فهرست مطالب

مطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانی - پیاپی 7 (پاییز و زمستان 1387)

مجله مطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانی
پیاپی 7 (پاییز و زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/08/21
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سخن سردبیر
    نصرالله مولایی هشجین صفحه 7
  • محمدرضا افشاری آزاد صفحه 9
    یکی از مهمترین عوامل تصادفات جاده ای، وجود شرایط آب و هوایی نا مساعد در هنگام رانندگی است. عناصری مانند درجه حرارت، بارش برف و باران، رطوبت نسبی، مه، کولاک، یخبندان و... از عوامل تاثیر گذار در رانندگی و از عوامل مهم تصادفات جاده ای محسوب می شوند. در این مقاله سعی بر آن شده تا با بررسی عناصر اقلیمی در سالهای اخیر، به علل تصادفات جاده ای محور رشت به بندر انزلی پرداخته شود. ابتدا با استناد به آمار سازمان هواشناسی به بررسی پارامترهای اقلیمی و تجزیه و تحلیل آن اقدام شد و سپس با استفاده از آمار تصادفات جاده ای در این مسیر تصادفات ناشی از اقلیم مورد بررسی قرار گرفت. در پایان این تحقیق مشخص شد که سال 85 تصادف در شرایط هوای صاف و سال 84 تصادف در شرایط هوای ابری و سال 81 تصادف در شرایط هوای بارندگی درصد بیشتری از تصادفات را به خود اختصاص داده است. تصادفات سال 85 به علت تردد بیشتر مسافران و در سالهای 84 و 81 به علت شرایط نا مساعد جوی بوده است، پس بین تصادفات جاده ای و عناصر اقلیمی ارتباط وجود دارد. همینطور در روزهای بارانی بیشتر تصادفات بین ساعات 18–14در طی 10 سال آماری (1385-1376) رخ داده است.
    از بررسی فوق مشخص شد که در محور اصلی، کارخانه پوشش، کمربندی خمام، چاپارخانه، طالب آباد به طرف انزلی به عنوان مکان حادثه خیز از نظر پراکندگی مکانی بیشترین تصادفات اتفاق افتاده است. همچنین در مقایسه ای که بین قبل و بعد از دو با نده شدن محور رشت به بندر انزلی انجام شده، افزایش 17 درصد تصادف، بعد از دو بانده شدن را نشان می دهد. که به دلیل افزایش وسایل نقلیه می باشد. همینطور در هوای صاف بیشترین تصادفات به قبل از دو بانده شدن این محور اختصاص دارد.
    کلیدواژگان: عناصر اقیلمی، تصادفات جاده ای، محور رشت، بندر انزلی
  • محمد عسگری زاده، ابوالفضل بهنیافر، فاطمه زابل عباسی، شراره ملبوسی صفحه 27
    زندگی بشر در طول تاریخ در سراسر جهان در معرض انواع مخاطرات طبیعی قرار داشته که بخشی از آن ناشی از فعالیتها و فرایندهای زمین شناختی و ژئومورفولوژیکی از قبیل زلزله، آتشفشان و غیره بوده ولی بخشی از حوادث ناشی از فرایندهای اقلیمی می باشد که شدت و فراوانی این پدیده ها تا حدود زیادی به مختصات جغرافیایی محل بستگی دارد از جمله این حوادث می توان به طوفان های سهمگین، خشکسالی، سیل و... اشاره کردکه در این میان خشکسالی از اهمیت ویژه ای برخوردار است خشکسالی حادثه ای طبیعی و پدیده ای آرام و مرموز است، که در دهه های اخیر در میان حوادث طبیعی که جمعیت های انسانی را تحت تاثیر قرار داده اند فراوانی و خسارات ناشی از خشکسالی بیش از سایر حوادث اقلیمی بوده است.
    در مقاله پژوهشی حاضر سعی شده است ضمن مطالعه اجمالی روش ها و نمایه های ارزیابی شدت خشکسالی، این پدیده از دیدگاه اقلیمی نیز مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از داده های موجود بارش ماهانه ایستگاه های سینوپتیک استان خراسان رضوی، نقشه پهنه بندی خشکسالی با استفاده از شاخص های درصد از نرمال (PN) و دهکها (DC) تهیه شده و در نهایت کاربرد این دو نمایه در ارزیابی شدت خشکسالی در شهرستانهای استان خراسان رضوی با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفته شود.
    کلیدواژگان: خشکسالی، نمایه درصد از نرمال (PN) دهکها (Deciles)، پهنه بندی خشکسالی، ایستگاه های سینوپتیک خراسان رضوی
  • علی محمد ترکاشوند، علیرضا اسلامی، وحید شادبرور صفحه 45
    امکان استفاده از نقشه فرسایش پذیری سنگ ها (حساسیت سنگ ها به فرسایش) به عنوان یک مدل تهیه نقشه انواع فرسایش در حوزه پایین دست سد لتیان بررسی شد. هر یک از نقشه های رقومی واقعیت زمینی فرسایش های سطحی، شیاری، خندقی و اشکال فرسایش با لایه فرسایش پذیری سنگ ها قطع داده شد و صحت، خطا و دقت این لایه به عنوان یک مدل در برآورد چهره های فرسایش محاسبه گردید. نتایج نشان می دهد که صحت نقشه فرسایش پذیری سنگ ها در تهیه نقشه فرسایش های سطحی، شیاری، خندقی و اشکال فرسایش به ترتیب 1/59، 9/59، 9/71 و 9/42 درصد است. نقشه فرسایش پذیری سنگ ها فقط با پذیرش 1/28 درصد خطا می تواند در تهیه نقشه فرسایش خندقی به کار رود و در تهیه نقشه فرسایش های سطحی و شیاری به ویژه نقشه اشکال فرسایش دارای صحت پایینی است، لذا نمی تواند به عنوان نقشه واحدهای کاری در تهیه نقشه اشکال فرسایش استفاده شود.
    کلیدواژگان: فرسایش پذیری سنگ ها، فرسایش، سامانه اطلاعات جغرافیایی
  • بهزاد دهزاد، علیرضا شکیبا، امین حسینی اصل، خدیجه مشکین صفحه 61
    در این مقاله جهت پهنه بندی خطر فرسایش از مدل EPM استفاده شد. در این مدل چهار عامل ضریب فرسایش حوضه آبخیز(Ψ)، ضریب استفاده از زمین(Xa)، ضریب حساسیت سنگ و خاک به فرسایش(Y) و شیب متوسط حوضه (I) در برآورد میزان رسوب و پهنه بندی فرسایش موثر هستند. از آنجایی که عوامل مختلف، تاثیر و درجه اهمیت متفاوتی در فرسایش دارند هر یک از پارامترها با توجه به نسبت اهمیت به کلاسهای متفاوتی طبقه بندی و مطابق مدل فوق در محیط GISعملیات استاندارد سازی بر روی لایه های مزبور اعمال گردید. در نهایت لایه های تهیه شده در مدل تجربی EPM قرار داده شده، تلفیق گردیدند و نقشه پهنه بندی خطر فرسایش حاصل شد. نتایج حاصله از این پهنه بندی نشان می دهد که حدود 57% استان در پهنه فرسایش بسیار شدید، 14% شدید، 5% متوسط، و 24% در طبقات کم و خیلی کم است. بخشهای جنوبی و شمال شرقی استان به واسطه داشتن سنگهای با مقاومت پایین، شیب بالا نسبت به فرسایش از حساسیت بیشتری برخوردار است. نتایج حاصل از این پهنه بندی همچنین نشان داد که در مناطق شمال غربی علی رغم حساسیت بالای تشکیلات زمین شناسی به فرسایش، میزان فرسایش پذیری این منطقه کم می باشد. این مسئله اهمیت پارامتر شیب را نسبت به زمین شناسی در ایجاد فرسایش نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پهنه بندی فرسایش، استان گلستان، مدلEPM، GIS
  • محمود روشنی، علی عبداللهی صفحه 73
    در این تحقیق با توجه به اهمیت مسئله رگبارها در دفع آبهای سطحی شهرها وموارد دیگر سعی گردید ابتدا آمار رگبارهای رخ داده در سه ایستگاه رشت،خرجگیل و استور به مدت 15 سال از آرشیو سازمان منابع آب استان استخراج گردید، سپس محاسبات آماری بر روی داده های رگباری انجام،در نهایت با استفاده از نرم افزارsmada، داده ها با توزیع های مختلف برازش و معادلات اساسی جهت برآورد رگبار در فواصل زمانی معین مشخص گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد داده ها در بیشتر موارد با توزیع گامبل حد تیپ یک و در موارد جزئی با توزیع لوگ پیرسون تیپ سه، برازش بهتری دارند و معادلات برآورد شده برای رگبارها از نوع لگاریتمی درجه 2و3 بوده وضریب همبستگی بین مدت و شدت در تمام موارد بالای 99/0 برآورد شده است. همچنین ثابت شد منحنی های شدت، مدت وفراوانی(IDF) در مقیاس زمانی و مکانی با توجه به دوره بر گشت طرح تغییر می کند از این لحاظ تعیین مدلهای برآورد رگبار برای این منطقه در طراحی و اجرای پروژه های عمرانی شهری که بطور مستقیم با این پدیده درگیر هستند لازم و ضروری می باشد.
  • حیدر لطفی، ناصر سلطانی*، ناصر اقبالی صفحه 87

    نقش و جایگاه دولت در صنعت گردشگری، امری غیرقابل انکار و غیر قابل جایگزین با دیگر پارامترها چون افراد، گروه ها و بازیگران فراملی است و نمود عینی دخالت دولت در صنعت گردشگری را می توان در تمامی کشورها از توسعه یافته تا کمتر توسعه یافته مشاهده کرد. اما دستیابی به موفقیت در این عرصه، نیازمند برقراری توازن در کارکردها مابین دولت از یک سو و بخش های خصوصی و دیگر بازیگران از جمله نهادها و سازمان های بین المللی از سوی دیگر، استراتژی بسیار حساس و پیچیده ای است که نیازمند تحقق پیش فرض هایی چون؛ شکل گیری و تکامل روند دولت- ملت و به نوعی افزایش سطوح اعتماد بین دو نهاد دولت و جامعه، فقدان اقتصاد رانتی، کمرنگ بودن دغدغه مشروعیت طلبی از سوی دولت می باشد.
    تلاش ما در این مطالعه بر این است که با استفاده از مولفه های تاثیرگذار بر اقتصاد سیاسی ایران چون؛ روند ناقص دولت سازی یا ضعف تاریخی بورژوازی، اقتصاد متکی به نفت و شکل گیری و گسترش اقتصاد غیررسمی و تعمیم آن بر صنعت گردشگری، به تبیین دلایل گذار دولت از سیاست گذاری به عرصه ی کارگزاری و تصدی گری امور در سطوح پایین پرداخته شود.
    بدین منظور و جهت سهولت در درک عمق حضور دولت در صنعت گردشگری، از نماگر وابستگی و ویژگی حقوقی اماکن و مراکز تحت مراجعه گردشگران استفاده نموده که نتایج حاصل از این بررسی، حاکی از آن است که بیشتر مراکز مورد نظر، وابسته به نهادها و وزارتخانه های دولتی بوده و هر چند که بخش خصوصی هم از نظر کمیت دارای جایگاه مناسبی بود اما چنین به نظر می رسد که فقدان زمینه های لازم برای ظهور یک بازار رقابتی، عرصه را برای آنها تنگ کرده است.

    کلیدواژگان: گردشگری، دولت، اقتصاد سیاسی، ایران
  • علیرضا شکیبا، بتول باهک، زری منوریان صفحه 111
    یکی از اثرات احتمالی تغییرات اقلیمی، بررسی میزان تاثیر تغییرات بارندگی بر مقادیر رواناب های سطحی در یک منطقه مطالعاتی می باشد. بر این اساس در این تحقیق جهت مطالعه تاثیر این دو پارامتر، حوضه آبخیز جاجرود انتخاب گردید. ابتدا داده های مربوط به باران و رواناب از طریق روش های آماری متداول مورد آزمون همگنی قرار گرفته، سپس دوره آماری مشترک مشخص گردید. جهت بررسی پراکندگی داده ها، متغیرهای آماری متعددی چون واریانس، انحراف معیار و... محاسبه گردید. همچنین از طریق محاسبه میانگین متحرک، دوره های کم آبی و پرآبی و به تبع از آن میزان رواناب های حاصله در دو دوره مذکور، مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا به واسطه برازش توزیع های مختلف مقادیر دبی و بارندگی در دوره های بازگشت مختلف محاسبه گردیده است. در بررسی میزان و شکل ارتباط بین دو متغیر بارندگی و دبی از معادله همبستگی مشترک رگرسیون استفاده گردید.
    نتایج این تحقیق وجود دوره های کم آبی و پر آبی را در منطقه مطالعاتی نشان داد، با این تفاوت که فاصله زمانی حاکمیت دوره های کم آبی نسبت به دوره های پر آبی بیشتر بوده است. همچنین در نتایج این تحقیق ارتباط معنی داری بین بارندگی و دبی در منطقه مطالعاتی مشاهده گردید. ضریب همبستگی و میزان برای حوضه رودخانه جاجرود به ترتیب 797/0 و 636/0 می باشد.
    کلیدواژگان: باران، رواناب، تغییرات اقلیمی، روش های آماری، جاجرود، مدل رگرسیون
  • علی اکبر متکان، داود عاشورپور، علی غلامپور صفحه 135
    درتحقیق حاضر به بررسی استخراج اراضی زیر کشت گندم و تفکیک نوع آبی و دیم آن در شهرستان همدان به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید گندم ایران پرداخته شده است. داده های مورد استفاده این تحقیق شامل تصاویر دو زمانه ماهواره Spot5 می باشد که با استفاده از تقویم زراعی محصولات مختلف کشاورزی، در سال 2005 انتخاب شده اند. ضمنا داده های زمینی بر مبنای اطلاعات جامع از وضعیت اراضی زیر کشت گندم در سه مرحله درناحیه همدان برداشت شد.
    تحقیق حاضر الگوریتمی بر اساس مطالعه بر روی باندها در دو زمان متفاوت ارائه نموده که در آن برای صرف زمان کمتر از هیچگونه طبقه بندی و مولفه ها استفاده نشده است تا مستقیما پدیده مورد مطالعه به صورت نیمه اتوماتیک تفکیک و دقت آن در تفکیک گندم بررسی شود. بر خلاف شاخصهای رایج پوشش گیاهی که در آنها از باندهای جذبی و انعکاسی در یک زمان استفاده می شود، این الگوریتم از اختلاف بازتاب باندهای نظیر در دو زمان برای تفکیک گندم از سایر پدیده ها استفاده کرده است. فرق عمده و اساسی این تحقیق با منابع تحقیقی دیگر، در عدم استفاده از باند مادون قرمز انعکاسی بوده که گندم از سایر پدیده ها و گندم دیم و آبی با دقت بالایی تفکیک شده است
    کلیدواژگان: تفکیک گندم، تقویم زراعی، SPOT، تصاویر چند زمانه، الگوریتم خبره
  • مسعود معیری، سید حجت موسوی صفحه 159
    در اثر فشار نیروهای داخلی یک سری شکستگی هایی در طبقات پوسته زمین ایجاد می شود. اگر این طبقات شکسته شده حرکت کرده و به طور جانبی و یا قائم نسبت به یکدیگر جابجا شوند گسلها را به وجود می آورند. گسل های متعددی در ایران وجود داشته و دارند که از نشانه های تکتونیک فعال منطقه محسوب می شوند. یکی از مهمترین مناطق گسلی ایران، منطقه ایران مرکزی است که با دارا بودن 9 گسل مهم، متراکمترین منطقه گسلی ایران می باشد. در منتهی الیه شمال کویر بزرگ و در قسمت جنوب منطقه شاهرود - سمنان گسلی به نام گسل ترود – انجیلو وجود دارد که از گسلهای مهم و فعال ایران مرکزی به شمار می رود. این گسل با داشتن روند شمال شرقی - جنوب غربی حرکات راست لغز چپ گرد و شیب 80 درجه، یک گسل عادی معکوس، پرشیب و نزدیک به عمود محسوب می شود. جابجایی های جانبی و قائم مداوم این گسل، سبب ایجاد لندفرمها و آثار و اشکال ویژه ای در منطقه ترود – ستوه شده که از لحاظ ژئومورفولوژی حائز اهمیت و قابل بررسی و تحلیل می باشد. از جمله آثار فعالیتهای این گسل می توان به ایجاد ناهمواری ها و چین خوردگی های محلی، افزایش ارتفاع دیواره چینها و دره های تکتونیکی منطقه، افزایش ارتفاع گنبدهای نمکی، تسریع و تشدید فعالیت های ماگماتیسم منطقه، مرز محلی بین کوه های پراکنده شمال دشت کویر و زمینهای پست مجاور، جدا سازی افیولیت ملانژهای منطقه سبزوار از منطقه کویر بزرگ، زمین لرزه سال1331 ترود هدایت آبهای زیر زمینی منطقه اشاره کرد. به طور کلی تکتونیک فعال این منطقه و پیامدهای خاص آن را می توان به وجود گسل ترود نسبت داد.
    کلیدواژگان: گسل، هورست، گرابن، تکتونیک صفحه ای، مورفوتکتونیک، کلوت، ترود
|
  • M.R. Afshari Page 9
    One of the most important factors of road accidents is unfavourable climate. factors such as temperature, snow and rainfall, relative humidity, fog, storm, feezing- weather, Etc,are highly influential on road accidents. In this study, by considering recent climate factors,we tried to study and analyse Rasht to Anzali road accident. At first, with regard to aerological figures, we analy sed climate parameters and then by using accident figures in the mentioned road, accidents due to climate factors were investingated. we concluded that in 1385, 1384, and 1381,we had the most accidents in this road when the weather was clear, cloudy, and raing in these years. respectively. In 1385, the accidents were due to unfavourable atmosphericconditions. there fore, there is a relationship between theseaccidents and climate factors. The mostaccidents in rainy days also happened beween hours 14:00 to 18:00 p.m. during the years from 1376 to 1385 This study shows that on the main road, pooshesh factory,khomam Ringway, chaparkhaneh, and TalebAbad to Anzali, we had the most accidents. We had a 17 percent increase in accidents after having the Rasht to Anzali road two – banded. This increase was due to the large number of vehicles. The most accidents during sunny and clear weather belonged to the single- band road.
  • M. Askarizadeh, A. Behniafar , F. Zabol Abbasi, Sh. Malboosi Page 27
    Historically, human life was adventured to the natural hazards that proceed by Geomorphology Activities such as earthquake, volcano and etc. but some of that events proceeded by climate process. That abundance and density of these phenomena depended to the Geographic Coordinate. Among of these phenomena we could mention to the storms, Droughts, floods and… in this case, drought is more important because Drought is mystery and natural Disaster that Caused effected to human projections.Numbers and damaging that caused by drought is more than other Climate hazards. In this paper, after study on the other methods and index, we will have a climate viewpoint on it and then by using precipitation of Khorasan Razavi province, will produce mapping of Drought with PN and Deciles index. Finally we will compare this two methods in evaluate Drought Density in that region.
  • A.Mohammadi Torkashvand , A.R.Eslami Page 45
    The possibility using rocks erodibility as a model in providing erosion types map was investigated in downstream of Latian dam. Rocks erodibility layer was crossed by digitized ground truth maps of surface, rill, gully erosions and erosion features and the accuracy, error and precision of this layer as a model in estimating each of erosion types was computed. Results showed that the rocks erodibility accuracy in providing surface, rill, gully erosions maps, and erosion features map was 59.1, 59.9, 71.9 and 42.9%, respectively. Rocks erodibility map can be used in providing gully erosion map with an error 28.1% and has a low accuracy in providing surface and rill erosion maps especially erosion features map, therefore, it couldn’t used in preparing erosion types maps as a working units map.
  • A. Dehzad , A.R.Shakiba , A.Hosseyni Asl , Kh.Meshkin Page 61
    The main aim of the paper is to determine the erosion hazard using Experimental Model (EPM) in Golestan province. To achieve the aim, the model uses four different effective parameters such as watershed erosion coefficient (Ψ), land use coefficient (Xa), coefficient of rock and soil susceptibility to erosion (Y) and average basin slope (I). According to their importance to erosion, first the variables were classified to different layers and then standardizing operations on the layers were applied in GIS environment. Finally, combined layers were input in EPM and erosion hazard zoning map was produced. The results of the research showed that 57% area of the province is in extreme severe, 14% in severe, 5% moderate, and 24% in very low and low classes. The southern and northeastern parts of the province due to stones with low resistance and high slope are more sensitive to erosion. The results of the research also showed that in the north-west section of the area, despite a high sensitivity of geological formation to erosion, the rate of erosion is considered to be low because of lands with low slop. This case specifies the important of slop in making erosion rather than geological formation in the region.
  • M. Roshani , A. Abdollahi Page 73
    Regarding to the great significance of the showers in the repelling of the surface water in cities and also other instances, throught this research first we tried to gather some statistical information about the amount of the showers which have been fallen across the three stations of Rasht, Kharjegil and Estoor for 15 years. These data were collected from the archives of the organization of water resources. Then we did statistical calculations on the data of the showers and at last we applied the Smada software to distribute different fittings and making some basic equations for estimating the amount of the shower on the basic of their time intervals.The result of this research shows that in the most cases the data through the Gumble distribution of the extreme of type I and in some trivial cases through the log Pearson distribution of type III have better fitting than other ones. Also estimated equations for the showers are logarithmic 2 and 3; meanwhile, the correlation coefficient between duration and intensity in all cases was estimated more than 0/99. Furthermore we demonstrated that the curves of intensity, duration and frequency (IDF) through time and place scales can change regarding to the return period of the plan. Hence forming the models of estimating the shower in these zones are essential to plan and perform some of the urban development projects which directly are connected to this issue.
  • H. Lotfi, N. Soltani, N.Eghbali Page 87

    The role and position of government in tourism industry is undeniable and can not be replaced by any other parameters such as individuals, groups and ultra-national actors and the exact representation of governmental interference in tourism industry can be found in all developed and less developed countries, but being successful in this field needs balancing performances between governmental section in one side and private sections and other actors such as institutions and international organizations in other side and this is a very complicated and vulnerable strategy which needs the realization of presuppositions such as formation and development of nation-state process, and to some how to increase the trust among government and society, lack of rent economy and the governmental willing-lessens toward legitimating. In this study we have tried to indicate the reasons for governmental movement from policy-making procedures toward the field of operative policy-making and charging difficulties in lower levels, by the use of effective parameters in Iran’s political economy such as the imperfect procedures of state formation, or the bourgeoisie historical infirmity, oil-dependent economy and the formation and development of informal economy and popularization of them on tourism industry. For this mean and to ease the understanding of deep governmental presence in tourism industry we have used the dependency factors and legal properties of places and the centers mostly referred to by tourist and the results of such survey demonstrated that the most of aforementioned centers, were depended to the institutions and the governmental ministries and although the private sections had quantity suitable places, but it seems that the lack of necessary backgrounds for the emersion of a contesting bazaar caused difficulty for them.

  • A. Shakiba , B. Bahak , Z. Monavarian Page 111
    One of the likely effects of climate change is to study the effect of rainfall variations in runoff values Accordingly, in this research catchment namely Jajrood was selected. First, rainfall and runoff data using homogenity test was studied. Then, a statistical period was chosen. To study the data distribution, many statistical indices such as mean, variance, standard diviation,…were calculated.Wet and dry periods was extracted based on a moving average method. Finally order in make a significant correlation between rainfall and runoff, the correlation coefficient and regression equation were calculated.The result of the research showed that there could be a some periods of dry and wet in the study area, with more lasting dry period.The result also indicated that there is a rather significant correlation between rainfall and runoff. The correlation coefficient and R2 for Jajrood catchment are 0.8389 & 0.7039 respectively.
  • A.A.Matkan , D.Ashorlo , A.Gholampor Page 135
    In this research the extraction of wheat under cultivation Area, irrigated and rain feed, has been studied. Hamedan as a major wheat production pole of Iran has been considered.Using cultivation calendar and basic studies in order to find out the proper time for acquisition bi temporal Images of spot's satellite in year 2005.Sampling in three steps resulted to comprehensive information on the Wheat under cultivation Area. The present research is based upon studying the bands of bi temporal images and in order to take less time (shortcut method) we used no classification and components. This resulted to extraction of features in a semiautomatic model contrary to common vegetation indexes that use the reflected and absorbed bands in same time, this algorithm uses the difference between reflection in same band in the other time. The outstanding feature of this research is that we didnt use NIR band.
  • M.Moayeri , S.H.Mousavi Page 159
    Because of pressuring of inner forces, a series of breaks are formed in Earth crust. If these broken layers move and displace together vertically and horizontally, they make faults form. There are different faults in Iran. They are as kinds of active tectonic of its area. One of the most important faulting parts in Iran called central Iran. It included nine important faults. And it is the most compact faulting area of Iran. In north end part of The Great Kavir, and in south part of Shahroud-Semnan area, there is a fault called Toroud-Enjilo. It is important and active fault of central Iran. This fault has a north east-south west direction, and it has right slide and left orbit movements. It is called as inverse normal, steeply, almost vertical, and active and 80 degree steep fault. Continuous vertical and horizontal movements make special landforms, features, and forms exist in Toroud-Satveh area that they are as important geomorphological forms, and they need to analyze and survey. Can refer to the faults results as followings: creating new local feature sand faults, increasing the height of folder walls and valleys tectonic, increasing the height of salt domes, speeding local magmatic activity, border between local mountains in north great Kavir and neighbor low lands, separating colored mélange of Sabzevar region in Kavir, earthquake of Toroud in 1331 and conducting underground waters. Finally, this zone active tectonic and the sequences of it can be contributed to Toroud fault.
  • E. Nasiri Page 177
    In recent year, ecological problem of industry town is on of the important subject in different area of Iran. Because this location case pollution underground water. In this article have tray with using remote sensing and geography information system(GIS) and with integrate method the position industry town of zanjan province analyzed. First with using of geology, topography maps, aerial photo, deposit maps and with regard to pizometry information, underground water map have designed and position of town industry relative to underground water in GIS software have intergraded.The results showed that: all unit industry in zanjan province are upend under ground water that product over 4088 M.M waste water. With regard absorb soil and speed, movement a great wastewater without enter into environment and create pollution in under ground water.