فهرست مطالب

Anatomical Sciences Journal - Volume:9 Issue: 1, 2011

Anatomical Sciences Journal
Volume:9 Issue: 1, 2011

  • 90 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1390/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم مومنی، زهرا رشیدی، مهری آزادبخت، علی امینی صفحه 1
    هدف
    بررسی اثر فشار هیدرواستاتیک بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک های موش مواد و روش‎ ها: در این مطالعه فولیکول های آنترال سالم با قطر تقریبی 500 میکرومتر از تخمدان موش های ماده بالغ نژاد NMRI با رده سنی 6-8 هفته به روش مکانیکی جدا و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمایش فولیکول های به محفظه اعمال فشار منتقل شدند و در معرض 20 میلی متر جیوه فشار هیدروستاتیک به مدت 30 دقیقه در انکوباتور قرارگرفتند. در گروه کنترل فولیکول ها در محفظه دیگری بدون آنکه به آن ها فشار اعمال شود، در انکوباتور قرارداده شدند. فولیکول ها به طور جداگانه در قطره های 100 میکرولیتری محیط کشت MEM همراه با 5 درصد سرم جنینی گاو، 100 میلی واحد در میلی لیتر هورمون تحریک رشد فولیکولی نوترکیب، 10 نانوگرم در میلی لیتر فاکتور رشد نوترکیب و 5/7 واحد بین المللی هورمون گنادوتروپین انسانی جفت به مدت 48 ساعت کشت داده شدند. پس از24 ساعت توده سلولی کومولوس- تخمک (COCs) از درون فولیکول ها جدا و بلوغ تخمک ها از نظردرصد تخمک های مراحل ژرمینال وزیکول (GV)، شکستن غشای هسته (GVBD) و متافاز II (MII) تا 48 ساعت بررسی شد. همچنین میزان زنده ماندن تخمک و سلول های کومولوس با استفاده از رنگ آمیزی حیاتی هسته (پروپیدیوم یدید و بیس بنز آمید) بررسی شد. یافته ها: نتایج نشان داد که فشار هیدروستاتیک بلوغ آزمایشگاهی تخمک را بهبود بخشید. به طوری که 24 ساعت پس از کشت، افزایش معنی‎داری در میزان تشکیل تخمک های GVBD و MII در گروه آزمایش نسبت به کنترل مشاهده شد.
    کلیدواژگان: فشار هیدرواستاتیک، بلوغ آزمایشگاهی، تخمک، موش
  • محمد اسمعیلی نژاد، محمد بیات، حسن دربندی، نریمان مصفا، محمد اثنی عشری صفحه 13
    مقدمه
    هدف مطالعه ی حاضر بررسی اثر تابش لیزر کم توان بر فیبروبلاست های انسانی کشت داده شده در محیط کشت محتوی غلظت زیاد گلوکز می باشد.
    مواد و روش ها
    فیبروبلاست های پوست انسانی درون محیط Dulbecco''s Modified Eagle''s Medium فشار 2CO 5 در صد و رطوبت 95 درصد نگهداری شدند تا به کشت مناسب برسند. پس از آن که سلول ها به کشت مناسب رسیدند تحت تابش لیزر کم توان هلیوم-نئون با توان خروجی5/1 میلی وات و قطر پرتو 17 میلی متر روی چاهک های گروه تجربی قرار گرفتند. در مرحله بعد سلول های به کشت مناسب رسیده به مدت یک هفته درون محیط با غلظت بالای گلوکز (15 میلی مولار بر لیتر) نگهداری شدند. تابش لیزر کم توان هلیوم-نئون با همان مشخصات روی چاهک های گروه تجربی انجام پذیرفت. گروه شاهد لیزر دریافت نکردند. سلول ها با سه دوز 5/0، 1 و J/cm22 طی سه روز متوالی تحت تابش قرار گرفتند. میزان تکثیر سلول ها توسط آزمونMTT (dimethylthiazol-diphenyltetrazolium bromide) ارزیابی شد. توزیع داده های زیر گروه های شاهد و تجربی هر گروه با Student t test یا Mann-Whitney-U آزمون شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که تابش لیزر با دوز های 5/0 (p=0.002) و 1 ژول بر سانتی متر مربع (p=0.046) باعث افزایش توان تکثیری و میزان حیات فیبروبلاست های انسانی در شرایط محیط کشت (in vitro) با غلظت طبیعی گلوکز در مقایسه با گروه شاهد می شود اما با دوز 2 ژول بر سانتی متر مربع اثر معکوس دارد (p=-0.011). این در حالی است که تابش با هر یک از دوز های 5/0 (p=0.042)، 1 (p≈0) و 2 ژول بر سانتی متر مربع (p≈0) باعث افزایش توان تکثیری و میزان حیات فیبروبلاست های انسانی که به مدت یک هفته در محیط با غلظت بالای گلوکز (15 میلی مولار بر لیتر) کشت داده شده بودند، در مقایسه با گروه شاهد شد.
    نتیجه گیری
    تابش لیزر کم توان هلیوم-نئون باعث افزایش رشد و تکثیر فیبروبلاست های انسانی که درون محیط با غلظت طبیعی و زیاد گلوکز کشت داده شده بودند شد.
    کلیدواژگان: لیزر، هلیوم نئون، فیبروبلاست های انسانی، آزمون MTT
  • فرزاد رجایی، زهره باقر، مهدی فرخی، محمدعلی شکرگزار صفحه 23
    هدف
    بررسی کیفی روند بهبود زخم استخوانی را در دو داربست زنوگرفت و هیدروکسی آپاتیت/تری کلسیم فسفات
    مواد و روش ها
    طی یک مطالعه تجربی 5 سر خرگوش نیوزلندی با وزن تقریبی 2 کیلوگرم مورد مطالعه کیفی قرار گرفتند. حیوانات با استفاده از تزریق mg/kg60 کتامین (Sigma-Aldrich، Germany) و mg/kg 6 زایلازین(Sigma-Aldrich، Germany) بیهوش شدند. پس از ایجاد حفره ای به ابعاد 3×2 سانتی متر در استخوان تیبیای حیوان، داربست های مورد نظر در پای حیوان قرار گرفت. قابل ذکر است که داربست زنوگرفت در اندام تحتانی راست حیوان و در اندام تحتانی دیگر داربست تجاری به عنوان گروه کنترل قرار داده شد. در پایان ماه دوم خرگوش ها کشته شده و سپس میزان ترمیم در استخوان تیبیای خرگوش ها با استفاده از تصاویر رایولوژیک ارزیابی شد. برای تایید روند پیشرفت ترمیم بافتی، نمونه ها پس از دکلسیفیه شدن تحت رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به نتایج به دست آمده در مطالعه حاضر نقص ایجاد شده در استخوان تیبیای خرگوش توسط داربست سنتتیک HA/TCPو داربست زنوگرفت تهیه شده از استخوان اسفنجی گوسفند به خوبی ترمیم شد.
    نتیجه گیری
    داربست زنوگرفت، ادغام استخوانی بهتری را در مقایسه با داربست تجاری نشان داد.
    کلیدواژگان: هیدروکسی آپاتیت، تری کلسیم فسفات، زووگرفت، سلول های استخوانی، نقایص استخوانی
  • علیرضا طالبی، ابوالقاسم عباسی سرچشمه، مریم دهقان، مریم نیری، احمد حسینی صفحه 33
    هدف
    ارزیابی فراساختار اسپرم های اپیدیدیمی رت بدنبال مصرف مزمن الکل
    مواد و روش ها
    تعداد 16 سر رت ویستار با سن 10 هفته به دو گروه تقسیم شدند. گروه کنترل شامل 8 رت بود که دسترسی به آب و غذا داشتند. گروه تجربی نیز شامل 8 رت بود که به جای آب آشامیدنی، الکل 5 درصد را به صورت روزانه 50 سانتی متر مکعب و به مدت 30 روز مصرف نمودند. بعد از این مدت نمونه اسپرم های اپیدیدیمی هر دو گروه برای بررسی میکروسکوپ الکترونی استخراج شدند.
    یافته ها
    در گروه کنترل ناهنجاری های فراساختاری خاصی مشاهده نشد. در گروه تجربی (گروه مصرف کننده الکل) در اغلب اسپرم ها طیف وسیعی از ناهنجاری های فراساختاری مانند تراکم غیرطبیعی کروماتین، نواحی متورم، پارگی و تخریب غشای سیتوپلاسمی، وجود تعداد زیادی قطرات سیتوپلاسمی، تورم و ایجاد واکوئل در میتوکندری، فقدان میکروتوبول های آکسونمی، دژنرسانس کامل آکسونم، حذف یک یا بیشتر الیاف متراکم خارجی و از بین رفتن کامل غشای دم اسپرم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    اسپر های اپیدیدیمی رت های تحت تیمار الکل انواع ناهنجاری های فراساختاری را در سر، قطعه میانی و قطعه اصلی دم نشان دادند. این ناهنجاری ها می تواند به عنوان یکی از دلایل مهم کاهش باروری یا ایجاد ناباروری در مصرف کنندگان الکل محسوب شود.
    کلیدواژگان: اسژرماتوزوآ، فراساختار، ناهنجاری، مصرف الکل
  • شیوا نعمتی، سحر کیانی، کتایون حمصی، حسین عزیزی، نرگس زارع مهرجردی، زهر اژدری، حسین بهاروند * صفحه 47
    هدف

    پیوند MSCs (Marrow MesenchymalStem Cells) و پیش ساز های شبه عصبی مشتق از آن ها (NLPs: Neural like progenitors) به مدل ضایعه نخاعی و زنده مانی، مهاجرت و توانمندی های تمایزی این سلول ها درحیوانات مدل

    مواد روش ها

    NLPs از MSCs (القا شده با bFGF، hEGFو رتینوییک اسید) به دست آمده و با استفاده از روش های فلوسیتومتری و رنگ آمیزی ایمونو فلورسنس تجزیه و تحلیل شد. سپس سلول های MSCs و NLPsبه موش های دچار ضایعه نخاعی از طریق ورید دمی تزریق شدند. همچنین محل ضایعه نیز با داربست کلاژنی پر شد. آزمون های رفتاری به صورت هفته ای تا 5 هفته بعد از پیوند انجام شد.

    یافته ها

    روند بهبود حرکتی و حسی حیوانات پس از پیوند سلولی طی پنج هفته مطالعه شد. هیچ گونه تغییر قابل توجهی در زمینه بهبود وضعیت عملکرد نخاع پس از پیوند سلولی در حیوانات مورد مطالعه مشاهده نشد. همچنین با استفاده از روش ایمونوفلورسنس و آنتی بادی های) HNU (Human neuclaer antigen و BrdU زنده مانی و مهاجرت سلول ها در مقاطع بافتی بررسی شد و در مجاورت بخش های سری-دمی محل ضایعه سلول های پیوند شده قابل ردیابی بود.

    نتیجه گیری

    با وجود بیان نشانگر های اختصاصی نورونی در محل ضایعه توسط MSCs و NLPs این سلول ها نمی توانند موجب بهبود کامل ضایعات نخاعی شوند و هنوز سئوالات بسیار زیادی در مورد مکانیسم عملکرد این سلول ها وجود دارد که باید به آن پاسخ داد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، سلول های پیش ساز شبه عصبی، ضایعه نخاعی، موش صحرایی، داربست کلاژنی
  • محمدرضا جعفرزاده شیرازی، محمدرضا نام آور، امین تمدن صفحه 63
    هدف
    بررسی هم‎بیانی نورون‎های GnIH و GnRH در ناحیه پیش‎بینایی (Preoptic area، POA) هیپوتالاموس در گامه های چرخه فحلی میش مواد و روش‎ها: سه میش در سه گامه پرواستروس، استروس و لوتئال (9=n) انتخاب شدند و تعداد نورون‎های GnIH و GnRH و میزان هم‎بیانی این دو نوروپپتید در ناحیه POA در هر سه گامه فحلی با استفاده از روش ایمیونوهیستوشیمی برآورد شد. یافته ها: نورون‎های GnIH و GnRH در ناحیه POA در هر سه گامه چرخه فحلی حضور داشتند و هم‎بیانی آن ها مشاهده شد. تعداد نورون‎های GnIH به طور معنی‎داری در گامه لوتئال در مقایسه با گامه پرواستروس و استروس بیشتر بود (01/0>p). در حالی که تفاوت معنی‎داری در تعداد نورون‎های GnRH در سه گامه فحلی میش در ناحیه POA وجود نداشت (05/0
    کلیدواژگان: هورمون مهار کننده گونادوتروپین، هورمون آزاد کننده گونادوتروپین، ناحیه پیش بینایی، چرخه فحلی، میش
  • لیلی حسین پور، عبدالحسین شیروی، محمدتقی قربانیان، سید مرتضی کروجی صفحه 71
    هدف
    بررسی اثر اسید رتینوئیک در دوران بارداری بر اسپرماتوژنز و استروییدوژنز در زاده های موش صحرایی نر مواد و روش‎ها: تعداد 50 راس موش صحرایی ماده نژاد Wistar باردار به‎صورت تصادفی به 5 گروه کنترل، شم، آزمون 1، آزمون 2 و آزمون 3 تقسیم شدند. گروه های آزمون در روزهای 5/8، 5/10، 5/12 و 5/14 بارداری به ترتیب mg/kg10 (آزمون 1)، mg/kg20(آزمون2) و mg/kg30(آزمون 3) اسید رتینوییک درون صفاقی دریافت نمودند. سپس به حیوانات باردار اجازه استراحت و زایمان داده شد. در زمان بلوغ (10 هفتگی)، پس از خون‎گیری، اندام‎های تناسلی دو طرف شامل بیضه‎، اپیدیدیم و وازودفران برای بررسی های مورفومتریک خارج شد. بیضه ها پس از تهیه مقاطع میکروسکوپی، مورد بررسی های هیستولوژیک قرار گرفت. سرم خون حیوانات نیز برای سنجش سطح هورمون ها، به‎روش رادیوایمونواسی ارزیابی شد. محاسبات آماری با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک‎طرفه (ANOVA) و به دنبال آن آزمون تکمیلی Tukey انجام شد. یافته ها: یافته ها نشان داد که دوز mg/kg 30 اسید رتینوییک موجب کاهش معنی‎دار میزان هورمون‎های FSH، LH، قطر لوله های اسپرم‎ساز، تعداد اسپرماتوسیت، اسپرماتید و سلول‎های لایدیگ شد. همچنین اسید رتینوییک در دوزهای به‎کار رفته موجب کاهش معنی‎دار وزن مجرای اپیدیدیم، دفران و تعداد اسپرم‎های اپیدیدیم شد. نتیجه گیری: مصرف اسید رتینوییک در دوران بارداری روی اسپرماتوژنز و استروییدوژنز فرزندان دارای آثار تخریبی بوده و باعث کاهش آن می‎شود.
    کلیدواژگان: اسید رتینوییک، LH، FSH، تستوسترون، اسپرماتوژنز، بیضه موش صحرایی
|
  • Moemeni M. , Rashidi Z. , Azadbakht M. , Amini Page 1
    Objective
    Examining of the effect of hydrostatic pressure on in vitro maturation of mouse oocytes.
    Materials And Methods
    Female NMRI mice 6-8-week-old was selected. Antral follicles with diameter of 500μm were isolated from ovaries. Then follicles were divided into control and experiment groups. In experiment group, follicles were transferred to pressure chamber and subjected to 20 mm pressure for 30 min. Follicles without pressure exposure used ascontrol. Each follicle cultured individually in 100 μl α-MEM supplemented with 5% FBS, 100 mIU/ml rFSH, 10 ng/ml rEGF and 7.5 IU/ml HCG for in vitro maturation, under mineral oil. Follicles from two groups were cultured for 48 h and evaluated in vitro maturation of oocyteby the percentage of oocytes in GV, GVBD and MII. Viability of oocytes and cumulus cells was assessed with nuclear vital staining (propidium iodide and bisbensamide).
    Results
    The results showed that, exposure to hydrostatic pressure improved the oocyte in vitro maturation. After 24 h the percentage of GVBD and metaphase (MII) oocytes increased in hydrostatic pressure treated follicles compared to control (P<0.05). After 48 h, the percentage of metaphase (MII) oocytes increased in hydrostatic pressure treated follicles compared to control (P<0.05). Furthermore, a significant increase in the cumulus cells was observed (P<0.05). Hydrostatic pressure had no effect on oocyte viability.
    Conclusion
    It seems that hydrostatic pressure can be a cell death inducer in cumulus cells. Hydrostatic pressure may play a role in oocyte maturation and fertilization by improving in releasing and mediating signals to oocyte by increasing cell death in cumulus cells.
  • Bayat M., Esmaeelinejad M., Darbandi H., Mosaffa N., Asnaashari M. Page 13
    Purpose
    This study aimed to evaluate the effects of low level laser on human fibroblasts which were cultured in high glucose cultures.
    Materials And Methods
    The human skin fibroblasts were maintained in Dulbecco's Modified Eagle's Medium (DMEM) in a humidified air-5% CO2 atmosphere. The cells were cultured. Irradiation was carried out with Helium-Neon (He-Ne) laser unit with power output of 1.5 mW and the diameter of irradiating beam of 1.7 cm on the case groups. In the next step the cells were cultured in high glucose culture medium (15mM/L) for one week before laser irradiation. The irradiation was carried out with the same laser unit with power output of 1.5 mW and the diameter of irradiating beam of 1.7 cm on the case groups. Control cells did not receive laser. The cells were irradiated with three doses of 0.5, 1 and 2 J/cm2 on three consecutive days. Cell proliferation was evaluated by dimethylthiazol-diphenyltetrazolium bromide (MTT) assay. Data were analyzed by student t test or Mann-Whitney-U test.
    Results
    Laser treatments of 0.5 (p-value=0.002) and 1 (p-value=0.046) had a stimulatory effect and three irradiations of 2 J/cm2 had a negative effect (p-value=-0.011) on proliferation rate of fibroblasts which were cultured in normal culture medium compared to non irradiated cells. All three doses of 0.5 (p-value=0.042), 1 (p-value≈0.00) and 2 J/cm2 (p-value≈0.00) had a stimulatory effect on proliferation rate of fibroblasts which were cultured in culture medium with high glucose concentration (15mM/L) in comparison with hyper glycemic non irradiated cells.
    Conclusion
    Low level laser irradiation with helium-neon unit on cultured human fibroblasts in normal and high glucose mediums increased their growth and proliferation.
  • Rajaei F., Bagher Z., Farokhi M., Shokrgozar Ma Page 23
    Purpose
    The aim of this study was to compare xenograft scaffold and prous Hydroxyapatite/ Tricalcium phosphate for the repair of bony defect.
    Material And Methods
    5 New Zealand rabbits with the average weight of 2 kg were used. The rabbits were anesthetized with ketamine 60 mg/kg and xylazin 6 mg/kg After creating a critical-sized segmental defect (2×3 cm) in tibia bones, an implant of HA/TCP with osteoblasts in the hole of left tibia and an implant of xenograft with osteoblasts in the hole of right tibia was inserted. At the end of the second month, the animals were sacrificed. To follow up the new bone formation, x-ray images were taken at 8th week post-operation. To confirm the tissue repairment, the histology of repaired defects was evaluated with H&E staining after decalcification.
    Results
    The present study demonstrates that the critical-size segmental defect of tibia can be repaired with both synthetic HA/TCP and xenograft implants.
    Conclusion
    xenograft implants showed better osteointegration compared to HA/TCP phosphate.
  • Talebi A.R., Abbasi Sarcheshmeh A., Dehghan M., Nayeri M., Hoseini A. Page 33
    Purpose
    The evaluation of epididymal sperm ultrastructure in chronic alcohol-consuming rats
    Materials And Methods
    16 male mature Wistar rats with the same age of 10 weeks were categorized into two different groups. Control group included 8 rats allowed free access to rat chow and water. Experimental group included 8 rats with free access to rat chow and 5% ethanol in the same volume (50 cc daily) as controls that received water. After 30 days, epididymal spermatozoa from two groups were aspirated for sperm electron microscopic study.
    Results
    No ultrastructural changes were observed in control group. In experimental animals, most of spermatozoa showed several alternations in their ultrastructures. Anomalies such as abnormal nuclear chromatin density, swollen area, rupture and lysis of plasmalemma, persistence of numerous cytoplasmic droplets, mitochondrial swelling and vaculization, absence of axonemal microtubules, complete degeneration of axoneme, deletion of one or more outer dense fibers as well as absence of tail plasmalemma were seen in majority of the alcohol-treated spermatozoa.
    Conclusions
    Spermatozoa from alcohol consuming rats show spectrum of anomalies in their head, middle and principle piece of tail. These may be one of the possible causes of subfertility or infertility due to alcohol consumption.
  • Nemati Sh, Kinani S., Hemmesi K., Azizi H., Ajdari Z., Baharvand H. Page 47
    Purpose

    The aim of the present study was to investigate transplantation of MSCs and their- derived Neural like progenitors (NLPs) into the spinal cord after injury and evaluate the survival, migration, differentiation properties of these cells in Rat spinal cord.

    Materials And Methods

    NLPs were derived from MSCs (induced by bFGF(Fibroblast growth factor b), hEGF (Human Epidermal growth factor) and RA (Retinoic Acid)), and analyzed by flowcytometry and immuno fluorescence staining. MSCs and NLPs injected into model animals vein and collagen scaffold implanted into injured site. Behavioral testing was performed weekly for 5 weeks.

    Results

    Improvement of transplanted animals evaluated after 5 weeks. Unfortunately, Substantial changes were not observed among the rats after the transplantation. Immuno fluorescence staining analysis using human nuclei and BrdU antibodies confirmed survival and migration of hMSCs and NLPs into the injury site. Transplanted cells were found to adjacent segments located rostro-caudaly to the injury epicenter.

    Conclusion

    Our findings indicate that hMSCs and NLPs couldnt facilitate recovery from spinal cord injury. However, these cells can express specific neuronal markers in injured site. There are many questions to be answered regarding this mechanism.

  • Mehraein F. , Negahdar F Page 57
    Purpose
    Study of the effects of melatonin on the lacrimal gland and corneal epithelium.
    Materials and Methods
    In this study 20 white mice with the age of 11 months and weight of 20-23 g were divided equally in to the control and the experimental groups at random. The experimental group were daily injected intraperitoneally 10 mg/kg of melatonin dissolved inphysiological serum for two weeks. The mice of control group were received only physiological serum. After the end of the injection period, the mice were killed with ether and their lacrimalglands and eyes were removed and processed using light microscope. Morphometric analysis was carried out to find the thickness of corneal epithelium, then, the data was evaluated with SPSS soft ware and T Test.
    Results
    The thickness of corneal epithelium in experimental group compared to control group was increased significantly (P<0.001) and different sizes of inclusions were observed in the lumen of acini.
    Conclusion
    Melatonin has different effects on the lacrimal gland and corneal epithelium.
  • Hosseinpour, Shiravi A.H., Ghorbanian M.T., Koruji M. Page 71
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the effects of using Retinoic Acid during pregnancy on the spermatogenesis, testosterone and gonadotropin hormones in mature male rat.
    Materials And Methods
    Pregnant rats were injected by 10, 20 and 30 mg/kg Retinoic acid (all-trans Retinoic Acid) intraperitoneally on the 8.5, 10.5, 12.5 and 14.5 days after copulation. An equivalent amount of the vehicle was similarly injected to corresponding control rats. Then animals did child birth. On time of maturity (10 weeks), from male animals in all of groups blood to determined the amount of hormones and the reproductive organs were separated. Morphometerical and Histological changes were studied in epididym and testis among experimental and control groups. The results were evaluated by using one way ANOVA and Tukey- test.
    Results
    Results indicateed that there were significant decrease in LH and FSH hormones, seminiferous tubules diameter, number of spermatocyte, spermatid and leydig cells experimental groups compared with the control group especially in animals which received 30 mg/kg of retinoic acid (p≤0.05). Also RA is the cause of decrease of the epididymis and deferent weight, and sperms in the epididymis, significantly (p≤0.05).
    Conclusion
    Using of Retinoic Acid during pregnancy decreases the normal spermatogenesis and steroidogenesis in mature male rats.