلیت ضعیف داده های ETM+ در تهیه نقشه تیپ 5 طبقه و 4 طبقه در جنگل های زاگرس می باشد و پیشنهاد می شود از داده های با قدرت تفکیک طیفی بهتر استفاده گردد.
    کلیدواژگان: ETM+، حداکثر احتمال، تیپ بندی، جنگل های زاگرس، قلاجه
  • فرهاد زینلی، حسین رسالتی، محمد تسوجی صفحه 77
    در این پژوهش تاثیر استفاده از چوب شاخه ممرز و راش با حفظ نسبت مشابه چوب تنه و به میزان 3 به 1 به جای بخشی از چوب تنه ممرز و راش در تولید و ارزیابی خمیر CMP مخلوط پهن برگان مورد بررسی قرار گرفت. درصدهای مصرف چوب شاخه در ترکیب نهایی مخلوط تنه پهن برگان با حفظ مقدار ثابت 20 درصد برای چوب تنه توس، 0، 16، 40، 56 و 80 درصد بود. نتایج نشان داد که تحت شرایط پخت ثابت، زمان پخت برای رسیدن به بازده حدود 85 درصد و نیز میزان پالایش برای دست یابی به درجه روانی ثابت 300 میلی لیتر استاندارد کانادائی، با افزایش درصد مصرف چوب شاخه کاهش می یابد. همچنین، اگرچه با افزایش چوب شاخه در مخلوط تنه پهن برگان، خواص نوری و مقاومتی کاغذ به دست آمده اندکی کم شد، ولی استفاده از چوب شاخه تا حدود 40 درصد در ترکیب نهائی ماده اولیه مصرفی برای ساخت خمیرکاغذ CMP قابل توصیه است.
    کلیدواژگان: چوب شاخه، چوب تنه، ممرز، راش، توس
  • حسین رنگ آور، غنچه رسام، ولی آقاگل پور صفحه 91
    در این بررسی امکان استفاده از ضایعات ساقه کلزا، در ساخت تخته خرده چوب مورد مطالعه قرار گرفت. درصد اختلاط ضایعات ساقه کلزا با خرده چوب صنعتی به ترتیب در 4 سطح 75:25، 50:50، 75: 25 و 0:100، مقدار چسب مصرفی (اوره فرمالدئید) در سه سطح 8، 10 و 12 درصد براساس وزن خشک ماده اولیه و زمان پرس در 3 سطح 5، 6 و 7 دقیقه به عنوان عوامل متغیر انتخاب گردیدند. نمونه شاهد نیز از خرده چوب با شرایط صنعتی تهیه شد. خواص فیزیکی و مکانیکی تخته ها شامل، مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی و واکشیدگی ضخامت در طی 2 و 24 ساعت غوطه وری در آب نمونه ها بر طبق استاندارد 2-312EN اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که استفاده از ساقه کلزا در ساخت تخته خرده چوب سبب افزایش مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته نمونه ها می گردد. به طوری که بیش ترین مقدار مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته مربوط به نمونه های ساخته شده با 100 درصد کلزا بوده و در مقابل افزایش مقدار ساقه کلزا سبب کاهش چسبندگی داخلی و افزایش واکشیدگی ضخامتی شده است. همچنین نتایج نشان داده که افزایش مقدار چسب و زمان پرس باعث بهبود خواص مکانیکی و فیزیکی نمونه ها شده است. به طورکلی می توان گفت که با استفاده از 25 درصد ساقه کلزا، مقدار چسب 12 درصد و زمان پرس 7 دقیقه تخته های با ویژگی های فیزیکی و مکانیکی قابل قبول تولید می گردد که در حد استاندارد 2-312EN و مناسب برای مصارف کلی و داخلی باشد.
    کلیدواژگان: تخته خرده چوب، ساقه کلزا، مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته، واکشیدگی ضخامت
  • اکبر قاسمی، حشمت الله حیدری، داوود آزادفر، علی جعفری صفحه 105
    جهت حفظ تعادل پایدار زیست بوم های حساس مناطق خشک و نیمه خشک، ضرورت دارد پوشش گیاهی این مناطق از طریق گونه های گیاهی مقاوم احیا گردد. برای این منظور باید گیاهان مستقر در عرصه شناسایی و عوامل موثر در استقرار و بقای آن ها مانند وضعیت اقلیم و خاک، که به طور موثری در تعیین رویشگاه گیاهان نقش اساسی ایفا می کنند، بررسی شود. این پژوهش به منظور، دست یابی به میزان اثر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک بر ویژگی های ریخت شناسی گونه کرت (Acacia arabica Wild var. nilotica)، در ایستگاه تحقیقاتی پخش سیلاب تنگستان واقع در استان بوشهر انجام گرفت. ابتدا سه شبکه پخش سیلاب معرف وضعیت منطقه، انتخاب و سپس جهت بررسی اثرات پخش سیلاب در سطوح ارتفاعی، هر شبکه پخش سیلاب به دو پهنه ارتفاعی بالادست و پایین دست تقسیم گردید. آماربرداری به روش خوشه ایانجام شد، هر خوشه شامل 4 پلات 1600 مترمربعی (40×40 متر) پیاده و ویژگی های رویشی (قطر یقه، ارتفاع درخت و قطر تاج در دو جهت اصلی) برداشت شدند. در مرکز هر خوشه یک نیم رخ حفر و از دو عمق 20-0 و 45-20 سانتی متری نمونه برداری انجام شد و برخی خصوصیات خاک مشتمل بر: اسیدیته، هدایت الکتریکی، ازت، فسفر، پتاسیم، درصد شن، رس و لای تعیین گردید. تجزیه واریانس صفات به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و مقایسه میانگین تیمارها با استفاده از آزمون دانکن انجام گرفت. نتایج به دست آمده نشان می دهد در سطوح ارتفاعی پخش سیلاب تفاوت معنی داری در سطح 1 درصد از نظر قطر یقه درختان کرت وجود دارد، که در این میان سطوح پایین دست از وضعیت رویشی بهتری برخوردارند. نتایج تجزیه همبستگی متعارف بیانگر رابطه معنی داری (009/0= سطح معنی داری) ویژگی های رویشی گونه کرت و برخی خصوصیات خاک دارد و مشخص نمود که ریزتر شدن بافت خاک از مهم ترین عوامل موثر در توسعه تاج پوشش درخت یاد شده است.
    کلیدواژگان: خصوصیات خاک، ویژگی های رویشی، کرت، استان بوشهر
  • گزارش کوتاه علمی
  • اکبر قاسمی، حشمت الله حیدری، داوود آزادفر صفحه 117
    در این پژوهش نقش عوامل خاک بر روی ویژگی های رویشی کهور پاکستانی مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور سه قطعه مجاور هم، با میزان ورودی سیلاب مختلف در ایستگاه تحقیقاتی پخش سیلاب تنگستان در استان بوشهر انتخاب و در هر قطعه، 6 پروفیل احداث و از عمق 45-0 سانتی متری نمونه خاک برداشت گردید و برخی از خصوصیات خاک تعیین شد. پوشش درختی به روش خوشه ایبا پلات های 1600 مترمربعی، 4 پلات در اطراف هر پروفیل با ابعاد 40×40 متر برداشت شد. نتایج تجزیه همبستگی متعارف بیانگر همبستگی بالای درصد رس با توسعه قطر تاج کهور می باشد.
    کلیدواژگان: خصوصیات خاک، ویژگی های رویشی، کهور پاکستانی، استان بوشهر
|
  • Gh.H. Zamani, M. Sharifzadeh Page 1
    This research project aimed to investigate the scientific performance motivators in agriculture and natural resources by means of measuring attitude approach. The population consisted of 300 agriculture and natural resources faculty members from agricultural and natural resources colleges as well as from the Academy of Sciences of Islamic Republic of Iran who were selected through purposive sampling methodology. The data collection was done using a questionnaire which was validated by a group of experts. Its reliability as measured by Cronbach’s alpha was 0.87. Findings revealed that, graduate students’ proposals; scientists’ curiosity and interests; scientific journals’ trends; society needs; and public organizations’ grants got the first to last ranking orders in selecting research topics. Esteem needs were the most important determinant of scientists’ motivation in agriculture and natural resources researches. Scientists’ satisfaction played a great role in national agricultural development. Also, availability of “research grants and budgets and research materials and tools” recognized to be the most important challenge of agriculture and natural resources researches.
  • H. Aminian, Gh. Ebrahimi Page 23
    In order to evaluate the effect of moisture content (MC) on the electrical resistance (R) of poplar wood, three poplar trees (P. deltoeides) were selected and harvested in the Shast Kalateh forest in Gorgan, and eight matched clear specimens with dimensions of 27/510 cm were taken from each one. The electrical resistance and the corresponding internal temperature values of each specimen were measured simultaneously with a gradual increase in temperature between 15-100 oC, separately. The test was repeated for several turns and all of the specimens were weighed at the beginning and end of each run. All of the specimens were oven-dried with temperature of 103±2 oC for 24 hours at the end of the test to calculate the MC values corresponding to each electrical resistance and internal temperature values of each specimen with assuming the linear changes of MC of wood during each run of testing. The analysis of variance (ANOVA) at the 95% confidence level by SPSS14 software showed that the difference between different temperature values was significant, and electrical resistance decreased at a constant MC by the increase of temperature. Thus, eight linear models were evaluated to determine relationship between MC and electrical resistance at different temperature values, separately. According to the ANOVA test of the correlation coefficient, the best equation was chosen and moisture content-electrical resistance curves at different temperatures were drawn based on it. The results have shown that the electrical resistance decreases with increasing of moisture content at all temperature values with a same slope, but the slope of the curve decreases at the high temperature values (close to 100 oC).
  • Y. Kooch, A. Najafi Page 43

    The ecological potential assessment of forest sites introduces an index or indices that show the potential of forest site for fulfillment of special different roles of forest. Khanikan forest at Chalous needs precise investigation for assessment as indicator of lowland forests in forest ecosystems of northern Iran with considering its location position in Caspian lowland and different values. The woody groups of Khanikan forest were assessed using fuzzy set theory and regression analysis on the basis of soil characteristics including pH and carbon, nitrogen and phosphorus content. In this theory, a range of numbers with partnership possibility degree is considered instead of one number for assessment of ecological potential. 180 sample plots, each 400 m2 were designed for estimation of woody elements by systematic randomly method. Number and presence percent of woody species were recorded by measuring of canopy cover diameter. Mixed soil samples were dug in four corner and center of designed sample plots from 0-30 cm depth. Totally, 180 woody groups were recognized consisting Carpinus betulus L., Parrotia persica DC., Cratagus Pentagyna W., Querecus castanifolia C.A.M., Buxus hyrcana P., Diospyrus lotus L., Ilex aquifolium L., Ulmus glabra H., Mespilus germanica L., Alnus glutinosa L., Pterocarya fraxinifolia L., Acer insign B. Ficus carica L., and Ruscus hyrcanus L. These species were dispersed in samples plots with different ratios. The soil characteristics were incorporated in fuzzy system as input data for assessing forest groups. Triangular membership functions were defined for each characteristic. 81 fuzzy rules were recorded on the basis of investigated property. Weights incorporated in every fuzzy rule and assessment classes were constituted. Finally, assessment classes of interred data to fuzzy system were designed, separately. The assessment results showed that forest groups with pure combination of Hornbeam species had higher potential on the basis of soil characteristics compared to other groups. Stepwise regression method indicated that the ecological potential of forest groups is predictable using soil pH.

  • R. Parma, Sh. Shataee, Y. Khodakarami, H. Habashi Page 61
    In order to capability investigation on Landsat-7 Satellite ETM+ Data in Separability Forest Type and mapping in the Zagros Region, a small window digital data dating July 2001 from Ghalajeh Forests in the Kermanshah province were analyzed. Ground data were provided the cluster sampling method and with 0.36 ha. No radiometric error was found then the quality investigations. Orthorectification was implemented using 55 Ground Control Points and RMS Error equal 0.39 the X axis aspect and 0.46 the Y axis aspect. Atmospheric correction was implemented using of Cost model. Vegetation indexes to produce appropriate for soil reflectance effect decrease. Synthetic bands were generated using some suitable processing methods to produce the spectral arithmetic bands like principal component analysis and Tasseled Cap transformation. Multispectral and panchromatic data were fused using HIS and statistics-based pansharp fusion techniques. Selection of the appropriate bands for classification was performed using divergence separability index. Classification was done by supervised method using maximum likelihood (ML), minimum distance to mean (MD) and parallel epiped (PPD) classifiers. Accuracy assessment of classified maps was performed by ground truth map. The results showed that the classified map using maximum likelihood classifier could be better than other maps with an overall accuracy 68% and Kappa coefficient 0.29 for Oak and mixed forest types. Results generally showed a moderately capability ETM+ data to provide forest types map in the Zagros forest. These study would suggest the utility of best spatial resolution imagery and in other regions.
  • F. Zeinaly, H. Resalati, M. Tasooji Page 77
    In this research, effect of Using Hornbeam and Beech Branch Woods in Admixture with Birch Stem Wood on Their CMP Pulp Properties. Using percentage of branch woods, with 20% constant content for Birch stem wood, were 0, 16, 40, 56 and 80 in final mixture of hardwoods. The Results indicated that cooking time, to reach 85% yield and under same cooking condition, and also refining quantity, to reach 300 ml constant CSF freeness, were decreased with increasing portion branch woods (P<0.01). Moreover, despite a little decrease (P<0.01) in the optical and mechanical properties of the produced hard sheets by addition of branch wood in the hardwood stems wood, using 40% of branch wood in final mixture of the initial materials for making CMP pulp is recommended.
  • H. Rangavar, G. Rasam, V. Aghagolpour Page 91
    In this study, the possibility of using canola stem residues for particleboard manufacturing was studied. The ratio of canola straw to the industrial particles was as 25:50, 50:50, 75:25 and 100:00 percents, respectively. Urea formaldehyde resin was used as binder at three levels of 8, 10 and 12 percent based on oven dried weight of particles and the press time was at three level of 5, 6 and 7 minutes. Control samples were made of industrial wood particles. Then, mechanical and physical properties (modulus of rupture, modulus of elasticity, internal bonding and thickness swelling after 2 and 24h soaking in water) of the produced boards were measured. The results indicated that increasing canola straw to wood particles, resulted in increasing the bending strength and modulus of elasticity of the boards. Also, increasing the amount of resin and press time improved the mechanical and physical properties of the boards. Precisely Speaking, using canola straw in mixture with industrial particles up to 25%, 12% resin and press time of 7 minutes resulted in producing boards with appropriate physical and mechanical properties which are suitable for interior uses.
  • A. Ghasemi, H. Heydari, D. Azadfar, A. Jafari Page 105
    Rehabilitation of arid and semi-arid regions by tolerant native plant cover is a primary concern to create a sustainable balanced ecosystem. Thus, the existing plant species of the region should be recognized together with a comprehensive survey and study of the environmental factors such as climate and soil conditions which affect the establishment of these plant species. This paper attempts to examine the effects of soil physico-chemical properties on some distinctive vegetative characteristics of Gum arabic (Acacia arabica Wild var. nilotica), in Tangestan flood water spreading experimental station at Bushehr province. A cluster sampling scheme was designed and applied. Each cluster consists 4 square sample plots, each 1600 square meter (40×40 meters). The vegetative characteristics (collar diameter, tree height, crown diameter at two major directions) were measured and recorded carefully. At the center of each cluster, soil samples were collected at 0-20 and 20-45 cm depths to evaluate major soil characteristics such as Soil acidity, electrical conductivity, nitrogen, phosphorus and potassium content and sand, clay and silt percent. For the analysis of variance, the factorial experimental in completely randomized design was used. The comparison of means was done using Duncan's new multiple range tests. The results suggest a significant difference at one percent statistical error level between the mean collar diameters of upland and downland subdivision basins, where, downland exhibits more favorable condition. The canonical correlation analysis suggests a significant correlation at one percent statistical error level between vegetative characteristics of Gum arabic and some distinctive soil properties, i.e., the finer soil texture results a better condition for crown canopy development.
  • A. Ghasemi, H. Heydari, D. Azadfar Page 117
    This paper attempts to examine the effect of water spreading on soil physico-chemical properties, and vegetative characteristics of Common mesquite. For this, on the basis of flood water discharge, three sections of lands were accurately selected at Kosar water spreading experimental station, in Tangestan, Bushehr province. In each section, 6 profiles were digged out and studied; meanwhile soils samples were collected from 0-45 cm depth to evaluate their further characteristics. The vegetative characteristics of Common mesquite were studied at 1600 square meters sample plots selected as a cluster of each 4 sample plots around each profile (40×40 square meter). Analysis of variance of Soil major characteristics (EC, pH, N, P, K, Clay, Silt and Sand percents) suggested a significant difference at one percent statistical error level between the sections. The CCA process, suggests that Clay percentage has a strong correlation with crown diameter of Common mesquite.