فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:5 Issue: 4, Autumn 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/11/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسعود طالب خان گروسی، علیرضا حق پرست، محمد صدیق رفعتی صفحه 198
    ویروس Bovine Viral Diarrhoea (BVDV) بیماری عفونی گاو ها با گستره جهانی است. این پستی ویروس ازخانواده فلاویویریده می تواند باعث خسارات اقتصادی شود. اهداف این مطالعه: 1) تخمین میزان شیوع عفونت پایدار (PI) (BVDV) در گله گاوهای شیری اطراف مشهد. 2) بررسی اهمیت دام های PI بین گاوهای حذفی و غیر حذفی در گله گاوهای شیری صنعتی در اطراف مشهد، بوده است. کلا 157 نمونه خون از 18 گله گاو شیری نژاد هلشتاین با ظرفیت 250-3000 راCس گاو اطراف مشهد اخذ گردید.نمونه های خون با استفاده از آزمون Pestivirus-Ag capture ELISA مورد آزمایش قرار گرفتند. دام های مثبت، 3 هفته بعد مجددا تست شدند. فقط 3 (66/16 درصد) گله دارای گاوهایی با آنتی ژن مثبت بود. نتایج نشان داد که 5 (18/3 درصد) راCس گاو آنتی ژن مثبت بودند. تمامی گاوها از نظر آلودگی پایدار (PI) مورد تایید قرار گرفتند. سن گاوهای PI کمتر از 17 ماه بود. میزان شیوع واقعی محاسبه شده، 31/3 درصد بود. اختلاف بین گاوهای PI که قرار بود از گله حذف شوند (4 راCس، 80 درصد) و گاوهای غیر حذفی (1راCس، 20درصد) معنی داربود (01/0(p<. گاوهای حذفی با آلودگی پایدار (PI) به دلیل کاهش وزن به کشتارگاه فرستاده شدند. نتیجه گرفته می شود که میزان شیوع گاوهای PI بیشتر از سایر مطالعات انجام گرفته نمی باشد. لذا نشان داده شد که دام های PI در سنین جوانی به دلیل کاهش وزن از گله ها حذف می شوند.
    کلیدواژگان: ایران، BVDV، عفونت پایدار، مشهد، گله های شیری
  • جمشید رزم یار، سید مصطفی پیغمبری، عباس برین صفحه 204
    اسپیروکتوز روده ای پرندگان نوعی از بیماری پرندگان است که با کلونیزه شده واضح سکوم و/یا رکتوم با باکتری های بیهوازی روده ای از جنس براکیسپیرا مشخص می شود. هدف از این مطالعه بررسی حضور گونه های براکیسپیرا در پرندگان در ایران و تعیین خصوصیات جدایه های مربوطه با استفاده از روش های بیوشیمیائی و ملکولی بود. از تعداد 165 نمونه مدفوعی که از مرغان گله های تخم گذار تجاری، مرغان گله های گوشتی و مادر گوشتی، گله های شتر مرغ و بوقلمون جمع آوری شد، 16 نمونه در بررسی میکروسکوپی فازکنتراست و محیط های کشت اتنخابی مثبت بودند. الگوی واکنش های بیوشیمیائی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، و تعیین توالی بخشی از توالی ژن S rDNA16 نشان داد که همه جدایه های این مطالعه براکیسپیرا پیلوسیکولی بودند. این جدایه عضوی از جنس براکیسپیرا می باشد که دارای میزبان های متنوعی است و هم انسان و هم حیوانات را آلوده می کند. این گزارش، جداسازی و شناسائی براکیسپیرا پیلوسیکولی از پرندگان را برای اولین بار در ایران ارائه می نماید.
    کلیدواژگان: ایران، S rDNA16، طیور، براکیسپیرا پیلوسیکولی، اسپیروکت های روده ای پرندگان
  • محمدرضا یوسفی، سید حسین حسینی، پرویز شایان، فاطمه جالوسیان، محمد جواد رسایی صفحه 212
    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تاثیر پروتئین های مایع کیست هیداتیک و پروتواسکولکس با وزن مولکولی کمتر از 30 کیلو دالتون درآلودگی تجربی سگها به اکینوکوکوس گرانولوزوس می باشد. جداسازی وتخلیص این پروتئین ها با استفاده از فیلترهای میلی پور انجام شد. 6 قلاده سگ در سه گروه: 2 قلاده سگ مایع کیست هیداتیک و 2 قلاده سگ با پروتئین های پروتواسکولکس با وزن مولکولی کمتر از 30 کیلو دالتون و2 قلاده سگ بعنوان گروه کنترل مورد ارزیابی قرار گرفتند. 14 روز بعد از تزریق آنتی ژن، به هر قلاده سگ حدود 8000 پروتواسکولکس با میزان زنده مانی بالاتر از80 درصدخورانده شد. 35 روز بعد کرم های بالغ از روده باریک سگ شمارش و همچنین رشد آنها در گروه های مختلف مقایسه گردید. کرم های به دست آمده در گروه1، 2 و3 به ترتیب 197، 207 و 382 بوده است. حداقل تعداد کرم بالغ(197) از سگ هایی جداشد که با پروتئین های کمتر از 30 کیلو دالتون مایع کیست هیداتیک چالش شده بودند وتفاوت معنی داری با سایر گروه ها نشان داد)001/0(p<.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک، پروتواسکولکس، سگ، پروتئین های کمتر از 30 کیلو دالتون
  • مجتبی لیاقت، مصطفی اخلاقی، ارسلان حسینی، امین نعمت الهی، سید محمد حسینی صفحه 218
    در این تحقیق میزان ایمنی هومرال حاصله از وجود آنتی بادی های ضداسترپتوکوکی در سرم و ایمنی غیراختصاصی حاصل شامل: فعالیت انفجارتنفسی، فعالیت فاگوسیتی و ضریب فاگوسیتی ماکروفاژهای بافت کلیه در سه گروه ماهی قزل آلای رنگین کمان (هر گروه شامل 50 ماهی) مورد مقایسه قرار گرفت. گروه اول شامل ماهی هایی که بطور طبیعی در کنار ماهی های بیمار درمعرض باکتری استرپتوکوکوس اینیایی قرار گرفته بودند. گروه دوم، ماهی های کاملا سالم غیر ایمن و گروه سوم، گروه کنترل که از ماهی های کاملا سالم غیر ایمن تشکیل شده بود. گروه اول و گروه دوم به روش غوطه ورسازی توسط باکترین کشته شده توسط فرمالین از باکتری استرپتوکوکوس اینیایی ایمن شدند. بدین منظور در یک دوره شصت وپنج روزه، درروزهای صفر، 15، 30، 45 و 65 از هرکدام از گروه ها 10 ماهی نمونه گیری و نمونه های خون و بافت کلیه جمع آوری شد. نتایج بدست آمده نشان داد گروهی که بطور طبیعی درمعرض باکتری استرپتوکوکوس اینیایی قرار گرفته بودند عیار آنتی بادی ضداسترپتوکوکی (جذب نوری091/0-082/0)، فعالیت انفجارتنفسی (جذب نوری 091/0-089/0)، فعالیت فاگوسیتی 55-53 و ضریب فاگوسیتی 9/1-8/1 را دارا بودند. در گروه واکسینه بیشترین آنتی بادی ضداسترپتوکوکی در روز 15 (میانگین جذب نوری 122/0) بود که بتدریج تا روز 65 کاهش یافت (05/0(p< بهمین ترتیب فعالیت های فاگوسیتوزی و ضریب فاگوسیتوزی دارای بیشترین میزان در روز 15 (بترتیب میانگین 71 و 2/3) که تا روز 65 کاهش معنی داری را نشان دادند (05/0. (p< این تحقیق نشان داد ماهی های قزل آلای جوان با روش غوطه ورسازی علیه باکتری استرپتوکوکوس اینیایی ایمن می شوند. بکارگیری روش غوطه ورسازی برای ماهی هایی که بطور طبیعی در معرض این باکتری قرار گرفته اند تغییری در وضعیت ایمنی اکتسابی آنها ایجاد ننمود.
    کلیدواژگان: عکس العمل ایمنی، قزل آلای رنگین کمان، استرپتوکوکوس اینیایی، واکسیناسیون بروش غوطه ورسازی، _ در معرض قرار گرفته بطور طبیعی
  • هستی آذرآباد، محمد جواد قراگزلو، ایرج نوروزیان، سید محمد کربلایی سید جواد صفحه 226
    تومور سلول های سنگفرشی پوست از شایع ترین تومورهایی است که در ناحیه پوست پلک چشم گاوهای شیری رخ می دهد. به منظور بررسی دقیقتر روند ایجاد این تومور و بروز ترانسفورماسیون بدخیمی در سلول های سنگفرشی، بررسی بیان غیر طبیعی برخی پروتئین ها و اندکس پرولیفراسیون سلولی از کارایی قابل توجهی برخوردار است که توسط تکنیک ایمونوهیستوشیمی صورت می گیرد. در این مطالعه تعداد 19 عدد تومور پلک چشم درگاوهای شیری دامپروری های اطراف تهران مورد بررسی هیستوپاتولوژی قرار گرفت. نتایج هیستوپاتولوژی عبارت بود از: کارسینوم درجا 5/31 درصد، و 5 / 68 درصد کارسینومای مهاجم.درجه های هیستولوژیک این تومورها عبارت بود از: 6/7 درصد درجه 1، 6/7 درصد درجه دو، 23درصد درجه سه و 8/61درصد درجه چهار.نتایج ارزیابی نیمه کمی رنگ آمیزی ایمینوهیستوشیمی پروتئین 53P عبارت بود از: 7/94 درصد دو مثبت و نتیجه ارزیابی پروتئین 67kiعبارت بود از 68/73 درصد دو مثبت.استفاده از روش ایمونوهیستوشیمی در کنار ارزیابی هیستوپاتولوژی تومورها و درجه بندی آنها دید بهتری را نسبت به پیش آگهی سرطان و انتخاب روش درمانی مناسب تر در اختیار متخصصین داخلی و انکولوژیست ها قرار می دهد. این تحقیق نشان داد که استفاده از آنتی بادی های انسانی برای ارزیابی تومورهای پلک چشم در گاو بسیار مفید بوده و امکان پذیر است.
    کلیدواژگان: ایمونوهیستوشیمی، مارکر53، p، شیری، تومور سلولهای سنگفرشی، مارکر67ki
  • موسی توسلی، منوچهر عالیمهر، هادی افتد صفحه 232
    گونه های زیادی از حشرات از بستر فارم های پرورش طیور در مناطق مختلف دنیا گزارش شده است. بررسی حاضر به منظور تعیین شیوع گونه های کلئوپترا در مرغداری های صنعتی ارومیه در طول یکسال 1388-1389 بر روی 60 نمونه بستر انجام پذیرفته است. حشرات جمع آوری شده متعلق به سه گونه بودند. فراوانترین گونه متعلق به لارو و بالغ آلفیتوبیوس دیاپرینوس در 27 نمونه (45درصد) و در رده های بعدی درمستس ماکولاتوس در 10 نمونه(16/6درصد) و کارسینوپس پومیلو در 2 نمونه (3/3درصد) قرار داشتند. آنالیز آماری نتایج بیانگر اختلاف معنی دار (05 / 0(p < در میزان آلودگی آلفیتوبیوس دیاپرینوس، درمستس ماکولاتوس و کارسینوپس پومیلو در نمونه های اخذ شده از مرغداری های گوشتی و مادر می باشد. اگر چه سوسک ها و به ویژه آلفیتوبیوس دیاپرینوس ناقل و حامل عوامل بیماری زا در طیور می باشند اما روش های کنترل آنها به طور قابل قبولی جهت کنترل سوسک ها پیشرفت نکرده است. مطالعات و تحقیقات بیشتری باید در مورد شیوع سوسک ها و روش های کنترل و مقاومت به حشره کش ها در بخش های دیگر کشور انجام گیرد.
    کلیدواژگان: طیور، سوسک، حشرات، بستر، گونه های کلئوپترا
  • مرتضی زنده دل، شیما بیضایی، مجید طاعتی، علی بشیری صفحه 240
    رزماری یک گیاه رایج با کاربرد خانگی است که در بسیاری از نقاط دنیا از جمله ایران رشد می کند. برگهای گیاه رزماری در طب سنتی بعنوان یک ماده ضد اسپاسم، ضد درد، مدر و ضد صرع استفاده می شود. هدف از این مطالعه بررسی مکانیسم های ضد دردی عصاره رزماری با استفاده از تست رایتینگ بعنوان یک مدل درد احشایی بود. برای مشخص شدن مکانیسم های ضد دردی گیاه، اثرات نالوکسان(آنتاگونیست غیر انتخابی اپیوئیدی)، سیپروهپتادین(آنتاگونیست غیر انتخابی سروتونین)، شیکاگو اسکای بلو 6– ب(مهارکننده جذب گلوتامات) و بیکوکولین(آنتاگونیست گابا (A بر بی دردی ناشی از عصاره هیدرواتانولی رزماری مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره رزماری (50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم، داخل صفاقی) اثرات ضد دردی را بصورت وابسته به دوز القا می کند(001/0p<. ) پیش در مانی با نالوکسان و بیکوکولین بصورت معنی داری این اثر عصاره را (به ترتیب از 04/61 درصد به 56/27 درصد و از 31/60 درصد به 09/42 درصد) تضعیف کردند(05/0p<. ) همچنین نالوکسان و بیکوکولین زمان شروع اولین رایت شکمی(تاخیر) القا شده بوسیله عصاره را کاهش دادند(001/0p<. ) علاوه بر این اثر ضد دردی و زمان تاخیر ناشی از عصاره بصورت معنی داری با پیش درمانی شیکاگو اسکای بلو B6 افزایش یافت (05/0< p)، در حالیکه سیپروهپتادین اثری نداشت. این نتایج نشان داد که اثرات ضد دردی گیاه رزماری احتمالا از طریق مکانیسم های اپیوئیدرژیک، گاباارژیک و گلوتامات ارژیک میانجی گری می شود.
    کلیدواژگان: نالوکسان، تست رایتینگ، بیکوکولین، رزماری، شیکاگو اسکای بلو B6
  • بهزاد منصوری، مهرداد مدیرصانعی، حسن نوده صفحه 248
    پایین بودن ارزش غذایی و مقبولیت جو به عنوان یک نهاده برای طیور گوشتی بیشتر به خاطر ترکیبات ضد مغذی آن می باشد. در یک آزمایش، تاثیر ا حتمالی جیره حاوی مقادیر بالای جو در تداخل در مکانیسم های مسئول در جذب مواد مغذی ازعرض مخاط روده جوجه های گوشتی میگردند، با استفاده از آزمون دی–زایلوز، ارزیابی گردید. سی قطعه جوجه نر 14 روزه (راس 308) با میانگین وزنی مشابه (430 گرم ± 10) به صورت تصادفی به سه گروه 10 جوجه تقسیم گردیدند. به هر گروه آزمایشی یکی از سه جیره بر پایه ذرت یا گندم با کیفیت و یا جو به عنوان منبع کربوهیدرات، برای مدت 14 روز داده شد. در روز آخر آزمایش، تمام پرنده ها به صورت انفرادی وزن کشی شده و آزمون دی–زایلوز صورت پذیرفت. بعد از انجام آزمون تمام پرنده ها کشته شده و اندازه و وزن نسبی قسمت های مربوط به لوله گوارش اندازه گیری شد. گروه پرندگانی که جیره حاوی جو را دریافت کرده بودند، وزن گیری کمتری نسبت به گروه های دریافت کننده جیره ذرت یا گندم داشتند (05/0p<. ) اختلافی در وزن و اندازه نسبی قسمت های مربوط به دستگاه گوارش وجود نداشت (05/0p>. ) اختلافی نیز در توانایی روده برای جذب دی–زایلوز بین گروه های آزمایشی مشاهده نگردید (05/0p>. ) این نتیجه گیری بعمل آمد که اختلاف مشاهده شده در وزن گیری بین گروه های آزمایشی مربوط به توانایی جذب رودهای نبوده چراکه این پارامتر تغییر نکرد. به نظر می رسد، در کوتاه مدت، مواد ضد مغذی جو از طرق دیگر تاثیرات منفی خود را بر روی عملکرد رشدی پرنده می گذارند.
    کلیدواژگان: دی- زایلوز، جوجه های گوشتی، روده، توانایی جذب، جو
  • امیر رستمی، تقی زهرایی صالحی، محمد مهدی دهقان، مجید مسعودی فرد، ایمان معماریان، ایرج اشرافی تمای صفحه 256
    یک رشته مار آبی (Natrix natrix) به دلیل وجود دو توده زیر پوستی به بیمارستان آموزشی دام های کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ارجاع شد. تصاویر رادیوگرافیک و اولتراسونوگرافیک تهیه شده از محل ضایعه، حضور دو آبسه زیر جلدی را نشان دادند. آبسه ها به طریق جراحی خارج و نمونه ها جهت بررسی با روش کشت میکروبی و مولتی پلکس PCR به آزمایشگاه میکروبشناسی ارسال شدند. برای شناسایی سالمونلا در حد جنس از پرایمرهای عمومی Inv-A استفاده شد. برای شناسایی سالمونلا تیفی موریوم از پرایمرهای اختصاصی Rfbj، Fljb و Flicبترتیب مربوط به توالی ژنهای: i1، H 4O و 2‚2:1H بهره گرفته شد. چهار محصول PCR از ژنهای fliC، Inv-A، fljB و rfbJبه عنوان کنترل مثبت تکثیر شدند. این اولین مورد از جداسازی سالمونلا تیفی موریوم از مار آبی جنس ناتریکس می باشد و بر اساس نتایج حاصله، این مطالعه نشان داد که استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن های: i1، H4O و 2‚2:1H می تواند در شناسایی سالمونلا تیفی موریوم سودمند باشد زیرا در بین حدود 2668 سروواریته سالمونلا، تنها سالمونلا تیفی موریوم واجد چنین ساختار آنتی ژنی می باشد
    کلیدواژگان: Natrix natrix، مار آبی، مولتی پلکس PCR، _ سالمونلا تیفی موریوم
  • سولماز شیرعلی، نعیم عرفانی مجد، مهرزاد مصباح، مسعود رضا صیفی آباد شاپوری صفحه 260
    مطالعه حاضر جهت بررسی تغییرات بافت شناسی تخمدان ماهی کپور معمولی در دوره تولید مثلی در شرایط آب و هوایی استان خوزستان صورت گرفت. تخمدان های 49 ماهی کپور معمولی مولد از فروردین تا مهرماه 1389 جمع آوری شد. نمونه برداری از قسمت های قدامی، میانی و خلفی تخمدان صورت گرفت. مقاطع بافتی به ضخامت 6-5 میکرون تهیه شده و توسط H&E و PAS رنگ آمیزی شدند. نتایج نشان دادند که دوره تولید مثلی در ماهی کپور معمولی در منطقه مورد مطالعه حداقل 7 ماه به طول می انجامد و تخم ریزی از فروردین تا مهرماه ادامه پیدا می کند. به نظر می رسد که مراحل پیش زرده ای و زرده سازی در شرایط آب و هوایی استان خوزستان کوتاه می باشد و ماهیان کپور معمولی به سرعت وارد مرحله بلوغ می شوند. بنابراین به نظر می رسد که این ماهیان در شرایط آب و هوایی استان خوزستان سه بار در سال توانایی تخم ریزی داشته باشند. نتایج مطالعات بافت شناسی همچنین نشان دادند که در هر سه مرحله از سیکل تولید مثلی از قدام به خلف تخمدان درصد فولیکول های زرده سازی به طور معنی داری افزایش پیدا می کند (001/0p<. ) کمترین و بیشترین قطر فولیکول ها به ترتیب در فولیکول های کروماتین– نوکلئولوس و زرده سازی ثانویه مشاهده شد. زونا رادیاتا در فولیکول های کورتیکال آلوئولوس ظاهر شده و در فولیکول های زرده سازی ثانویه به بیشترین ضخامت خود رسید. قطر هسته به تدریج افزایش پیدا کرده و در فولیکول های زرده سازی اولیه به بیشترین قطر خود رسید. درصد پارانشیم از مرحله پیش زرده سازی به سمت مراحل زرده سازی و بلوغ به طور معنی داری افزایش پیدا کرد (05/0p<. )
|
  • Masoud Talebkhan Garoussi, Ali Reza Haghparast, Mohammad Sedigh Rafati Page 198
    Bovine Viral Diarrhea Virus (BVDV) is a Pestivirus of the Flaviviviridaefamily that infects cattle, and its widespread distribution can cause substantial economic losses worldwide. The aims of this study were: (1) to estimate the prevalence of animals persistently infected (PI) with BVDV in industrial dairy cattle herds in suburb of Mashhad- Iran; and (2) to compare the occurrence of persistently infected (PI) animals in industrial dairy cattle herds where BVDV animals had been either removed from or retained in the herds. In total, 157 blood samples were taken from individual cows from 18 Holstein dairy cattle herds each containing 250-3000 cows in suburb of Mashhad. The blood samples were analyzed for the presence of BVDV using Pestivirus antigen-capture ELISA. Positive animals were retested after three weeks and animals those tested positive again weredefined as PI. We found that only 3/18 herds (16.7%) containedantigen-positive cows, and that only 5/157 animals tested (3.2%) wereantigen positive. All of the positive animals were confirmed as PI, andall of PI cows were less than 17 months old. The true prevalence ofantigen-positive cows was calculated to be 3.31%. A significantproportion (p<0.01) of PI animals exhibited severe weight loss (4/5;80%). and before this study, it was supposed to be sent toslaughterhouse by the farmers due to loss of weight. We conclude that the prevalence of PI cows in our study is consistent with previousreports. However, our study reveals that severe weight loss in young PIanimals requires their removal to minimize the numbers of BVDVinfectedanimals in the herd.
  • Mshid Razmyar, Seyed Mostafa Peighambari, Abas Barin Page 204
    Avian intestinal spirochetosis (AIS) is a disease of birdscharacterized by a marked colonization of the cecum and/or rectumwith anaerobic intestinal bacteria of the genus Brachyspira. Thepurpose of the study was to determine the occurrence of Brachyspiraspp from avian sources in Iran and to characterize selected isolates bybiochemical and molecular methods. Out of 165 fecal samples obtained from commercial layer, broiler and broiler breeder chickens, turkeys and ostriches, 16 samples were positive in phase contrast microscopy examination and selective culture media. Biochemical scheme, polymerase chain reaction (PCR), and sequencing of partial sequence of 16S rDNA, revealed that all of isolates were Brachyspira pilosicoli, a broad spectrum host member of this genus that infects both humans and animals. This is the first report on isolation andidentification of Brachyspira pilosicoli from birds in Iran.
  • Mohammad Reza Youssefi, Seyed Hosein Hoseini, Parviz Shayan, Fatemeh Jalosiyan, Mohammad Javad Rasaee Page 212
    The aim of the present study was to assess the immunogenicity of under 30kDa molecular weight proteins of hydatid cyst fluid and protoscoleces in dogs experimentaly Infected with Echinococcus granulosus. Isolation of under 30 kDa proteins performed using Millipore filter. Six dogs were used in three groups: 2 dogs with under 30 kDa proteins of hydatid cyst fluid (Group I); 2 dogs with proteins of protoscoleces (Group II); and, 2 dogs were used as control groups (Group III). Two weeks later approximately 8,000 protoscoleces, with the viability of 80%, were given to each dog. On day 35 post infection adult worms were recovered from the intestines and the rate of infection determined by counting the total worms. The recovered worms in Group I were 197; in Group II were 207; and, in Group III were 382. The minimum number of adult worms (197) belonged to the dogs exposed to under 30 kDa molecular weight proteins of hydatid cysts fluid. This demonstrated significantly higher immunogenicity effects(p<0.001).
  • Mojtaba Liyaghat, Mostafa Akhlaghi, Arsalan Hoseini, Amin Nematollahi, Seyed Mohammad Hoseini Page 218
    In this study, immune responses against Streptococcus iniae infections in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) were analyzed. Anti-streptococcal antibody (ASA) levels, respiratory burst activity (RBA), phagocytic activity (PA) and phagocytic index (P index) were measured in kidney macrophages. Fish were allocated to three experimental groups (n = 50 per group): survivors of natural S. iniae infections, non-exposed healthy fish immunized by immersion with formalin-killed S. iniae bacterin and a control group of non-exposed healthy fish. Blood sera and kidney samples were collected from each group (n = 10 fish) at days 0, 15, 30, 45 and 65 post-immunization (p.i.). Analysis of ASA levels, RBA, PA and P index in survivors of Streptococcus infections revealed optical density (OD) values of 0.082-0.091, 0.089-0.091, 53-55 and 1.8-1.9 respectively. In the immunized non-exposed group, the ASApeak antibody level occurred at day 15 (mean OD=0.122) and declined significantly by day 65 (p<0.05). Similarly, the mean PAand P index values of macrophages peaked at day 15 p.i. (71 and 3.2, respectively) and declined by day 65(p<0.05). Therefore, the acquired immune status of survivors of naturalS. iniae infection was not altered by immunization.
  • Hasti Azarabad, Mohammad Javad Gharagozlou, Eraj Nowrouzian, Seyed Mohammad Karbalaree Seyed Javad Page 226
    Role of the protein overexpression is very important in the pathogenesis, diagnosis and prognosis of neoplasia. Cases of overexpression of p53 and Ki67 proteins were investigated in 19 ocular squamous cell carcinomas (OSCC) in dairy cows. Microscopically, insix cases the tumors were carcinoma in situ (noninvasive carcinoma, G0), and in the remaining 13 cases the tumors were invasive carcinoma. The distribution of invasive carcinoma was as follows: G1, 1 (7.6%); G2, 1 (7.6%); G3, 3 (23.0%); G4, 8 (61.8%). Of the 19 tumors, 18 were immunoreactive for p53 (++), and 14 showed Ki67 expression (++). A significant positive correlation was found between the percentage of p53 stained nuclei and the degree of differentiation. The Ki67 index showed a significant negative correlation with the histological pattern, where the greatest proliferation was found in the most poorly differentiated OSCC. As in human squamous cell carcinoma(SCC), p53 overexpression is frequent in bovine OSCC, providing support for a possible role of the protein in the pathogenesis of this neoplasm.
  • Mosaa Tavassoli, Manochehr Allymehr, Hadi Oftad Page 232
    Numerous species of insects have been recorded from various types of manure in commercially reared birds from different parts of the world. This study was carried out to determine parasitic beetle populations in commercial rearing house litter from different regions of the West Azerbaijan province in Iran. Atotal of 60 samples of litter were collected from June 2008 to November 2009 from 20 poultry farms. The samples were examined parasitologically to detect and identify species of beetles (Coleoptera). Collected beetles belonged to three different species, of which Alphitobius diaperinus was the dominant species, with larvae and adults collected from 27 of the litter samples (45.0%). Dermestes maculatus larvae were found in 10 of the samples (16.6%), while Carcinops pumilio was collected from two samples (3.3%). Significant differences (p<0.05) were observed between the prevalence of A. diaperinus, D. maculatus and C. pumilio found in broiler houses and breeder houses. Although different beetle species, especially A. diaperinus, are vectors and reservoirs for various poultry pathogens, no standard field control strategies for beetles have been developed so far. Further studies are required about their prevalence and insecticide resistance profile in other parts of the country.
  • Morteza Zendehdel, Shima Beizaee, Majid Taati, Ali Bashiri Page 240
    Rosemary (Rosmarinus officinalis) is a common household plant grows in many parts of the world, including Iran. Rosemary leaves are used in folk medicine as an antispasmodic, analgesic, diuretic and ntiepileptic agent. The objective of this study was to investigate the antinociceptive mechanisms of rosemary extract using a writhing test as a model of visceral pain. Possible antinociceptive mechanisms were explored by testing the effects of naloxone (nonselective opioid antagonist), cyproheptadine (nonselective serotonin antagonist), Chicago sky blue 6B (inhibitor of glutamate uptake) and bicuculline (GABAA antagonist) on rosemary extract-induced antinociception. Results showed that rosemary extract (50, 100 and 200 mg/kg, i.p.) induces antinociceptive effects in a dose-dependent manner (p<. 001). Pre-treatment with naloxone and bicuculline significantly reduced this effect (from 61.04% to 27.56%, and from 60.31% to 42.09%, respectively; p<0.05). Naloxone and bicuculline brought forward the onset of first abdominal writhing in comparison with extract (p<. 001). The analgesic effect and latency induced by the extract significantly increased with Chicago sky blue 6B pre-treatment (p<0.05), while cyproheptadine had no effect. These results indicate that the antinociceptive effect of Rosmarinus officinalis may be mediated by opioidergic, glutamatergic and GABAergic mechanisms
  • Behzad Mansoori, Mehrdad Modirsanei, Hasan Nodeh Page 248
    Low nutritive value and suitability of barley as a feedstuff for broilers is mainly due to its non-starch polysaccharides. An experiment was carried out to evaluate if diets high in barley alter the mechanisms responsible for the absorption of nutrients across the intestinal epithelium of broilers, using D-xylose absorption test. Thirty, 14-d old male broiler chicks (Ross 308) with similar body weights (430g ± 10) were randomly divided into 3 groups of 10 birds, each bird as one replicate. Each group was offered a diet based on maize, high quality wheat or barley as the main source of carbohydrate, for 14 days. On the last day of the experiment, all birds were weighed individually and Dxylose absorption test was performed. Following the test, all birds were sacrificed and the relative size and weight of digestive tract were measured. Those birds fed on barley diet had lower weight gain when compared with maize or wheat fed birds (p<0.05). There was no difference in relative weight and size of digestive parts (p>0.05). No difference was also observed in absorption capacity of small intestine for D-xylose between the experimental groups (p>0.05). It was concluded that the differences observed in weight gain among the experimental groups was not related to the absorption capacity of intestine as this parameter was not changed. It appears that, in short term, barley antinutrients show their negative effect on growth performance of the birds by other means.
  • Amir Rostami, Taghi Zahraei Salehi, Mohammad Mehdi Dehghan, Majid Masoudifard, Eeman Memarian, Eraj Ashrafi Tamai Page 256
    A water snake (Natrix natrix) was referred to the Small Animal Teaching Hospital, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran. It had two subcutaneous masses. Radiographic and ultrasonographic images revealed the presence of two subcutaneous abscesses. The abscesses were removed surgically and specimens were examined by conventional microbial culture and multiplex PCR. Inv-A universal primers were selected for detection of Salmonella at genus level. In order to identify Salmonella tphimurium, specific primers of Rfbj, Fljb and Flic related on genes sequences of O4, H1:i and H2:1,2, respectively, were used. In the positive control for expected size, PCR products were amplified from the fliC, inv-A, fljB and rfbJ genes. According to the results, this study showed antigens can be useful for detecting and identifying Salmonella typhimurium and can be achieved by using specific primers of O4, H1:i and H2:1,2 antigen, because only S. typhimurium has this antigenic structure out of about 2668 Salmonella serovars
  • Solmaz Shirali, Naeem Erfani Majd, Mehrzad Mesbah, Masoud Reza Seifiabad Shapoori Page 260
    This survey was aimed at detecting histological and histometrical changes of Common Carp ovaries in Khouzestan Province climate conditions. The goal was to determine the ovarian status in the breeding period of the reproductive cycle. Ovaries of 49 Common Carp brooders were collected from April to October, 2010. The samples were taken from the anterior, median and posterior portions. 5-6µ sections were made by the paraffin embedding method and stained by H&E and PAS. The results showed that the breeding season in Common Carp in this area takes at least 7 months and spawning continues from April to October. It seems that the previtellogenesis and vitellogenesis stages are short in the Khouzestan climate conditions and this species rapidly enters into the maturation phase. It seems that Common Carp have the ability to spawn three times during an annual cycle in the Khouzestan climate conditions. Histological and histometrical results showed that in the three stages, from anterior to posterior, the mean percentage of vitellogenic follicles increased significantly (p<0.001). The minimum diameters of follicles were observed in the chromatin nucleolus and the maximum diameters were observed in the secondary vitellogenic follicles. Zona pellucida appeared in the cortical alveolus follicles and reached to a maximum thickness in the secondary vitellogenic follicles. The diameter of the nucleus increased gradually and it reached to a maximum diameter in the primary vitellogenic follicles. There was a significant difference in parenchyma percentages between the three stages of the reproductive cycle from the previtellogenesis stage to the vitellogenesis stage, and then the maturation stage. This ratio increased significantly (p<0.05).