فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 29، پاییز 1390)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 29، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجیدصادق پورشهاب، حسین رستگاریان، سپند قاسمی، مرجان پور شهاب صفحه 110
    سابقه و هدف
    کاندیدیازیس شایع ترین عفونت قارچی در حفره دهان است و یکی از مشکلات استفاده کنندگان از دنچر تغییر رنگ و آلودگی بر اثر عفونت قارچی کاندیدا آلبیکنس است. با توجه به استفاده فراوان از سافت لاینرها در درمان های پروتز متحرک، این تحقیق با هدف مقایسه تاثیر دو نوع سافت لاینر بر میزان چسبندگی قارچ کاندیدا آلبیکنس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق به روش تجربی در محیط آزمایشگاهی انجام شد. تعداد 24 نمونه ازسافت لاینر آکروپارس و مولوپلاست B داخل لوله های حاوی سوسپانسیون 106×1 سلول در واحد حجم از کاندیدا آلبیکنس قرار داده شدند. سپس لوله ها برای مدت زمان 40 و 120 دقیقه داخل انکوباتور قرار گرفته سپس در1میلی لیتر سرم فیزیولوژی استریل قرار داده شدند و مقدار معینی از این سوسپانسیون بر روی پلیت حاوی ژلوز سابوری کشت شد. بعد از 24 و 48 ساعت انکوباسیون تعداد کلونی های تشکیل شده با استفاده از میکروسکوپ نوری شمارش شدند و یافته ها با آزمون آماری TWO WAY ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان کلونیزاسیون کاندیدا آلبیکنس به سافت لاینرمولوپلاستB در زمان های 40 و 120 دقیقه به ترتیب (509±2025) و (509± 2483) و به سافت لاینر آکروپلاس (498 ± 2183) و (408 ± 2533) بود و با گذشت زمان میزان چسبندگی کاندیدا در هر دو سافت لاینر افزایش معنی داری داشت (05/0 < p) ولی بین دو نوع سافت لاینرتفاوت معناداری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    این دونوع سافت لاینر برتری خاصی از لحاظ چسبندگی کاندیدا آلبیکنس نسبت به یکدیگر ندارند و با افزایش زمان میزان چسبندگی کاندیدا آلبینکس به آنها افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: Softliner، میزان چسبندگی، کاندیدا آلبیکنس
  • مریم سادات حسینی، فاطمه سرلتی، فرنا سیار، رویا شریعتمدار احمدی، روشنک مومن صفحه 115
    سابقه و هدف

    ارتباط بین بیماری پریودنتال و عوارض حاملگی در بسیاری از تحقیقات مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر درمان فاز اول پریودنتال بر پیشگیری از پره اکلامپسی در سه بیمارستان مرجع شهر تهران در سال87-1386 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه که به روش کارآزمایی بالینی انجام گرفت، 40 خانم باردار بین هفته 20 تا 28 با سابقه پره اکلامپسی و با بیماری پریودنتال متوسط تا شدید انتخاب شدند. افراد هر دو گروه از نظر عوامل مداخله گر موثر بر بروز پره اکلامپسی یکسان سازی شدند. گروه مورد شامل 20 نفر بود که درمان فاز اول پریودنتال را دریافت کردند. درگروه شاهد درمان پریودنتال صورت نگرفت. افراد هر دو گروه تا زمان زایمان پیگیری شدند و بروز پره اکلامپسی در آنها بررسی گردید. پارامترهای پریودنتال شامل پلاک ایندکس (PLI)، عمق پاکت (PD)، خونریزی پس از پروب کردن (BOP)، تحلیل لثه (GR) و از دست رفتن اتصالات پریودنتال (CAL) بر روی تمام دندانها به جز دندان عقل ثبت شد. پره اکلامپسی با فشار خون بالاتر از 90/140 میلی متر جیوه و پروتئین اوری (1+) مشخص گردید. جهت آنالیز آماری از آزمون دقیق فیشر استفاده شد.

    یافته ها

    PD در افراد گروه شاهد 34/1 ± 8/2 میلی متر و در گروه مورد 53/0 ± 1/2 میلیمتر و CAL در افراد گروه شاهد و مورد به ترتیب 65/1 ± 4/2 و 63/0 ± 1/2 میلیمتر بود که این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار نبود (2/0 = P). در گروه مورد 2 نفر (10 درصد) و در گروه شاهد 4 نفر (20 درصد) دچار پره اکلامپسی شدند که این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار نبود (3/0= P).

    نتیجه گیری

    در تحقیق حاضر درمان فاز اول پریودنتال در بروز پره اکلامپسی در خانم های باردار دارای سابقه پره اکلامپسی نشان داد که انجام درمان پریودنتال در پیشگیری از بروز پره اکلامپسی گر چه از نظر کلینیکی معنی دار است ولی از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد.

    کلیدواژگان: بیماری پریودنتال، پره اکلامپسی، درمان پریودنتال، بارداری
  • علی پیمانی، احمدرضا طلایی پور، سعید نعمتی انارکی، ساندرا مهرعلیزاده، علی شیرزاد دلاور، سحر طالبی صفحه 120

    سابقه و هدف با توجه به محدودیت های رادیوگرافی متداول در تشخیص پوسیدگی های کلاس سه، این مطالعه با هدف بررسی قدرت رادیوگرافی دیجیتال تفریقی در تشخیص عمق های مختلف پوسیدگی کلاس سه انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تشخیصی (بررسی قدرت یک روش) بر روی 46 دندان قدامی دایمی خارج شده سالم انسان انجام گرفت؛ از نمونه های دندانی قبل از ایجاد پوسیدگی رادیوگرافی های دیجیتالی اولیه تحت شرایط استاندارد به عمل آمد. بر روی یکی از سطوح پروگزیمال به صورت تصادفی یک حفره به عنوان پوسیدگی شبیه سازی شده کلاس سه، توسط فرز روند الماسی 008 ایجاد شد. سپس عکس های ثانویه دیجیتالی برای این نمونه ها به عنوان گروه B تهیه گردید. با فرز 009 (گروه C) و بعد از آن با فرز 010 (گروه D) عمق پوسیدگی را افزایش داده و بعد از هر بار تراش تصاویر ثانویه گرفته شد. سپس با تهیه تصاویر تفریقی، دو مشاهده گر آن ها را از نظر وجود یا فقدان پوسیدگی ارزیابی کردند. بر اساس نتایج ارزیابی با کمک نرم افزار SPSS 11.5، شاخص های پنج گانه تشخیص محاسبه شد.

    یافته ها

    ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی، حساسیت، ویژگی و دقت برای گروه B به ترتیب برابر با 90، 84، 83، 91 و 87 درصد و در گروه C به ترتیب برابر با 96، 94، 93، 96 و 95 درصد محاسبه گردید. برای گروه D تمامی شاخص ها برابر با 100 درصد به دست آمد (001/0 < P).

    نتیجه گیری

    در تشخیص پوسیدگی های کلاس سه، رادیوگرافی دیجیتال تفریقی می تواند به عنوان روشی اختصاصی و دقیق مطرح باشد.

    کلیدواژگان: رادیوگرافی دیجیتال تفریقی، تشخیص پوسیدگی، دندان های قدامی
  • مهیار شهبازی مقدم، نگین نصوحی، علیرضا ظهیر الدین، مهندس ناصر ولایی، شیما اعتدال منفرد صفحه 130
    سابقه و هدف

    استرس در دانشجویان دندانپزشکی یکی از مشکلات مهم می باشد. با توجه به عوارض زیاد استرس، تحقیق حاضر با هدف بررسی میزان استرس، منابع و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان سال آخر در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی سال1389انجام شد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق با طراحی توصیفی- مقطعی و بر روی 230 نفر از دانشجویان سال آخر رشته دندانپزشکی انجام شد. روش نمونه گیری در این تحقیق سرشماری و نحوه تکمیل اطلاعات، پرسشنامه بود. در این تحقیق برای بررسی میزان استرس از پرسشنامه Beck و بررسی منابع استرس از پرسشنامه DESQ استفاده شد. یافته ها توسط آزمون آماری کای دو مورد آنالیز آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    تحقیق حاضر نشان داد که 39 در صد از دانشجویان استرس کم، 16 در صد از دانشجویان استرس متوسط، 8 در صد از دانشجویان استرس شدید داشتند و 37 درصد فاقد استرس بودند. مهمترین منابع استرس در دانشجویان، تکمیل requirement وامتحانات بود. استرس دانشجویان دختر به طور معنی داری بیشتر از دانشجویان پسر بود (05/0 < P). استرس دانشجویان ترم12 کمتر از استرس دانشجویان ترم11 بود و این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (05/0 < P). سن، وضعیت تاهل، محل زندگی، سابقه مشروطی، معدل کل ونحوه انتخاب رشته بر میزان استرس اثر معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع استرس و منابع استرس زای موجود، توصیه می شود مسئولین محترم با انجام تحقیقاتی در جهت کم کردن این عوامل استرس زا تلاش کنند و محیط آرامتری را برای دانشجویان ایجاد کنند.

    کلیدواژگان: استرس، دانشجویان دندانپزشکی، منابع استرس زا، پرسشنامه BECK
  • پارسا آتش رزم، سید مصطفی فاطمی، ساینا مهدیزاده، لیلا زمانی علویجه، محمد خورسند صفحه 135
    سابقه و هدف

    انحراف ایمپلنت و اتچمنت نسبت به مسیر نشست و برخاست پروتز، بر میزان گیر و طول عمر اوردنچر موثر است. با توجه به کاشت ایمپلنت با انحراف دیستولبیالی، این تحقیق با هدف تاثیر انحراف 5 درجه و10درجه دیستولبیالی ایمپلنت و اتچمنت بر میزان گیر و طول عمر اوردنچر انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    تحقیق بصورت تجربی و آزمایشگاهی بر روی 25 نمونه، در5 گروه انجام شد. نمونه ها جفت ایمپلنتها و اتچمنتهایی بودند، که در بلوک های آکریلی قرار گرفتند.گروه1 (شاهد)شامل ایمپلنتها و اتچمنتها موازی وگروه های 2تا5 (مورد) ایمپلنت و اتچمنت ها دارای انحراف 5 و 10 درجه دیستو لبیالی بودند. بلوک ها بوسیله بزاق مصنوعی مرطوب شدند. با دستگاه تست کشش (Santam) مقدار گیر آنها از سیکل اول تا 3000 سیکل (طول عمر برابربا 750 روز) اندازه گیری شد. داده ها باازمون ANOVA و Paired T-test بررسی گردید.

    یافته ها

    میزان گیر اولیه گروه های1تا5 به ترتیب (34/0±8/3)، (27/0±6/5)، (66/0±6). (3/0±8/6)، (28/0±9/6) بود. همچنین میزان کاهش گیر پس از 3000 سیکل برای گروه های 1تا5 به ترتیب11%،32%، 31 %، 38% و 36%بود. آزمون ANOVA نشان دادکه اختلاف معنی داری بین میزان گیر اولیه و نهایی در گروه های مورد وجود ندارد (2/0P <). اختلاف بین گروه شاهد و سایر گروه ها معنی دار بود. (05/0P <)

    نتیجه گیری

    جاگذاری ایمپلنت با انحراف دیستولبیالی موجب افزایش گیر اولیه می شود. این میزان انحراف تاثیر محسوسی در کاهش طول عمر پروتز ندارد.

    کلیدواژگان: انحراف ایمپلنت و اتچمنت، اوردنچر متکی بر ایمپلنت، گیر
  • سعید نعمتی انارکی، محمد علی صغیری، رومینا حاجی عبدالوهاب صفحه 144
    سابقه و هدف
    از آنجایی که امروزه کامپوزیتها از جمله مواد بسیار پرطرفدار در دندانپزشکی ترمیمی می باشند، بررسی و تحقیق در رابطه با روش هایی جهت بهبود خواص مطلوب آنها بسیار مورد توجه است.از جمله یکی از خواص مهم کامپوزیتها درجه پلیمریزاسیون آنها می باشد. پلیمریزاسیون ناکافی کامپوزیت ها، یکی از اصلی ترین دلایل شکست ترمیم های کامپوزیتی است. بر اساس مطالعات انجام شده تنها 75-50% از این ماده پلیمریزه شده و مقادیر زیادی از پیوندهای دو گانه تبدیل نشده ویاناقص باقی مانده است. در صورتیکه این پلیمریزاسیون به درستی انجام نشود، پیامد آن حلالیت بالا، جذب آب و نهایتا شکست ترمیم خواهد بود. با توجه به اینکهFiltekP90 (3M ESPE،USA)، کامپوزیتی با بیس متفاوت Silorane است و جدیدا وارد بازار شده است، سازنده Polymerization Shrinkage کمتر از 1% را گزارش می کند ولی مطالعات مستقل کمی در مورد آن انجام شده است به دلیل خلا اطلاعاتی موجود در این زمینه، در این مطالعه اثر کامپوزیتهای Filtek P90 و Z250 بر میزان پلیمریزاسیون به روش DSC بررسی شد.
    مواد و روش ها
    10عدد دیسک کامپوزیتی (هر گروه5 نمونه) با ابعاد 2×3میلی متر در قالبهای stainless steel آماده و مطابق دستور سازنده با دستگاه لایت کیور LEDTurbo(Apoza،Japan) با شدت اشعه mw/cm2 950 به مدت 20 ثانیه کیور شدند، به طوریکه زیر قالب یک صفحه مشکی جاذب نور قرار داده تا از انعکاس نور جلوگیری کند. قبل از انجام آزمون DSC، نمونه ها درون محفظه هائی به دور از نور خورشید در دمای اتاق نگهداری شدند، سپس نمونه ها با دستگاه(Perkin Elmer،Norwalk،CT،USA) DSC مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج بدست آمده با تست آماری T-test مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    درجه پلیمریزاسیون در کامپوزیت Filtek p90 عبارت است از: 62.56 ± 5.12 درجه پلیمریزاسیون در کامپوزیت Z250 عبارت است از: 71.65 ± 5.30 میزان پلیمریزاسیون Z250 با اختلاف معناداری بیشتر از P90 بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    کامپوزیت Z250 میزان پلیمریزاسیون بالاتری نسبت به کامپوزیت Filtek p90 داشت.
    کلیدواژگان: سایلوران بیس، درجه پلیمریزاسیون، DSC، رزین کامپوزیت
  • نینا رهشناس، مینو مهشید، سپیده بانوا، ودود ملاجوادی*، پناه صلاحی هنگامه جو صفحه 150
    سابقه و هدف

    از مهمترین علل شکست در درمان با پست های فایبری جدا شدگی در سطح سمان- عاج می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه، دو نوع سمان رزینی Self adhesive بر استحکام باند برشی پست فایبر با عاج دندان می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه به روش تجربی بر روی 20 دندان پرمولر تک کاناله مندیبل انجام شد که شرایط ورود به مطالعه را داشتند. بعد از انجام درمان ریشه به روش استاندارد، دندان ها به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، پس از آماده سازی فضای پست، پست های فایبر Match Post RTD سایز دو، در گروه اول با سمان رزینی Biscem (Bisco) و در گروه دوم با سمان رزینی Maxcem Elite kerr سمان و لایت کیور شدند. پس از مانت کردن در آکریل، نمونه ها توسط دیسک به دو قطعه تقسیم شدند. سپس توسط Universal Testing Machine از آپیکال به کرونال نمونه ها نیروی مساوی وارد شد تا شکست رخ دهد. پس از ثبت میانگین استحکام باند برشی و انحراف معیار، جهت تحلیل آماری یافته ها از آزمون T-Test استفاده شد.

    یافته ها

    استحکام باند برشی در گروه سمان Biscem Bisco معادل (5/2 ± 3/7) و در گروه سمانMaxcem Elite Kerr (2/3 ± 6/6) بود و بین دو گروه تفاوت معنی داری دیده نشد.

    نتیجه گیری

    اگر در سمان کردن پست فایبر از سمان) Biscem (Bisco یا Maxcem Elite Kerr استفاده کنیم، تفاوت معنی داری در استحکام باند برشی آن با عاج بوجود نمی آید.

    کلیدواژگان: سمان رزینی، Biscem (Bisco)، Maxcem Elite Kerr، پست فایبر، استحکام باند برشی، عاج
  • مریم سیدمجیدی، علی بیژنی صفحه 155
    سابقه و هدف
    کیست ادنتوژنیک کلسیفیه ضایعه ادنتوژنیک ناشایعی است که اولین بار توسط گورلین در سال 1962 معرفی شد. اسامی متفاوتی برای انواع کیستیک و توپر کیست ادنتوژنیک کلسیفیه به کار رفته است. اما کیست ادنتوژنیک کلسیفیه اصطلاح ترجیحی می باشد. این کیست دارای تنوع هیستوپاتولوژیک و رادیوگرافیک بوده، مشی بالینی قابل توجهی دارد. از آنجایی که این ضایعه دارای نماهای کلینیکوپاتولوژیک متفاوت بوده و اطلاعات کمی از آنها در دسترس است، هدف از این مطالعه تحلیل بالینی – پاتولوژیکی کیستهای ادنتوژنیک کلسیفیه بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع بررسی داده های موجود با استفاده از 21مورد ثبت شده به عنوان کیست ادنتوژنیک کلسیفیه انجام شد. مشخصات بالینی نظیر سن و جنسیت بیمار و محل بروز کیست های ادنتوژنیک کلسیفیه از پرونده ها استخراج شد و اسلایدهای میکروسکوپی آنها مورد بررسی مجدد قرار گرفت.
    یافته ها
    81% از کیستهای ادنتوژنیک کلسیفیه در فک پایین یافت شد. 1/38% موارد در دهه دوم و 4/52% در جنس مونث پدید آمده بود. و 2/76% در قسمت های خلفی فکین قرار گرفته بود. 100% موارد نماهای کیستیک داشتند. تنها یک مورد از نوع محیطی بود. 8 مورد همراه با سایرتومورهای ادنتوژنیک بود.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر تمامی ضایعات از نوع کیستیک بودند، ولی همراهی ضایعه با تومورهای ادنتوژنیک نیز در بیش از یک سوم موارد دیده شد. ضایعات به طور شایع تری در مردان و در قسمتهای خلفی فکین به ویژه در فک پایین پدید آمده بودند که با نتایج برخی مطالعات متفاوت بود. برای درک بهتر رفتار بیولوژیکی کیست های ادنتوژنیک کلسیفیه، تحقیقات وسیع تر و بررسی های ایمونوهیستوشیمیایی و هیستومورفولوژیکی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کیست ادنتوژنیک کلسیفیه، کیست گورلین، سلول شبحی
|
  • Dr Majid Sadegh Poorshahab, Dr Hosein Rastegarian, Dr Sepand Ghasemi, Marjan Poorshahab Page 110
    Background And Aim
    Candidiasis is not only the most common fungal infection of the oral cavity but also a major cause of discoloration and infection in denture wearers. Extensive use of soft liners and candidal adhesion to these materials has been an issue of concern in removable prosthetic treatments. This study was designed to compared the adhesion of candida albicans to two types of soft liners.
    Materials And Methods
    In this experimental and invitro study 12 specimens of Molloplast B and 12 specimens of Acropars soft liners were transferred to tubes containing suspensions of 1× 106 of candida albicans. Tubes were then incubated for 40 and 120 minutes. Following incubation, the specimens were suspended in tubes containing 1ml of sterile saline solution and the suspensions were plated in sabouraud dextrose agar. After 24 and 48 hours of incubation, the number of colony – forming units (CFUS) were counted using light microscope and data was analysed by two way ANOVA.
    Results
    The rate of colonization of Candida albicans to soft liner Molloplast B at 40 and 120 min was (2025 ± 509) and (2483 ± 509) respectively and to soft liner Acropars were (2183 ± 498) and (2533 ± 408). Over time, Candidal adhesion was significantly increased in both soft liners (p<0.05), but there was no significant difference between the two types of soft liners.
    Conclusion
    Use of one soft liner has no advantage over the other in terms of candidal adhesion.
  • Dr Maryam, Sadat Hoseini, Dr Fatemeh Sarlati, Dr Ferena Sayar, Dr Roya Shariatmadar Ahmadi, Dr Roshanak Momen Page 115
    Background And Aim

    The relationship between periodontal disease and pregnancy complications has been established in numerous previous studies. The aim of this study was to investigate the effect of the phase I periodontal therapy on the prevention of preeclampsia in pregnant women referred to three hospital centers from 2007 to 2008 during year 1386 and 1387.

    Materials And Methods

    For this clinical trial study 40 pregnant women in 20 to 28 week of pregnancy with a history of preeclampsia and moderate to severe periodontal disease were selected. The intervening factors affecting preeclampsia were matched in both groups. The case group included 20 samples who received the phase I periodontal therapy. No treatment was performed in the control group. Both groups were followed up to delivery and observed for incidence of preeclampsia symptoms. The periodontal parameters including plaque index (PLI), pocket depth) PD), bleeding on probing (BOP), gingival recession (GR) and clinical attachment level (CAL) were recorded for all teeth except the wisdom teeth. Preeclampsia was defined as blood pressure over 140/90 mmHg and proteinuria (+1). Data was subjected to Exact Fisher Test for statistical analysis.

    Results

    PD in control and case group was (2.8±1.34) and (2.1±0.53) mm respectively. CAL in control and case group was (2.4±1.65) and (2.1±0.63) mm respectively and the difference was not statistically significant (p =0.2). Two of the samples in case group (10%) and 4 in the control group (20%) revealed preeclampsia symptoms. The difference was not statistically significant (P = 0.3).

    Conclusion

    According to this study, the phase I periodontal therapy prevented the incidence of preeclampsia clinically although statistically there was no differences between two groups.

  • Dr Ali Paymani, Dr Ahmadreza Talayeepour, Dr Saeed Nemati Anaraki, Dr Sandra Mehralizadeh, Dr Ali Shirzad Delavar, Dr Sahar Talebi Page 120
    Background And Aim

    Conventional oral radiography poses unwanted limitations on proper detection of class III caries. The purpose of this study was to evaluate the accuracy of Digital Subtraction Radiography(DSC) in the diagnosis of class III caries with various depths.

    Materials And Methods

    This diagnostic study assessed the depth of class III caries on 46 extracted intact permanent anterior human teeth. Direct digital radiography of samples were initially obtained under standard conditions, prior to preparation of manual artificial caries (group A). In each tooth, one proximal surface was randomly selected for creation of an artificial cavity using a 008 round diamond bur (RDB). At this stage, secondary radiographic images were obtained from the samples and they were categorized into (group B). The depth of the previously created caries was then increased by two fold using a 009 RDB (group C) and 010 RDB (group D) followed by secondary radiographic images obtained from each group. The presence or absence of caries was assessed by two examiners after obtaining subtraction images. Data analysis was done by SPSS 11.5 using diagnostic tests.

    Results

    Positive predictive value, negative predictive value, sensitivity, specificity and accuracy of group B were 90%, 84%, 83%, 91% and 87%, respectively and that of group C were 96%, 94%, 93%, 96 and 95%, respectively. For group D all the indices were 100% (P<0.001).

    Conclusion

    Digital Subtraction Radiography (DSR) can be used as a specialized and precise method in the diagnosis of class III caries.

  • Mahyar Shahbazi Mogadam, Dr Negin Nasoohi, Dr Alireza Zahirodin, Naser Valaee, Dr Shima Etedal Monfared Page 130
    Background And Aim

    Stress is a major problem with several side effects among dental students. The present study was conducted to evaluate the level of stress, its sources and related factors among senior dental students at Islamic Azad University (IAU) in year 1389.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study assessed the level of stress in 230 senior dental students at IAU in year 1389. Sampling method was (census) and to collect data questionnaires were filled. Beck’s questionnaire was used to evaluate the level of stress and BESQ questionnaire evaluated the sources of stress. Data were analyzed by chi-square test

    Results

    This study revealed that 39% of the students had low level of stress, 16% had moderate level of stress, 8% had severe level of stress and 37% were stress free. The most important sources of stress included completion of requirements and exams. Female students had significantly higher level of stress compared to male students (p<0/05). Senior of second semester had significantly less stress than first semester students (P<0.05).Age, spousal status, residence location, probation history, total GPA and field selection method had no significant effect on stress level.

    Conclusion

    Based on the prevalence of stress and related sources, overall measures aimed at the reduction of stress are recommended for a better educational environment.

  • Dr Parsa Atashrazm, Dr Mostafa Fatemi, Dr Saina Mahdizadeh, Dr Leila Zamani Alavijeh, Dr Mohammad Khorsand Page 135
    Background And Aim

    Angulation of implant and attachment in regard to path of insertion of prosthesis would affect the retention and longevity of the overdenture. The purpose of this study was to evaluate the effect of 5 and 10 degree distolabial of implants and attachments on the retention and longevity of the overdenture.

    Materials And Methods

    This in vitro experimental study was conducted on 25 samples, divided into 5 groups. Each group included twin implants and attachments which were placed into acrylic blocks. Parallel implants and attachments comprised the control group (Group 1). The study groups (Group 2-5) consisted of implants and attachments with 5 and 10 degrees of distolabial inclination. All samples were kept wet using artificial saliva. The level of retention was then measured from cycle one to cycle 3000 (equivalent to 750 days of longevity) using the Santam retention test device. Data was analyzed by ANOVA and Paired T-test.

    Results

    The initial retention measured in groups 1-5 was: (3.8± 0.34),(5.6±0.66),(6±0.66),(6.8±0.3) and (6.9±0.28) respectively. The reduction in retention after 3000 cycles in group 1-5 was measured to be: (11%), (32%),(31%), (38%) and 36% respectively. Statistical analysis revealed no significant difference between the initial and final retention levels among the case groups (p<0.2). However, there was significant difference between the control and the case groups in terms of retention (p<0.05).

    Conclusion

    Distolabial inclination of the implant results in an initial increase of retention level followed by a reduction of retention level over time. This degree of inclination has no major influence on the longevity of the implant.

  • Dr Saeed Nemati Anaraki, Dr Mohammad Ali Saghiri, Dr Romina Haji Abdolvahab Page 144
    Background And Aim
    studies show that only 50-70% of composite material is polymerized. A polymerization shrinkage of less than one percent has been reported by the manufacturer for a newly introduced silorane based composite material named filtek P90 (3M ESPE, USA). However, only few independent studies are available regarding degree of conversion (DOC) of this material. The purpose of this study was to evaluate the degree of polymerization in filtek P90 compared to Z250 using deferential scanning calorimetry (DSC).
    Materials And Methods
    In this experimental study10 composite disks (5 sample for each group), 2x3 millimeter dimensions, were prepared in stainless steel molds and cured for 20 seconds based on the manufacturer instruction using a LEDTurbo(Apoza,Japan) with 950 mw/cm2 ray power against a black surface to omit light reflection. Samples were kept in boxes far from sun light, in room temperature before taking the DSC test. The degree of polymerization was evaluated in each group by DSC (Perkin Elmer,Norwalk,CT,USA) device. Obtained data was analyzed By statistical Mann-Whitney Test.
    Results
    Degree of conversion of Filtek p90 composite measured as 62.56 ± 5.12 whereas degree of conversion of Z250 composite was messaged as: 71.65 ± 5.30. Z250 composite had a higher degree of polymerization compared to Filtek p90 composite. There was statistically significant difference between two groups (p<0.05).
    Conclusion
    Composite Z250 has a higher degree of polymerization compared to Filtek P90.
  • Dr Nina Rahshenas, Dr Minoo Mahshid, Dr Sepideh Banava, Dr Vadood Mollajavadi, Dr Panah Salahi Hengamehjoo Page 150
    Background And Aim

    Inadequate bond strength of resin cements to dentin appears to be a typical cause of failure in retention of fiber posts. The aim of this study was to compare the effect of two self-adhesive resin cements on shear bond strength of fiber post to dentin.

    Materials And Methods

    This in vitro experimental study included 20 mandibular premolars with a single canal. All samples received standardized endodontic treatment after meeting the inclusion criteria. They were randomly divided into two groups and a post space was prepared in each sample. A size two match post RTD fiber post was cemented into each sample using Biscem (Bisco) in group 1 and Maxcem Elite (Kerr) in group 2 as cementing agents. All samples were then cut into two pieces. Each specimen was loaded with equal force using a Universal Testing Machine. The load was applied from the apical to the coronal portion of each sample until fracture occurred. The mean shear bond strength for two each group was recorded and analyzed using statistical T-test method.

    Results

    The mean shear bond strength was found to be 7.3 ± 2.5 for the Biscem (Bisco) group and 6.6±3.2 for the Maxcem Elite (Kerr) Group. There was no significant difference between the two groups.

    Conclusion

    the use of either resin cement has no significant effect on the shear bond strength of the fiber post to dentin.

  • Dr Maryam Seyedmajidi, Dr Ali Bizhani Page 155
    Background And Aim
    Calcifying odontogenic cyst (COC) is an uncommon odontogenic cyst that was first introduced by Gorlin in 1962. Many different terminologies have been applied to cystic and solid variants, but calcifying odontogenic cyst is the preferred term. Little information is available regarding the clinicopathological features of this lesion. The purpose of this study was analysis of clinicopathologic features of COC’s.
    Materials And Methods
    This existing data study assessed clinical characteristics as well as microscopic features of 21 registered cases of COC’s. Information such as age, gender of the patients and location of COCs were obtained from the records and their microscopic slides were reviewed.
    Results
    Most COCs were found in the mandible (81%) and 76.2% of the cases were located in the posterior regions of the lower jaw. All cases had cystic features (100%) and one was reported to be peripheral. 38.1% of the cases occurred in the second decade and 52.4% were seen in females. Eight cases were associated with odontogenic tumors.
    Conclusion
    All lesions were cyctic and over 1/3 of the them were associated with odontogenic tumors. Contrary to other studies, our findings suggest that the lesions are more common in women and are located mostly in the posterior regions of the mandible. Inodepth immunehistochemical as well as histomorphological evaluations are suggested for a better understanding of biological natures of COCs.