فهرست مطالب

پرستاری مراقبت ویژه - سال چهارم شماره 4 (پیاپی 13، زمستان 1390)

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 13، زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فروزان آتش زاده شوریده، طاهره اشک تراب، فریده یغمایی صفحه 159
    اهداف
    تنیدگی اخلاقی سبب بروز مجموعه ای از پاسخ ها در پرستاران می شود. با شناخت این پاسخ ها می توان راهبردهایی برای رویارویی بهتر پرستاران با آن ها بکار برد. این مطالعه به منظور «تبیین پاسخ پرستاران بخش مراقبت ویژه به تنیدگی اخلاقی» انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوا در نیمه دوم سال 1389 انجام شد. داده ها با استفاده از مصاحبه های بدون ساختار و عمیق با سیزده مصاحبه انفرادی و دو مصاحبه گروهی با پرستاران بالینی شاغل در بخش های مراقبت ویژه ی شهرهای مختلف ایران گردآوری شد. نمونه گیری به صورت هدفمند و تجزیه و تحلیل داده ها با تجزیه و تحلیل محتوای کیفی انجام شد.
    یافته ها
    طی فرآیند تحلیل محتوا سه مضمون، پنج زیرمضمون و 28 طبقه حاصل شد. این مضامین شامل «واکنش های روان تنی»، «واکنش های معنوی» و «روش های مقابله»ی پرستاران در پاسخ به تنیدگی اخلاقی در بخش مراقبت ویژه بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که پرستاران بخش ویژه در رویارویی با تنیدگی اخلاقی از پاسخ های گوناگونی نظیر واکنش ها و روش های مختلف مقابله ای استفاده می نمایند که برخی از این پاسخ ها مثبت و برخی منفی هستند. مسئولین پرستاری می توانند به پرستاران برای کاهش تنیدگی ها، استفاده از روش های مثبت مقابله ای و پیشگیری از پیامدهای مضر آن کمک نمایند.
    کلیدواژگان: پاسخ، پرستاران، تنیدگی اخلاقی، بخش مراقبت های ویژه، تحلیل محتوا
  • مریم نظام زاده، سید محمد خادم الحسینی، جمیله مختاری نوری، عباس عبادی صفحه 169
    اهداف
    دستورالعمل های بالینی مبتنی بر شواهد، یک راهنمای موثر برای تیم درمانی است که افزایش کیفیت کار بالینی را در پرستاران به همراه دارد. طراحی دستورالعمل های مبتنی بر شواهد در بخش های مراقبت ویژه، به خصوص در بخش ویژه ی قلب، حساسیت بیشتری دارد. این پژوهش با هدف «طراحی دستورالعمل های مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد در بیماران مبتلا به آنژین صدری» انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی تطبیقی و تحلیلی در سال 1390 در دو بخش ویژه ی قلب بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) در شهر تهران انجام شد. ابتدا کیفیت سی دستورالعمل مراقبتی موجود بر اساس سه سطح خوب، متوسط و ضعیف با چک لیست محقق ساخته، بررسی شد. سپس دستورالعمل های مراقبت پرستاری در آنژین صدری بر اساس مدل استتلر با رویکرد مبتنی بر شواهد طراحی شد و کیفیت آن ها مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS17 انجام شد.
    یافته ها
    کیفیت 7/26 درصد از دستورالعمل های موجود ضعیف و 3/73 درصد از آن ها متوسط بود. در نهایت هشت دستورالعمل مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد، برای بیماران آنژین صدری، طراحی شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن کیفیت دستورالعمل های موجود با طراحی دستورالعمل های مراقبتی مبتنی بر شواهد، می توان نقش موثری در بهبود شاخص های ارایه ی مراقبت پرستاری ایفا نمود.
    کلیدواژگان: دستورالعمل های مراقبتی، پرستاری، مبتنی بر شواهد، آنژین صدری، بخش مراقبت ویژه ی قلب
  • ربیع الله فرمانبر، مرضیه افشارمحمدیان، محمدتقی مقدم نیا *، احسان کاظم نژاد، ارسلان سالاری صفحه 177
    اهداف

    وضعیت دهی نامناسب و عدم تحرک بیش از حد عوارض زیادی در بیماران تحت انژیوگرافی بر جای می گذارد. مطالعه ی حاضر با هدف «تعیین تاثیر تغییر وضعیت و مدت زمان استراحت مطلق بر بروز عوارض عروقی در بیماران تحت آنژیوگرافی» انجام شد.

    روش ها

    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی، 130 بیمار تحت آنژیوگرافی عروق کرونر از شریان فمور در دو گروه آزمون و کنترل (در هر گروه 65 نفر) قرار گرفتند. مداخله در گروه آزمون به صورت تغییر وضعیت طی چهار ساعت، همراه با کیسه ی شن به مدت دو ساعت صورت گرفت. سپس بیماران در ساعت چهارم از تخت خارج شدند. مراقبت در گروه کنترل طبق روش جاری انجام شد. بروز عوارض عروقی طی فواصل مشخص در دو گروه بررسی شد. نمونه گیری به صورت تصادفی، به مدت دو ماه، در مرکز آموزشی تحقیقاتی رشت، در سال 1389 انجام شد. داده ها با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یک مورد خون ریزی در گروه آزمون در ساعت چهارم و در گروه کنترل در بدو ورود مشاهده شد (315/0> p). هماتوم در گروه آزمون، یک مورد در ساعت دوم و در گروه کنترل، یک مورد هماتوم در ساعت اول و دوم مشاهده شد (315/0> p). دو مورد هماتوم در گروه کنترل در ساعت چهارم دیده شد (154/0> p). تست دقیق فیشر اختلاف معنی داری بین دو گروه نشان نداد.

    نتیجه گیری

    در این تحقیق تغییر وضعیت و خروج زودتر از موعد در بیماران تحت آنژیوگرافی بدون افزایش احتمال عوارض عروقی، روشی ایمن شناخته شد که می تواند سبب افزایش راحتی و کاهش مدت بستری بیماران شود.

    کلیدواژگان: آنژیوگرافی عروق کرونر، تغییر وضعیت، عوارض عروقی، مدت زمان استراحت
  • علی طیبی، ملیحه باباحاجی، مهدی صادقی شرمه، عباس عبادی، بهزاد عین اللهی صفحه 183
    اهداف
    با وجود پیشرفت های صورت گرفته در خصوص بیماران همودیالیزی طی چند دهه ی اخیر، کفایت دیالیز در این بیماران کمتر از مقدار طبیعی آن است. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر تمرینات هاتایوگا بر میزان کفایت دیالیز بیماران همودیالیزی انجام شد.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی نیمه تجربی دو گروهی شاهددار است که 31 بیمار همودیالیزی از بیمارستان شهید لبافی نژاد در گروه شاهد و 31 بیمار همودیالیزی از بیمارستان بقیه الله (عج) در گروه آزمون قرار گرفتند و تمرینات تعدیل شده ی هاتا یوگا پس از آموزش اولیه توسط مربی یوگا، به مدت یک ساعت، دو بار در هفته و به مدت دو ماه در گروه آزمون در سال 1389 انجام شد. کفایت دیالیز توسط فرمول داگرداس 2، قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه محاسبه شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آزمون های آماری توصیفی، تی زوجی و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که کفایت دیالیز بیماران به طور معنی داری افزایش یافت (001/0 p<). میانگین کفایت دیالیز قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون به ترتیب (23/0) 96/0 و (22/0) 14/1 (001/0 p<) و میانگین نمره کفایت دیالیز در گروه شاهد به ترتیب (26/0) 3/1 و (25/0) 31/1 (09/ 0 p<) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش معنی دار کفایت دیالیز پس از انجام تمرینات هاتا یوگا، آموزش مهارت های ساده ی هاتا یوگا به این گروه از بیماران و همچنین سایر بیماری های مزمن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: همودیالیز، هاتایوگا، کفایت دیالیز
  • حسین رفیعی، منصور عرب*، هادی رنجبر، ناناز عرب، غلامرضا سپهری، مسعود امیری صفحه 191
    اهداف

    زمانی که یک دارو عملکرد داروی دیگر را دچار تغییر کند، تداخلات دارویی رخ داده است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی میزان تداخلات دارویی بالقوه در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.

    روش ها

    در مطالعه ی گذشته نگر حاضر، نسخ 24 ساعت اول 371 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان شهید باهنر کرمان از نظر تعداد و نوع تداخلات دارویی و عواملی از قبیل تعداد داروهای دریافتی، سن، جنس، مدت زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه و تعداد پزشکان تجویز کننده دارو مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین تعداد و نوع تداخلات دارویی، از کتاب مرجع تداخلات دارویی Facts استفاده شد و تجزیه و تحلیل آماری داده ها در نرم افزار آماری SPSS18 متناسب با اهداف پژوهش از آمار توصیفی، آزمون های آماری همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس انجام شد.

    یافته ها

    از نظر نوع داروهای دریافتی 77 قلم داروی متفاوت مشخص شد و در کل 2091 مورد تجویز دارو در نسخه ها یافت شد که به طور متوسط سهم هر بیمار، (5/1) 6/5 دارو بود. در مجموع بررسی داروهایی که بیماران بخش مراقبت های ویژه در 24 ساعت اول دریافت کرده بودند، 726 مورد تداخل دارویی یافت شد. تداخلات تاخیری، متوسط و امکان پذیر، بیشترین درصد تداخلات را به خود اختصاص داده بودند. نتایج نشان دهنده ی ارتباط معنی دار بین تعداد تداخلات دارویی با تعداد داروی تجویز شده، سن، جنس، مدت زمان بستری و تعداد پژشکان تجویز کننده دارو بود.

    نتیجه گیری

    بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه با داشتن بیشتر عوامل خطر تداخلات دارویی، در خطر بالایی از تداخلات دارویی قرار دارند که این امر مستلزم توجه بیشتر تیم درمانی به این موضوع است.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، تداخلات دارویی، شیوع
  • منصور عرب، هادی رنجبر، حکیمه حسین رضایی، هادی خوشاب صفحه 197
    اهداف
    افسردگی و اضطراب، از عوامل افزیش دهنده ی خطر مرگ در بیماران قلبی هستند. این مطالعه با هدف بررسی میزان افسردگی و اضطراب در مددجویان مبتلا به بیماری های عروق کرونر حاد انجام گرفت.
    روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی مقطعی روی 366 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه ی قلبی و داخلی قلب بیمارستان های آموزشی شهر کرمان، 48 ساعت پس از بستری و شش روز بعد در سال 1388 انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه ی اضطراب وافسردگی بیمارستانی (HADS) استفاده شد. از آزمون های تی و آنالیز واریانس و نرم افزار SPSS17 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات اضطراب 48 ساعت پس از بستری 49/3 ± 12/10 و میانگین نمرات افسردگی 69/2 ± 10/10 بود. میانگین نمرات اضطراب شش روز پس از بستری 97/2 ± 17/10 و میانگین نمرات افسردگی 62/2 ± 95/9 بود. بین اضطراب و افسردگی 48 ساعت بعد و شش روز پس از بستری تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان بالای افسردگی و اضطراب در بیماران عروق کرونر و تاثیر قابل توجه آن بر پیامد بیماری، نیاز به اقدامات موثر در زمینه ی شناسایی سریع و کاهش عوارض آن ها توسط سرپرستاران احساس می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، بیماران قلبی، کرمان
  • قاسم ابوطالبی، نازیلا وثوقی، اسمعیل محمدنژاد، مریم نمادی، محمد اکبری کاجی صفحه 203
    اهداف

    بیمارانی که مراقبت ازخود را به عهده میگیرند نیازشان برای استفاده از مداخلات دارویی کاهش یافته یا ازبین می رود. این مطالعه با هدف تعیین توان خودمراقبتی افراد مبتلا به نارسایی قلبی انجام گرفت.

    روش ها

    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی مقطعی است که در آن 72 بیمار با حداقل هجده سال سن، مبتلا به بیماری نارسایی قلبی، که در فاصله ی زمانی اول خرداد الی آخر تیر سال 1389 در بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اردبیل مورد مطالعه قرار گرفتند. روش گردآوری داده ها، پرسش نامه ی اروپایی رفتارهای مراقبت از خود بود. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون آماری توصیفی تحلیلی و با استفاده از نرم افزار SPSS17 انجام شد.

    یافته ها

    توان خود مراقبتی واحدهای مورد مطالعه در حد متوسط با میانگین و انحراف معیار 26/6 ± 18/41 بود. آزمون های آماری ارتباط معنی داری را بین عوامل کلاس نارسایی قلبی، سن، تاهل، تحصیلات، سابقه ی آموزش، میزان درآمد ماهیانه، ابتلا به بیماری مزمن دیگر و شغل با توان خود مراقبتی نشان داد (05/0> p) و بین عوامل محل سکونت و جنس ارتباط معنی دار با توان خود مراقبتی مشاهده نشد (05/0< p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که توان خود مراقبتی واحدهای پژوهش درحد متوسط و متاثر از فاکتورهای تاثیرگذار پایه، ازجمله سطح سلامت افراد مبتلا است. بنابراین لازم است پرستاران در حین انجام مداخلات پرستاری، با بررسی رفتارهای مراقبت از خود بیماران، نیازهای خودمراقبتی آنان را شناسایی کرده و آموزش های برنامه ریزی شده ای را برای ارتقای رفتارهای مراقبت از خود بیماران تدوین و اجرا نمایند.

    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، بیمار، توان خودمراقبتی
  • مینو اسد زندی، کیوان تقی زاده کراتی، سید داود تدریسی، عباس عبادی صفحه 209
    اهداف
    تشخیص اولویت ها در بخش مراقبت ویژه، مسئله ای بغرنج است. چون بیماران بستری در این بخش ها دچار اختلال در ارگان های حیاتی نظیر گردش خون، تنفس و کلیوی هستند و اغلب دچار تغییرات سریع در این ارگان ها می شوند. پرستاران باید توانایی تصمیم گیری با رعایت اولویت ها را در برطرف کردن این اختلالات داشته باشند. تحقیق حاضر، با هدف بررسی کارایی ابزار آپاچی دو انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه، هفتاد بیمار مبتلا به نارسایی احتقانی قلبی و انسداد مزمن ریوی در سال 1389 در بخش های مراقبت ویژه مورد بررسی قرار گرفتند و نمره بندی آپاچی دو محاسبه شد. مطالعه به صورت مقطعی انجام گرفت. زنده ماندن یا فوت شدن بیماران ثبت می شد. از نرم افزار SPSS 15 برای انجام مطالعات آماری استفاده شد. پارامترهای بالینی با انجام آزمون های آمار توصیفی تحلیلی محاسبه شدند.
    یافته ها
    در گروه زنده مانده، متوسط نمره بندی آپاچی دو (5/3) 16/13 و در گروه فوت کرده (5/2) 15/17 بوده است که این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود. مرگ و میر در بیماران با نمره زیر پانزده در این مطالعه پانزده درصد محاسبه شد. مرگ و میر در بیماران با نمره ی بین شانزده الی نوزده در مطالعه ی ما، 36 درصد محاسبه شد و در بیماران با نمره ی بین بیست الی سی، معادل صد درصد محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    سیستم نمره بندی آپاچی دو، در پیش بینی میزان مرگ و میردر بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه ی مورد نظر موفق بوده است و در همه ی بیماران بیشتر از مقادیر استاندارد بوده است
    کلیدواژگان: نمره بندی آپاچی دو، بخش مراقبت ویژه، مرگ و میر
|
  • Foroozan Atashzade Shoorideh, Tahere Ashktorab, Faride Yaghmaei Page 159
    Purposes of the study: Moral distress elicits some responses from nurses. Identifying these responses can lead into developing effective strategies which assist nurses with facing them. The present study tries to elicit responses of ICU nurses to moral distress.
    Methodology
    This is a qualitative research with an analytical approach. The required data was gathered through deep and unstructural interviews (retrospective interviews). 13 individual interviews and two group interviews were conducted with clinical nurses working in ICUs of different cities in Iran. Samples were taken purposefully and data analysis was carried out by analyzing the qualitative content.
    Findings
    A nalyzing the content, 3 central themes, 5 subthemes, and 28 categories were obtained. The main themes included "psychosomatic reactions", "spiritual reactions", and "coping methods” of nurses in response to moral distress in ICUs.
    Conclusion
    the obtained results of this study asserted that facing moral distress, ICU nurses produce various reactions and adopt alternative coping methods, some of which are positive and some are not. Applying positive coping methods and preventing harmful outcomes, nursing administrators can help ICU nurses to reduce moral distress.
  • Maryam Nezamzadeh, Seyed Mohammad Khademolhosseini, Jamileh Mokhtari Nori, Abbas Ebadi Page 169
    Introduction
    Evidence-based clinical guidelines effectively guide medical teams and nurses to increase the quality of clinical work. Designing evidence-based guidelines in critical care units, especially in cardiac care unit is much more needed. Therefore, this study was conducted to design evidence-based nursing care guidelines for patients with angina pectoris.
    Methods
    This descriptive-comparative study was conducted in two cardiac care units in Baqiyatallah Hospital in Tehran in 1390. First, the quality of 30 available care guidelines was investigated via a checklist designed by the researcher in three levels: good, average and poor. Then nursing care guidelines were designed based on Stetler model with an evidence-based approach and their quality was re-investigated. Finally, the collected data was analyzed by the help of descriptive statistics and using SPSS 17 software.
    Findings
    Quality of 26.7 % of the available guidelines was found out to be poor and 73.3 % was proven to be average. After designing the guidelines, this number increased to 100 %. Finally, an eight evidence-based nursing care guideline was designed for patients with angina pectoris.
    Conclusion
    Since the available guidelines are of low quality, designing evidence-based care guidelines can improve nursing care.
  • Rabiollah Farmanbar, Marziyeh Afsharmohammadian, Mohammadtaghi Moghadam Nia, Ehsan Kazem Nejad, Arsala Salari Page 177
    Aims

    Improper positioning and excessive immobility has serious side effects on patients after angiography. The present study tries to determine the effects of position change and bed-rest duration on vascular complications after angiography.

    Methods

    In a random clinical trial, 130 patients, who had undergone a coronary angiography via the femoral artery, were randomly assigned into a test and a control group (each group consisting 65 participants). The patients in the test group experienced position changes in four hours. For two hours, they rested with a sand bag in their bed. In the fourth hour, they were allowed to leave the bed. The patients in the control group received routine treatment. Vascular complications were investigated in both groups at regular intervals. The required samples were randomly taken from among patients of “Research and Education Center of Rasht” in two months, in 1389. The collected data was analyzed by applying descriptive and inferential statistics and also SPSS16 software.

    Results

    In the test group, bleeding occurred in one of the patients in the fourth hour. It also happened for one of the patients of the control group immediately after coming to ward (p<0315). In the second hour, in the test group, hematoma occurred in one of the patients. It was also observed in one of the patients of the control group during the first and the second hour (p<0.315). In the fourth hour, two cases of hematoma were observed among the patients of the control group (p<0.154). The Fisher’s exact test proved no significant difference between the two groups.

    Conclusion

    In accordance with the findings of this study, position change and early ambulation after angiography do not increase the risk of vascular complications, can bring patients some comfort, and result in their earlier discharge from hospitals.

  • Ali Tayyebi, Malihe Babahaji, Mahdi Sadeghi Shermeh, Abbas Ebadi, Behzad Eynollahi Page 183
    Aims
    Despite advances made in hemodialysis patients, especially in recent decades, adequacy of dialysis is less than the normal amount of the 1/2- 1/9 is. This study aimed to determine the effect of exercise Hathayoga adequacy in hemodialysis patients has been designed and implemented.
    Methods
    The present study, the two groups are controlled in 31hemodialysis patients from shahid Labbafinejad hospital in the control group and 31 hemodialysis patients from the baqiatallah hospital participated in the test group and a modified Hatha Yoga exercises after initial training by yoga instructor, for one hour twice a week and two months in the group were. Adequacy of dialysis by Daugirdas II Formula before and after intervention Both groups were calculated with the help of statistical tests were analyzed
    Results
    The results showed that adequacy of dialysis patients has increased significantly (p <0 / 001). Average kt / v before and after the intervention groups, respectively, 0/ 96 ±0 / 23 and 1 / 14 ± 0/ 22 (p <0 / 001) and the average score of kt / v in the control group, respectively1 / 3± 0 / 26 and 1/ 31 ± 0.2 5 (p = 0.09).
    Conclusion
    Considering the significant increase of dialysis adequacy Hahta Yoga exercises recommended to teach simple skills such as this group of patients is.
  • Rafieii, Mansoor Arab, Hadi Ranjbar, Nanaz Arab, Gholamreza Sepehri, Masuod Amiri Page 191
    Aims

    Drug interaction occurs when a drug affects the action of another. In this line, the present study has been conducted to determine the prevalence of potential drug interactions in critical care units.

    Methods

    In the present retrospective study, the first twenty-four hour prescriptions of 371 patients admitted to intensive care unit of Shahid Bahonar hospital of Kerman were investigated in terms of the number and type of drug interaction in addition to other factors such as number of drugs, age, gender, length of ICU stay and number of prescribing doctors. In order to determine the number and type of drug interactions, a reference textbook of "Drug Interaction Facts" was used, and data analysis was performed by SPSS18 statistical software with respect to the study objectives using descriptive statistics, Pierson correlation test, independent t-test, and variance analysis.

    Results

    In terms of the drugs received, 77 different drugs and, in total, 2091 cases of drug prescription were found with the average of 5.6 (±1.5) for each patient. Overall, 726 cases of drug interactions were observed among critical care unit patients in the first 24 hour of prescription. Delayed, moderate, and possible interactions were accounted for the most interactions found. The results are indicative of a significant correlation between the number of drug interactions and prescribed medications, age, gender, duration of hospitalizations and number of prescribing doctors.

    Conclusion

    Due to possessing more risk factors of drug interactions, critical care unit patients are at higher risk of developing drug interaction which behooves the medical team to pay more attention to this issue.

  • Mansoor Arab, Hadi Ranjbar, Hakimeh Hosseienrezaee, Hadi Khoshab Page 197
    Aims
    Depression and anxiety are the factors that increase death risk in the patients with heart disease. This study was done with the purpose of studying depression and anxiety rates in the patients with acute coronary artery disease.
    Methods
    This cross-sectional study which is descriptive was conducted on 366patients in the CCU of heart and cardiology wards of Kerman University affiliated hospitals 48hours and 6days after admission in 2010. A questionnaire was used for gathering information on hospital anxiety and depression. The data was analyzed using T- test and variance analysis and SPSS17 software.
    Results
    The mean score of anxiety was 10.12 ±3.49 and the mean score of depression was 10.10 ±2.69 after 48 hours of admission. After 6 days of admission, the mean score of anxiety was 10.17± 2.97 and the mean score of depression was 9.95±2.62. There was no meaningful discrepancy between the depression and anxiety scores in 48 hours and 6 days after the admission.
    Conclusion
    Due to high amounts of depression and anxiety in patients with coronary artery disease and their remarkable impact on disease consequence, effective measures are needed in quick recognition and decreasing their impacts.
  • Ghasem Abootalebi, Nazila Vosooghi, Esmaeil Mohammadnejad, Maryam Namadi, Mohammad Akbari Kaji Page 203
    Aims

    patients who take self-care responsibility have been reported to be in less or no need of drug interventions. In this line, the present study was implemented to determine the self-care ability among patients with heart failure.

    Methods

    The present descriptive cross-sectional study has been carried out on 72 patients with heart failure and at least 18 years of age admitted to Imam Khomeini hospital of Ardebil within the time interval of late May to late July, 2010. Data were collected by the European questionnaire of self-care behaviors and were analyzed by SPSS 17 statistical software and descriptive-statistical tests.

    Results

    Self-care ability with the average of 41.18 (±6.26) was found to be in a moderate level. Statistical analysis showed significant relationship between heart failure, age, marital status, education, history of training, monthly income, development of other chronic disorders and profession with self-care agency (p<0.05), and no significant correlation has been found between the place of residence and gender with self-care ability (p> 0.05).

    Conclusion

    The results indicated moderate self-care ability among the study participants which is affected by basic influential factors including the level of patient's health. Therefore, nurses are required to identify help-seeker's need while performing nursing interventions and investigating self-care behaviors and design and implement planned training to promote self-care ability among patients.

  • Minoo Asad Zandi, Keivan Taghizade Karati, Seyed Davood Tadrisi, Abbas Ebadi Page 209
    Aims
    Identification of priorities in intensive care units is a matter of high complexity due to dysfunction in patient's vital organs such as blood, lung and kidney which often undergo rapid changes in the mentioned wards. Nurses should therefore be able to make decisions with respect to priorities to resolve this problem. In this regard, the present study was undertaken to investigate the efficacy of APACHE II instrument.
    Methods
    In the present study in 2010, 70 patients of intensive care units with congestive heart failure and chronic obstructive pulmonary disease were evaluated, for whom the APACHE II scores were calculated. The research was conducted in a cross-sectional approach, in which patient's death or survival was recorded. SPSS15 statistical software was applied for statistical analysis, and clinical parameters were investigated using descriptive-statistical tests.
    Results
    The study findings showed significant difference between survivors and non-survivors with respectively 3.5 (±13.6) and 17 (±2.5) as the mean (±SD) APACHE II scores. Fifteen percent mortality rate was observed in patients with scores under 15, while it was 36% in those with scores ranging from 16 to 19, and almost 100% in participants obtaining 20 to 30 scores.
    Conclusion
    The APACHE II scoring system has been successful in predicting the mortality rate in intensive care unit patients and it has been found to be higher than the standard level in all patients.