فهرست مطالب

زیست شناسی گیاهی ایران - سال سوم شماره 3 (پیاپی 9، پاییز 1390)

فصلنامه زیست شناسی گیاهی ایران
سال سوم شماره 3 (پیاپی 9، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/10/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • یحیی تاجور، رضا فتوحی قزوینی، یوسف حمید اوغلی، رضا حسن ساجدی صفحه 1
    تنش دمای پایین، یکی از عوامل محیطی مهم محدود کننده در توسعه کشت و تولید مرکبات است. در این پژوهش تاثیر تنش دمای پایین بر شاخص های بیوشیمیایی و فیزیولوژیک نارنگی پیج بر روی پایه سیترنج (نهال دو ساله)، در شرایط کنترل شده انکوباتور (با رطوبت نسبی 5±65% و شدت نور 15000 لوکس) بررسی گردید. آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی با اعمال تیمار دما های پایین (6-، 3-، 0، 3، 6 و 9 درجه سانتیگراد) و شاهد (2±25 درجه سانتیگراد) اجرا شد. مقایسه میانگین تیمار ها نشان داد که کمترین مقدار کلروفیل کل (513/1 میلی گرم در گرم وزن تازه برگ)، رنگ سبز(25/61%) و محتوی آب برگ (55/33% وزن تازه برگ) در تیمار دمایی 6- درجه سانتیگراد به دست آمد. بیشترین مقدار پرولین (48 میلی گرم در گرم وزن تازه برگ) در دمای 3- و حداکثر کربوهیدرات (3/55 میلی گرم در گرم وزن تازه برگ) نیز در صفر درجه سانتیگراد حاصل شد. همچنین، بیشترین مقدار آب گزیدگی (51 تا 75%) و نشت یونی (66/75%) در دمای 6- درجه بود. بیشترین مقدار پراکسیداسیون لیپید ها (643/2 میکرو گرم مالون دآلدئید در گرم وزن تازه برگ)، ظرفیت آنتی اکسیدانی (5/63%) و فنل (863/2 میلی گرم در گرم وزن تازه برگ) نیز در دمای 3- درجه بود. حداکثر فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (104×44/8 واحد آنزیمی در گرم وزن تازه برگ) در 3 درجه سانتیگراد مشاهده گردید. به عنوان نتیجه گیری می توان گفت که نارنگی پیج (روی پایه سیترنج) از طریق افزایش برخی از شاخص ها، همچون پرولین، کربوهیدرات، و ظرفیت آنتی اکسیدانی قادر به تحمل تنش یخبندان تا دمای 3- درجه سانتیگراد است.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان ها، تنش دمای پایین، مرکبات، نارنگی
  • نادر چاپارزاده، لیلا زرندی میاندوآب صفحه 13
    شوری یکی از مهم ترین عوامل محدود کننده رشد و تولید گیاهان در سراسر دنیاست. شناسایی ارقام متحمل به شوری و بهبود تحمل گیاهان، موثرترین روش برای افزایش عملکرد است. به منظور بررسی واکنش ارقام کلزا به شوری از نظر تغییرات رشدی و محتوای رنگدانه ای، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. شوری از نوع کلرید سدیم در سه سطح 0 (شاهد)، 175 و 350 میلی مول بر روی دو رقم کلزا به نام های Brassica napus L. cv. Sarigol و Brassica napus L. cv. Hyola308 در مرحله 3-4 برگچه ای اعمال شد. وزن خشک بخش هوایی و ریشه، محتوای کلروفیل a و b، کاروتن ها و گزانتوفیل ها، آنتوسیانین ها، فلاونوئیدها و در نهایت ترکیبات جذب کننده UV در برگ ها مطالعه شدند. نتایج کاهش وزن خشک ریشه در هر دو رقم را در شرایط شوری بالا نشان دادند. در رقم Sarigol افزایش معنی دار وزن خشک بخش هوایی در شوری 175 میلی مول مشاهده شد ولی تاثیر شوری از این نظر روی رقم Hyola308 معنی دار نبود. از نظر محتوای کلروفیل، تنها در رقم Sarigol، کلروفیل a در شوری پایین افزایش یافت و کلروفیلb در شوری بالا کاهش معنی داری نشان داد. افزایش رنگدانه های کمکی (کاروتنوئیدها) در رقم Hyola308 می تواند علت مقاومت این رقم به شوری و ثبات ساختار های فتوسنتزی باشد. تمایل به کاهش رنگدانه های غیرفتوسنتزی که در هر دو رقم در شوری بالا مشاهده می شود، معنی دار نیست. بنابراین، عدم آسیب پذیری رنگدانه های اصلی و کمکی فتوسنتزی در شرایط شوری، می تواند علت بسیار مهمی برای بردباری گیاه کلزا به شوری تلقی شود.
    کلیدواژگان: رنگدانه، رشد، شوری، کلزا
  • غلامرضا گوهری، سمیه فریدی نیچران، سمیه نقی لو، علیرضا مطلبی آذر، محمدرضا دادپور صفحه 27
    کشت مریستم شاخه، یکی از روش های کارآمد برای زدودن بیماری های ویروسی از گیاهان آلوده به شمار می آید. شناسایی بخش مریستمی و جداسازی آن، نخستین گام برای بنیان گذاری کشت مریستم است. جدا کردن مریستم شاخه به تنهایی با داشتن اندازه ای بسیار کوچک و بی رنگ، به ویژه هنگامی که آغازنده های برگی و اندام های دیگر آن را همراهی نکنند، بسیار دشوار است. در این آزمایش، شناسایی مریستم شاخه در گیاه انگور که دارای الگوی نموی پیچیده و ساختاری بسیار ریز است، انجام گردید. در این روش، مریستم زنده با فلورسئین دی استات (FDA) 1/0 درصد به همراه فوشین اسید 05/0 درصد در آب، رنگ آمیزی شد. مریستم رنگ آمیزی شده، پس از ردیابی با استرومیکروسکوپ فلورسنس (پرتو 510 نانومتر) و جداسازی، در محیط موراشیگ- اسکوگ (2/1) کشت شد. نتایج نشان داد که مریستم انگور از سه دوره نموی برخوردار ست که میزان اندام زایی در آنها یکسان نیست. مریستم جدا شده از دوره ای با اندام زایی بیشتر، میزان زنده مانی بیشتری را در بنیان گذاری جداکشت نشان داد. همچنین همراهی آغازنده برگی و آغازنده وامانده (آغازنده مشترک پیچک و گل آذین) با مریستم، شانس زنده مانی آن را به طور معنی داری افزایش داد. نتایج این آزمایش نشان دادند که بهترین جداکشت برای انجام کشت مریستم انگور، مریستم همراه با آغازنده برگی و آغازنده وامانده است که از جوانه های جا گرفته در گره پیچک دار پایینی به دست آمده باشد.
    کلیدواژگان: انگور، اندام زایی، زنده مانی، فلورسئین دی استات، کشت مریستم، مریستم شاخه
  • منیره رنجبر، حسین لاری یزدی، شیدا برومند جزی صفحه 39
    به منظور بررسی تاثیر غلظت های مختلف نیترات سرب (25/0، 5/0، 75/0، 1، 5/1 و 2 میلی مولار) و سالیسیلیک اسید با غلظت های مختلف 5 و 10 میکرومولار بر میزان رنگیزه های کلروفیل a، b و a+b، تغییر قندهای محلول و نامحلول و آنزیم های آنتی اکسیدانی در ریشه و اندام هوایی بر روی گیاهان 20 روزه کلزا رقم اکاپی (Okapi)، پژوهش حاضر در محیط کشت هیدروپونیک با سه تکرار انجام گرفت. آنالیزهای آماری به وسیله نرم افزار SPSS و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت سرب در محیط هوگلند، گیاهان نتوانستند دو غلظت بالای سرب (5/1 و 2 میلی مولار) را تحمل کنند و از بین رفتند، به علاوه تنش سرب میزان کلروفیل a، b و a+b، همچنین میزان قندهای محلول و نامحلول را در ریشه و اندام هوایی به طور معنی داری کاهش داد، در حالی که فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز را به طور معنی داری افزایش داد (P<0.01). کاهش در میزان کلروفیل a در همه تیمارها نسبت به کلروفیل b بیشتر بود. به کارگیری سالیسیلیک اسید در محیط حاوی سرب، میزان کلروفیل a را به طور معنی داری افزایش داد (P<0.05)، ولی تاثیر معنی داری بر میزان کلروفیل b و a+b نداشت. در حالی که فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز با استفاده از سالیسیلیک اسید در محیط حاوی سرب کاهش یافت، ولی این تاثیر بر میانگین فعالیت آنزیم کاتالاز ریشه معنی دار نبود (P<0.05). افزایش قندهای محلول و نامحلول و کاهش فعالیت آنزیم های اکسیدازی توسط سالیسیلیک اسید با وجود سرب در محیط، نشان دهنده نقش این ترکیب در افزایش مقاومت گیاه در برابر تنش سرب است. بنابراین، سالیسیلیک اسید درکاهش آسیب های اکسایشی نقش موثری نشان داد.
    کلیدواژگان: پراکسیداز، سالیسیلیک اسید، سرب، قند محلول، قند نامحلول، کاتالاز، کلروفیل، کلزا
  • سیده زهره صادری، فاطمه زرین کمر، حسین زینلی صفحه 53
    آلودگی ناشی از حضور فلزات سنگین در خاک های کشاورزی، یکی از مهمترین مشکلات اکولوژیک در سطح جهان است. بر اساس داده های آژانس حفاظت محیط زیست، سرب مهمترین فلز آلاینده است. در این تحقیق، با توجه به اهمیت دارویی و صنعتی بابونه آلمانی، پاسخ این گیاه در رویارویی با آلودگی سرب در سه مرحله رزت، ساقه دهی و غنچه دهی مطالعه شد. بدین منظور، بذر این گونه در شرایط گلخانه کاشته شد و نمونه های گیاهی در مرحله رزت به محیط هیدروپونیک منتقل شده، تحت تیمار نیترات سرب با غلظت های 0، 60، 120، 180 و 240 میکرو مول قرارگرفتند. رشد ریشه و اندام هوایی پس از طی هر یک از مراحل نموی اندازه گیری شد. بر اساس نتایج حاصل از مطالعات در هر سه مرحله رشد، با افزایش جذب سرب بیوماس ریشه و اندام هوایی کاهش یافت. با توجه به نتایج حاصل با افزایش غلظت سرب تا 180 میکرومول، غلظت این فلز در ریشه و اندام هوایی بابونه آلمانی در هر سه مرحله نمو افزایش یافت. نتایج حاکی از تجمع بالای سرب در ریشه این گونه نسبت به اندام هوایی بود که در مرحله رزت نسبت به دو مرحله دیگر بیشتر قابل توجه بود. در واقع، این گونه با تجمع سرب در ریشه به خصوص در مراحل اولیه رشد این توانایی را دارد که از انتقال این فلز به بخش های هوایی و بروز سمیت در گیاه جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: بابونه آلمانی، سرب، گیاهان دوری گزین، مراحل نموی گیاه
  • فاطمه نصیبی صفحه 63
    تنش خشکی یکی از مهم ترین تنش هایی است که از رشد گیاهان جلوگیری می کند. این تنش با ایجاد اختلال در تعادل بین تولید گونه های فعال اکسیژن (ROS) و فعالیت های دفاعی آنتی اکسیدان گیاه، ایجاد تنش اکسیداتیو می کند. نیترو پروساید سدیم (SNP) به طور معمول به عنوان ترکیب رها کننده اکسید نیتریک در گیاهان استفاده می شود. در این آزمایش اثر غلظت های متفاوت SNP در تخفیف تنش اکسیداتیو ناشی از خشکی در گیاه گوجه فرنگی بررسی شد. نتایج حاصل از اندازه گیری میزان پراکسیداسیون لیپید و محتوای رنگیزه های فتوسنتزی نشان داد که غلظت های پایین SNP می تواند گیاهان را در برابر تنش اکسیداتیو محافظت کند، زیرا در گیاهان پیش تیمار شده با SNP، میزان پراکسیداسیون لیپیدی و صدمه به رنگیزه ها کاهش یافت. در این پژوهش رابطه بین این مکانیسم های دفاعی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان نیز بررسی شد. بررسی ها نشان دادند که تنش خشکی فعالیت آنزیم های آسکوربات پراکسیداز، گایاکول پراکسیداز و کاتالاز را افزایش داد. غلظت های 100 و200 میکرومولار SNP در گیاهان تحت تنش خشکی، فعالیت APX را افزایش داد و تاثیر معنی داری بر فعالیت گایاکول پراکسیداز نداشت، ولی فعالیت CAT را کاهش داد. در گیاهان تحت تنش خشکی افزایش در فعالیت PAL نیز مشاهده گردید، ولی پیش تیمار گیاهان با 100 و 200 میکرومولار SNP تاثیر معنی داری بر فعالیت این آنزیم تحت تنش خشکی نداشت؛ اما پیش تیمار با 500 میکرومولار SNP، فعالیت این آنزیم را تحت تنش خشکی کاهش داد. محتوای فنل ها در گیاهان شاهد و تحت تنش خشکی تفاوت معنی داری نشان نداد و پیش تیمار با 100 میکرومولار SNP نیز تاثیر معنی داری بر مقدار آنها نداشت، اما پیش تیمار با 200 و 500 میکرومولار SNP مقدار این ترکیبات را تحت تنش خشکی کاهش داد. با توجه به این نتایج در گیاه گوجه فرنگی، پیش تیمار با غلظت های 100 میکرومولار یا کمتر SNP می تواند احتمالا از طریق تداخل با ROS یا القای آنزیم های آنتی اکسیداتیو نقش حفاظتی در برابر خشکی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اکسید نیتریک، ترکیبات فنلی، تنش اکسیداتیو، تنش خشکی، گوجه فرنگی، نیتروپروساید سدیم
  • مهدی یوسفی، رضا صفری، مصطفی نوروزی صفحه 75
    فلور گیاهی منطقه چادگان واقع در 115 کیلومتری غرب مرکز استان اصفهان بررسی شد. منطقه مورد مطالعه یک منطقه کوهستانی با وسعت حدود 10000 هکتار، شامل پستی و بلندی های متعدد از جمله تپه های کوتاه و دشت های کوچک است. میزان متوسط بارندگی سالیانه 3/324 میلی متر و ارتفاع منطقه بین حداقل 1950 و حداکثر 3915 متر از سطح دریا (متوسط 2932 متر) است. در مجموع 339 گونه گیاهی متعلق به 204 جنس و 54 تیره شناسایی شد. تیره Asteraceae با دارا بودن 27 جنس و 49 گونه و نیز جنس گون از خانواده Fabaceae با دارا بودن 25 گونه به ترتیب بزرگترین تیره و جنس منطقه را تشکیل می دهند. در حدود 5% گونه ها فانروفیت، 11% کامفیت، 44% همی کریپتوفیت، 13% ژئوفیت و 27% تروفیت هستند. بررسی طیف زیستی و غلبه شکل های زیستی همی کریپتوفیت و تروفیت (مجموعا 71%)، نشانگر فلور خاص مناطق کوهستانی مرکزی ایران است. از نظر توزیع جغرافیایی 6/64% گیاهان به ناحیه ایرانی-تورانی، 7/9% چند منطقه ای و 7/25% به سایر نواحی تعلق دارد. همچنین، تعداد 29 گونه که بو م زاد ایران هستند، 3 گونه در حال انقراض، 3 گونه نادر و 15 گونه آسیب پذیر در این منطقه شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: اشکال زیستی، چادگان، فلور
|
  • Yahya Tadjvar, Reza Fotouhi Ghazvini, Yousef Hamidoghli, Reza Hassan Sajedi Page 1
    Low temperature stress is an important environmental factor that limits citrus cultivation and yields. In this study, the effect of low temperature stress on physiological and biochemical responses of Page mandarin on citrange rootstock (on two year old plants), in incubator condition (with 65±5 relative humidity and 15000 lux Light intensity) has been investigated. Experiment was conducted using randomized design including low temperature (9, 6, 3, 0, -3 and -6°C) and control treatments (25±2°C). The comparison of treatment means showed that the lowest total chlorophyll (1.513 mg/gr leaf FW), green color (61.25%) and leaf water content (33.55% leaf FW) were related to -6°C temperature treatment. The highest accumulation of proline (48 mg/gr leaf FW) was related to -3°C temperature and maximum amount of carbohydrate (55.3 mg/gr leaf FW), was obtained with 0°C temperature treatment. Also, the highest amount of water soaking (51-75%) and electrolyte leakage (75.66%) in -6°C temperature, lipid peroxidation (2.643 MDA μgr/gr leaf FW), antioxidant capacity (63.5%) and phenol (2.863 mg/gr leaf FW) in -3°C temperature, were observed. The highest SOD enzyme activity (8.44×104 IU/gr leaf FW) was related to 0°C temperature. It could be concluded that Page mandarin (on citrange rootstock) could tolerate the freezing stress up to -3°C by increasing of proline, carbohydrate (osmotic adjustment) and antioxidant capacity.
  • Nader Chaparzadeh, Leyla Zarandi Miandoab Page 13
    Salinity is one of the most important factor that limits plant growth and production in the whole world. Identification of salt tolerant cultivars and improving tolerance of plants is the most effective method for increasing yield. To evaluate the response of growth and pigment contents in canola genotypes to salinity, a factorial complete randomized design with four replications was conducted. Sodium chloride salinity at three levels 0, 175 and 350 mM on two genotypes, Brassica napus L. cv.Sarigol and Brassica napus L. cv.Hyola308 was applied in stages 3-4 leaves. Dry weight of shoots and roots, chlorophyll a and b, carotenes and xanthophylls, anthocyanins, flavonoids and finally UV absorbing compounds contents were studied in the leaves. The results showed root dry weights reduced in both genotypes during high salinity conditions. The exposure of Sarigol plants to 175 mM NaCl induced a significant increase in shoot dry weight, but salinity had no significant effect on Hyola308 plants. Only in Sarigol cultivar Chlorophyll a contents increased during low salinity but Chlorophyll b contents decreased with high salinity. Increasing carotenoids in Hyola308 could be a reason of resistance to salinity and stability in photosynthetic structures. Under high salinity, there was not a significant trend in decreasing non-photosynthetic pigments in both genotypes. So it could be concluded that in canola plants, one of the most important factors for salinity tolerance could be unimpairing the main photosynthetic pigments.
  • Gholam Reza Gohari, Somayeh Faridi Nicharan, Somayeh Naghiloo, Alireza Mottalebi Azar, Mohammad Reza Dadpour Page 27
    Shoot apical meristem (SAM) culture is known as an effective method for the production of virus free plants. Detection and then dissection of SAM are the first two steps in establishment of successful culture. Providing of leaf primordium-free meristem is a very difficult operation due to the small size and colorless appearance of the SAM. Amongst the commercial plants, grapevine demonstrates specific and complex developmental pattern at which the SAM plays a crucial role. In this research, the live meristems were stained using novel procedure and then they were stained by water solution of FDA (0.1%) and fuchsine acid (0.05%), simultaneously. The prepared meristems were then detected and excised under a fluorescence stereomicroscope (510 nm) and afterwards they were immediately cultured on the half strength MS medium. Microscopic studies were shown that the size of SAM in the grapevine was fluctuated in terms of its developmental course. The higher organogenesis ability of SAM, the more viability of the explants that were achieved during the meristem culture. On the other hand, viability of meristem containing leaf and uncommitted primordium was higher than that of organ-free meristem.
  • Monireh Ranjbar, Hossein Lari Yazdi, Sheida Boroumand Jazi Page 39
    This research was done to study the effects of lead and salicylic acid on content of photosynthetic pigments (chlorophylls a, b and a+b), and changes of soluble and insoluble sugars (starch) in roots and shoots of Brassica napus L.. One-week old seedlings of Brassica napus L. were grown in nutrient solution consisting Pb(NO3)2 (0.25, 0.5, 0.75, 1, 1.5 and 2 mmol) and salicylic acid (5 and 10 μmol) for 20 days. The fulfillments were in triplicate and data were statistically analyzed by using full randomize plots, SPSS and Duncan test. Based on the results by increasing the concentrations of Pb (NO3)2 in hydroponic cultures; the plants could not tolerate high concentrations of lead (1.5 and 2 mmol). Other lead treated plants showed significant decrease in the amount of chlorophyll a, b and a+b and content of soluble and insoluble sugars in roots and shoot compared to control plants, in the meantime, the activities of catalase and peroxidase enzymes were significantly increased. Decreasing of the amount of chlorophyll a was higher than chlorophyll b in all treatments. There were considerable increases in chlorophyll a, soluble and insoluble sugars in both roots and shoot under lead and salicylic acid treatments. But application of salicylic acid did not show significant effect on the amount of chlorophyll b and a+b, whereas using of salicylic acid under lead treatments decreased activities of catalase and peroxidase enzymes, but salicylic acid did not have significant effect on average of catalase activities in root. On the other hand, an increase of soluble and insoluble sugars and oxidative enzymes could show the role of salicylic acid in increasing tolerance of plants under lead stress. Therefore, salicylic acid had a role in mitigation of damaged caused by oxidative stress.
  • Seyedeh Zohreh Saderi, Fatemeh Zarinkamar, Hossein Zeynali Page 53
    Heavy metal pollution in air and agricultural soils is one of the most important ecological problems in the whole world. According to the environmental protection agency (EPA), Pb is the most common heavy metal contaminant in the environment. M.chamomilla is one of the most important and the most frequently cultivated medicinal herbs. In this study, effects of Pb toxicity on M. chamomilla in the first stage of development and also in shooting and flowering stages were investigated. In doing so, seeds of M. chamomilla were grown in greenhouse, then plants in first stage of development were transplanted to hydroponic culture design five treatments of 0, 60, 120, 180, 240 µM Pb. No morphological change was observed during the treatment process in the different stages, but in all different stages reduction of total biomass was observed, compared to the control plants. The results indicated Pb accumulation in roots and aerial parts and an increasing trend with increasing Pb supply up to 180 µM. The results also showed that Pb concentration was higher in root than aerial parts especially in the first stage of development. Indeed, the results confirmed that chamomile had the ability to accumulate Pb in the roots so that preferential Pb accumulation prevented Pb toxicity symptom.
  • Fatemeh Nasibi Page 63
    Drought stress is one of the main stresses that inhibit the growth of plants due to mainly disturbance of the balance between production of ROS and antioxidant defense mechanism and causing oxidative stress. Sodium nitroprusside (SNP) commonly was used as nitric oxide (NO) donor in plants. In this study, the effect of different concentrations of SNP on alleviation of oxidative stress induced by drought was investigated. Results of the measurements of lipid peroxidation and photosynthetic pigments content showed that low concentration of SNP could protect plants against oxidative stress because under SNP treatment, lipid peroxidation decreased and pigment loss was ameliorated. In this study, the relationship between this defense mechanisms and activity of antioxidant enzymes was investigated. Results showed that drought stress increased the activity of ascorbate peroxidase, guaiacol peroxidase and catalase. Concentration of 100 and 200 µM of SNP increased the activity of APX had no effect on activity of GPX and decreased the activity of CAT in plant under drought stress. In plants which were under drought stress the activity of PAL also increased but the concentration of 100 and 200 µM of SNP had no effect on activity of these enzymes under drought stress. The concentration of 500 µM of SNP decreased the activity of PAL in drought stressed plants. Drought stress and 100 µM SNP treatments had no significant effects on phenol content and 100 and 200 µM of SNP decreased the amount of these compounds under drought stress. In conclusion, in tomato plants, pretreatment with concentration of 100 µM of SNP or below could protect the plants under drought stress, probably through the contracts with ROS and or induction of anti-oxidative enzymes.
  • Mehdi Yousofi, Reza Safari, Mostafa Nowroozi Page 75
    In this study, the flora of the Chadegan region, in 115 Km of the west of Isfahan investigated. This region is a mountainous area with some small plains and short hills that cover a surface of ca. 10000 hectares. The annual precipitation in the region is about 324.3 mm and its elevation varies from 1950 to 3915 meter above of the sea level (mean is 2932 m). The results showed that there were 339 plant species belonging to 204 genera and 54 families of higher vascular plants (49 families were dicotyledones, 5 families were monocotyledons, 1 family was gymnosperme and 1 family was cryptogame). The family Asteraceae with 27 genera and 49 species was the largest family and the genus Astragalus (Fabaceae) with 25 species was the largest genus in the region, respectively. The genera Centaurea with 9 species, Cousinia and Salvia each with 6 species, and Polygonum, Stachys and Allium each with 5 species are the other large genera in the flora of Cahdegan region. Furthermore, 3 species were parasitic or semi- parasitic plants. Survey of the life form of the plants showed that 5% of the species were phanerophytes, 11% were chamaephytes, 44% were hemicryptophytes, 13% were geophytes and 27% were therophytes. The dominance of hemicryptophytes and therophytes (totally, 71%), indicates the severe conditions of the area which is characteristics of the mountainous regions. Phytogeographically, 64.6% of the species belonged to the Irano-Turanian region, 9.7% were pluriregional and 25.7% belonged to the other regions. Also, 29 species were endemic for the flora of Iran, 3 species were endangered, 3 species were rare, and 15 species were vulnerable.