فهرست مطالب

مطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانی - پیاپی 9 (پاییز و زمستان 1388)

مجله مطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانی
پیاپی 9 (پاییز و زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/08/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • تیمورآمار، افسانه برنجکار صفحه 7
    خانه های دوم بعنوان یکی ازنمادهای رونق گردشگری در نقاط روستایی و نشانه ماندگاری بیشتر گردشگران درمناطق روستایی است.ظهور و گسترش این پدیده را می توان نمادی از رشد سرمایه داری در جوامع روستایی دانست که به تبع رسوب و ماندگاری در این جوامع،در بلندمدت اثرات اقتصادی قابل ملاحظه ایی بر جای می گذارد.در سواحل کاسپین ظهور و گسترش خانه های دوم بیشتر در نوار ساحلی بوده تقریبا سابقه ایی در حدود سه دهه رانشان می دهد. این تحقیق با انجام مطالعات کتابخانه ای و میدانی،ابعاد و روند گسترش خانه های دوم در نواحی روستایی شهرستان بندر انزلی را مورد بررسی قرار داده است.نتیجه مطالعات نشان می دهد که گسترش خانه های دوم در این شهرستان عموما متاثر ازشرایط جغرافیایی ناحیه و برنامه ریزی های موضعی (مثل منطقه آزاد)می باشد.بیشترین تعداد خانه های دوم در دهه اخیر برپا شده و مالک بیش از نیمی از خانه ها ساکن تهران هستند و مدت اقامت در این خانه ها عموما سه هفته تا یکماه در سال می باشد.
    کلیدواژگان: گردشگری روستایی، خانه های دوم، استان گیلان، بندر انزلی
  • مسلم رستمی *، جعفر شاعلی صفحه 27

    در این پژوهش توزیع فضایی خدمات عمومی شهری درسطح شهر کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفته است.بدین منظور از21 مولفه استفاده شده وتوزیع خدمات عمومی شهری درسطح پنج بخش شهری کرمانشاه بررسی شده است. برای شناخت درجه توسعه یافتگی در پنج بخش شهری مورد مطالعه از تکنیک تاکسونومی (Taxonomy) استفاده و نتایج،نشان دهنده این موضوع است که بخش مرکزی توسعه یافته ترین بخش شهری در سطح کرمانشاه است. به علاوه از تکنیک GISدر تعیین شعاع عملکردی خدمات عمومی بهره گرفته شده ومحلات برخورداروغیر برخوردار،برروی نقشه های توزیع فضایی خدمات عمومی شهری مشخص گردیده اند.یافته های تحقیق نشان می دهد که توزیع فضایی خدمات عمومی در سطح شهرکرمانشاه به صورت نامتعادلی انجام پذیرفته و نیازمندارائه خدمات عمومی بیشتری می باشد.از بررسی بین میانگین قیمت زمین با درآمد سرانه و اجاره بهای پرداختی در ارتباط با شاخص مسکن معلوم گردید که رابطه معناداری بین آنها وجود دارد،یعنی هرچه قدردرآمد واجاره بهای پرداختی در بخش های پنج گانه موردمطالعه افزایش می یابد،قیمت زمین نیز با افزایش مواجه می شود که این موضوع باعث شکل گیری محله های برخوردار وغیر برخوردار شده است.در نهایت اینکه،از میان برنامه ریزی های موفق برای فائق آمدن به این مشکلات برنامه ریزی مشارکتی و استفاده از تکنیک های جدیدبرنامه ریزی،از جمله GIS از اولویت بیشتری برخوردارند.

    کلیدواژگان: عدالت اجتماعی، توزیع فضایی خدمات عمومی شهری، بخش های پمجگانه شهری کرمانشاه، GIS، قیمت زمین، درآمد سرانه، برنامه ریزی مشارکتی
  • بهمن رمضانی صفحه 53
    انسان همواره به منظور بهتر زیستن به دنبال شرایط آب و هوایی مناسب اقلیمی است، زیرا بین انسان و شرایط آب و هوایی وابستگی پایداری وجود دارد. تغییر در عناصر اقلیمی مثلا درجه حرارت و رطوبت نسبی و... می تواند آسایش بیوکلیمایی انسان را دچار مشکل نماید. یکی از اهداف مهم اقلیم شناسان و برناهه ریزان محیطی، شناخت نواحی دارای آسایش انسانی است. هدف این مقاله شناسایی نواحی دارای آسایش زیست اقلیمی انسانی در گیلان است. روش تحقیق، استفاده از کلیموگرام گیونی، کلیموگرام الگی، کلیموگرام لنکستر-کارستن و روش تجربی بیکر و تهیه نقشه هم ارزش نواحی با استفاده از نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی است.نتایج تحقیق نشان داد که روش لنکستر – کارستن و بیکر برای نواحی ساحلی و روش گیونی و الگی برای نواحی کوهستانی بهتر می توانند نواحی دارای آسایشی را به صورت مکتنی و زمانی نشان دهند.نواحی آسایشی در دو منطقه به صورت نقشه های هم ارزش آسایش بیوکلیماتیک (زیست اقلیمی) با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: بیوکلیمایی، گیلان، گیونی، کلیموگرام الگی، لنکستر، کارستن، بیکر
  • دکترمحسن رنجبر صفحه 81
    ژتوریسم نوعی توریسم فرهنگی – زیست محیطی است که در مناطقی که دارای یادمان ها و آثار خاص ژئومورفولوژی، زمین شناسی است، با جاذبه های خود می تواند در گستره جهانی شدن، با ایجاد رابطه ای پویا و خلاق بین طبیعت و فرهنگ یک منطقه با گردشگران، جریان های جدیدی را در آینده برای توریسم جهانی، صلح و توسعه پایدار فراهم نماید.
    ایران وضعیت مناسبی از لحاظ ژئوتوریسم در فهرست جهانی دارد که کمتر کشوری این همه خصوصیات منحصر به فرد زمین شناسی ما را دارد ولی متاسفانه به علت نوپا بودن این شاخه از توریسم هنوز توجهی به این مقوله نشده است بدیهی است این صنعت نیاز به برنامه ریزی دقیق و کارشناسانه دارد و درصورت بی توجهی آسیبهای جبران ناپذیری از این رهگذر به ما خواهد رسید. کوه های زاگرس کلکسیونی از اشکال ژئومرفولوژی از جمله تنگهای متعدد است.تنگ زینگان دربخش صالح آباد به عنوان یک پدیده ژئومرفولوژی حاصل فرسایش آبی یکی از زیرشاخه های رودخانه چم سرخ در مجموعه ارتفاعات زاگرس میباشد. این تنگه یک آبراهه دائمی است بطول تقریبی 1 کیلومتر که یک منظره طبیعی بسیار جالب را در سازند بختیاری به وجود آورده است. تنگ زینگان با عرض تقریبی 5 متر که در بعضی قستمها حداقل به 8/1 متر و در قسمتهای عریضتر حداکثر به 8 متر می رسد و در قسمتهای ابتدایی و میانی تشکیل راه های عمیقی را داده است.
    در این تحقیق سعی شده است با استفاده از مطالعات میدانی واستفاده از تصاویر ماهواره ای ونقشه های توپوگرافی وزمین شناسی، ضمن بررسی ویژگی های تنگ زینگان از دیدگاه زئومرفولوژی قابلیتها و پتانسیل های ویژه اکوتوریستی وژئوتوریستی آن مورد مطالعه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ژئوتوریسم، تنگ زینگان، صالح آباد
  • یوسف زین العابدین، زهرا شیرزاد صفحه 101
  • دکترتقی طاوسی صفحه 121
    آبرویل (1949) مفهوم «بیابانزایی»را برای توصیف تغییر زمین حاصلخیز به بیابان بکار برد که از فعالیت انسانی در ناحیه جنگل -استوایی آفریقا ناشی شده بود. خشکسالی های پیاپی اواخر دهه 1960این معضل زیست محیطی را به یک فاجعه انسانی و جهانی تبدیل کرد.کنفرانس بیابانزایی سازمان ملل متحددر نایروبی(1977)، شروع موضوع بیابانزایی درعرصه سیاسی و مباحث جالب علمی بود. براساس تعریف کنوانسیون سازمان ملل متحد برای بیابان زدایی(1994): «بیابانزایی به معنی تخریب سرزمین در مناطق خشک، نیمه خشک وخشک نیمه مرطوب ناشی ازعوامل مختلف از جمله تغییرات آب وهوایی وفعالیت های-انسانی می باشد». مبارزه با بیابانزایی مستلزم ارتباط متقابل و مشارکت بین کاربران زمین و سازمان های طرفدار محیط زیست است تا کارکردهای «بیابان زدایی» در مقیاس وسیع را پدید آورد.
    کلیدواژگان: بیابانزایی، بیابان زدایی، تخریب سرزمین، تغییرپذیری اقلیمی
  • هادی قنبرزاده، ابوالفضل بهنیافر صفحه 139
    به طور کلی خشکسالی سال های 85-1375 اثرات اقتصادی و اجتماعی نسبتا وسیعی در نواحی روستایی به ویژه به دلیل کمبود منابع آب، کاهش سطح زیرکشت، کاهش راندمان محصول و تلفات دامی داشته است. دهستان شاندیز با وسعت 85/337 کیلومترمربع به عنوان منطقه نمونه گردشگری در پایکوه های بینالود یکی از مراکز عمده فعالیت های باغداری، زراعی و تولید مواد لبنی در حومه کلان شهر مشهد محسوب می شود. در سالهای اخیر خشکسالی در منطقه مورد مطالعه خسارات زیادی به بار آورده است. بروز خشکسالی در طی سال های 85-1375 که از طریق پایش خشکسالی در این محدوده به اثبات رسیده است، بیش از 50% چشمه ها خشک شده و با کاهش منابع آب سطحی و زیرزمینی خسارات زیادی به بخش باغداری، زراعت و دامداری وارد آورده است. با بررسی های به عمل آمده از منطقه مشخص گردید که در برخی از سالها خشکسالی های شدید تا متوسط به ویژه در آبادی های پایین دست دهستان پیامدهای اقتصادی جبران ناپذیری را به دنبال داشته است. به طوری که 9/64% سطح زیر کشت باغات طی دهه خشکسالی نسبت به سال 1375 کاهش یافته است وسه روستای غسالخانه، قرقی و معاون طی این دوره خالی از سکنه گردیدند. تغییرات سطح زیرکشت آبی طی دوره خشکسالی در روستاهای نمونه 3/624- هکتار بوده است. اراضی روستاهای پایین دست دهستان شاندیز که قبل از دهه خشکسالی تحت کشت محصولات سیر و پیاز بوده اند، در اواخر دهه خشکسالی کاملا لم یزرع شده و کشاورزان به سوی فعالیت های مبل سازی و غیر کشاورزی روی آورده اند. در این پژوهش با استفاده از چهار شاخص اقتصادی، آثار و پیامدهای اقتصادی خشکسالی منطقه بررسی گردید. اهداف کلی مقاله حاضر عبارتند از، آشکارسازی پایش خشکسالی طی دوره 85 – 1375 درمنطقه مورد مطالعه و آثار وپیامدهای اقتصادی خشکسالی ها بر نواحی روستایی دهستان شاندیز.
    کلیدواژگان: پایش خشکسالی، پیامدهای اقتصادی خشکی، الگوی کشت، درآمد خالص، تغییر راندمان محصولات، دهستان شاندیز
  • علیرضا کشوردوست، مانا کشوردست صفحه 165
    جاذبه ها وتوانهای گردشگری از سرمایه های منحصر به فرد هر کشور و منطقه به شمار می رودکه شناسایی، طبقه بندی و برنامه ریزی برای آن جهت توسعه گردشگری دارای اهمیت بالایی می باشد.در این راستا توسعه صنعت گردشگری نیازمند برنامه ریزی جامع و کارآمد بوده و این در حالی است که کشور ایران با توجه به ویژگی ها و توانهای منحصر به فرد خود، دارای قابلیت بالایی در زمینه توسعه این صنعت می باشد محدوده مورد مطالعه، شهرستان سیاهکل است که در بخش شرقی استان گیلان جای گرفته است. این شهرستان از تمامی اقلیمهای گیلان، جز سرزمینهای کرانه ای بهره مند بوده و از آب و هوای جلگه ای تاکوهپایه ای و کوهستانی را شامل می گردد. با توجه به پژوهش های انجام یافته،گردشگری در بخش کوهستانی این شهرستان (منطقه دیلمان) از قابلیت بالایی برخوردار می باشد؛ زیرا با تمرکز 66/91 و 73 درصدی توانهای طبیعی و تاریخی و شرایط ویژه جغرافیایی دارای توان لازم جهت جذب گردشگر برای توسعه این صنعت می باشد.
    در این پژوهش، کوشش بر آن است که با شناخت قابلیتهای منطقه در بخشهای جلگه ای، کوهپایه ای و کوهستانی به بررسی تطبیقی این مناطق پرداخته تا زمینه برنامه ریزی برای هریک از مناطق فراهم آید. روش به کار گرفته شده به شیوه توصیفی - تحلیلی بوده و پس از گردآوری، طبقه بندی وسازماندهی داده ها به تجزیه و تحلیل آنها پرداخته می شود و در روند این پژوهش ازپرسشنامه،نقشه،نمودار،جدول، نرم افزارهایی چون Excel و Autocad جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردیده است.
    کلیدواژگان: گردشگری، سیاهکل، توانها، تطبیقی
  • خدیجه گلین مقدم صفحه 191
    امروزه ساخت خانه های دوم به عنوان یکی از پیامدهای توسعه گردشگری در بعضی از مناطق دنیا تلقی می گردد. طی دهه اخیر ساخت خانه های دوم در پیرامون شهر های بزرگ و به خصوص شمال ایران رواج و در حال توسعه می باشد. در همین راستا منطقه جنت رودبار در شهرستان رامسر به دلیل برخورداری از موقعیت جغرافیایی مناسب، نزدیکی به دریا و جنگل و مناطقی که گردشگران از آنجا می آیند (مانند تهران)، بشدت تحت تاثیر گردشگری خانه های دوم قرار دارد. ازدحام جمعیت در تابستان، کمبود امکانات، آلودگی های زیست محیطی، تغییر در کاربری اراضی و... از مهمترین پیامدهای منفی گردشگری خانه های دوم در این منطقه بشمار می رود. در این مقاله با انجام مطالعات میدانی در 46 روستای دایمی و فصلی ماهیت و روند شکل گیری و گسترش خانه های دوم طی سال های 1385- 1345 مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها حاکی از آن است که با برنامه ریزی کارا می توان از گردشگری خانه های دوم در راستای بهبود رفاه و توسعه اجتماعی و اقتصادی روستاهای منطقه جنت رودبار بهره برد.
    کلیدواژگان: توسعه گردشگری، خانه های دوم، جمعیت تابستانی، نواحی روستایی، جنت رودبار، رامسر
  • اکبر معتمدی مهر، مریم واقف کودهی صفحه 211
    اوقات فراغت یکی ازمهم ترین بخش زندگی انسان است که امروزه توانسته جایگاه وارزش خاص خود را در جوامع بشری بیابد. نیروی جوان که سرمایه های اصلی و بنیادی هرجامعه محسوب می شوند نیازمند برنامه ریزی مدون واصولی درباره ی اوقات فراغت می باشند.
    باتوجه به اهمیت فراغت و فواید بالقوه فرهنگی و اجتماعی آن برای جوانان با تاکید بر جوانان دانش آموز، تحقیق حاضربا هدف بررسی تطبیقی گذران اوقات فراغت دانش آموزان پسرو دختر مقطع دبیرستان شهر صومعه سرا انجام گرفته است. از آنجایی که این تحقیق به منظور مطالعه شرایط موجود صورت گرفته است بنابراین از نوع توصیفی- تحلیلی و به روش میدانی است. جامعه ی آماری شامل دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهر صومعه سرا است که در سال تحصیلی 88-87 مشغول به تحصیل می باشند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ی محقق ساخته است. بر اساس نمونه گیری تصادفی تعداد 360 نفر به عنوان حجم نمونه بر اساس جدول مورگان (Morgan) انتخاب شده اند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و استخراج نتایج و آزمون فرضیه از روش های آماری توصیفی-استنباطی با کمک نرم افزارSpss و Excelصورت گرفته است. براساس نتایج تحقیق بین نحوه ی گذران اوقات فراغت دانش آموزان پسر و دختر تفاوت معنی داری وجود دارد. زمان فراغت پسر و دختر تنها در فصل تابستان دارای تفاوت معنی داری شد. همچنین با توجه به فقر امکانات فراغتی شهر صومعه سرا، تقاضاهای و خواسته های دانش آموزان نیز دال براین فقربود، که بیانگر عدم وابستگی بین نیازها و بستر سازی فراغتی جامعه وجود دارد. یک فرضیه با سطح معنی داری 0.05 مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، اوقات فراغت، جوانان، دانش آموزان
|
  • Teimour Amar , Afsane Berenjkar Page 7
    Second homes are one of symbol for developing tourism in rural region and are indicative more longevity of tourist in rural region. The emergence and expanding this phenomenon may account as a symbol for capitalism growth in the rural communities which follow up the deposition and longevity in this community, leave remarkable economic impact in the long - term. In Caspian coast, biginning and expanding the second home were more in coastal strip and shows almost a 3 decade experiences. This research using library and field study had been viewed the dimension and the trend of expanding second home in rural region of Bandar Anzali. The result indicate that expanding second home in this region generally, are influenced by the region geographical condition and local planning (for example, free zone). The most number of second home had established in recent decade and the owner of more of this home are residence in Tehran; and the stay opportunity to this homes are generally 3 weeks to one month in a year.
  • Moslem Rostami, Jafar Shaali Page 27

    With regard to social justice, the distribution of facilities and services and their features are connected with social welfare inseparably so that one can not separate them from marginal issues such as inequality of citizens and personal freedom. We should remember that even the most attractive places or the best ones regarding accessability position and life can’t provide the residents with joy and welfare, if they are exposed to the lack or weakness of accessibility to resources and facilities. The distribution of the ideal and proper services and the enjoyment of social welfare is not a new issue but it has been influenced by our past performance as the welfare of the future will be affected by our present performance This research has investigated the space distribution of public urban services within the Kermanshah city.For this, 21 compilations have been used and the distribution of public urban services has been investigated within the 5 districts of Kermanshsh city.For determining the degree of development within the five districts of Kermanshah city the taxonomy technique was used. The result indicated that the central district of Kermanshah is the most developed urban district within this city.. In addition, GIS technique has been employed for identifying the performance radius of the public urban services; Also, the enjoying and unenjoying districts have been identified. The findings of the research indicate that the space distribution of public services within this city has been accomplished much inequitably and it requires further public services. Moreover, this investigation indicated that in relation with dwelling indicator, there is a significant relationship between the average price of lands and per capital income and rental payments. It means that, the more the income and the rental payments within the concerned urban districts, the higher the price of lands. This factor has led to the formation of the enjoying and unenjoying districts. Finally among the successful plannings we should resort to participatory planning and apply new programming techniques for overcoming such difficulties including GIS.

  • Bahman Ramezani Page 53
    The human, ever for better life is flow to convenient climate, because between human and climate condition is sustainable relationship. change in climatic elements such as Temperature, Relative humidity and etc, can have problems on human Bioclimatic Comfort. This phenomena is a goal for Climatologist and Environmental planning for recognition of comfort zone. The aim of this research Paper has recognition of human bioclimatic comfort zoning in Gilan. The research method of this research has used from climogram of Olgay, Givoni, Lancaster- Carsten and Beiker. The result of paper has shown that Beiker method and Lancaster-Carsten for Coastal zone by Geographical information system maps have many convenient months and the mountainous zone with Olgay and Givoni method is comfort. The comfort zone in two area has shown by iso human bioclimatic comfort maps with G.I.S.
  • Mohsen Ranjbar Page 81
    Cultural tourism Geotourism kind - which is environmental in areas with specific works memorial and Geomorphology, geology has its attractions with global scope can be, creating a dynamic and creative relationship between nature and culture with a tourist area, the new flow future global tourism, peace and sustainable development to provide.Iran Geotourism in good state in terms of global issues that this country than all the unique characteristics of our geology, but unfortunately due to being young directory tourism still has not been on these issues is obvious in this industry need careful planning and has expertise and irreparable damage if ignored this will be our passer. Zagros Mountains collection of forms, including several isthmic. Zyngan narrow sector Saleh Abad geomorphology phenomenon as a result of water erosion of the Red Cham albums river is set Zagros highlands. The gorge is a permanent channel of approximately 1 km long and a very interesting natural the Bakhtiari formation has created. Zyngan narrow width of approximately 5 m of at least some 1/8 m and 8 m sections wide reaches a maximum in the elementary and middle parts of the deep has formed roads. This research is to try using field studies of satellite images and topographic survey Astronomy, while studying narrow perspective Zyngan geomorphology special capabilities and potentials of ecotourism and geotourism be studied.
  • Yousef Zeinolabedin , Zahra Shirza Page 101
    The increasing urban population process and its effects on the increasing metropolises is one of the important geographical discussions that its effects face the countries sovereignty with some challenges. Because, planning economical, social and security issues and biological, social and criminal adventures are not an easy task for each government. In Iran, like the most countries of the world, after increasing urbanization and appearance of economical, social and structural problems of metropolises, had been noticed some sovereignty-related challenges. Noticing this subject, the main question of this paper is "How is the process of metropolises perspective and it has what effects on the sovereignty of Islamic Republic of Iran?" with this hypothesis that the metropolises number are increasing and this process makes some changes in economical, political, social,. ..fields of the sovereignty of Islamic Republic of Iran; we will study the differences between metropolises and global cities. Also the purpose of this paper is to clear the functions of metropolises and global cities. At last, in the research findings, generally, Iran's metropolises landscape will be studied from geopolitical point of view.
  • T.Tavousi Page 121
    The concept of ‘desertification’ is credited to Aubreville (1949), who used it to describe the change of productive land into desert as a result of man’s activity in the tropical forest zone of Africa. Global attention was drawn to the desertification concept when a series of droughts began in the late 1960s in several Sahelian countries. The United Nations Conference on Desertification, held in Nairobi in 1977,not only launched the desertification issue into the political arena but also triggered a great deal of scientific interest and controversy. Desertification was defined at UNCCD (1994),as ‘Land degradation in arid, semi-arid and dry sub-humid areas resulting from various factors, including climatic and human activities’. desertification should be considerd as a phenomenon which strongly threatens the environment and our economic life.
  • H., Qanbarzadeh A., Behniafar Page 139
    This paper shows the economical effects of draught by surveying hydrological and agricultural draughts. Shandiz district with area 337.5 km2 is placed in alluvial fan Binalud (northwest Mashhad) and center of agricultcure and gardener in suburban of Mashhad. Decreasing of water supplies and the surface of plantation activities are the results of draught Shandiz district was faced with drought during 1375-85 and due to that event more than 50 percent of the springs in this area were dried, 64.9 percent of the surface of the gardens were reduced and three villages were abandoned.The main goals of this paper are: Surveying the draught in Shandiz district during 1375-85. Studying economical effects of draughts on rural regions.
  • Ali Reza Keshvardost , Mana Kashvardost Page 165
    Tourism attractiveness's and capacities are considered as unique capital for every country and region which its recognizing. Classifying and planning is of great importance in order to improve tourism.To do so, improving tourism industry requires comprehensive and effective scheduling whereas Iran has high capacity to improve this industry with respect to its unique features and capacities. The area under study is siahkal where is located on east Guilan province. This city enjoy all Guilan pleasant climates except coastal land climate and its climate ranges from plain climate to high to high land and mountainous ones.Tourism in mountainous section of this city (i.e Deylaman) enjoys high capability with respect to attract tourism and improve this industry with %91/66 & %73 concentration on natural historical capacities and geographical special conditions. It has been tried to analyze these region adjustment by recognizing, region capacities in plan high land and mountainous region so that planning situation to be provided for every region. Thy applied method is descriptive- analytical procedure and the data has been analyzed after gathering, classifying and organizing and in order to improve this research questionnaire, map, chart and software's such as excel and auto cad to analyze the data are used.
  • Khadijeh Galyan Moghadam Page 191
    Today creating second home of type tourism development in some of area in the world is common. During recent popular creating second home in around of big cities respecting in north of Iran is common and spec ting.In this respect, Jannat Rodbar in Ramsar township. in result of having suitable geographic location, close to sea and jungle and, area that tourists come there Like Tehran.Today jannat rodbar as touristic area that is affected a lot of tourism development. On the basis of that, high density of population in summer season, lack of tourism service, Population, environment pollution, change of land use and so on are the most important negative impacts of tourism development.In this article doing this study in this area in 46 seasonal and continual settlement Process’s of creating and spreading second home in mountain jangle area of north of Iran during (1345 to 1385) is evaluated. Finding show tourism development planning and management in respect of second home can develop rural areas in this region.
  • Akbar Motamedi Mehr, Maryam Vaghef Koodahi Page 211
    One of the most important aspects of human life that has gained special value and attention in human societies is leisure time. So, there should be a systematic and principled planning for the youth that are the fundamental and primary capitals in each society. Regarding the significance of leisure and its potentially cultural and social advantages to the youth, especially young students, the present research has been conducted to study leisure time comparatively among boy and girl students at high school level in Somaesara. Since the research is conducted to study the present situation, the method used is descriptive-analytic through field study. The subjects of study are boy and girl students at high school level in 88-89 educational year. Data collection is done through researcher-made questionnaire. Based on random sampling, 360students are selected according to Morgan table. To analyze the data and explore the results, hypothesis testing is employed through inferential-descriptive statistics by the help of SPSS and EXCEL softwares. Based on the results reached, there is a significant difference among boy and girl students in their leisure time. This difference gets highlighted in summer. Similarly, the dire shortage of leisure facilities in Somaesara proven by the students’ needs and desires indicates that there is a no relation between the needs and leisure time creation. One hypothesis is proven with significance level of 0.05.