فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:14 Issue: 3, 2011

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:14 Issue: 3, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/09/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پانته آایزدی، مهرداد نوروزی نیا، مرتضی کریمی پور، محمدحمید کرباسیان، محمدتقی اکبری، فروزنده فریدونی، زهرا مستخدمین حسینی، فاطمه کمالی، عیسی جهانزاد صفحه 1
    هدف
    پروتئین گیرنده استروژن آلفا در حال حاضر با روش ایمینوهیستوشیمی در تمام تومورهای بدخیم پستان اندازه گیری می شود. این روش دارای محدودیت هایی است. روش های مبتنی بر سنجش RNA مکمل بالقوه ای برای این روش هستند چرا که خاموش شدن یک ژن می تواند در مراحل مختلف بیان ژن از RNA تا پروتئین رخ داده باشد. هدف از این مطالعه مقایسه نتایج حاصل از این دو روش به منظور شناسایی ویژگی های هیستوپاتولوژیک و بالینی زیرگروهی از تومورهای بدخیم است که در آن ها با وجود بیان ژن در سطح RNA، پروتئین مربوط وجود نداشته باشد.
    مواد و روش ها
    92 تومور بدخیم اولیه پستان پیش از شروع درمان همراه با اطلاعات بالینی، هیستوپاتولوژیک و نتایج ایمینوهیستوشیمی آن ها گردآوری شد. بررسی بیان ژن گیرنده استروژن روی RNA استخراج شده از این تومور بدخیم ها با روش RT-PCR انجام شد. ژن مرجع در این روش گلیسر آلدئید فسفات دهیدروژناز بود.
    نتایج
    7/36 درصد از تومورهای فاقد پروتئین گیرنده استروژن، دارای بیان ژن در سطح RNA بود. در این زیرگروه، اکثر بیماران بالای 50 سال و در مرحله 3 و 4 بیماری و دارای شاخص پیش آگهی دهنده ناتینگهام ضعیف بودند. بیشترین میزان تهاجم تومور بدخیم به غلاف عصب در این زیرگروه دیده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد روش RT-PCR ما را قادر به شناسایی زیرگروهی از تومورهای بدخیم پستان دارای بیان ژن در سطح RNA و فاقد پروتئین مربوطه می نماید که پیش آگهی آن ها ضعیف تر از سایر تومورهاست.
    کلیدواژگان: گیرنده استروژن آلفا، ایمینوهیستوشیمی، سرطان پستان
  • مجید پیرستانی، جاوید صدرایی، مهدی فروزنده مقدم صفحه 15
    هدف
    میکروسپوریدیاها عوامل بیماری زای فرصت طلبی هستند که تمامی شاخه های جانوری را آلوده می کنند. ماهیت زئونوتیک این عوامل بیماری زا در مورد برخی از گونه ها نظیر انتروسایتوزون بینئوسی به اثبات رسیده است. هدف از این مطالعه شناسایی میکروسپوریدیاهای انسانی در کبوترهای سطح شهر تهران با روش های رنگ آمیزی و مولکولی بود.
    مواد و روش ها
    در سال 1389 تعداد 147 نمونه مدفوع کبوتر از مرکز فروش پرندگان و پارک های عمومی سطح شهر تهران به طور تصادفی جمع آوری شد. برای تشخیص از رنگ آمیزی تریکروم اصلاح شده و روش های Multiplex/Nested-PCR و RFLP استفاده شد.
    نتایج
    با استفاده از رنگ آمیزی، 19 مورد (92/12 درصد) مثبت میکروسپوریدیا و با استفاده از آغازگرهای اختصاصی 31 مورد (08/21 درصد) مثبت شناسایی شد. تعیین ژنوتیپ براساس ناحیه ITS ژن rRNA روی تمامی نمونه های انتروسایتوزون بینئوسی، انسفالیتوزون اینتستینالیس، هلم و کانیکولی صورت گرفت. ژنوتیپ های انتروسایتوزون بینئوسی با ژنوتیپ های D، M و J، انسفالیتوزون هلم با ژنوتیپ های 1 و 3 و انسفالیتوزون کانیکولی با ژنوتیپ های I و II جدا شده از انسان و حیوانات یکسان بود. توالی ناحیه ITS انسفالیتوزون اینتستینالیس نیز با موارد ثبت شده در بانک ژن 100 درصد تشابه داشت.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان داد که هیچ محدودیتی در بین کبوترهای تهران و انسان برای انتقال گونه های مهم آلوده کننده انسان وجود ندارد. این مطالعه به اهمیت بهداشتی این پرنده اشاره دارد، زیرا مدفوع کبوتر یکی از منابع عفونت میکروسپوریدیایی برای انسان بوده و به راحتی محیط پیرامون ما را آلوده می سازد. از سوی دیگر اکثریت افراد مراجعه کننده به پارک های عمومی کودکان و افراد مسن و در معرض خطر ابتلا به این عفونت هستند.
    کلیدواژگان: انتروسایتوزون، انسفالیتوزون، ژنوتیپ، rRNA، ITS
  • فریبا خوش زبان، فاطمه غفاری فر، عباس محمودزاده پورناکی، طوبی غضنفری، محسن ناصری، علی خامسی پور، علیرضا نایینی، فاطمه سادات مجابی صفحه 25
    هدف
    لیشمانیوز یکی از شش بیماری مهم انگلی مناطق گرمسیری دنیاست. روش های درمانی متعددی برای لیشمانیوز ارایه شده است؛ اما مقاومت تدریجی انگل به برخی از داروها مشکلات جدیدی را در رابطه با این بیماری به وجود آورده است. بنابراین امروزه استفاده از درمان های جدید به ویژه داروهای گیاهی به عنوان یکی از گزینه های درمانی مورد تحقیق قرار گرفته است. محققان حاضر نیز در این مطالعه درمان لیشمانیوز پوستی با گلوکانتیم و پماد عصاره سیر و پماد فرآورده R10 تهیه شده از عصاره سیر در مدل موشی را مقایسه نموده اند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در دانشگاه شاهد انجام شد، اثر گلوکانتیم پماد عصاره سیر و پماد فرآورده R10 تهیه شده از عصاره سیر در مدل موشی روی زخم های جلدی ناشی از لیشمانیا ماژور، در موش های نژاد BALB/c، C57BL/6 و سوری بررسی شد. هر یک از این سه نژاد بر اساس این که کدام یک از این درمان ها را بگیرند یا اصلا درمانی نگیرند به 4 گروه تقسیم شدند. اثر درمانی ترکیبات مذکور به وسیله اندازه گیری قطر زخم ها و شمارش اجسام لیشمن در زخم ها قبل و پس از هشت هفته درمان و همچنین بررسی وجود یا عدم وجود انگل در کبد و طحال تعیین شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد پماد R10 تهیه شده از عصاره سیر، در بهبودی زخم موش های مبتلا به لیشمانیوز جلدی ناشی از لیشمانیا ماژور تاثیر معنی داری داشت (05/0>P) که این تاثیر از هفته های سوم درمان به بعد معنی دار بود. اختلاف آماری بین گروه های مختلف از نظر وجود اجسام لیشمن (بار انگلی) نیز معنی دار بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تجربیات حاصل از این پژوهش عصاره R10 اثربخشی خوبی در درمان بیماری سالک دارد که قابل مقایسه با گلوکانتیم است.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، عصاره سیر، فرآورده R10، مدل موشی
  • پروین درفشان، مژده صالح نیا، سید محمد موذنی صفحه 35
    هدف
    هدف از این تحقیق، بررسی تعداد سلول هایT کشنده طبیعی بافت رحم و طحال در روز هفتم بارداری موش های ماده باردار تحریک تخمک گذاری شده و کنترل و مقایسه آن دو با یکدیگر بود.
    مواد و روش ها
    موش های ماده گروه تجربی پس از تحریک تخمک گذاری و گروه شاهد به صورت تک به تک با موش نر در یک قفس قرار گرفته و صبح روز بعد، مشاهده پلاک واژن بررسی صورت گرفت. در روز 7 بارداری از سه نقطه بافتی: رحم از محل کاشت جنین و فواصل لانه گزینی و طحال مقاطع بافتی انجمادی 5 میکرومتری تهیه شد. برای بررسی نشانگرهای مربوط به سلول T کشنده طبیعی از واکنش ایمنوهیستوشیمی برای شاخص CD161 و CD3 استفاده شد و پراکندگی جمعیت سلول های T کشنده طبیعی در مقایسه با کل سلول های هسته دار در گروه های تحریک شده و کنترل بررسی و مقایسه شد.
    نتایج
    جمعیت سلول T کشنده طبیعی در بافت طحال در دسیدوا و میومتر فواصل لانه گزینی کنترل و تحریک تخمک گذاری تفاوت معنی داری نداشت. اما در دسیدوای محل لانه گزینی گروه تحریک تخمک گذاری (43/1±26/2) نسبت به گروه کنترل (05/0P≤؛ 17/0±79/0) افزایش داشت در حالی که در میومتر محل لانه گزینی تفاوتی بین دو گروه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تحریک تخمک گذاری به شکل سیستماتیک بر جمعیت سلول هایT کشنده طبیعی موش های باردار تاثیر نگذاشته اما به شکل موضعی در دسیدوای محل لانه گزینی باعث افزایش سلول های T کشنده طبیعی شده است.
    کلیدواژگان: تحریک تخمک گذاری، سلول های T کشنده طبیعی، لانه گزینی، طحال
  • مژده صالح نیا صفحه 43
    هدف
    میتوکندری یکی از مهم ترین اندامک های سیتوپلاسمی است و با توجه به اهمیت میتوکندری در تکوین تخمک، در این مطالعه با به کارگیری میکروسکوپ لیزر کانفوکال به بررسی و مقایسه پراکندگی میتوکندری تخمک موش در سه مرحله تکوینی ژرمینال وزیکول، شکست ژرمینال وزیکول یا متافاز یک و متافاز دو پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    پس از تحریک تخمک گذاری موش های سوری نژاد FVB/N با سن 6-7 هفته با 5/7 واحد PMSG تخمک ها در مراحل ژرمینال وزیکول و شکست ژرمینال وزیکول یا متافاز یک و متافاز دو از تخمدان، با استفاده از روش مکانیکی جداسازی شدند. سپس تخمک ها با محلول رنگ JC-1یا 5،5، 6،6 -tetrachloro-1،1،3،3 -tetraethylbenzimidazolycarbocyanine iodide (1 میکروگرم بر میلی لیتر) به مدت 10 دقیقه در 37 درجه سانتی گراد رنگ آمیزی شدند و بعد نمونه ها در زیر میکروسکوپ لیزر کانفوکال با طول موج 515- 530 نانومتر برای رنگ سبز مشاهده شد.
    نتایج
    در تخمک مرحله شکست ژرمینال وزیکول و متافاز دوم الگوی نسبتا یکنواخت دیده شد و میتوکندری ها به شکل نقاط سبز رنگ در تمام سیتوپلاسم به شکل یکسان پراکندگی داشتند اما در تخمک ژرمینال وزیکول الگوی غیریکنواخت به چشم می خورد و تعدادی از میتوکندری ها به شکل حلقه در اطراف هسته تخمک قرار گرفته بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر به طور کلی دو الگوی توزیع میتوکندری در تخمک موش در مراحل مختلف تکوینی نشان داد. به نظر می رسد که یکی از اصلی ترین عوامل در نحوه پراکندگی میتوکندری درون سلول نیاز مناطق مختلف سلول به تولید ATP و مصرف انرژی باشد.
    کلیدواژگان: میتوکندری، تخمک ژرمینال وزیکول، تخمک متافاز یک، تخمک متافاز دوم
  • آرزو صیاد، مهدی زمانی، محمد تقی اکبری، فریدون مصطفوی، انوشیروان کاظم نژاد، محمد پژوهی صفحه 51
    هدف
    تاثیر آلل ها، ژنوتیپ ها و هاپلوتایپ های HLA–DRB1 و HLA–DQB1 بر سن شروع بیماری دیابت نوع یک در ایران بررسی شد.
    مواد و روش ها
    آلل های HLA–DRB1، -DQB1 در 105 بیمار دیابتی نوع یک و 100 فرد سالم از قومیت های مختلف، با سن شروع بیماری مقایسه شد. بیماران بر اساس سن شروع بیماری به 4 گروه سنی (1-5، 6- 10، 11-15، 16- 20 سالگی) طبقه بندی شدند و فراوانی هر یک از آلل ها، ژنوتیپ ها و هاپلوتایپ های مستعدکننده و محافظت کننده در هر گروه سنی تعیین شد. تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون Fisher''s Exact و تعیین نسبت خطر (OR) انجام گرفت.
    نتایج
    فراوانی آلل HLA–DRB1*0401 با افزایش سن، کاهش می یابد در صورتی که فراوانی آلل HLA–DQB1*0201 با افزایش سن، افزایش می یابد. آلل های HLA–DRB1*0301 و HLA–DQB1*0302 به ترتیب بیشترین فراوانی را در بیماران رده سنی 6- 10 و 1-5 سال نشان می دهد. هاپلوتایپ HLA–DRB1*0401–DQB1*0302 به طور معنی داری بیشترین فراوانی را در بیماران رده سنی 1-5 سال (919/69 OR:، 7-10×2P:) و هاپلوتایپ HLA–DRB1*0301–DQB1*0201 به طور معنی داری بیشترین فراوانی را در گروه سنی 6-10 سال (243/6 OR:، 6-10×2 P:) نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که انواع آلل ها، ژنوتیپ ها و هاپلوتایپ های HLA–DRB1، -DQB1 با سن شروع بیماری دیابت نوع یک در ارتباط است. در این بین، افرادی که حامل آلل ها و هاپلوتایپ هایی هستند که موجب شروع بیماری در سن پایین تری می شود، باید هرچه سریع تر تحت مراقبت های پیشگیرانه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: دیابت نوع یک، سن شروع بیماری، HLA، DRB1، HLA، DQB1
  • آزاده صیاد، مهرداد نوروزی نیا، مهدی زمانی، محمدحسین حریرچیان، انوشیروان کاظم نژاد صفحه 61
    هدف
    پروتئین مرتبط با گیرنده لیپوپروتئین با چگالی پایین (LRP) مهم ترین گیرنده کلسترول درون نورون هاست و نقش گیرنده برای آپولیپوپروتئین E که مهم ترین فاکتور خطر بیماری آلزایمر است را بر عهده دارد. همچنین در اتصال لیپوپروتئین ها به آپولیپوپروتئین E در نورون ها نیز شرکت می کند. در این مطالعه وجود پیوستگی بین چندریختی LRP C766T و بیماری آلزایمر در بیماران ایرانی مبتلا به آلزایمر دیررس بررسی شد.
    مواد و روش ها
    100 بیمار که براساس معیارهای تشخیصی DSM-IV-TR و NINCDS-ADRDA مبتلا به بیماری آلزایمر در سن بالا بودند و 100 فرد به عنوان گروه شاهد که سابقه شخصی و خانوادگی از بیماری آلزایمر یا جنون نداشتند وارد این مطالعه مورد- شاهدی شدند. گروه شاهد از نظر سن و جنس با گروه بیمار هماهنگ بودند. برای بررسی وجود چندریختی از روش PCR-RFLP استفاده شد.
    نتایج
    فراوانی ژنوتیپ C/C و همچنین فراوانی آلل C در بیماران مبتلا به آلزایمر نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. البته این اختلاف به سطح معنی دار از نظر آماری نرسیده است. به علاوه هنگامی که این پیوستگی بر حسب جنس محاسبه شد، در هیچ کدام از دو گروه مرد و زن نیز، بین بیماران و افراد سالم اختلاف معنی داری در فراوانی ها وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که در بیماران ایرانی مبتلا به آلزایمر در سن بالا، چندریختی C766T ژن LRP موجب افزایش خطر توسعه بیماری نمی شود. بررسی های علل شناسی و شناخت فاکتورهای خطر می باید روی فاکتور های ژنتیکی دیگر یا فاکتور های محیطی متمرکز شود.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، ژنتیک چندریختی، پیوستگی
  • فرحناز معتمدی سده، حوریه سلیمانجاهی، امیررضا جلیلیان، همایون مهروانی صفحه 69
    هدف
    هدف ساخت ناقل بیانی حاوی ژن VP1 ویروس تب برفکی سویه O جداسازی شده در ایران، بیان پروتئین و ارزیابی پاسخ های ایمنی در موش است.
    مواد و روش ها
    سویه ویروس تب برفکی O از گوساله ای در شهر ری در سال 1386 جداسازی، سروتایپ و ژن VP1 این ویروس در ناقل PTZ57R/T و ناقل بیانی pcDNA3.1+ الحاق شد. برای بررسی بیان پروتئین، ژن VP1 بدون کدون خاتمه در ناقل pEGFP-N1 بالادست ژن GFP کلون شد. ناقل های pEGFP-N1-VP1 و pcDNA3.1+-VP1 در رده سلولی کلیه بچه هامستر ترانسفکت و بیان پروتئین الحاقی GFP-VP1 با میکروسکوپ معکوس فلوئورسنت و بیان پروتئینVP1 به روش الکتروفورز عمودی پروتئین ها و لکه گذاری وسترن تایید شد. ناقل بیانی pcDNA3.1+-VP1 به عنوان DNA واکسن به موش ها تلقیح و پاسخ آنتی سرم خنثی کننده (SNT) و قدرت تکثیر لنفوسیت های(T (SI در این حیوانات اندازه گیری شد.
    نتایج
    هضم آنزیمی ناقل های کلون شده با ژن VP1، ورود این ژن در سه ناقل را تایید و بیان پروتئین VP1 در ناقل بیانی pcDNA3.1+ به روش لکه گذاری وسترن با مشاهده باند اختصاصی پروتئین هدف کاملا تایید شد. وجود لکه های سبز نیز بیان پروتئین الحاقی VP1-GFP را تایید نمود. مقادیر SNT و SI در گروه موش های تلقیح شده با DNA واکسن نسبت به گروه های کنترل دارای افزایش معنی داری بود.
    نتیجه گیری
    این ژن با موفقیت تکثیر، کلون و بیان شد. با توجه به تایید بیان پروتئین VP1 و افزایش معنی دار SNT و SI از ناقل pcDNA3.1+-VP1 به عنوان DNA واکسن استفاده شد و پاسخ های ایمنی در مدل موشی ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: ویروس تب برفکی، ناقل، واکسن، پروتئین VP1
|
  • Pantea Izadi, Merdad Noruzinia, Morteza Karimipour, Mohammad Hamid Karbassian, Mohammad Taghi Akbari, Forouzandeh Fereidooni, Zahra Mostakhdemin Hosseini, Fatemeh Kamali, Issa Jahanzad Page 1
    Objective
    Estrogen receptor alpha protein status is determined by routine immunohistochemistry analysis in all malignant breast tumors. This assay has its limitations. RNA based techniques are potential complements for immunohistochemistry but it must be noticed that gene silencing may occur at different levels from RNA to protein. The aim of this study was the comparison of the results from these two assays and characterizing the tumors subgroup in which gene expression occurs at RNA level but the target protein is absent.
    Materials And Methods
    92 primary breast tumors including their clinical and IHC results were collected before treatment. Estrogen receptor gene expression of tumors was studied by Reverse Transcription Polymerase Chain Reaction (RT PCR). In this assay, GAPDH was used as a reference gene.
    Results
    36.6 % of tumors with negative estrogen receptor protein showed gene expression at mRNA level. In this subgroup most of the patient were older than 50 years and in stages 3 or 4 of breast cancer and had poor prognosis according to Nottingham prognostic index. Most cases of the perineural invasion have been seen in this subgroup.
    Conclusion
    It seems that RT-PCR assay would enable us to recognize a subgroup of breast tumors with poor prognosis which expresses RNA but not protein.
  • Majid Pirestani, Javid Sadraei, Mahdi Forouzandeh Moghadam Page 15
    Objective
    Microsporidia are ubiquitous opportunistic pathogens infecting all animal phyla. The purpose of this study was to characterization human-associated microsporidia in pigeons of Tehran by staining and molecular methods.
    Materials And Methods
    In the year 2010 a total of 147 pigeon’s fecal samples were randomly collected from bird stores and public parks of Tehran and screened for the existence of human pathogenic microsporidia by staining method and multiplex/Nested-PCR and RFLP techniques.
    Results
    Nineteen (12.92%) of the studied samples were positive by microscopic examination, and 31 (21.08%) isolates were detected with specific primers. Genotyping based on the ITS regions of the rRNA gene were done for the Entrocytozoon bieneusi, Encephalitozoon intestinalis, Enc. hellem and Enc. cuniculi, respectively. The genotypes of Ent. bieneusi were identical to the D, M and J; genotypes of Enc. hellem were similar to the genotype 1 and 3 and genotypes of Enc. cuniculi were equal to I and II genotypes which previously characterized in human and animal origins.
    Conclusion
    These results revealed that there is no limits to microsporidia transmission between pigeons of Tehran and humans for human infective species. This study points to the hygienic importance of this bird, because feces of pigeons are one of the sources of infection with microsporidia in human and easily pollutes our environment; on the other hand, children and elderly people comprise the principal visitors of public parks and they are the populations at risk for microsporidiosis.
  • Fariba Khoshzaban, Fatemeh Ghaffarifar, Abbas Mahmmoudzadeh Poornaki, Tooba Ghazanfari, Mohsen Naseri, Ali Khmesipoor, Alireza Naeini, Fatemeh-Sadat Mojabi Page 25
    Objective
    Leishmaniasis is one of the six most common parasitic infections in tropical regions. There are different therapeutic modalities. However therapeutic resistance is developed and resulted in numerous problems. So evaluation of other therapeutic modalities is performed extensively. We compared the therapeutic response of cutaneous leishmaniasis with Glucantime and Garlic extract and itR10 in animal model.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted in Shahed University. The therapeutic response of cutaneous leishmaniasis to Glucantime and Garlic extract and R10 in animal model was studied in BALB/c, outbred SW mice and C57BL/6 mice. These three races were divided in four groups according to receiving either one of these three agents or no treatment (control). The therapeutic response was evaluated according to parasitic load before and after treatment and also with measuring the size of the lesions.
    Results
    The results showed that R10 had good therapeutic efficacy in treatment of lesions in mice (P<0.05) that this efficacy was significant in sixth, seventh and eighth weeks after the treatment. There was also a statistically significant difference between the groups regarding the parasitic load (P<0.05).
    Conclusion
    According to the results, it may be concluded that R10 extract would have a good efficacy in treatment of cutaneous leishmaniasis that is comparable with glucantime.
  • Parvin Dorfeshan, Mojdeh Salehnia, Seyed Mohammad Moazzeni Page 35
    Objective
    The aim of this study was to evaluate and compare the population of Natural killer T lymphocyte (NKT) in the uterus and spleen of the hyperstimulated and control mice at the seventh day of pregnancy.
    Materials And Methods
    The superovulated and control mice were put individually in a cage with a male mouse. In the next morning they were considered for observing the vaginal plag. The day was assumed as the first day of pregnancy. On the 7th day of pregnancy, the samples were collected from uterus of implantation site, interval site and spleen tissues and 5 micrometer cryosections were prepared. The immunohistochemical reaction was used for CD 161 and CD3 markers and the distribution of NKT cells population were compared with nucleated cells in hyperstimulated and control groups.
    Results
    There were not significant differences between the NKT cell population of the spleen, decidual and myometrial tissue of interval site in the control and hyperstimulated groups. But this population was increased in the hyperstimulated group (2.26 ± 1.43) compared with control (0.79 ± 0.17; P≤0.05) in the decidual of implantation site, moreover there was not any significant difference at myometrial tissue of both groups in implantation site.
    Conclusion
    It seems that ovulation induction could not affect systematically on the population of NKT cells of pregnant mice while it could locally cause an increase in the decidual NKT cells.
  • Mojdeh Salehnia Page 43
    Objective
    Mitochondria is a critical organelle within the cell and has important role in the oocyte development, thus the aim of this study was the comparison of mitochondrial distribution within the mouse oocyte at germinal vesicle (GV), germinal vesicle breakdown (GVBD) and metaphase II (MII) stages using laser confocal microscopy (LSCM).
    Materials And Methods
    After superovulation of adult mouse (FVB/N) using 7.5 IU PMSG the oocytes at GV, GVBD and MII were collected mechanically from the ovary then they were stained with (1 microgram per 1 ml) 5,5´6,6´-tetrachloro-1,1,3,3´tetraethylbenz-imidazolycarbocyanine iodide or JC-1 for ten min at 37ºC. Then they were observed under LSCM at 515-530 nm wavelengths for green light.
    Results
    Our observation showed the mitochondria were distributed homogenously within the cytoplasm of GVBD and MII oocytes as green staining but they were heterogeneously within the GV oocytes and some of them were located around the oocyte nucleus as a ring.
    Conclusion
    Our results showed two mitochondrial distribution patterns within the mouse oocytes at different developmental stages. It seems that the main factors for distribution of mitochondria within the cells is their need for producing ATP and usage of the energy.
  • Arezou Sayad, Mahdi Zamani, Mohammad Taghi Akbari, Feridoon Mostafavi, Anooshirvan Kazemnejad, Mohammad Pajouhi Page 51
    Objective
    Survey of the influence of HLA-DRB1, -DQB1 alleles, genotypes and haplotypes on age at onset of type 1 diabetes (T1D) in an Iranian population
    Materials And Methods
    105 Iranian T1D patients of different ethnic group and 100 ethnically, age and sex matched individuals were selected from Tehran's hospitals and HLA-DRB, -DQB typing was performed. According to the age at onset of T1D, the patients were divided into 4 groups (1-5, 6-10, 11-15, 16-20 years). The frequency of susceptible and protective alleles, genotypes and haplotypes was calculated in each group. The data were evaluated by using fisher's exact test. Odds Ratio or relative Risk was measured for all samples.
    Results
    The results illustrated that the frequency of the HLA-DRB1*0401 allele decreased with increasing age, whereas the frequency of the HLA-DQB1*0201 allele increased with increasing age. The HLA-DRB1*0301 and HLA-DQB1*0302 alleles demonstrated the highest frequency in the 6-11 and 1-5 years age at onset group, respectively. HLA-DRB1*0401-DQB1*0302 haplotype had the most frequency among the 1-5 years age at onset group (p: 2×10-7, OR: 69.919) and the frequency of HLA-DRB1*0301-DQB1*0201 haplotype was the highest in the 6-11 years age at onset group among others (p: 2×10-6, OR: 6.243).
    Conclusion
    The current study indicated that HLA-DRB1, -DQB1 alleles, genotypes and haplotypes are associated with age at onset of type1 Diabetes in Iranian T1D patients. The individuals carrying alleles that are associated with younger age at onset should take care under preventive treatment.
  • Azadeh Sayad, Mehrdad Noruzinia, Mahdi Zamani, Mohammad Hossein Harirchian, Anoushiravan Kazemnezhad Page 61
    Objective
    Low density Lipo-protein Receptor- related Protein (LRP) is the most important cholesterol receptor in neurons. It serves as a receptor for APOE protein which is the most important risk factor for Alzheimer’s Disease. LRP also contributes to the ligation of lipoproteins with APOE in neurons. Association between LRP C766T and Alzheimer’s disease in Iranian patients with late onset Alzheimer’s disease (LOAD) was investigated in this research.
    Materials And Methods
    100 patients with LOAD were selected based on DSM-IV-TR and NINCDS-ADRDA diagnostic criteria and 100 normal controls without any personal and family history of Alzheimer’s disease or dementia were included in this case- control study. AD patients and control subjects were matched for age and sex. PCR-RFLP was set up to detect LRP C766T polymorphism.
    Results
    LRP C/C genotype and C allele distribution were more frequent in AD patients than in control subjects. However, this difference was not statistically significant. When association between LRP C/C genotype and AD was categorized by the gender, in both genders, there was not any significant correlation.
    Conclusion
    Our findings indicate that 766C allele of LRP gene could not significantly alter the risk of developing late-onset Alzheimer's disease in Iranian patients. Analysis of other genetic factors and environmental factors are promoted in Iranian population.
  • Farahnaz Motamedi Sedeh, Hooreih Soleimanjahi, Amirreza Jalilian, Homayoon Mahravani Page 69
    Objective
    The aim of this study was to construct a pcDNA3.1+ vector containing FMDV type O/IRN/1/2007-VP1 gene, protein expression in BHKT7 cells and evaluation of immune response in BALB/c mice.
    Materials And Methods
    FMDV type O/IRN/1/2007 was isolated from a cattle in Ray in 2007 and serotyped. The purified VP1 gene was sub-cloned into the PTZ57R/T vector and pcDNA3.1+ expression vector. The PCR product of Vp1 gene without stop codon was sub-cloned upstream of EGFP gene into the pEGFP-N1 vector to evaluate VP1-GFP fusion protein expression. The pcDNA3.1-VP1 and pEGFP-VP1 vectors were transfected into BHKT7 cell line. The expression of VP1 protein was evaluated by SDS-PAGE, western blotting and florescent analysis of VP1-GFP fusion protein. The mice were injected subcutaneously by pcDNA3.1-VP1 vector as DNA vaccine and titration of neutralizing antiserum and T cell proliferation assay were done to evaluate the immune response.
    Results
    Insertion of VP1 gene was confirmed by double digestion of sub-cloned PTZ57R/T, pcDNA3.1+ and pEGFP-N1 vectors. The specific band in western blotting was also confirmed the VP1 protein expression in BHKT7 cells. The expression of VP1-GFP fusion protein was observed under the immune-florescent inverted microscopy as more green florescent spots versus expression of GFP protein, alone. The neutralizing antiserum titer and T cell proliferation increased significantly in the group of mice vaccinated with pcDNA3.1+-VP1 vector verses control groups (P<0.05).
    Conclusion
    The results showed that the target gene was amplified, cloned in the cloning and expression vectors and protein expression was confirmed successfully. According to the confirmed VP1 protein expression and increasing neutralizing antiserum titer and T cell proliferation by pcDNA3.1+-VP1 vector (P<0.05), it can be used as DNA vaccine against FMDV type O/IRN/2007.