فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1390)

نشریه راهبرد توسعه
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1390)

  • 284 صفحه، بهای روی جلد: 30,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/11/10
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمد مهدی عسگری، عبدالمحمد کاشیان صفحه 47
    امکان استفاده از خمس و زکات به عنوان جانشین و یا مکملی برای مالیات، یکی از موضوعاتی بوده که بعد از وقوع انقلاب اسلامی در ایران مورد مناقشه و تبادل نظر کارشناسان بوده است و تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته است. در اسلام جایگاه والایی برای خمس در نظر گرفته شده است و از آن به عنوان یکی از ابزارهای رفع فقر و کمک به تامین حداقلهای معیشتی خانوارهای نیازمند یاد شده است. به همین دلیل در این تحقیق به برآورد ظرفیت بالقوه خمس با استفاده از دو روش شبیه سازی خرد و روش کلان در اقتصاد ایران پرداختهایم و درآمدهای بالقوه حاصل از آن را با درآمد مالیاتی ایران مورد مقایسه قرار دادهایم. نتایج تحقیق نشان میدهد که در دوره 1387-1380، مقدار ظرفیت بالقوه خمس در اقتصاد ایران از درآمد مالیاتی بیشتر بوده است.
    کلیدواژگان: خمس، مالیات، زکات، اقتصاد ایران
  • عباس عصاری، عاطفه مزینانی صفحه 76
    توجه به مسئله فقر و فقرزدایی یک موضوع جهانی بوده و هست. در سال های اخیر تاکیدات نوینی بر کاهش فقر به عنوان هدف سیاست ها و تعاونی های توسعه دیده شده است. اهداف توسعه هزاره، که در سال 2000 میلادی مورد توافق رهبران جهانی قرار گرفت، کاهش فقر را در راس دستور توسعه خود قرار داده است. مطالعات کمی در مورد فقر حدودا از اوایل قرن بیستم شروع شده است. از اواخر دهه 1970 به ویژه با شروع دهه 1980 میلادی به دلیل پذیرش برنامه اصلاح ساختاری، آزادسازی و خصوصی سازی توسط بسیاری ازکشورهای جهان، فقر و حمایت از گروه های آسیب پذیر با شدت بیشتری مورد توجه قرارگرفت. بسیاری از اندیشمندان بر این گمان بودند که اجرای برنامه های اقتصادی، افراد فقیر و گروه های کم درآمد را افزایش می دهد. در پاسخ به چنین وضعیتی و به منظور جلوگیری از توسعه فقر، نهادهای بین المللی و منطقه ای اقدامات عملی را در پیش گرفتند؛ به طور مثال سازمان ملل دهه 1006-1997 را دهه «ریشه کنی فقر» نام نهاد. فقر پدیده ای چند بعدی است و به همین دلیل به صورت های مختلفی تعریف شده است. براساس نظر تانسند (1985) افراد، خانواده ها و گروه های جمعیتی را زمانی می توان فقیر به حساب آورد که با فقدان منابع برای کسب انواع رژیم های غذایی مواجه باشند. آمارتیا سن (1979) به وجود محرومیت در تمام تعاریف اشاره می کند و این که واژه محرومیت یک مفهوم نسبی است. محرومیت از دارایی ها و فرصت هایی که هر فرد مستحق آنهاست، که در یک کشور در حال توسعه محرومیت از غذا و مسکن و دارو و در کشورهای توسعه یافته تر محرومیت نسبی از شرایط و امکانات زندگی متوسط است. با توجه به این موضوع سه تعریف برای فقر بنام فقر نسبی، مطلق، ذهنی و عینی وجود دارد. با توجه به اینکه اولین گام در برآورد و اندازه گیری فقر، محاسبه خط فقر است؛ لذا در این مقاله ابتدا مفاهیم مختلف فقر و سپس مفهوم خط فقر و روش های اندازه گیری فقر را توضیح می هیم. سپس به روند تغییر نرخ فقر در ایران و جهان به صورت منطقه ای خواهیم پرداخت. در ادامه شاخص های فقر(روش های اندازه گیری) و روش های محاسبه آورده شده و برای دوره(75-85) آن ها را محاسبه و تحلیل خواهیم کرد. در قسمت بعدی مقاله برای بررسی اثر رفاه از معیار رشد فقرزدا استفاده کرده و به برآورد منطقه ای آن در سه منطقه آسیای جنوبی، خاورمیانه و شمال افریقا خواهیم پرداخت. سپس مسئله رفاه را از منظر اثرات در آمدی و رشد اقتصادی بررسی خواهیم کرد و با یک دیدگاه کلان نگر به بررسی مسئله رشد فقرزدا، محاسبه شاخص رشد فقرزدا و تحلیل بلند مدت آن در این مناطق خواهیم پرداخت.
    کلیدواژگان: مفهوم فقر، خط فقر، شاخص های فقر، رشد اقتصادی، رشد فقرزدا
  • بهزاد علی پور، مهدی پدرام، فاطمه بشیری دزفولی صفحه 102
    این مقاله سعی دارد تا ارتباط و توسعه بازار بورس بر رشد اقتصاد ایران برای دوره زمانی 1388-1368 شمسی را مورد بررسی قرار دهد. الگوی مورد نظر در این مقاله OLS می باشد و با استفاده از روش اقتصادسنجی علیت گرنجری، ارتباط بین متغیر های بازار بورس اوراق بهادار و متغیر رشد اقتصادی بررسی شده است. همچنین از روش الگوی خود بازگشت برداری VAR و تابع واکنش آنی و تجزیه و تحلیل واریانس برای تجزیه وتحلیل متغیرها استفاده شده است. نتایج آزمون های مورد بررسی نشان از ارتباط یک طرفه از سمت رشد اقتصاد به متغیر های بورس می باشد. نوع و جهت علیت بین توسعه مالی و رشد اقتصادی یک مساله تجربی است که برای کشور های مختلف می تواند متفاوت باشد. به منظور بررسی رابطه بین توسعه مالی و رشد اقتصادی در این تحقیق از متغیر تولید ناخالص داخلی به عنوان رشد اقتصادی و از متغیر های(ارزش سهام مبادله شده VE و ارزش جاری بازار VP و شاخص مالیIF) به عنوان متغیرهایی که می تواند بازار سهام را به خوبی نشان دهند، استفاده شده است.
    کلیدواژگان: بازار بورس، علیت گرنجر، رشد اقتصادی، سیستم مالی
  • مهران مهدی زاده صفحه 125
    در طی سالیان گذشته دیدگاه های مختلفی در ارتباط با مزیت های رقابتی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. رقابت پذیری یک موضوع پویاست. پویایی که از شاخص هایی اساسی تشکیل شده که در این مقاله به آن بطور مفصل شرح داده می شود. در این مقاله همچنین موضوعی تحت عنوان توسعه اندیشه جهانی برای رقابت جهانی را مورد بررسی قرار داده و همچنین نقش خوشه های صنعتی را در رشد و پویایی اقتصاد بیان کرده و سپس با ترسیم مدلی که از 12 عامل محوری شاخص های رقابت جهانی هستند، از موقعیت فعلی کشورها آگاه شده و آن را نسبت به موقعیت مطلوب نشان می دهیم. در این مقاله همچنین به انواع راه های رسیدن به رشد و ترقی اشاره می شود. از دیگر اهداف ما در این مقاله شناسایی نقاط قوت و ضعف کشورهای خاورمیانه بوده و از طرفی ارائه راهکار برای رقابت هرچه بهتر ایران با این کشورها می باشد. لذا در پایان با توجه به افق ایران 1404 و همچنین نامگذاری سال 1390 به نام «سال جهاد اقتصادی» و همینطور با توجه به جمع بندی های صورت گرفته در رابطه با کشورهای رقیب به نتیجه گیری پرداخته و راهکارهایی را برای رسیدن ایران به هدفش که اول شدن در منطقه خاورمیانه است ارائه می دهیم.
    کلیدواژگان: شاخص های رقابت جهانی، پویایی رقابت، خوشه های صنعتی، اندیشه جهانی و رقابت پایدار
  • اصغر مبارک صفحه 154
    رشد بهره وری صنعت هر کشور به نیروی کار، موجودی سرمایه، مقدار صادرات و هزینه های سرمایه گذاری روی تحقیق و توسعه و در نهایت به ساختار نهادی اقتصادیک کشور بستگی دارد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی نقش عوامل تعیین کننده بهره وری در صنایع ایران در کنار ساختار شاخص های نهادی(مالکیت، فساد، مالکیت و ثبات و شفافیت قانون) به صورت مجزا و کلی در افزایش بهره وری کل عوامل تولید در صنایع مختلف به وسیله شدت تاثیرپذیری از هزینه های تحقیق و توسعه در فعالیت های صنعتی کدهای دو رقمی ISIC می باشد. به این منظور از یک پانل آماری(23 گروه صنعتی طی سال های 1386-1373) و در چارچوب یک مدل اقتصاد سنجی لگاریتمی چند متغیره استفاده شده است.
    در کنار متغیر مخارج R&D تاثیر متغیرهایی مانند مربع اندازه بنگاه، موجودی سرمایه، مقدار صاردات، هزینه های سرمایه گذاری روی تحقیق و توسعه بر روی بهره وری کل عوامل تولید بررسی شده است. نتایج حاصل از این مدل رگرسیون حاکی از آن است که در دوره مورد مطالعه موجودی سرمایه، مقدار صادرات و در نهایت هزینه های انباشت دانش و تحقیق و توسعه با یک درجه وقفه تاثیر مثبت بر بهره وری کل عوامل تولید دارد و متغیر مربع اندازه بنگاه های تولیدی در گروه های صنعتی مختلف برروی بهره وری با افزایش اندازه بنگاه های تولیدی(نیروی کار استخدامی در شرایط رقابتی با فرض) تا حد مشخصی بر روی بهره وری تاثیر دارد، بلکه از مقدار معینی به بعد دیگر سبب افزایش بهره وری از آن مقدار به بعد کاهش پیدا خواهد کرد(فرضیه شومپیتر و ریکاردو) و از طرفی ساختار نهادی در هر کشور با توجه به اینکه به صورت کلی یا جزیی وارد معادله شود، میزان تاثیرگذاری آن در صنایع مختلف در حالت کلی بر بهره وری کل تاثیر بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: بهره وری، نهاد، داده های ترکیبی، ISIC
  • شیوا پروایی هره دشت صفحه 173
    طرح هدفمندکردن یارانه ها که بعد از یک سال بحث و بررسی در دی ماه 1387 به مجلس ارایه شد، پس از تصویب نهایی آن در مجلس و شورای نگهبان به قانون تبدیل شد و بر اساس قانون دولت موظف گردید تا آن را اجرا کند. هدفمند کردن یارانه ها از اهداف هفت گانه تعیین شده در طرح تحول اقتصادی است که از آن به عنوان انقلاب بزرگ در اقتصاد کشور یاد می شود. در واقع مشکلات نظام قبلی پرداخت یارانه ها مثل پرداخت همگانی و کاهش اثربخشی یارانه ها، افزایش بی رویه مصرف، کاهش رقابت مندی کالاهای داخلی در بازارهای جهانی و... بود که موجب گردید که راهکارهایی برای اصلاح نظام پرداخت یارانه ها مطرح شود که طرح هدفمندکردن یارانه ها نیز در این راستا بود. هدف از اجرای طرح تحول اقتصادی و طرح هدفمندکردن یارانه ها این بوده است که با آزادسازی قیمت ها و تخصیص بهینه منابع یارانه ای، اهدافی نظیر اجرای عدالت و رفع تبعیض، شفاف سازی فعالیت های اقتصادی و مالی، کاهش سوء مدیریت اقتصادی، اصلاح اساسی قیمت ها، کاهش وابستگی به نفت و افزایش فعالیت های عمرانی و تولیدی محقق شود. لذا لازمه رسیدن به این اهداف مهم این است که زیرساخت ها و عوامل کلیدی موثر در اجرای طرح تحول آماده شده باشند و وظایف هر یک از این بخش ها به خوبی انجام گرفته باشد. اما مساله این است که اجرای چنین طرحی با توجه به روند اتخاذ شده، پیامدهایی در پی خواهد داشت که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت. در خصوص پیامدهای احتمالی اجرای این طرح در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی با تنی چند از اساتید اقتصادی دانشگاه های معتبر شهر تهران مصاحبه هایی عمیق صورت گرفت که به نظر می رسد روی این مطلب که اجرای این طرح الزامی است، توافقی مشروط حاکم است؛ اما هر کدام از این اساتید اقتصادی در خصوص روندهای اجرایی و پیامدهای مثبت و منفی مختلفی که این طرح خواهد داشت، مباحثی را مطرح کرده اند که ما در این مقاله به آن ها اشاره می کنیم. برخی هم موافقت یا مخالفت مشروط دارند و شیوه اجرای طرح را بسیار تاثیرگذار می دانند. یافته های تحقیق که از طریق روش مصاحبه بدست آمده است، نشان می دهد که اگر برخی پیش شرط ها و زیر ساخت ها برای اجرای این طرح بزرگ فراهم باشد، اطلاعات کافی و صحیح در دسترس دولت قرار بگیرد، اعتمادی متقابل بین دولت و ملت برقرار باشد، از پشتوانه تحقیقاتی قابل قبولی نیز برخوردار باشد و طی یک روند صحیح به آحاد مردم اطلاع رسانی صورت بگیرد، این طرح می تواند تغییرات مثبت بسیاری در اقتصاد کشور پدید آورد.
    کلیدواژگان: طرح هدفمند کردن یارانه ها، پیامدهای اقتصادی، پیامدهای اجتماعی، پیامدهای فرهنگی و پیامدهای سیاسی
  • مجید مداح، ابراهیم خیرخواهان صفحه 193
    جرم پدیده نامطلوب اجتماعی است که وقوع آن، هزینه های اجتماعی و اقتصادی برای جامعه به دنبال دارد. با افزایش نرخ جرم در جامعه، عملکرد نظام تخصیص منابع تحت تاثیر قرار میگیرد به طوری که منابع جامعه از توسعه زیرساختهای اقتصادی به سمت تامین نظم وامنیت در جامعه هدایت میشود. علل جرم کدامند؟ در این مقاله با استفاده از روش تحقیق توصیفی و میدانی علل جرم از منظر عوامل اقتصادی مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. یافته های این پژوهش نشان میدهد با اطمینان بالای 95 درصد نمیتوان اثر عوامل اقتصادی مانند فقر و محدودیتهای درآمدی را بر ارتکاب جرم در نمونه تحت بررسی رد کرد. آزمون فریدمن نیز بیانگر آن است که پایین بودن درآمد مجرمان و درآمد مورد انتظار ناشی از جرم مهمترین دلایل ارتکاب جرم از نظر مجرمان مورد سوال میباشند. بر اساس نتایج تحقیق در تدوین سیاستهای مبارزه با جرم وجنایت باید راهکارهای اقتصادی در اولویت نظام سیاستگذاری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: منافع جرم، هزینه های جرم، نظریه گری بیکر، آزمون فریدمن، سیات های مبارزه با جرم
  • علیرضا داداشی صفحه 208
    بر اساس گزارش ها و مستندات داخلی و بین المللی، علیرغم وجود پنج دستگاه نظارتی سطح بالا در نظام، حساسیت مقام معظم رهبری و دستگاه های ذی مدخل در ابلاغ و تدوین قوانین متعدد و دارای ابعاد مختلف حقوقی، در مبارزه با فساد اداری و تلاش برای استقرار و ارتقاء سلامت اداری چندان که باید موفق نبوده ایم؛ آن هم در جامعه ای دارای اعتقادات و باورهای مذهبی و اخلاقی. علت این عدم موفقیت را نمی توان به تنها یک یا چند مورد مرتبط دانست. از این رو در این مقاله به بررسی علل مختلف پیدایش فساد اداری، علل عدم موفقیت و نهایتا راه های مقابله با آن می پردازیم. ما بر این باوریم که در این مبحث مهم ترین نقش و جایگاه متعلق به این سه عامل است: فرهنگ، عدالت و قانون.
    کلیدواژگان: فساد اداری، سلامت اداری، شفافیت
  • حسین اعتمادی، غفار تاری، امیر رساییان صفحه 221
    در شرایط دائما متغیر و پویای امروزی، چالش اساسی مدیریت، بقاء، رشد و موفقیت در بخش صنعت و تجارت است. مدیریت کیفیت جامع(TQM)، فلسفه و نگرشی است به مدیریت که برمبنای آن تمامی کارکنان، مشتری ها و تامین کنندگان در جهت دستیابی به این اهداف تلاش می کنند.
    در مدیریت کیفیت جامع، علاوه بر بقای سازمان، اهداف دیگری نیز وجود دارند که جلب رضایت مشتری، ارائه محصولات با کیفیت بالا، پائین آوردن هزینه ها و سودآوری شرکت از مهمترین آن ها هستند. کامیابی در نیل به این اهداف مستلزم استقرار موثر و کارآمد نظام مدیریت کیفیت فراگیر است و استقرار اثربخش و کارآمد این نظام در گرو درک صحیح فلسفه و اصول آن توسط مدیران و کارکنان است.
    در محیط کیفیت جامع پارادوکس هایی وجود دارند که درک آنها نیازمند تمرکز بر روی عناصر به وجود آورنده فرهنگ کیفیت می باشد. تناقض های به وجود آمده در محیط کیفیت جامع از منابع متعددی از قبیل سعی شرکت ها برای دستیابی به اهداف چندگانه، تلاش برای برآورد نیازها و خواست های مشتریان به طریقی کارا و واقع بینانه، در نظر گرفتن نقش های وسیع برای کارکنان و روش های جدید ساختاردهی وظایف نشات می گیرند. ضمن این که برخی از اصول مدیریت کیفیت جامع، به راستی متناقض هستند.
    در مقاله حاضر با هدف معرفی هفت پارادکس موجود در مدیریت کیفیت جامع، مستند به مرور ادبیات موضوعی مربوط، چگونگی مدیریت کردن بر این پارادوکس ها در دنیای واقعی تشریح و تبیین شده، سپس درمدلی مفهومی، هر یک از این پارادوکس ها به یکی از نقاط کانونی مدیریت کیفیت جامع ارتباط داده شده است. در پایان مقاله نیز، موارد مذکور جمع بندی شده، بحث و نتیجه گیری، کاربردهای مدیریتی، و پیشنهادات مرتبط با آن جهت پیگیری تحقیقات مشابه در آینده ارائه شده است.
    کلیدواژگان: پارادکس ها، مدیریت کیفیت جامع
  • غلامرضا شمس مورکانی، عزت زارعی صفحه 249
    تحقیق حاضر به منظور بررسی رابطه بین عوامل سازمانی(ساختار، تکنولوژی و کارکنان) با راهبرد های مدیریت دانش(خلق و انتقال دانش) انجام گرفته است. بدین منظور 141 نفر از مدیران، کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد شهرکرد به عنوان نمونه براساس جدول مورگان انتخاب گردید. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی و ابزار اندازه گیری عبارت از یک پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 60 سوال بود. روایی پرسشنامه به تایید متخصصان رسید و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 87/0 بدست آمد. جهت تحلیل داده ها، از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی(رگرسیون، تحلیل واریانس و ضریب همبستگی پیرسون) با استفاده از نرم افزار SPSS بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که بین مولفه های ساختار سازمانی(رسمیت، تمرکز، جریان ارتباطات) و راهبرد های مدیریت دانش رابطه معنی داری وجود دارد و این رابطه مثبت است. بین مهارت های کارکنان سازمانی (فنی، انسانی، ادراکی) و راهبرد های مدیریت دانش رابطه معنی دار و مثبت وجود دارد. بین تکنولوژی مورد استفاده در سازمان (پشتیبانی ICT و شناخت ICT) با راهبرد های مدیریت دانش رابطه معنی داری وجود دارد و این رابطه مثبت است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، ساختار سازمانی، مهارت های کارکنان، تکنولوژی
|
  • Dr. Mohammad Mahdi Askari, Abdolmohammad Kashian Page 47
    The possibility of using Khoms & Zakah as substitute or complementary tools for the tax is an important issue which is considered by Iranian economists as well as religious scholars after the Islamic revolution of Iran. In other side Khoms & Zakat have been considered by Islam as a good instrument for eliminating poverty. In this research we are going to estimate the potential amount of Khoms in Iran economy by macro and micro simulations and compare it with the tax revenues during the period 1380 - 1387.The result of the comparison shows that in these years, the potentia capacity of Khoms is more than the actual amount of taxes which is gathered by government.
    Keywords: Khoms, Tax, Iran Economy
  • Dr. Abas Asari, Atefe Mazinani Page 76
    Poverty and poverty reduction were and continues to be one of the main components of economic programs at the global level. Over the past years, reducing the rate of poverty has been regarded as the main objective in policy-making and establishment of the economic enterprises. Millennium Development Goals, agreed by world leaders in 2000 puts the issue on top of the agenda.Quantitative studies on poverty kicked off at the beginning of the twentieth century. However, since the late 1970s and early 1980s,programs such as structural reform, liberalization and privatization were accepted by many governments across the world which led to more emphasis on the support for the poor and vulnerable classes of the society. Implementation of these economic measures at that period of time was regarded by many observers as a prelude to theincrease in the number of poor and low-income groups. To offset the negative effects of such a process, international and regional organizations started a series of functional measures. United Nations,for example, entitled the 1997-2007 as the "decade for eradication of poverty".Due to the fact that it is a multi-dimensional phenomenon, various definitions have been proposed by scholars and academics for poverty. According to Townsend (1985), individuals, families and demographic groups are called "poor" when they are faced with scarcity of resources to meet their food needs. Amartya Sen (1979) points to deprivation as the main constituent of poverty. Deprivation,in his view, is a relative concept which exemplifies itself in terms of the properties and opportunities that everyone deserves but fails to achieve. In developing countries, for example, sacristy of medication and housing is an example of deprivation, while in the developed world; the concept demonstrates itself in the lack of the needed facilities to run an average living. Thus, in every society, estimating the poverty line is the first step in measuring the poverty itself. The current paper starts with the examination of various definitions of poverty and the methods to calculate the poverty line. It is then followed by a regional analysis on the changing trend of the rate of poverty both in Iran and across the world. Indicators of poverty and methods of calculation (1995-2005) are further studied in the subsequent section. To study the impacts of welfare, a criterion called "pro-poor growth" is used and the results of the analysis are compared in the Middle East, south Asia and North Africa. Then the issue of welfare is further analyzed based on the impacts it makes on the income and economic development. The paper ends with a macrooriented study on the issue of pro-poor growth, its indicators and a long-term analysis of the criterion in these geographical regions.
    Keywords: Poverty, Poverty Line, Poverty Indicators, Economic Growth, Pro, poor Growth
  • Behzad Alipour, Dr. Mehdi Pedram, Fatmeh Bashiri Dezfoli Page 102
    This article is trying to test the relation between economic growth and development of the stock market for period 1368-1388. OLS model and Granger Causality used to conclude this relation. VAR model Impulse Response function and variance Decomposition for analysis of variables are used too. Test results show that there is a one way relationship from economic growth to the stock variables. Direction of causality between financial development and economic growth is an empirical question that can be different for different countries. The variable are GDP as the economic growth and shares traded VE,current market value VP and financial indicators IF as the stock market variables.
    Keywords: Stock Market, Granger Causality, Economy Growth, Financial System
  • Mehran Mehdizade Page 125
    In recent years, different views of competitive advantages were analyzed. Competitiveness is a dynamic issue. Dynamic is a main feature, and considered completely in this study. In this paper, a topic as development of global mindset for global competition is considered. It also asserted industrial cluster’s role in economical growth. Then with 12 factors graph with global competition indicators, we will aware the place of countries and show its level to the ideal place. This paper, also indicates various ways to achieve growth and prosperity. The other goals of this study is knowing weakness and strength of Middle East countries, also making solutions for better competition of Iran with these countries. So at the end, with regard to Iran in 1404, and the year name as “Economic jihad” and also according to the summary made in relation to competitor countries will conclude and so make some solution for Iran be the first in Middle East which is its goal.
    Keywords: Global Competitiveness Index, Competitive Dynamics, Industrial Clusters, Global Mindset, Sustainable Competition
  • Asghar Mobarak Page 154
    The purpose of this paper has been to study the main determinants of productivity in manufacturing industries of Iran. The main emphasize has been on the role of institutions. We have used productivity in two digit manufacturing industries based on ISIC classification as dependent variable, and expenditures on R&D,, Manufactured Exports, Investment on Manufacturing Industries and Square of employment as Firm Size in addition to Institutions for which we have taken the variables such as number of court litigation documents regarding property rights, security and aggression, transparency in law and order and corruption as explanatory variables for the changes in total factor productivity during the Period 1374-1386.The results show that while the coefficients for all other variables were positive and Significant. The coefficients of Institutions were, however negative and statistically significant for all the institutional variables, indicating that institutions in Iran reduces opportunity and incentive for industrial investment and thereby acting as important hindrance factors for the growth of industrial productivity.
    Keywords: Productivity, Real Exchange Rate, Research, Development, Size of the Firm, Manufacturing Industries
  • Shiva Parvaii Page 173
    The Targeted subsidies plan, after a year of debate and careful scrutiny was submitted to the parliament and after its final approval by both the Guardian Council and the Parliament, on December 2008 it became a law and based on the law the Government was bound to implement it. The targeted subsidies plan is part of the seven-fold plan specified in the Economic Development Plan which is referred to as the great revolution in the country's economy. In fact, problems of the previous subsidies payment system concerning payment of subsidies to all and decreased subsidies effectiveness which gave rise to undue consumption increase, decreased competitiveness of domestic goods in international markets etc, caused some solutions to be proposed for correction of subsidies payment system. And the Targeted Subsidies Plan was in this direction. By allocating the distribution of subsidies to accountable Government offices and removing the cap on prices of goods, the planned economic development plan, including the targeted subsidies plan, aim to improve social justice, more transparency regarding economic decisions, reducing mismanagement,price fundamental reform, reducing dependency on oil and increased developmental and productive activities. Therefore, in order to achieve such important economic development, it is imperative that the structural and organizational elements of this project are well in place for a robust and successful performance. This essay will consider the outcomes and possible consequences involved in implementation of the plan. A few economics experts from Tehran University regarding the possible consequences of such undertaking and its economical, social, cultural and political consequences have been consulted. While there is eneral consensus among the experts that such implementation is a necessity for economical success and stability, each expert has placed the focus on certain aspects of this project and the probable positive and negative consequences, all of which will be examined throughout this essay. Some experts were agree or conditional opposes and they know the method of implementing the plan so effective. The result of research conducted through interviews have shown that if the right precondition and infrastructure in implementing this project are met, access the accurate information by the government, informed decision making and dissemination of information across the population and mutual trust between government and people not only such implementation will bring about many positive economical benefits.
    Keywords: Targeted Subsidies Plan, Economical Consequences, Social Consequences, Cultural Consequences, Political Consequences
  • Dr Majid Maddah, Ibrahim Kheirkhahan Page 193
    Crime is an undesirable socially phenomenon. That social and economic cost for society is followed by occurrence it. The performance of resources allocation system have affected by increasing crime rate in society so that community resources have guided to insurance and security in society from development of economic infrastructures. What are the causes of crime?In this paper, the causes of crime have been analyzed from the viewpoint of economic factors by using descriptive and field research method. The finding results show that with over 95 percentconfidence the effect of economic factors such as poverty and income limits on crime cannot be ignored. The Friedman test as well indicates that the main causes of crime commitment from the criminal viewpoints are low-incomes of offenders and the high expected income that can be achieved fromcrime activities.Based on research results in formulating policies to combat crime the economic strategies should be used in priority the policies.
    Keywords: Profits of Crime, Costs of Crime, Gary Baker's Theory, Friedman Test, Policies to Combat Crime
  • Alireza Dadashi Page 208
    According to reports, and domestic and international documentation,despite five top-level system monitoring devices, sensitive leader and agencies notified and entries in various legislation and various legal dimensions, in fighting corruption and trying to establish and health promotion office, we have not succeeded. We also have a community and religious beliefs and moral convictions. This failure can,t be linked to one or more causes. Therefore, this article examines the various causes of the emergence of corruption, causes of failure and finally explains ways to deal with it. We believe that the most important topics in this position belonging to these three factors: culture, justice and the law.
    Keywords: Corruption, Health Office, Transparency
  • Dr. Hosein Etemadi, Ghaffar Tari, Amir Rasaiian Page 221
    In today's changing and dynamic environment, the basic challenge of management is survival, growth and success in industrial and business sector. Total Quality Management (TQM) is the philosophy and approach of management that in it, all employees, customers and suppliers work to achieve the mentioned goals.In total quality management, in addition to organizational survival,there are some other aims that customer satisfaction, service providing with high quality, cost deduction and organization profitability are the most important of them. Achieving these goals needs to effective and efficient implementation of total quality management. And this requires for understanding of its hilosophyand principles by managers and employees.There are some paradoxes in the total quality environment that,understanding of them requires focusing on the elements creating the quality culture. These paradoxes arise from various sources: the company's effort to achieve multiple goals, trying to meet customer needs and wants in an efficient and realistic manner, broader roles for employees, and new ways of structuring tasks. Moreover, a number of principles in total quality management indeed are contradictory.In this article, with reviewing theoretical background, the seven paradoxes of Total Quality Management are introduced, and the ways of managing of them are provided. Then in a conceptual model, these paradoxes are related with TQM's focal points. The article is followed by conclusion, managerial applications and suggestions for future researches.
    Keywords: Paradoxes, Total Quality Management
  • Dr. Gholamreza Shams Mourkani, Ezzat Zareie Page 249
    This paper aimed to clarify the relationship between organizational factors (structure, technology, and staff) and knowledge management strategies (knowledge creation and transmission). Data were collected from a sample composed of 141 managers, staff, and faculty members from the Islamic Azad University, Shahr-e-Kord, selected based on Morgan table. The method of research was descriptive (correlational) and the dimensions were measured by a researcher-made questionnaire, consisted of 60 items. Validity of the questionnaire was authenticated by specialists’ approval and its reliability (87%) was calculated by Cronbach Alpha Coefficient. The data was analyzed with SPSS software using descriptive and inferential (Regression,Analysis of Variance, and Pearson Correlational Coefficient) statistics. The results showed a significant and positive relationship between organizational structure factors (formalization,centralization, and communication flow) and knowledge management strategies. The results supported the proposition that there is a significant and positive relationship between organizational staff skills (technical, humanistic, and conceptual), and knowledge management strategies. Furthermore, results seem to provide some evidence that there is a significant and positive relationship between technology used in organization (ICT supporting and ICT understanding), and knowledge management strategies.
    Keywords: Knowledge Management, Organizational Structure, Staff Skills, Technology